Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir Tokat Daha !!!!
Harput0658 09.05.2011, 11:21 Verilen Stat sözü tutulmadı üstüne Skandal gibi söylemler çıktı " Sivası satsan 55 milyon etmez" diye.
Şimdi de Büyükşehir Belediyesi olaması beklenen İller açıklandı.
Eskiden bu listenin içinde SİVAS da var dı şimdi ise çıkartılmış.
Milliyet gazetesinde okuduğum haberin bir kısmı;
“Aydın, Balıkesir, Denizli, Hatay, Manisa, Kahramanmaraş, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa ve Van.” Bu illere nüfusu 750 binin biraz altında bulunan Malatya’nın da eklenebileceği belirtildi.
http://www.milliyet.com.tr/erdogan-dan-11-ile-buyuksehir-mujdesi/siyaset/haberdetay/09.05.2011/1387694/default.htm
Girdim türkiye istatistik kurumunun 2010 sayımlarına baktım SİVAS'ın merkez nüfusu burada yazan 11 ilin çoğundan fazla. http://tuikapp.tuik.gov.tr/adnksdagitapp/adnks.zul
Bu kaçıncı kazıktır bize anlamadım. Havalimanı, HızlıTren le felan öğünüyorlar ama onların da Abdüllatif Şener'in sayesinde olduğunu biliyoruz.
Lütfen Duyarsız kalmayalım.
Büyükşehir olan iller daha fazla yatırım ve pay alıyorlar bundan mahrum kalmayalım.
Poyrazcan 09.05.2011, 11:29 Bunlara birileri TOKATÇI demişti, inanmamıştınız!
Durmak yok TOKATLAMA ya devam!!!
YARALI_AŞIK 09.05.2011, 11:44 Durmak yok YOLMAYA devam.
Durmak yok KOYUNLAR oy vermeye devam.
B.DUMANLI 09.05.2011, 11:55 Kahramanmaras sayet büyüksehir belediyesi statüsüne gececekse vay halimize.Demekki Sivas iyice sahipsiz.Bu gün Manisaspor basbakan yardimcisi Bülent Arinc tarafindan nasil gözetiliyorsa,Manisa sehride onun tarafindan hala gözetiliyor.Yakindada büyüksehir statüsünede gececekmis,artik söyliyecek söz bulamiyorum heleki Kahramanmaras ´inda büyüksehir belediye statüsüne alinmasi,Sivas´in geri plana atilmasi,belediye baskanimizin AK partili olmayisindanda kaynaklanabilir.Hani diyoruz ya devamli dünyada 7 Milyon Sivas´li var diye,bu süphesiz gurur verici bir olay.Fakat ya bu 7 Milyon Sivas´li ,Sivas´dan ayrilmayip disarilara dagilmasaydi nice olurdu Sivas´in hali.Basbakan Abdüllatif Sener´den ve belediye´nin baska partiye mensup olmasindan ötürü bilincli sekilde Sivas´a kasitli olarak yatirim yapmadigi resmen ortada tüm acikligiyla duruyor.Sivas´linin yapacagi sey oylariyla ,bizi dislayani dislamak.Stadyumda onlarin olsun biz stadyumda istemiyoruz.Maraton ve istasyon tarafindaki kale arkasi türübünler büyütülürse,kosu parkurlari kaldirilirsa bizim stadyum 30 000 kisilik zaten olur.Basbakan´in amaci memleketi Rize´yi bu yil playoftan süperlige cikarmak,gerisi önemli degil.Bir kezde Sivas´li oylariyla hayir demesini bilsin.
tayfun5883 09.05.2011, 12:32 arkadaşlar akp sivasın anasını aglattı ama durmak yok akp oy verinn belki kayseriye baglarlar işte o zamn daha fazla gelişirz
eroltas58 09.05.2011, 12:41 Ah ulan ah,ama suc bizde,bizim milletvekilileri biri mudur digeri guresci yani sporcu bunlar ne anlar derdimizden,adam gibi adamlar aday olmuyor sivasstan,biz ne yapabiliriz,7 milyonuz digoruz hic mi bir adam cikipta bizi ankarada savunacak,bize lobbi yapacak,hep mi bu lazlar onemli yerleri aldilar.
daha cok duyacaz boylesi haberleri, hep soyledim yine soylicem, sivas halkinda istanbul yalakalari olduktan sonra birak 7 milyon sivasli, 70 milyon olsa ne yazar... Yazik vallah goz gore gore hakkimiz yeniyor...
