Orijinalini görmek için tıklayınız : Kazanan Sivas Olacak

DoomsDay58
20.05.2011, 18:34
Spor Toto Süper Lig'de hafta sonu şampiyonluk düğümünün çözüleceği Sivasspor-Fenerbahçe maçı, Sivas'ın tanıtımına da önemli katkı sağlayacak.

Fenerbahçeli taraftarlar ve yöneticiler başta olmak üzere futbol kamuoyundan çok sayıda kişiyi konuk edecek Sivas, futbol sayesinde tanıtım fırsatı da bulacak. Futbol maçı sayesinde Sivas'ın turizm gelirleri de artacak.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, karşılaşmanın 18-24 Mayıs Müzeler Haftası'na da denk gelmesi dolayısıyla Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi ile Arkeoloji Müzesi'ni maç günü saat 20.00'ye kadar ziyarete açık tutma kararı aldı. Kültür ve Turizm Müdürlüğünün ayrıca kent meydanında turizm tanıtım standı açacağı öğrenildi.

Sivas'a gelecek konuklar, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından 4 Eylül 1919'da ulusal kurtuluş mücadelesine ışık tutan kararların alındığı Sivas Kongresi'nin yapıldığı bina olan Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi başta olmak üzere kentteki birçok tarihi eseri gezme fırsatı bulacak.

Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait çok önemli eserleri bünyesinde barındıran, Çifte Minaresi, Şifahiye Medresesi, Buruciye Medresesi, Kale Camisi'nin bulunduğu tarihi meydanı ile adeta bir açık hava müzesi konumunda olan, kültür ve turizm şehri Sivas'ı gezme imkanı bulacak konuklar, Sivas'ın etli ekmek, köfte, kelle, madımak, keşkek gibi yöresel lezzetlerinden de tadacak.

Ünlü halk ozanı Aşık Veysel'in memleketi olan ve ''Aşıklar Diyarı'' olarak bilinen Sivas'ta konuklar, aşıklardan türküler ve ezgiler dinleme imkanı, ayrıca kentin tarihi hamamlarında dinlenme imkanı bulabilecek. UNESCO'nun dünya kültür mirası listesinde yer alan Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'na, Kangal Balıklı Kaplıcaları başta olmak üzere önemli termal turizm merkezlerine sahip olan Sivas, dünyaca ünlü Kangal köpeklerinin de anavatanı.

-HERKES SEFERBER-
Sivas'ta, konukların en iyi şekilde ağırlanması için çalışmalar yapılıyor. Bu kapsamda Sivas Valiliği, Belediye Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği de kentin tanıtımına ve misafirlerin en iyi şekilde ağırlanmasına yönelik çalışmalar yürütüyor.

Ticaret ve Sanayi Odasının kentin tanıtımı ile ilgili broşürler bastırdığı öğrenildi. Yine belediye de Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile görüşerek kent meydanı ve çevresindeki esnafın maç gününe kadar işyerlerini 24 saat açması yönünde karar aldı. Lokantalar ve hediyelik eşya satan iş yerleri başta olmak üzere birçok yerde alışveriş yoğunluğu yaşanacak.

Kentte otellerde rezervasyonların dolu olduğu belirtildi. Sivas'a maç günü çok sayıda uçak seferinin yapılacağı, ayrıca şehirler arası otobüslerde de yoğunluk olacağı kaydedildi. Sivasspor Kulübü de önceki maçlarda 5, 10, 15 liradan satışa sunduğu biletleri 50, 250 ve 400 liradan satışa sunarak elde ettiği gelirle kasasını dolduracak.

58 SiVaSıM 58
20.05.2011, 18:40
bu olay gelecek senenin habercisi gelecek sene koşar adım geliyoruz bomba gibi esecez

Yiğiter
20.05.2011, 19:16
2 trilyon paraylamı büyüyeceğiz..
Parayla büyüklük olsa fener şampiyonluğu son maça bırakmazdı.
Her sene banko şampiyondu..

