Orijinalini görmek için tıklayınız : Sivas-Fener maçı kafalarda oynanmaya başladı!
Yusuf Çevik 05.05.2011, 18:48 http://resimzade.com/Show.html?i=28443&token=5559 (http://resimzade.com/Show.html?i=28443&token=5559)
Daha öncede söyleyip yazdığım gibi, lig şampiyonunun son maçta belli olmasını çok ama çok istiyorum. Bunun tek nedenide, şampiyon adaylarından Fenerbahçe'nin Sivasspor'la 4 Eylül stadında oynayacak olması. Muhtemelen bu hafta sonu oynanacak olan maçların ardından ligden düşecek 3. takımda belli olacak. O zaman bütün gözler, bütün dikkatler Fenerbahçe ve Trabzonspor'un oynayacağı son iki maça çevrilecek. Ve kalan iki hafta boyunca bütün basın özellikle Fenerbahçe'nin Sivas'ta oynayacağı son maçı mercek altına alacak. Son haftaya girildiğinde de, yazılı ve görsel basın objektiflerini tamamen Sivas'a yöneltip, burada kamp kuracaklar. Bunun sonucu olarak ta Sivas'taki oteller, hatta resmi kurumların misafirhaneleri bile dolacak. Ayrıca maçın oynanacağı gün çevre illerden çok sayıda futbolsever Sivas'a gelerek bu heyecanı yaşamak isteyecek. Şampiyonluğu kim kazanır-kaybeder benim için, bizim için bu önemli değil, asıl önemli olan o hafta Sivas'ın basında yer alması ve maç günüde Sivas'a çok sayıda futbolseverin gelecek olmasıdır. Hani meşhur bir söz vardır ya “Söz konusu vatansa gerisi teferruattır”
Tabi bu madalyonun bir yüzü, diğer yüzüne gelince. Elbette “Sivaslıyım” diyen bu maçı Sivasspor'un kazanmasını isteyecek. Tabi birde Sivaslı olduğunu söyleyip, utanmadan sıkılmadan Sivasspor'un rakibini tutanlar, hatta rakip taraftarların içine girip maç izleyenlerde var. Artık 6 yıldır bu ihaneti görmeye alıştık, onlara söyleyecek tek kelime bulamıyorum.
Geçen gün sayın Başkan Mecnun Otyakmaz bir ulusal kanala yaptığı konuşmada bu maçla ilgili şimdiden başlayan ve maç haftası dahada çok yapılacak spekülasyonlara şimdiden çok güzel,aynı zamanda çok ağır cevaplar verdi. En güzel ve anlamlısı da “ Sivasspor bizi namusumuzdur, şerefimizdir. Osman Seçilmiş'ten aldığımız bu bayrağı bizden sonrakilerede ter temiz teslim etmenin çabasındayım” sözleri oldu. Böyle bir cevap sonrasında kim ne diyebilir ki? Son maç gündeme geldiğinde bende aslı astarı olmayan, mantıksız sözler ve iddialar duyuyorum.
Böyle düşünenler e en güzel cevabı Mecnun Başkan verdi.
Namustan ve şereften daha önemlisi var mı?
ABDULLAH YİĞİT
sivasdergi 05.05.2011, 19:19 Biz Sivasız Sivassporuz. Bizim için kimse şaibe lafını ağzına alamaz.
Çıkarız topumuzu oynarız. Yeneriz veya yeniliriz.
Bana kalsa iki takımın da şampiyon olmasını istemem. Ama bu saatten sonra hangisi olursa ferketmez benim için. Kaldıki buraya kadar gelmişler Tebrik ederim.
Ama şu bir gerçek : Sivasspor taraftarı sadece kendi takımını destekleyecektir. Ne FB ne TS hakkkında lehte veya aleyhte hiçbir tezahüratta bulunmayacaktır.
güneşyurdu 05.05.2011, 19:45 Maçın olası sonuçları bizi bağlamadığı gibi hiç de ilgilendirmez.Bizim tek amacımız;bütün maçlarda olduğu gibi,bu maçda da kazanmak olabilir...Bütün büyük takımlara ,camialara baktığınız zaman,onların,onurları için mücedele edip, kazanmaktan başka bir seçenek düşünmediklerini görürsünüz...
