Orijinalini görmek için tıklayınız : Milliler kazandı,ya Sivas?
Yusuf Çevik 26.03.2011, 17:36 http://resimzade.com/Show.html?i=27670&token=5563 (http://resimzade.com/Show.html?i=27670&token=5563)
Dün akşamki Ümit Milli maçının Sivaslı için ayrı bir önemi vardı. Her şeyden önce Sivas'ta futbola ilginin fazla olduğunu ve mevcut stadın yetersizliğini gösterme açısından gerçekten ayrı bir önem taşıyordu,ama ne yazıkki,Sivaslı bu mesajı gerektiği gibi veremedi. Maç sonunda her ne kadar Sayın Vali Ali Kolat, ve Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz'a Milli Takım Genel Direktörü Ersun Yanal ,gösterilen ilgi için teşekkür etsede,ben maça gösterilen bu ilginin çok daha fazlasını bekliyordum. Oysa taa Pazartesi gününden itibaren bu maçın Sivas'ta bir ilk olduğunu,ayrıca bundan sonra verilecek Milli maçlar ve diğer maçlar için iyi bir referans olacağını belirtmemize rağmen maalesef maçta tribünlerin ancak yarısı dolabildi. Üstelik maça giriş ücretsiz olmasına rağmen. Tabi bazıları gelen seyirci sayısını yeterli buldu,ama ben aynı görüşte değilim. Dedimya Sivaslı'nın bu maça ilgili göstermesi için çok sayıda neden vardı fakat olmadı,olmadı...
Maça gelince Ümit Milliler zayıf rakipleri Lıechtensteın beklendiği gibi adeta top göstermeden fark attılar. Rakip takım bir kez Milli takım kalesine geldi o da gol oldu. Özellikle maçın ikinci yarısında ve skor 4-0 olduktan sonra bir çok futbolcu kendine oynadı. Hatta bir ara kenarda Raşit çetiner futbolcusuna çok kızdı.
Dünkü kadroda futbolseverlerin yakından tanıdığı isimlerde vardı. Bunların başında,Galatasaraylı Emre Çolak,Beşiktaşlı Necip ve Bucaspor'lu Ali Kuçik gibi isimlerde vardı. Geleceğin A Milli takımını oluşturacak Ümitlerimiz adlarına yakışır bir futbolla sahadan çok rahat ve hak ettikleri bir galibiyetle şampiyonaya başladılar.
Sonuç olarak şunu söylemekte fayda var,kazanan Ümit Milli takımımız oldu,ama Sivas'ın kazanıp kazanmadığını zaman içerisinde göreceğiz. Şurası bir gerçekki,Sivaslı ayağına kadar gelen tarihi fırsatı gereği gibi değerlendiremedi.
Abdullah Yiğit
Yusuf Çevik 26.03.2011, 17:39 Abdullah abi anlıyorum,Yiğidolar`ın stadı doldurması gerekliydi.Ama U21 olduğu için doldurmamışlardır sanırım.A milli olsaydı görürdüm o zaman stadı.
eyupkocak 26.03.2011, 17:40 yaa aslın da çok şaşırmamak lazım hocam seyircinin gelmemesine hem hafta içi , saat ,iş çıkışı, yorgunluk vs u 21 vs ...
ama yinede yeteri yakalandı (birçok ilde bunun yarısı bile olmaz dı ) bu
sevindirici bi durumm bnce :)
zkrllh58 26.03.2011, 17:47 bence giden seyirci fazlaydi çünkü nihayetinde bu bir u21 maçı u21 lerin hic bu kadar seyircinin onunde mac oynadklarini zannetmiyorum... ayrica hava soguk olmasina ragmen stadin yaridan cogu doluydu... sivaslilar gorevini yerine getirdi...
