Orijinalini görmek için tıklayınız : Çalımbay'dan sert uyarı

SivasSpor.Com
10.03.2011, 16:26
http://resimzade.com/Show.html?i=27321&token=22726 (http://resimzade.com/Show.html?i=27321&token=22726)

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, ligde en çok sinirlendiği maçın Gaziantepspor maçı olduğunu belirterek, "Çok fazla bireysel hata yapıyoruz. arkadaşlarımızı toplayıp dikkatlerini çektik. Artık herkes daha fazla sorumluluk alıp kapasitesinin üzerine çıkmaz zorunda" dedi.

Kayserispor maçı öncesi tesislerde basın toplantısı düzenleyen Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, geçen hafta mağlup oldukları Gaziantep maçında yapılan hataları değerlendirdi.

Mağlubiyeti hak ettiklerini ifade eden Çalımbay, daha önce de oynayıp yenildikleri maçlarda futbol olarak iyi oynadıklarını ve kaybetmeyi hak etmediklerini ancak, Gaziantepspor maçında ciddi hatalar yaparak yenildiklerini belirten Çalımbay, takımla bir toplantı yaparak bunları değerlendirdiklerini söyledi. Çalımbay, "Dün takımla yaptığımız toplantıda açık açık herkesin kendine dikkat etmesini istedim. Her arkadaşımıza gerekli şansları verdik. Bazıları kapasitesinin altında oynuyor ve böyle oynamaya hakları yok. Herkesin aklını başına alması gerekiyor ve takıma ne verecekse vermesi gerekiyor. Çünkü lig bitiyor ve biz inanılmaz şekilde bireysel hatalar yapıyoruz. Bizim antrenmanda yaptıklarımız, soyunma odasında konuştuklarımız orada kalıyor. Özellikle defansif anlamda istediklerimizi alamıyoruz. Sivasspor'a geldiğimden beri en çok kızdığım maç Gaziantep maçı oldu. Sahada bambaşka bir tablo ile karşılaştık. İnanılmaz 3 gol yedik. İkinci yarı golü hedefledik. İstediğimiz şekilde oyun giderken, inanılmaz şekilde ölü toptan, korner golü yedik. Benim en çok üzüldüğüm şey bu. Şu dönemde geride kalan maçı unutmak zorundayız. Ama arkadaşların bundan ders alması gerekiyor. Artık herkesin kendine dikkat etmesi gerekir. Biz futbolculara ceza vermek peşinde değiliz. Herkesin sorumluluk alması gerekir. Gaziantep'ten alacağımız puanlar bizi iyi yere getirecekti. İki maç üst üste bir galibiyet alamadık. Futbolcuların dikkatini çektik ve herkes artık daha dikkatli olacak. Yabancılar da dahil. Uyum süreci falan hepsi bitti. O maçta 3 arkadaşımız iyiydi. Oyuncu değiştirme hakkım fazla olsa 9 oyuncuyu birden değiştirebilirdim" dedi.

"10 FİNAL MAÇI OYNAYACAĞIZ"

Hafta sonu oynayacakları Kayserispor maçının çok zor ve bir o kadar da önemli olduğunu ifade eden Çalımbay şöyle konuştu:

"Bizim için dönüm maçı. Bu maçın skoru ne olursa olsun inşallah bizim lehimize olacak. Ardından Buca ile bir final maçımız olacak. Ne şekilde olursa olsun Kayseri'yi geçmeliyiz. Çok güçlü ve iyi bir takım ile oynayacağız. Her türlü tedbirimizi alacağız. Buradaki Manisa maçında en büyük silahımız taraftarımızdı. Bu maçta da onlara inanılmaz ihtiyacımız var. Onların da desteği ile 3 puanımızı alacağız. Buca ile sonrasında final maçı oynayacağız. İşin özeti bundan sonra 10 final maçı oynayacağız. Bizim iyi futbolculardan kurulu bir takımımız var. Bunu sahaya yansıttığımızda istediğimizi alabileceğiz."

'İLK KEZ BÖYLE HATALAR GÖRÜYORUM'

Oyun içinde yapılan bireysel hataların çokluğundan yakınan Rıza Çalımbay, "Maçtan önce gerekli uyarıları yapıyoruz. Ama saha içerisinde hangi futbolunun kimi kontrol edeceğini, nerede nasıl pozisyon alacağını biliyor olması gerekiyor. Çalıştığım hiçbir takımda böyle basit hatalar yapılmıyordu. İlk defa böyle hatalar ile karşı karşıya kalıyorum. Bundan sonra artık böyle hatalar yapacak lüksümüz kalmadı. Ben oyunculara inandığımı söylüyorum. Ama artık herkes de elinden gelenin fazlasını vermek zorunda. Bundan sonra arkadaşlarımız çok daha dikkatli olmak zorunda. Bunları kendilerine tek tek ifade ettik. Bir an önce hata yapmadan buradan çıkmamız gerekiyor. Biz belki zorlanacağız ama bu süreci çok iyi şekilde aşacağımıza inanıyorum" diye konuştu. Kayserispor'un etkili isimlerine de özel önlem alacaklarını belirten Çalımbay, "Kayseri çok iyi forvetlerden kurulu. İlk yarıdaki maçta da Sivasspor önde olmasına rağmen çok farklı yenildi. O maçta da hatalı duran top golleri yenmişti. Biz bu maçta az hata yapmaya çalışacağız. Zor maç olacağını biliyoruz. Biz de iyi bir takımız. Biz de gerçek kapasitemizi ortaya koyarsak sahadan iyi şekilde ayrılabiliriz" şeklinde konuştu.

