Orijinalini görmek için tıklayınız : Anadolu'ya statları yenileme bereketi


burakkova
13.03.2011, 11:45
2013'te Türkiye'de yapılacak 20 Yaş Altı Futbol Şampiyonası için 9 ilde stat yenileme yatırımları yapılacak. Yatırımların sadece inşaat ayağı 500 milyon doları bulacak. Türkiye'nın maçlar için FIFA'ya önerdiği şehirler:
2013 yılında Türkiye futbolda ilk kez bir dünya şampiyonasına ev sahipliği yapacak. FIFA'nın ikinci en önemli spor etkinliği olan 20 Yaş Altı Dünya Kupası Kolombiya'dan sonra Türkiye'de düzenlenecek. 24 ülkenin milli takımları Türkiye'de mücadele edecek. 'Türk futbol tarihinin en önemli organizasyonu' olarak nitelendirilen organizasyonda oynanacak 52 maç için Türkiye FIFA'ya Antalya, Bursa, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Manisa, Rize, Şanlıurfa ve Trabzon kentlerini önerdi. Ev sahibi şehir ve statlar, adaylık dosyasında önerilen 10 şehir ve 13 stat arasından FIFA'nın kararı doğrultusunda belirlenecek.

Henüz FİFA heyeti Türkiye'ye gelip, statları incelemedi. Ancak, Türk inşaat sektörü bir taraftan Katar ve Rusya'da yapılacak dünya kupası yatırımları için hazırlık yaparken bir taraftan da FİFA'nın temaslarından çıkacak sonuçları bekliyor. Çünkü buradan çıkacak sonuçlara göre İstanbul dışında 9 ilde stat yenileme ve renovasyon yatırımları yapılacak.

Stat başına '1 milyon $' teknoloji

Söz konusu organizasyon için yapılacak yatırmlar inşaat sektörü ile sınırlı değil. İşin bir de IP yatırımı boyutu var. CİSCO Gelişen Pazarlar Spor Endüstrisi Teknolojileri Yöneticisi Can Habib, konuyla yakından ilgilendiklerini ve ihalelere katılacaklarını belirterek, 'Maliyeti 50 milyon dolar olan bir stat için IP networkü altyapısının maliyeti 1-2 milyon dolardır. Dolayısıyla ciddi bir yatırım pastası ortaya çıkıyor. Bizim Cisco olarak 2010 Dünya Kupası, 2008 yaz olimpiyatları gibi referanslarımız var. Yeni yapılacak statlarda da bu deneyimimiz fayda sağlayacaktır' dedi.

Maradona da Messi de ilk kez bu şampiyonada parlamıştı

- İki yılda bir düzenlenen, son olarak 2009'da Mısır'da gerçekleştirilen turnuvayı 1.2 milyon kişi statlarda, 500 milyon kişi de televizyondan izledi.

- 2007'de Kanada'da düzenlenen turnuvanın yarattığı ekonomik değer 260 milyon dolar oldu. 2130 kişi gönüllü çalıştı. 1700 kişi iş sahibi oldu. n Bu yıl Kolombiya'da düzenleniyor. n 1979'da düzenlenen şampiyonanın gözde oyuncusu Maradona idi. 2005'in en değerli oyuncusu ise şu anda Barcelona'da top koşturan, dünyanın en fazla kazanan futbolcularından Messi.

Yazıklar olsun. Memleketimiz böyle bir organizasyondan da mahrum kaldı.
Tepkimizi nasıl göstersek bilmiyorum.
Ankara'daki büyüklerimiz resmen uyuyorlar.

58_SEMİH_58
13.03.2011, 11:50
Ne zamanki şehrimizin insanı parti yalakalıgını bırakıp gerçekten Sivas'ı temsil etmek isteyen kişilere oyunu kullanırsa birgün bizimde böyle organizasyonlarda şehrimiz olur.

sebasteia
13.03.2011, 11:52
bize 25 bin yeter diyen sığ düşünceli, beyinsiz idarecilerimiz sivas'ın 50 yılı ile oynadıklarının farkına bu şekilde varırlar umarım.

tabii aramızdaki dangalaklar da bu vesileyle neden 35 bin kapasiteli modern bir stadyum istediğimizi umarım anlamışlarıdır.