İşte biz de sırf bu neden dolayı kazanmak için mücadele etmeliyiz.Kazanma gayreti içinde olup takımımızı ancak bu şart ve düşünce ile 90 dk. desteklemeliyiz...
Bunları burada benim ya da hiçbirimizin yazmasına,söylemesine gerek yok.
Çünkü bizim adımız :"YİĞİDO".Yiğidoluk neyi gerektiriyorsa biz onu yapacağız.Belki Fenerli dostlarımız üzelecekler ama saygı duymalılar...
Hani şu büyüklük değil.Sırf bazı takımlara nefretten dolayı kendi takımının yenilmesini istemek.Adiliğin en alası benim nazarımda.Bunu büyük takımlardan biri yaptı.İşte taraftarlık düşüncesinde benim anlamadığı ya da anlamadıramadığı şey bu:
"Kendi takımının yenilmesini istemek nasıl bir şey?
Nasıl bir kendine saygı örneği?
Nasıl bir zevk ya da acı?
Ve en önemlisi nasıl bir sevinç örneği?
Savunmasını vicdanına nasıl yapıyor taraftarım diyen kişi?"
SİVASSPOR HER ŞARTTA ; HER ZAMAN.HER YERDE VE HER RAKİBİNE KARŞI KAZANMAK İÇİN SAHAYA ÇIKAR.
karahisarli 05.05.2011, 19:49 biz düsmeyecegiz zaten ama ts de sampiyon olmasin
Yukarıdaki arkadaşlar güzel yazmışlar. Biz kimsenin şampiyonluğuyla ilgilenmeyiz.
Ama kimse de bu maçla ilgili ve bizimle ilgili beyinlerinden teoriler üretmesin.
Biz gücümüz yettiği kadar her maçı kazanmak, puan almak isteriz. Bunun sonucunda kime ne olacağını düşünmeyiz.
Şampiyon kim olursa olsun biizm için önemli olan kendi takımımızdır.
favori58 05.05.2011, 21:12 Keşke herkes buraya yazan arkadaşlar gibi gerçek sivassporlu ve samimi olabilse. Bende aynı şeyleri düşünüyorum. Şampiyon kim olursa olsun beni ilgilendirmez yeterki Sivassporumuz ligin son maçında başı önde eğik staddan ayrılmasın.
Sivaslı olduklarını söyleyip,o maçta rakibi tutan varsada,lütfen sivaslıyım demesin kimliğini yırıtıp atsın
58MUAMMER58 05.05.2011, 21:40 NE TS NE FB bizi ilgilendirmez hakeden şampiyon olur,bana kalsa ikiside şampiyon olmasın isterim,keşke aralarında playof maçı yapsalarda 2 turlu öyle belirlense.sivasspor çıkar maçını oynar sonuçlarada herkes razı olur,başkanımızında dediği gibi eğer sivas yener yada berabere kalırsa bumaç satılmış diyecek bütün fbliler,yenilirse ts liler diyecekki,zaten başkan fenerli,fbnin kuklası sattılar maçı diyecekler ,bundan eminim,bizim şampiyonluğumuzu antep engellemişti bjk de onları 2 oyuncusuna 15 milyon euro vererek ödüllendirmişti,bir anadolu takımının şam piyon olabilmesi için mutlaka 3 4 anadolu takımının desteğine ihtiyacı var bunu geçen yılda gördük,ts direnmese bursa şam piyon olabilirmiydi,eğer son hafta ts şampiyon olacaksa sivasın çelme takmasını bekleyecek,durduk yere bize düşmanlık besliyorlar,buligde yalnızlar,onun için şimdiden daha önce küme düşürdükleri samsuna ,rizeye,orduya yağcılık yapıyorlar,normal şartlarda sivas spor fbyi yenmek isterse yener yada berabere kalır,bukadar gücümüz var,ben bu maçta kimin şam piyon olacağından çok sivassporun hasılattan ne kadar para kazanacağını düşünüyorum.gerisi faso fiso.
