Orijinalini görmek için tıklayınız : Ayrılığın güzeli olur mu?

eyupk
01.06.2011, 03:12
Ayrılığın güzeli olur mu?
2011-06-01

http://hurdogan.com/images/abdullah_yigit.jpg
Abdullah YİĞİT

Önceki akşam Abdurrahman Dereli, Sedat, Mehmet Yıldız ve Erman Kılıç'ı aradım. Erman İzmir'de ailesiyle birlikte, diğer futbolcularda B diploması için Antalya daydı. Öncelikle Erman'la neler konuştuğumuzu belirteyim. Erman'a transfer teklifi olup olmadığını sordum. Hatta isimde vererek şunu sordum “Trabzon'dan teklif geldiği söyleniyor doğrumu?” Aldığım cevap “Hayır, böyle bir şey asla olmadı, gündeme de gelmedi. Ben Sivasspor'da yeni yeni kendimi buluyorum” oldu.
Abdurrahman'la ise son derece duygu yüklü bir konuşmamız oldu. Sedat ve kendisinin yeni sezonda Sivasspor'da olmayacağını, ancak Sivas'tan kesinlikle kırgın ayrılmayacağını söyledi. 3 sezondur Sivasspor'da güzel günler yaşadığını ve her zaman Sivas halkından destek gördüğünü söyleyen Abdurrahman'ın birde isteği vardı. “Ne olur abi! Benim adıma bütün Yiğidolara selam söyle, onları çok seviyorum, herkesten Allah razı olsun, bunu ne olur taraftarlara ilet” dedi.
Ayrılığın güzeli olmaz derler ama Abdurrahman öyle güzel şeyler söylediki, ona iyi dileklerde bulunmamak elde değil. Bende şunu rahatlıkla söyleyebilirim, Sivasspor taraftarı her zaman Abdurrahman'ı sevdi, bağrına bastı. Zaten o da bunun farkında olduğu için böyle konuştu.
Mehmet Yıldız'a gelince. Sadece biz değil bütün Türk spor kamuoyu Mehmet Yıldız'sız bir Sivasspor, Sivasspor'suz da bir Mehmet Yıldız düşünemeyiz herhalde.
Mehmet Sivasspor'la o denli bütünleşti, özdeşleşti. Mehmet Yıldız'ın bu takıma neler verdiğini bilmeyen yok. Böyle bir futbolcunun Sivas'tan ayrılacak olmasına en fazla üzülenlerden biriside benim herhalde.
Ancak şunu da bütün samimiyetimle söylüyorum. Gitmesi kendi için daha hayırlı olacaktır. Zira Rıza hocanın artık Mehmet'i istemediğini biliyoruz.
Sivasspor'a hizmet eden herkese binlerce teşekkür!
Ama hizmet edene!

Hürdoğan

nejmi58
01.06.2011, 03:23
bende bircok yigido gibi sagbekte Abdurrahmanin kalmasi Ugurun gönderilmesi görüsündeyim. aponun gönderildigi bir yerde ugurun hic isi yok...
sedatla ne konusmus acaba o konudada bir bilgi vermemis sayin yigit.

terazi
01.06.2011, 03:31
profosyenel bir kulupte duygusalliga yer yok arkadaslar emeklerinden dolayi Tesekur ederiz giden arkadaslara

threestar58
01.06.2011, 03:36
giden oyuncular,in yerini arattirmayacak daha iyi kaliteli transferler yapilmali

şarkışla 58
01.06.2011, 08:18
Tamam gigen gidiyorda yerlerine kimler alınacak.Eğer daha iyilerini alamayacaksak bu adamlar kalmalılar.Sonra pişman olmayalım

Salim58
01.06.2011, 08:30
Abdullah beyin bu konuşmasından anlaşılıyorki Sedat ve Abdurahman kesin gidiyor.Bizdende sizlere selam olsun,Bundan sonraki futbol yaşantınızda başarılar dilerim,Sayın Yiğit yazısının sonunu güzel noktalamış.Sivasspor'a hizmet eden herkese binlerce teşekkür!
Ama hizmet edene!

Ahwettt
01.06.2011, 08:40
Buda anlaışıyorki Sivasspor taraftarlı hala süperliğide oynadığımızn farkında değiller ve konularara profosyenelce yaklaşmıyorlar. 2 yıldır küme düşmeye oynarken bunlar bu takımda değilmi.Eğer bunlar gitmeyipte transfer yapılacaksa o zaman bunlar ne yapacak yatıp paramı kazanacaklar. Abdurrahman tamam geçmişte Sivasspora faydası dokunmuştur bunu inkar etmiyorum ya son iki sezonda ne yaptı? Mehmet yıldız forvet olarak bu sene kaç maçta oynadı kaç gol attı? bennce Sivasspor taraftarlarının artık yeni yüzlere ihtiyacı var. İşte kayseri örnği kimlerden vaz geçmediler, ve genleri bulup ne kadar para kazandılar? Biz hala abruhaman mehmet uğur la uğraşıyoruz. hepside gitsinler en azından yerlerine belki bir iki genç oynarda ziya gibi olur

adres58
01.06.2011, 08:46
Futbolda Profesyonellik budur işte... Bizlerde her üç futbolcumuza sonsuz teşekkür ediyoruz.. Gidenin arkasından atmak, kötü söz söylemek bize yakışmaz... Yolları bahtları açık olsun. Gördükleri eğitimlerde onlara bol şans diliyoruz. Umarım güzel işlerine devam ederler....

dedebey
01.06.2011, 08:47
olur niye olmasın hiç kimse sivassporun üzerinde değil tamam emekleri geçti ama paralarınıda aldılar ama sivaspor süper liğde oynuyor gelende olur gidende olur arkaya bakmamak lazım geleceğin planlarını yapmak lazım en büyük sivas en büyük sivassporrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrrr

Yusuf Çevik
01.06.2011, 09:01
Giden futbolcuları Sivasspor`a yaptıkları katkılardan dolayı tebrik ediyorum.

Her futbolcu için hayırlısı olsun.

ccey
01.06.2011, 09:14
Apoyu, mehmeti gönderip uğuru tutuyorsa bu sorumluluk rıza hocanın dır, sayın başkan bütün transferi hocaya bırakmanın yanlış olduğunu gördük bir daha yapmayacağız demişti ne değişti de, 1 yıllık sözleşmesi olan rıza hocaya bu kadar geniş yetki verildi, bence aponun ve mehmetin gönderilmesi tamamen keyfidir ve birdaha da böyle adamlar bulamazsınız, hele apo gibi bir sağ bek zor bulunur size söyleyeyeyim inşallah b. uygunun yaptığı gibi işe yaramaz adamları toplayıp takımı zor duruma sokmazsınız

edipalperen58
01.06.2011, 09:46
Rıza hoca her röpartajında mehmet yıldızı'n profoyenelliğinden bahsedip gerçek bir kaptan olduğundan bahsediyordu yedek kalmaktan dolayı problem yapmadığını kendisini diinlendirdiğini ve mehmet yıldızın sivasspor'a çok büyük katkısının olacağını söylüyordu şimdi rıza hocanın istememesine anlam veremiyorum.

58svs58
01.06.2011, 10:51
kıytırık yabancı topçu alacağımıza yabancısız oynasak ama bu üç topçu kalsa daha hayırlı olurdu. bizim şampiyonluk kovalerken kareasında hep bu isimler vardı

58 SiVaSıM 58
01.06.2011, 11:13
hepsinin yolu açık olsun gardaşım bize çok iyi hizmetler verdiler ama artık süreleri doldu yeni bi yapılanma ŞART !!!!!

Salim58
01.06.2011, 11:22
Rıza hoca her röpartajında mehmet yıldızı'n profoyenelliğinden bahsedip gerçek bir kaptan olduğundan bahsediyordu yedek kalmaktan dolayı problem yapmadığını kendisini diinlendirdiğini ve mehmet yıldızın sivasspor'a çok büyük katkısının olacağını söylüyordu şimdi rıza hocanın istememesine anlam veremiyorum.

Sivasspor'un kaptanı golcü oyuncu Mehmet Yıldız'ın da takımdan ayrılma isteğini kulüp başkanı Mecnun Otyakmaz ve yöneticilere ilettiği, yönetimin Sivasspor ile 1 yıl daha sözleşmesi olan golcü oyuncuya gereken kolaylığı sağlayacağı ve başka bir takıma transferine izin vereceği öğrenildi..

Buradan anlaşılıyorki kendisi gitmek istiyormuş..

HALIL
01.06.2011, 11:48
bizdende size tesekurler olsun unutmicaz sizi hele de sen apo;)

bir sagbek lazim bir de ugur kavukun gitmesi lazim acil :mad:

4eylül
01.06.2011, 11:52
giden tüm oyuncularımıza teşekkür eder yeni takım larında başararılar dileriz

muhsin koçak
01.06.2011, 12:42
Yönetimin ne yapmaya çalıştığını anlamak mümkün değil.Türkiye'nin en iyi iki sağbekinden biri olan Apo'yu nasıl ikna edemezler de gitmesine izin verirler.

58_babacan_58
01.06.2011, 12:53
Vedalar Soğuk Olur... Emekleriniz için teşekkürler....

ŞARK58
01.06.2011, 13:36
Mehmet Yıldız kendisini Sivasspordan üstün görmeye başladı ve kendini bitirdi. Sivasspor u seven birisi olsaydı giden teknik direktörün ardından ağıt yakıp kendini bırakmazdı. Evet Bülent Uygun kendini oyunculara sevdirmiş oyunculara tam hakim biriydi. Sonucta herşey her zaman düzgün gitmeyebilir. Mehmet Yıldız Bülent Uygun un takımına gitsin başarılı olur bence. Hayırlısı olsun Sivassporumuz baki.

sibur
01.06.2011, 14:28
mehmet yıldızı sıvasspor cokk arayacak..onun yerını eneramo ıle doldurmayı dusunen rıza hoca tarıhınde ne kadar amator bır hoca oldugunu o zaman anlayacak

doktor38
01.06.2011, 15:42
mehmedin kardan çok zararı oluyordu.geçmişte oyun onun üzerine kurulduğu için futbolcularda yeni düzende dahi hep onu arıyor ona top atıyor.peki mehmet ne yapıyor 10 toptan bitanesini başkasına aktarabiliyor 9 top kayıp.ee zaten bir takım rakip ceza sahasına kaç kez girebiliyorki.işte bu takım oyununu mehmet beceremediği için kesinlikle gitmeli.haa adam olur düzelirse seneye gelir geri ne olacakki.

KaanK
01.06.2011, 16:05
Sorun profesyonellikte değil.Bu takım 2 senedir bu haldeyse herkesin bildiği üzere bunun nedeni takımda gidilen köklü revizyonda takımı başarıya ulaştırmış kemik kadronun bozulması ve en önemlisi boşalan mevkilere alınan oyuncuların gidenlerin yerlerini dolduramamasıdır
Şimdi tamam profesyoneliz sedatın yerini bir şekilde doldurursun ama Türk futbolunda defansif anlayış yanında ofansif yetenekleri fazla olan sadece birkaç oyuncu sayabilirsiniz,şüphesiz abdurrahman da bunların içerisinde.Şimdi eğer böyle bir oyuncun daha doğrusu bu kadar verim alabileceğin başka bir oyuncun yoksa, yerine transfer edebileceğin oyuncular da bu kapasiteye ulaşamıyorsa orada dur demek lazım.Tamam 1 seneyi sakatlığıyla heba etmiş olabilir ama son 2 maçta 90dk oynadığı konya ve ikinci yarı oynadığı fb maçlarında gördük ki abdurrahman yine aynı..( Tabi bilemeyiz teknik ekip önümüzdeki sezon orada yine uğuru düşünürse söylenecek pek fazla birşey yok ,tüm türkiye tüm sivas onun bu seneki performansını gördü, iddia ediyorum savunduğu kanattan veya kendi bireysel vasatın altı performansından 10'un üzerinde yediğimiz gol vardır, heleki içerideki trabzon maçında burak'ın arkasındaki aciz kalması hala akıllarda)
O yüzden eğer biz ali tandoğan'ı ekrem dağ'ı orhan şam 'transfer edemiyorsak abdurrahmanı elimizde tutmalıydık ama olmadı.Umarım ben ve benim gibi düşünenler haksız çıkar umarım bizi utandırırlar

kaplanlı
01.06.2011, 16:25
biz hem misafirperver hemde duygusal bir şehiriz.ayrılıklar mecburide olsa duygusallık olur.profosyonel hayatta bunlar yaşanacaktır.yolları ve bahtları açık olsun.mehmet yıldız ın ayrılması resmiyet kazanmadı galiba.inşallah ayrılmaz.

Harput0658
01.06.2011, 16:31

Bence de Rıza hocanın Mhmet Yıldızı göndermek istediğini sanmıyorum. Herkes mehmet Yıldıza yklenirken Rıza hoca destek veriyodu arkasında duruyodu.
Mehmet Piskolojik olarak çok yıprandı. İstemediği halde gidiyor Sivastan.
Taraftardan yeterli desteği hissetseydi gitmezdi.
Çünkü Sivasta şanssız 3-4 maç daha oynarsa piskolojisi iyice bozulur. Ama başka takımda Sıfırdan başlama şansı var bu nedenle gitmek istiyor sanırım.

Bize çok emekleri var, Kandisi için iyi olur inşallah hangi takımda olursa olsun eski Mehmedi Tekrar izleriz inşallah.

calipso
01.06.2011, 16:36
sedatla görüştüm demişsiniz ama yazıda bununla ilgili bilgi yok neden acaba?

hiko58
01.06.2011, 16:37
futbol hata kabul etmeyen bir spor dalı. sakat olabilirsiniz sakatlıktan çıkabilirsiniz ancak kendinizi tekrar eski formunuza kavuşturmak için çok çalışmalısınız. bunu yapmadığınız zamman hem kendiniz zayıf kalır hem takım eksik kalır. abdurrahman çok iyi futbolcuydu ama sakatlıktan sonra çaba sarfetmedi. mehmet yıldızda aynı. sedat zaten mantığıyla oynamıyordu her an kırmızı görme ihtimalini taşıyan bir futbolcuydu. elimiz yüreğimizde maç izliyorduk. hayırlısı buymuş.

favori58
01.06.2011, 16:51
Sivasspor'a kim hizmet ettiyse eline ayağına sağlık. mutlaka böyle ayrılıklar yaşanır,ama önemli olan dostçü ayrılmaktı,anladığım kadarıyla oda olmuş.
Bence Rıza hoca sol tarafıda düşünmeli Hayrettin'le bu iş kesinlikle olmaz

bahadır erdem
01.06.2011, 17:08
çok yaşlanmışlardı gönderilmesi en doğru

eyupk
01.06.2011, 17:15
mehmet yıldızı sıvasspor cokk arayacak..onun yerını eneramo ıle doldurmayı dusunen rıza hoca tarıhınde ne kadar amator bır hoca oldugunu o zaman anlayacak
sende amatör taraftarsın kusura bakma, sanki rıza hoca mehmete git demişde, mehmet yıldız kendisi iştedi ayrılmak neden halen hocada suç arıyorsun. başkan bile söyledi mehmetin ayrılmak iştediğini.

cılgınsivas58
01.06.2011, 17:40
mehmetin gitmemesi lazımdı çok yazık oldu

burak58as553
01.06.2011, 17:58
Süper bir yazı olmus..

sebasteia
01.06.2011, 23:14
sevgili abdurrahman ve sedat biz de sizi seviyoruz. yolunuz açık olsun.

Kasim58
02.06.2011, 00:11
Sivasspor formasini terleten elinden gelen herseyi ortaya koyan emegini esirgemeyen bütün futbolcu kardeslerime tesekkür ediyorum.Mehmet ve Abdurahman´in gercekten bize cok katkisi olmustur sagolsunlar var olsunlar yollari ve bahtlari acik olsun.Sedat´a gelince arkasindan konusmak istemezdim ama G,antep macinda gördügü kirmizi karti kasitli gördünü düsünüyorum herseye ragmen bondan sonraki hayatlarinda mutluluklar dilerim.

58MUAMMER58
02.06.2011, 01:27
GÜZEL BİRYAZI olmuş,öncelikle şimdiye kadar sivassporumuza hizmet etmiş tüm oyuncularımıza çok teşekkürederim,mehmet yıldız olmasaydı şunu tüm samimiyetimle söylüyorum şuanda sivasspor 2.ligde olurdu tabiki sivassporda olmasaydı mehmet yıldız olmazdı,çok emeği var kimse inkar edemez,abdurahmannla sedata gelince ,onlarda sivasspor çok zor durumdayken geldiler,çokda fayda sağladılar ,şampiyonluğa oynadığımız zamanlarda bu oyuncular herkesin gözdesiydi,maalesef 2 yıldır korkulu rüyalar görüyoruz,ve bu değerli oyuncularımız istenilen düzeyde değil,yasakatlar,ya formsuz,buyıl apodan hiç verim alamadık,sedat tambir saatli bomba nerde patlıyacağı belli değil,mehmet yıldız desen eski mehmetin yerinde yeller esiyor,bu oyuncuların hepşine çok tesekkür ederim futbol hayatlarında başarılar dilerim,bazen kan değişikliği herkese fayda sağlar,yeterki kimeyi kırmadan dökmeden yolcu edelim ,futbol hayatlarında basarılar dilerim.

münihli_58
02.06.2011, 02:15
Apooo bunu okurken bende duygulandim. Keske gitmeseydin Gökhan Gönül gibi ileri cikislarin muhtesemdi Muhtesem adamsin bee senin gibi bir oyuncu bulana kadar sen benim icin daima 1 numarasin...:(

threestar58
02.06.2011, 04:53
eskiler,e takilip kalmamali hep ileriye bakmali misyon,u dolmus yuruyecek kosacak hali kalmamis oyuncular gitmeli yeni yildizlar kesif edilmeli daha iyi oyuncular bulmali piyasada cok iyi oyuncular var sadece butceye bakar