58MUAMMER58
20.05.2011, 19:26
SİVAS VESİVAS SPOR kısa vadede maddi anlamda hatırı sayılır bir para kazanacaktır,esnaF belki 2 3 gün normalin üstünde ciro yapacaktır ,maçın sonucu ne olursa olsun yıllarca bu maç unutulmayacaktır,fakatt uzun vadede sivassporunfb li rakip takıma bu kadar yalakalık yapmasının -sonuçlarınıda göreceğimizi sanıyorum ,fb nin düşmanı çok bu ligde, onlarla maddi olarak ve yeşil sahalarda başedemeyen tüm kesimler ,sivas üzerinden saldıracaklardır maalesef hepsinin hedefi sivasspor olacaktır bunu tarih gösterecektir.

mexsis
20.05.2011, 19:45
SİVAS VESİVAS SPOR kısa vadede maddi anlamda hatırı sayılır bir para kazanacaktır,esnaF belki 2 3 gün normalin üstünde ciro yapacaktır ,maçın sonucu ne olursa olsun yıllarca bu maç unutulmayacaktır,fakatt uzun vadede sivassporunfb li rakip takıma bu kadar yalakalık yapmasının -sonuçlarınıda göreceğimizi sanıyorum ,fb nin düşmanı çok bu ligde, onlarla maddi olarak ve yeşil sahalarda başedemeyen tüm kesimler ,sivas üzerinden saldıracaklardır maalesef hepsinin hedefi sivasspor olacaktır bunu tarih gösterecektir.

Aslinda seninle tam zit düsünüyorum. Fenerbaceyi kimse sevmiyorda bizi cokmu klüp seviyor. Sampiyonluga giderken yalaka anadolu takimlari yüzünden sampiyonluk gitmedimi. Ayrica UNUTMA bizim bjk ile olan sampiyonluk mücadelesinde bjk yi hemde onlarin sahasinda yenen tek takim Fenerbahceydi. Anlayan anlar....

kanarya71
20.05.2011, 19:51

Fenerbahçe kime haksızlık yapmış yada hangi takıma maç satıp başka takımın düşmesini yada ligde kalmasını sağlamış yada hangi takıma ben şu maa yedeklerim ile çıkayım da rakip takım şampiyon olmasın demiş. Fenerbahçe düşmanı olan insanlar belldir. Fenerbahçenin ekonomik anlamda ilerlemesini çekemeyen 6s, 6jk ve 1986 travması yaşaya trabzondur. Fenerbahçe şikeci bilme ne diyenler Fenerbahçenin büyüklüğü altında ezilen zavallılardır. Fenerbahçe şike ile masa başı işler ile bu işler götüren bir taım olsa idi denilzi de şaşmpiyonluğu bırakmaz ali ipek sayesin de bir şekilde alırdı nasıl olsa rakibin maçı bitmiş bütün ipler senin ve yönetimin elinde. emin olun 2-3 milyn dolar lada orada o iş biterdi ki ali ipek koyu bir fenerbahçelidir. onu geçelim geçen sene aziz yıldırımın kankisi ilan eden trabzon başkanı ile de maç baglamak çok zor olmazdı istese idi Bu gün Fenerbahçe taraftarı denizlispor a kızgındır kızgındır çünkü o maçta hepinizin hatırlayacağı üzere dünyada eşi benzeri olmayacak olaylar yaşandı. buna çanak tutan lar dan nefret eder fenerbahçe denizli li futbolcular sahada ter döktü diye. Hiç bir Fenerbahçeli sivas bize maç versin demez diyemez. Çıkar sivas mücadelesini verir hrkes sonuca bakar ama hiç bir fenerbahçeli sahda teri ni sivas spor için akıtan sivaslı futbolcuya laf edemez trabzon için oynayan bursa, antep, galatasaray, belşiktaş takımına ettiği laf gibi. diyorsunuzki bize düşman olurlar size düşman olacaklar önce fenerbahçeyi kendileri yense idiler ola bu kadar basit kardeşim. Allah hak edenin yanında olsun

karahisarli
20.05.2011, 21:42

transferler parayla oluyor hatirla degil kulübe her zaman para lazim

yigidofurkan
20.05.2011, 22:15
SON MAÇIN PARASIYLA İYİ OYUNCU HATTA OYUNCULAR ALINIR YÖNETİM İŞİN TİCARETİNE DE BAKACAK TABİ AMA İNŞAALLAH SADECE BİLET SATIŞINDAN OLUR BU GELİR ÇÜNKÜ BİZE BU YAKIŞIR....