subasi29 05.05.2011, 23:05 Fener Macina Daha Cok Var;Bunlari Uyduranlar Hicmi Vijdan Azabi Cekmiyor ?
yiğidobaytar58 06.05.2011, 02:45 yav zaten bizim takımın şu haliyle feneri yenme şansı çok düşük , ama bence son maç gollü geçer....
effenberg 07.05.2011, 13:38 Bu tür maclar da böyle seylerin cikmasi normal önemli olan biz Sivasspor sahaya cikip gercek Yigidolar gibi futbol oynamaliyiz.
yigidolar06 07.05.2011, 13:53 NE TS NE FB bizi ilgilendirmez hakeden şampiyon olur,bana kalsa ikiside şampiyon olmasın isterim,keşke aralarında playof maçı yapsalarda 2 turlu öyle belirlense.sivasspor çıkar maçını oynar sonuçlarada herkes razı olur,başkanımızında dediği gibi eğer sivas yener yada berabere kalırsa bumaç satılmış diyecek bütün fbliler,yenilirse ts liler diyecekki,zaten başkan fenerli,fbnin kuklası sattılar maçı diyecekler ,bundan eminim,bizim şampiyonluğumuzu antep engellemişti bjk de onları 2 oyuncusuna 15 milyon euro vererek ödüllendirmişti,bir anadolu takımının şam piyon olabilmesi için mutlaka 3 4 anadolu takımının desteğine ihtiyacı var bunu geçen yılda gördük,ts direnmese bursa şam piyon olabilirmiydi,eğer son hafta ts şampiyon olacaksa sivasın çelme takmasını bekleyecek,durduk yere bize düşmanlık besliyorlar,buligde yalnızlar,onun için şimdiden daha önce küme düşürdükleri samsuna ,rizeye,orduya yağcılık yapıyorlar,normal şartlarda sivas spor fbyi yenmek isterse yener yada berabere kalır,bukadar gücümüz var,ben bu maçta kimin şam piyon olacağından çok sivassporun hasılattan ne kadar para kazanacağını düşünüyorum.gerisi faso fiso.Sivasa gelecek olan fenerli taraftarlarında esnafa bırakacağı parada önemli esas konu bence bu olmalı misafirperverliğimizi gösterelim apdullah yiğit çatlasanda patlasanda sivaslılar özgürdür istediği takımı tutar kimseyi küçümseme vede hakaret edip durma sivasspor vede sivaslılar olarak hep fenerbahçeden yardım görmüş bir spor kulubüyüz insanların bu üç büyük kulubu tutması ençokta feneri tutması bu yüzden sivassporu bu kadar çok seviyordunda neden karabük deplasmanında yoktun diye bir soralım
kartalyiğido 07.05.2011, 14:08 utanmak,ihanet nereden çıktı... bir yazı kaleme alırken insanlarımıza saygılı olalım... ayıp oluyor
burak58as553 07.05.2011, 15:12 Biz kayseri değiliz ki mac satalım :)
ozledımeskıyı 07.05.2011, 15:14 yenecaz fb de üstüne bi bardak soğuk su içecek diyecem ama öyle olmasın yazık :D bu şoku atlatamazlar oyuncular yönetim kal krizi geçirir başımıza kalırlar neme lazım
şarkışla 58 14.05.2011, 01:06 Sivasa gelecek olan fenerli taraftarlarında esnafa bırakacağı parada önemli esas konu bence bu olmalı misafirperverliğimizi gösterelim apdullah yiğit çatlasanda patlasanda sivaslılar özgürdür istediği takımı tutar kimseyi küçümseme vede hakaret edip durma sivasspor vede sivaslılar olarak hep fenerbahçeden yardım görmüş bir spor kulubüyüz insanların bu üç büyük kulubu tutması ençokta feneri tutması bu yüzden sivassporu bu kadar çok seviyordunda neden karabük deplasmanında yoktun diye bir soralım