ABDURRAHMAN DIŞINDA EKSİK YOK

Kırmızı-Beyazlılar daha sonra Çalımbay yönetiminde yaptığı antrenmanla Kayserispor maçı hazırlıklarını sürdürdü. Sakatlığı devam eden Abdurrahman Dereli dışında tüm oyuncuların yer aldığı antrenmanda çift kale çalışmasına yer verildi. Sakatlığı nedeni ile Gaziantepspor maçında forma giyemeyen Uğur Kavuk'un durumunun düzeldiği ve hafta sonundaki maça yetişeceği öğrenildi.

DHA

zgR
10.03.2011, 16:53
hocam iyi guzel yapmisiniz uyarmakla agzina saglik,umarim kayseri macinda uyarilar ise yaradigini gosterir.kisacasi takimin puan kaybetme gibi bi luksu yok ve taraftarinda buna tahammulu yok hocam.kayseri taraftari ve takiminin en cok korktugu oyuncumuz GROSICKI,oyuncumuzun 90 dakika oynamasi lazim bence.buyuk ihtimalle faullerle durdurmaya calisacaklar umarim sakatlamazlar bunada dikkat etmek lazim..3 puanla ayrilacagimizi dusunuyorum Allah yardimcimiz olsun.

Çılgın Türk
10.03.2011, 17:00
bu aciklamalar artik klasik oldu.
valla artik eskisehirsporlu taraftarlara riza hoca hakkinda dediklerine hak vermeye basladim.
ne dedilerse hepsi cikti :rolleyes:

O maçta 3 arkadaşımız iyiydi. Oyuncu değiştirme hakkım fazla olsa 9 oyuncuyu birden değiştirebilirdim

hocam 9 + 3 = 12 ediyor o zaman nasil 3 oyuncudan memnun kaldin? :)

sibur
10.03.2011, 17:22
hoca bu iş senle olmayacak ta bastan soledık !! hala dıyosun kı kayserının etkılı forvetlerıne ozel onlem alacagız..ya bı takımın etkılı futbolcuları var dıye hangı teknık adam özel önlem alıyor arkadaslar dıger takımlarda ne olur bırı bana soylesın..mantık olarak dusunun özel onlem aldın o zaman sen pozısyon aramayan ıstemeyen yapamayan bı futbol gorceksın macta....yazık bu takımaa

güneşyurdu
10.03.2011, 17:32
bence rıza hocanın bu hataları bu şekilde lanse etmesine gerek yok.72.5 milyon gördü.o nedenle bu açıklamalar gereksiz.sadcee futbolcunun daha çok hata yapmasına sebep olur.iyice stere girip özgüvenlerini yok eder.tam aksine o hatayı yapan futbolcularımıza bu hataların bu şekilde eyyamı yapmayark onlara güvenlerini kazanmak için moral verebiliriz...
zaten bizim taraftar/seyirci profilimiz anlık kahramanlıklara bayılıyor.
sivassporda bu nedenle futbolcu olmak çok zor.
hemen bir yenilgi olsun.sağda solda bir küfür etmedikleri kalıyor.
ben diyorum ki biz takım olarak iyi değiliz.hatalar bireysel hatalar değil.
sedat savunmak için söylemiyorum.kabak ya onun ya harettinin ya da navratil ile kalecinin başına patlayacak.
takım olamadık.şansızlıklar bir türlü yakamazı bırakmadı.
kayseri maçında orta sahadan vursalar gol yersek şamamak lazım.
kartlar zaten bize çok ağır bir fatura kesecek.
belkide rıza hoca buca maçını düşünerek kadiri filan oyundan alır o zaman da yanabiliriz.

the reaver
10.03.2011, 17:38
İnşallah rıza hoca şu taraftarlarımız güldürürsün forumlarda görüyorum kayseriler beraberliğe bile ihtimal vermiyorlar gösterelim şunlara dünyanın kaçbucak olduğunu :)

calipso
10.03.2011, 17:40
elimizdeki defans oyuncularıyla bi cacık olmaz.. yine golleri yemeye saç baş yolmaya devam ederiz...çünkü kabul edelim ki defans oduncularımızın kaliteleri resmen berbat..böyle kör topla gider ama ligde kalırız..gelecek seneye ben ziya ve navratil hariç hiçbir defans oyunucusunu bu takımda görmek isstteemmiiyyoorruummmm.