Eyüp5825
20.05.2011, 23:21

Neyle büyüyeceksiniz? Para %100 değil ama en az %90 etkili faktör. Fenerbahçe şampiyon olamasa da yılllardır ya birinci ya ikinci. Çıkarın at gözlüklerinizi futbol bir endüstri artık, tribün gelirleri, kulüp ürünleri gelirleri, maç gelirleri ile kulüpler dönüyor.

astaravisa
20.05.2011, 23:46
transferler parayla oluyor hatirla degil kulübe her zaman para lazim

niye uğraşıyoruz direk para isteseydik, fenerde kendini kasmadan maçı alsaydı ozaman!

nasıl bir zihniyet var sizde anlamakta zorluk çekiyorum!

Yiğiter
20.05.2011, 23:53
Neyle büyüyeceksiniz? Para %100 değil ama en az %90 etkili faktör. Fenerbahçe şampiyon olamasa da yılllardır ya birinci ya ikinci. Çıkarın at gözlüklerinizi futbol bir endüstri artık, tribün gelirleri, kulüp ürünleri gelirleri, maç gelirleri ile kulüpler dönüyor.

İhtiyacı olan her kulübe maç satalım o zaman..Madem para kazanacağız,madem iyice endüstri oldu..

Eyüp5825
21.05.2011, 00:06
İhtiyacı olan her kulübe maç satalım o zaman..Madem para kazanacağız,madem iyice endüstri oldu..

Siz herşey para değil diyince yazdım ben onu, evet futbolda başarı için herşey para, acı ama gerçek. Maç satmayın, ayağınıza gelen fırsatları değerlendirin sadece. İnan Sivasspor şampiyonluğa oynasa ve son maçı BJK, Fener veya Galatasaray ile olsa ve bu takımlarda iddiasız olsa eminim stadlarının yarısını Sivasspor'a açarlardı, haa para için değil tabi ki Sivas'a saygı için; çünkü Sivasspor saygı gören bir kulüp.

karahisarli
21.05.2011, 00:12
bizim lig kurtlar sofrasi uyanik ve güclü olma lazim zayif olan tehlikededir

Shan58
21.05.2011, 00:14
Bazı Arkadaşlar sanki sivas'ın Fener'i yenecek gücü varmışta bilerek yatıyormuş gibi bir hava yaratıyor. yapmayın arkadaşlar bari siz takımı zan altında bırakmayın.
Madem gücümüz vardıda neden Eskişehir'i, Konya'yı, Karabüğü, Kasımpaşa'yı yenmedik. o maçlar bundan dahamı önemsizdi.

Bırakında iki üç gün sivas esnafının yüzü gülsün para kazansın esnafa çokmu görüyorsunuz bi kaç gün fazladan para kazanmayı.
Ne yani kimseyi şehre almayalım 20 tl'den 1000 tane bilet verelim. FB gelsin burda bedavadan galibiyet alıp gitsin bunumu istiyorsunuz.

Acı ve üzücü bir gerçek varsa o'da Bizim takımın FB'yi yenecek gücü yok oynasın mücadele etsin varını yoğunu göstersin eyvallahta sonuçta şehir ve esnafta kazansın madem böyle bir fırsat var bundan niye rahatsız olsun sivaslı.
Sonuçta futbol bir oyun büyük takımlar son şampiyonluğu sadece bizim şehirdemi kazandıda bu kadar takıntı yapıyorsunuz anlamıyorum.

