Orijinalini görmek için tıklayınız : Tesislerimizde Yapılan Araştırma Sonucu

SivasSpor.Com
03.07.2011, 19:35
http://www.sivasspor.com/images/stories/2008yeni/1.ason-dakika.jpg

Geçtiğimiz gün başlayan ve yurt genelini kapsar hale gelen soruşturma gereği tesislerimizde yapılan araştırmada hiçbir belgeye el konulmadığı, suç ve suç unsuruna rastlanılmadığı sadece arama yapıldığını gösterir basit bir tutanak ile polislerin tesislerimizden ayrıldığı öğrenildi.

Sabah erken saatlerde tesislerimize gelen özel ekip başta başkanımız Mecnun ODYAKMAZ olmak üzere yöneticilerimize ait bütün odaları ayrıntılı aradılar ancak hiç bir bulguya ulaşamadıkları öğrenildi.

tavatir
03.07.2011, 19:35
Arkadaşlar başlamadan önce hemen belirteyim hiç kimse göz altına alındı diye suçlu olmaz. İfadesine falan başvurmak için gözaltına alınmış olması muhtemeldir. Şurdan biri çıkıp bir şikayette bulunulsa ilgili kişi savcılığa çağrılır mutlaka. Ümit ediyoruzki hiçbirşey çıkmadan soruşturma bir an önce sonuçlansın.

Şimdi haber zamanı ;

Şike iddiaları kapsamında arama yapılan Sivasspor tesislerinde suç unsuru bulunamadığı ve Başkan Mecnun Odyakmaz dışında gözaltının olmadığı belirtildi.

Sivasspor Asbaşkanı Faruk Tasseten, şike soruşturması kapsamında tesislerde yapılan aramayla ilgili Cihan Haber Ajansı'nın sorularını cevapladı.

Sabah saat 07.00'de görevli polislerin tesislere geldiğini ve arama yapmadan yöneticileri tesislere çağırdıklarını belirten Tasseten, aramanın yöneticilerin de tesislerde olduğu bir süre içinde yapıldığını açıkladı. İstanbul'da gözaltına alınan kulüp başkanı Mecnun Odyakmaz'ın odasının ve tesislerin diğer odalarında polislerin soruşturma kapsamında belge araması yaptığını belirten Tasseten, aramanın yaklaşık 3 saat sürdüğünü kaydetti. Arama sonunda hiçbir belgeye el konulmadığını açıklayan Tasseten, "Kulüp tesislerimizde arama yapıldığı doğru. Yönetici arkadaşlarımızın da hazır bulunduğu bir sırada başkanımızın odası ve diğer kulüp odalarında görevli polisler tarafından suç arama yapıldı. Hiçbir belgeye el konulmayan arama sonunda polis, tutanak tutarak tesislerden ayrıldı. Soruşturmanın sonucunu bizler de merakla bekliyoruz." diye konuştu.

Bu arada Sivasspor Tesisleri'nde yapılan aramayı ve sonucunda suç unsuruna rastlanmadığını emniyet kaynakları da doğruladı.

Dua
03.07.2011, 19:44
Adam gibi adam MECNUN BASKAN.

Bu arada Eskisehirspor Bülen Uygun, Ümit Karan ve Mehmet Yildizin sözlesmelerini askiya almis.

HALIL
03.07.2011, 19:47
allaha cok suku iyi bir haber alibildik peki bu ne demek sivasspor ceza almicak insallah

gürünlüyiğido58
03.07.2011, 19:51
haydi inşallah başkanıda serbest bırakırlarda rahatlarız

tavatir
03.07.2011, 19:53
allaha cok suku iyi bir haber alibildik peki bu ne demek sivasspor ceza almicak insallah

Soruşturmanın bitmesini bekleyelim bakalım.

Ben Sivasspor - Fenerbahçe maçını seyrettiğim kadarıyla şaibe olduğunu sanmıyorum ama bakalım ne olacak ?

Ama şu anda Eskişehir bizden daha avantajlı. Çünkü onların başkanlarının adı geçmiyor. Başkanlar kulüp tüzel kişiliğini temsil ederler. O nedenle Eskişehir'in bu işten sıyrılması daha kolay. Şu anda Mecnun Başkan'ın bu olaya uzaktan yakından karışmadığını ümit ediyoruz.