İbrahim58070
10.03.2011, 18:00
hoca bu iş senle olmayacak ta bastan soledık !! hala dıyosun kı kayserının etkılı forvetlerıne ozel onlem alacagız..ya bı takımın etkılı futbolcuları var dıye hangı teknık adam özel önlem alıyor arkadaslar dıger takımlarda ne olur bırı bana soylesın..mantık olarak dusunun özel onlem aldın o zaman sen pozısyon aramayan ıstemeyen yapamayan bı futbol gorceksın macta....yazık bu takımaa

işte bu konuda çok yanılıyorsunuz. Durumumuz itibari ile çok gol yiyoruz.Kardeşim biraz ağır olacak kusura bakma ama Sivasspor'un maçlarını yeni izliyorsun herhalde,2 sene önceki maçlarınını izledin mi? Sivasspor şampiyonluğa oynarken atak futbol mu oynuyordu allah aşkına.Defans ounuyup uzun toplarla gol atıyordu.zaten gol yemezsen bir şekilde atarsın.Biraz futbol mantığını bilin, akıllı yorumlar yazın lütfen yani...

DoomsDay58
10.03.2011, 18:28
İnşallah kayseri maçını kazanırız ve bu hafta defansda Sedat olmayacak büyük ihtimalle onun yerine İvanovs oynayacak en azından hataları daha alt düzeylere çekmiş oluruz İvanovsla beraber.

omer58
10.03.2011, 19:31
4-4-1 sahadaki görünen diziliş asıl oyun içinde ki sistemmimiz 4-3-3 orta sahayı rakipler çabuk geçiyor kanat oyuncuları defansa yardım etmiyor kadir garibim tek başına naapsın doğal olarakda defansa çok iş düsüyor ....bu oyun sistemini oynarsanız defansınız çok teknik kaliteli olması lazım bizim defansımıızsa sedat gibi bir bomba var tam bu kriterlere uygun!!!!!!!

böyle oluncada gol yeme yüzdemiz hep yüksek ya bülo dönemindeki gibi kanatlardaki atakları sol sağ beklerden başlatıp kanat oyuncularını orta sahada mukavemet amaçlı tutarsınız yada kanat oyuncularınızı da takım savunmasına dahil edersiniz yoksa gol yemek kaçınılmaz olur

ama hiçbir tektik hiçbir sistem sedat ı armutluğunu örtbas edemez tam saatli bomba inş kayseri maçında iyi performans gösterrir zaten mecburiyetten oynuyor yoksa bank asya topçusu...

58MUAMMER58
10.03.2011, 20:12
RIZA HOCA haklı olarak futbolcuları uyarmış,umarım futbolcularda gereken dersi çıkartmıştır,yoksa böyle hermaçtan sonra çok basit gol yiyoruz hikayelerini çok dinleriz.bu maçta önlem ,taktik.teknik artık faso fiso, çıkıp bu maçı alacağız başka yoluda yok.bunuda başarabilecek kapasitede takımız taraftarların desteğiyle bu maçı alacağız inşallah.

58VoLkAn58
10.03.2011, 20:51
Hocam bu maçta defans güzel oynarsa ve top geçirmesse bu maç kesinlikle bizim.

Zaten bizim gol atamama gibi bir sıkıntımız yok.

Sadece defans yönünden kötüyüz.

Bunun nedeni ise bireysel hatalar ve eksikler.

İnşallah defansımız saçma sapan goller yemez ve bireysel hatalar yapmaz.

Bizde bıktık her maç kalemizde gol görmekten :)

İbrahim58070
10.03.2011, 21:01
4-4-1 sahadaki görünen diziliş asıl oyun içinde ki sistemmimiz 4-3-3 orta sahayı rakipler çabuk geçiyor kanat oyuncuları defansa yardım etmiyor kadir garibim tek başına naapsın doğal olarakda defansa çok iş düsüyor ....bu oyun sistemini oynarsanız defansınız çok teknik kaliteli olması lazım bizim defansımıızsa sedat gibi bir bomba var tam bu kriterlere uygun!!!!!!!

böyle oluncada gol yeme yüzdemiz hep yüksek ya bülo dönemindeki gibi kanatlardaki atakları sol sağ beklerden başlatıp kanat oyuncularını orta sahada mukavemet amaçlı tutarsınız yada kanat oyuncularınızı da takım savunmasına dahil edersiniz yoksa gol yemek kaçınılmaz olur

ama hiçbir tektik hiçbir sistem sedat ı armutluğunu örtbas edemez tam saatli bomba inş kayseri maçında iyi performans gösterrir zaten mecburiyetten oynuyor yoksa bank asya topçusu...
4-4-1 dizilişinde kanatlar geride kalırsa uzun toplarla gol buluruz.Gol yemezssek sıkıntı yok.Bülo'nun sistemini deneyelim birde...;)

şarkışla 58
10.03.2011, 21:39
Artık bu saatten sonra uyarı-ikaz pek işe yaramaz.Ne yani 40 yıllık Sedat Rıza Hoca uyardı diye daha mı dikkatli olacak.Yoksa kademeden anlamayan,ağır Navratil hızlanacak mı.Artık neyse o olacak.Yediğimizden bir fazla atıp kazanmaya bakacağız.

