Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu nasıl iş Rıza hoca?
babayavuz 13.06.2011, 15:20 Hikmet KASAP 2011-06-11
Bu nasıl iş Rıza hoca?
Rıza hocanın Sivasspor'un başına gelmesine en çok sevinenlerden birside ben oldu. Bununda birçok nedeni var. Birincisi ve en önemli Sivaslı olmasıydı. Sivasspor'un altyapısına ve Sivaslı gençlere daha çok sahip çıkacağına inandığımız Rıza Çalımbay, ne yazık ki ilk sınavında başarılı olamadı.
Sivasspor'a transferine kesin gözüyle baktığımız Konyaspor'daki Sivaslı Ertuğrul Arslan'ı istememiş ve onun yerine Bank Asya'da oynayan Kıvanç adında birini almış. Bunu duyunca inanamadım ve hemen gazetemizin spor sorumlusu Abdullah Yiğit'i aradım, o da doğruladı. Tabi öncelikle Sivassporumuz için hayırlı uğurlu olsun, inşallah başarılı olur. Ama birde ortada gerçekler var. Ertuğrul hem Sivasspor'da, hem de Antalya ve Konyaspor'da zirve yapmış bir isim. Her şeyden önce süper lig tecrübesi olan futbolcu. Ama Kıvanç'ın bu ligde başarı göstereceği soru işareti.
Rıza hoca örneğin Mehmet Topuz gibi bir adama ısrar etseydi hiç kimsenin sesi çıkmazdı. Dün Ertuğrul'uda aradım. Neden bu işin olmadığını sordum. Tabi öncelikle Rıza hocanın bu konudaki düşüncesine saygı duyduğunu söyledi. Kendiside transferine kesin gözüyle baktığını, fakat sonradan olmadığını belirtti. Hele telefonu kapatmadan bir söz söylediki onu mutlaka yazmam lazım. Ertuğrul dedi ki “ Hikmet ağabey ben Sivasspor'da oynayayım veya oynamayım önemli değil, kimse içimdeki Sivasspor sevgisini söküp atamaz, inşallah takımımız yeni sezonda başarılı olur”
Ertuğrul'u da en çok bunun için seviyorum. Her zaman Sivas'ı ve Sivasspor'u düşünmüştür, irtibatını koparmamıştır.
Kıvanç tercihini Rıza hocanın bizzat yaptığı söyleniyor. Ama benim anlamadığım yardımcıları ve yöneticiler bu konudaki hocayı neden uyarmadılar?
Artık söylenecek fazla bir şey yok. Bize, Sivasspor'a yeni sezonda başarılar dilemek, Kıvanç'a da hayırlı olsun demek yakışır.
babayavuz 13.06.2011, 15:22 Abdullah YİĞİT spor@hurdogan.com 2011-06-13
Hocanın tercihi tartışılıyor
Hikmet Ağabey (Kadı) benden önce davranarak, Ertuğrul Arslan'ın Sivasspor'a alınmamasını eleştirmiş. Uzun yıllar profesyonel oynayan, futbol tecrübesi bir hayli fazla olan Hikmet ağabeyin yazdıklarına imzamı atıyorum ve bazı ilavelerde yapmak istiyorum.
Her şeyden önce şunu açıkça belirtmekte fayda var. Benim için futbolcunun Sivaslı veya başa bir şehirli olması önemli değil, önemli olan Kırmızı-Beyazlı takımın başarısıdır. Bir futbolcuyu sırf Sivaslı diye oynatmamak, Sivasspor'a yapılabilecek en büyük kötülüktür. Ancak, eğer bir futbolcu hak ediyor ve Sivaslı olduğu için alınmıyorsa da bu daha büyük tehlike ve daha büyük kötülüktür. Şunu da herkesin bilmesinde fayda var, yönetim Ertuğrul'un alınması için elinden geleni yaptı, fakat hoca istemeyince haklı olarak bu iş olmadı.
