Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir musibet, bin nasihatten iyidir

eyupk
26.05.2011, 00:35
Bir musibet, bin nasihatten iyidir
2011-05-26

http://hurdogan.com/images/abdullah_yigit.jpg
Abdullah YİĞİT

Bir önceki sezon Ankaraspor'un küme düşürülmesi,Diyarbakırspor'und a sürekli cezalar alması (saha kapatma ) ve sonrada futbolcuların bir bir şehri terk etmesi ,Sivasspor'un o sezon ligde kalmasında çok büyük rol oynadı. Bu sezon ise,ara transferde alınan futbolcuların takıma olumlu katkı yapmaları ki,genellikle ara transferde alınan futbolcuların takımlara fazla katkısı olmaz,yada çok azının olur.Ama Sivasspor (birazda yüksek rakam ödeyerek) çok isabetli transferler yaptı,bide buna zaman zaman alınan şans puanları ve ayrıca Bucaspor'un önde olduğu bir çok maçı son dakikalarda kaybetmesi Sivasspor'u ligde tutan başlıca unsurlar oldu. Tabi,Buca'daki 4-0'lık galibiyeti,Beşiktaş'a son dakikada atılan golü de unutmamak gerekir. Bütün bunları üst üste koyduğumuz zaman Sivasspor'un iyi futboluyla birlikte şansınında yardım ettiğini rahatlıkla söylemeliyiz.Elbette,şanssız maçlarda kaybetti,örneğin Eskişehir'le oynanan iki maç gibi.
Sonuçta şunu söylemek istiyorum. İki sezondur Sivasspor'u Allah koruyor!. Eğer yine vasat bir takımla lige başlanırsa bu defa ne olur bilemem! Hani bir söz vardır “ çekirge bir sıçrar,iki sıçrar….”
Ligin ikinci yarısının başlarında Başkan Mecnun Otyakmaz “ Eğer bu sezon kümede kalırsak gelecek sezon artık kesenin ağzını açacağız” gibi ifadeler kullanmıştı.
Aslında sezona kesenin ağzını açarak başlamamak maddi açıdan kulübe daha fazla yük getiriyor. Galibiyetin yaklaşık 750,berberliğin ise 350 bin TL. olduğu ligde,birde devre arasındaki harcamaları eklersen,neredeyse sezon boyu ayrılan bütçe kadar kayıp ortaya çıkıyor.
Bu işin birde manevi yanı var. Aslında bu en önemlisi.
Şu son iki sezonunda Sivaslı'ların son yaşadığı stres,sıkıntı ve ızdırap ne parayla ölçülür,nede pulla!
Sürekli olarak “ Keşke sezon başında ben gelseydim ve transferi ben yapsaydım” diyen Rıza hocaya güveniyor,bu yolda başarılar diliyorum.

Hürdoğan

58MUAMMER58
26.05.2011, 00:53
NE NASİHATI KALDI NE MÜSÜBETİ 2yıldır imanımız gevredi artık strres kaldıramayız,sezonun başında işi sıkı tutmalıyız .

B.DUMANLI
26.05.2011, 00:55
Iki sezondur ecel terleri dökerek ,sansinda bizim yanimizda olmasi sebebiyle bilhassa rakiplerimizin beceriksizligi sonucu bu yilda ligda kalmayi basardik.Gecen yil sezon acilisindaki transferlerde yas haddi cok büyük oldugundan bayagi zorlandik.Yasli olan kadroya dahada yaslilari ekledik.Bu yil Sivasspor bambaska bir sayfa acmali.Riza hoca bir yillik anlasmasini yapti ve sezon basi yapacagi transferlerle yeni bir Sivasspor olusturmali.

migroArmis
26.05.2011, 01:00
Abdullah Yiğit Sivasın gaspedilen puanlarınıda yazssaydı ortaya bu kadar karamsar bir tablo çıkmazdı..Örnek mi: Bursa maçı...Kesinlikle Sivassporun hakettiği bir maçtı gerek oyunla gerekse yönetim yanlışlarıyla...Diyarbakırspor uda sanki haketmeyen ama ceza werilen bir kulup gibi ifade etmişki bu oldukça yanlış...Herkes neyin ne olduğunu gayet iyi biliyor...

terazi
26.05.2011, 01:05
iki sezon once gogusumuzu gere gere geziyorduk iki sezondurda
elimizi gotumuzde kaldirmiyoruz yani anlayacaginiz yigodolugumuz kalmadi
Son macta :rolleyes:

turks
26.05.2011, 08:11
:) 2 sezondur dişimizi sıkmakdan ağzımızda diş kalmadı rıza hoca içinde bir şans takımı kendisi kuracak şimdi umarım başarılı olur

Yusuf Çevik
26.05.2011, 08:49
Sivasspor transferler için yüksek bir miktar ödemesse tabi düşer.

inşALLAH yeni sezona başlarken güzel transferler,kaliteli transferleri takıma katarak,daha iyi bir Sivasspor olacağız..

sefa58
26.05.2011, 10:17
Ben şunu söylüyorum. Bu sene aynı hatalar olursa kesin düşerizzzzzzzzzzz. neden Abdullah yiğitin dediği gibi bu sene rakipler zorlu ve şansa bırakılamaz. büyük şehirler samsun vemersin çıktı kesin iyi takım yaparlar parada çok istek ve beklentide çok. AMAN NE OLUR DİKKAT DİYORUM. SAYIN BAŞKAN SESİMİZİ DUY. DEMİŞDİM DEDİRTME NE OLUR

<Sivasspor58>
26.05.2011, 10:26
Abdullah abinin dediği gibi kesinlikle gerekli önlemler alınmalı yoksa bu sefer işimiz çok zor olur yönetim uyumaz inş. bu sene

favori58
26.05.2011, 11:27
Doğru tespit abi,umarım sayı baka ve yöneti bunları iyi okur ve birdaha bizi hasta etmez

ccey
26.05.2011, 11:38
ancak, yine hata yapıp takımı tümden değiştirmeye kalkarsak bu sefer kurtaramayız, artık geleceğe dönük sağlam adımlar atılmalı, devre arasında gelen yabancılardan, eneramo ve kamil dışındakiler gönderilebilir, kesinlikle sağlam bir stoper ve kadirin yanına sağlam bir orta saha şart ama geçen seneki gibi transfer yapmış olmak için değil az alıp adam gibi adam almak gerek, takımında büyük oranda bozulmaması gerek

pover58
26.05.2011, 11:55
tamamen katılıyorum abdullah kardeşim.yönetim ve teknik heyet işi baştan sıkı tutup iyi transferlerle ,gitmesi gerekenleri göndermekle işe başlamalı takımın huzurunu bozan bazı çetecilerin dagıtılmasıyla takımdaki eski kardeşlik ruhunun tekrar oluşturulmasıyla bu sezon ilk 5 için oynarız buna her ynüyle hazırız ve birikimlerimizde var. hadi başkanım hadi hocam şu işi halledin.

HALIL
26.05.2011, 13:58
vallaha yaramiza tuz bastin bende ayni senin gibi dusunuyom:D

insallah ligde hep kalici oluruz hep zirvelere oynariz