Orijinalini görmek için tıklayınız : Yiğidolar Çocuklar Duymasın'a minnettar

Salim58
05.04.2011, 07:03
http://resimzade.com/Show.html?i=27988&token=41945 (http://resimzade.com/Show.html?i=27988&token=41945)

Uzun süredir atv'de yayınlanan ve beğeniyle izlenen “ Çocuklar Duymasın” adlı yerli dizi,son bölümünde yüzbinlerce Sivaslı'ya ayrı bir gurur yaşattı.
Dizide,sık sık Sivas'dan söz edilirken,senaryo gereği, Sivas'ta Beşiktaş maçına gelen Anne-oğul,üzerlerinde siyah-beyaz formayla yanlışlıkla Sivas tribününe giriyor,ancak buna rağmen rahatlıkla Beşiktaş'a destek oluyorlar. Çocuğun annesi “ Sivas çok güzel bir şehirmiş,ayrıca Sivaslılar'da son derece medeni insanlar, Beşiktaş bayrağını rahatlıkla salladık”diyerek Sivas'a olan hayranlığını dile getirmesi Yiğidoları ayrıca mutlu etti.
Sivaslılar,bu dizinin yapımcı ve senaristine Valilik,Belediye,TSO ve Esnaf Odalarının mutlaka teşvik ve teşekkür amaçlı hediye vermesi gerektiğini belirttiler.

Hürdoğan.

favori58
05.04.2011, 07:22
Arkadaşlar,bundan sonrada bu tür konuların yer alması için ve dizi oyuncularına jest için imkanı olan herkes diziye tebrik ve teşekkür mesajı gönderip altına yiğidolar adına diye isimini yazsın

HababamHa
05.04.2011, 07:33
Bu diziyi ara sıra bende takip ediyorum gerçekten harika.

Bu dizi ile ilgili sporaktife canlı yayına katılan Mecnun başkanımıza dizi hakkındaki görüşü soruldu yanlış anlamadıysam bu dizinin yapımında iki Sivaslı olduğunu ve Aydın Sarman beyi tanıdığını ,Aydın beyle beraber dizi ekibini İBB Sivasspor maçına davet edeceklerini belirtti.

mustafa_kavak58
05.04.2011, 08:22
http://www.youtube.com/watch?v=g8pUTZ32Nt4http://www.youtube.com/watch?v=g8pUTZ32Nt4

Yusuf Çevik
05.04.2011, 08:23
Evet.Spor Aktif`tede konuşulduğu gibi,onları maça davet etmek lazım.:)

Alişan
05.04.2011, 08:51
Bu konuda haklısın bu dizi hem güzel hemde bizi güzel yansıtıyor sivasın bu dizi için özel birşeyler yapması şart bu kadar iyi niyetli olan bir yapımcının sivas tarafından davet edilmesi bence mükemmel olur.

Rallim58
05.04.2011, 09:26
Cuma akşamı çocuklarla izlerken dikkat çekici sahneler vardı. Zeyno Günenç'in Dominant Teyze tiplemesiyle oynadığı dizide, oğluna "Seni Beşiktaş maçına götüreceğim" deyince "oleeey" diye sevinç çığlığıyla başlayan "Sivas reklamı" beraberinde geliyor.

Sivas'a uçak bileti, Sivas otellerinden yer ayırmak, yanlışlıkla alınan maç bileti nedeniyle yiğidoların arasında izlemesi, Sivaslıların medeni insanlığı, Sivas'ın güzelliğinden dem vurulması, bir Sivaslı olarak sevindirici sahnelerdi.

Sivaslı Yiğido Yakup'un kahvesi ile ünlenen ve beraberinde Şükrü (Şükrü Koruyucu), Hüseyin (Alparslan Özmol) olmak üzere diziye renk katan Havuç Emre (Furkan Kızılay) gibi, simaların, toplu olarak Sivas'ta FB karşılaşmasına getirilmesi için girişimde bulunulmasını dilerim.