Dua
03.07.2011, 19:55
Bursa Baskaninida gecen hafta Göz altina almislardi birsey cikmadi.

karahisarli
03.07.2011, 19:55
cok sevindim umarim baskanimizda sucsuz bulunur...

yigido_ersin58
03.07.2011, 19:58
şimdi sırada baskanımız bızımle ılgılı hıçbişey bulaamzlar allahın ıznıyle temız cıkıcaz bu işden

HALIL
03.07.2011, 20:05
insallah iyi haberleri aliriz yakinda cok sinirliyim ve stresliyim son 2 yilda oldugu gibi ama insallah anlimizin akiyla atlatacagiz

mecnun ve korcan sivasspordaki tutukluar insallah suczuz olduklari kanitlanir

ama cok buyuk iddiallar varmis yanadabiliriz malesef ama allah korussun

BOUN
03.07.2011, 20:06
Arkadaşlar öncelikle birçok arkadaşımızın sorduğu bir soru ile başlayalım.

'Neden geçen yıllarda şike iddiası ortaya atılan birçok maç görmezden geliniyor da son 3-4 ay oynanan maçlar göndeme geliyor?' deniliyor. Cevabı şu: Futbolda şike kanununun yasalaştığı Nisan 2011 tarihinden sonraki maçlar bu yasanın kapsamında, geriye dönük işlemiyor. Yani biz istediğimiz kadar geçmiş yıllardaki şaibeli maçları gündeme getirelim hepsi boş. Hiçbirisi yeni yasanın kapsamı alanına girmiyor!

'Neden geçmiş yıllarda şike iddialarının üzerine bu şekilde ciddiyetle gidilmedi de şimdi mi akılları başlarına geldi?' deniliyor. Cevabı şu: Daha önce futbolda şike ve teşvik primi için kanuni olarak hiçbir yaptırım yoktu ve cezai müeyyide uygulanmıyordu, sadece TFF şike ispatı yapılabilirse kulüplere ceza verebiliyordu. Savcılık veya emniyet bu işin peşinde düşemiyor ve araştıramıyordu. Ancak yeni yasa ile kimsenin ihbarına ve isteğine gerek kalmadan savcılık ve emniyet bu işin peşine düşüp araştırıp, delil toplayabiliyor.

Şİmdi gelelim biz kendi durumumuza: Açıkcası bu kadar büyük bir operasyon başladığına göre çok ciddi deliller toplanmıştır diye düşünüyorum. Zaten sabahtan beri medyayı takip ediyoruz, bu konuda hemen hemen herkes hemfikir. Ben işin çok ciddi olduğunu düşünüyorum, Allah korusun ama ligden düşürme gibi bir ceza alma ihtimalimiz hiçte küçümsenmemeli.

İşin insanı rahatlatan tarafı şu ki, mevcut iddialar daha çok Fb üzerine kurulu, suçlamaların çoğu onlara yönelik. Eğer Fb küme düşürülmezse biz hiç düşürülmeyiz. Ancak Fb küme düşürülürse garanti şutlanacak ikinci takım biz oluruz. Bizi Eskişehir takip edebilir. Ki Eskişehir bu tehlikeyi sezinlediği için hemen Bülent Uygun, Mehmet Yıldız ve Ümit Karan'ı kapının önüne koydu. Tehlikenin farkındalar. Aslında Sivasspor'da tehlikenin farkında ama bizzat Mecnun başkanımız gözaltında olduğu için bizim alacağımız bir önlem yok. Biz Allah'a ve Mecnun başkanımızın temizliğine ve delikanlılığına güvenmekten başka hiçbirşey yapamayız!

Bizim için şuan olayın iki farklı boyutu var: Birincisi Korcan eğer bulaşmışsa şikeye sadece kendisi cezalandırılır. Bu durumda kulübün hasarı az olur, ligden düşme gibi bir tehlike söz konusu olamaz. İkinci boyut eğer Mecnun başkan için güçlü delillerle suçlama yapılırsa ve kesinleşirse bu durum o zaman yanarız ki yanarız! Hem Mecnun başkan yanar hem Sivasspor kulübü suçun bir parçası haline gelir. Sonucunu düşünmek bile istemiyorum ki, yeni yasaya göre başkana 5 ila 12 yıl arası hapis, kulübe de bir alt ligin yolu gözükür.