Kusura bakma arkadaş.SİVAS lı SİVASSPOR dan başka takım tutmaz,tutamaz.Eğer SİVAS lı başka takımları tutacaksa bizim bu sitede ne işimiz var bu saatte.Herkes kendine bir büyük takım tutsun kulübüde kapatalım olsun bitsin.Ayrıca bizim taraftarın şu fb aşkını bir türlü çözemedim.fb nin bize yardımlarını yazarmısın ben bilmiyorum da öğreneyim
Kusura bakma arkadaş.SİVAS lı SİVASSPOR dan başka takım tutmaz,tutamaz.Eğer SİVAS lı başka takımları tutacaksa bizim bu sitede ne işimiz var bu saatte.Herkes kendine bir büyük takım tutsun kulübüde kapatalım olsun bitsin.Ayrıca bizim taraftarın şu fb aşkını bir türlü çözemedim.fb nin bize yardımlarını yazarmısın ben bilmiyorum da öğreneyim
eğer 3 büyütülmüşlere verdiğimiz değeri sivassporumuza verseydik zaten şimdiye kadar şampiyon olmuştuk bence. taraftarımızda bu 3 büyütülmüşler aşkı ne zaman biticek bilmiyorum.
recep cevik 14.05.2011, 01:34 Yalaka Olmamalı İnsan, Atasını Anasını Tanımalı.
darkman58 15.05.2011, 10:13 eğer 3 büyütülmüşlere verdiğimiz değeri sivassporumuza verseydik zaten şimdiye kadar şampiyon olmuştuk bence. taraftarımızda bu 3 büyütülmüşler aşkı ne zaman biticek bilmiyorum.
Ben sivaslıyım kardeş istanbulda yaşıyorum ayrıca Fenerbahçe taraftarıyım , sivasspor Yatacak diyenlerde namussuz ********dir ve amaçlarının ne olduğu apaçık ortadadır ...
güzel maç olsun . trabzon şampiyon olmasın
atabey58 15.05.2011, 10:49 trabzon şampiyon olmasın yeter. bir SİVASlının ise bir takımı olmalı oda sadece SİVAS SPOR olmalı.
Bari Trabzon Bugun Kaybetsinde..
Haftaya Dedikodular cikmasin :D
Yok mac satti fln fln
kanarya71 16.05.2011, 00:54 Beyler hiç bir fenerli çıksın da sivas fenere e maçı bıraksın istemez buna emin olun sadece fenerlilerin beklediği bazı malum takımlar gibi kendi takımları adına değil trabzon adına oynamalarıdır. Gençlerbirliğinde hurşit mesela, ankaragücünden fatih tekke, karabük adamlar direk deklare ettiler olay bu. Ayrıca bazı sivaslı kardeşlerim diyorki sivaslı renkdaşların fenerbahçe aşkı niye. ben hataylıyım iskenderun spor u tutarım ama fenerbahçe sevgimi de inkar etmem bu gün şampiyonluk maçı iskenderun - fenerbahçe maçı olsa ve iskenderun un herhangi bir küme düşme durumu olmasa istedigim kadar iskenderun lu olayım istisnalar söz konusu değilse Fenerbahçe tarafım agır basar o maçta bu şehrime ihanet değildir ama onun dışında ölümüne de kendi takımımı tutarım
sevgiyle kalın haftaya misafiriniz olacagım bize lokanra tavsiye edin bari