Mevcut diziler arasında izlenebilecek "aile dizisi" olarak "çocuklar duymasın" dizisinin, izlenme oranı yüksek olduğunu düşünüyorum

yigidoyuzz
05.04.2011, 09:37
PATLADI GİTTİ :D

58hsn58
05.04.2011, 09:56
ne guzel gurur verici birsey... insallah sivasimizin adi daha cookk duyulacak..

sebasteia
05.04.2011, 10:19
Teşekkürler Birol Güven

04.Nisan.2011, 19:54

Ali İzgi

Sivasspor geçtiğimiz hafta sonu kendi sahasında Beşiktaş’ı konuk etti. Sahadan galip olarak ayrılması hiç kuşku yok ki bütün Sivasspor taraftarını çok sevindirdi. Bucaspor’un İstanbul’a yenilmesi sonucu kümede kalma noktasında büyük bir rahatlık sağladı. Ancak bugün konumuz bu değil. Sonuca çok mutlu oldum ancak beni bu hafta asıl mutlu eden o maç öncesinde bir dizinin yaptığı Sivas ve Sivasspor reklamı oldu.

Televizyon ekranlarında fenomen olan Çocuklar Duymasın dizisini yayına başladığı 2003 yılından itibaren ilk versiyonlarını kaçırmadan izledim. Ancak bu yıl tekrar ekranlara dönen bölümlerini izlemiyordum. Cuma günü nasıl oldu bilmiyorum ama kumanda elimde zap yaparken ATV de takılı kaldım. Ekrandaki dizi Çocuklar duymasındı. Dizinin yeni bölümlerinde kahvehane olarak kullanılan mekânda asılı olan Sivasspor atkısı, bayrağı ve Sivas haritası uzun süredir duruyordu. Hatta bu durumdan rahatsız olan diğer takımların tepkisi üzerine mekâna o takımların posterleri de asılmıştı. Ama yine Cuma günü yapılan jesti ben diziden beklemiyordum. Dizinin Cuma günü ki bölümünü izlemeyenler ne oldu diyebilir hemen aktarayım.

Replik dizinin ana karakterlerinden usta oyuncu Zeyno Güvenç’in hayat verdiği Gönül ( dominat teyze ) ile oluğunu yani Alperen Khamis’in canlandırdığı Orçun arasında geçiyor. Koyu bir Beşiktaş taraftarı olan Orçun maça gitmek istiyor. Mızmızlanan bir tonla Anne okuldaki tüm arkadaşlarım hafta sonu Babası ile maça gidiyor benim Babam yok diye dert yanıyor. Basanın yokluğunu aratmak isteyen Gönül oğlum bizde gideriz bende seninle gelirim diyor. Buna başka inanmak istemeyen Orçun Annesinin kararlı olduğunu görünce sevinç oley Anne o zaman otelde bakmak lazım diye ilave ediyor. Gönül o niye deyince işte o an Senarist Birol güven dizeye Sivas ve Sivasspor reklâmını yerleştiriyor. Orçun çünkü bu hafta Beşiktaş Sivas’ta Sivasspor ile oynuyor bende hep deplasmana gitmek istemiştim diye sevinç gösteriyor. Önce biraz şaşıran Gönül çaresiz Sivas’a gelmeyi kabul ediyor. O ara diyalogun içine Anneanne rolündeki Fatma Karanfil dahil olarak “ Ay gönül madem beni götürmüyorsunuz, Sivas’ın köftesi çok meşhurdur orada köfte yiyin, etli ekmekte mutlaka yiyin hatta Balıklı çermiğe gidin orada Balıklar şifa dağıtıyormuş” diyor.

Bu kadarı bile binim tüm yağlarımı eritmeye yeterken sahne değişiyor. Orçun annesi ile Sivas’a gelmiş. Maçı izlemiş ama Orçun mutsuz çünkü Annesi biletini Beşiktaş tribünlerinden değil Sivasspor tribünlerinden almış. Anne Annesi ne yani yavrum bayrağını sallayamadı mı diye çıkışıyor. Gönül “ Ne münasebet Anne forması hep üstündeydi bayrağını da doyasıya salladı Sivassporlular çok medeni insanlar, ayrıca Sivas’ta çok güzel bir yermiş” demez mi. Ben iyice mest oldum.

Sonra düşündüm biz milyonlar versek bu kadar güzel reklâm yaptıramazdık. Bu nedenle Dizinin yapımcı senaristi Birol Güven yürükten bir teşekkürü hak ediyor. Bu nedenle bir kez daha Birol Güven’e bir Sivaslı bir Sivasspor taraftarı olarak çok teşekkür ediyorum.

Gerçi maçta Sivasspor taraftarının kendi evladına İb.. İbrahim Toraman diye tezahürat yaptığını duysa böyle bir replik yazarmıydı bilmem ama gerçekten teşekkürler Birol Güven…

Bu konuyu maç’ı izlerken meslektaşım Abdulah ( abi) Yigit ile de konuştuk. O da çok sevinmiş hatta sevinmekle kalmamış Belediye Başkanı Ticaret Sanayi Odası Başkanı ve bazı STK’ları arayarak duyarlı olmalarını istemiş. Bende aynen katılıyorum. Biliyorum ki maharet iltifata tabiidir. Şehrimizi yönetenler en azından Birol Güven’e bir telefon açarak teşekkür etmelidir. Hatta bunu Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz’ın da yapmasında fayda var….

http://www.gazeteizci.com/yazar/1654-tesekkurler-birol-guven.html

xremix
05.04.2011, 10:29
http://resimzade.com/Show.html?i=27988&token=41945 (http://resimzade.com/Show.html?i=27988&token=41945)

Uzun süredir atv'de yayınlanan ve beğeniyle izlenen “ Çocuklar Duymasın” adlı yerli dizi,son bölümünde yüzbinlerce Sivaslı'ya ayrı bir gurur yaşattı.
Dizide,sık sık Sivas'dan söz edilirken,senaryo gereği, Sivas'ta Beşiktaş maçına gelen Anne-oğul,üzerlerinde siyah-beyaz formayla yanlışlıkla Sivas tribününe giriyor,ancak buna rağmen rahatlıkla Beşiktaş'a destek oluyorlar. Çocuğun annesi “ Sivas çok güzel bir şehirmiş,ayrıca Sivaslılar'da son derece medeni insanlar, Beşiktaş bayrağını rahatlıkla salladık”diyerek Sivas'a olan hayranlığını dile getirmesi Yiğidoları ayrıca mutlu etti.
Sivaslılar,bu dizinin yapımcı ve senaristine Valilik,Belediye,TSO ve Esnaf Odalarının mutlaka teşvik ve teşekkür amaçlı hediye vermesi gerektiğini belirttiler.

Hürdoğan.
BİZİ GURURLANDIRIYORLAR TEŞEKÜRLER ÇOCUKLAR DUYMASIN EKİBİİİ

_DuMaN_58
05.04.2011, 12:04
http://img1.loadtr.com/b-688821-cocuklarduymasin.jpg

HababamHa
05.04.2011, 19:14
http://img1.loadtr.com/b-688821-cocuklarduymasin.jpg

Yiğido bu foto güzeldi sabah baktım şimdi kaybolmuş.

58_SEMİH_58
05.04.2011, 19:34
Sivas'ımızın tanıtımı açısında çok iyi bir reklam oldu bu dizi olayı.Yalnız benim kafamı kurcalayan bir kaç cümle takıldı dizide. http://www.youtube.com/watch?v=g8pUTZ32Nt4 Verdigim video linkinde 3.17 dkdan sonra şöyle bir konuşma geçiyor 'Çok medeni insanmış Sivaslılar ve bu aradada çok güzel bir yermiş Sivas' diye bir cümle geçiyor.Acayip kafamı kurcalıyor bu cümle.Neden böyle bir cümle kullanma geregi duyuldu acaba anlamadım gitti :)

SİVAS ULAN 58
05.04.2011, 19:56
sivasımızın reklamını herkes yapmaya başladı kim olduğumuzu geç anladılar

adres58
05.04.2011, 19:57
Sivas'ımızın tanıtımı açısında çok iyi bir reklam oldu bu dizi olayı.Yalnız benim kafamı kurcalayan bir kaç cümle takıldı dizide. http://www.youtube.com/watch?v=g8pUTZ32Nt4 Verdigim video linkinde 3.17 dkdan sonra şöyle bir konuşma geçiyor 'Çok medeni insanmış Sivaslılar ve bu aradada çok güzel bir yermiş Sivas' diye bir cümle geçiyor.Acayip kafamı kurcalıyor bu cümle.Neden böyle bir cümle kullanma geregi duyuldu acaba anlamadım gitti :)

Kafanı kurcalamasın gardaşım.. Çünkü dışarda bağnaz dağlı vs. gibi yakıştırmalar yapan kişilere karşı tokat gibi bir cevaptır. Birol Güven'in ellerine emeğine sağlık. Çünkü Madımak olayından sonra bakış açısı değişen Sivasımızda bu cümleler çok olağan... Ayrıca seyircilerin içine girip forma ve bayrakla hangi rakip taraftar girebiliyor ve rahat olabiliyor. Bu anektod'da işlenmiş. Yanlış anlamaya gerek yok. Maddi açıdan uğraşsan yapamayacağın reklamdır bu... Buradan bakmak lazım...

Suat
05.04.2011, 20:02
güzel bir tema ama abartmayalım,diziyi seyrederken zaten senaristi ,yönetmeni ve kanalı ödüllendiriyoruz.

Besyo_cu
05.04.2011, 20:03

Semih rakip türübünün içinde kendi bayrağını sallamak için rakib taraftarın epey medeni olması gerekir bencce olumsuz birşekilde dememiş başka şeyler düşünme anı yaşa :))

58MUAMMER58
05.04.2011, 20:43
ŞÖYLE DÜŞÜNMEK lazım, sivasspor süperligde olmasaydı,bjk yle maç yapmasaydı,dizi senaryasu gereği bjk taraftarı olan,dizi oyuncuları olmasaydı,böyle milyarlarca tl harcasak reklam yapamazdık,sadece çaycı yakupun kahvesindeki sivasspor portresi bile yeterli,dizide oynayan,emeği geçen herkese çok teşekkürler.

58_SEMİH_58
05.04.2011, 20:53
Kafanı kurcalamasın gardaşım.. Çünkü dışarda bağnaz dağlı vs. gibi yakıştırmalar yapan kişilere karşı tokat gibi bir cevaptır. Birol Güven'in ellerine emeğine sağlık. Çünkü Madımak olayından sonra bakış açısı değişen Sivasımızda bu cümleler çok olağan... Ayrıca seyircilerin içine girip forma ve bayrakla hangi rakip taraftar girebiliyor ve rahat olabiliyor. Bu anektod'da işlenmiş. Yanlış anlamaya gerek yok. Maddi açıdan uğraşsan yapamayacağın reklamdır bu... Buradan bakmak lazım...

Yalnız bu söylediklerimi Madımak vs. olaylarla lütfen bagdaştırmayın asla o durumları aklıma getirip yazmadım.Sadece kafama takıldı ve paylaşmak istedim :)

şarkışla 58
05.04.2011, 22:27
Dizinin her bölümünü izlemeye çalışan biri olarak,herkesin unuttuğu bir noktaya temas etmek istiyorum.Dizinin ilk bölümlerinde SİVAS lı Yakup un çayocağında sadece SİVASSPOR ile ilgili görseller vardı.Şu an ise diğer takımların görselleri de mevcut.Ayrıca daha önce SİVASSPOR üçgen bayrak-atkı mevcut iken şimdi sadece poster mevcut.Ne yapalım buna da şükür.