Şuan için durumumuz bence çok kritik! Allah yardımcımız olsun. Ben herhalikarda Mecnun başkanımızın kişiliğine duyduğum güven ve saygı ile içimi ferah tutmaya çalışıyorum. İnanıyorum ki başkanımız bu tür faaliyetlere bulaşmamıştır.

HALIL
03.07.2011, 20:27
Arkadaşlar öncelikle birçok arkadaşımızın sorduğu bir soru ile başlayalım.

'Neden geçen yıllarda şike iddiası ortaya atılan birçok maç görmezden geliniyor da son 3-4 ay oynanan maçlar göndeme geliyor?' deniliyor. Cevabı şu: Futbolda şike kanununun yasalaştığı Nisan 2011 tarihinden sonraki maçlar bu yasanın kapsamında, geriye dönük işlemiyor. Yani biz istediğimiz kadar geçmiş yıllardaki şaibeli maçları gündeme getirelim hepsi boş. Hiçbirisi yeni yasanın kapsamı alanına girmiyor!

'Neden geçmiş yıllarda şike iddialarının üzerine bu şekilde ciddiyetle gidilmedi de şimdi mi akılları başlarına geldi?' deniliyor. Cevabı şu: Daha önce futbolda şike ve teşvik primi için kanuni olarak hiçbir yaptırım yoktu ve cezai müeyyide uygulanmıyordu, sadece TFF şike ispatı yapılabilirse kulüplere ceza verebiliyordu. Savcılık veya emniyet bu işin peşinde düşemiyor ve araştıramıyordu. Ancak yeni yasa ile kimsenin ihbarına ve isteğine gerek kalmadan savcılık ve emniyet bu işin peşine düşüp araştırıp, delil toplayabiliyor.

Şİmdi gelelim biz kendi durumumuza: Açıkcası bu kadar büyük bir operasyon başladığına göre çok ciddi deliller toplanmıştır diye düşünüyorum. Zaten sabahtan beri medyayı takip ediyoruz, bu konuda hemen hemen herkes hemfikir. Ben işin çok ciddi olduğunu düşünüyorum, Allah korusun ama ligden düşürme gibi bir ceza alma ihtimalimiz hiçte küçümsenmemeli.

İşin insanı rahatlatan tarafı şu ki, mevcut iddialar daha çok Fb üzerine kurulu, suçlamaların çoğu onlara yönelik. Eğer Fb küme düşürülmezse biz hiç düşürülmeyiz. Ancak Fb küme düşürülürse garanti şutlanacak ikinci takım biz oluruz. Bizi Eskişehir takip edebilir. Ki Eskişehir bu tehlikeyi sezinlediği için hemen Bülent Uygun, Mehmet Yıldız ve Ümit Karan'ı kapının önüne koydu. Tehlikenin farkındalar. Aslında Sivasspor'da tehlikenin farkında ama bizzat Mecnun başkanımız gözaltında olduğu için bizim alacağımız bir önlem yok. Biz Allah'a ve Mecnun başkanımızın temizliğine ve delikanlılığına güvenmekten başka hiçbirşey yapamayız!

Bizim için şuan olayın iki farklı boyutu var: Birincisi Korcan eğer bulaşmışsa şikeye sadece kendisi cezalandırılır. Bu durumda kulübün hasarı az olur, ligden düşme gibi bir tehlike söz konusu olamaz. İkinci boyut eğer Mecnun başkan için güçlü delillerle suçlama yapılırsa ve kesinleşirse bu durum o zaman yanarız ki yanarız! Hem Mecnun başkan yanar hem Sivasspor kulübü suçun bir parçası haline gelir. Sonucunu düşünmek bile istemiyorum ki, yeni yasaya göre başkana 5 ila 12 yıl arası hapis, kulübe de bir alt ligin yolu gözükür.