58MUAMMER58 26.03.2011, 18:00 http://resimzade.com/Show.html?i=27670&token=5563 (http://resimzade.com/Show.html?i=27670&token=5563)
Dün akşamki Ümit Milli maçının Sivaslı için ayrı bir önemi vardı. Her şeyden önce Sivas'ta futbola ilginin fazla olduğunu ve mevcut stadın yetersizliğini gösterme açısından gerçekten ayrı bir önem taşıyordu,ama ne yazıkki,Sivaslı bu mesajı gerektiği gibi veremedi. Maç sonunda her ne kadar Sayın Vali Ali Kolat, ve Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz'a Milli Takım Genel Direktörü Ersun Yanal ,gösterilen ilgi için teşekkür etsede,ben maça gösterilen bu ilginin çok daha fazlasını bekliyordum. Oysa taa Pazartesi gününden itibaren bu maçın Sivas'ta bir ilk olduğunu,ayrıca bundan sonra verilecek Milli maçlar ve diğer maçlar için iyi bir referans olacağını belirtmemize rağmen maalesef maçta tribünlerin ancak yarısı dolabildi. Üstelik maça giriş ücretsiz olmasına rağmen. Tabi bazıları gelen seyirci sayısını yeterli buldu,ama ben aynı görüşte değilim. Dedimya Sivaslı'nın bu maça ilgili göstermesi için çok sayıda neden vardı fakat olmadı,olmadı...
Maça gelince Ümit Milliler zayıf rakipleri Lıechtensteın beklendiği gibi adeta top göstermeden fark attılar. Rakip takım bir kez Milli takım kalesine geldi o da gol oldu. Özellikle maçın ikinci yarısında ve skor 4-0 olduktan sonra bir çok futbolcu kendine oynadı. Hatta bir ara kenarda Raşit çetiner futbolcusuna çok kızdı.
Dünkü kadroda futbolseverlerin yakından tanıdığı isimlerde vardı. Bunların başında,Galatasaraylı Emre Çolak,Beşiktaşlı Necip ve Bucaspor'lu Ali Kuçik gibi isimlerde vardı. Geleceğin A Milli takımını oluşturacak Ümitlerimiz adlarına yakışır bir futbolla sahadan çok rahat ve hak ettikleri bir galibiyetle şampiyonaya başladılar.
Sonuç olarak şunu söylemekte fayda var,kazanan Ümit Milli takımımız oldu,ama Sivas'ın kazanıp kazanmadığını zaman içerisinde göreceğiz. Şurası bir gerçekki,Sivaslı ayağına kadar gelen tarihi fırsatı gereği gibi değerlendiremedi.
Abdullah Yiğit
GÖNÜL İSTERDİKİ STAD TAMAMEN DOLSAYDI. OLMADI SİVASA ÖZGÜ ŞARTLAR ANCAK BUKADAR SEYİRCİ GELMESİNE SEBEP OLDU,SADECE MİLLİLERE DESTEK OLMAK İÇİN DEĞİL ,BU STADIN BİZE İLERDE YETMİYECEĞİNİ GÖSTERMEK AÇISINDANDA ÖNEMLİYDİ.OLMADI YİNE SINIFTA KALDIK MAALESEF.
Soguk bir Sehre, Sicak Bir Stad Yakismazmi ? :D
58_SEMİH_58 26.03.2011, 18:51 http://resimzade.com/Show.html?i=27703&token=78083 (http://resimzade.com/Show.html?i=27703&token=78083)
bence sinifta falan kalmadik,saat 5 bucukta olursa sivas sartlarinda kim gidebilirki?sanayide calisan genclermi,cay ocaklarinda,restoranlarda calisan arkadaslar nasil gideceklerdi.hangi patron izin verir arkadaslar gercekci olalim.taraftarimizin tabiki elestirilecek yonleri var ama en buyuk sebep macin saati ve gunuydu.baska sehirlerde olsaydi en fazla bu kadar dolardi bence.