58ToPraK58
10.03.2011, 21:40
Uyarılar doğru ama bu kadar da takımın üstüne gidilmesi doğru değil.Hatalar sadece futbolculara yönelik değerlendirilmemeli teknik adamolarak da sorumluluk alınmalı.Hatalı gol yeniyorsa eğer bunlara çözüm bulunmalı ''Bizim defans hatalarıyla uğraşacak vaktim yok denilmemeli''Maçlarda defanstan memnun değilsen bugune kadar neden hiç defans değişikliği yapılmadı bunu da sorgulamak gerek.Sağlam temellere dayanan yorumlar yapmak gerek.Defan iyi değilse aksayan biri varsa maç içirisinde değişiklik yaparsın.

noname87
10.03.2011, 22:09
bu aciklamalar artik klasik oldu.
valla artik eskisehirsporlu taraftarlara riza hoca hakkinda dediklerine hak vermeye basladim.
ne dedilerse hepsi cikti :rolleyes:

hocam 9 + 3 = 12 ediyor o zaman nasil 3 oyuncudan memnun kaldin? :)

sonradan girenleri de kast ediyor hocam galiba

karyola
10.03.2011, 22:14
abdurrahmandan umut yok kaç aydır oynamıyor.nasıl profosyonel oyuncu anlamıyorum röfle yaptırıp gezıyorlar ancak.:mad:

fatih585858
10.03.2011, 22:46
Hocanın, Uğur kavuk ve M.nas'ı bu maçta kesinlikle oynatmaması lazım. Bu arkadaşlar ne kadar iyi niyetli mücadele etselerde, futbol kapasiteleri düşük, ufak bir preste çok pas hatası yapıyorlar. Ayrıca çok güçsüz oyuncular böyle takımlara karşı kapasitesizlikleri hemen ortaya çıkıyor.

eyupkocak
10.03.2011, 22:51
Maçtan önce gerekli uyarıları yapıyoruz. Ama saha içerisinde hangi futbolunun kimi kontrol edeceğini, nerede nasıl pozisyon alacağını biliyor olması gerekiyor. Çalıştığım hiçbir takımda böyle basit hatalar yapılmıyordu. İlk defa böyle hatalar ile karşı karşıya kalıyorum. Bundan sonra artık böyle hatalar yapacak lüksümüz kalmad

.............................. ...................

artık bu hataları düzeltmek de size kalmış hocam

gaziantep maçına takım umutsuz çıkmış maç kafaların da bitmişti bnce :confused:

noname87
10.03.2011, 23:03
abdurrahmandan umut yok kaç aydır oynamıyor.nasıl profosyonel oyuncu anlamıyorum röfle yaptırıp gezıyorlar ancak.:mad:

röfle demişken denizlede fatih ceylan var adam bomba :D bir araba bir saç takıntısı var topçuların oynamaya gelince piyasa da yoklar çok para veriyoruz bu adamlara adam gibi oynasalar içim yanmayacak

EneS ElmaS
11.03.2011, 00:00
Abdurrahmanin hakkını yemeyin, sakat olabilir fakat oynadığı zaman ise sahada hep en fazla kosan ve en hırslısı!

blacksky
11.03.2011, 07:06
Riza hoca ile olmayacak diyenler.. isim onerin o halde.

B. Uygun takimin dibe vurmasini sagladi.

M.Ertugral, M.Bakkal.. dipten asla tam manasiyla kurtulamadik.

Sanki her gelen hocayla firtina gibi esiyormusuz da bir Riza hoca ile oynayamiyormusuz gibi konusmayin... daha 1 sezonu bile dolmadi hocanin.. sanki daha iyisini bulabilecekmissiniz gibi davranmayin. Daha bir sey bitmedi.. Riza hoca ile bu takim ligde kalacaktir.. sezon sonuna saklayin nefretinizi.. zaten sivasli'nin sivasli'ya ettikleri olmasa bu sehir boyle kalir miydi?

Alişan
11.03.2011, 08:03
Vallahi rıza hocam daha çok bireysel hatalar göreceksin sen eski oyunculardan büyük bir değişiklik yapmazsan bunu görürsün çıkar hoca sedatı yerine bul birini birzamanlar bilica vardı defansda çok iyidi yine bulabilirsiniz onun gibisini bülent in bize attığı kazık yüzünden kaybettik bütün futbolcularımızı hoca ne yaparsan yap bu sene ligde kalmalıyız gidersek gelemeyiz artık.

Yusuf Çevik
11.03.2011, 08:30
Rıza hocanın böyle sert uyarı vermesi lazım zaten.Yoksa düşeceğiz inşALLAH Kayseri maçında güzel bir galibiyet alırız...

sivasfutbol
11.03.2011, 10:31
ben isim öneriyim ersun yanal -hikmet karaman çok para istedi diye getirmediler ama manisada kendine ödenen parayı çıkartı bile takımı motive edecek hoca lazım bize ben herşeye rağmen ümidimi kesmedim biz yeniliyoruz ama bizim altımızdaki takımlarda yeniliyor 3 puan farklada olsa liğ kalırız diye düşünüyorum.inşallah başarırız...

dedebey
11.03.2011, 12:15
hep aynı nakarat hep aynı nakarat ben icrata bakarım nerede haniii

Bysanchez
11.03.2011, 12:29

Bireysel hata yapan birçok topçumuz var abicim bence hocadan yana sıkıntı yok topcudan yana sıkıntı çok ..!

Ensar
11.03.2011, 14:17
Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, ligde en çok sinirlendiği maçın Gaziantepspor maçı olduğunu belirterek, "Çok fazla bireysel hata yapıyoruz. arkadaşlarımızı toplayıp dikkatlerini çektik. Artık herkes daha fazla sorumluluk alıp kapasitesinin üzerine çıkmaz zorunda" dedi.