burakkova
13.03.2011, 11:53
Merak ediyorum bizim Manisa, Rize, Urfa'dan neyimiz eksik..

favori58
13.03.2011, 11:58
Burakova kardeşime böyle bir konuyu gündeme getirdiği için teşekkür.
Seçim önü,onun için aslında bu konuda yapılacak olan önemli işler var. Tabi bir araya gelip bunu başarabilirsek.
Kesinlikle ciddi bir qplatform oluşturup sivas basınında desteğimize arkamazı aalarak Sivaslı 5 vekilden bunun hesabını soralım. Hiç bir vekil ve parti kritik seçimler öncesi sivas halkının bu konudaki tepkisine duyarsız kalamaz,ama dediğim gibi eğer biz birlik olursak

Yiğiter
13.03.2011, 12:09
"20.000 de yeter ama seçim önü populizm olsun 25.000 yapalım yeter" diyenler bu haberleri okuyor mu?

DoomsDay58
13.03.2011, 12:13
Olmaz böyle bişey rize var kayseri var Sivas yok Sivas kayseriden dahamı kötü veya rizeden dahamı kötü biyerki seçilmemiş bu işte bi hile hurda vardır rize nin ulaşımı bile kötü dağlık alanı seçiceklerde Sivas gibi biyerimi seçmiycekler.

aozdemir
13.03.2011, 12:13
iş sadece milletvekillerinde bitmiyor. biz sivaslılar olarak gündem oluşturamıyoruz baskı kuramıyoruz.oysa çok etkili makamlarda ve konumlarda birçok sivaslı var. bu etkinliklerini kullanmıyorlar.

burakkova
13.03.2011, 12:15
Kimse kusura bakmasın.. Her yerde çok sivaslı var ama memleketini seven hizmet etmek isteyen "ADAM" yok..

eyupkocak
13.03.2011, 12:30
Türkiye FIFA'ya Antalya, Bursa, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Manisa, Rize, Şanlıurfa ve Trabzon kentlerini önerdi. Ev sahibi şehir ve statlar, adaylık dosyasında önerilen 10 şehir ve 13 stat arasından FIFA'nın kararı doğrultusunda belirlenecek

trabzonu niye almışlark ihem dağlık hem ulaşım zorr

58VoLkAn58
13.03.2011, 13:19
Türkiye'de 7 milyon Sivaslı varmış.

Oldu da ne oldu ?

Kim sahip çıkıyor kentine.. :mad:

mordumann
13.03.2011, 13:49
Sağlıkta 5 yıldan fazla süredir üzerinde çalıştıkları bir projenin sonuna gelmişti, daha doğrusu startını vermişti ve onu anlatmak istiyordu.
Bakan Akdağ bunu "Sağlıkta paradigma değişimi" olarak nitelendiriyordu.
Önce AKP iktidarı döneminde vatandaşın en yüksek memnuniyet konusunun sağlık olduğunu rakamlarla anlattı.
TÜİK'in düzenli olarak yaptığı "Yaşam Memnuniyeti Araştırmaları"nda 2003'te yüzde 39.5 olan sağlık hizmetlerinden memnuniyetin 2008'de yüzde 63'e, 2010'da ise yüzde 73'e çıktığını söyledi. (AKP döneminde tek düşüş "adalet" hizmetlerinde olmuştu ve "adalet"ten memnuniyet yüzde 45'ten yüzde 32'ye düşmüştü.)
Bakan Akdağ, "Sağlık hizmetlerinin ana parametrelerini ve vizyonunu değiştireceğiz" diyerek anlatmaya başladı getirecekleri yeni sistemi.
Bakan'a göre bugüne kadar Türkiye'de sağlık sektöründe İstanbul, Ankara ve İzmir yükü taşıyor ve Anadolu'nun tamamından hastalar bu üç ile yönlendiriliyordu.
Kars'taki bir hastanın Ankara'ya gelmesi, hele hele uzun süren tedavilerde aile açısından ciddi sorunlar yaratıyordu.
Bunun üzerine kaliteli ve çok alanda hizmet verebilecek sağlık hizmetlerinin yaygınlaştırılması kararı alındı.
Hastalar hizmete gitmeyecek, hizmet hastalara yaklaştırılacaktı.
Bunun yolunun Türkiye'nin 29 ilinde, bölgeye hizmet verecek sağlık kampusları kurmak olduğu fikrine varıldı.
Ancak bunun 15 milyar lirayı aşan finansmanını kamu kaynaklarından bulmak mümkün değildi. Kamu bunu ancak borçlanarak yapabilirdi ve bu en az 15 yıl alırdı.
Bunun üzerine farklı bir yönteme gidildi ve "Kamu Özel Ortaklığı" adı verilen bir proje hazırlandı. Yap-işlet-devret gibi işleyecek "yap-kirala-yönet" sistemi geliştirildi.
Buna göre özel sektör konsorsiyumları hastaneleri inşa edecek, idari açıdan yönetecek ve bunu Sağlık Bakanlığı'na kiralayacaktı. Sağlık hizmetleri ise bakanlık tarafından verilecekti.
Yani bina, altyapı, malzeme ve hastane yönetimini özel sektör yapacak, ancak bu hizmetleri Sağlık Bakanlığı'nın kullanımı için kiralayacaktı. Sağlık Bakanlığı ise doktor kadrolarını sağlayacaktı.
Binalar için 25 yıllık, donanım içinse 5 yıllık kiralama sözleşmeleri yapılacaktı. Bunun nedeni, sektördeki hızlı gelişime ayak uydurabilmekti. 5 yıl sonunda donanım için yeniden ihale açılacak, öncelik hizmeti verende olacaktı.
Sağlık kampuslarında farklı alanlarda uzmanlaşmış hastaneler olacak, bunun yanı sıra araştırma birimleri, rekreasyon alanları, alışveriş merkezleri, konaklama tesisleri de bulunacak.
2005 yılında bununla ilgili tek maddelik bir kanun Meclis'ten geçirildi ve çalışmalar başladı.
Bunlardan ilk ikisi, Ankara Etlik ve Kayseri Sağlık Kampusları olarak ihale tamamlanma aşamasına gelmiş.
Ankara Etlik'te 3500 yatak kapasiteli 8 hastane bulunacak. Bu hastanelerin her biri ayrı uzmanlık alanında hizmet verecek ve ayrı binalarda bulunacak, ancak binalar birbiriyle bağlantılı olacak.
Ankara, İzmir, İstanbul'un yanı sıra Erzurum, Elazığ, Kayseri, Van, Gaziantep, Konya, Samsun, Trabzon Adana, Antalya, Eskişehir bu kampusların kurulacağı 29 ilin başlıcaları.
Bunların hepsi kendi bölgelerine hizmet verecekler.
Sağlık kampuslarının tıp fakülteleriyle de işbirliği yapması ve anlaşma sağlanan yerlerde tıp fakültelerinin kullanımına da verilmesi düşünülüyor.
Bakan Akdağ, Türkiye'de şu anda 10 bin hasta başına 26 yatak düştüğünü, bunu 2023 yılına kadar 10 bin hasta başına 29 yatağa çıkarmayı planladıklarını da anlattı.
Sağlık teknolojisinde değişimlerle artık hastanede yatma sürelerinin kısaldığını, bu yüzden yatak artırmanın gereksizleştiğini belirten Akdağ, buna karşılık yatak kalitesinin artırılacağını ve sağlık kampuslarıyla birlikte yapılacak 32 bin yatakla 120 bin yatak kapasitesine ulaşılacağını ve bunun da yeterli olacağını söylüyor.
Ancak tüm bu yatak kapasitesinin modernleştirilip yenileceğini, hedefin kaliteli hastaneler olduğunu vurguluyor.



burdada yokuz

kangallıwert
13.03.2011, 13:51
az uyanık olun beyler secime 3 ay kaldi herkes stad konusunu yatirdi..Ben ki ikditar partisine 2secimdir oy veren biri olarak bu sefer oy flan yok sırf bu sivasa hic birsey yapmadigindan dolayıdır(ben ist da yasiyorum)..Arkadas arada bir saga sola sehir dısına gidiom milletin iline neler neler yapilmis bizim sıvasta tık yok bu ne is anlamadim gitti bu ne sivas düsmanlıgı ya...Yada bizim milletvekillerinin becerisizligimi bilemiyorum...

congar28
13.03.2011, 13:59
her tasindan altindan kayseri ve trabzon cikiyor

myway
13.03.2011, 14:16
bülent arınc manisa:
faruk ozak: trabzon
tayyip erdogan :rize
abdullah gül : kayseri

sivas da sanırım abdullatif şenerin sadakatsizliginin bedelini ödüyor..