YeniceriEmRe 09.05.2011, 13:12 Nerdesinnn Eyyyy Koca Reiss !
artık sivastaki hemşerilerimizin uyanması gerek, akpye tokatı geçirmesi gerek.
<Sivasspor58> 09.05.2011, 13:18 Hey yavrum hey 2 gün sonra Sivas'a gelir sevgili başbakanları 2 lafla kandırır gider Sivas'ı bizimkilerde bir güzel afiyetle yer ohhhhhhhhhhhhhhhh şaşmak yok soyulmaya üvey evlat muamelesi görmeye devam. 2 ay önce Sivas vardı bu listede bizzat görmüştüm şimdi yok bunlara sakın dersini bildirmeyelim bu kafayla devam Sivas Cumhuriyet kurulduğundan en büyük 9. ildik şimdi 52 halin ortada Sivas parti fanatikliği yapmaya devam.
ZiDaNe58 09.05.2011, 13:21 tokat yemeye alıştık nede olsa..tokat manyağı olduk çıktık haram olsun hakkımızı yiyenlere..
kangallıwert 09.05.2011, 13:21 Birinci olarak burasi siyaset meydanı degil!!İkinci olarak dediklerinizde %99 haklısınız ama burayi lütfen siyasete malzeme yapmayin arkadaslar...
58_babacan_58 09.05.2011, 13:21 AH BENİM SAHİPSİZ SİVASIM AH,BAŞIMIZDA ADAM GİBİ LİDER OLSA BU DURUMDA OLMAZDIK...!!
merkez-2 09.05.2011, 13:28 Birinci olarak burasi siyaset meydanı degil!!İkinci olarak dediklerinizde %99 haklısınız ama burayi lütfen siyasete malzeme yapmayin arkadaslar...
Forum başlığıNDA sivasımız hakkında yazıyor sivassporumuz değil.Doğru yere açılmış şuan ki site düzenine göre BU KONU.
Forum başlığıNDA sivasımız hakkında yazıyor sivassporumuz değil.Doğru yere açılmış şuan ki site düzenine göre BU KONU.
kimsin sen??????????????????????????? ?????
sivasa sahip cikmayan sivasli isadamlari,zenginleri ve isadamlarinin allah belasini versin demekten baska ne diyelim bilmiyorum cok sinir stres eden bir haber bu
not:bizim gibi garibanlarda ama sivasi dusunelerde para olsaydi keske :D boyle olmazdi
_DuMaN_58 09.05.2011, 16:20 Nerdesinnn Eyyyy Koca Reiss !
Aynen !
58 SiVaSıM 58 09.05.2011, 16:22 bu kadar rezil milletvekillerimiz varken hiçbişey yapmazlar selami uzun denen herif SİVASIN s sinden haberi yok hainin teki abdullatif şener istifa etti kendini bitirdi zaten hamze yerlikayadada iş yok iş mecnun başkana kalıyor
Harput0658 10.05.2011, 09:26 bu kadar rezil milletvekillerimiz varken hiçbişey yapmazlar selami uzun denen herif SİVASIN s sinden haberi yok hainin teki abdullatif şener istifa etti kendini bitirdi zaten hamze yerlikayadada iş yok iş mecnun başkana kalıyor
Şener istifa etmeseydi istemediği şeylere imza koymak zorunda kalabilirdi. Galataportu yok parasına yabancılara satmadığı için gözden çıkarılmıştı.
sebasteia 10.05.2011, 09:36 başbakan bugün kahramanmaraş'ta maraşlılara müjdeyi verdi ve 2014 yerel seçimlerinde maraşlıların büyükşehir belediye başkanlarını seçeceklerini söyledi. ayrıca istanbul ve kocaeli'nde olduğu gibi bütün ilçelerin büyükşehir'e bağlı alt belediyeler olacağını söyledi. bu uygulama için şu an 11 ilin hak kazandığını ve nüfus limitinin 750 bin olduğunu da ekledi. ayrıca 2014 yılına kadar bu sınırı geçen her vilayeti büyükşehir yapacaklarını da ayrıca belirtti. maraş için hayırlı olsun.