Kayserispor maçı öncesi tesislerde basın toplantısı düzenleyen Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, geçen hafta mağlup oldukları Gaziantep maçında yapılan hataları değerlendirdi.

Mağlubiyeti hak ettiklerini ifade eden Çalımbay, daha önce de oynayıp yenildikleri maçlarda futbol olarak iyi oynadıklarını ve kaybetmeyi hak etmediklerini ancak, Gaziantepspor maçında ciddi hatalar yaparak yenildiklerini belirten Çalımbay, takımla bir toplantı yaparak bunları değerlendirdiklerini söyledi. Çalımbay, "Dün takımla yaptığımız toplantıda açık açık herkesin kendine dikkat etmesini istedim. Her arkadaşımıza gerekli şansları verdik. Bazıları kapasitesinin altında oynuyor ve böyle oynamaya hakları yok. Herkesin aklını başına alması gerekiyor ve takıma ne verecekse vermesi gerekiyor. Çünkü lig bitiyor ve biz inanılmaz şekilde bireysel hatalar yapıyoruz. Bizim antrenmanda yaptıklarımız, soyunma odasında konuştuklarımız orada kalıyor. Özellikle defansif anlamda istediklerimizi alamıyoruz. Sivasspor'a geldiğimden beri en çok kızdığım maç Gaziantep maçı oldu. Sahada bambaşka bir tablo ile karşılaştık. İnanılmaz 3 gol yedik. İkinci yarı golü hedefledik. İstediğimiz şekilde oyun giderken, inanılmaz şekilde ölü toptan, korner golü yedik. Benim en çok üzüldüğüm şey bu. Şu dönemde geride kalan maçı unutmak zorundayız. Ama arkadaşların bundan ders alması gerekiyor. Artık herkesin kendine dikkat etmesi gerekir. Biz futbolculara ceza vermek peşinde değiliz. Herkesin sorumluluk alması gerekir. Gaziantep'ten alacağımız puanlar bizi iyi yere getirecekti. İki maç üst üste bir galibiyet alamadık. Futbolcuların dikkatini çektik ve herkes artık daha dikkatli olacak. Yabancılar da dahil. Uyum süreci falan hepsi bitti. O maçta 3 arkadaşımız iyiydi. Oyuncu değiştirme hakkım fazla olsa 9 oyuncuyu birden değiştirebilirdim" dedi.

"10 FİNAL MAÇI OYNAYACAĞIZ"

Hafta sonu oynayacakları Kayserispor maçının çok zor ve bir o kadar da önemli olduğunu ifade eden Çalımbay şöyle konuştu:

"Bizim için dönüm maçı. Bu maçın skoru ne olursa olsun inşallah bizim lehimize olacak. Ardından Buca ile bir final maçımız olacak. Ne şekilde olursa olsun Kayseri'yi geçmeliyiz. Çok güçlü ve iyi bir takım ile oynayacağız. Her türlü tedbirimizi alacağız. Buradaki Manisa maçında en büyük silahımız taraftarımızdı. Bu maçta da onlara inanılmaz ihtiyacımız var. Onların da desteği ile 3 puanımızı alacağız. Buca ile sonrasında final maçı oynayacağız. İşin özeti bundan sonra 10 final maçı oynayacağız. Bizim iyi futbolculardan kurulu bir takımımız var. Bunu sahaya yansıttığımızda istediğimizi alabileceğiz."

'İLK KEZ BÖYLE HATALAR GÖRÜYORUM'

Oyun içinde yapılan bireysel hataların çokluğundan yakınan Rıza Çalımbay, "Maçtan önce gerekli uyarıları yapıyoruz. Ama saha içerisinde hangi futbolunun kimi kontrol edeceğini, nerede nasıl pozisyon alacağını biliyor olması gerekiyor. Çalıştığım hiçbir takımda böyle basit hatalar yapılmıyordu. İlk defa böyle hatalar ile karşı karşıya kalıyorum. Bundan sonra artık böyle hatalar yapacak lüksümüz kalmadı. Ben oyunculara inandığımı söylüyorum. Ama artık herkes de elinden gelenin fazlasını vermek zorunda. Bundan sonra arkadaşlarımız çok daha dikkatli olmak zorunda. Bunları kendilerine tek tek ifade ettik. Bir an önce hata yapmadan buradan çıkmamız gerekiyor. Biz belki zorlanacağız ama bu süreci çok iyi şekilde aşacağımıza inanıyorum" diye konuştu. Kayserispor'un etkili isimlerine de özel önlem alacaklarını belirten Çalımbay, "Kayseri çok iyi forvetlerden kurulu. İlk yarıdaki maçta da Sivasspor önde olmasına rağmen çok farklı yenildi. O maçta da hatalı duran top golleri yenmişti. Biz bu maçta az hata yapmaya çalışacağız. Zor maç olacağını biliyoruz. Biz de iyi bir takımız. Biz de gerçek kapasitemizi ortaya koyarsak sahadan iyi şekilde ayrılabiliriz" şeklinde konuştu.
ABDURRAHMAN DIŞINDA EKSİK YOK

Kırmızı-Beyazlılar daha sonra Çalımbay yönetiminde yaptığı antrenmanla Kayserispor maçı hazırlıklarını sürdürdü. Sakatlığı devam eden Abdurrahman Dereli dışında tüm oyuncuların yer aldığı antrenmanda çift kale çalışmasına yer verildi. Sakatlığı nedeni ile Gaziantepspor maçında forma giyemeyen Uğur Kavuk'un durumunun düzeldiği ve hafta sonundaki maça yetişeceği öğrenildi.