Ya sonuçta bu bir U-21 maçı. Bu kadar abartmayalım olayı. İyi bir araştırma yapın bakalım, bu gençler kaç kez bu kadar veya bundan daha fazla bir seyirci topluluğu karşısında oynamışlar? A Milli takım olsa sonuna kadar haklısınız. Ama defalarca bizde tv'lerden U-21 maçlarını izledik ve nerede oynanırsa oynansın bu kadar seyirci toplanmıyordu. Kendi kendimizi karalamaya, kötülemeye ne kadar meraklıyız :mad::mad:
poolat58 26.03.2011, 19:26 yav kardeşim kapatın gitsin şu olayı artık ne kadar büyüttünüz. milyonlarca nüfusu olan şehirlerde bile ümit millilerimizin maçına bu kadar syirci toplanmıyor.kendimizi ezmeye ne kadar alışığız.ayrıca milleti hep maratona doldurmuşlar belli ki bu yüzden de kale arkaları boş kalmış hepsi bu en az 10-12 bin taraftar vardır yine o stadta.:mad::mad:
B.DUMANLI 26.03.2011, 21:49 Seyirci kac parcaya ayrilmasi lazimki bazi kesimlere yaranabilsin.Herseyde seyirci öne sürülüyor.Dünya üzerindeki tüm genc milli takimlar adeta bos türbünlere oynarlar.Macin 16:30 olmasi seyirci sayisinida haliyle düsürdü.Sonra Sivas´a yapilmasi gerekli stadyumdan seyirciler neden sorumlu tutuluyor.Sivas´li secmenin sectigi mebuslar bu konuyla ilgilenmeliler.Heryere 30 000 üzeri yapilirken bize neden 25 000 kisilik stadyum öneriliyor.Neden bu cifte standart.
yok bence abartmayin baya seyirci vardi ama milli mac olsaydi is degisirdi tabi:D
kendalli 26.03.2011, 23:51 gelen giden bu taraftara catiyorya hakkaten cok sinirleniyorum o zaman...maca musait oldugumuz icin gittik herkes musait olamiyor iste canim yani...
B.DUMANLI 27.03.2011, 06:35 Seyirci bu isten alninin akiyla cikmistir.Abdullah Yigit bize Avrupa´da genc milli takim bazinda sahayi tika basa dolduran bir stadyum göstersin sonra, BU KONUDA seyirciyi elestirsin.Bu gün milli takimlar dahi seyirci topliyamazken Sivas´daki seyirci sayisi genc milli takim icin normalin bile dahi üstündeydi.Sayet konuyu yeni yapilacak stadyuma getirmeye calisiyorsaki ,bunun muatabi seyirci degildir.Bunun muatabi Sivas´daki yerel ve görsel basinla birlikde ,Sivas´ín ileri gelenleri ve SIVAS´in haklarini sözüm ona meclisde savunucusuyuz demeye getiren,Sivas´li mebuslardir.Stadyum konusu üzülerek belirteyim adeta siyasi boyutlara ulasmistir, cok yazik.
yiğidobaytar58 27.03.2011, 07:49 ya daha ne olsun doldu yarısı işte.....abartılacak bi maç değildi bence , zaten raşit çetiner basın açıklamasında övdü sivası , taraftarı . önemli olan buydu bence.......tribünün yarısı doluydu boştu , hangi ümit milli maçında stadların bizim ki kadar dolduğunu gördünüz....bence fazlaydı bile trübündeki insan sayısı ümit milli maçı için.....takım geldi fıstık gibi tesisde antrenman yaptı, valisinden belediye başkanına kadar ziyaret ettiler....bence gayet iyi geçti sınavı sivas...
cuma günü saat 5 te maç yap. allah aşkına biz işten kaçta çıkıyoruz sizin haberiniz varmı.. ve iş saati izin alabilirmiyiz. konuşurken daha doğrusu yazı yazarken bunlarıda düşünmek lazım. ha maç pazar günü olurdu bu dediklerinize sonuna kadar hak verirdim...
GokhanTurna 27.03.2011, 10:40 Ben katılmıyorum Abdullah abiye. Çünkü bu ümit milli maçı ve diğer şehirlerde oynanan maçlardan daha fazla seyirci geldi. Nerede görülmüş ümit milli maçında stadın dolduğu. Ben taraftarımızı tebrik ediyorum ilgi iyidi. En son hatırladığım ümit millilerin Manisada maçı vardı ve stada bizim seyircinin 4de 1i bile gelmedi.
Bu taraftar giderek büyüyor bunu kimse inkar edemez.
ZiDaNe58 27.03.2011, 11:01 umit millilern daha once bu kadar seyirciye oynadığını hatırlamıyorum.kaldıkı maçında hafta ici oldugunu hesaba katacak olursak maça ilgi en üst düzeydeydi..
