Orijinalini görmek için tıklayınız : Kabus Devam Ediyor
SivasSpor.Com 07.07.2011, 07:44 http://www.sivasspor.com/images/stories/baskan/odyakmaz1810.jpg
Başkanımız Ceza Evinde...
Mahkemenin kararına göre tutuklu olarak yargılanacak kişiler şu isimler;
Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz
Fenerbahçe İkinci Başkanı Şekip Mosturoğlu
Fenerbahçeli Yönetici İlhan Ekşioğlu
Fenerbahçe Altyapı Sorumlusu Cemil Turan
Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun
Eskişehirspor Sportif Direktörü Ümit Karan
Fenerbahçe Kulübü Muhasebecisi Tamer Yelkovan
Sivasspor'da geçen sezon kiralık olarak forma giyen Korcan Çelikay
Ali Kıratlı
Bülent İbrahim İşçen
Sami Dinç
Yusuf Turanlı
Abddullah Başok
Ahmet Çelebi
Mehmet Yenice
Başımız sağolsun.Bedduamsın Mecnun.
4EYLÜL1919 07.07.2011, 07:45 İNANMIYORUM YA...İÇİMDEN BİŞEY YAZASIM GELMİYOR..ŞİMDİ SADECE TEKNİK HEYETİ VE FUTBOLCULARIN PSİKOLOJİSİNİ DÜŞÜNÜYORUM.NASIL KONSANTRE OLACAKLAR? NEYSE BAKALIM SÜRECİ GÖRECEZ...
Son birkaç gün içerisinde ellerini ovuşturarak yere düşen Mecnun Başkan'a çullananları gördüm, sayılarının az olmadığını da görünce üzüldüm! Biraz daha ortamı bulsalar hemen istifasını isteyecekler, hainliğini ilan edecekler, belki Sivas'ın yüz karası diyecekler. Ne diyeyim bilmiyorum, sizi Allah'a havale ediyorum, Allah kimseyi sizin gibi insanların insafına ve eline düşürmesin.
Benim gözümde Mecnun Başkan Sivas valisinden de, belediye başkanından da yüz kat daha kıymetli, yüz kat daha Sivas için hayırlı bir evlattır. Son olarak Mecnun Başkanımızın masumiyetine olan inancım tamdır. Ne zaman ki mahkeme sonuçlanır, hakim suçlu olduğuna hükmeder ve bu karar bir üst mahkeme tarafından da onaylanır, o zaman inanırım ki, başkanımız hatalı. Ancak bugünden yarına başkanım benim kahramanımdır, öyle birkaç günde değişenlerden değiliz!
Dün bunları yazmıştım başkanım senin için, bugün ne yazsam bilemiyorum. Hala sana güveniyorum ama Sivasspor için ümitlerim de gittikçe azalıyor. Bu garip, sahipsiz takım kurban edilecek sanki!
Besyo_cu 07.07.2011, 07:54 Başkanımız hakkında kesin birşey yok sadece yargı süresince tutuklu yargılanacak.
Her zaman başkana güvendim, güvenmeye de devam ediyorum. Yazacak söyleyecek birşey yok sadece mahkeme sonucunu bekliyoruz.
Nöbetçi mahkemece tutuklanan adamın hangi mahkeme sonucunu bekleyeceğiz merakımı bağışlayın.Bu iyiye yorma kabiliyetini bana da öğretin Allah aşkına.
izmirliyigido 07.07.2011, 07:59 Her zaman arkandayız Mecnun başkan. Bütün takımlar suçsuz, sadece Fenerbahçe, Eskişehir ve Sivasspor suçlu ise asın bizi. Kesin bizi, İdam edin. 3 takım düşürülünce LİG TERTEMİZ öyle mi? Hah haaytt, gülmek istiyorum.
Federasyon, yargı, siyasetciler, hükümet !... Adaletli olun, Allah'ın adaletini uygulayın !...
AYK
Nöbetçi mahkeme sadece tutuklama talebi için karar verir. Dava daha açılmadı.
Besyo_cu 07.07.2011, 08:02 Nöbetçi mahkemece tutuklanan adamın hangi mahkeme sonucunu bekleyeceğiz merakımı bağışlayın.Bu iyiye yorma kabiliyetini bana da öğretin Allah aşkına.
Ne yapalım daha mahkeme sonucu kesinleşmeden Başkana vurun abalıya mı yapalım. Gidişat iyi değil tamam kabul ama hala net birşey yok. Ben başkanıma güveniyorum.
Sivasspor Başkana emanet ve Bizde de emanete hıyanet OLMAZ !
yigido_sampiyon 07.07.2011, 08:05 Burası TÜRKİYE...
ts li yöneticiler teşvik primi verecekmiş parayı denkleştirememiş!!!!!!!!!!
ts li bir yönetici şike yapacakmış son anda yapmamış!!!!!!!!!!
bu haberler çıkıyor bir tane bile ts li yönetici gözaltına alınmadı...
Sivas, Eskişehir, Fenerbahçe ligden ihraç edilince futbol temizlenecek mi?????
Mecnun Başkana hala inancım var...Suşsuzluğumuz er geç açığa kavuşacak!!!
Operasyonda ikinci üçüncü dalganın olacağı söyleniyor. Ne Beşiktaş'ın ne de Trabzonun kurtuluşu yok bu işten
yigido_sampiyon 07.07.2011, 08:10 Futbol cahili ts li yöneticiler başta sadri şener her gün çıkıp hakkımız yeniyor biz nelerin döndüğünü biliyoruz diye kafamızı şişiridi...şimdi sus pus...bildiklerini anlat!!!!
Bizim olayımız hırsızlık yapan bi adamın suç üstü yakalandığında kendisini ''başkaları da yapıyor kardeşim'' şeklinde savunması gibi komik bir duruma döndü.
Tekrar etmekte zarar görmüyorum.Bu olayda inancımı ve ümidimi tamamen yitirdim.Mecnun'a zırnık kadar güvenim olmaması bunun da cabası.
edipalperen58 07.07.2011, 08:14 ne Fener ne Trabzon ne de Mecnun beni Sivas ilgilendirir yargının olduğu yerde kimse kimsenin arkasında duramaz suç işleyen gider cezasını çeker sivasspor düşerse bunun vebalini kim çeker buradan ders çıkaralım kimsenin arka bahçesi olmayalım taraftarını satanlar bir gün bunun cezasını çeker bırakalım istanbul yalakalığını hep birlikte sivas sevdalısı olalım
burakkova 07.07.2011, 08:14 durum çok kötü, büyük ihtimalle küme düşürüleceğiz.. uzun yıllar da belimizi doğrultamayız.. bun da kimin suçu günahı varsa allah belasını versin..
Kişileri Sivasspor'dan üstün tuttuk. Sivas yanlış yere birileri tarafından götürülüyor dediğimizde siz Sivasspor düşmanısınız denildi ama sadece biz Sivas'ın çıkarlarının umursanmadığını gördüğümüz için tepkimizi koyduk.
Nöbetçi mahkemece tutuklanan adamın hangi mahkeme sonucunu bekleyeceğiz merakımı bağışlayın.Bu iyiye yorma kabiliyetini bana da öğretin Allah aşkına.
güzel kardeşim tutuklanması suçlu anlamına gelmez.yargılnırsa suçu sabit bulunursa o zaman dedigin olur unutma.iki türlü yargılama olur tutuklu ve tutksuz her iki yargılamadada suçlu sayılmaz.hüküm giyene kadar.
bulentt07 07.07.2011, 08:35 futbolda el degistiriyor aynı ülke yönetimi gibi birileri geldi birileri gitti sivassporun bir numaralı düsmanı futboluda siyasetide yönlendiriyor ülke trabzonlu idarecilere kaldı.bankasya ya alıstırsak kendimizi iyi olur.ben encok taraftara ve rıza hocaya üzüldüm onca emek üzüntü sonra ligde kaldık diye sevin.baskanımız cezaevindeyse mahkemeyi beklemeyecegiz diyen tff baskanı kalemimizi kırmıs demektir tek güvencem göksel gümüsdag bizi bir o savunur kalsınlar diye gerisi bu fırsatı kacırmaz.
Trabzonun karabük maçını bi izlesinler sanki amatör PES oynuyon bilgisayarda ve adamların gözü FB-Sivas maçında haftalarca, sanki onların bütün maçı bitmiş karabük maçıda oynanmış kazanılmış böyle bişey varmı Allah aşkına..
BUca maçı
Bursa maçları
Antep maçı
Manisa maçı
bunları araştırılacak trabzon, sessiz sessiz izlemeye devamet sen sıra gelecek sana, utanmadan yerel gazeteleride yerden yere vuruyo herkezi..
herkes akılverirmişte para vermezmiş diye bi tabir vardır.. öyle eleştiriler ve eleştirenler varki maşallah ahkam kesiyorlar bu takımda bizim bu başkanda bizim.ayrıca kesinleşen hiç bir şey yokken biraz sabırlı me mantıklı olalım lütfen önmli olan nekadar az zarar görürsek o kadar bizim için iyi olur hayırlısı artık
karakocyakup58 07.07.2011, 08:38 su an hiç bir yorum deger kazanmaz. çünkü. mecnun baskana güvendigim kadar. türk polisinede güveniyorum .
Aga çok iyimsersiniz.Mecnun'un alacağı ceza benim aslında umurumda bile değil.Şuan tek derdimiz Sivasspor olmalı yemişim Mecnun Otyakmaz'ı.Federasyon şuanki olaya ve delillere göre karar verecek.Hem bu adam ak pak olsaydı şuan dışarıdaydı,öyle haybeye tutuklayamazsın bir kulüp başkanını.''Biz öyle olduğunu düşünüyoruz'' devri geçti.Dünkü mahkemede bir şeyler açığa çıkmıştır veya itiraf edilmiştir ki adamı metrise gönderiyorsun.O kadar basit değil o işler.Şuan benim tek derdim Sivasspor ve işimiz hiç kolay değil.
Korcan'ın avukatı: "Korcan ile ilgili somut hiçbir delil yok. Telefon dinlemelerinde şikeyle ilgili tek bir sözcük yok."
Avukat Yücel Önder: "Tutuklananlar en az 6 ay
ZiDaNe58 07.07.2011, 08:56 Sille ustune sille yiyoruz şapşala döndük anasını satim..
UEFA'dan şok uyarı: Gereğini yapın
UEFA, Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri ile yaptığı görüşmelerde tavrını belli etti: "Şike-teşvik olmadığından yüzde 100 emin olun. Yüzde 1 bile şüphe varsa, gereğini yapın!"
08:29 | 07 Temmuz 2011
Şike soruşturmasında dün de soruşturma ve adliye süreci devam etti.
Türkiye Futbol Federasyonu'nun vereceği kararlar merakla beklenirken, UEFA'nın federasyonla sürekli irtibat halinde olduğu ve durumla ilgili sürekli bilgi aldığı ifade edildi. UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ve Futbol Federasyonu Başkanvekili Lutfi Arıboğan da konuyla ilgili görüş alışverişinde bulundular.
UEFA'nın konu hakkında daha net bilgi sahibi olabilmek için İstanbul'a bir heyet göndererek durumu daha yakından takip etmek istediği kaydedildi. UEFA yönetim kurulunun konuyla ilgili duruşunun ise son derece katı olduğu gelen haberler arasında.
TFF'nin vereceği karar öncesinde UEFA yetkililerinin, "Vereceğiniz karar öncesinde olayı en ince ayrıntısına kadar inceleyin. En ufak şüpheyi bile değerlendirmek çok önemli. Şayet, elde edilen delillerden kafanızda 'şike yapıldığına dair' yüzde bir şüphe oluşsa bile gereğini yapın. Yönetmelik ve talimatlar ne diyorsa onu yapın" şeklinde görüş belirttiği ifade edildi. KÜME DÜŞME İHTİMALI ÇOK YÜKSEK F.Bahçe'nin küme düşürülmesinden, şampiyonluğunun alınmasına kadar uzayabilecek süreç ciddi manada artık gündemde..
Pazartesi kritik gün! Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, dün sabah tüm kulüp başkanlarına bir davet gönderdi. Davette, başkanların pazartesi saat 12:00'de İstinye'deki Futbol Federasyonu merkez binasında olmaları istendi. Aydınlar'ın kulüp başkanlarına, son yaşanan şike soruşturmasıyla ilgili olarak bilgi vereceği ve herkesin federasyona yardımcı olmasını isteyeceği ifade edildi. Federasyon bu toplantının ardından yönetim kurulu halinde toplanacak. Bu toplantıda ise, şike soruşturması sonrası ortaya çıkan durumla ilgili nasıl bir yol izleneceği tartışılaşacak. Ancak kararın aynı günde çıkma ihtimali bulunmuyor.
Lig iki hafta sarkıyor! Federasyon Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın, 15 Temmuz'da bir yanıt bekleyen UEFA'dan ek süre istediği ve olumlu yanıt aldığı bildirildi. Aydınlar'ın pazartesi yapılacak toplantıda liglerin sarkabileceğini de kulüp başkanlarına ileteceği ifade edildi. Normal takvimde ligler 5 Ağustos'ta başlayacaktı. Ancak bu tarihin 19-20 Ağustos tarihine kadar sarkma ihtimali bulunuyor. Şayet ligler 2 hafta sarkarsa, sezon devam ederken bazı maçlar hafta arası oynanacak.
http://dunya.milliyet.com.tr/uefa-dan-sok-uyari-geregini-yapin/dunya/dunyadetay/07.07.2011/1411317/default.htm?ref=yahoo
eyupkocak 07.07.2011, 08:58 Off ulan off açık söylüyorum arkadaşlar ligden sivas ve fenerbahçe düşürülecek bence yav ne kadar onursuzca düşüyoruz açıkçası mahkemeden aksi bi karar çıkması ihtimali de yok değil ama yinede bizim yöneticiler şike yaptığı için düşürüleceğiz .
İbrahim58070 07.07.2011, 08:59 Otyakmaz, şu ifadeleri kullandı: ''Sportif olarak da şunları söylemenin faydalı olacağını düşünüyoruz. Kimse Sivassporumuzun Fenerbahçe karşılaşmasında göstereceği mücadeleden şüphe etmemelidir ve yine kimse 33 haftanın diyetini Sivasspor'a ödetmeye kalkmamalıdır. 34'üncü haftaya gelene kadar kim nerede hata yaptığını objektif bir şekilde düşünüp, faturayı Sivasspor'a kesmeye kalkmamalıdır. Sivasspor, Yiğido'ya yakışır bir şekilde futbolu çirkinleştirmeden, kimsenin amacına hizmet etmeden, mücadelesini gösterecek ve çıkan sonucun saygı ile karşılanmasını bekleyecektir.''
BAŞKANIMIZIN DEDİĞİ GİBİ, BİZE 33 HAFTANIN DİYETİNİ ÖDETİYORLAR...,YAZIK
sivaslim58 07.07.2011, 09:01 aynı bende bazı arkadaşlar gibi düşünüyorum. mecnun başkanın yada başkasının ceza alması ve ya tutuklanması hiç umurumda değil. burda sivasspor önemli. ben mecnun başkanı önceden tanımazdımki. kim bir yerlere geldiyse sivas sayesinde geldi. polis kayıtlarına göre sivas maçında şike yapanların ne hakkı var. sivas sanki kümemi düşüyor. bırak sanane kim şampiyon olursa olsun. fener olsa sana ne faydası var trabzon olsa ne faydası var. artık kardeş kulüp fenerle elele bank asya ligine gideriz. sivastaki fener yalakaları korkmayın nasıl olsa bu sezon düşsekte fenerle beraberiz yine. fener tekrar çıkarda sivas bir daha çıkabilirmi. garip bir memleketin takımıyla kimsenin oynamaya hakkı yok. İnşallah en ucuz şekilde atlatırız.
engin2609 07.07.2011, 09:02 orası oylede bir yoneticinin şikeye karışmış olması hele başkanın 33 haftada olsa küme düşürüyolar. malesef. ama inş sivasspora bişey olmz
ödetemezler kardeşim öyle kolay degil yuanlız fb yi etki altına almak istiyorlar bu arada ss da sıkıştırılıyor ellerinde bişey yok iftiradan başka bişeyde degil bugün serbest başkanımız merak etmeyin.
İbrahim58070 07.07.2011, 09:03 [QUOTE=engin2609;730297]orası oylede bir yoneticinin şikeye karışmış olması hele başkanın 33 haftada olsa küme düşürüyolar. malesef. ama inş sivasspora bişey olmz[/Qsadece tutuklama var yani başkanın suçu sabit değil hemen karar vermeyin
İbrahim58070 07.07.2011, 09:04 orası oylede bir yoneticinin şikeye karışmış olması hele başkanın 33 haftada olsa küme düşürüyolar. malesef. ama inş sivasspora bişey olmz
sadece tutuklama var yani başkanın suçu sabit değil hemen karar vermeyin
engin2609 07.07.2011, 09:07 sadece tutuklama var yani başkanın suçu sabit değil hemen karar vermeyin
orası oyle inşallah sucu birşey yoktur. ama eger yapmışşaa sivasa ve sivasspora ihanet etmiş olur benim düşüncem.. tabi herkezin görüşü farklıdır.
ödetemezler kardeşim öyle kolay degil yuanlız fb yi etki altına almak istiyorlar bu arada ss da sıkıştırılıyor ellerinde bişey yok iftiradan başka bişeyde degil bugün serbest başkanımız merak etmeyin.
Kardeşim bugün serbest derken haberin yok sanırım. Mahkeme görüldü ve tutuklu olarak yargılanmasına devam edilecek. Bu sürenin en az 6 ay süreceğini belirtenler var. Tabiki kesin sonuçlar yargılama sonucunda çıkacaktır ama Başkan'ın tutuklu olarak kalması ortada çok ciddi şeylerin olduğunu bir kez daha gösterdi.
Şimdi Sivasspor camiası olarak hızlı bir şekilde hareket etmeliyiz. Olağanüstü kongre ile büyük bir konsesyus ile yeni bir yönetim kurulu seçmeliyiz.
Mahkemeden tekrar serbest bırakılması bu süreçte istenebilir ama çok sıradışı bir durum olmadıça bu şekilde devam eder.
Korcan'ın avukatı: "Korcan ile ilgili somut hiçbir delil yok. Telefon dinlemelerinde şikeyle ilgili tek bir sözcük yok."
Avukat Yücel Önder: "Tutuklananlar en az 6 ay
Bende bunu merak ediyordum. Korcanın şike delili nedir. Yönetimden birileri şike yaptı diyelim de bu sahaya nasıl yansıdı. Korcanın şike yaptığını ne ile delillendiriyorlar.. Mehmet yıldız serbest kaldığına göre sadece korcan mı sahada şike yaptı. Ne aldı ne kazandı çıkarı neydi ve bunların delili nedir. Değişmeyecek ve ispatlı delil varsa açıklasınlar... Herkes rahatlasın... Avukatın dediği gibi korcanla ilgili somut delil yoksa, Mehmet yıldızdan farkı ne? Yediği gol şike işareti kabul ediliyorsa, kurtardığı 2 pozisyonda teşvik kabul edilmeli. Sahada futbolun içinde olabilecek şeyler tutuklanma sebebi olamaz. Tekrar söylüyorum Sivasspor takımının maçta şike yaptığının söylenebilmesi için fenerbahçe ile yönetim arasındaki irtibatın ve yönetimle oyuncular arasındaki irtibatın ortaya konması lazım. Korcanla ilgili delil yoksa, başka oyuncuda olmadığına göre sahada şike var denilmesi şu aşamada doğru değil bence. Hayırlısı bakalım... :(
engin2609 07.07.2011, 09:15 Bende bunu merak ediyordum. Korcanın şike delili nedir. Yönetimden birileri şike yaptı diyelim de bu sahaya nasıl yansıdı. Korcanın şike yaptığını ne ile delillendiriyorlar.. Mehmet yıldız serbest kaldığına göre sadece korcan mı sahada şike yaptı. Ne aldı ne kazandı çıkarı neydi ve bunların delili nedir. Değişmeyecek ve ispatlı delil varsa açıklasınlar... Herkes rahatlasın... Avukatın dediği gibi korcanla ilgili somut delil yoksa, Mehmet yıldızdan farkı ne? Yediği gol şike işareti kabul ediliyorsa, kurtardığı 2 pozisyonda teşvik kabul edilmeli. Sahada futbolun içinde olabilecek şeyler tutuklanma sebebi olamaz. Tekrar söylüyorum Sivasspor takımının maçta şike yaptığının söylenebilmesi için fenerbahçe ile yönetim arasındaki irtibatın ve yönetimle oyuncular arasındaki irtibatın ortaya konması lazım. Korcanla ilgili delil yoksa, başka oyuncuda olmadığına göre sahada şike var denilmesi şu aşamada doğru değil bence. Hayırlısı bakalım... :(
korcanı yedigi 2. gol yuzunden tutuyorlarsa çok saçmaa...
üçyıldız58 07.07.2011, 09:19 10 tl lik yeri 250.tl kendi taraftarına yapar 5 tl lik yeri fenerbahçe taraftarına 50 tl yaparsan
bunada memleketinin insanını kazıklatma demeyip kötümü para kazanıyoruz dersen trübünün yüzde seksenini fenerbahçeye verirsen
bunun kaosdan beslenen türkiyede çok farklı anlaşılacağını bilmeniz lazımdı
kaldıkı maçdan önce fenerbahçeli taraftarlar hep biletlerini karaborsada yarı fiyatına satıp maçada ellerini kollarını sallayarak girdi
Yanlız tutuklama varsa Bu işin yolu yol değil :mad:
öncelikle haksızca saldırılarda bulunanları kınıyorum. zamanımız savcılarına ben şahsen güvenmiyorum, özellikle zamanımız polislerinin çalışmaları beni korkutuyor istedikleri kişiyi ipe götürecek yetkileri var..
dava devam eder delliler ortaya çıkar suçlular cezasını çeker...
mesele sivasspor camiasının birlik,beraberlik içerisinde olması, takıma sahip çıkılması...
Attığımız gole sevindirmediler be abi,sen işin karaborsa kısmındasın.
Hepimiz yıllardan beri futbolu en azından izliyoruz,bir şekilde taraftar bile olsak içindeyiz bu işin.Göz var nizam var.Bu seneki kadar b.ku çıkmamıştı bu işlerin.Hakem odası basmak,özel hakem istemek,tribünün karşı takıma satmak filan.Zara'da köyüme gidiyorum 60 yaşındaki teyze ''o son maçta kaleciniz neydi öyle oğlum'' diyor.Yıllardan beri bu çamur vardı var olmasına da bu yüzsüzlük,pişkinlik başka bir şey.
alperen2009 07.07.2011, 10:03 Kulüpler Birliği'nden ilginç öneri... 07 Temmuz 2011 / 08:50 Futbol Federasyonu ile pazartesi bir aray gelecek Kulüpler gelecek Kulüpler Birliği Vakfı'ndaki bazı başkanların, Fenerbahçe ve soruşturmadaki kulüpler için çözüm arayışına girdiği öğrenildi. arayışına girdiği öğrenildi. Futboldaki şike ve teşvik operasyonu gündemdeki yerini korurken, Kulüpler Birliği Vakfı'nın pazartesi günü* biraraya geleceği Futbol Federasyonu'na sürpriz bir öneri götürmeye hazırlandığı öğrenildi. Vakfın, başta Fenerbahçe olmak üzere soruşturmada adı geçen kulüplere küme düşme cezası yerine sezona eksi 30 puanla başlamaları şeklinde bir görüş ileteceği, konunun yine pazartesi gün saat 11.00'de yapılacak Kulüpler Birliği toplantısında tartışılacağ bildirildi
badboysefaa 07.07.2011, 10:11 sivasspor fenerbahçenin arka kapısı diye hep diğer takımın taraftarı arkadaşlarım beni kızdırırdı bende her defasında böyle birşeyin olmadığına onları ikna etmeye çalışırdım ancak bu olaylardan sonra ne kimseyi nede kendimi böyle birşeyin olmadığına inandıramam...başkana saldırıyorsunuz,iyi gün taraftarları diye hıncını taraftardan almaya kimse kalkışmasın ortada sivasa ve sivasspora yapılmış bir yanlış var ve insanlar bu duruma doğal olarak tepkili herkes karşıdakinin düşüncesine saygı duymalı ve duymak zorunda...kimse kendini kandırmasın herkez bu sürecin nereye gittiğinin farkında ve bilincinde kendimizi kandırmayalım
balmandol 07.07.2011, 10:12 Türkiye'de BÖYLE ŞEREFLİ !!!! BASIN OLDUKTAN SONRAAA daha neler olur nelerrr..Baksana adamı az kaldı ASACAKLAR yaaa..Bu kadar ........ olur yani.
Lan 2 gün önce abileriniz ERGENEKONDAN yargılanırken sağı solu öpüyodunuz NE OLDU SİZE SEVGİLİ BASIN..NE OLDUUUUU....??????
BEN SN.BAŞKAN MECNUN ODYAKMAZ'A,MEHMET YILDIZ'A VE KORCAN KARDEŞİME SONUNA KADAR GÜVENİYORUM.ALINLARININ AKIYLA TEMİZLENECEKLER...**** BUDA ŞEREFLİ BASINA KAPAK OLACAK ****
inanmak istemiyorum ama galiba mecnun otyakmaz sivasspor u yakacak..
58_babacan_58 07.07.2011, 10:17 EĞER BAŞKA ŞİKE YAPTIYSA BU SİVASSPOR CAMİASINA YANSITILAMAZ,KİŞİSEL CEZA KİŞİSEL CEZALANDIRILMALIDIR,TAKIMA MAL EDİLMEMELİ...
noname87 07.07.2011, 10:29 fanatikliği bırakın başkan da olsa yaptıkları bir şey varki tutukladılar artık bu lekeyi şampiyonlar ligini alsan da kapatamazsın
Metal Gear 07.07.2011, 10:37 Sivasspor alt liglerde sürünmeyle burun buruna gelmiş,belki bir daha buraları görememeye bu kadar yakınız hala bazı arkadaşlar Mecnun'a aşık olmuş duruyor..
Farkında değil misiniz?
Bitmeye ramak kaldı!
Sivasspor adı lekelendi,deplasmanda bize şikeciler diye bağıracaklar,belimiz doğrulur mu Allah bilir!
İçimden çok şey geçiyor,dua ediyorum ki bu mesajımdan dolayı yüzüm kızarsın,buişten tertemiz sıyrılalaım..Ama gidişatöyle gözükmüyor..
Bu arada,Fener bizim dostumuz diyen,Fenerbahçe maçı tarihlerinde sitemizde mantar gibi türeyenler nerede?
Sitedeki bazi kisilerden hep süphelenmistim.
Bu kadar olaylardan sonra hala Baskanim, Baskanim diyenleri saskinlikla izliyorum.
Neymis efendim 3. ligden almis Süper Lig'e cikartmis.
Eee cikartti da ne oldu? Sivas ve Sivassporu lekeleyip 2. lige birakti.
Zaten tutuklanmasi ile Baskanligi elden gitti. Mahkeme artik kac sene sürer orasini allah bilir. Mahkeme sonrasi aklansa da artik bisey fark etmez artik bu leke 3-5 ayda cikmaz. Yillara ihtiyac var......
Metal Gear 07.07.2011, 10:44 UEFA da TFF'yi uyarmış..Şüphe varsa düşür..
Murad_Kelleci58 07.07.2011, 10:44 Attığımız gole sevindirmediler be abi,sen işin karaborsa kısmındasın.
Hepimiz yıllardan beri futbolu en azından izliyoruz,bir şekilde taraftar bile olsak içindeyiz bu işin.Göz var nizam var.Bu seneki kadar b.ku çıkmamıştı bu işlerin.Hakem odası basmak,özel hakem istemek,tribünün karşı takıma satmak filan.Zara'da köyüme gidiyorum 60 yaşındaki teyze ''o son maçta kaleciniz neydi öyle oğlum'' diyor.Yıllardan beri bu çamur vardı var olmasına da bu yüzsüzlük,pişkinlik başka bir şey.
Ninen 60 yıllık hayatında 60 maç izlemiş mi onuda sordun mu..??
Murad_Kelleci58 07.07.2011, 10:47 Türkiye'de BÖYLE ŞEREFLİ !!!! BASIN OLDUKTAN SONRAAA daha neler olur nelerrr..Baksana adamı az kaldı ASACAKLAR yaaa..Bu kadar ........ olur yani.
Lan 2 gün önce abileriniz ERGENEKONDAN yargılanırken sağı solu öpüyodunuz NE OLDU SİZE SEVGİLİ BASIN..NE OLDUUUUU....??????
BEN SN.BAŞKAN MECNUN ODYAKMAZ'A,MEHMET YILDIZ'A VE KORCAN KARDEŞİME SONUNA KADAR GÜVENİYORUM.ALINLARININ AKIYLA TEMİZLENECEKLER...**** BUDA ŞEREFLİ BASINA KAPAK OLACAK ****
Söylediğin her harfinin birbirini takip eden kelimeler silsilesine imzamı atıyorum.. Doğru eğilir ama yıkılmaz.. Zaman herşeyin ilacıdır.. Ve tarih gerçekleri er yada geç gün ışığına çıkaracaktır..
58585858585858 07.07.2011, 10:55 Biz transfer beklerken şu işe bak arkadaşlar haklansak bile biz küme düşeriz transfer yapamadık doğru dürüst bu sezon olmasada gelecek sezon bank asya birinci lig birinci lig bank asya :D sinirimden gülüyorum...
Üslup süper.
Benim köydeki evimde bile ligtv vardır bu bir.
Mağaradan bile çekip çıkardığın her insan evladı bizim son maçı izlese bir anormallik sezer bu iki.
risale69 07.07.2011, 10:57 korcan çelikay serbet bırakılmış. sahada futbolcularımızın şike yaptığına dair bir delil yok demek ki. iddia edildiği gibi yöneticiler para aldıysa, buna rağmen takımımız sahada aslanlar gibi mücadele ettiyse ne olacak peki.
federasyon neye göre karar verecek o zaman. rıza çalımbay dürüst bir adam.
çıkıp açıklama yapmalı.
Üslup süper.
Mağaradan bile çekip çıkardığın her insan evladı bizim son maçı izlese bir anormallik sezer bu iki.
bi anormallik var sende..
http://www.ntvspor.net/video-galeri/15-kisi-tutuklanarak-cezaevinde-goturuldu
Peki anormallik bende olsun.
Mecnun yapmaz öyle şeyler.
Pardon.Hz Mecnun
Olay kesinleştikten sonra alıntılarım nasıl olsa buralardayım.
İşte Emniyetin Açıkladığı Şikeli Maçlar
Spor Toto Süper Lig: Fenerbahçe-İstanbul BŞB: 2-0, Eskişehir-Fenerbahçe: 1-3, Karabük-Fenerbahçe: 0-1, Sivas-Fenerbahçe: 3-4, Buca-Fenerbahçe: 3-5, Eskişehir-Trabzon: 0-0 (şike teşebbüsü), Sivas-Trabzon: 2-3 (şike teşebbüsü). Bank Asya 1. Lig: Altay-Adana: 1-4, Adana-Kartal: 2-3. Ziraat Türkiye Kupası: Beşiktaş-İstanbul BŞB: 6-5.
Peki anormallik bende olsun.
Mecnun yapmaz öyle şeyler.
Pardon.Hz Mecnun
Olay kesinleştikten sonra alıntılarım nasıl olsa buralardayım.
HAYDİ GÖZÜNÜZ AYDIN: GÜZEL SÜPER LİGİMİZ ARTIK TERTEMİZ; NİYE Mİ? SİVASSPOR KÜME DÜŞ[ÜRÜL]ECEK [ABİSİ’YLE BERABER] …
Yazıya önce şuradan başlamak gerekecek galiba. Sivassporumuzun Abisi Kim? Arkadaşlar biz Anadolu insanının yıllardır değişmez bir korkusu var. İşitiyorum; Nedir bu korku diyeceksiniz? Malum hırçın, yiğit, yağız Anadolu insanı kendini anlatmaktan, kendini ifade etmekten çekinmiş durmuş. Sadakatini saklı tutmak koşuluyla; kendini kendinden daha güçlü kişilerin yanında hem güvende, hem de mutlu hissetmiş. Ta ki, yaşadığı bu ortam başka bir hal alıncaya dek. İşte sevgili arkadaşlar, bu garip bu mazbut kahırlı Anadolu’nun en kahırlı şehri Sivas ta insanlar kendilerine öyle güzel bir gurur abidesi inşa ettiler ki sormayın gitsin. Evet, Sivasspor’dan bahsediyorum. Boy boy ormanları olmayan, hatta yeşil rengini çok az göreceğiniz ki, denizi olmayan ama Kızılırmağıyla küçük gölleriyle yetinen toprağı bol bu garip kentin insanları, toprağından çıkan en büyük mahsulle övünme hatta avunmak zorundaydı. Öyle ya, sanayisi olmayan, güçlü siyasetçisi olmayan vefakar Türk insanın bütün vasıf ve karakterini taşıyan bu insanlara öyle cezalar yüklenmişti ki, gururla bir çırpı da Anadolu Tarihini nin en önemli kentinden övünerek bahsetme aracı olarak Sivasspor dan başka bir şey kalmamıştı elde. Aşık Veysel le övünelim dedik; önümüze 2 Temmuz u koydular. Türkülerimizle oynadılar güldüler oynadılar hatta çok ça ağladılar ama bizim gözyaşımıza bakmadılar. Cumhuriyet in temelinin atıldığı şehir dedik, bu ülke varsa bugün yaşıyorsak emeğimiz var dedik geçiniz dediler. Danişmendliler Selçuklular dedik, beyhuda çok ötede kaldı dediler. Bizde vazgeçtik onca yiğidimizi, alimimizi sıralamaktan vazgeçtik hatta Türkülerimizi bile unuttuk. Vakit kolbastı zamanıydı çünkü. TÜRKÜLER TÜKENMİŞTİ….
Ne yapacaktık o zaman Sivasspor la övünecek Sivasspor la gururlanacaktık. Öyle de yaptık. Şampiyonluğa oynarken yaşadığımız sevinçler, Kanserli Annemizin ağrılarını, yakın zamanda kaybettiğimiz bir yakınımızın acısını, ayrıldığımız Sevgilimizin yüreğimizde bıraktığı acıyı, işsiz gençlerimizin stresini kısacası bize bir çok acıyı kederi unutturdu. Düşmeyip kurtulduğumuzda dahi aynı sevinçleri yaşadık. Ama biz bunları yaparken bir abimiz! varmış ki, emeğimizde ortakçımızmış haberimiz yokmuş. Neymiş abimizle kötü işlere kalkışmışız . Elimizden alacakmışsınız Gururumuzu alın rahatlayın. Doğusunuz da bu Fenerbahçe abimiz sizin karnınızı doyururur belki. Ama bizi de yiyorsunuz ya helal olsun…. Ne istediniz bizden, kim kimle beraber alıp götürüyor bizi bizden anlamadık bile….
Öyle ya vakit Kolbastı zamanı. Eğlenin bakalım, gülün. Adalet timsalleri. Burada aklandınız. Hatta TERTEMİZ olun Sivasspor düşerse tertemiz olursunuz.
Vakit Türkü vakti. Bizde Türkü çok. Biz de Ağlayacak Ar var. Sizde ne kaldı? Alın Oynayın…..
Ne Ağlarsın Benim Zülfü Siyahım, Bu da Gelir Bu da Geçer Ağlama….
Murad_Kelleci58 07.07.2011, 11:07 Üslup süper.
Sen mağradaki adama bildiğin futbolu öğret.. Çünkü en azından o mağradaki insanlar sittin sene öğrenemeyecekler senin sayende futbolu.. bu 3..Ligtv de maç seyretmekle yada tv maç seyretmekle sahada stadda maç izlemek farklıdır.. bu da 4...
yigido_ersin58 07.07.2011, 11:07 İşte şike yapıldığı iddia edilen maçlar:
Gençlerbirliği-Fenerbahçe: 2-4
Eskişehir-Fenerbahçe: 1-3
Bucaspor-Fenerbahçe: 3-5
Eskişehirspor-Trabzonspor: 0-0
Karabükspor-Fenerbahçe: 0-1
Fenerbahçe-İstanbul BB: 2-0
Beşiktaş-İstanbul BB: 6-5 (Kupa finali penaltılarla)
Sivassspor-Trabzonspor: 2-3
Sivasspor-Fenerbahçe: 3-4
Murad_Kelleci58 07.07.2011, 11:09 korcan çelikay serbet bırakılmış. sahada futbolcularımızın şike yaptığına dair bir delil yok demek ki. iddia edildiği gibi yöneticiler para aldıysa, buna rağmen takımımız sahada aslanlar gibi mücadele ettiyse ne olacak peki.
federasyon neye göre karar verecek o zaman. rıza çalımbay dürüst bir adam.
çıkıp açıklama yapmalı.
Kaynak belirtsene kardeşim.. Korcan'ın serbest bırakılması ile ilgili...
Mustafa58Ağa 07.07.2011, 11:09 http://www.sivasspor.com/images/stories/baskan/odyakmaz1810.jpg
Başkanımız Ceza Evinde...
Mahkemenin kararına göre tutuklu olarak yargılanacak kişiler şu isimler;
Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz
Fenerbahçe İkinci Başkanı Şekip Mosturoğlu
Fenerbahçeli Yönetici İlhan Ekşioğlu
Fenerbahçe Altyapı Sorumlusu Cemil Turan
Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun
Eskişehirspor Sportif Direktörü Ümit Karan
Fenerbahçe Kulübü Muhasebecisi Tamer Yelkovan
Sivasspor'da geçen sezon kiralık olarak forma giyen Korcan Çelikay
Ali Kıratlı
Bülent İbrahim İşçen
Sami Dinç
Yusuf Turanlı
Abddullah Başok
Ahmet Çelebi
Mehmet Yenice
ALLAH KAHRETSİN
Kaynak belirtsene kardeşim.. Korcan'ın serbest bırakılması ile ilgili...
korcan metris de yatıyo
Murad_Kelleci58 07.07.2011, 11:13 korcan metris de yatıyo
Bende onu diyorum.. Arkdaşın biri Korcan serbset bırakılmış diye yazmış.. Bende kaynak göster diye yazdım.. Metris'e gittiğini biliyoruz.. akif o kadar da değil yani
Bende onu diyorum.. Arkdaşın biri Korcan serbset bırakılmış diye yazmış.. Bende kaynak göster diye yazdım.. Metris'e gittiğini biliyoruz.. akif o kadar da değil yani
korcan değil de mecnun başkan bırde ahmet çelebi bunlar bızım için çok önemli..
akşam gazetesinde bir haber.
Raporda, 'Yeni yasaya göre Fenerbahçe, Sivas, Eskişehir Kartal ve Giresunspor'un küme düşürülmesi gerekir' denildi, takımların armaları da dosyaya eklendi.
http://www.aksam.com.tr/polis-ekibi-iyi-idman-yapmis--52952h.html
yigido_ersin58 07.07.2011, 11:21 korcan serbest mı arkadaslar yalan haberlere yer vermeyelım arkadaslar herkesın siniri tepesinde lutfen özen gösterelım
B.DUMANLI 07.07.2011, 11:21 Biz transfer beklerken şu işe bak arkadaşlar haklansak bile biz küme düşeriz transfer yapamadık doğru dürüst bu sezon olmasada gelecek sezon bank asya birinci lig birinci lig bank asya :D sinirimden gülüyorum...
Önemli degil cocugum,tüm SIVAS´da yazdiklarina gülüyor zaten.Normal bir insanin kaleminden cikmadigi belli.
LosTie58 07.07.2011, 11:23 Moral bozmak istemem ama herşey net bitti bu iş. Feneri bile bitirdiler, Sivas'ı mı harcamayacaklar. Aziz Yıldırım'ın o resmini gördükten sonra daha geri dönüşü olmaz bu operasyonun. Adamların ellerinde sağlam deliller olmasa böyle büyük bir operasyona girişmezler. Gazetelerde, haberlerde yazanları okumuyor musunuz. İçerde önlerine öyle deliller sunuyorlarmış ki dönüşü yok bence bu yolun artık. Bazı menfaatler uğruna harcandı Sivasspor. Yazık olacak gerçek Sivasspor taraftarına. Kimse bunun bedelini taraftara ödeyemeyecek.
Bence asil kabus daha baslamadi.
Takim büyük ihtimalle küme düsürelecek.
Eger bazi futbolcularin sözlesmesinde 2. Lige düsersek serbest kaliriz maddesi varsa o zaman seneye Bank Asya'dan da cikmak o kadar kolay olmayacak.
FB hic bir oyuncu böyle bir madde koydurtmamistir herhalde sözlesmelerine.
Yani onlarin kaybi sadece bir sene olur, düstükleri gibi geri cikarlar...
bu siteye giren lazlara ve mecnun başkan düşmanlarına derimki defolun burdan gidip kınamı yakarsınız ne yaparsanız yapın ama burda yorum yazmayın.kendi sitenize gidip yazın ne yazarsanız.şimdilik cevap yazmıyorum sizlere zamanı gelince cevabınızı alacaksınız fareler.hele bir aklanalım .
Eger bazi futbolcularin sözlesmesinde 2. Lige düsersek serbest kaliriz maddesi varsa o zaman seneye Bank Asya'dan da cikmak o kadar kolay olmayacak.
BANK ASYA DA 5 YABANCI HAKKIN VAR Kİ BUNLARIN 2 TANESİ TÜRK CUMHURİYETLERİNDEN OLMAK ZORUNDA. KISACASI FENERİN 11 YABANCISI VAR. ONLARDA BİRTEK ALEX TE SORUN ÇIKMAZ. ÇÜNKİ TÜRK VATANDAŞI OLDU. ADAMLARIN GELİRLERİ FAZLA VE 1 YILDA GERİ ÇIKARLAR. ASIL BİZ NE YAPARIZ ONA BAKMAK GEREK. İŞİMİZ GERÇEKTEN ÇOK AMA ÇOK ZOR OLACAK.
Metal Gear 07.07.2011, 11:32 Bence asil kabus daha baslamadi.
Biz düşersek Fener de kesin düşecek...
İnsaf edip bari - puan vermeseler..
Fener'in olduğu bir ligde üstlige 2 takım çıkacak demektir..Parasal olark sıkıntı,adın lekeli..
Off be of...
BANK ASYA DA 5 YABANCI HAKKIN VAR Kİ BUNLARIN 2 TANESİ TÜRK CUMHURİYETLERİNDEN OLMAK ZORUNDA. KISACASI FENERİN 11 YABANCISI VAR. ONLARDA BİRTEK ALEX TE SORUN ÇIKMAZ. ÇÜNKİ TÜRK VATANDAŞI OLDU. ADAMLARIN GELİRLERİ FAZLA VE 1 YILDA GERİ ÇIKARLAR. ASIL BİZ NE YAPARIZ ONA BAKMAK GEREK. İŞİMİZ GERÇEKTEN ÇOK AMA ÇOK ZOR OLACAK.
küme düsen takimlar icin gecerli degil
Bank Asya'da 3 yabancı hakkı var. Öyle bir durumda zaten diğerlerini göndermek zorundasın...
küme düsen takimlar icin gecerli degil
küme düşersek yabancları gondermek zorunda değilmiyiz?
küme düşersek yabancları gondermek zorunda değilmiyiz?
hayir, kendileri gitmezse sorun yok.
Metal Gear 07.07.2011, 11:36 hayir, kendileri gitmezse sorun yok.
Kendileri gitmezse falan da sonuçta gelirimiz düşecek nasıl elde tutacağız onları,paralarını nasıl ödeyeceğiz..
Denizlispor'un küme düstügü sene Bank Asya'da kac yabanci ile oynadigina bir bakin... Süper Lig'den düsen takimlar icin gecerli degil o yabanci sinirlamasi.
yabancılarımız kaçmazsa eksi puanla başlamazsak bizimde kaybımız 1 sene olur. düştüğümüz gibi çıkarız. kara lekeyide temızlemiş oluruz.
Bu işten öyle ya da böyle bir şekilde zarar göreceğimiz belli artık. Bu durum kaçınılmaz oldu. Ben Mecnun başkanın hala aklanacağını düşünenlerdenim. Sonuçta hüküm giymedi, sadece tutuklu yargılanacak. Yani demek oluyor ki henüz suçu sabit değil ve hüküm giyene kadar da suçsuz demektir.
Burada biz yiğidolara düşen görev, köstek değil destek olmaktır. Felaket tellalları biraz susun be, lütfen biraz susun... Gölge etmeyin başka ihsan istemez...
Tutuklama için " kuvvetli suç şüphesi" olması lazım. Ya da cmk uyarınca katalog suçlardan birisi olacak .Sivasspor başkanı için her iki durum da söz konusu .Yani şu dakikadan sonra en kötü senaryo gerçekleşti ,ceza alması değil almaması sürpriz olur
Olan Sivasspora oldu ne yazık ki..Ortada işleyen bir yargı süreci var gizlilik kararı var .kamuoyunun bildikleri şu anda buzdağının görünen kısmı kaldı ki Tff bile gizlilik kararı nedeniyle tam olarak bilgilendirilmiyor sadece durumun vehameti anlatılıyor .
Yargılama sürecinin gidişatı şahıslar açısından hiç de iyi değil ...Şimdi RESMİ OLARAK dosya içeriğini bilmeyen Tff neye göre karar verecek bizim asıl sorunumuz o..İddianameyi beklerim derse 4-5 aya tekabül eder ve bu soruşturmanın daha da genişleyeceği düşünülürse süreç daha da uzayabilir .Tff nin genelgesindeki madde de açık .." Şikeye karışanlar, şike yapanlar teşebbüs edenler yönetici ise kulübe ligden düşürme cezası uygulanır ( uygulanabilir demiyor ) " .
Dolayısıyla Sivasspor camiasını bağlayıcı olan nokta artık Tff kararıdır..başkanı hakkında ise artık durumu çok zor aklanması 3-4 sene içinde çıkacak hükümle olur .Tutukluluğu da en erken muhtemelen ilk duruşmaya kadar sürer bu da 4-5 aydan öncesi değil..
Olan Sivasspora olmuştur sözün özü budur
hayir, kendileri gitmezse sorun yok.
KARDEŞ İYİ OKU. KENDİLERİNİN GİDİP GİTMEMESİ DEĞİL. 5 YABANCI VE EN AZ 2 TANESİ TÜRK CUMHURİYETLERİ. BU DÜŞEN TAKIM İÇİNDE GEÇERLİ.
TFF 1.LİG STATÜSÜ
MADDE 2 - FUTBOLCULARIN UYGUNLUĞU
(1) TFF 1. Lig’inde Süper Lig’inden düşen takımlarda bulunan ve sözleşmeleri devam eden
yabancı uyruklu futbolcular, sözleşme süreleri sonuna kadar kulüplerine bağlı olarak
kalabilirler. Bununla birlikte bu maddenin 5. fıkrasında belirtilen şartlara uyulması
zorunludur.
(2) TFF 1. Lig takımları, ilgili sezonunun başladığı yılın 1. ayının 1. günü itibariyle 24 yaşından
küçük olması şartıyla 3 yabancı uyruklu futbolcu ile sözleşme imzalayabilir ve bu futbolcuları
müsabakada oynatabilirler. Bu futbolcular ile imzalanacak olan sözleşmeler, sözleşmenin
yapıldığı sezon da dahil olmak üzere en fazla 3 sezonluk süreyi kapsayabilir. Süper Lig’den
düşen takımların yabancı uyruklu futbolcu kontenjanını boşaltmaları halinde bu hakkı
kullanabilmeleri mümkündür.
(3) Kulüplerin yukarıda belirtilen yabancı uyruklu futbolcular dışında, Azerbaycan, Kazakistan,
Özbekistan, Türkmenistan ve Kırgızistan ülkelerinin vatandaşı olan en fazla 2 futbolcu ile
sözleşme imzalayabilmeleri ve müsabakalarda oynatabilmeleri mümkündür.
(4) Kulübün Süper Lig’ e yükselmesi halinde, sözleşmesi devam eden yabancı uyruklu
futbolcular kulübün, Süper Lig yabancı uyruklu futbolcu kontenjanında sayılır. Kulübün TFF
2. Ligine düşmesi halinde ise, sözleşmesi devam eden yabancı uyruklu futbolcular
müsabakalarda oynatılamaz.
(5) TFF 1. Lig müsabakalarında, müsabaka isim listesine, 2 tanesi Azerbaycan, Kazakistan,
Özbekistan, Türkmenistan veya Kırgızistan vatandaşı olmak şartıyla en fazla 5 yabancı
uyruklu futbolcu yazılabilir.
BUDA TFF STATÜSÜNÜN LİNKİ
TFF 1. Lig (http://www.tff.org/Resources/TFF/Documents/002011/TFF/Talimatlar/TFF-1-Lig-Statusu.pdf)
mert gürol 07.07.2011, 12:16 sevgili yiğidolar ne mecnun başkanı ne ahmet çelebisi ne faruk taşseteni nede mehmet oflazı şuna emin olunki hiçbiri sivassporu şuanda bizim kadar düşünmüyordur hepsi kendi paçasını kurtarmanın derinde herkes gider sivasspor baki kalır ateş olmayan yerden duman çıkmaz şimdi bırakalım onlarıda takımımız nereye gidiyor ne olacak bunları düşünüp tartışalım
mert gürol 07.07.2011, 12:18 bildiğim kadarıyla bi alt kümeye düşünce bütün futbolcular serbest kalıyor allah korusun böyle bişey olursa bu takımda bi tane futbolcu kalmaz ne yaparız o zaman sivasın bitişi olur
Harput0658 07.07.2011, 12:20 Bu işten öyle ya da böyle bir şekilde zarar göreceğimiz belli artık. Bu durum kaçınılmaz oldu. Ben Mecnun başkanın hala aklanacağını düşünenlerdenim. Sonuçta hüküm giymedi, sadece tutuklu yargılanacak. Yani demek oluyor ki henüz suçu sabit değil ve hüküm giyene kadar da suçsuz demektir.
Burada biz yiğidolara düşen görev, köstek değil destek olmaktır. Felaket tellalları biraz susun be, lütfen biraz susun... Gölge etmeyin başka ihsan istemez...
İnşallah suçsuzdur. Aksini düşünmek çok ürkütücü ve çok alçaltıcı.
KARDEŞ İYİ OKU. KENDİLERİNİN GİDİP GİTMEMESİ DEĞİL. 5 YABANCI VE EN AZ 2 TANESİ TÜRK CUMHURİYETLERİ. BU DÜŞEN TAKIM İÇİNDE GEÇERLİ.
TFF 1.LİG STATÜSÜ
MADDE 2 - FUTBOLCULARIN UYGUNLUĞU
(1) TFF 1. Lig’inde Süper Lig’inden düşen takımlarda bulunan ve sözleşmeleri devam eden
yabancı uyruklu futbolcular, sözleşme süreleri sonuna kadar kulüplerine bağlı olarak
kalabilirler. Bununla birlikte bu maddenin 5. fıkrasında belirtilen şartlara uyulması
zorunludur.
(2) TFF 1. Lig takımları, ilgili sezonunun başladığı yılın 1. ayının 1. günü itibariyle 24 yaşından
küçük olması şartıyla 3 yabancı uyruklu futbolcu ile sözleşme imzalayabilir ve bu futbolcuları
müsabakada oynatabilirler. Bu futbolcular ile imzalanacak olan sözleşmeler, sözleşmenin
yapıldığı sezon da dahil olmak üzere en fazla 3 sezonluk süreyi kapsayabilir. Süper Lig’den
düşen takımların yabancı uyruklu futbolcu kontenjanını boşaltmaları halinde bu hakkı
kullanabilmeleri mümkündür.
(3) Kulüplerin yukarıda belirtilen yabancı uyruklu futbolcular dışında, Azerbaycan, Kazakistan,
Özbekistan, Türkmenistan ve Kırgızistan ülkelerinin vatandaşı olan en fazla 2 futbolcu ile
sözleşme imzalayabilmeleri ve müsabakalarda oynatabilmeleri mümkündür.
(4) Kulübün Süper Lig’ e yükselmesi halinde, sözleşmesi devam eden yabancı uyruklu
futbolcular kulübün, Süper Lig yabancı uyruklu futbolcu kontenjanında sayılır. Kulübün TFF
2. Ligine düşmesi halinde ise, sözleşmesi devam eden yabancı uyruklu futbolcular
müsabakalarda oynatılamaz.
(5) TFF 1. Lig müsabakalarında, müsabaka isim listesine, 2 tanesi Azerbaycan, Kazakistan,
Özbekistan, Türkmenistan veya Kırgızistan vatandaşı olmak şartıyla en fazla 5 yabancı
uyruklu futbolcu yazılabilir.
bende farkli bisey demedim zaten. yabancilarini tutabilirsin. ama en fazla 3 yabanciyi oynatabilirsin. diger takimlara göre avantajin A macinda 3 yabanci oynatirsin B macinda 3 baska yabanci oynatabilirsin.
sivas_5201 07.07.2011, 12:32 Ya arkadaslar yazılanlar çok mantıksız küme düsersek o zaman yönetimde kalanlar düsünür,siz kafanızı yormayın, asıl olan camianın en az zararla çıkması bu süreçten
skullo**58 07.07.2011, 12:34 böyle aksilikler zaten hep bizi buluyor.
Hatirlarsaniz Mecnun Baskan demistiki bir süre önce:
"Artik yepyeni formda bir Sivasspor göreceksiniz"
simdide bu olay Futbolcular sarsmazin cok kötü olur hayallerimiz suya düser
58MUAMMER58 07.07.2011, 12:36 :mad:BENİ SAVCININ YADA emniyetin güya delil diye ortaya koydukları resimler filan ilgilendirmiyor,sadece bu olayla ilgili mecnun başkanın 1 2 saat basın toplantısı yapmasını bekliyordum onun ağzından herşeyi duyup ona göre vicdanımın sesine kulak verecektim kısmet olmadı hepsine geçmiş olsun:mad:,gördüğüm kadarıyla ilahlar kurban istedi BU OLAY birilerinin 33 haftadaki hatalarının fb ve sivasa ödettirilmesidir,kimse bana martaval okumasın emniyet 7 aydır peşlerindeymiş filan hikaye ne yani 7 aydır sivasspor şike yapacak diye takipmi ediliyor bu tamamen rum döllerinin şampiyonluğu kaçırmanın kuyruk acısıyla iftira ve çamur atmasıdır hikümetinde onların biyerlerini serinletmesidir sivassporun elinden şampiyonluklar resmen silah zoruyla alınırken nerdelerdi:mad: içerdekiler kim bülent uygun,korcan,fb li yöneticiler,mecnun başkan vs kim bunlar ts lilerin ortak düşmanları bu operasyon çıkmadan ken di medyadalarında taraftar sitelerinde ortak düşman ilan ettikleri kişiler UEFA şimdiden biletimizi bastırmış padişah efendimizde fetvayı vermiş VURUN KELLERİNİ yani şansımız yok gibi .kabus tam başlamadı karar verilip kalemimiz kırıldıktan sonra asıl kabus başlıyacak yönetim hoca futbolcu taraftar vs işler ozaman karışır.