Şuan için durumumuz bence çok kritik! Allah yardımcımız olsun. Ben herhalikarda Mecnun başkanımızın kişiliğine duyduğum güven ve saygı ile içimi ferah tutmaya çalışıyorum. İnanıyorum ki başkanımız bu tür faaliyetlere bulaşmamıştır.

durumu iyi ozetlemissin artik dua edip beklicez geceleri yatamicaz tabi :rolleyes:

58MUAMMER58
03.07.2011, 20:36
TESİSLERDE ne bulacaklardıki silahmı şike belgesimi iş olsun iştebirilerinin bitarafını serinletmek adına yapılmış arama onların gönlüne hoş varsın diye sivaspor tesisleri aranıyor tvde görüntüleniyor durum aslında çok basitdeğil eskişehir korkusundan bülent uygun mehmet yıldız ümit karan sözleşmelerini dondurdu ot gelince kıpır kıpır bıçak gelince meeee eğer aklanırsalar ben bülent uygununda mehmetinde eskişehirde oynayacaklarını sanmıyorum asıl namlunun ucundaki takımlar fb,eskişehir karabük eğer ibret olsun diye bu takımlar cezalandırılır düşürülürse bizide yalakalık yaptığımız için şutlarlar hazır fırsat geçmişken tek korkum bu.

DOGU_BEY
03.07.2011, 21:27
tesislerde 3 ün 1 ini bulmuşlar ve alıp gitmişler!

ne çıkacak tesislerde ortada bişey yok hemen başkanı suçlu ilan etmeyin akıllı olun !( onlar kendini bilir)

Turan 59
03.07.2011, 21:29
Sivaspor'un şikeyle işi olmaz.SEN ÇOK YAŞA SİVASSPOR.

serkan_ozcan58
03.07.2011, 21:32
mecnun başkan biz her zaman senın arkandayız kımse sana ıftıra atamaz trabzonlular sampıyon olamamanın hırsını bızden cıkarmaya calısyor Allah kımın ak kımın kara oldugu gosterecektır...

RoKeT
04.07.2011, 09:16
Şike yapmiş olsak bile biz delimiyiz tesislere koyalim şike belgelerini :confused:

:cool:
04.07.2011, 09:19
Hele şükür güzel haberler gelmeye başladı.

Bu işten alnımızın akıyla çıkarsak maddi manevi tazminat davası açalım.

turks
04.07.2011, 09:25
inşallah başımız ağrımadan şu işlerden kurtuluruz başkanımızın arkasındayız ben başkandan şüphe duymuyorum

58 SiVaSıM 58
04.07.2011, 10:26
SİVASSPORUMUZA BAŞKANIMIZA FUTBOLCULARIMIZA YÜREKTEN GÜVENİYORUZ ŞANLI BAYRAĞIMIZDAKİ RENK GİBİ BEMBEYAZ ÇIKACAĞIZ BU İŞTEN

yigidoss
04.07.2011, 10:36
Olmayan şeyin nesini bulacaklar. Çiğ süt emmedik ki karnımız ağrısın.
SANA GÜVENİYORUZ BAŞKAN

ZiDaNe58
04.07.2011, 11:22
Zaten aksini beklemiyordum ben..BÜYÜK BAŞKAN dan ve futbolcularımızdan en ufak bir şuphem yok benim

kadirakin58
04.07.2011, 12:01
bülent uygun deseniz kesin şike yapmıştır derdim ama mecnun başkana güveniyorum. bülent uygun her yerde allah kitap la ilahe illallah diyor, ama gittiği her takımda bir olay bir pislik çıkartıyor. tesislerimizde birşey çıkmaması da sevindirici.

burak58as553
04.07.2011, 13:03
İnşallah önemli birşey cıkmaz..

kangalli58yasin
04.07.2011, 13:56
ya yeterki Baskandan bir sey cikmasin - o zaman tüm takim yanar :S

ozledımeskıyı
04.07.2011, 14:27
Şike yapmiş olsak bile biz delimiyiz tesislere koyalim şike belgelerini :confused:

sn de eşşeğn aklına karpuz kabuğu düşürüyon

ahhguzum
04.07.2011, 16:26
çok şükür fenerle eskişehir kümeye gider inşallah....eskişehir i çok isitiyorum düşmmesini çünkü eskişehirde yaşıyorum ve bu manyak cahil saygısız taraftar bir gün beni ve ailemi kör kurşuna kurban edecek diye endişeleniyorum...