U-21 maçlarının final netiliği taşıyanların haricinde hangi maçta bana 5000 seyirci gelmiş evvela birilerinin çıkıp söylemesi gerekir. Denk gelip seyrettiğim tüm U21 maçlarında ben hiç bir zaman rastlamadım. Şehrimizde oynanan ve saat olarak uygun olmadığı halde Maraton ve kapalının dolması olağanüstü bir durumdur. Nerden bakarsanız bakın 7000 seyirci bu maçı takip etmiştir. Gerçekten çok çok iyi bir rakamdır bu... Doğrudur A Milli takım maçı olsa dahada farklı olurdu ama bu sayıda fena değil. Kazanan her zaman futbol seyircisi ve şehrimiz olmuştur.
aynen katılıyorum. seyirci tıka basa doldurmalıydı. bu iş okullardan başlar hocam okular organize edilmeli. yeni yetişen gençler sivasspora kanalize edilmeli.yoksa daha çook derbide fener-gs-bjk konvoyları görürüz. değil 30- 50 bin kişilik stat da olasa biz bu kafada olduğumuz müddetçe dolmaz o statlar. genç dinamikleri bir şekilde organize edip stada çekmek gerek. ama sivassporlu olarak. gönlünün 2 takımı olarak değil.
uzun zamandır stadyum manifestomuz diye açılış sayfasında tepkimizi ortaya koyduğumuz bir ilan var. her fırsatta 7 milyon diye övünen biz sivaslılar bu gün itibari ile 3904 imza atmışız siteye. bende dahil olmak üzre sitelerimizde maillerimizde bunun tanıtımını yapamıyoruz. bizde birlik yok. seçim bir fırsat tepkimizi isteğimizi dile getirelim ama adım gibi biliyorum kuzu gibi olur susarız adayların karşısında. isim vermek istemiyorum ama başka illerin takımlarının neler yaptığını nasıl kulisler oluşturduğunu neleri aldığını görüyoruz.
sadece 35 bin kişlik stat değil tam anlamıyla spor kompleksi istiyoruz diyebilmeliyiz. voleybol, basketbol, hontbol,atletizm, güreş, halter, boks, yüzme biz stadla beraber spor kompleksi istiyoruz.
SİVAS ULAN 58 27.03.2011, 16:53 nasıl dolmadı yahu daha ne olacak a milliler oynamıyo u21 oynuyo o kadar yeter a milli oynasa 2-3 katı daha fazla olur herhalde abdullah yiğit
favori58 27.03.2011, 21:29 Arkadaxlar şu yazılan yorumlara bakıyorumda, köşe yazısında ne denmek istedindiğinin anlaşılmadığını görüyorum.
Kardeşim bize ne başka yerdeki Ümit Milli takımının az seyirci bulmasından. Bizi fazla seyircinin gelmesi ilgilendirirdi. Üstelik 25 bin kişilik stadın sivasa az olur diye tartışıldığı dönemde 15 bin kişilik stad dolsaydı kötümü olurdu köşe yazısındaki mesaj bu,anlayın artık
ShabbatShalom 27.03.2011, 21:44 Ya bırak adam sende. Gidip izledin mi acaba stadyumda ben onu merak ediyorum. Bak bakayım resimlere maratonda birsürü insan ayakta seyretti maçı. Kale arkası kapıları açmadılar sonradan açtılar. Maratonda ayakta seyredenlerde gitmedi kale arkasına erindiler. Kale arka kapıları önceden açık olsaydı stadın %85 i dolmuş olarak gözükürdü. Stadyumdamı izledin televizyondan mı Abdullah bey?
Abdullah Yiğit'in her yazısını gerek burdan gerekse gazeteden ilgiyle takip ederim , beğenirim. Ama kusura bakma Abdullah bey, bu konuda çuvallamışız biraz :) Soğuk hava ve hafta içi mesai saatlerini dikkate almanız gerekiyordu. Bence U-21 lerin görüp göreceği en büyük seyirci topluluğu bu olsa gerek :)
Harput0658 27.03.2011, 22:09 Arkadaşlar Ümit milli maçındaki Kaleci Özkan KARABULUT Kangallıdır. Gençlerbirliğinin alt yapısında yetişti 58 forma giyiyor. Bizim komşu köylü.
Danone Uluslar Kupası 2003 te en iyi kaleci ödülü almıştı. 1991 doğumlu.
|