yigidolar06 16.05.2011, 13:20 Beyler hiç bir fenerli çıksın da sivas fenere e maçı bıraksın istemez buna emin olun sadece fenerlilerin beklediği bazı malum takımlar gibi kendi takımları adına değil trabzon adına oynamalarıdır. Gençlerbirliğinde hurşit mesela, ankaragücünden fatih tekke, karabük adamlar direk deklare ettiler olay bu. Ayrıca bazı sivaslı kardeşlerim diyorki sivaslı renkdaşların fenerbahçe aşkı niye. ben hataylıyım iskenderun spor u tutarım ama fenerbahçe sevgimi de inkar etmem bu gün şampiyonluk maçı iskenderun - fenerbahçe maçı olsa ve iskenderun un herhangi bir küme düşme durumu olmasa istedigim kadar iskenderun lu olayım istisnalar söz konusu değilse Fenerbahçe tarafım agır basar o maçta bu şehrime ihanet değildir ama onun dışında ölümüne de kendi takımımı tutarım
sevgiyle kalın haftaya misafiriniz olacagım bize lokanra tavsiye edin bari sivas insanı merttir misafirperverdir SİVASKÖFTESİNİ tavsiye edebilirim sivasta heryerde vardır köfteci afiyet olsun şimdiden
sivaslim58 16.05.2011, 15:48 --------------------------------------------------------------------------------
Genelİç SahaDış Saha
Takımlar O G B M A Y Av P
1 Sivasspor 22 13 6 3 36 17 19 45
2 Trabzonspor 22 13 6 3 30 18 12 45
3 Beşiktaş 22 12 6 4 35 20 15 42
4 Fenerbahçe 22 12 4 6 43 24 19 40
5 Galatasaray 22 12 4 6 44 28 16 40
6 Ankaraspor 22 10 4 8 29 21 8 34
7 Kayserispor 22 8 9 5 21 13 8 33
8 Bursaspor 22 8 8 6 27 27 0 32
9 Gaziantepspor 22 8 6 8 28 31 -3 30
10 Eskişehirspor 22 6 9 7 29 29 0 27
11 Gençlerbirliği 22 6 7 9 25 28 -3 25
12 İstanbul BŞB 22 7 4 11 24 34 -10 25
13 Denizlispor 22 7 3 12 29 37 -8 24
14 MKE Ankaragücü 22 6 6 10 22 31 -9 24
15 Konyaspor 22 6 6 10 21 30 -9 24
16 Medical Park Antalyaspor 22 5 7 10 20 29 -9 22
17 Kocaelispor 22 4 4 14 30 49 -19 16
18 Hacettepe 22 3 5 14 14 41 -27 14
Şampiyonlar Ligi
UEFA Avrupa Ligi
UEFA Avrupa Ligi (FTK)
Küme Düşenler
Spor Toto Süper Lig 22. Hafta
27.02.2009 20.00 Beşiktaş 2 : 1 İstanbul BŞB
28.02.2009 13.30 Denizlispor 2 : 0 Gaziantepspor
28.02.2009 13.30 Ankaraspor 0 : 0 Gençlerbirliği
28.02.2009 13.30 Eskişehirspor 1 : 0 Kayserispor
28.02.2009 19.00 Fenerbahçe 4 : 2 Sivasspor
01.03.2009 13.30 Bursaspor 1 : 1 Kocaelispor
01.03.2009 13.30 Ankaragücü 1 : 0 Hacettepe
01.03.2009 15.15 Antalyaspor 0 : 1 Trabzonspor
01.03.2009 19.00 Konyaspor 0 : 1 Galatasaray
şampiyonluğa oynadığımız zaman bizi kadıköyde yendiler. sonrada sivasın yollarınayı çaldılar. şimdi sıra bizde
effenberg 16.05.2011, 16:07 Yensek de yenilsek de yeterki Sivasspora ve Sivas Sehrine yakisir bir sekilde oynayalim .Bizi hic alaka etmez kimin Sampiyon olacagi.
palavrayi birakin Fenerbahce bize yardim etmis, yok Trabzonlular bizden nefret ediyor...Istanbul takimi olmasin da hangisi olursa olsun..Birkere Aziz Yildirim degilmiydi Hakem odasinda yakalanan.
RIZA HOCA sonuna kadar diren... dik dur...
mustafaarslan 16.05.2011, 17:23 Horoza sormuşlar, tavukmu yumurtadan cıkar, yumurtamı tavuktan .Horoz cevap vermiş ; ben basar gecerim gerisine karışmam.
Sivassporda basar gecer gerisine karışaz kim şampiyon olursa olsun Biz yarınlarda fenere yatan takım olarak anılmak istemem, yenilirsek bile Yiğidolar gibi oynayıp yenilelim.
burakkova 16.05.2011, 17:38 Beyler hiç bir fenerli çıksın da sivas fenere e maçı bıraksın istemez buna emin olun sadece fenerlilerin beklediği bazı malum takımlar gibi kendi takımları adına değil trabzon adına oynamalarıdır. Gençlerbirliğinde hurşit mesela, ankaragücünden fatih tekke, karabük adamlar direk deklare ettiler olay bu. Ayrıca bazı sivaslı kardeşlerim diyorki sivaslı renkdaşların fenerbahçe aşkı niye. ben hataylıyım iskenderun spor u tutarım ama fenerbahçe sevgimi de inkar etmem bu gün şampiyonluk maçı iskenderun - fenerbahçe maçı olsa ve iskenderun un herhangi bir küme düşme durumu olmasa istedigim kadar iskenderun lu olayım istisnalar söz konusu değilse Fenerbahçe tarafım agır basar o maçta bu şehrime ihanet değildir ama onun dışında ölümüne de kendi takımımı tutarım
Mis Kebap'a git kardeş..
ya da araban varsa Kirli Ahmet'e..
kanarya71 16.05.2011, 17:42 Mis Kebap'a git kardeş..
ya da araban varsa Kirli Ahmet'e..
6 kişi araba ile gelecez kardeşim bilgi için teşekkür ederim.
bortecine 16.05.2011, 19:50 Bak kanarya...sivastan ayrılırkende etli ekmekten almayı unutma. ama çok al çünkü herkez yesin.
burakkova 16.05.2011, 19:53 katmer çörek de yaptırabilirsin.. arabayla geliyorsan kesin sanayii.ye Kirli Ahmet'e git.. giderken 20 30 tane katmer çörek yaptır götür..
şarkışla 58 16.05.2011, 22:34 Beyler hiç bir fenerli çıksın da sivas fenere e maçı bıraksın istemez buna emin olun sadece fenerlilerin beklediği bazı malum takımlar gibi kendi takımları adına değil trabzon adına oynamalarıdır. Gençlerbirliğinde hurşit mesela, ankaragücünden fatih tekke, karabük adamlar direk deklare ettiler olay bu. Ayrıca bazı sivaslı kardeşlerim diyorki sivaslı renkdaşların fenerbahçe aşkı niye. ben hataylıyım iskenderun spor u tutarım ama fenerbahçe sevgimi de inkar etmem bu gün şampiyonluk maçı iskenderun - fenerbahçe maçı olsa ve iskenderun un herhangi bir küme düşme durumu olmasa istedigim kadar iskenderun lu olayım istisnalar söz konusu değilse Fenerbahçe tarafım agır basar o maçta bu şehrime ihanet değildir ama onun dışında ölümüne de kendi takımımı tutarım
Kardeş biz SİVAS lıyız biz İskenderunlu değiliz.Biz memleketimizi büyük bir aşkla severiz ve başka hiçbir takıma değişmeyiz.Sana hava hoş olabilir ama bize öyle değil.