zaten sivasın oyu garanti. diğer milletvekilleri mi? onlar ne yapıyor sivasspor maçına başka takım beresiyle geliyor e gerisini siz düşünün..

burakkova
13.03.2011, 14:39
bülent arınc manisa:
faruk ozak: trabzon
tayyip erdogan :rize
abdullah gül : kayseri

sivas da sanırım abdullatif şenerin sadakatsizliginin bedelini ödüyor..

zaten sivasın oyu garanti. diğer milletvekilleri mi? onlar ne yapıyor sivasspor maçına başka takım beresiyle geliyor e gerisini siz düşünün..

kesinlikle haklısın kardeşim..

58MUAMMER58
13.03.2011, 15:03
bülent arınc manisa:
faruk ozak: trabzon
tayyip erdogan :rize
abdullah gül : kayseri

sivas da sanırım abdullatif şenerin sadakatsizliginin bedelini ödüyor..

zaten sivasın oyu garanti. diğer milletvekilleri mi? onlar ne yapıyor sivasspor maçına başka takım beresiyle geliyor e gerisini siz düşünün..

SADAKATLİ OLACAĞIM DİYE İKTİDARIN ÜLKEYİ İTE KOPUĞA PEŞKEŞ ÇEKMESİNE HIRSIZLIĞA , ,PEŞKEŞÇİLİĞE ,HORTUMCULUĞA,MÜSLÜMANLARIN BAŞINDAN AŞŞAĞIYA BOM BA YAĞDIRILMASINA,YILLLARCA ÇEŞİTLİ PARTİLERDE ÜLKEYİ HORTUMLUYANLARA ÇANAK UZATILMASINA ,DAHA FAZLA ORTAK OLAMAZDI,TÜRKİYENİN B.O.B BAŞKANI OLUP ABD YALAKALIĞINA, ABDÜLLATİF ŞENER,GÖZ GÖRE GÖRE DAHA FAZLA KATLANAMAZDI,SADAKATSİZLİKTEN BAHSEDECEKSEK İKTİDARIN BAŞINDAKİNE BAKMAK LAZIM ,EGER İSTANBULDA SEÇİM KAZANDIYSA YİNE SİVASLILARIN PAYIVAR,KENDİ MEMLEKETİNİN İNSANLARI,ANAPLA ÜLKEYİ SOYDURURKEN ,SİVASTAN RP YÜKSELDİ ,OSAYEDE.REİS SEÇİLDİ, BUGÜNKÜ MEVKİLERE ULAŞTI,SONUÇ SİVAS İÇİN HÜSRANOLDU,KAÇYILDIR SİVASTAN BAKAN YOK,8 YILDA Bİ SİVASA YAPILANLARA BAKIN .BİDE KAYSERİYE BAKIN ARADAKİ FARKI GÖRÜRSÜN.BIRAKIN SAYDIĞIN ADAMLAR YAPTIKLARIYLA ANILSINLAR ,SUÇ ORTAĞI OLSUNLAR.SORUN VEKİLLERDE DEĞİL ,SORUN YILLARCA ADAM OLAMAYAN , ORDAN BURDAN GÖÇ EDEREK SİVASA YERLEŞMİŞ NE ÜDÜĞÜ BELLİSİZZ KİTLEDE.ŞUNDAN EMİN OL KARDEŞ İKTİDAR SİVASI KAYSERİYE KÖY YAPACAM DESE YİNE 1. PARTİ OLUR.YİNE SİVAS EN SON PLANA ATILIR.BİLMEM ANLATABİLDİMMİ,BİZDE DİĞER ŞEHİRLERDEKİ ORGANİZASYONLARI SEYREDERİZ ANCAK.

mühendisburak58
13.03.2011, 15:24
35 bine ne gerek var değilmi 25 bin yeter.al işte yetiyormu görün.

Yigido DogaN
13.03.2011, 15:32
malatyalılar bıle 35 bınlık stad projesını hazırlamıslar bılee
yaptıkları protostolara dayanamayan hukumetçik projeyı kabul edıp stadın temelını atıyolar mayısta
ammaaaa
SEÇİMLER YAKIN ULAN TOPYEKUUN AKP YE PROTOSTO OLARAK EN GICIK KAPTIGI PARTI OLAN MHP YE OY VERMESSEM BENDE ADAM DEGILIM
ARTIK BABAYI ÇIKARIRLar öle 3 5 mılletvekılıı

Yigido DogaN
13.03.2011, 15:37
malatyalılar bıle 35 bınlık stad projesını hazırlamıslar bılee
yaptıkları protostolara dayanamayan hukumetçik projeyı kabul edıp stadın temelını atıyolar mayısta
ammaaaa
SEÇİMLER YAKIN ULAN TOPYEKUUN AKP YE PROTOSTO OLARAK EN GICIK KAPTIGI PARTI OLAN MHP YE OY VERMESSEM BENDE ADAM DEGILIM
ARTIK BABAYI ÇIKARIRLar öle 3 5 mılletvekılıı

ailem de 33 oy var bu oyların hepsını tusunamı gıbı çevreye yayarak akraba ve eş dostta sırf bu stad olayıyla bızlerı tokıyle bıt pazarına peskeş çeken hukumete ınat egerr propaganda yapıpta oyların9ı bolerek zarar vermezsem ve sivaslı yiğidoyla gururuyla oynamanın KENT MEYDANIMIZ CUMHURIYET MEYDANIMIZ MEMLEKETIMIZIN NAMUSU BURADA SEREF SOZU VERIP STADI HATTA 32 BINLIK STAD PROJESI OLARAK YETERKI OY VERIN DIYEREK YAPILACAGINI SOYLEYEREK BIZLERI KANDIRDIGINI SANAN AMPULCULER EGER SIZLERE OY VERIRSEM NAMERDIM
12 HAZIRANDA SIZ DEGIL 1 PARTI 1 MILLETVEKILINI BILE ZOR CIKARIRSINIZZ
OYUM MHPYE
ARKADASLAR DILEYEN SADEET PARTI TURKIYE PARTISI VE CHP
HERHANGI BIRRINE BARAJI GECME IHTIMALI OLANLARDAN BIR PARTIYE OYLARINIZI TOPLAYIN BU AKP YEE OYYY MOYY YOOOOOOOOOOOOOKKKKK

fatih585858
13.03.2011, 17:31
Merak ediyorum bizim Manisa, Rize, Urfa'dan neyimiz eksik..

Hocam bizim şehrimizin düşünülmemesinin en büyük nedeni, şehirde parti sevdalılarının, memleket sevdalılarından, çok çok daha fazla olması .

burakkova
14.03.2011, 11:22
Hocam bizim şehrimizin düşünülmemesinin en büyük nedeni, şehirde parti sevdalılarının, memleket sevdalılarından, çok çok daha fazla olması .

haklısın kardeşim.. yazık gerçekten yazık.. kaç yıldır memlekete adam akıllı bir yatırım yapılmadı.. en azından gençlerimize iş kapısı olur..

pover58
14.03.2011, 12:49
bize 25 bin yeter diyen sığ düşünceli, beyinsiz idarecilerimiz sivas'ın 50 yılı ile oynadıklarının farkına bu şekilde varırlar umarım.

tabii aramızdaki dangalaklar da bu vesileyle neden 35 bin kapasiteli modern bir stadyum istediğimizi umarım anlamışlarıdır.

tamamen katılıyor ve bu memlekete sahip çıkmıyan vekilleri müsteşarları bürokratları ve taraftar geçinen burnunun dibini göremiyen sivaslıları (stadımız dolmuyor ne gerek var) diyenleri.şiddetle kınıyorum....

ofozturk
14.03.2011, 13:27
rize sayın başbakanımızın memleketi,
manisa sayın bülent arınç ın,
kayseri sayın cumhurbaşkanımızın,
urfa doğudan bir il olsun kürt kardeşlerimizin gönlü kalmasın,
sivas a neden versinler. gariban bi memleketiz.!!!!!!!!
ne muhsin başkanımız var sahip çıkacak ne de eski abdullahit şener imiz. yazık ya. koca sivası ne hale getirdiler. zamanında 2-3 bakanlık için aday gösterilen milletvekillerimiz olurdu refah partisi zamanında. şimdiki vekillerimiz maalesef memleketi tanımaz oldular.
kaybeden yine bizleriz. inş gelecek seçimde adam gibi insanları aday gösterirler.