Şimdi eğri oturup doğru konuşalım! Konyaspor “Ertuğrul bizim takımın yarısıdır” derken, bu futbolcunun Sivasspor'da forma giyemeyeceğini düşünmek olmaz. Üstelik Ertuğrul'un nasıl bir futbolcu olduğunu Türkiye'de en iyi bilen bizleriz, yani Sivaslılardır.
Rıza hocada Sivaslı, dolayısıyla onun herkesten çok Sivaslı'lara sahip çıkması gerekir. Alınacak futbolcu Sivaslı futbolcuyla eşit olsa bile o tercihi Sivaslı'dan yana kullanmalı.
Yarın bir gün puanın çok lazım olduğu bir maçta Ertuğrul'un sahada yırtınması başka olur, diğerlerininki daha başka olur. Bununda hesabını iyi yapmak gerekir.
Valla şimdi Ertuğrul'la ilgili daha somut ve daha değişik şeyler yazmak istiyorum ama hem Rıza hocayı üzmekten, hemde yanlış anlaşılmaktan endişe ediyorum.
Şuna emin olun, eğer Ertuğrul Sivasspor formasını giyecek kapasitede olmayıp takıma alınmış olsa kesinlikle herkesten önce karşı çıkar, yapılanan hata olduğunu söylerdim. Dediğim gibi benim için önemli olan Ertuğrul veya bir başkası değil, Sivasspor'dur.
Bundan sonraki süreçte Sivasspor teknik heyeti yeniden Ertuğrul'u gündemine alır mı almaz mı onu bilemem, ama bu saatten sonra bizim yapmamız gereken tek şey Sivasspor'un yanında olmak, dolayısıyla da yeni transferlerin takıma katkı sağlamalarını istemektir.
aozdemir 13.06.2011, 15:23 her sivaslı sivassporda oynayacak diye bir şart yokki. başka takımlardada olsun oyuncularımız.
Ya bu kadar duygusallığa ne gerek var ki? O zaman tüm sivasli futbolcuları toplayalım olmazki canım rıza hoca uygun gormemiski almamış bunun bitirilmesini hiç anlamıyorum ve lütfen anlamlı konularda başlık acalım..gurbetçi Yiğido!
konya birakmaz adamlara transfer yasagi geldi elindekileri tutar
elbeylii 13.06.2011, 15:26 vala haklısın gardas yani
elbeylii 13.06.2011, 15:28 yanlış tesekkür ettik her sivaslı sivassporda olsa olurmu yav
elbeylii 13.06.2011, 15:30 abdullah yğit gardaş her sivaslı oyuncu sivassporda olmasımı gerek hocanında bir bildiği vardır lütfen sende birilerinin sölediği gibi söleme hocaya az da olsa saygılı olun sonunu görelim lütfen
Esrarenqiz 13.06.2011, 15:31 konya birakmaz adamlara transfer yasagi geldi elindekileri tutar
KONYA BIRAKMAZ DİYORSUN AMA ERTUĞRUL BANK ASYADA OYNAMAK İSTEMEDİĞİNİ SÖYLEDİ.
yigido_ersin58 13.06.2011, 15:35 o zaman butun 58 lı oyuncuları toplayalım
sebasteia 13.06.2011, 15:36 ertuğrul'u biz de severiz ama rıza hoca uygun görmemişse vardır bir bildiği, tarzına uygun değildir filan... bu kadar üstelemeye gerek yok.
yigido_ersin58 13.06.2011, 15:37 kıvanç alınacagına ertugrul alınabılırdı ama yınede hocanın tercıhı
Anlayamdığım Ertuğrul Sivastan giderken neden ses çıkarılmadıda Sivaslı bir hocaq gelince Ertuğrula yer açmaya çalışılıyor.Duygusal davrana davrana küme düşmeye oynmadıkmı.He Sivaslı sivassporda oynuyacak diye bir kuralmı var? Ertugrul Sivastan gideli kaç yıl oldu ve Ertugrulun yaşı kaç.Farz et Ertugrul geldi 1 yıl oynadı ya sonra? Rıza hocayı tartışacağınıza ozman Ertuğrulu gönderen hocaları tartışaydınız.
Her önüne gelen kafasına göre konu açıyor. Ertugrul gen yaşında Sivasspordan koparılırken sesi çıkmayanlar şimdi aniden Ertuğrul hayranı kesildiler. Ozman bankasayda top koşturan ademide alalım hatta 58 forma numarası giyenelri hep toplayalım. olsun bitsin.Bülen uygun yanlış transfer yaparken sesi çıkmayanlar Rıza hocaya aslan kesiliyorlar
Herkes konu açabilir, biraz saygi gösterirseniz daha iyi olmaz mi.
Elestirme hakkiniz var, bende çok elestiririm :) fakat konu iyi degilse Adminler kapatirlar zaten.
Ertugrul Arslan vasat oyuncu bence, her gittigi takim iyi durumda bitirmiyor ligi.
Ama yinede Kivançtan iyi oldugunu düsüniyorum.
Adem Sari gelse, evet çok iyi olur.
Saygilarla
Kizilirmak58 13.06.2011, 16:05 lütfen sayın abdullah yiğit. sayın hikmet kasap rıza hocanın kararlarına saygılı olun. süperligin en degerli hocalrından rıza kaptan. teknik-fizik kapsitesi yüksek takım kuruyor.
Mamadou Diallo 13.06.2011, 16:48 Ertuğrul her mevkiide oynayabilen bir oyuncu iyi birde yeek olablrdi küsmeside yok.Skoru korumak için oyuna sonradan gireblrdi ama Kıvanç'ı alılar bakalım yararlı olblecek mi?
babapiton 13.06.2011, 16:53 Duygusal olmayı bırakın adam gelmiş 30 küsür yaşına sivaslı olmasa kim isterdi ertuğrulu rıza hocaya güvenimiz sonsuz...
bulentt07 13.06.2011, 17:11 Ertıgrul Arslan tanıdıgım ve yüzde yüz güvendigim harika bir insan ve futbolcu Rıza hocamızın Ertıgrulun sahsına degil kendi planına uymadıgı ıcın olmaz demıstır.Ama ertugrul dinamo gibidir güclü ve mehmet yıldız gibi aldıgı topu neyapar neder takım arkadasına aktarır.Her iki taraf icin hayırlısı olsun.Ertugrul kesınlıkle süperligde oynamalı.
Mamadou Diallo 13.06.2011, 17:25 Duygusal olmayı bırakın adam gelmiş 30 küsür yaşına sivaslı olmasa kim isterdi ertuğrulu rıza hocaya güvenimiz sonsuz...
Kardeş Uğur da 32 yaşında demek ki Rıza hoca yaşa bakmıyor.Öyle olsa ilk giden Uğur olması gerekti takımın en yaşlısı.
rıza hocanın işine karışılmaması gerek, rıza hoca kimi alıcağını iyi bilir. bu arada hikmet bey kıvançın alınmasına inanamamış ve başarılı olucağınada şüpheli yaklaşmış yazısında. şunu hatırlatmak işterim sezer badur ve cihan yılmazda karşıyakanın futbolcularıydı ve bu futbolcular iştekli oldukları içinde güzel futbol oynadılar. eğer kıvançında içinde güzel futbol oynama işteği varsa kendini gösterir sivassporumuzda.
redbull58 13.06.2011, 17:32 Futbolmu izliycez kücük emrah filmi mi izliycez bu ne duygusallik yaaa demekki hoca uygun görmedi ne var bunda
threestar58 13.06.2011, 17:33 yeni sezonda hedef zirve degil zirva yine altlar,da surunecegiz
Besyo_cu 13.06.2011, 17:33 Kıvanç artık bu takımın oyuncusu onu böyle direk taraftarın önüne atmak bak senin yüzünden Ertugrul gelmedi seni aldılar diye hedef göstermek büyük hata.
Sivas'ta ki köşe yazarları ya ne yaptığını bilmıyor yada bilerek Sivasspor forması giyecek oyuncuyu zan altında bırakıyor ve daha kötüsü Rıza Hoca ile taraftarın arasına kara kedi sokmaya çalışıyor.
Ertugrul'a yılllardır hayranlık ve büyük sevgi duyuyorum ancak her hocanın kendine ait bir taktiği ve oyun planı vardır buna da saygı duymak gerekir.
Ertugrulu almadılar diye veryansın edenler keşke Ertugrulu bu takımdan kovularak gönderildiğinde ağızlarını açsalardı. Yazacak denecek çok şey var ama oda bizde kalsın ne demek istediğimi Sivassporu ve Ertugrulu yakından tanıyanlar anlamıştır...
KONYA BIRAKMAZ DİYORSUN AMA ERTUĞRUL BANK ASYADA OYNAMAK İSTEMEDİĞİNİ SÖYLEDİ.
yazik oldu o zaman arkadaslar belkide ertugrul yonetimin icindeki birisi ile kus olabilir birisi anlatsin oyle bir sey varsa belki ondan gelemiyo
yoksa gelmemesine bir sakinca yok cok sevinirim gelmesine
GokhanTurna 13.06.2011, 17:48 Bu konuyu açanı ben kınarım arkadaş hoca istemediyse istemedi ne var bunda. Galatasaray da taraftar çok sevdiği halde Kewell ile yollarını ayırdı.
Ertuğrul'u severiz hemşehrimizdir ama kadro yapısına uymuyor belki hocanın????
Şimdi diyeceksiniz ki Uğur veya bir başkası var oynuyor bu takımda, Ertuğrul oynayamaz mı ? eee orasını da hoca olunca siz karar verirsiniz...
SANS CRAINTE 13.06.2011, 17:55 Bence duygusal olmaya gerek yok . ertuğrul düşüşe geçmiş bi futbolcu hocanın bi bildiği var ki kıvanç ı transfer etmek istemiş.başarı da ya da başarısızlıkta ilk bakılacak isimde hoca olduğundan rahat bırakalım.Sonuçta o da Sivassporun başarısı için çalışıyor.
bence en büyük neden yaş faktörü. ertuğrul 31 kıvanç 26 yaşında. 5 yıllık bir süreç acaba hangisi daha uzun süreli faydalı olur ve daha uzun süre bu takıma katkı sağlar. bence rıza hoca bu nedenle kıvanç ı istemiştir.
babapiton 13.06.2011, 18:21 Kardeş Uğur da 32 yaşında demek ki Rıza hoca yaşa bakmıyor.Öyle olsa ilk giden Uğur olması gerekti takımın en yaşlısı.
Yaşa bakmıyorsa Rıza hocadan önceki yaş ortalamamıza bak şimdikine bak doğru sonuca ulaşırsın ayrıca uğurun kalmasını kimse istemiyor ama 30 yaş üstü bi oyuncuyu yeni transfer etmek ayrı bişey sözleşmesini uzatmak ayrı bişey
Mamadou Diallo 13.06.2011, 18:40 Yaşa bakmıyorsa Rıza hocadan önceki yaş ortalamamıza bak şimdikine bak doğru sonuca ulaşırsın ayrıca uğurun kalmasını kimse istemiyor ama 30 yaş üstü bi oyuncuyu yeni transfer etmek ayrı bişey sözleşmesini uzatmak ayrı bişey
Ha sözleşmesini uzatmışsın ha transfer etmişsin ikiside aynı serbest kalan 30 yaş üstü oyuncunu bırakablirsin daha sözleşme uzatmayablrsin ama sözleşmesini bitmeen uzatsalardı dediğin doğruydu.Fakat şimdi serbestteki oyuncuya sözleşme teklif ettiler bu çok yanlış.
ugr kavugu dusunmeyin artik kerim zengin geldi oda olmasa faty sag bek oynuyo fransada izledim cok yonlu oyuncu ugur kavuk alternatif sadece moraliniz bozmayin
ugr kavugu dusunmeyin artik kerim zengin geldi oda olmasa faty sag bek oynuyo fransada izledim cok yonlu oyuncu ugur kavuk alternatif sadece moraliniz bozmayin
Keşke öyle olsa ama rıza hoca uğurdan vazgeçmezzzz...nası bi cevher görüyosa artık
Bu kadar tepkiye taş olsa çatlar be... kimsenin salladığı yok ne uğurmuş arkadaş....
Bu yazdıklarımdan sonra beni siteden atabilirsiniz... Ama doğruları da yanlışlarıda söylemek lazım...
İki sezondur düşmemeye oynuyoruz... Bu sezonda durum çok iyiye gitmiyor...
Süper lig bir camia işi
- futbolcular
Futbolcu kadromuz vasat ve transferler de çok iç açıcı değil. 2-3 oyuncu dışında isteyeni olan oyuncu olduğunu sanmıyorum. Bu kadro zirveye oynayamaz... Ama mücadele gücü yüksek olursa ilk beşe yaklaşabiliriz...
- teknik direktör
Rıza hoca son derece kötü bir durumdayken aldı bu takımı. Sezonun 2. yarısının ilk 10 haftasında iyi mücadele ettik. başlarda şanssızdık. sonra 6 maçta 5 galibiyet ve takım rahatladıktan sonra vasatın altında bir futbol oynadık. Rıza hoca ligin yerli hocaları arasında önde gelenlerden ve saygı duyulması gereken bir isim. Sivaslı olması aslında bizim için bi avantaj ama görüyorumki yavaş yavaş dezavantaj olmaya başlıyor... Sivaslı oyuncuyu istememiş de bank asya dan oyuncu almış da bu nasıl işmiş.. Aldı diyelim Ertuğrulu. Oynamayınca; Ertuğrul Sivaslı ya ,tekmeye kafa sokar canını dişine takar, çevirirdi bu maçı gibilerinden ucuz gazetecilik örnekleri görürdük herhalde... Unutmayalım ki bu takım 2 sezondur takım içindeki gruplaşmalardan, ağabeylerden çok çekti... Bırakalım bu sivaslı yabancı ayrımını, futbol takımının patronu teknik direktör olsun; gelene gidene o karar versin... Şimdiden hocaya futbolcular arasında ayrım yapıyor yaftası vurursak işimiz var. Hoca patron olamadığında eskiler yada ağabeyler birleşip futbolcu dahi dövmedilermi bu takımda, 2 sezondur bunun acısını çekmiyormuyuz. Hocaya saygı duyup patronluğunu kabul edelim. Kulübün tapusunu vermiyoruz. 1 sezon daha futbol takımının sorumluluğunu. Bu takım hepimizin ama herkesin görevi ayrı...
- Yönetim
Yönetime laf söylemek genelde hoş karşılanmaz bizde. Ama hatalarınıda söylemek lazım. Genel olarak iyi bi başkanımız var. Yönetimde başkan demek zaten. Benim başkandan bu sezon için tek beklentim; futbolcular arası disiplini sağlaması ve takımın tek patronunun Rıza hoca olduğunu hissettirmesi...
- taraftar
Genel taraftar yapımız maalesef çok iyi değil. Statda sessiz sakin, çekirdekçi, Forumlar da her kafadan bi ses çıkan tarzda, maçta kendi futbolcusuna küfretmeyi hakkı gören, Futbolcu çileden çıkınca da (hayrettin de olduğu gibi), profesyonel olsun biraz canım duymasın diyebilen, bence vasatın altında bi seyirci kitlemiz var. En büyük eksikliğimiz de ortak bir hedefte bileşememiz. Herkes futbolu iyi biliyor.. Biri der bu adam oynarmı ya. Öbürü der ya olurmu çok iyi adam, bi bakarsın birbirlerine girmişler. Haydaa... Taraftarın işi tam destek hep destek. Yapmamız gereken sahada sivasspor formasını giyen her kimse motive etmek için gerekenleri yapmak, küfretmemek, yuhlamamak. Herşeye rağmen her şartta takıma destek veren, azda olsa gerÇek taraftarlarımız yok değil.
- Medya
Geldik en zayıf halkaya;
Yönetim hata yapar, (Muhsin Ertuğral gibi) Yazamaz bir şey, Sanki ağbileri bizim gazetecilere akıllı ol demiş. , Oyuncu alırsın Bize daha iyileri lazımbu da nerden çıktı. , Takım içinde gruplaşıp oyuncu dövenlere arka çıkarlar, affedilince disiplin yok takım bazı oyuncuların elinde derler. Dilin kemiği yok lafı herhalde bizim gazeteciler söylenmiş....
Gelelim, Akşam akşam canımı sıkıp uzun uzun yzmama neden olan Sivaslı ertuğrul yazısına. Bu yazıyı yazan arkadaş kendini hiç Kıvanç' ın yerine koydumu acaba. Tamam diyebilirsin ki "Ertuğrul iyi topçu, sivaslı olduğundan daha bi iştahlı oynar.Alsak iyi olurdu." Kıvanç ı ne diye katıyorsun işin içine adam sahaya çıkıpta kötü oynasa diyeceksin ki "gül gibi ertuğrulu almadılar bunun için" yada dedirteceksin. Genç oyuncu daha gelmeden, oyununu görmeden yükle stresi üstüne. Çok yanlış. Ertuğrul Sivaslı da Rıza Hoca sivaslı değil mi? Neden saygı duymuyorsun adamın işine. Ben olsam bende almam Ertuğrulu, Sivaslı olmasaydı düşünürdüm belki. Adam gelmedi sorun yaptınız, gelseydi; oynadı sorun, oynamadı sorun, Sivaslı hoca sivaslı topçuyu neden oynatmıyor, neden oyundan aldı. Bunlarla uğrraşacak lüksümüz yok bizim, Herkez ne yazdığına kime kar kime zarar getirdiğine bakacak. Bu yazının bu şekilde yazılmış olması kimseye fayda sağlamıyor bence.
Herkese iyi akşamlar...
iş sadece sivaslı olmak degil birazda futbol becerisi olması gerekir her sivaslı olanı takıma alırsak evin yolu bulunmaz
blacksky 13.06.2011, 20:09 Allah Allah.. sacmaliga bak.. mecbur mu hoca ertugrul'u istemeye? bos laf hepsi.. geciniz.
ertuğrul sivassporu seviyor sivaslı diye, takımı 2. lige düşmüş diye transfermi edelım yanı. böyle saçmalıklarınızı bari buraya yazmayın ya. kıvanç tarnsferi tartışılabılır ama ertuğrulu tartışmaya bıle gerek yok. adamın kapasitesi belli, yaşı belli, yapabilecekleri belli...vs.. lutfen böyle konuları uzatmayın.
Bu yazdıklarımdan sonra beni siteden atabilirsiniz... Ama doğruları da yanlışlarıda söylemek lazım...
Süper lig bir camia işi
- futbolcular
Futbolcu kadromuz vasat ve transferler de çok iç açıcı değil. 2-3 oyuncu dışında isteyeni olan oyuncu olduğunu sanmıyorum. Bu kadro zirveye oynayamaz... Ama mücadele gücü yüksek olursa ilk beşe yaklaşabiliriz...
- teknik direktör
Rıza hoca son derece kötü bir durumdayken aldı bu takımı. Sezonun 2. yarısının ilk 10 haftasında iyi mücadele ettik. başlarda şanssızdık. sonra 6 maçta 5 galibiyet ve takım rahatladıktan sonra vasatın altında bir futbol oynadık. Rıza hoca ligin yerli hocaları arasında önde gelenlerden ve saygı duyulması gereken bir isim. Sivaslı olması aslında bizim için bi avantaj ama görüyorumki yavaş yavaş dezavantaj olmaya başlıyor... Sivaslı oyuncuyu istememiş de bank asya dan oyuncu almış da bu nasıl işmiş.. Aldı diyelim Ertuğrulu. Oynamayınca; Ertuğrul Sivaslı ya ,tekmeye kafa sokar canını dişine takar, çevirirdi bu maçı gibilerinden ucuz gazetecilik örnekleri görürdük herhalde... Unutmayalım ki bu takım 2 sezondur takım içindeki gruplaşmalardan, ağabeylerden çok çekti... Bırakalım bu sivaslı yabancı ayrımını, futbol takımının patronu teknik direktör olsun; gelene gidene o karar versin... Şimdiden hocaya futbolcular arasında ayrım yapıyor yaftası vurursak işimiz var. Hoca patron olamadığında eskiler yada ağabeyler birleşip futbolcu dahi dövmedilermi bu takımda, 2 sezondur bunun acısını çekmiyormuyuz. Hocaya saygı duyup patronluğunu kabul edelim. Kulübün tapusunu vermiyoruz. 1 sezon daha futbol takımının sorumluluğunu. Bu takım hepimizin ama herkesin görevi ayrı...
- Yönetim
Yönetime laf söylemek genelde hoş karşılanmaz bizde. Ama hatalarınıda söylemek lazım. Genel olarak iyi bi başkanımız var. Yönetimde başkan demek zaten. Benim başkandan bu sezon için tek beklentim; futbolcular arası disiplini sağlaması ve takımın tek patronunun Rıza hoca olduğunu hissettirmesi...
- taraftar
Genel taraftar yapımız maalesef çok iyi değil. Statda sessiz sakin, çekirdekçi, Forumlar da her kafadan bi ses çıkan tarzda, maçta kendi futbolcusuna küfretmeyi hakkı gören, Futbolcu çileden çıkınca da (hayrettin de olduğu gibi), profesyonel olsun biraz canım duymasın diyebilen, bence vasatın altında bi seyirci kitlemiz var. En büyük eksikliğimiz de ortak bir hedefte bileşememiz. Herkes futbolu iyi biliyor.. Biri der bu adam oynarmı ya. Öbürü der ya olurmu çok iyi adam, bi bakarsın birbirlerine girmişler. Haydaa... Taraftarın işi tam destek hep destek. Yapmamız gereken sahada sivasspor formasını giyen her kimse motive etmek için gerekenleri yapmak, küfretmemek, yuhlamamak. Herşeye rağmen her şartta takıma destek veren, azda olsa gerÇek taraftarlarımız yok değil.
- Medya
Geldik en zayıf halkaya;
Yönetim hata yapar, (Muhsin Ertuğral gibi) Yazamaz bir şey, Sanki ağbileri bizim gazetecilere akıllı ol demiş. , Oyuncu alırsın Bize daha iyileri lazımbu da nerden çıktı. , Takım içinde gruplaşıp oyuncu dövenlere arka çıkarlar, affedilince disiplin yok takım bazı oyuncuların elinde derler. Dilin kemiği yok lafı herhalde bizim gazeteciler söylenmiş....
Gelelim, Akşam akşam canımı sıkıp uzun uzun yzmama neden olan Sivaslı ertuğrul yazısına. Bu yazıyı yazan arkadaş kendini hiç Kıvanç' ın yerine koydumu acaba. Tamam diyebilirsin ki "Ertuğrul iyi topçu, sivaslı olduğundan daha bi iştahlı oynar.Alsak iyi olurdu." Kıvanç ı ne diye katıyorsun işin içine adam sahaya çıkıpta kötü oynasa diyeceksin ki "gül gibi ertuğrulu almadılar bunun için" yada dedirteceksin. Genç oyuncu daha gelmeden, oyununu görmeden yükle stresi üstüne. Çok yanlış. Ertuğrul Sivaslı da Rıza Hoca sivaslı değil mi? Neden saygı duymuyorsun adamın işine. Ben olsam bende almam Ertuğrulu, Sivaslı olmasaydı düşünürdüm belki. Adam gelmedi sorun yaptınız, gelseydi; oynadı sorun, oynamadı sorun, Sivaslı hoca sivaslı topçuyu neden oynatmıyor, neden oyundan aldı. Bunlarla uğrraşacak lüksümüz yok bizim, Herkez ne yazdığına kime kar kime zarar getirdiğine bakacak. Bu yazının bu şekilde yazılmış olması kimseye fayda sağlamıyor bence.
Herkese iyi akşamlar...
kardesim icindekilerini anlatman senin en dogal hakkin niye siteden kovak ki seni :D
Turan 59 13.06.2011, 20:35 Bu ne biçim mantık.
Süper lig bir camia işi
- futbolcular
- teknik direktör
- Yönetim
- taraftar
- Medya
Herkese iyi akşamlar...
Evvela alıntını kısalttım, uzun uzadıya zaten yukarıya yazmışsınız, onun için fazla detaya girmedim...
Eleştirinin dozajını ayarlayarak yerinde ve genelde doğruları söylemen için eğer siteden atılacaksan bizler bunda yokuz... Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlarsa sende onuncu köyden seslenirsin arkadaş... Senin düşüncelerine herkesin katılacağını zannetme, dön tersine sende herkesin düşüncesine katılmayabilirsin. İşte biz burada belli çerçevede doğruları bulmak için kontrol mekanizmasıyız. Yani bir nevi Kimyasal Katalizör görevi... Küfür yoksa hakaret yoksa vede paylaşım okunmaya değer ise başımızın üstünde her üye kardeşlerimizin yeri var... Ama sen burada yazdıklarınla neden silineceğin kanısına vardın onu anlayamadım. Gayet güzel tespitlerin olmuş.
bir oyuncuyu almadı diye rıza hocayı eleştirmek yanlış belki oyun stili hocanın taktiğine uymuyordur ne biliyim ya da aldığı bu oyuncu ileride daha iyi bir potansiyele sahip olacak...
superglam 13.06.2011, 21:04 Her Sivaslı tabiki SİVASSPOR da oynamak istyebilir buna da saygı duymak lazım.. Ne demek her sivaslı sivassporda oynayamaz.. Mevkisi olduğu müddetçe oynar kardeşim..
bir oyuncuyu almadı diye rıza hocayı eleştirmek yanlış belki oyun stili hocanın taktiğine uymuyordur ne biliyim ya da aldığı bu oyuncu ileride daha iyi bir potansiyele sahip olacak...
+++bu kadar rast gele oyuncuya almaya gerek yok diyorum
+++gidenlere kavuk da dahil olsaydı iyi bir temizlik olurdu
+++geride kalanlar yeterliydi kaleciye bile gerek yoktu
+++kaliteli 5 adam yeterliydi ++2 defans 2 ortasağ bir golcu olabilirdi
+++hoca bu kadar kalabalık kadroyu şekil veremez..
ilk altı ay gördük..yeterli kadroyu oluşturamadı
+++hoca yapacagi bir iyilik holosko veya bobo yu takıma kazandırsın yeter
+++
Dark Force 13.06.2011, 22:08 Hoca ilk önce oyun anlayışına sistemine uygunmu diye bakar ertuğrulun performansıda ahım şahım birşey değil duygusal transferler takıma zarar verir ilk öncelik SİVASSPOR o sivaslı bu sivaslı diye birşey yok....
şarkışla 58 13.06.2011, 22:17 Ertuğrul kaç yaşında Kıvanç kaç yaşında.Tamam Kıvanç ın ne oynayacağı belli değil,ancak Ertuğrul da o kadar iyi olsaydı Konya küme düşmezdi.Kulüp yöneticiliğinde,hocalık da duygusallığa yer olmamalı.Ertuğrul SİVAS ı başka takımlarda temsil etsin.
Divriği58 13.06.2011, 22:38 Benımde rıza hocaya pek guvenım kalmadı ilk 13 e gireriz umarım
Divriği58 13.06.2011, 22:39 BOBO sivas'a gelsinnnnn
|
|