cılgınsivas58
04.07.2011, 16:28
ceza almayız gibime geliyor

mahser
04.07.2011, 17:22
senı bırılerı ıcın sevmedık senı arman ıcın sevdık sıvassporum MAHŞER/SIVAS

muratugur58
04.07.2011, 18:21
beyler bu işin iyice suyunu çıkardılar .eger sivasspora bir ceza gelsin akp aklımdan ve beynşimden tamamen silerim.iki sene önce sivasspora yapılanlarda nerdeydiniz sivas fener maçında bir şey aramaya gerek yok çünkü biz feneri 6 senedir yenemiyoruz o zaman o maçlarıda mercek altına alın.şikenin kralını beşiktaş bize karşı yaptı niye kılınız kıpırdamadı neymiş yeni yasa çıkmışta ondan kimi kandırıyorsunuz.karabük trabzondan 4 tane gol yedi onları niye araştımıyorlar.çünkü trabzonun bakanı var .ben bunrdan sonra trabzon düşmıyım.

bulentt07
04.07.2011, 18:21
öyle haberler cıkıyorki gazetelerde dunden berı bıran bıle rahat nefes alamıyoruz.yok sivas 2. Lige yok 2 mılyon almıs ıftıralar havada ucusuyor.

sandal5877
04.07.2011, 19:17
Hiç bir kimseye bir şey olmaz çünkü olaylar pek inandırıcı gelmiyor...
Mehmet YILDIZ o maçta 10dk oynadı 3. golünde pasını verdi bu ne biçim bir şikedir ŞAÇMALIK

bulentt07
04.07.2011, 19:46
ya uykusuz geceler zor günler basladı küme düssekte düsmesekte seneye lig cok kötü olacak.

58 memo
04.07.2011, 20:08
tesislerimizde bir şey çıkmaması bizleri şimdilik biraz rahatlattı
Allahım inşallah sağ salim şu işten kurtulalım

sivassasivas
05.07.2011, 03:27
böyle bi soruşturma aramasında ne bulunmasını bekliyorlarki ben şike yaptım die bi not mu weya üzerinde şikeli yazan para mı bu arama formalite için yapılır sonucu bekleyelim

mm1970
05.07.2011, 07:46
şimdi sırada baskanımız bızımle ılgılı hıçbişey bulaamzlar allahın ıznıyle temız cıkıcaz bu işden

adamlar 8 aydan beri takip ediyorlarmış telller dinleniyormuş herşeyin ispatı varmış ne temizi yaaa... temizlik nedir biliyormusunuz yönetimin komple gitmesi yazık oldu sivas halkına ne hallere düştü inşallah fenerde eski,şehirde sivasta küme düşerde kurtuluruz bu yönetimden kendi standında kendi taraftarlarına dayak attıran başka bir yönetim daha yoktur herhalde hala başkanım başkanım alın size başkaanınız göreceğiz bir ay sonra buırada yazacak üye bulabilecekmisiniz..

tavatir
05.07.2011, 08:05
Arkadaşlar düşmek kolay değil. Düşünce milyonlarca dolar da açık verecek kasa. En sıkıntılı yanı da o olacak.

Harput0658
05.07.2011, 11:07
Eğer taraflar arasında şike olayının muhabbeti geçmiş olsa bile küme düşülür. İster şike yapılsın ister yapılmasın. Olay kurgulandığı için ceza verilir.
Mecnun başkanın böyle bir olaya karıştığını düşünmek bile çok ürkütücü.

balmandol
05.07.2011, 13:14
Valla arkadaşlar biraz önce mynet habere baktımda iş öyle göründüğü gibi değil gibi..RESİMLER VAR BAŞKANLARIN ÇEKİLMİŞ OLDUĞU..FARUK T. ELİNDE Bİ ÇANTA VAR GÖRÜNTÜDE..YANİ NE DİYİM İNŞALLAH İÇİNDEN BİŞEY ÇIKMAZ..ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN..