B.DUMANLI
05.04.2011, 22:28
Milyarlar harcansa Sivas icin böyle bir reklam yaptiramayiz.O dizi de oynayan kahvehane sahipleri rolündeki kisiler gercek Sivas´liymis,birde o dizinin yönetimindeki kisininde Sivas´li olmasi isleri dahada kolaylastiriyor bizim acimizdan.Herkese tesekkürler.

badger5858
05.04.2011, 22:52
Konuyu açan arkadaşımıza sonsuz teşekkürler. Uzun zamandır böyle bir konu bekliyordum nihayet geldi.
Gerçekten çok iyi reklamımızı yapıyorlar. Dizide emeği geçen başta Sivaslı hemşehrilerimiz olmak üzere tüm ekibe ufak bi davet (maç, yemek vs) ile teşekkür etmeliyiz. Emeklerini karşılıksız bırakmamalıyız..

HababamHa
06.04.2011, 08:09
Sivaslı duysun!

Sivas'ta son birkaç gündür, Beşiktaş maçında alınan galibiyet kadar, Çocuklar Duymasın diziside konuşuluyor.
Sanırım, neden konuşulduğunu, bu dizinin son günlerde Sivas'ta neden popüler hale geldiğini artık öğrenmişinizdir. Bilmeyenlere kısaca özetleyim. Dizide, zaman zaman Sivasspor gündeme geliyor, Sivaslı'nın kahvesi var ve kahvede Yiğido diye hitap edilen birisi var,ayrıca Sivaslı'nın kahvesinde de Sivasspor bayrakları ve posteri var. ( Son zamanlarda diğer takımların posterleri de asılmaya başladı ya, neyse!). Ancak, Sivaslı'nın gururunu okşayan asıl olay geçtiğimiz Cuma günü yayınlanan bölümünde yaşandı.
Sözde Sivas'a Beşiktaş maçına gelen anne-oğul, maçı Beşiktaş formalarıyla ve Sivaslıların arasında izledi. Anne, tekrar İstanbul'a döndüğünde “ Sivas ne kadar güzel bir şehirmiş, insanları da son derece medeni” gibi sözler sarf etti. Ayrıca Sivas'ın meşhur köftesi, etli ekmeği ve çermikleri de gündeme geldi. Konu bu.
Diziyi izledikten sonra, Belediye Başkanı Sayın Doğan Ürgüp'ü ve TSO Başkanı Sayın Osman Yıldırım'ı arayıp konuyu anlattım. Yani bu dizi için Sivas olarak bir şeyler yapmamız gerektiğini söyledim.
Önceki gün akşamda Sivasspor Başkanı Sayın Mecnun Otyakmaz'ada bu konuyu sorduk. Mecnun Başkan dizinin yapımcılarından birisinin Sivaslı ve Sivasspor taraftarı olan Aydın Sarman adında bir hemşerimiz olduğunu söyledi. Aydın Sarman öyle bir Sivassporluymuş ki, zamanında Sivasspor için yapılan 5 kuruşluk yardım pulunu çerçeveletip Mecnun Başkana hediye etmiş. Başta Aydın Sarman ve diğer dizi çalışanlarını, Pazar günü Olimpiyat stadında oynanacak olan İstanbul Büyükşehir-Sivasspor maçına davet edeceğini söyleyen Başkan Otyakmaz,ayrıca forma hediye edeceğinide sözlerine ekledi.
İşin İstanbul kısmını Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz halledecek. Şimdi sıra işin Sivas ayağında.
Fazla söze gerek yok, başta Sayın Vali,belediye Başkanı ve TSO olmak üzere bu diziye gerekli ilgiyi gösterip,onlara Sivaslılar adına çeşitli hediyeler vermeli. Hatta Sivas'a davet etmeliler.
Bu dizi, bizim için yıllardır arayıpta bulamadığımız bir fırsat.
Ben iddia ediyorum, Çocuklar Duymasın adlı dizi ,Sivas'ın tanıtımı için milyarlar harcayarak gidilen fuarlar,bastırılan broşürler ve yapılan bir yığın çalışmalardan daha etkili. Ona görede bu diziye hak ettiği değeri verelim.
Bir küçük hatırlatma,bu güzel dizinin bugün yeni bölümü var,bakalım Sivas'ın 1-0'lık galibiyeti gündeme gelecek mi?

Abdullah YİĞİT