Aziz sorguya gidiyor.Allahım sen bize yardım et.Bizi şu hallede düşürenler utansın dicem biliyorum çok şey istemiş olacağım.
yeni başganı seçmemiz gerekiyor. mecnn başgan yıprandı, artık yapamz
Trabzonsporlu yöneticilerin, ligin ikinci yarısında yaptıkları Eskişehirspor (0-0) ve Sivasspor (3-2) karşılaşmalarında rakip takım oyuncularına şike teklifinde bulundukları ancak yine para engeline takıldıkları ifade edildi.
-şikeye teşebbüs den ts de düştü o zaman
yigido_ersin58 07.07.2011, 13:42 korcan ın sözleşmesi tek taraflı fesh edilmiş arkadaşlar dogru mu
yigido_ersin58 07.07.2011, 13:44 Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan Sivasspor kalecisi Korcan Çelikay'ın sözleşmesinin, oyuncunun içinde bulunduğu durum itibariyle, kulüp tarafından tek taraflı olarak fesh edildiği bildirildi.
kaynak: mackolik
esnaf kazandı ha şimdi söyleyin bakıyım kim kazandı kim kaybetti
kadirakin58 07.07.2011, 14:36 Başkanımız hakkında kesin birşey yok sadece yargı süresince tutuklu yargılanacak.
Her zaman başkana güvendim, güvenmeye de devam ediyorum. Yazacak söyleyecek birşey yok sadece mahkeme sonucunu bekliyoruz.
tutuklu yargılanması çok saçma. mecnun başkan delikanlı adamdır. ülkeyi terk edecek değil. tutuksuz yargılanmasını sağlasalar keşke..
bende farkli bisey demedim zaten. yabancilarini tutabilirsin. ama en fazla 3 yabanciyi oynatabilirsin. diger takimlara göre avantajin A macinda 3 yabanci oynatirsin B macinda 3 baska yabanci oynatabilirsin.
Bu konulari israrla tartistiran bir iki kisi var ve bu arkadaslar ne hikmetse sadece enpoze ettikleri sey bunlar olmustur.. Alin bakin kaniti su.. bak polis sunu söylüyor.Bak su gazeteci sunu söylüyor diyorlar.bunlarin agzindan SivasSporun bu ise bulastigindan ve o imalari iceren yazilar yazmakdan baska bir gayretleri yok.
Derdiniz Adaletin dogru tecelli etmesimi ? Hukukun herkes icin islemesimi? yoksa Hukukun irzina gecilmesimi? yada bir sehrin umudlarina tecavüz edilmesimi? anlamis degilim.Kardesim Bu ülkede herkes spor camiasi icinde ve disinda Türkiye futbolunun irzina kimlerin gectigini bilir.
Basbakanda dahil.biliyorumki önceki yazilarimida okudun. 2008 yilindan bu tarafa bu takimi hakkini hukukunu yemiyen kimse kalmadi. 2008 lig 3. bitirdik. 3 averaj kazigi cakip 4. yapip UEFA ya gidisimiz engellendi. 2009 yilinda Sampiyonluga giden takima yapilmayan kalmadi. Ergenekonculukdan, sikeciler var diyen kulüp baskaninin cezalandirilmasina kadar yine futbolcularin ayartilmasindan, Özgenerli Popermon kumpaslarina kadar.Bunlari iskembeyi kubradan atmiyoruz bunlar yazildi cizildi linkleride orta yerde duruyor. 2011 icin Trabzonsporlularin sike icin cabaladigini emniyetin kendisi diyor sivasspor disinda adi üc defa 2 defa gecen 4,5 takim var siz neden bunlardan bir yönetici bir futbolcu yada bir külüp baskaninin savci karsisinda olmadigini sormuyorsunuzda Israrla biriniz Kulübe baskan ariyor, biriniz suclamalari mesrulastirma cabasina giriyorsunuz.
cemeat kararimi var Partinizin aldigi kararmi var böyle yapin diye bilmiyorum ama ahlaki degil.Ayrica Tüm bu olanlar Mehmet Yildizin Göz altina alinma nedenlerinden degersizmide bunlari sorgulamiyorsunuz.bu tarafa hic bakmiyorsunuz.Hak Hukuk adalet farkli seydir. Irza gecme ayri sedir. Siz bu sehrin degerlerinin insan olmanin,Hakkin hukukun irzina gecenlerin amaclarina hizmet ediyorsunuz. yaptiginiz ahlaki degil.
DOGU_BEY 07.07.2011, 15:46 Bu konulari israrla tartistiran bir iki kisi var ve bu arkadaslar ne hikmetse sadece enpoze ettikleri sey bunlar olmustur.. Alin bakin kaniti su.. bak polis sunu söylüyor.Bak su gazeteci sunu söylüyor diyorlar.bunlarin agzindan SivasSporun bu ise bulastigindan ve o imalari iceren yazilar yazmakdan baska bir gayretleri yok.
Derdiniz Adaletin dogru tecelli etmesimi ? Hukukun herkes icin islemesimi? yoksa Hukukun irzina gecilmesimi? yada bir sehrin umudlarina tecavüz edilmesimi? anlamis degilim.Kardesim Bu ülkede herkes spor camiasi icinde ve disinda Türkiye futbolunun irzina kimlerin gectigini bilir.
Basbakanda dahil.biliyorumki önceki yazilarimida okudun. 2008 yilindan bu tarafa bu takimi hakkini hukukunu yemiyen kimse kalmadi. 2008 lig 3. bitirdik. 3 averaj kazigi cakip 4. yapip UEFA ya gidisimiz engellendi. 2009 yilinda Sampiyonluga giden takima yapilmayan kalmadi. Ergenekonculukdan, sikeciler var diyen kulüp baskaninin cezalandirilmasina kadar yine futbolcularin ayartilmasindan, Özgenerli Popermon kumpaslarina kadar.Bunlari iskembeyi kubradan atmiyoruz bunlar yazildi cizildi linkleride orta yerde duruyor. 2011 icin Trabzonsporlularin sike icin cabaladigini emniyetin kendisi diyor sivasspor disinda adi üc defa 2 defa gecen 4,5 takim var siz neden bunlardan bir yönetici bir futbolcu yada bir külüp baskaninin savci karsisinda olmadigini sormuyorsunuzda Israrla biriniz Kulübe baskan ariyor, biriniz suclamalari mesrulastirma cabasina giriyorsunuz.
cemeat kararimi var Partinizin aldigi kararmi var böyle yapin diye bilmiyorum ama ahlaki degil.Ayrica Tüm bu olanlar Mehmet Yildizin Göz altina alinma nedenlerinden degersizmide bunlari sorgulamiyorsunuz.bu tarafa hic bakmiyorsunuz.Hak Hukuk adalet farkli seydir. Irza gecme ayri sedir. Siz bu sehrin degerlerinin insan olmanin,Hakkin hukukun irzina gecenlerin amaclarina hizmet ediyorsunuz. yaptiginiz ahlaki degil.
ağzına sağlık abi dediğin g,b, bu konuları ısrarla tartışam yok kaynak şu gazete yok en kötü senaryo şu bu diyerek ve nedense hep böyle kulubün zor anlarında ortaya çıkıp felaket tellallığı yapan şahıscıklar! fikir beyan edene saygımız sonsuz, gerçeklerden zaten kaçılmaz herşey ortadır suçlu varsa er geç cezasını bulacaktır bunlara lafımız yok tabi ama sanki bunları durmadan farklı farklı boyutlarıyla yazıp çizerek burda bi B...K yediğini sananlar var ya asıl onları Sivasspordan temizlemeli...
ozledımeskıyı 07.07.2011, 15:53 esnaf kazandı ha şimdi söyleyin bakıyım kim kazandı kim kaybetti
lan ne alakası var şike deniyor seyirciyle ne alaksı var saçma spaan konuşma maçla olayın hiçbir alakası yok araştırılan maç öncesi ve sonrası yapılanlar bu kadarını almadın mı?
ibrahim58 07.07.2011, 15:59 benim başkanım ne kendini nede kulübünü 3 trilyona satmaz.benim bildiğim güvendiğim mecnun başkan bu.ha şeytana uyduysa böyle bişey yaptıysa tüm sivaslıların yapacağı gibi bir ömür bıyu affetmem
Olan oldu artık ama iddialara göre ts şikeye kalkmış ama başaramamış..tff yönergesinde şikeye teşebbüs eden kulübe de düşme müeyyidesi uygulanıyor ..Söylendiği gibi 2. dalga da başlarsa o zaman yalnız gitmeyiz
Hukuki prosedüre birşey diyemeyiz ama sivası tek maçta şikeyle suçluyorlar o fb maçını da tüm türkiye gördü ..yani iddianamenin içeriğini bilemiyoruz alınanlar suç amaçlı örgütten alındı ...Benim aklım ermiyor yani tff şikeden sivasa ceza verirse sebep fb maçı diyecek ama dediğim gibi ligin belkide en tartışmasız maçı o maçtı...Anlamak kestirmek hakikaten zor o fb maçı yüzünden de tff sivasa düşürme cezası verirse hakkaniyetsiz bir karar olacak ..O yüzden birşeyler yapılmalı
Neden bu kadar herşey biliniyordu da darağacı şimdi kuruldu. Neden seçimden önce düğmeye basılacaktıda seçimler girdi diye bekletildi. Buna bir açıklama getirebilecek babayiğit varmıdır. Son maç eğer Fenerbahçe Antalya olsaydı bu senaryoların aynısı olacakmıydı. Bu son maç eğer Fenerbahçe ile Bursa arasında olsaydı yine aynı senaryolar olacakmıydı. Bu tepeye binen AzizYıldırım kabusu bütün Anadolu kulüplerinin belasıdır. Konuşacak çok şey var. Ama Suuussssss....
Metal Gear 07.07.2011, 18:49 İstanbul valisi dava açıldıktan sonra herşeyin çok daha net olacağını söyledi..Başbakan da bu iş dallanmış budaklanmış dedi..Demek ki adamalr delillerine güveniyor ve ikinci ve üçüncü dalgalar da o dal ve budaklariçin gelecek..
emniyet operasyonda 2. dalga da olacak dedi. 2. dalgada ts yi götürecekler. şikeye teşebbüsten
emniyet operasyonda 2. dalga da olacak dedi. 2. dalgada ts yi götürecekler. şikeye teşebbüsten
ben hakemlerden de bir kacini toplamalarini bekliyorum.
ben hakemlerden de bir kacini toplamalarini bekliyorum.
faruk taşseten de malesef
Olan oldu artık ama iddialara göre ts şikeye kalkmış ama başaramamış..tff yönergesinde şikeye teşebbüs eden kulübe de düşme müeyyidesi uygulanıyor ..Söylendiği gibi 2. dalga da başlarsa o zaman yalnız gitmeyiz
Şu kabus gibi geçen kötü günlerde alacağım en iyi haber bu olur...
ALLAHTAN UMIT KESILMEZ INSALLAH SIVASSPOR KURTULUR BUNA INANIYORUM!
HERKEZ KICINA GORE BIR SEYLER UYDURMASIN KENDINIZE GELIN
ahmet çelebi serbest bırakılmış doğrumudur?
Has Sivas`li 07.07.2011, 20:36 Ya arkadaslar benim icimi kemirip duran bir cok soru var.
1- Korcan Nissan marka araba almasi bukadarmi anormal bisey, bu adam 3 kurusa top oynamiyordur herhalde? Keske MURAT 124 alsaymis...
2-Mac günü Otele gelen cantada para oldugu iddaa ediliyor, polis miktari belirlemeye calisiyormus. Para oldugunu bilmesini ragmen, neden miktarini bilmiyor yada suc üstü yapmiyor?
3-Bu cantanin otelin icin ne olduguna dair hic resim cikmadi? Bu Otelin lobbysinde güvenlik kamarasi yokmu?
4-Emniyetin aciklmasinda delillerin cok oldugu süyleniyor. Eger büyleyse neden Operasyon yapmak icin 6 hafta beklendi?
5-19 macta kesin sike var denilmesine ragmen, neden sadece SS, FB ve ES-ES alakali isimler üzerinde duruluyor?
6-Baskanimiz adliyeye cok rahat ve emin konustu. Isin ucunda 18 yila varabilecek cezayi bilen adam bukadar rahat olabilirmi?
Vallahi ben bunlara mantikli cevap bulamiyorum... Kiscasi cok soru isareti var?????
Simdi yapilmasi gereken eskisinden fazla takimiza destek olmaktir, yigido nasil olunur göstermek gerekir. Her zamanki gibi omurgali durusumuzu korumamiz gerekmektedir. Sivasspor memketimiz Sivas icin cok önemli bir deger, bir markadir. Bunun yipratilmasina izin vermemeliyiz.
YIGIDO: yigittir, merttir, delikanlidir, kimseyi yari yolda birakmayandir......
"ADAM GiBi ADAM, MECNUN BASKAN"
ahmet çelebi serbest bırakılmış doğrumudur?
Yanlış haber kardeş..
DoomsDay58 07.07.2011, 20:39 Başkana güveniyorum suçsuz bulunacaktır
alperen2009 07.07.2011, 20:52 22 Nisan 2011; 23:28:11 bu yorum eskisehir fener macindan sonra yapilmis bir yorum ......!!!!
bu iki takım artık bu seneden sonra kardeş kulup olurlar. eskişehir bu sene ligin kaderini değiştirmiştir. açıkça soylemek gerekirse eskişehir-fener maçında pozisyonları tek tek değinmek istemiyorum resmen vermiştir maçı. ve bu son maç güya avrupa kupalarına oynuyorlarmış bahaneleri hazır dikkat ettiyseniz bütün eskişehir oyuncuları ve bulent uygun demeçlerinde avrupaya değiniyor sanki söz birliği yapmışlar (maçtan once konuşulmuştur "biz bunun için oynuyouruz") goreceksiniz bulent uygun bu ikramlarının karşılığını fenerbahçe teknik direktörü olarak alacaktır. bunun da zamanı gelecek bekleyin. bence hafta arasında bu maçın kulisleri yapılmıştır ve ciddi bir teşvik primi verilmiştir. yoksa tüm bir ilk yarı kendi sahasında çakılı oynamanın mantığı ne olabilir. 2. yarı eskişehir buldukları pozisyonlar hep tsnin hucum yaparken kaptırdığı toplar. eskişehir maçın hiçbir döneminde uyunu riske etmedi bir puan ne işlerine yarayacak?
bu saatte sonra artık fenerbahçe lobisiyle şampiyon olur. bu iş bitmiştir.
alperen2009 07.07.2011, 21:01 07.07.2011 - 20:45
Eskişehirspor Kulübü, Teknik Direktör Bülent Uygun ile eski futbolcu ve sportif direktör Ümit Karan'ın sözleşmelerini tek taraflı feshettiğini açıkladı.
Eskişehirspor Kulübü yönetimi, futboldaki şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan teknik direktör Bülent Uygun ile eski futbolcu ve sportif direktör Ümit Karan'ın sözleşmelerinin tek taraflı feshedildiğini açıkladı
Benim düsünceme göre bu süreci baslatan Trabzonspordur.17 Mayıs 2011 tarihli gazetelerde Fedarasyona ve savciliga sikayetde bulunduklari yazildi.Bunlar cikip televizyonlardada ayni seyleri söylediler. Sanirim Öglenden sonraydi. kendi gönderdikleri cantacilar ve sike teklifleri akillarina gelmedi. büyük ihtimalle bakanindan savcisina kadar bu süreci baslatanlarin tümü. Trabzonluydu. Cünki Bir ucu Basbakana Bakanlara federasyon görevlilerini kisaca Hükümete bulasacak sürecin fitilini ateslediler. kendilerini kimsenin görmüyecegindende emindiler. Fakat bu sürecin buraya kadar gidecegini kendilerinin hesap ettiginide sanmiyorum.Onlarin hedefi sampiyonluk kaybetmenin hirsi ile saga sola camur atmakdi. birde federasyon secimlerinde adamlarinin veto yemesi onlari iyice kudurttu.
öyle 8 aylik bir hazirlik yapildigi söylentisi sadece Trabzon eksenli operasyonu perdelemek icin kullaniliyor diye düsünüyorum. Eger 8 aylik bir hazirlik süreci olsaydi birinci gün basina servis yapip saga sola adamlar salip incelemeler yapmazlardi.
Hükümetinde bu süreci nasil yürütecegi cok dikkat cekici 4 büyük dene bizanslilarin tüm yönetici ve baskanlarini iceri almalari gerekiyor adaletli olacaklarsa yine bu 4 bizans takimini düsürmeleri ve eski federasyonun tümünü iceri almalari gerekiyor. ayrica kendilerine bulastiklari bizim 2009 Ergenekon meselesi gibi Bursa sampiyonlugunda oynadiklari rol gibi de cabasi.
Kisaca süperligin tümünü tasviye etmeleri gerekiyor. ligin tepesinde olusmus cikar guruplari öyle bilinmiyen seyler degil hemen hemen her külübün listesinde bir iki genel kurul üyesi vekil ve bakan var. brökrat var valisi var emniyetmüdürü var. ne dönüyorsa bunlardan bagimsiz dönmüyor birtek
menejerlik ve bahis isleri biraz resmi alanin disinda kabul edilebilir. gerisi tümüyle merkezi otorite ile baglantilidir özellikle büyük kulüpler. ve federasyon.
sonuc olarak burada mesele bu isi bir iki günah kecisi secip bütün kirliligi onun üzerinemi yikacaklar yoksa gercekden hukuku adaletimi calistiracaklar.buraya kadar kendi sorustumalarinda bile isimleri cikan kulüp ve yönetilerine dokunmada sinifda kaldilar. ne yapacaklarina tam karar vermis degiller. ne kadar ileriye gitseler okadar balcik cikacak.bunun uluslar arasi rezil olma boyutuda cabasi.( Futbolda ergenekon Medya siyaset mafya ücgeni diyecek dis basin ) Basbakan bundanda rahatsizligini belirti. bir diger konuda hükümet acisindanda sürec net degil. Bir erkenn secim hic hos olmayacak kendileri icin.
birdaha asla bu oy oraninida millet vekili sayisinida yakalayamazlar bu bicimi ile.
Trabzon bakani polisi savcisi bunlari hesap edemedi. son haliyle bile emniyetin acikladi 19 macda süperligin onlarca takimi var daha listeye girec ek bir okadar takim ve yöneticiside cabasi eger hakki hukuku ile adaletli bir sorusturma yapilirsa. iste bütün sorun burada.!!!!!! bakalim ne olacak ne demisler. mevlam ne eyler ne eylerse güzel eyler. buradan kimse kimseyi artik avutarak kandirarak cikamaz bunu kimsede kabul etmez.Günah kecilikde dahil.
çok yazık oldu çok üzücü bi olay soyleyecek bi şeyde bulamıyorum
serkankeskin 07.07.2011, 21:26 sivas fenerbahçe maçında şike varsa sivas lı futbolcuların tutuklanmasa bile en azından ifadelerine başvurulması gerekir.bir çantadan bahsediyorlar paradan bahsediyorlar ama ortada şike yapan kimse yok.basının da eline malzeme geçti uydurup uydurup yazıyor.delil üzerine değil şüphe üzerine operasyon yapılıyor.ben başkanımızın şike yaptığına kesinlikle inanmıyorum.allahın izniyle en kısa zamanda başkanda kulüpde temize çıkacaktır.
alperen2009 07.07.2011, 21:41 sivas fenerbahçe maçında şike varsa sivas lı futbolcuların tutuklanmasa bile en azından ifadelerine başvurulması gerekir.bir çantadan bahsediyorlar paradan bahsediyorlar ama ortada şike yapan kimse yok.basının da eline malzeme geçti uydurup uydurup yazıyor.delil üzerine değil şüphe üzerine operasyon yapılıyor.ben başkanımızın şike yaptığına kesinlikle inanmıyorum.allahın izniyle en kısa zamanda başkanda kulüpde temize çıkacaktır.
SANIRIM BIZIM BASKANI SEDAT PEKERIN OGLUNDAN DOLAYI ICERDE TUTUYORLAR ONLARLA BIR BAGLANTISINI DESIFRE ETMIS OLABILIRLER,
BASKANIN OLAYI BENCE ONLARDAN AYRI BIR OLAY BIZIM BASKAN UC BES KURUSA MAC VERECEK INSAN DEYIL ZATEN DUN ADLIYEDE SOYLEDI AZ KALDI GERCEKLER ACIGA CIKACAK DEDI.....
SANIRIM BIZIM BASKANI SEDAT PEKERIN OGLUNDAN DOLAYI ICERDE TUTUYORLAR ONLARLA BIR BAGLANTISINI DESIFRE ETMIS OLABILIRLER,
BASKANIN OLAYI BENCE ONLARDAN AYRI BIR OLAY BIZIM BASKAN UC BES KURUSA MAC VERECEK INSAN DEYIL ZATEN DUN ADLIYEDE SOYLEDI AZ KALDI GERCEKLER ACIGA CIKACAK DEDI.....
Bende aynı düşüncedeyim kardeş. Şike konusunda zerre kadar şüphem yok benim.
Dark Force 07.07.2011, 23:52 Ne denebilirki ortada bişey varki başkan cezaevinde allah sivasspor camiasının yardımcısı olsun...
merkez_hakan 08.07.2011, 00:43 Allah bılıyor kımın ne oldugunu es es sıvas spor we fenerbahçe küme düşünce bu ulke de şike olmayacak mı buna kım ınanır soylermısınz kım hangı akıla mantıga sıgar bu tabı burası turkıye şaşırmamak gerek inş en kısa zaman her şey aydınlanacak we herkes görecek bunu......
Mecnun Başkan sevenlerin senin yanında sen bu memlekete Atatürkten sonra en fazla hizmet eden adamsın Allah kazadan BELADAN korusun...
ardahanlı 08.07.2011, 09:08 SANIRIM BIZIM BASKANI SEDAT PEKERIN OGLUNDAN DOLAYI ICERDE TUTUYORLAR ONLARLA BIR BAGLANTISINI DESIFRE ETMIS OLABILIRLER,
Aynı fikirdeyim. Bravo...
Arkadaşlar bu soruşturmanın çehresi basında olduğu gibi sadece şike soruşturması değildir. İşin içinde daha ciddi boyutlarda olaylar var. Biz taraftarların direkt olarak şike ilgisini çekiyor. Şike bana göre buzdağının görünen kısmı. Bakınız giresunsporla anılan kimler gözaltına alındıysa hepsi tutuklandı. Şike mike yoktur demiyorum, ama bana göre takipte öyleymiş gibi görünen yada dayandırılan bir konu. Yasadışı menajerlik ve bunun sınavınn kanundışı olarak ticaretinin yapıldığı iddiasıdır. Peker grubuyla benim bile ismim yan yana geçse bende tutukluydum. Demem o ki, bu işte başka birtakım mafya bağlantıları ve yasadışı ticari faaliyetler var, tutuklu yöneticiler bana göre şikeden ziyade bundan dolayı tutuklular.
Başka bir önemli konuda; bu ülkede artık eskisi gibi dokunulamayan insanlaradabir bir dokunulmaya başlandı. Bu bir korku imparatorluğu ve bana birşey olmaz baronlarının refüze edilmesi adına önemlidir. Bakınız spor yazarları ortalarda yok 1 haftadır, rıdvan nerede bilen varmı? veya hıncal erman ahmet çakar neden 1 haftdır form düşüklüğü yaşıyorlar anlayan varmı? Neymiş gizlilik var? ne gizliliği aziz yıldırımın habertürkün yayınladığı fotolar skandaldır zaten savcıda emniyet hakkında suç duyurusunda blundu. Emniyette ne oluyors hooop basında başlrım böyle yasağa. Uzun lafın kısası bir bit yeniği var ama neee?
B.DUMANLI 08.07.2011, 09:13 Bu güne kadar olan sike kapsamindaki gelismeler,Türkiye´yi mesgul etmis olarak gözüksede ben asil olacaklarin su ana kadar suskunlugunu bozmayan Aziz Yildirim´in konusmasi halinde Türkiye´de tüm dengelerin bozulacagini saniyorum.Eger o konusursa futbolda bir milad olur belkide süperligde takim kalmaz önümüzdeki sezon oyniyacak.Sayet ortada bir pislik varsa bu sadece FB ve Sivasspor´la sinirli oldugunu sanmiyorum.Aziz Yildirim su an icin susma hakkini kullaniyor ,baktiki hersey aleyhine isliyor,iste o an devreye girecek ve tüm gercekleri anlattiginda belkide Türkiye bunun altindan kalkamiyacak.Bir ATASÖZÜMÜZ derki,sessiz atin ciftesi yaman olurmus.Bekleyip görecegiz.Aziz Yildirim su anda beklemede ve üzerine oyun oynandigini basina aciklamis.Daha göreceklerimiz arkada gibi görülüyor,gidisat onu gösteriyor.Neden Türkiye Aziz Yildirim´in sorusturmasina odaklandi,sanki canli maca baglanmis gibi emniyet´in önünden kanallar saatlerce yayin yaptilar.Cünki onlarda biliyorki Aziz Yildirim yanarsa bu yolda baskalarinida birlikte yakar.
Burada tersine bir durum var.Biz bir sey ispatlamak zorunda degiliz sulanan biziz.böyle sacma sapan bir idda ile insanlari icerde tutmak basli basina skandaldir. Biz bir sey isbat etmek zorunda degiliz karalamayi yap ordan sonra deki sucsuzlugunu isbat et böyle bir hukuk olurmu? bizi suclayan isbat etmesi lazim. ayrica otelden cikarken elinde Canta olmasi sike parasi tasidigi anlamina gelmmez. Öyle ise Her diplamatik,Bürokratik ve dostane görüsme sonrasi Basbakandan baslayip bakanlara ve bürokratlara kadar yanlarinda yada adamlarin tasidigi cantaya bir kilif bicilebilir. mesela o cantada rüsvet parasi var ihaleler icin denilebilir. böyle sacma sapan bir idda olmaz. ayrica minareyi calan kilifini hazirlar polis senden önce orayi görüntülüyen tüm görüntüleri almistir.. otelin icide dahil!!!. eger o canta iceride verilmis olsaydi. onun görüntülerini bekletmeden servis ederlerdi. burada polisin kurdugu bir tuzak var. sadece disariya cikan canta resmedilmis. icerinin görüntüleri nerede diye soranlar bir kez daha söylüyorum.. polisin elinde!!!!.canta ile iceri girildigi icin sakliyorlar. aksi olmus olsaydi icerde birileri yöneticilerimize bir canta verseydi. naklen yayin gibi gergün televizyon ve gazetelerden seyrederdik merak etmeyin.
İŞTE O LİSTE
Beşiktaş-Fenerbahçe: 2-4
Kayserispor-Manisaspor: 1-2
Bursaspor-İstanbul BŞB: 1-1
Gençlerbirliği-Fenerbahçe: 2-4
Fenerbahçe-Konyaspor: 2-0
Gençlerbirliği-Trabzonspor: 1-2
Trabzonspor-Bursaspor: 1-0
Fenerbahçe-Ankaragücü: 6-0
Trabzonspor-İstanbul BŞB: 3-1
Fenerbahçe-İstanbul BŞB: 2-0
Eskişehir-Fenerbahçe: 1-3
Karabük-Fenerbahçe: 0-1
Sivas-Fenerbahçe: 3-4
Buca-Fenerbahçe: 3-5
TEŞEBBÜSLER
Eskişehir-Trabzon: 0-0 (şike teşebbüsü)
Sivas-Trabzon: 2-3(şike teşebbüsü)
Bank Asya 1. Lig:
Altay-Adana: 1-4
Adana-Kartal: 2-3
Ziraat Türkiye Kupası:
Beşiktaş-İstanbul BŞB: 6-5 (final maçı)
sivasli215 08.07.2011, 11:38 kişiler gelip geçicidir benim üzüldüğüm SİVASSPORUMUZUN bu rezillik içinde adının geçmesi.3-4 yıl öncesine kadar tüm TÜRKİYENİN gönlünü fetheden takım şimdi bir belirsizliğe doğru sürükleniyor, yazık :(((
Tutuklu Çelebi federasyon üyesi
Şike soruşturması kapsamında tutuklanan Ahmet Çelebi, Türkiye Futbol Federasyonu'nda yedek üye olarak yer alıyor.
Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklanarak cezaevine konulan Sivasspor eski yöneticisi Ahmet Çelebi, Mehmet Ali Aydınlar başkanlığındaki Türkiye Futbol Federasyonunda (TFF) yönetim kurulu yedek üyesi olarak yer alıyor.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Sivasspor'da 2004 yılından bu yana yöneticilik yapan Ahmet Çelebi, TFF'nin 29 Haziran Çarşamba günü yapılan olağan genel kurulunda, Mehmet Ali Aydınlar başkanlığında oluşturulan yönetim kuruluna yedek üye olarak seçildi. TFF Yönetim Kurulu yedek üyeliğine seçildikten sonra 30 Haziran Perşembe günü Sivasspor Kulübüne istifasını verdiği belirtilen Çelebi'nin istifasının kırmızı-beyazlı ekibin yönetim kurulu tarafından kabul edildiği belirtildi.
Yedek üyeliğe seçildikten 4 gün sonra, 3 Temmuz Pazar günü yapılan operasyonlar sonucu İstanbul'da gözaltına alınan Ahmet Çelebi, Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticileri Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu, Fenerbahçe Spor Kulübü Altyapı Koordinatörü Cemil Turan, Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz, eski Sivasspor ve Eskişehirspor teknik direktörü Bülent Uygun ve Sivasspor kalecisi Korcan Çelikay'ın da aralarında bulunduğu 15 kişi ile birlikte dün tutuklanarak Metris Cezaevi'ne konuldu.
Çelebi'nin Fenerbahçeli yöneticiler ve soruşturma kapsamında tutuklanan bazı kişilerle birlikte fotoğrafları da basına yansımıştı. Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz'ın çocukluk arkadaşı olduğu ifade edilen Ahmet Çelebi, Sivasspor yönetimine Otyakmaz'ın ilk kez başkanlığa seçildiği 7 Mayıs 2004'te yapılan olağanüstü genel kurulda girdi. Çelebi, 2004 yılından bu yana Sivasspor yönetim kurulunda asil üye olarak yer aldı.
Çelebi'nin, Sivasspor Kulübünün resmi internet sitesindeki yönetim kurulu listesinde yer alan ismi ve fotoğrafı dün kaldırıldı.
çelebi olmasa başkan serbest kalmıştı bence...
sebasteia 08.07.2011, 12:11 Loca'dan yer yatağına
10:25 | 08 Temmuz 2011
Soruşturmada Şekip Mosturoğlu, Bülent Uygun, Mecnun Odyakmaz'ın da aralarında bulunduğu 15 kişi tutuklandı, sayı 22'ye yükseldi. Metris'teki koğuşta 12 yatak olması kriz yarattı. Yer yatağı hazırlanınca tartışma çıktı...
Akşam Gazetesi'nin haberine göre; Şike soruşturmasında sabaha karşı çarpıcı gelişmeler yaşandı. Mahkemeye sevk edilen 20 kişiden 15'i tutuklanarak Metris Cezaevi'ne gönderildi. Bu isimler arasında futbol camiasının yakından tanıdığı Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, yönetici İlhan Ekşioğlu, Altyapı Koordinatörü Cemil Turan, Sivas Başkanı Mecnun Odyakmaz, Eskişehirspor'nu hocası Bülent Uygun, Sportif Direktör Ümit Karan, Sivas kalecisi Korcan Çelikay da yer aldı...
AYNI KOĞUŞTALAR
AKŞAM futbol dünyasının ünlü isimlerinin Metris'teki ilk saatlerinin perde arkasına ulaştı. Buna göre, 15 isim sabah 05.00 sularında cezaevine getirildi, A-17 koğuşuna konuldu. Koğuşta operasyonda daha önce tutuklanan ve aralarında Olgun Peker, Giresunspor Başkanı Ömer Ülkü'nün de bulunduğu 7 kişi de kalıyor.
ODYAKMAZ ÇOK KIZDI
Ancak 12 yatak bulunan koğuşa 22 kişi yerleştirilince yatak krizi çıktı. Cezaevi yetkilileri iddiaya göre yer yatağı koyacaklarını, bir süre böyle idare edileceğini söyledi. Yine iddiaya göre Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmak duruma isyan etti. Odyakmaz gardiyanlara bağırarak, 'Bu arkadaşlarımız yerde mi yatacak? Bunlara yatak getirin' dedi.
CEZAEVİ ŞU AN DOLU
Ancak görevlilerin, 'Şu anda cezaevi dolu. Yatak getirmemiz imkansız' yanıtı verdiği öğrenildi. Ranzası olmayan 10 kişinin yer yatağında bir süre idare edeceği öne sürülüyor.
SAYI DAHA DA ARTABİLİR
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım da şayet tutuklanırsa 22 kişinin kaldığı A-17 koğuşuna getirilecek. Yıldırım'ın da gelmesi halinde sayı daha da artacak. Cezavi yönetiminin bu nedenle yatak konusunda çözüm aradığı öğrenildi.
DOKTOR GELDİ
Adliyede rahatsızlanan Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu için cezaevi doktoru da dün erken saatlerde Metris'e geldi. Mosturoğlu dışındaki diğer isimlerin sağlık sorununun olmadığı öğrenildi. Bir ambulans da cezaevinde hazır bekletiliyor.
http://spor.milliyet.com.tr/loca-dan-yer-yatagina/spor/spordetay/08.07.2011/1411828/default.htm#Scene_1
Tutuklu Çelebi federasyon üyesi
Şike soruşturması kapsamında tutuklanan Ahmet Çelebi, Türkiye Futbol Federasyonu'nda yedek üye olarak yer alıyor.
Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklanarak cezaevine konulan Sivasspor eski yöneticisi Ahmet Çelebi, Mehmet Ali Aydınlar başkanlığındaki Türkiye Futbol Federasyonunda (TFF) yönetim kurulu yedek üyesi olarak yer alıyor.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Sivasspor'da 2004 yılından bu yana yöneticilik yapan Ahmet Çelebi, TFF'nin 29 Haziran Çarşamba günü yapılan olağan genel kurulunda, Mehmet Ali Aydınlar başkanlığında oluşturulan yönetim kuruluna yedek üye olarak seçildi. TFF Yönetim Kurulu yedek üyeliğine seçildikten sonra 30 Haziran Perşembe günü Sivasspor Kulübüne istifasını verdiği belirtilen Çelebi'nin istifasının kırmızı-beyazlı ekibin yönetim kurulu tarafından kabul edildiği belirtildi.
Yedek üyeliğe seçildikten 4 gün sonra, 3 Temmuz Pazar günü yapılan operasyonlar sonucu İstanbul'da gözaltına alınan Ahmet Çelebi, Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticileri Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu, Fenerbahçe Spor Kulübü Altyapı Koordinatörü Cemil Turan, Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz, eski Sivasspor ve Eskişehirspor teknik direktörü Bülent Uygun ve Sivasspor kalecisi Korcan Çelikay'ın da aralarında bulunduğu 15 kişi ile birlikte dün tutuklanarak Metris Cezaevi'ne konuldu.
Çelebi'nin Fenerbahçeli yöneticiler ve soruşturma kapsamında tutuklanan bazı kişilerle birlikte fotoğrafları da basına yansımıştı. Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz'ın çocukluk arkadaşı olduğu ifade edilen Ahmet Çelebi, Sivasspor yönetimine Otyakmaz'ın ilk kez başkanlığa seçildiği 7 Mayıs 2004'te yapılan olağanüstü genel kurulda girdi. Çelebi, 2004 yılından bu yana Sivasspor yönetim kurulunda asil üye olarak yer aldı.
Çelebi'nin, Sivasspor Kulübünün resmi internet sitesindeki yönetim kurulu listesinde yer alan ismi ve fotoğrafı dün kaldırıldı.
çelebi olmasa başkan serbest kalmıştı bence...
Ahmet Celebi Federasyon üyesi ise Federasyonuda düsürsünler o zaman Bank Asyaya
Ahmet Celebi Federasyon üyesi ise Federasyonuda düsürsünler o zaman Bank Asyaya
mahmut özgener de işin içinde. ama herkesi küme düşüremezler. ihale aziz yıldırım ve bızım başkana kalmış gıbı gorunuyor ..
sofularlı34 08.07.2011, 14:16 ....bu durum içindeyken bir şey yapmak lazım
AZİZ YILDIRIM'A SORULAN 12 SORU
Pişmanlık duyuyor musunuz?
1- Türk Ceza Kanunu'nun 221. Maddesi'nde düzenlenmiş olan “etkin pişmanlıktan” yararlanmak istiyor musunuz?
Özgener'e baskı yaptınız mı?
2- Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'e, alınan kararlarla ilgili olarak herhangi bir şekilde baskı yaptınız mı?
Şike talimatı verdiniz mi?
3- Fenerbahçe Kulübü'nün üst düzey yöneticilerini şampiyonluğa etki eden kritik maçlarda karşı takıma şike parası verilmesi konusunda yönlendirdiniz mi?