58MUAMMER58 16.05.2011, 23:14 BUGÜNKÜ FB YAZILARINDA GÖRDÜĞÜM FB YALAKASI ADAMLAR SİVASSPORU ALLAH YARATTI ETMİYOR ,TAKIMVE FUTBOLCULARA EN UFAK SAYGI YOK UTANMASALAR NASILSA ŞAMPİYON OLDUK SİVASA BİZİ YORMAYIN VERİN KUPAYIDA SEVİNELİM DİYECEKLER,HİÇ BİR MAÇ OYNANMADAN KAZANILMAZ,OYNAYACAN CAMİANIN HOCASINA FUTBOLCUSUNA TARAFTARINA ÖNCE SAYGI DUYMAK ZORUNDALAR,VE SİVASSPOR FB Yİ YEBECEK VEDE BERABERE KALACAK GÜCEDE SAHİP,BİZİM ******** HAKEMLER LİSTESİNDEKİ HAKEM GÖREV YAPMAZSA BEN RIZA HOCAMA VE YİĞİDOLARIMIZA GÜVENİYORUM,UMARIM BU MAÇI ALIRIZ KİMİN ŞAMPİYON OLDUĞU BENİ ZERRE KADAR İLGİLENDİRMİYOR,ENÇOKDA O ŞIMARIK VOLKANA OLABİLDİĞİNCE GOL YERLEŞTİRRİZ VEDE FB YALAKARINA UNUTAMIYACAKLARI BİRDERS VERRİZ.EN BÜYÜK SİVASSPOR .
İllada seyircide bir şaibe arayacaklarsa çıkup baksınlar Beşiktaş ve galatasaray seyircileri Her ikisinin taraftarı trabzon maçlarından önce çıkıp demedilermi biz şampiyon olamıyoruz FB de olmasın ne oldu Beşiktaşta Galatasarayda çıkıp yenilmedimi en büyük şaibeyse o tarafa baksınlar Bu sene Sivasın gücü o takımlarınki kadarda yok yenilelim demiyoruz ama adamlarda çıkıp yenecek gücü fazla kimse bir şeyler aramaya gerek yok.Arayanda arasın dursun.2 sezon önce biz şampiyonluğa giderken bu takımlardan Sivasa kıyak geçip Beşiktaş şampiyon olmasın diyen varmıydı hatırlamıyorum.
Umarım Pazar günü sahada Muhsin Yazıcıoğlu ruhu olur. O zaman yense de yenilsede fark etmez.
Herkese gereken cevap verilecektir.
serhatcan 17.05.2011, 13:51 http://resimzade.com/Show.html?i=28443&token=5559 (http://resimzade.com/Show.html?i=28443&token=5559)
Daha öncede söyleyip yazdığım gibi, lig şampiyonunun son maçta belli olmasını çok ama çok istiyorum. Bunun tek nedenide, şampiyon adaylarından Fenerbahçe'nin Sivasspor'la 4 Eylül stadında oynayacak olması. Muhtemelen bu hafta sonu oynanacak olan maçların ardından ligden düşecek 3. takımda belli olacak. O zaman bütün gözler, bütün dikkatler Fenerbahçe ve Trabzonspor'un oynayacağı son iki maça çevrilecek. Ve kalan iki hafta boyunca bütün basın özellikle Fenerbahçe'nin Sivas'ta oynayacağı son maçı mercek altına alacak. Son haftaya girildiğinde de, yazılı ve görsel basın objektiflerini tamamen Sivas'a yöneltip, burada kamp kuracaklar. Bunun sonucu olarak ta Sivas'taki oteller, hatta resmi kurumların misafirhaneleri bile dolacak. Ayrıca maçın oynanacağı gün çevre illerden çok sayıda futbolsever Sivas'a gelerek bu heyecanı yaşamak isteyecek. Şampiyonluğu kim kazanır-kaybeder benim için, bizim için bu önemli değil, asıl önemli olan o hafta Sivas'ın basında yer alması ve maç günüde Sivas'a çok sayıda futbolseverin gelecek olmasıdır. Hani meşhur bir söz vardır ya “Söz konusu vatansa gerisi teferruattır”
Tabi bu madalyonun bir yüzü, diğer yüzüne gelince. Elbette “Sivaslıyım” diyen bu maçı Sivasspor'un kazanmasını isteyecek. Tabi birde Sivaslı olduğunu söyleyip, utanmadan sıkılmadan Sivasspor'un rakibini tutanlar, hatta rakip taraftarların içine girip maç izleyenlerde var. Artık 6 yıldır bu ihaneti görmeye alıştık, onlara söyleyecek tek kelime bulamıyorum.
Geçen gün sayın Başkan Mecnun Otyakmaz bir ulusal kanala yaptığı konuşmada bu maçla ilgili şimdiden başlayan ve maç haftası dahada çok yapılacak spekülasyonlara şimdiden çok güzel,aynı zamanda çok ağır cevaplar verdi. En güzel ve anlamlısı da “ Sivasspor bizi namusumuzdur, şerefimizdir. Osman Seçilmiş'ten aldığımız bu bayrağı bizden sonrakilerede ter temiz teslim etmenin çabasındayım” sözleri oldu. Böyle bir cevap sonrasında kim ne diyebilir ki? Son maç gündeme geldiğinde bende aslı astarı olmayan, mantıksız sözler ve iddialar duyuyorum.
Böyle düşünenler e en güzel cevabı Mecnun Başkan verdi.
Namustan ve şereften daha önemlisi var mı?
ABDULLAH YİĞİT
Takımın başında Bülent uygun yok.. Bundan dolayı herkes şereften bahsedebilir.Ama Bülent uygun olsaydu sivaslı en temiz fütbolseverin bile şereften bahsetmeye hakkı olmayacaktı.
sivasdergi 17.05.2011, 14:41 Çıkıp topumuzu oynayacağız her zamanki gibi.
yigidolar06 17.05.2011, 16:27 Kusura bakma arkadaş.SİVAS lı SİVASSPOR dan başka takım tutmaz,tutamaz.Eğer SİVAS lı başka takımları tutacaksa bizim bu sitede ne işimiz var bu saatte.Herkes kendine bir büyük takım tutsun kulübüde kapatalım olsun bitsin.Ayrıca bizim taraftarın şu fb aşkını bir türlü çözemedim.fb nin bize yardımlarını yazarmısın ben bilmiyorum da öğreneyimSüper lige hangi hocayla çıktık. Şampiyonlar ligine hangi hocayla gittiğimizi önce bir öğren bu insanların sivasa nasıl geldiklerini araştır ve daha niceleri gelip gitmiştir. rıza hoca bile 1989 yılında sivasspor formasını fenerbahçeye karşı giydiğini biliyormusun fenerbahçenin sivasta özel bir yeri vardır anlıyacağın. Fenerbahçe sivasa süperligten önce kaç defa geldiğinide sen araştır bakım:mad:
yigidolar06 17.05.2011, 16:31 6 kişi araba ile gelecez kardeşim bilgi için teşekkür ederim.
Sabah erken saatlerde kellecide kelle kırdırın kelle yemeden dönmeyin
58MUAMMER58 17.05.2011, 21:39 SİVASSPOR-FB MAÇI bazıları tarafından oynanmış ,fb şampiyon olmuş gibi yorumlar yapılıyor,fb li futbolcular ve fb yazarları alaycı sivassporu küçük gören açıklamalarda bulunuyor rakibe en ufak saygı yok,burda görmediğimiz birçok yalaka türedi, fb yalakalığı yapmak için ,kimin şampiyon olacağı bizi ilgilendirmez,sivasspor kendi şerefi için çıkıp oynar,sonuçlarınada herkes katlanır burdaki yorumlara bakılırsa kimse sivasın kazanacağına yada berabere kalacağına inanmıyor benden başka sivasspor kafada ligi bitirmiş olabilir,rıza hocanın bir intikamı var,futbolcularımızda hepsi şereflidir,kendilerini adam yurduna koymayan yıldız müsvettelerine 4 eylül stadını dar eder buna gücü vardır.HEPSİNE BAŞARILAR DİLİYORUM.İNŞALLAH PAZARGÜNÜ MATEM YAŞARLAR.BÖYLE BİRDERSE İHTİYAÇLARI VAR .
umarım başkan bu söylediklerinde ciddidir.
ama şöyle de bir durum var ki, sivasspor bu hafta nasıl oynarsa oynasın geçen senenin beşiktaş'ı konumunda olacak. iyi oynarsa fenerbahçe cephesi, kötü oynarsa trabzonspor cephesi saldıracak.
ilginç ve çok önemli bir hafta olacak. haydi hayırlısı
|
|