Eyüp5825
21.05.2011, 00:19
Bazı Arkadaşlar sanki sivas'ın Fener'i yenecek gücü varmışta bilerek yatıyormuş gibi bir hava yaratıyor. yapmayın arkadaşlar bari siz takımı zan altında bırakmayın.
Madem gücümüz vardıda neden Eskişehir'i, Konya'yı, Karabüğü, Kasımpaşa'yı yenmedik. o maçlar bundan dahamı önemsizdi.

Bırakında iki üç gün sivas esnafının yüzü gülsün para kazansın esnafa çokmu görüyorsunuz bi kaç gün fazladan para kazanmayı.
Ne yani kimseyi şehre almayalım 20 tl'den 1000 tane bilet verelim. FB gelsin burda bedavadan galibiyet alıp gitsin bunumu istiyorsunuz.

Acı ve üzücü bir gerçek varsa o'da Bizim takımın FB'yi yenecek gücü yok oynasın mücadele etsin varını yoğunu göstersin eyvallahta sonuçta şehir ve esnafta kazansın madem böyle bir fırsat var bundan niye rahatsız olsun sivaslı.
Sonuçta futbol bir oyun büyük takımlar son şampiyonluğu sadece bizim şehirdemi kazandıda bu kadar takıntı yapıyorsunuz anlamıyorum.

Aynen, ya bu takım 14. sırada arkadaşlar hatta düşen takımlar bu sene çok bu kadar berbat olmasalar biz bile küme düşebilirdik. Anlamıyorum ne bu gerginliktir, maç biletleri 5-10-15 TL olduğunda bile dolduramadık tribünleri, biraz sakin olun Allah aşkına.

Divriği58
21.05.2011, 00:55
Unutmayalımki sivasstre açıldııgnda sivasın açılısına gelen aziz yıldırım taraftarımıza forma satın alıp dagıtmıştır..Fenerahça 4 büyükler arasında bize en yakın olan takımdır

Yusuf Çevik
21.05.2011, 07:10
Biz bu maçtan galip gelmesek bile,Transfer parasını çıkarttık sanırım.Haberlerde 3 Milyon TL`lerde konuşuyorlardı.

Benim de tam bir bilgim yok...

sivaslitaner58
21.05.2011, 07:26
sivassporu desteklegin 90dk hollandadan selamlar

ready
21.05.2011, 10:18
herkes rakip takıma bileti normalinden fazla fiyata verme konusunda hem fikir yalnız insanların endişesi şu yönde maraton olsun vip olsun stadın degişik bölümlerinde rakip taraftarlarla yanyana oturmak kombinesi olan bazı kişilerin sırf kazanç kapısı için kombinesini rakip takımlara satması ne akla hizmet

Yiğiter
21.05.2011, 11:45
Siz herşey para değil diyince yazdım ben onu, evet futbolda başarı için herşey para, acı ama gerçek. Maç satmayın, ayağınıza gelen fırsatları değerlendirin sadece. İnan Sivasspor şampiyonluğa oynasa ve son maçı BJK, Fener veya Galatasaray ile olsa ve bu takımlarda iddiasız olsa eminim stadlarının yarısını Sivasspor'a açarlardı, haa para için değil tabi ki Sivas'a saygı için; çünkü Sivasspor saygı gören bir kulüp.

SAygı gören bir kulüp idik..

Yiğiter
21.05.2011, 11:46

Ankaragücü 6 yedi Fenerden,Eskişehir 3 yedi..Hangisi daha antipatik,hangisi daha çok polemik oldu?..Tabi ki Eskişehir...Anlamak istemediğiniz nokta burası..Mücadele edelim,bilet konusunda sıfırladığımız itibarı geri kazanalım..

Cencinli
22.05.2011, 04:14

Onca yazılandan çıkardığınız anlam maç satmak mı, yoksa ayağımıza gelmiş fırsatı değerlendirmek mi.

Cencinli
22.05.2011, 04:25
Ankaragücü 6 yedi Fenerden,Eskişehir 3 yedi..Hangisi daha antipatik,hangisi daha çok polemik oldu?..Tabi ki Eskişehir...Anlamak istemediğiniz nokta burası..Mücadele edelim,bilet konusunda sıfırladığımız itibarı geri kazanalım..

Bahsettiğin polemiği yaratanlar ts liler sevgili moderatör, zorlarına giden fenerden 3 yemeleri değil kendilerinin Eskişehiri yenememesidir, zira o maçdan sonra şampiyonluk ibresi fenere dönmüştür, alışmışlar ya her anadolu takımı bunlara yatacak, birileri biraz diş gösterince zorlarına gitti, hem Eskişehir fener maçının son dakikalarında eses in bir topu direkten döndü, o gol olsa ne olurdu biliyormusun.
Madem Sivaslısın çıkar artık şu üzerindeki şu anti-fener formasınıda herkese eşit mesafede ol.

astaravisa
22.05.2011, 10:51
Cencinli bunların yerine Sivassporumuz olsaydı şampiyonluk mücadelesinde diyoruz ama kısmet değilmiş bu sene.

Ama arkadaşın anlatmak istediğini bence anlamıyorsunuz. bende onun gibi düşünüyorum.
Ankaragücü 6-0 yenilmiş Eskişehir 3 yemiş ama daha çok tepki almış .
bi tarafta mücadele eden ama gücü yetmeyen , diğer tarafta da işine yaramayan aldığı beraberliğe sevinen bir camia eskişehirspor.
antipatik olan taraf tabiki eskişehir oldu.
şimdi statımızın Fenerbahçeye peşkeş çekilmeside bu duruma benziyor işte.

Birde Anadolu istanbul diye kutuplaşmak bazı durumlarda saçma.
İstatistiklere bakınca hamsiler 6 derbi maçının 5 tanesini kazanmışlar busene. Anadolu takımlarına karşı daha fazla puan kaybetmişler.

Yiğiter
22.05.2011, 11:19
Cencinli bunların yerine Sivassporumuz olsaydı şampiyonluk mücadelesinde diyoruz ama kısmet değilmiş bu sene.

Ama arkadaşın anlatmak istediğini bence anlamıyorsunuz. bende onun gibi düşünüyorum.
Ankaragücü 6-0 yenilmiş Eskişehir 3 yemiş ama daha çok tepki almış .
bi tarafta mücadele eden ama gücü yetmeyen , diğer tarafta da işine yaramayan aldığı beraberliğe sevinen bir camia eskişehirspor.
antipatik olan taraf tabiki eskişehir oldu.
şimdi statımızın Fenerbahçeye peşkeş çekilmeside bu duruma benziyor işte.

Birde Anadolu istanbul diye kutuplaşmak bazı durumlarda saçma.
İstatistiklere bakınca hamsiler 6 derbi maçının 5 tanesini kazanmışlar busene. Anadolu takımlarına karşı daha fazla puan kaybetmişler.

Yahu benim kombinem var ve ben maça gitmeye korkuyorum...Ya olur da Fener şampiyonluk kaybederse..Yeminle söylüyorum benim hayatım tehlikeye girer..Kendi sahamızda maçagidemiyoruz..Daha ne olsun ..Bunu anlayamayacak kadar Fener dostu ya da para delisi miyiz?

patriot5878
22.05.2011, 13:29
bize ne kardeşim fenerden fenerın şampıyonluğundan..biz sahaya çıkıp aslanlar gıbı mücadele etmelıyız..aksı takdırde zan altında kalırız..fener yalakalığı yapmak yiğidoya yakışmaz..yalakılıkhıc yakışmaz..tüm oyuncularımız sahada her zaman olduğundan çok mücadele etmeldır..ancak şartlar herşey fenerın lehıneymiş gibi görünüyor..para dediğinz şey onur haysiyet gibi insanı değerlerın üstünde değildir...para bugün var yarın yok..her hafta sahaya gidip takıımımızı desteklerken ne yazıkkı bu astronomık maç bıleetlerı yüzünden maçada gidemıyoruz..netıce ne olur bılınmez ancak ben ümitli değilım..

sebasteia
22.05.2011, 15:58
beyler sakin olun. yarın sabaha birşey kalmaz. kazanan sivas ve sivassporumuz olsun!

aykut-akay
22.05.2011, 16:03

.............................. ......