PFDK'ye müdahale ettiniz mi?
4- TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) üyelerine futbolculara verilecek cezalar konusunda telkinlerde bulundunuz mu?
MHK'den talebiniz oldu mu?
5- Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu etkileyen karşılaşmalara ilişkin Merkez Hakem Kurulu'ndan kendi taleplerinize göre hakem atanması yönünde talepleriniz oldu mu?
Federasyonu tehdit ettiniz mi?
6- Türkiye Futbol Federasyonu yöneticileri üzerinde tehdit ve baskı yaparak kulübünüz lehinde kararlar alınmasını sağladınız mı?
Korcan'a şike teklif ettiniz mi?
7- Sivasspor kalecisi Korcan Çelikay'a şike amacıyla para teklifinde bulundunuz mu? Şike için yöneticilerinizi aracı olarak görevlendirdiniz mi?
Şike için örgüt kurdunuz mu?
8- Şekip Mosturoğlu, Bülent İbrahim İşçen, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Mecnur Odyakmaz'la maçların sonuçlarını etkilemek amacıyla örgüt kurdunuz mu?
Paraları nereden ödediniz?
9- Şike yapılması için karşı takımın futbolcu ve yöneticilerine verilen paralar kulübün kasasından mı çıktı? Fenerbahçe Kulübü kasasından çıktıysa gideri ne olarak kaydettiniz?
Emenike'yi ne şartla aldınız?
10- Karabükspor maçında şike yapılması karşılığında futbolcu Emanuel Emenike'yi transfer etme sözü verdiniz mi?
Bucaspor için kim aracı oldu?
11- Bucaspor maçıyla ilgili şike yapılması için Sivasspor Başkanı Mecnur Odyakmaz'ı devreye soktunuz mu? Bülent Uygun, Bucaspor'a şike verilmesi konusunda aracılık yaptı mı?
Şike için para verdiniz mi?
12-Kulüp yöneticilerine şike yapılacak maçlarla ilgili para verdiniz mi? Paraların şikeye adı karışan kişilere ulaştırılmasını sağlamak için talimatlar verdiniz mi?
aziz yıldırım konuş be adam konuşda sivasın uzerınden kara leke kalksın!!!!
ben farklı bir yorumla yazıyorum bu birilerine verilen bir sözdür türkiye bir trabzon değildir bu onlara verilen bir sözdür asıl şikeyi başımızdak
iler yapıyor uyan türkiye
Sivasspor'dan Aydınlar'a ziyaret
Sivasspor'un yöneticileri, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ı ziyaret ederek futbolda yaşanan son gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulundu.
http://www.sporx.com/futbol/superlig/sivasspor/sivasspordan-aydinlara-ziyaretSXHBQ239551SXQ
alperen2009 08.07.2011, 19:20 AIZI YILDIRIM TUTUKLANDI....
trabzon şikeye teşebbüs etmiş 2 maç da. adamlar hiç oralı değiller. şampiyonluğun kendilerine verilmesini bekliyorlarmış.. bu nasıl adalet kardeşim ,,, bizmiyiz şikeci yeter ya .....
1- ‘BOL ŞUT ÇEKİN HA!’
SİVASSPOR-FENERBAHÇE (3-4)
22.05.2011
- Maç öncesi başkan Yıldırım ile yakın ilişkide olduğu Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz ile Bülent İşçen aracılığıyla görüşme ayarlamayı tercih etti. Bu görüşme sırasında takip edildiklerini düşünerek buluştukları yerde bulunan bazı araçlar üzerinde araştırma yaptı.
Görüşme sonunda Yıldırım, Odyakmaz’a takip edilmiş olma olasılığı nedeniyle “Bir şey olursa öyle..biletlerle ilgili konuştuk” dedi. Yıldırım, Odyakmaz ile bağlantısını kuran İşçen’e telefonda “Belli etmeden yardım etsinler tamam mı?” dedi.
- Bu görüşmeleri yeterli bulmayan Yıldırım, Odyakmaz’ın bilgisi olmadan Sivaslı yönetici Ahmet Çelebi aracılığıyla menajer Yusuf Turanlı görüştü. Turanlı, Sivassporlu kaleci Korcan Çelikay ile görüşüp şike konusunda anlaşmaya vardı. Maçta kaleci Çelikay elinden kaçırdığı top ile hatalı gol yedi. Hatta FB’li Ekşioğlu telefon konuşmasında “Bol şut ha!” diyerek futbolcuların kaleye bol şut çekmelerini söyledi.
- Sivassporlu yönetici Çelebi, futbolcu Mehmet Yıldız ile şike konusunda görüşme yaptı.
2- EMRE BELÖZOĞLU’NUN MESAJI DA DOSYADA
FENERBAHÇE-ANKARAGÜCÜ (6-0)
15.05.2011
- Yıldırım’ın talimatıyla Fenerbahçeli eski futbolcular Cemil Turan ve Yavuz Ağırgöl ile masör Mehmet Yenice, Ekşioğlu’ndan aldıkları para ile şike faaliyetlerini takip etti.
- Kasımpaşasporlu kaleci Murat Şahin ile Ankaragücülü futbolculara ulaşması için görüşüldü, ancak Şahin bu teklifi kabul etmedi.
- Ekşioğlu’nca zanlılara verilen 400 bin dolar şike parasının 100 bin dolarlık kısmı yapılan fiziki takip çalışmalarında zanlıların üzerindeyken gizli kamera ile görüntülendi.
- Ayrıca, İşçen, Başak ve menajer Turanlı, menajer Ümit Aydın ile görüştü. Aydın, şike amaçlı Ankaragücülü futbolcu Uğur Uçar’a teklifte bulundu, ancak Uçar kabul etmedi. Aydın, daha sonra Serdar Özkan ve Muhammed Türkmen ile görüştü. Ama bu futbolcular maçta oynamadı.
- Avukat Sami Dinç, maç günün sabahında Ankaragücü kalecisi Stefan Senecky’nin menajeri Milan Lednicky ile şike amacıyla kaldığı otelde görüştü. Kaleci Senecky, maçın 28. dakikasında kırmızı kart görüp maçı bıraktı.
- Ankaragücü futbolcusu Kağan Söylemezgiller’e menajer Ahmet Bulut’un ortağı Ekrem Okumuş’un telefonundan FB’li futbolcu Emre Belözoğlu’nun maçta fazla zorlanmaması, kendisini FB’ye transfer ettirebileceğini belirten bir mesaj atıldı.
3- ŞİFRE: UÇAK BİLETİ ALDIN MI?
TRABZONSPOR - İBB (3-1)
15.05.2011
- Bu maçta İBB’li futbolcular ile teşvik konusunda anlaşıldığı öne sürüldü. Karşılaşmayla ilgili iddialar şöyle: Yıldırım’ın talimatıyla Ekşioğlu ve Bülent İşçen görüşmeleri takip etti. Abdullah Başak aracılığıyla ile menajer Yusuf Turanlı İBB’li futbolcular İbrahim Akın ve İskender Alın ile görüşülüp teşvik için anlaşmaya varıldı. Zanlılar arasındaki telefon görüşmelerinde 7 futbolcuyla anlaşılması kastedilerek, “7 uçak bileti aldın mı?” şifresi kullanıldı. İBB’de oynayan diğer futbolcular ile İbrahim Akın üzerinden görüşüldüğü anlaşıldı.
- Yusuf Turanlı, Akın’dan kaleci ile de görüşmesini istedi, ancak kaleci Trabzonlu olduğu için görüşme yapılamadı.
4- SERDAR’A KART ÖNLEMİ
GENÇLERBİRLİĞİ- FENERBAHÇE (2-4)
03.07.2011
- Başkan Yıldırım, bu maç için İlhan Ekşioğlu’na talimat verdi ve kendisi de birebir Mehmet Şen ile görüştü. Doğan Ercan, Mehmet Şen ve Ali Kıratlı aracılığıyla GB kalecisi Serdar Kulbilge, yardımcısı antrenör Cengiz Demirel, futbolcular Serkan Çalık, Labinot Harbuzi, Hurşut Meriç ve Aykut Demir’e ulaşıldı. Doğan Ercan, maç günü bizzat İlhan Cavcav’ı ziyaret etti.
- Kaleci Serdar’ın 3 sarı kartı olması nedeniyle, bir önceki maç olan Ankaragücü - Gençlerbirliği maçında sarı kart görmemesi için görüşülerek, Fenerbahçe maçında oynaması sağlandı.
İlhan Ekşioğlu: Şimdi bu sen, tamam değil mi, bana söylemiştin şeyleri Murat, Serkan,
Doğan Ercan: Hurşut, oynarsa Serkan...
Ekşioğlu: Mehmet?
Ercan: Mehmet Akgün ama belki onu oynatmaz, Orhan’ı oynatıyor ya.
Ekşioğlu: Hurşut, Harbuzi, Aykut tamam.
Ercan: Jedinak oynarsa Jedinak’la da konuşuruz, tamam mı abi?
Ekşioğlu: Tamam.
Ercan: Yarın ben geliyorum değil mi abi?
Ekşioğlu: Gel gel ben bunlarla konuştum diyeceğim.
5- PARA MENAJERDEN
KAYSERİSPOR MANİSASPOR (1-2)
04.03.2011
- Menajer Doğan Ercan, Ekşioğlu ile görüştükten sonra bizzat Kayseri’ye gitti. Aynı zamanda menajerliğini yaptığı Kayserisporlu Önder Turacı, Ali Bilgin ve Emir Kujovic ile görüştü. Ercan’ın, Fenerbahçe’den aldığı parayı adı geçenlere ilettiği ve maçta kötü oynamalarını sağlayıp şike yaptırdığı iddiası dosyada yer aldı.
6- BURSA YENİLSİN!
BURSASPOR -İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE (1-1)
06.03.2011
- Ekşioğlu ile bağlantı kuran Ali Kıratlı, bu maçta Bursaspor’un yenilmesi için Yusuf Turanlı ile birlikte çalıştı. Kıratlı ve Turanlı, İBB’li Metin Depe, Zeki Korkmaz ve İbrahim Akın ile görüştü. Ayrıca İBB’nin eski oyuncusu Necati Ateş ile Kıratlı maçtan önce görüştü. İki menajer, adı geçen futbolculara iyi oynamaları ve Bursaspor aleyhine bir sonuç çıkması için para ödeyip maça müdahale ettiği iddia ediliyor.
7- VURAL, FENERBAHÇE’NİN DEREAĞZI TESİSLERİNDE
FENERBAHÇE KONYASPOR (2-0)
13.03.2011
- Maçtan bir gün önce Aziz Yıldırım ve İlhan Ekşioğlu, rakip takımın hocası Yılmaz Vural ve Cemil Turan’ın maçla ilgili görüşeceğini konuştu. Maçtan bir gün sonra Yılmaz Vural, Fenerbahçe’nin Dereağzı tesislerine özel aracı ile geldi. Burada Ekşioğlu, Turan ve Faruk Yaşar’la görüştü. Vural’ın maç için Fenerbahçe’den para aldığı, bilerek Konyaspor’un yenilmesini sağladığı öne sürülüyor.
14 Mart 2011 günlü telefon görüşmesi
Cemil Turan: Bizim arkadaş geldi Dereağzı’na.
İlhan Ekşioğlu: Ben oraya gideyim.
Cemil Turan: Ben de 10 dakika içinde çıkıp geliyorum, sen benim odaya git..
8- PARAYI ALIP ALMADIĞI KONTROL BİLE EDİLDİ
ESKİŞEHİRSPOR - TRABZONSPOR (0-0)
22.04.2011
- Trabzonspor’un maçı kaybetmesi gerekiyordu. Bu nedenle Aziz Yıldırım’ın talimatı ile Ekşioğlu, Ali Kıratlı’yı maç öncesinde Eskişehir’e gönderdi. Kıratlı, teknik direktör Bülent Uygun, yardımcısı Şükrü Ongan ve takım kaptanı Ümit Karan ile görüşüp Ekşioğlu’ndan aldığı parayı verdi. Karan da, aynı takımdaki diğer futbolculara ve Sezer Öztürk’e parayı dağıttı. Bu paylaşım telefon görüşmelerine yansıdı.
- FB Asbaşkanı Mosturoğlu, Sezer Öztürk’ün parayı alıp almadığını avukat Sami Dinç aracılığıyla kontrol ettirdi. Böylece Eskişehir’e teşvik ödemesi yapıldı.
9- SERDAR VE CENGİZ’E TEŞVİK ÖDEMESİ YAPILDI
GENÇLERBİRLİĞİ TRABZONSPOR (1-2)
- İddiaya göre, maçın Gençlerbirliği’nce kazanılması için Ekşioğlu, Yıldırım’dan aldığı talimatla GB’de görevli Cengiz Demirel ile maç öncesi, 16 Mart günü İstanbul’da görüştü. Ekşioğlu, FB’li Yelkovan’dan para alarak GB’li Serdar Kulbilge ve Cengiz Demirel’e gönderdi. Bu yolla maçta şike yapıldı. Ayrıca, bu maç için menajer Doğan Ercan da FB’li yönetici Alaeddin Yıldırım’ın yönlendirmesi ile Gençlerbirliği nezdinde girişimlerde bulundu.
10- 250 BİN LİRA GÖNDERİLDİ
ESKİŞEHİRSPOR FENERBAHÇE (1-3)
- Dosyaya göre, Yıldırım ve Ekşioğlu, günler öncesinden Ali Kıratlı aracılığıyla Eskişehirspor teknik direktörü Bülent Uygun ve takım kaptanı Ümit Karan’a ulaşmaya çalıştı.
- 7 Nisan günü Kıratlı, Ekşioğlu’dan yaklaşık 250 bin lira alıp Eskişehir’e gitti. Burada Uygun ve Karan ile görüşüp parayı teslim etti. Karan, aldığı parayı oynadığı takımdaki bazı futbolculara dağıttı. Maçın kaybedilmesi durumunda gönderilen paraya ek olarak yeni para gönderileceği zanlıların telefon görüşmelerine yansıdı. Ekşioğlu, bu süreçte adım adım Yıldırım’a bilgi verip onayını alarak hareket etti.
- Ayrıca, FB’li Şekip Mosturoğlu, Aziz Yıldırım ve Alaaddin Yıldırım’ın yönlendirmesiyle menajer Zafer Demiray aracılığıyla Eskişehirli futbolcu Sezer Öztürk ile maç öncesinde görüşülüp transfer teklifinde bulunuldu.
11- BU SEFER BURSA’YA TEŞVİK GİRİŞİMİ!
TRABZONSPOR BURSASPOR (1-0)
- Yıldırım ve Ekşioğlu’nun yönlendirmesiyle Ali Kıratlı maç öncesinde Bursalı futbolcu Sercan Yıldırım ile görüştü. Ayrıca, FB’de Brezilyalı oyuncuların tercümanlığını yapan Samet Güzel, eski FB’li Gökçek Vederson ile görüştü. Vederson da Bursa’nın Trabzon’u yenmesi için Bursalı iki futbolcu ile görüştü.
12- SİVAS DÜŞMESİN DİYE
BUCASPOR FENERBAHÇE (3-5)
- İddialara göre Fenerbahçe’nin şampiyon olmasıyla birlikte Sivasspor’un ligden düşmemesi için maçın Bucaspor’un aleyhine bitmesi gerekiyordu. Sivasspor’lu yönetici Ahmet Çelebi, Sivasspor’un eski oyuncusu Onur Tuncer’in numarasını maç nedeniyle görüşmesi için yurtdışında bulunan Bülent Uygun’a gönderdi. Uygun, devreye girdi.
- Ayrıca, Ali Kıratlı, Cemil Turan, Abdullah Başak ve Ahmet Çelebi maç için İzmir’e giderek futbolcu Musa Aydın’la görüştü. Uygun, Sivasspor’da teknik direktörken, Bucalı futbolcular Onur Tuncer ve Musa Aydın’la çalıştı.
13- CEMİL TURAN ESKİ OYUNCUSU CAN ARAT’LA GÖRÜŞTÜ
FENERBAHÇE - İBB (2-0)
- Başkan Yıldırım, Sivasspor yöneticisi Ahmet Çelebi’nin yanındaki Bülent isimli kişiyle FB tesislerinde toplantı yaptı. Toplantı sonrasında Çelebi ‘örgüt’le birlikte hareket eden menajer Yusuf Turanlı ile biraraya geldi. Bu görüşme sonrasında Turanlı, İBB’li futbolcu İbrahim Akın’la biraraya gelip yemek yedi.
- İBB’li futbolcu İskender Alın’ın, S.C. adlı kadınla gönül ilişkisi yaşadığı, aynı kadının FB Mali İşler Sorumlusu Tamer Yelkovan ile de ilişkisi olduğu, FB’li Cemil Turan’ın S.C. aracılığıyla Alın’a ulaşmaya çalıştığı anlaşıldı.
- Cemil Turan’ın, Yıldırım’ın talimatıyla daha önce de Fenerbahçe’de oynayan İBB’li oyuncu Can Arat’la görüştüğü ve maçta iyi oynamamasını istediği iddia edildi.
14- SERİÇ’E ULAŞMAK İÇİN SİNAN ENGİN’İ ARADI
KARABÜKSPOR FENERBAHÇE (0-1)
- Yıldırım’ın talimatıyla Mosturoğlu ve avukat Sami Dinç, Karabüklü Emenike’ye ulaşmaya çalıştı. Maçtan önce Emenike’nin menajeri Erdem Konyar ile Dinç bağlantı kurdu.
Öncelikle Emenike’nin maçta kötü oynaması için görüşüldü, ancak Fenerbahçe’nin Emenike ile görüştüğünün kamuoyunca öğrenilmesi üzerine kulüp doktorlarının herhangi bir sakatlığı olmadığını bildirmelerine rağmen, Emenike sakat olduğunu bildirip maçta oynamadı.
- Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Sinan Engin ile görüşerek kısa süre Beşiktaş’ta kalan Karabüksporlu Antony Seriç’e ulaştı. Seriç’in menajeri ile görüşmek üzere Mosturoğlu tarafından avukat Ayhan Çopuroğlu yurtdışına gönderildi ve menajeri ile şike amaçlı görüşüldü, ancak olumsuz yanıt alındı.
- Yıldırım’ın talimatıyla menajer Batur Altıparmak, Karabüksporlu futbolcu eski FB’li İlhan Parlak ile şike amaçlı görüşme yaptı.
http://www.sporx.com/futbol/superlig/iste-iddia-edilen-o-14-mac-ve-konusmalarSXHBQ239582SXQ
efekozan 10.07.2011, 23:12 sonuna kadar arkandayız sen dogru adamsın mecnun başkan
ZAFER_YILDIZ 10.07.2011, 23:53 MEVLAM NE EYLERSE GUZEL EYLER UMUDUNUZU YITIRMEYIN...
Çılgın Türk 11.07.2011, 01:20 Sezer’den çelişkili ifade
Türk futbolunda deprem etkisi yapan şike operasyonunun detayları ortaya çıkmaya başladı. Polisin saptamalarına göre, 'örgüt' üyeleri teknik takibe takılmamak için özel iletişim yöntemleri ve şifreler kullandı. Ancak polis tüm şifreleri kırdı...
Vatan'ın haberine göre İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan şike soruşturmasında, şüphelilerin takip edilmemek için özel çaba harcadıkları ortaya çıkıyor. Polis tarafından yapılan araştırmada, iddia edilen suç örgütü ile ilgili saptamalara yer veriliyor. Bu saptamalarda, Aziz Yıldırım'ın genelde yüz yüze görüşmeyi tercih ettiği veya aracı kullandığı belirtilirken telefon olarak da takibi zor olduğu söylenen Blackberry marka cep telefonu kullanıldığı belirtiliyor. İşte polisin saptamaları:
Blackberry zinciri
"Klasik çıkar amaçlı suç örgütlerinin en önemli özelliği suç işlemedeki profesyonelliğin yanında suçun gizlenmesi adına teknik takibe karşı duyarlı şekilde hareket etmesidir. Bu bağlamda soruşturmaya konu suç örgütü elemanlarının teknik takibe karşı son derece duyarlı hareket ettikleri, Örgüt lideri Aziz Yıldırım'ın görüşmelerini daha çok yüz yüze yaptığı, hatta Federasyon Başkanı Mahmut Özgener ile kendi arasında haberci kullandığı, şike faaliyetlerini yürütürken direkt olarak futbolcuya ulaşmaktan çok aracı kullandıkları, örneğin Aziz Yıldırım ile irtibatı kuran Bülent İbrahim İşçen'in şike faaliyetlerinde bulunan Ahmet Çelebi'ye ulaştığı, Ahmet Çelebi'nin menajer Yusuf Turanlı ile görüştüğü, son olarak Yusuf Turanlı'nın futbolcu İbrahim Akın'a ulaşarak şike teklifi götürdüğü görülmüştür. Bu şekilde şike teklifinin götürülmesinde çok fazla aracı kullanarak Şike Zincirinin çözülmesinin önüne geçmeyi hedefledikleri anlaşılmaktadır. Şahısların cep telefonu ile görüşmek yerine, teknik takibinin mümkün olmadığını düşündükleri Blackberry marka cep telefonu ile birbirlerine mesaj göndermeyi tercih ettikleri, bazı zaman ise sabit telefon hattı bularak bu telefonlardan görüştükleri görülmüştür."
Sezer'in 2 çelişkisi
Yapılan şike soruşturması kapsamında emniyet birimleri, Fenerbahçe'nin Eskişehir'den transfer ettiği Sezer Öztürk'ün sorgusunu yaptı. 31 sayfa süren sorguda, emniyet birimleri Sezer Öztürk'ün Fenerbahçe'ye transferi karşılığında şike yaptığını iddia etti. Bu iddialarıyla ilgili de sorular yöneltti. Sorgu tutanağı incelendiğinde Sezer Öztürk'ün bazı sorulara ya yanlış cevap verdiği ortaya çıkıyor. Verdiği yanlış cevaplar ise emniyet tarafından bir bir yakalanıyor... İşte Öztürk'ün ifadeleri...
1)- Mosturoğlu'nu tanır mısın?
Soru: (Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, Doğan Ercan'ın aralarında olduğu çok sayıda isim sayıldı) Bu şahıslardan kimi ne şekilde tanıdığınızı ve aranızdaki ilişkiyi açıklayın.
Cevap: Aziz Yıldırım ile Fenerbahçe Spor Kulübü'nün başkanı olarak, 10 gün önce transfer görüşmeleri esnasında tanıştım. Bundan önce şahsı tanımıyordum. Ama medyadan adını duymuşluğum vardı. Mosturoğlu'nu Fenerbahçe kulübünün avukatı ve Asbaşkan'ı olarak tanıyorum. Yine onu da 10 gün önce transfer görüşmelerinde tanıdım. Daha önceden kendisini tanımıyordum. 10 gündür şahsı tanıyorum.
Soru: 10 Nisan 2011 tarihinde saat 19.35'te Şekip Mosturoğlu'nun Şişli İlçesi Harbiye'deki Kahan İş Merkezi'ndeki ofisine Zafer Demiray ile birlikte gittiniz. Yanınızda A ve B şahısları da vardı. Belirtilen tarihte Mosturoğlu'nun Harbiye'de bulunan iş yerine gittiğinizde yanınızda bulana şahıslar kimlerdi? Görüşme içeriği hakkında bilgi veriniz?
Cevap: Mosturoğlu'nun iş yerine kendisi ile tanışmaya gittim. Yanımda Zafer Demiray, Zafer'in bir arkadaşı ve babam vardı. Şekip Mosturoğlu'nun yanında da oğlu vardı. Görüşme tam bir aile ortamı havasında geçmiştir. Şahıslarla ailece tanıştık.
Soru: Yukarıda Şekip Mosturoğlu isimli şahıs size sorulduğunda şahsı Fenerbahçe Asbaşkanı olarak basından tanıdığınız ve 10 gün önce transfer girişmileri sırasında tanıma şansınız olduğunu söylemenize rağmen 1,5- 2 ay önce görüşme yaptığınız anlaşılmıştır. Bu çelişkili durumu izah ediniz.
Cevap: Görüşme yaptığımı hatırlamadığım için Mosturoğlu için 10 gün önce tanıdığımı söylemiş olabilirim.
2)- Kıratlı'yı tanır mısın?
İfade tutanağında Sezer Öztürk'e polisler, Ali Kıratlı'nın İlhan Ekşioğlu ile yaptığı telefon tapesini okudu. Tapede şu ifadeler yer alıyor: "İlhan'ın "karşıda bi buluşalım dedi ona gidiyorum şimdi" dediği, Ali'nin "şey yanımda yeni transfer bir şey diyor musun" dediği ve görüşmenin devamında Ali'nin telefonu yanında bulunan Sezer Öztürk'e verdiği, Sezer'in hal hatır sorduğu, İlhan'ın "siz inşallah iyi olunca daha iyi olacağız" dediği, Sezer'in (Gülüyor) "İnşallah öyle olacak" dediği, İlhan'ın "görüşürüz sonra önümüzdeki hafta" dediği tespit edilmiştir."
Soru: Ali Kıratlı ile buluşma sebebiniz nedir?
Cevap: Ali Kıratlı isimli şahsı tanımıyorum. Bu görüşmeyi hatırlamıyorum. İlhan Eksişoğlu "siz inşallah iyi olunca daha iyi olacağız" derken neyi kast etti bilmiyorum.
ŞİRKET CEO'SU AZİZ YILDIRIM
Polis tarafından yapılan araştırmada, şike ile ilgili yapılan telefon görüşmelerinde şifre kullanıldığı iddia ediliyor. Bu şifreler ise şöyle sıralanıyor:
Aziz Yıldırım: Bir numara, Şirket Ceosu
Ali Kıratlı: Rüzgar, Şekerli
Futbolcu: İnşaat işçisi, mağdur, müvekkil
Hakem: Hakim
Para: Gram
Para alma: Kahve içme
Şike yapılacak maç: Dava, inşaat, mahkeme, proje, tarla, taş ocağı, mühendis
Teşvik almak: Mamalanmak
eroltas58 11.07.2011, 03:54 malesef malesef,maf ettiler yandik,bir fener sevdasi yuzunden yaktiniz bizi lan yaktiniz,gorunen koy kilavuz istemez,yaktiniz lan sivasi yaktiniz,goz gore gore bizi bank asyaya dusurdunuz be,bunun vebalini kim verecek kim,bunlari yapanlar mutlaka cezasini ceker,bu bu dunyadami olur obur dunyada mi,aldim bilgilere gore bizi fenerbahceyi bank asyaya dusurduler.
malesef malesef,maf ettiler yandik,bir fener sevdasi yuzunden yaktiniz bizi lan yaktiniz,gorunen koy kilavuz istemez,yaktiniz lan sivasi yaktiniz,goz gore gore bizi bank asyaya dusurdunuz be,bunun vebalini kim verecek kim,bunlari yapanlar mutlaka cezasini ceker,bu bu dunyadami olur obur dunyada mi,aldim bilgilere gore bizi fenerbahceyi bank asyaya dusurduler.
Sendeki bilgi Basbakanda yok. Daha iddaname yok ortada verilmis bir hüküm yok hemen düsürdünüz takimi.
Çılgın Türk 11.07.2011, 17:20 Futbol dünyasının önemli isimleri ifadeye çağrıldı
Şike soruşturması kapsamında Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı, Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Konyaspor'un eski teknik direktörü Yılmaz Vural, Beşiktaş'ın eski menajeri Sinan Engin ve İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu futbolcular İbrahim Akın ve İskender Alın şüpheli sıfatıyla ifade verecek.
malesef malesef,maf ettiler yandik,bir fener sevdasi yuzunden yaktiniz bizi lan yaktiniz,gorunen koy kilavuz istemez,yaktiniz lan sivasi yaktiniz,goz gore gore bizi bank asyaya dusurdunuz be,bunun vebalini kim verecek kim,bunlari yapanlar mutlaka cezasini ceker,bu bu dunyadami olur obur dunyada mi,aldim bilgilere gore bizi fenerbahceyi bank asyaya dusurduler.
Kardeş şu bilgi aldığın yere bir sorsana başkanımız ceza alacak mı, alacaksa ne kadar alacak ? :D:D:D
mehmet ali aydınlar "
"Bu işin içinde sadece Fenerbahçe yok. 6-7 tane daha kulüp var. iki tane daha büyük kulüp var. Bizim elimizde sihirli değnek yok. Herkesi memnun etmemiz mümkün değil.
Karar almamız için savcının iddianame vermesi ve bizim de delilleri görmemiz gerekli.
Bu işlere karışanları ömür boyu futboldan men etme hakkımız var. Biz de en ağır cezaları vereceğiz. Ama kişisel görüşüm kurumlarla kişileri karıştırmamak gerektiği yönünde. Bir üst mahkemeden de tutuklama kararı çıktığı taktirde biz de disiplin soruşturmasını başlatacağız"
buda demek oluyorki lig başlasa bile herşey olabilir. ankaraspor gibi ligin ortasında küme düşmeler olabilir..
risale69 12.07.2011, 09:44 işin içinde 6-7 takım var. kolay kolay küme düşüremezler. isnad edilen suçlar sabit görülürse şikeye karışan şahıslar ağır bir şekilde cezalandırılır. fenerin elinden şampiyonluğu alınır .şikeye karışan bütün klüplerin puanları da suçun ağırlığına göre silinir.
iste tff'nin aciklamasi
"malesef turckcell super lig ve bank asya 1.lig yer degitirecek" :D
Çılgın Türk 13.07.2011, 22:16 Suçlamaları kabul ettiler
İstanbul BŞB'nin iki futbolcusu İbrahim Akın ve İskender Alın sorgu esnasında kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etti.
http://www.ligtv.com.tr/Default.aspx?r=1&hid=95289
Suçlamaları kabul ettiler
İstanbul BŞB'nin iki futbolcusu İbrahim Akın ve İskender Alın sorgu esnasında kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etti.
http://www.ligtv.com.tr/Default.aspx?r=1&hid=95289
Bakalım bu gece neler olacak ? Eğer Serdar Adalı tutuklanırsa işler daha da karışır gibime geliyor.
58MUAMMER58 13.07.2011, 22:34 KABUS ŞİMDİLİK BİTTİ henüz tehlike geçmedi bjk ts de işin içinde tff kurumlarla şahıslar ayrı tutulmalı diyor bencede öyle olması lazım taraftarın suçu ne bence iyi bir yol bulacaklardır hata eden şahısları cezalandıracaklardır yoksa süper ligde kimse kalmaz
Aziz Yıldırım'ın ifadesinin tam metni diye basında çıkan yazıları gördünüz mü ? Sayfalarca yazı var. Eğer orda yazılanlar kafadan sallama değilse ve gerçekten Aziz Yıldırım'ın ifadeleriyse hiç bir suçlamayı kabul etmemiş.
şarkışla 58 13.07.2011, 23:07 Aziz Yıldırım'ın ifadesinin tam metni diye basında çıkan yazıları gördünüz mü ? Sayfalarca yazı var. Eğer orda yazılanlar kafadan sallama değilse ve gerçekten Aziz Yıldırım'ın ifadeleriyse hiç bir suçlamayı kabul etmemiş.
Sen kabul etmesini mi bekliyordun............
Çılgın Türk 13.07.2011, 23:22 İşte karar!
Şike operasyonu kapsamında mahkemeye sevkedilen Beşiktaş Asbaşkanı Serdal Adalı, teknik direktörü Tayfur Havutçu, güvenlik müdürü Ahmet Ateş ve İBB'li futbolcular İbrahim Akın İskender Alın mahkeme tarafından tutuklandı.
allah allah ortalik toz duman :rolleyes:
mühendisburak58 14.07.2011, 12:50 http://www.internethaber.com/metris-cezaevinde-ilginc-gelismeler-359404h.htm
ardahanlı 14.07.2011, 12:55 Enkuvvetli delil olan "itiraf" en son savcılık sorgusunda (13.07.2011) vukuu bulduğu söyleniyor. Bu durumda bjk nında yöneticilerinden Sardal Adalıda şike isnadı hasebiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi. Böylelikle büyük ihtimalle TFF talimatnamesinin 55.maddesi gereği küme düşürülmesi gerekiyor (temyiz yolu dahil mahkeme kararı muteberdir).
Fenerbahçe, Sivasspr ve Eskişehirspordan daha çok beşiktaş en negatif pozizyonda olan takım konumuna geldi. İtirafların nedenide bana göre i.akın ve iskenderin 3te 2 oranında ceza indirimi olabilir yada beşiktaşın bu isimleri transfer etmekten vazgeçmesiyle bahse konu bu oyuncuların bir taşla iki kuş misali gibi hareket etmesinden olabilir.
İleriki günler çok buhrana ve sıkıntıya gebe arkadaşlar, dileğim tutukluluk halinin hem bu dava hemde tüm davalarda minimize edilmesidir. Zira tutukluların uzun süren bu hallerinden sonra beraat etmesi kabullenilir gibi değil. Artı tutukluların masraflarıda bizlerin cebinden çıkttığı düşünülürseki buda çok vahimdir.
İnşallah tez vakitte bu süreç biter yoksa Türk futbolu önümüzdeki yıl ortalarında tekrar bir kaosa girer, TFF bunun altından zor kalkar....Hayırlısı
jaguar19 14.07.2011, 19:03 KABUS ŞİMDİLİK BİTTİ henüz tehlike geçmedi bjk ts de işin içinde tff kurumlarla şahıslar ayrı tutulmalı diyor bencede öyle olması lazım taraftarın suçu ne bence iyi bir yol bulacaklardır hata eden şahısları cezalandıracaklardır yoksa süper ligde kimse kalmaz
Yönetimin yaptığı olumlu icraatlarda takım olumlu etkilenip taraftar seviniyorsa
Yönetimin yaptığı olumsuz icraatlarda da takım olumsuz etkilenir taraftar da üzülür.
Ne yazıkki kanunda yazan bu.
Stadda bir tane dengesiz şişe atar ceza tüm takıma kesilir.
Dışarda olaylar çıkar cezayı futbolcular ve taraftarlar çeker.
Şimdi vicdanı bakımdan yanlış olarak görülüyor.
Fakat taraftarın, başkanın ve futbolcuların bir bütün olduğu komple bir camiayı temsil ettiğini düşünürsek doğru olarak görülüyor.
Kanuna göre takımın yönetimindeki insanlar bu işlere karışınca takım komple etkileniyor. Futbolcuların yaptığı ise bireysel olduğu için takımı etkilemiyor.
Alında bunu m. ali aydınlar da biliyor da amaç nabız yoklama.
Hafiften yusuflama var.
lan ne alakası var şike deniyor seyirciyle ne alaksı var saçma spaan konuşma maçla olayın hiçbir alakası yok araştırılan maç öncesi ve sonrası yapılanlar bu kadarını almadın mı?
git fenerbahçeyi şükrü saracoğlunuzda destekle
Bir an önce cıksın başkanımız özledik artık inşallah bir an önce şu dava su yüzüne cıkarda başkanımız sucsuz yargılanıp gene görevine devam eder..
kolukisa 27.07.2011, 19:44 cok komik bir durum,sen ligin sonuna kadar ecel teri dök kalmak icin canla basla calis,simdi mas basinda elinden almaya calisinlar,savcilar ve hakimler bu ikibasli tutumdan insallah vaz gecip herkeze esit muamelede bulunurlar,suclari mahkemece kesinlesmiyen herkez sucsuzdur,ve kendilerini savunma haklari en dogal hakklaridir ellerinden alinamaz,umarim Sivasspor körbir karara kurban gitmez.bu erman hoca ile digerlerinide tutuklasinlar madem bukadar cok sey biliyordular da bulara nicin göz yumdular insanlik namina zamaninda suc duyusunda bulunmalari gerekiyordu,bu girisimde resmen bulunmadiklari icin resmen onlarda sucludur kamu oyuna saygiyla duyurulur,komsunun evine hirsiz girerken görürde mudahale etmezsen sende hirsiz kadar suclusundur.hollanda'dan selemlar
58MUAMMER58 27.07.2011, 21:19 TFF 15 AĞUSTOSTA KARARI AÇIKLAYACAKMIŞ o tarihe kadar 9 doğuracağımız kesin inşallah kararlar adil olur kamu vicdanını sızlatmaz bu olayda en mağdur takım sivasspor bizi ilgilendirmiyen bi yarıştan sebeb sivasspor suçlanıyor adamlar pastanın kaymağını yiyorlar fb yi yenemiyor sivassporda yenemeyince yok neden hatalı yedin yok niye auta attın yok niye yemek verdin diye sudan sebeble sivassporu bu işlere bulaştırıyorlar mademki bu işlere bulaşıldı toptan temizlik şart oldu yaw senin milli takımın şike yapmış senin tff yapmış hakemlerin yapmış onlardan kimse yok içerde ilginç mademki bu kanun 20 yıl geriye gidiyor alın size suç duyurusu delil yoktu belge yoktu diye bahanede yok* diyarbakır-altay maçında polis altaylı oyuncuları coplıyor soyunma odasına gaz sıkıyor yayıncı kuruluşun kamerası karartılıyor emniyet müdürü 3 puanı bırakın gidin yoksa can güvenliğinizi sağlayamayız diyor sahada tas sopa demir cubuk şişe vs hersey yağıyor diyarbakır şampiyon oluyor *ordu-eskişehir bank asya ya çıkma maçı yapıyor deplasmanda eskişehir 2-0 galip dak 85 ordulu taraftar bıçakla hakemi kovalıyor adam canını zor kurtarıyor maç tatil ediliyor 1 aysonra tekrar oynatılıyor ordu 3-1 kazanıp çıkıyor tüm bunlar türkiyenin gözleri önünde oluyor şimdi temiz futbol diye biyerlerini yırtan o çocukları ozamanlar ses çıkartmadı şimdi yargılanmadan insanlar kendini savunmadan düşürün bunları diye yaygara kopa<rtıyorlar bakalım bu saydığım maçlardaki rezilliklere ne yapacaklar diğerlerini saymıyorum bile manisa -rize akçaabat -rize antep-sivas saymıyorum bile haluk ulusoya dokunabileceklermi?çok merak ediyorum ogün bu kararları alan tff disiplin komisyonunada güvenmiyorum.:mad:
Her kabusun sonu mutlu bir rüyayla devam eder, Baskanimiz aklandigi gün asil o gafillere kabus olacaktir..