şimdi biz gelelim işin sivas tarafına: bundan 40 yıl önce bile toplam nüfusu 750 binin üzerinde olan ve türkiye'nin en büyük toprağa sahip ikinci ili olan sivas'ın 2011 türkiye'sinde toplam nüfusu 630 binlerde... gerçekten son derece acı bir tablo.
osmanlı nüfus kayıtlarına göre, 1914 yılında ermeni tehciri gerçekleşmeden önce, sivas'a bağlı şebinkarahisar ve tokat sancaklarıyla beraber nüfusu 1,014,000 (bir milyon ondört bin) olan bir vilayetin, yüz yıl sonra yerinde sayması ve hatta daha da geriye gitmiş olması ibretliktir.
16 tane ilçesi olmasına rağmen en büyük ilçesi olan şarkışla'nın bile 24-25 bin nüfusta kalakalmış olması, 1200 civarındaki köyünün artık sadece 70 yaşındaki dede ve ninelere evsahipliği yaptığı, gençlerin köylerinden, ilçelerinden ve sivas şehir merkezinden oluk oluk 50 yıldır yurtdışına ve yurtiçinde diğer büyükşehirlere göçüp gittiği tükenen bir şehirdir sivas.
öyle tahmin ediyorum ki yaklaşık bir 10 yıl sonra şu an kırsalda yaşayan yaşlı dede ve nineler de gözlerini kapatıp toprağın altına girdikten sonra, türkiye'nin toprak bakımından ikinci büyük şehiri olan sivas sadece şehir merkezinde 350 bin civarında bir nüfus ve birkaç ilçesindeki 10-15 bin seviyelerindeki nüfusla uçsuz bucaksız terkedilmiş bir bozkır halini alacaktır.
bize de artık yılda bir hafta gidip kabir ziyareti yapmak, kıyıda köşede kalmış birkaç eş-dostu ziyaret etmek düşecek!!!
tykinik58 10.05.2011, 09:53 Yazık yaa yazık az önce stad manifestomuz için yazdıklarım burada da geçerli. Her kazık SİVAS'a SİVAS'lı ya atılmak zorunda mı? Bu benim zoruma giden ikinci büyük kazık SİVAS'ım için. 35 bin kişilik stad dendi sözünden döndü, SİVAS büyükşehirler arasında söylendi sözünden döndü. Sahipsiz SİVAS'ımın milletvekilleri uyuyun iyi uykular size...
ben şimdiye kadar oyumu verdim ama gerçek yüzlerini gördüm tam karadeniz çetesi bunlar asla ve asla kanmayın dini bütün insanları sömürüyorlar her şey yapmacık göz boyama Abdul Latif ŞENER hemşerimiz neden ayrıldı sizce bu ikiyüzlüğlüğe tahammül edemedi adam gibi adam sahip çıkalım Muhsin YAZICI OĞLUNA sahip çıkamadık :((((((
arkadaşlar. bakın trabzon ile ilgili haber okudum bugün adamlar nasıl kenetlenmişler. şimdi nasılsa sivas çantada keklik diye düşünüyorlar. sivası satsan 55 milyon etmez diyen adam bir dese ya trabzonu satsan 800 milyon etmez. neler oluyor görün bakalım.helal olsun trabzonlulara. bize gelince sivastan teknik anlamda büyükşehir olmaz zaten. ama söylenenler kalp kırıcı. fakat sivaslının umurunda değil ki. biz bilmeyiz beyim büyükler bilir deyip başımızı önümüze eğer kaderimize razı oluruz. bu arada anektot bir arkadaş hızlı trenden bahsetmiş emin olun maliyeti yüksek olmasa sivası es geçip tokattan götürürlerdi de o treni neyse ki bulunduğumuz coğrafi konum buna müsait değil. yoksa trene binmek için tokata giderdik.
Tokat yiye yiye adımız tokatcıya çıkacak.her manada bu şehire yapılanlar tarihsel ve coğrafi konumuna yakışmıyor, yakıştıramadılar.hangi hükümetler olursa olsun sahipsiz kaldı bu şehir.göç verdi, nufusu azaldı, eldeki kurumlar kapatıldı ya da başka yerlere nakledildi.neden bunlar reva görülüyor.Basit bir örnek, futbol sektöründe halen Sivas düşmanlığı yapanlar var, sanayi de yatırımlarda hepsinde bu durum gerçekliğini koruyor.eğer gerçekci olmak gerekirse biz neden bu hale getirildik sorusuna verilecek cevablar ile sorunu daha iyi anlayabiliriz.elde koz varsa kullanmak gerek, bu da seçim.
|
|