Orijinalini görmek için tıklayınız : Genç Yıldız Sivas'ta

SivasSpor.Com
06.06.2011, 19:00
http://www.sivasspor.com/images/stories//oyuncular/1.makca.jpg

Süper lig takımlarının gözdesi genç yıldız Sivasspor'u tercih etti.

Adı birçok takım ile anılan hatta Gençlerbirilği ile anlaştığı iddia edilen Murat Akça’nın takımı belli oldu. Özellikle Süper Lig takımları tarafından bu sezon dikkatle takip edilen Murat Gençlerbirliği ve Gaziantepspor gibi takımların yerine Rıza Çalımbay’ın Teknik Direktörlüğünü yaptığı Sivasspor ile sözleşme imzaladığı belirtildi. İlk olarak ligin ilk maçı olan 1461 Trabzonspor maçıyla birlikte giydiği Mavi- Lacivertli forma altında çok başarılı maçlar çıkaran genç oyuncu tribünler tarafından da en çok sevilen oyuncuları arasında başı çekiyordu. Pendikspor maçında ayak bileğinin üzerine ters düştükten sonra sakatlanan ve Antalya’da oynanan play-off maçlarında forma giyemeyen Akça’nın eksikliği ise oldukça hissedilmişti. Adana Demirspor forması altında bu sezon 28 maçta forma giydi. Bir kez rakip ağları havalandıran genç oyuncu 2 kez de kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Adana Demirspor taraftarlarını asla unutmayacağını belirten Murat Akça bir sezon boyunca desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür etti. Yeni sezonda Süper Lig takımlarından Sivasspor ile anlaştığını ve çok mutlu olduğunu kaydeden genç oyuncu, “Adana Demirspor tecrübe kazanmam ve kendimi geliştirmem için bana çok yardımcı oldu. Bu büyük camiaya başarılar diliyorum. Bana birçok teklif vardı. Bunların arasında beni en heyecanlandıran ise Sivasspor oldu. Benim için yeni bir dönem başlıyor. Burada göstereceğim performansla A Milli Takıma kadar yükselmek arzusu içindeyim. Umarım bu anlaşma her iki taraf içinde hayırlı olur” diye konuştu. Akça ayrıca dün Adana’ya gelerek Adana Demirspor Kulüp Başaknı Mustafa Tuncel’in elini öperek Adana’dan ayrıldı.

ÖZEL HABER: İRFAN İŞİSAĞ

taraf
06.06.2011, 19:00
Sivasspor, Murat Akça İle Anlaştı

Önümüzdeki sezon için transfer çalışmalarını sürdüren Sivasspor‘un Adana Demirspor‘da top koşturan Murat Akça ile anlaştığı öğrenildi. Teknik direktör Rıza Çalımbay, "Son iki yıldır yaşadıklarımızı yaşamak istemiyoruz. Ona göre çalışıyoruz" dedi.

Önümüzdeki sezon için transfer çalışmalarını sürdüren Sivasspor, Galatasaray‘ın altyapısında yetişen Adana Demirspor‘lu genç futbolcu stoper Murat Akça ile anlaştığı öğrenildi. Takımın transfer çalışmaları hakkında İHA muhabirine bilgi veren Teknik Direktör Rıza Çalımbay Sırbistan ekibi Belgrad‘dan kaleci Milan Borjan‘ı, Fransa‘nın Sochaux‘ta forma giyen defans Jacques Faty‘i, Orduspor‘dan Nihat Şahin‘i, Adana Demirspor‘dan Murat Akça ile pilot takımları olan Üsküdar Anadoluspor‘dan da Burça Başel ile

Hüseyin Caner‘i kadrolarına kattıklarını söyledi. Çalımbay, "Sağ ve sol açık oynayacak iyi bir orta saha oyuncusu alacağız" şeklinde konuştu. Uzun yıllar takım kaptanlığı yapan Mehmet Yıldız‘ın takımdan ayrılmasını değerlendiren Çalımbay, "Mehmet Yıldız kendisi geldi, ayrılmak istediğini, artık bir kan değişikliğinin olması gerektiğini söyledi. Biz de kolaylık göstererek tamam dedik. O buranın mukaveleli oyuncusuydu. Kaldığı süre içerisinde çok çok iyi şeyler yaptı. Ama o gitmek istedi, bizde kolaylık

gösterdik" ifadelerini kullandı.

ÇALIMBAY: İKİ SENEDİR YAŞADIĞIMIZ SIKINTILARI ÖNÜMÜZDEKİ SEZON YAŞAMAK İSTEMİYORUZ"

Önümüzdeki sezonda son iki sezondur yaşadıkları sıkıntıları yaşamak istemediklerini vurgulayan Teknik Direktör Rıza Çalımbay, çalışmalarını ona göre yaptıklarını ifade etti.

Kamp programı hakkında da bilgi veren Çalımbay, "Takım ayın 26‘sında toplanıyor. 26, 27, 28 sağlık kontrollerini yapacağız. Ayın 28‘inde de Bolu Gerede Dorukkaya‘da kampa başlıyoruz. Ayın 13‘ünde de Almanya‘dan Avusturya‘ya geçeceğiz" dedi.

Countach
06.06.2011, 19:04
SONUNDA KOYDUNUZ HABERI YA BAKALIM NASIL OYUNCU BU ARKADAS GENÇ OLDUGU KESİN HAYIRLI OLSUN SİVASIMA

hakiki
06.06.2011, 19:11
Sivassporumuza hayırlı uğurlu olsun...

57babasivas
06.06.2011, 19:12
yanliş yazilar var orduspordan alinmadi nihat ofsporda biraz okuyarak yazsak daha iyi olur bide Burça Başel deyil Burçağ Başel bide hüsyin caner deyil Caner Hüseyin Bağ bunlari zaten geçen hafta söylemişlerdi pilot takimdan getirildini a takimda oynuyacaklari bi murat akça yeni okaar okuyalim dogrumu yanlişmi bakalim ona göre yazalim

legolass
06.06.2011, 19:12
İnşallah hayırlı olur.çok iyi oldu alternatif bir oyuncu hemde genç eğer kendini gösterebilirse formayıda kapar aslında böyle transferler daha iyi.eğer bursa,kayseri,antep,gençlerbir liği gibi altyapıdan oyuncu çıkaramazsak başkalarından böle oyuncular almak daha iyi.Ayrıca forvete çok iyi bir veya iki oyuncu almak şart eneramo ve pedrielle asla olmaz bu iş.orta sahamız forvete nispeten çok daha iyi kadirin yanına iyi bir oyuncu şart,kanatlarda erman,grosicki,ve yeni gelecek oyuncu yeterli olur.ayrıca şunuda belirtmeliyim diğer takımlarda orta saha oyuncuları acaip bi şekilde forvetlerden fazla gol atıyor bizde bunu yapabilen erman oldu.ama biraz daha becerikli olsa ve bencil olmasalardı mehmet nas ve grosicki daha fazla gol atabilirdi.defansta inşallah geçen yıllarda olduğu gibi amatör takımların dahi zor yaptığı hataları yapmazlar.kaleciyi tam bir bilmece hatta sürpriz yumurta kapalı kutu. ne olduğunu kestirmek şimdiden çok zor. ama rıza hoca aldıysa bişey biliyordur.

Ben burda sadece duygu ve düşüncelerimi belirttim.katılmayabilirsiniz bu en doğal hakkınız. Kalın sağlıcakla...

57babasivas
06.06.2011, 19:13
bide caner 10 nuamara giyiyor anadolu üsküdarda

58ToPraK58
06.06.2011, 19:13
Galatasaray alt yapısı olan bir oyuncu ama topu oyuna sokma konusundan eksik olduğunu gördüm bazı sitelereden bakalım bizim takımda nasıl oynayacak hayrılı olsun. Geleceğe yönelik atılmış bir adım Sivasspor'uma hayırlı olsun...

57babasivas
06.06.2011, 19:15
bide sakatlanmiş herherlde ligin son haftasi 17 dakkada oyundan çikmiş ve play oflarda oynayamamiş

57babasivas
06.06.2011, 19:17
keşke 4 eylülden Yasin Elmas alsak süper oyuncu

58 SiVaSıM 58
06.06.2011, 19:19
inşallah hayırlı olur başarılar murat kardeşim

Yusuf Çevik
06.06.2011, 19:22
İyi bakalım,ben isimlere bakmıyorum.Rıza Hoca`ya güveniyorum önemli yerlere transfer yapılacaktır.

57babasivas
06.06.2011, 19:23
artik gelecegi düşünen bi sivasspor var genö ve kaliteli bi kodro kuruluyor bununda mevelerini ilk maçlarda alamayiz gibime geliyor yaş ortalamasida iyice düştü günü kurtarmak yerine gelecege bakan bi sivasspor var

57babasivas
06.06.2011, 19:28
almanya dogumlu

DoomsDay58
06.06.2011, 19:34
Genç bir oyuncu takımımıza hayırlı olsun umarım başarılı olur.

mucahitbaba58
06.06.2011, 19:44
Sivasin a2 ve alt yapisinda bu cocuk kadar oynayan yokmuymus hayirli olsun insallah iyi olur

yigidoyuzz
06.06.2011, 20:36
işte Muratın Galatasaray A2 den beşiktaşa gool'ü

Video (http://www.dailymotion.com/video/xaa8yt_murat-akca-a2-ligi-beyiktay-galatas_sport)

noname87
06.06.2011, 20:48
a2 oyuncusu değil 1 sezon adana demirsporda sakatlanana kadar 11 oynamış şurda haberi var başarılı olur tutar tutmaz bilmem ama bize böyle adamlar lazım

Adı birçok takım ile anılan hatta Gençlerbirilği ile anlaştığı iddia edilen Murat Akça’nın takımı belli oldu. Özellikle Süper Lig takımları tarafından bu sezon dikkatle takip edilen Murat Gençlerbirliği ve Gaziantepspor gibi takımların yerine Rıza Çalımbay’ın Teknik Direktörlüğünü yaptığı Sivasspor ile sözleşme imzaladığı belirtildi. İlk olarak ligin ilk maçı olan 1461 Trabzonspor maçıyla birlikte giydiği Mavi- Lacivertli forma altında çok başarılı maçlar çıkaran genç oyuncu tribünler tarafından da en çok sevilen oyuncuları arasında başı çekiyordu. Pendikspor maçında ayak bileğinin üzerine ters düştükten sonra sakatlanan ve Antalya’da oynanan play-off maçlarında forma giyemeyen Akça’nın eksikliği ise oldukça hissedilmişti. Adana Demirspor forması altında bu sezon 28 maçta forma giydi. Bir kez rakip ağları havalandıran genç oyuncu 2 kez de kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Adana Demirspor taraftarlarını asla unutmayacağını belirten Murat Akça bir sezon boyunca desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür etti. Yeni sezonda Süper Lig takımlarından Sivasspor ile anlaştığını ve çok mutlu olduğunu kaydeden genç oyuncu, “Adana Demirspor tecrübe kazanmam ve kendimi geliştirmem için bana çok yardımcı oldu. Bu büyük camiaya başarılar diliyorum. Bana birçok teklif vardı. Bunların arasında beni en heyecanlandıran ise Sivasspor oldu. Benim için yeni bir dönem başlıyor. Burada göstereceğim performansla A Milli Takıma kadar yükselmek arzusu içindeyim. Umarım bu anlaşma her iki taraf içinde hayırlı olur” diye konuştu. Akça ayrıca dün Adana’ya gelerek Adana Demirspor Kulüp Başaknı Mustafa Tuncel’in elini öperek Adana’dan ayrıldı

DoomsDay58
06.06.2011, 20:50

Video (http://www.dailymotion.com/video/xaa8yt_murat-akca-a2-ligi-beyiktay-galatas_sport)

Orta sahadan güzel atmış :D

sebasteia
06.06.2011, 20:56
beyler bu arkadaşın mevkisi nedir ya?

ozledımeskıyı
06.06.2011, 21:13
beyler bu arkadaşın mevkisi nedir ya?

Defansta stoper oynuyor

kamışlı58
06.06.2011, 21:14
hayırlı olur inşallah

58MUAMMER58
06.06.2011, 21:27
RIZA HOCA YEDEK oyuncuları yetenekli genç oyunculardan seçiyor umarım iyi oyuncu çıkar hayırlısın olsun.

Besyo_cu
06.06.2011, 21:30
Murat AKÇA'yı yakından takip eden birisi olarak bu transfer çok sevindim Murat Hakkında kısa bilgi verecek olursam ;

Murat namı diğer Kara Murat...

Murat'ın gerçekten de harika bir fiziği var ve bu fiziğini çok iyi kullanıyor ve henüz de 20 yaşında eğer çok çalışır kendini daha da geliştirirse yedek olacak bir çocuk değil.

Galatasaray patentli bir oyuncu Skibbe döneminde A takıma alındı ve 18 yaşında gs forması ile ilk resmi maçına çıkmıştı tabi bu heyecan yüzünden de büyük hata yapıp takımına gol yedirmişti.

Murat daha iyi yerlerde olabilirdi ancak sağ diz ön çapraz bağlarında yırtık sorunu ile karşılaşınca kısa bir sürede olsa duraksama dönemi geçirdi.

1990 doğumlu genç bir kardeşimiz tek sorunu topu oyuna sokmada ki üstün beceriksizliği eğer bu sorununu hallederse adını çokca duyacağız.

Tebrikler Rıza Hoca Sivas'a gelen diğer hocalar gibi sezonu değil geleceği kurtaran transferler yaptığın için...

58MUAMMER58
06.06.2011, 21:31
umarım iyi performans gösterir,yedek stoper olarak alındığını sanıyorum HAYIRLI OLSUN.

GokhanTurna
06.06.2011, 21:37
Transferlerin geleceğe yönelik yapılması beni çok mutlu etti. İnşallah murat bekleneni verir.

58ToPraK58
06.06.2011, 21:38
Yıldız demek için daha çok erken yıldız adayı demek daha doğru olacaktır. Umarım bize faydalı olur.

eyuphulagu
06.06.2011, 21:45
Murat ile ilgili tff sitesinde bilgi aradım ve çok önemli bir bilgiye ulaştım;Murat Akça 70 defa milli takımın değişik yaş kategorilerinde milli olmuş bir oyuncu..Sivasspora hayırlı uğurlu olsun..

threestar58
06.06.2011, 22:07
galiba yedek olarak alindi daha kendini yetistirme asamasindaymis bize hazir oyuncu lazim deneme degil

HALIL
06.06.2011, 22:14

o ne gol oyle yaaaa:D

HALIL
06.06.2011, 22:17
bence sivasspor riza calimbayla super mantikli transferler yapiyo genc be gelecegi parlak bir oyuncu almanya dogumlu transfer ustasi ilhan cavcav ve gaziantepspor gibi takimlar istiyorsa iyi bir oyuncudur demmeki sivasspora hayirli ugurlu olsun:D

58_babacan_58
06.06.2011, 22:17
Bakalım genç ama yeteneklerini gösterebilecekmi,süper lig tecrübesi yok anlaşılan...

threestar58
06.06.2011, 22:23
gecen sene iki tane genc gurbetci oyuncu geldi cok iyiler dendi ama hic oynatilmadi bu genc oynasada yinede eksik taraflari vardir bu transferden pek umutlu degilim

ZiDaNe58
06.06.2011, 22:47
hayırlı olsun inşallah faydalı olur

58 SiVaSıM 58
06.06.2011, 22:56
genç oyuncu almak önemli uğur kazmasından iyi olduğu kesindir millli takımlarda 70 maç oynamış hazırlık kampınının gözdesi olur bu yegenimiz

Divriği58
07.06.2011, 00:00
FERHAT BIKMAZ içinde böyle söylüyorduk ama hiçde söylendıgı gıbı olmadı hatta geçen sezon harun ve bır genç türk futbolcu almıştık çok yetenekli oldugu ve türkiye ye damga vuracagı idda ediliyordu fakat hiçde öyle olmadı..

Bu yüsden şimdiden harıka yorumlar yapmayalım..Sivassporumuza hayırlısı olsun diyelim

threestar58
07.06.2011, 01:24
yildiz demek icin daha erken super lig tecrubesi yok

bulentt07
07.06.2011, 01:24
Sivasımıza hayırlı olsun Arkadaslar Rıza hocamızın kıymetini bilelim bu transfer daha lig bitmeden duydum tesadüfen ve Rıza hocamızla gurur duydum yeni sezon güclü genc bir ekibimiz olacak imzalar hep 3 yıllık seneye hedef enaz orta sıralar asıl sonraki yıl yukarılar olur.

sivaslitaner58
07.06.2011, 07:18
hayirli ugurlu olsun sivasspor camiyasina

PETKOVİC
07.06.2011, 09:02
Hayırlısı olsun ne diyelim

Buraq58
07.06.2011, 09:09
Hayırlı Olsun İnşallah Bekleneni Verir.

kangallıwert
07.06.2011, 09:19
Oncelikle konu baslıgı yanlis konulmus...Taraftarda beklenti yaratmak gereksiz...Gelecek vadeden oyuncu olsa daha iyi olurdu..Oyuncuya gelince tek sorunu topu oyuna sokmasi deniliyor...Bunun nedeni uzun boyundan kaynaklanmasi diye düşünüyorum..

58akif34
07.06.2011, 10:44
hayırlı uğurlu olsun bakalım ne KADAR fayda sağlayacak

İbrahim58070
07.06.2011, 11:14
Öncelikle Sivas'ımız ve Sivasspor'umuz için hayırlı uğurlu olsun.Kadro sakatlıklara karşı geniş olmadığı için kadroyu geniş tutmak için alınmış bir oyuncudur ki, eğer burada kendini gösterirse ilk onbir de değişilmez olabilir.

eyupk
07.06.2011, 13:21
kalıbı bile çok iyi vallahi, iyi iş yapıcağına inanıyorum sivassporumuzda.

münihli_58
07.06.2011, 13:42
Artik o'da bir Yigidoooo. Sirti yere gelmez :D

tavatir
07.06.2011, 13:45
Galatasaray'ın Çağlar transferi karşılığında Denizli'ye verdiği bir oyuncu diye hatırlıyorum. Ama Denizli neden Bank Asya'da Murat Akça'yı oynatmayıp Yasin'i oynattı ve Murat'ı daha alt ligdeki Adana Demir Spor'a kiraladı onu merak ediyorum.

HALIL
07.06.2011, 15:57
hic bir gazete dogrulamadi haberi hala ne sporx ne ajansspor...:confused:

serkan_ozcan58
07.06.2011, 15:58
hayırlısı olsun ınsallah sans verılır ve yenı bır stoper kazandırılır sıvasımıza ve mıllı takıma...

A.Turan Korkmaz
07.06.2011, 16:06
Ü.Anadoludan alınan iki gençle beraber Murat Akça da 23 kişilik kadroda bulunup önce 18e girmeye , sonra da maçlarda şans bulmaya çalışacaklar. Onları daha çok Sivassporumuzun geleceği gibi görmeli, oynayacakları beş-on dakikayı bile tecrübe olarak görmeliyiz .

cılgınsivas58
07.06.2011, 16:09
hangi mevki:confused:

HALIL
07.06.2011, 16:15
hangi mevki:confused:

stoper........................ ...............

mucahitbaba58
07.06.2011, 17:03
iyi guclu birine benziyor messiyi andiriyor :) ama mevkisi yanlis

ayazoğlu
07.06.2011, 19:00
Hayırlı olsun iyi olur inşallah

kamışlı58
07.06.2011, 21:14
daha çok genç yıldız adayları gelmeli

threestar58
07.06.2011, 21:53
durus,u tuncay sanli,ya benziyor

threestar58
07.06.2011, 22:07
A2 ve uskudar takimlar,i varken boyle oyunculara ne gerek var

HaKaN
08.06.2011, 11:00
Haydi bakalım hayırlısı inşallah sivassporumuzda iyi bir performans gosterir

dede58
08.06.2011, 11:59
Murat Akça'yı ben tanıyorum. Türkiye'de en iyi defans oyuncusu olduğunu gösterecektir. Bu söylemimi burada bir yere not edin. Ben Murat Akça'yı, Galatasaray Alt Yapısında oynadığı dönemlerden beri takip ediyorum. Bir de İrfan Başaran vardı o da şuan Orduspor'da. Mehmet Düz ne oldu onu bilmiyorum. Galatasaray Alt yapısı dünya statüsünde bir çok büyük kulüplerin alt yapılarını dize getirmiş oyuncularla dolu. Neden bizim gibi anadolu takımları Galatasaray Spor Klubünün alt yapılarını takip etmezler anlamadım gitti. Oradan gelecek hiçbir oyuncu hakkında şüphe duymayınız.

furky.b
09.06.2011, 01:09
Bu Sene Defansizimizi Baya Saglamlastirdik..
Diallo-Navrati / Navratil - Faty / Faty - Diallo /

Ivanovsi saymadim cunku buyuk ihtimal gonderilecek.

HALIL
09.06.2011, 12:41
A2 ve uskudar takimlar,i varken boyle oyunculara ne gerek var

uskudar anadoludan 2 oyuncu ile anlasmissiz sivassporun facebook sayfasindan duyuruldu hayirli ugurlu olsun taniyon varmi :confused:

HALIL
09.06.2011, 12:41
adlari huseyin ve aliymis

migroArmis
09.06.2011, 23:33
Takımda genç oyuncuların olması elbette gerekli..Ama bunun alt yapıdan kazandırılması çok daha önemli..Transfer döneminin henüz başlarındayız ..Ama açık konuşmak gerekirse benim istediğim arzuladığım Sivasspor için çok daha uç we realist transferler gerekmekte..Yoksa durum geçtiğimiz yıllardan farklı olmayacak..Şu ana kadar gördüğüm transferler (Rıza çalımbay dahil) beni tatmin etmiyor....

kadirakin58
10.06.2011, 10:17
inşallah takımımız için hayırlısı olur..

bir de anlamadığım şey, rıza hocamız "Sağ ve sol açık oynayacak iyi bir orta saha oyuncusu alacağız" demiş. Yani bir oyuncu alıcam bir sağda bir solda oynatıcam diyor. bu ne kadar doğru bir yaklaşım düşünmek ve tartışmak lazım.

böyle bir taktik mi var futbolda, belki ben bilmiyorum. hangi takım tek bir oyuncu alayım iki kanatta oynatayım diye plan yapıyor. grosocki'nin başı dönüyor maçlarda zırt pırt sağa sola diye kanadı değiştirilerek. sonra rıza hocaya soruyorlar, niçin zırt pırt grosocki'nin kanadını değiştiriyorsun diye, her iki kanatta da oynayabilen bir oyuncu grosocki diyor. grosocki'nin performasının sağ ve solda ne kadar farklı olduğunu, zırt pırt kanat değiştirince solda da verimsizleştiğini gördük. hem sağda hem solda oynayan cristiano ronaldo gelecekse geleceksin...

gerçi hem sağ hem de solda oynayabilen futbolcu aramak da bir derece mantıklı, hem defans hem forvet oynayan futbolcu aramaya kalkmasın da rıza hoca...

poolat58
11.06.2011, 18:49
Takımda genç oyuncuların olması elbette gerekli..Ama bunun alt yapıdan kazandırılması çok daha önemli..Transfer döneminin henüz başlarındayız ..Ama açık konuşmak gerekirse benim istediğim arzuladığım Sivasspor için çok daha uç we realist transferler gerekmekte..Yoksa durum geçtiğimiz yıllardan farklı olmayacak..Şu ana kadar gördüğüm transferler (Rıza çalımbay dahil) beni tatmin etmiyor....

aynen katılıyorum kardeşim.valla sen bizden çok düşünüyosun bizim sivassporumuzu helal olsun...

kaplanlı
13.06.2011, 12:48
takımda iyi bir yedek olabilir.genç ve yetenekli olması gelecek açısından faydalı.inşallah müzmin yedek olmaz.

skullo**58
14.06.2011, 19:01
Insallah hayirli ugurlu olur:D