Hoca senin konusduklarina artik ben ciddiye almiyorum. ikinci devre bambaska bir takim izleyeceksiniz dedin ayni tas ayni hamam getirdigin adamlardan sana sorsam en iyisi hangisi diye birini söylersin kamil ayni sözlerden ayni futboldan ben biktim ve futbol hevesimi dahi bitirdin artik mac dendinmi yenilme, sinir,stres geliyor aklima bunlara kimse para vermez benim bunlara degil güzel futbol yenmek ve kazanmak gibi seyleri hayel ediyorum bunlara hasret kaldim bunlari yapacaksan yola devam yoksa kendine gel biz tarftari hayel pesinde yorma Cumartesimi pazarimi berbat etme ve inanki hafta sonunundan korkmaya basladim gelmesini istemiyorum cünkü stresden kendimi iyi hissetmiyorum yani sagligimi dahi bozdun ALLAHRIZASI icin kurtar su Takimi giyor yollun yarisi gitdi azi kaldi sonunumuz faciya olmasin ?

sebasteia
11.03.2011, 15:42
rıza hocam umarım bu hafta sözünüz etki eder! ama siz gelin şu oynamayan kaşarlardan bizi bu hafta kurtarın. rahat rahat maç izlemeyeli o kadar çok zaman oldu ki!!!!! her an gol yiyecek hissiyle maç izliyoruz iki yıldır. yorulduk artık. yeter!!!!!

SİVAS ULAN 58
11.03.2011, 16:02
defans oyuncularımız belli uyarıyla geçecek bişey değil defans oyuncularının çapı belli biz ligde kalmaya bakalım

the reaver
11.03.2011, 16:06
Hocam bu maçta defans güzel oynarsa ve top geçirmesse bu maç kesinlikle bizim.

Zaten bizim gol atamama gibi bir sıkıntımız yok.

Sadece defans yönünden kötüyüz.

Bunun nedeni ise bireysel hatalar ve eksikler.

İnşallah defansımız saçma sapan goller yemez ve bireysel hatalar yapmaz.

Bizde bıktık her maç kalemizde gol görmekten :)

haklısın kardeşim inşallah yüzümüz gülecek :)

ccey
11.03.2011, 16:11
Sağlam defans sağlam orta saha olursa bir gol yeter olamzsa olmasın beraber bile bitse çok kötü değil buca maçı daha önemli onun için beraberliğe biel tepki vermemek gerek, moral verelim böyle bsakı olursa iyi sonuçlar alamayız, güven vermemiz lazım

B.DUMANLI
11.03.2011, 16:51
Türkiye´de iki teknik direktör var,efendilik ve kisilik olarak kendini öyle ön pilana cikarmak istemeyen ve medyatik olmaktan kacinan.Birincisi Riza hocamiz,ikincisi Senol Günes.Bunun disindakiler kamera önüne cikmak icin can atan,bir kismida argo konusan ne oldugu belirsiz kisiler.Riza hocamiza sahip cikmaliyiz,biz kendi degerlerimize saygili olmaliyiz.O ne yapmak istiyorsa Sivas icin yapiyor.Bazi hatalari oluyor ,fakat umarim hatalarini görüyordur.

cılgınsivas58
11.03.2011, 16:51
rıza hoca az hata yapıp maçı alcaz dedimiş ama bana göre hiç hata yapmasak daha iyi olur rıza hocaya güveniyorum işallah onun sayesinde ligde kalcaz

cılgınsivas58
11.03.2011, 16:52
apo antremanlara başlamıştı yinemi sakatlandı

Salim58
11.03.2011, 17:59
Bu sert uyarı futbolcuların yanlışlarını hatalarını düzeltecekmi bunu bu maçta göreceğiz.Hocamızın'da belirttiği gibi çok hata yapıyor hatalı'da goller yiyoruz,Artık bundan sonra hata yapmamak gerek,Çünkü ne hataları düzeltecek zamanımız var nede kaybedeceğimiz puanımız var,Kalan tüm maçlarımız final....

selimdelen
11.03.2011, 19:34
hocam korcandan vazgec lubosu neden aldın ugur dan ermandan da vazgec m yıldıza eski gunlerine donecek moral motivasyonu ver kaita ya daha fazla sans ver grosick 90 dk oynasın senin suana kadar sivasspora tek katkın grosick i oldu gibi sana inanıyor sana guvenmeye devam etmek istiyorum umurarım seninle bu sezaon lıgde kalır sonrakı sezonda ust sıralara oynayan bır takımm olruuz

shang
11.03.2011, 21:00
her hafta uyarıyorsun hocam ama düzelmedi 2 senedirde düzelmedi açıkçası sezon sonuna kadarda düzeleceğini sanmıyorum inş kayseriden daha fazla gol atarız

antik58
11.03.2011, 21:15
her hafta aynı terane kendımı bıldım bılelı futbolcular teknık heyet maclardan sonra hatalarımızı gorduk dıyorlar cozum yok bıle bıle bu kadar hata yapılırsa maç kazanamamak normal...

sivasfutbol
11.03.2011, 21:49
aponun sakatlıgı neresinden acaba ayagımı kırıldı kolumu kırıldı kafasımı kırıldı sakatlıgının ne olduğu açıklansa bence iyi olur merak ediyoruz . Birde buradan stoperimiz SEDAT a sesleniyorum bu hafta ki maçta oynrsan eğer ALLAH rızası için hata yapmadan bir maç oyna ne olur ya bu hafta seni iyi olarak görelim ellerim kanarcasına seni ttrübünden alkışlayacağım lehinede tezahürat yapacağım sivasspordan aldığını helal ettir...

kadirakin58
12.03.2011, 02:04
Rıza hocam, haftalardır bireysel hatalar diyip duruyorsunuz. İğneyi kendinize çuvaldızı başkasına batıracaksınız!

Teknik direktörün amacı futbolcuları geliştirmek ve uygun olan futbolcuyu sahaya sürebilmektir. Haftalardır teknik direktörsünüz o zaman bireysel hatalar varsa da bunları engellemek sizin görevinizdir.

futbol plan ve taktik oyunudur. Artık her yenilgiden sonra klasikleşmiş olan futbolcuları suçlamalarınız satrançta kaybedip piyonlarınıza kızmak gibi saçma.. bir kere de deyin ki "ben hata yaptım".

İbrahim58070
12.03.2011, 10:05
Değerli Arkadaşlar;

Bireysel hataların sebebi futbolcuların kendine duyduğu güvensizlik ve konsantrasyon eksikliğidir.Temel sebep ise ; Teknik Direktör ve Teknik Heyetin maç öncesi taktiksel talimatları, diziliş mentalitesi, rakibin iyi analiz edilememesi (Teknik ekipte iyi bir analizcinin bulunamaması...) , oyun formatı... vs.

Aslında büyük sorumluluk teknik ekiptedir.Senin analiz ve oyun anlayışında problem yoksa maçlarda rakibinden iyi isen zaten puan alamama gibi bir durum söz konusu olamaz.Eğer ki, kapanan veya kontrollü oynayan takıma karşı ofansif anlayışı tercih edersen Kontra-Ataklardan gol yersiniz.Burda her takım için bireysel hata kaçınılmazdır. Rakibini iyi analiz etmişsen ona göre oyun formatını belirlediysen, (Rakip atak oynuyor geride boşluk veriyorsa, kontradan gol bulursunuz.Rakip defans yapıyorsa veya kontrollü bir futbol sergiliyorsa sende rakibe göre kontrollü veya defansif oynayacaksın ki hüsrana uğramayalım.) bir sorun olmaz.

Futbol sadece iyi oyun oynayarak kazanılan bir oyun değildir.Futbol akıl, mantık ve en önemlisi sistem oyunudur.Kimin sistemi daha iyi ise o kazanır.Rakip defans yapar, kontra-ataktan beleşten bir gol bulur kazanır.Ama sen atak oynarsın, iyi oynarsın kazanamazsın, her zaman atak oynayan kazanamayacak diye bir durum söz konusuda değil.Önemli olan rakibi iyi analiz etmen ve ona göre oyun sistemi oluşturman gerekir.Rıza Çalımbay Hocamızın tek hatası ve en önemli hatası budur.

Değerli Arkadaşlar,

Sizlerle, Sivasspor dışında bir konuyuda paylaşmak istiyorum.Avrupa Liglerinde bir takımda teknik direktör değişikliğine gidilse bile o takımın oyun felsefesi değil, sadece dizilişi değişiyor.Örneğin; Barcelona, Chelsea, Kayserispor... vs. (Türkiye'den sadece Kayserispor var.) Türkiyede bu durum böyle değil, teknik direktör değiştiği anda o takımın oyun felsefeside değişiyor.Bir başka örnek, Manisasporligin başında çok ofans oynarken ve ligde sonuncu iken; H.Karaman ile birlikte rakibe göre oyun sistemi kurmaya başladılar.Yani sonuç olarak, Türkiye'de sistem,akıl ve mantık oyunu dışında sadece mücadele ve fizik gücü var.Hepsini bir arada kullanırsak Avrupa'nın en iyileri arasında oluruz...

NOT: Bu arada Sivasspor'umuz, Kayserispor karşısında başarılarını temenni ederim.

Saygı ve Sevgilerimle...

58akif34
12.03.2011, 10:35
hocam korcandan vazgec lubosu neden aldın ugur dan ermandan da vazgec m yıldıza eski gunlerine donecek moral motivasyonu ver kaita ya daha fazla sans ver grosick 90 dk oynasın senin suana kadar sivasspora tek katkın grosick i oldu gibi sana inanıyor sana guvenmeye devam etmek istiyorum umurarım seninle bu sezaon lıgde kalır sonrakı sezonda ust sıralara oynayan bır takımm olruuz

Sen galıba mac izlemiyorsun ermen mehmetten kat kat ıyı oynuyo onu gonder dıyorsun ugur mevkısının hakkını verıyo sen onuda begenmıyorsun keıta cok faul yapııyor onu istiyorsun acaba olaylara ters bır bakışla bır imadamı bulunmaya calıştın

ready
12.03.2011, 11:03
artık futbolcunun yaptıgı bireysel hatalardan çok hocanın oyunu iyi okuyamaması ve halen gözümüze baka baka milleti salak yerine koyması tartışılmaya başladı hadi hocam futbolcular bireysel hata yapıyorda bu topçuları uzaydan biri mi yönlendiyor takımın patronu sen degilmisin

58Sivaslilar
12.03.2011, 12:48
BIZ kayseriyi evire cevire yeneriz fakat duran toplara DIIIIIIIKAT KALEMIZIN YAKINIDA FAULLLLLERE dikkat KAYSERI öbür macda bizi böyle yenmisti:confused::confused:

Ahmet1658
12.03.2011, 17:11
Hocam bu takım gol yememeyi öğrenmeli. Bu takım gol yememek için sahaya çıkmalı. Sivas defansı gol yemezse Sivas forveti 90 dakika içinde maçı kazanacak skoru zaten yakalayacaktır. İki şey çok ama çok önemli
1-Maçı gol yemeden tamamlamak
2-iki maç arka arkaya galibiyet.
Eğer bunları başarabilirsek , önümüz açılır

kangallıwert
12.03.2011, 19:18
Sec Begen Al Arkadas burdan dan adam alamiyorsan yuh artik!!!

1- Atila TURAN - Grenoble38

2- Cüneyt KÖZ - Bayern München

3- Taygun KURU - Bayern München

4- Deniz YILMAZ - Bayern München

5- Ahmed SASSİ - Esperance Sportive de Tunis

6-Yacine BRAHİMİ - Rennes

7- Tunay TORUN - HSV

8- Alper KALEMCİ - Elazığspor

9- Yasin PEHLİVAN - Rapid Wien

10- Taner YALÇIN - Köln

11- Serdar GÜRLER - Sochaux

12- Ensar BAYKAN- Arminia Bielefeld

13- Serhat KOÇ - Groningen

14- Koray ŞANLI - Adanaspor

15- Gökhan TÖRE - Chelsea

16- Burak KAPLAN - Leverkusen

17- Sakıb AYTAÇ - Dardanelspor

18- Erhan KARAYER - Dardanelspor

19- Alper POTUK - Eskişehirspor

20- Musa NİZAM - Antalyaspor

21- Taşkın ÇALIŞ - B.Mönchengladbach

22- Engin BEKDEMİR - FC Porto

23- Haydar ÇEKİRDEK - Hansa Rostock

24- Servan TAŞTAN - Metz

25- Emre ŞAHİN - SC Braga

26- Erdal AKDARI - Hannover 96

27- Dean Selim FLORENCE - Norwich City

28- Okan KURT - FC St.Pauli

29- Fatih EREN - FC Metz

30- Deniz NAKİ - FC St.Pauli

31- Bahadır ÖZKAN - 1899 Hoffenheim

32- İbrahim DEVRİLEN - FC Nürnberg

33- Onur YILDIRIM - Borussia Dortmund

34- Serhat ÇAKMAK - Ajax Amsterdam

35-Nadir ÇİFTÇİ - Portsmouh

58Sivaslilar
12.03.2011, 22:36
SAYIN riza hoca sivaslinin dünyada olmadigi yer yok sivas derneklerine cagri ypin size istediginiz yer ve poisyonda oynaybilecek koclar gibi futbolcular bulunacaktir sizin gidip bulamadiginiz fubolculari sivasli size mutlaka bulur vede bu durumlar bir daha :confused::confused:basimiza gelmesin

DOGU_BEY
12.03.2011, 23:13
Rıza Hocam bence sert uyarı nasıl olur biliyor musunuz? Bunca rahatlığa ve kendileirne verilen bunca imkana ve şansa rağmen hala kendi bildiklerini okuyan, takım içinde ağalık düzeni kuran ve hala hatalarından ders almayan sedat, m.yıldız,hayrettin, m.nas... gibilerin süresiz kadro dışı bırakılmasıdır...

Shan58
13.03.2011, 04:56
En az 10 puanı yanlış oyuncu seçimi ve oyuncu değişiklieri yüzünden hediye etti rıza hoca.
bu işi yapar demiştik ama rıza hoca hepsinden başarısız çıktı. muhsin hoca bile daha fazla puan almıştı.
bu senede belki kurtarır ama seneye iş zor. mehmet nas, uğur kavuk, sedat bayrak gibi adamları kadroda tutup ilk 11'de oynatan hoca'dan bana göre süper lig hoca'sı olmaz.

tekdoktirin
13.03.2011, 08:10
harbiden bu fıtbolcular densiz hoca sana diyece yim yok

Elbeyliliyiz
13.03.2011, 10:58
Hatayi matayi bosverelim isimizi en iyi sekilde yapalim. Hatasiz kul olmaz...
Göz göre göre gidiyoruz... Es Es bizi dün itibariyle 2 ye katladi Riza Hoca biz Taraftarlardan beklentin ne nasil yardimci olabiliriz. Bir dirilis bekliyoruz ama nezaman. her macta rezil oluyoruz...