Çılgın Türk 28.07.2011, 11:27 FB Emenikeyi satacak galiba. Borsaya bildiri göndermis.
Galiba küme düsecekler.
FB Emenikeyi satacak galiba. Borsaya bildiri göndermis.
Galiba küme düsecekler.
beter olsunlar bunları iskinin arıtma tesisinde arıtıp öyle toplum içine atacaksın
Çılgın Türk 28.07.2011, 12:18 'Süper Lig'den 5-6 takım düşebilir'
Aydınlar, Süper Lig'den 5-6 takımın Bank Asya 1. ligine düşebileceğini söyledi
27/07/11 10:30
.
Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, dünkü zirvede konuşmaları ve tavrıyla kafalardaki soru işaretlerine son verdi. Aydınlar, "Arkadaşlar Süper Lig’den 5-6, Bank Asya 1.Ligi’nden de 6-7 takım küme düşebilir. Süper Lig 18 takımla başlayacak" dedi.
- Futbol Federasyo-nu’nun dün Bank Asya 1. Lig’e yer alan kulüplerin başkanlarıyla yaptığı toplantıda ilginç diyaloglar yaşandı.
TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar önce kısa bir konuşma yaptı ve başkanlara toplantıya katılımlarından dolayı teşekkür etti.
Türk futbolunun tarihindeki en kaotik ortamdan geçtiğinin altını çizen Aydınlar, bu dönemi hep birlikte en az zararla atlatmak için çaba sarfettiklerini söyledi.
Hürriyet'in haberine göre toplantıda şu konuşmalar geçti:
- Arkadaşlar, bu sezon Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig kesinlikle 18 takımla oynanacak.
Bu sözler Bank Asya 1.Lig kulüp başkanları arasında heyecan yarattı. Öyle ya, eğer Süper Lig’den 5-6 takım düşerse kendilerinin de bir üst lige çıkma ihtimali vardı. Ama bu beklenti az sonra hayal kırıklığına dönüştü.
- Arkadaşlar Süper Lig’den 5-6, Bank Asya 1.Ligi’nden de 6-7 takım küme düşebilir.
Aydınlar bu konuda soruların hepsini yanıtsız bıraktı.
- Kimler düşebilir, kimler çıkabilir size söyleyemem.
SÜPER LİG’E HANGİ TAKIMLAR ALINIR?
- Sadece kulüpler değil, teknik direktörler ve futbolcuların da kaderleri söz konusuydu. Başkanlar bu konuda endişelerinin giderilmesini istiyor ama Aydınlar soruşturma hakkında en küçük bir detay vermiyordu.
- Başkan, lig 18 takımla başlayacak diyorsunuz. Eğer 5-6 takım düşerse Süper Lig’e hangi takımlar alınacak?
- Bank Asya 1.Lig’den alacağız.
- Bank Asya 1.Lig’den de o kadar takım düşecek. O zaman ne olur?
- Bir alt ligden alırız.
BAŞKAN HUKUKÇULARDAN GÖRÜŞ ALDI
- Bu nokta herkesin kafasını karıştırdı. Çünkü federasyonun bir yada birkaç takımı küme düşürme hakkı vardı. Ama bir üst lige takım alma hakkı yoktu. Bir kulüp başkanı bunu söyle formüle etti;
- Ben hukukçulara sordum. Onlar kanundaki bir maddeyi hatırlattılar. Bir sezon içinde bir takım 2 ya da daha fazla maça çıkmazsa ve bu takım sayısı 3’ten fazlaysa otomatik olarak o takımlar küme düşer. Federasyon bu takımların yerine alt ligden takım alabilir.
Ama kanun maddesini toplantı boyunca havada kaldı. Öyle ya, eğer federasyon bunu açıklamışsa vardı bir bildiği.
BİZ BU DEVLERLE NASIL BAŞ EDERİZ?
- Ardından sorular yağmur gibi gelmeye başladı.
- Diyelim ki Fenerbahçe, Beşiktaş küme düştü. Adamlar Süper Lig bütçesi ile gelecekler. Nasıl mücadele edeceğiz? Haksız rekabet değil mi bu?
- Ona göre ayarlayacağız.
- Nasıl ayarlayacaksınız başkan? 10 yabancıyla gelecekler.
- Ayarlayacağız merak etmeyin. Mesela yabancı konusunda kararımız 3+1 olacak.
Kulüp başkanlarının sıkıntısı sadece haksız rekabet değildi. En önemli konulardan biri de transferlerdi.
- Adı şikeye karışmış futbolcu ve teknik direktörler olabilir diyorsunuz. Onların isimlerini verin bize.
- Hayır veremem. Bunu size söyleyemem.
- Peki başkan biz ne yapacağız o zaman? Ben transferimi yaptım. 3 ay sonra siz çıkıp senin aldığın 3 oyuncu şikeye karışmış derseniz bu haksızlık olmaz mı?
- Vallahi ben voleybolda bir transfer yaparken ailesine kadar inceleyip öyle alıyordum oyuncuyu. Siz de öyle yapın.
NİYE 18 TAKIM DEDİ?
- Bank Asya 1.Lig kulüpleri, federasyondan eğer küme düşme olursa Süper Lig’in eksik oynanmasını istediler. Bunu da, “Süper Lig bütçesi ile Bank Asya 1.Lig’e gelirlerse haksız rekabet olur” diye gerekçelendirdiler. Ve kendi geliştirdikleri formülü sundular.
Bu formüle göre;
Süper Lig eksik takımla oynanacak, gelecek sezon da (eğer 3 takım küme düşürülürse) 6 takım Bank Asya 1. Lig’e çıksın. Böylece haksız rekabetin önüne geçeriz.
Bu öneriye Mehmet Ali Aydınlar karşı çıktı. Küme düşme gerçekleşirse bile liglerin 18 takımla oynanacağını söyledi ve ekledi;
- Düşen olursa lig yükselme kriteri belirleriz. Bu kriterle 18 takıma tamamlarız.
http://www.htspor.com/super_lig/haber/652115-super-ligden-5-6-takim-dusebilir
ya artık bir an önce sonuçlansa da çektiğimiz ızdırap biran önce bitse.
rallicifurkan 28.07.2011, 16:28 sivas fener eskişehir beşiktaş trabzon karabük geçmiş olsun bu takımlar 1 aya kalmaz ligden düşürüldüğü açıklanır
threestar58 28.07.2011, 20:36 TFF neye gore karar veriyor TFF,ye gonderilen dosyalar kesin karar,mi?
kamışlı58 28.07.2011, 22:58 AZİZ EFENDİYİ TAHLİYEMİ ETTİNİZ
Çılgın Türk 29.07.2011, 09:04 3. dalga basladi galiba
Şike soruşturması kapsamında gözaltılar devam ediyor. Fenerbahçe Asbaşkanı Murat Özaydınlı ve idari menajer Hasan Çetinkaya gözaltına alındı.
IBB futolcusu Can Arat'ta gözaltina alindi.
asdera58 04.08.2011, 16:14 hayırlısı olsun ne diyelin :(
DOGU_BEY 05.08.2011, 13:27 beyler, rahat olun hiç bir takım düşürülmeyecek, kişisel bazda ağır cezalar olabilir ama küme düşme olmayacak...(duyumlar sağlam)
percussıonıst 05.08.2011, 18:08 5 kişilk etk kuruldan br tanesii bu belgelerle hc br takım küme düşürülmez demiş habertürkte okudm galba ne kadar dogru blemm
5 kişilk etk kuruldan br tanesii bu belgelerle hc br takım küme düşürülmez demiş habertürkte okudm galba ne kadar dogru blemm
Evet aynı haberi bende okudum. Bu iş biraz daha uzayacağa benziyor. Etik kurulun bu kararı vermesi biraz zor görünüyor. Ama bilemiyoruz bizim bilmediğimiz bazı deliller ve belgeler varsa ona bir şey diyemem ama bu iş iyice dallanıp budaklanmıştır. Karar bir iki haftalık bir süreçte verilemeyeceği anlaşıldı. Bakalım bu hafta içerisinde olumlu olumsuz bir haber çıkar diye düşünüyorum...
mucahitbaba58 06.08.2011, 03:08 beyler, rahat olun hiç bir takım düşürülmeyecek, kişisel bazda ağır cezalar olabilir ama küme düşme olmayacak...(duyumlar sağlam)
yaa bende site site haber ariyorum yorumcularin azindan takim dusmeyecek laflari bekliyorum haberin krali burdaymis icim rahatladi azcik daha
acikcasi sivasimdan suphem bile yok ama ya bir gumburtuye giderse die cok korkuyorum sivasin kurtulmasi icin bu berbat olaydan ben istiyom ki hicbir takim dusmesin cunki fb duserse sayet ucu bize dokunabilir o zaman bizde dusebiliriz kurunun yaninda yasda yandigi gibi ne fb dussun nede biz zaten bu kadar olayin icine girdigimizde cok fazla
beyler, rahat olun hiç bir takım düşürülmeyecek, kişisel bazda ağır cezalar olabilir ama küme düşme olmayacak...(duyumlar sağlam)
eger haber dogruysa ki buda benim inandigim seydi benim yorumlarimi takip edenler bilir bende aynisini demistim burasi turkiye hic bir takim dusmez isterse barack obama bile isin icine girsin fb besiktas gs trabzon es es sivas ibb miy... hic biri dusmez
yani bu haber dogruysa son 1 ayda aldigim en iyi haber :)
Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım avukatları aracılığı ile ilettiği mesajda 05.08.2011 tarihli Takvim Gazetesi'nde yayınlanan bir haberde Mecnun Odyakmaz ile buluştuğu iddiasının yalan olduğunu açıkladı. Başkanımız haberin uydurma ve yalan olduğunu Sayın Odyakmaz ile haberde iddia edildiği gibi kendi evinde bir buluşmasının kesinlikle olmadığını belirtti.
FENEhttp://www.fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=25467RBAHÇ E SPOR KULÜBÜ
rivaldo58 08.08.2011, 15:37 Aziz Yıldırım'dan Odyakmaz açıklaması
Bugün 15:45 Pazartesi
Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'dan açıklama..
Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, avukatları aracılığıyla yaptığı açıklamada, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz ile kendi evinde buluştuğuna dair haberin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.
Fenerbahçe Kulübünün internet sitesinden ''Odyakmaz ile buluşmadım'' başlığıyla yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
''Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım, avukatları aracılığı ile ilettiği mesajda, 05.08.2011 tarihli Takvim Gazetesi'nde yayınlanan bir haberde, Mecnun Odyakmaz ile buluştuğu iddiasının yalan olduğunu açıkladı. Başkanımız haberin uydurma ve yalan olduğunu, Sayın Odyakmaz ile haberde iddia edildiği gibi kendi evinde bir buluşmasının kesinlikle olmadığını belirtti.''
http://www.internetspor.com/spor/super-lig/aziz-yildirimdan-odyakmaz-aciklamasi-87790.html?v=1312810202
favori58 08.08.2011, 15:42 İçerden hainler,dışarıdan basın Sivasspor'u yıkmaya çalışıyor ama başarılyı olamayacak.
reklamını yapmak bile istemiyorum ama herkesin gerçek yüzünü görmesi içinde bugünkü Anadolu gazetesinde fikret ünsalın yaptığı alçakca haberi okuyun. Bu haberi okuduktan sonra Takvim gazetesine kimse kızmasın. Bu kadar alçaklık,bu kadar kahbelik,bu kadar şerefsizlik olmaz,.olursada onu ancak sen yaparsın fikret ...
ZiDaNe58 08.08.2011, 15:48 Amerikalıların bir sözü vardır.
“Bir kişinin veya grubun gerçek karakterini mi öğrenmek istiyorsun? Eline güç ver, hemen anlarsın..bu zor günümüzde anladık kim dost kim düşman..zaten başından beridir boşuna demiyoruz sivasın sivastan başka dostu yok..
Sivasın Sivas'tan başka dostu yoktur sözünü malesef sadece biz saf ve masum taraftarı ezelden beri söylüyor renkdaş.Bunu geçen seneki son maçta belgeleriyle ıspatladılar sağolsunlar.
Bu işten hala kolay kolay yırtabileceğimizi sanmıyorum,hayırlısı neyse o olsun.
astaravisa 08.08.2011, 20:30 düşmeyiz heralde. düşme lafını kullanmasın artık kimsee :confused:
Kaç kişi takip ediyor bilmiyorum.CNN Türk'ü açın.
Şu fenerli spiker Lube Ayar konuşuyor.Ona kalsa bizim takım dahil bahsi geçen takımlara plaket verseler anca.Bir tek bu kız içimdeki ümidi arttırıyor.
mucahitbaba58 12.08.2011, 01:11 Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın şike dosyası konusunda yaptığı son açıklama bir hayli ilginç ve dikkat çekici...
Şayet başkanın dili sürçmediyse tabii!
Çünkü sayın başkanın bu açıklamalarının ardından önümüzdeki hafta şike konusunda verilecek kararı kestirmek mümkün...
Dediğim gibi, şayet başkan Aydınlar'ın bu açıklamalarında herhangi bir dil sürçmesi veya istem dışı yanlış ifade yoksa ; TFF'nin şike konusunda önümüzdeki hafta vereceği kararın içinde "küme düşürülme" gibi tarafların mutlak itirazını gerektirecek bir şey söz konusu olmayacak.
Nedeni çok açık ve net...
Muhabir soruyor ; "Sayın başkanım ligin başlama tarihi yaklaşıyor. Şike dosyası konusunda kararınızı ne zaman açıklayacaksınız?"
Başkan Aydınlar, topu çevirmeden net bir şekilde cevap veriyor: "Arkadaşlar kararın açıklanmasıyla ilgili net bir tarih yok, ama önümüzdeki hafta bu işi sonuçlandırmış olacağız. Planımız bu" diyor...
Bu ifadenin altını tekrar tekrar çizmek istiyorum. Aydınlar, "TFF kararını ne zaman açıklayacak?" sorusuna, "Kararımızı haftaya açıklamış oluruz" diyerek cevap vermek yerine, ilginç bir şekilde, "Büyük bir ihtimalle önümüzdeki hafta bu işi sonuçlandırmış olacağız" cevabını veriyor. Ona göre bu iş sonuçlanmış, yani bitirilmiş, kapatılmış olacak.
Peki, bir dosyanın yargı açısından TFF nezdinde "sonuçlanması" ne demek?
O dosyanın son karar mercii olan ve kararları kesin ve nihai olan Tahkim Kurulu tarafından "sonuca bağlanmış olması" demektir. Kaldı ki, Futbol Federasyonu bu konuda gerekli olan yönetim kurulu kararını henüz açıklamadı. Önce o karar açıklanacak -muhtemelen bu önümüzdeki hafta olacak- ardından taraflar 7 gün içinde (gerek duydukları takdirde) (!) Tahkim Kurulu'na müracaat edecek... Sonra... Taraflara başvurularının ardından minimum 48 saatlik savunma süresi tanınacak... Sonra... Dosyanın bir defa daha Tahkim Kurulu tarafından incelenmesi başlanacak... İtirazlar görüşülecek... Bunlar mutlak uygulanması gereken prosedür.
Peki... Bu prosedüre göre, böyle bir dosyayı önümüzdeki hafta sayın Aydınlar'ın dediği gibi "sonuçlandırmak" mümkün mü?
Elbette hayır. Çünkü TFF veya PFDK'nın kararıyla dosya sonuçlanmış olmaz.
Tek bir şekilde olur... O da "tarafların itirazlarına gerek duymayacakları" bir karar çıkarsa...
Örneğin bu şike dosyası konusunda tarafları acıtmayacak, itiraz etmelerini gerektirecek bir durum olmazsa. Yani, küme düşürme olmadan ligin aynı takımlarla başlatılması gibi...
Sayın Aydınlar'ın federasyon binasından çıkarken yaptığı ayaküstü o açıklamaları önceki akşam önce evde TV'den izledim. İlginç geldiği için sabah ofiste tekrar tekrar internetten izledim. Aydınlar'ın açıklaması çok net: "Bu iş önümüzdeki hafta sonuçlandırılmış olacak"
Bundan çıkan anlamda çok net: Tarafların itiraz etmelerini, yani Tahkim Kurulu'na gitmelerini gerektirecek bir karar olmayacak. TFF'den önümüzdeki hafta bir küme düşürme cezası çıkmayacak!
Belki de "şimdilik" denerek yani mahkemenin nihai kararını verene kadar takımlara bu sezon için bir yaptırım uygulanmayacak. Veya uygulanırsa bu sadece eksi puanla başlama cezası olacak.
Sayın başkanın "bu iş haftaya sonuçlanacak" demesinden çıkan sonuç, mana bu.
Tekrar söylüyorum, şayet başkanın dili sürçmediyse!
Sonuçta ya benim bugünden kestirdiğim gibi bir sonuç ortaya çıkacak...
Ya da sayın Aydınlar, tıpkı Kulüpler Birliği toplantısının ardından yaptığı ve kamuoyunda krize neden olan "Başka bir aday çıkması Türk futboluna zarar verir" açıklaması gibi "ikinci bir yanlış anlatıma" imza atmış olacaksporx
|
|