HababamHa
05.07.2011, 13:40
Tesislerimiz temiz çıktığına göre Sivassporumuzda temiz buna inanmayan nankördür..

ozledımeskıyı
05.07.2011, 15:45
Türk fotbulunda devrim oluyor diye afedersiniz ligin ve Türk futbolunun içine ettiler. Uefa kriteriyle en iyi 7 klupten ikisi alt lige düşssün fb ve Sivas sonra da siz kendinizi hadi avrupa ya kabul ettirin Türk futbolu sadece bu önüyle avrupa da gazetelere manşet olur.

kanun çıkarttılar geçmiş amandakiler yapanların yanına kar kaldı.

mishka
05.07.2011, 16:00
TFF Futbol Disiplin Talimatı ile 6222 sayılı kanunu ekliyorum. İlgilenenler inceleyebilir. Disipin talimatı 44. maddede şike mavzusu geçiyor

http://www.tff.org/Resources/TFF/Documents/TFF/TAL%C4%B0MATLAR-EN-SON/Futbol-Disiplin-Talimati.pdf

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2011/04/20110414-6.htm

Elbeyliliyiz
05.07.2011, 16:57
Korcan kendine etmis yazik. Eger okuduklarim dogruysa böylelerinden hayir gelmez. Nissan qasqai almislar. Görüntü varmis yazik cok yazik hem kendini yakti hemde sivassporu

PETKOVİC
05.07.2011, 18:18
size yemin ediyorum şu anda ağlıyorum vallahi de billahi de ağlıyorum yeter lan yeter ne bu ş.sizlerden çektiğimiz

HababamHa
05.07.2011, 20:52
size yemin ediyorum şu anda ağlıyorum vallahi de billahi de ağlıyorum yeter lan yeter ne bu ş.sizlerden çektiğimiz

Manyak yorum yapmışsın kimden bahsettiğini yazmamışsın.

Ayrıca yiğido ağlamaz herzaman dik durur...

adıge26
05.07.2011, 21:12
çok şükür fenerle eskişehir kümeye gider inşallah....eskişehir i çok isitiyorum düşmmesini çünkü eskişehirde yaşıyorum ve bu manyak cahil saygısız taraftar bir gün beni ve ailemi kör kurşuna kurban edecek diye endişeleniyorum...

Sucumuz varsa düşelim önemli degil bizm icin ama yönetimden kimse karışmadıgı için şuan için fenerbahce ve sivasspor düşecekler arasında

tavatir
05.07.2011, 21:27
Evet şu anda Eskişehir için risk görünmüyor.

HAY RETTIN
06.07.2011, 00:20
Valla arkadaşlar biraz önce mynet habere baktımda iş öyle göründüğü gibi değil gibi..RESİMLER VAR BAŞKANLARIN ÇEKİLMİŞ OLDUĞU..FARUK T. ELİNDE Bİ ÇANTA VAR GÖRÜNTÜDE..YANİ NE DİYİM İNŞALLAH İÇİNDEN BİŞEY ÇIKMAZ..ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN..

kardesim o anda polis suc ustu o cantaya baskin yap o kisiyi paralarla niye yakalamiyor sen bunlara inandinmi ben inanmadim fotograflar cekiliyor cantayla o kisi ordan uzaklasiyor fakat isin garibitarafi cantanin icinde ne var yok bilinmiyor gec kardesim bunlari polis bunlari boyle net yakaliyacak ve baskin yapmiyacak olmaz kardeim boyle uydurma haberler mali sube ekipleri o fotograftaki kisiyi ilerde durdurup cantanin icinde idda ettikleri parayi bulur iste sikenin belgeleri demezmiydi sizlere soruyorum bu porosudur boyle gelisir bunlari dusunemiyormusunuz svasli kardeslerim+

58Sivaslilar
06.07.2011, 18:08
SAVCILIK yanlis yapmistir mecnun baskani suclayacak bir delil ortaya koyamazsa bu büyük ihtimal mecnun baskanin irtibarini ve sivassporun irtibarini nasil kurtaracak türkiyenin dünyadaki spor itibarini nasil düzeltecek bu adamlar kacak degil terörüs hic degil evlere baskinda ne oluyor süpeli bir durum varsa davet gönderir ifadelerini alirdi bu kadar yaykara olmazdi :confused::confused::confused:

58Sivaslilar
06.07.2011, 18:18
BURADA TÜRK Ftbolunun onuru zedelenmistir DÜNYA kuskuyla izlemektedir bu yöneticiler ve futbolcular TÜRKIYEYE mal olmus onurlu insanlardir yanlisi varsa suc üstü yaparsin YOKSA nedir bu gece baskinlari TÜRK FOTBOLUNDA telafisi olmayan yaralar acar AKLANSALAR ondan sonra ne yazar YOKSA bagzilarinin doldurusumu vardir:confused::confused::con fused::confused: