Orijinalini görmek için tıklayınız : Yönetimden Açıklama

SivasSpor.Com
11.07.2011, 11:54
http://www.sivasspor.com/images/stories/2008yeni/sivassss.jpg

Yönetim Kurulumuz, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında resmi internet sitemizden yaşanan son gelişmeler hakkında bir açıklama yaptı.

“Yaklaşık 5 milyon Sivaslının haklı gururu olan Sivasspor Kulübü’müzün Başkanı Sayın Mecnun Otyakmaz ve futbol takımı kalecimiz Korcan Çelikay İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında önce gözaltına alınmış ve ardından tutuklanmıştır.

Gözaltı ve tutuklanma kararı ile takip eden sürecin ardından medyada soruşturmaya ilişkin akıl almaz bir bilgi kirliliği yaşanmıştır. Hakkında “gizlilik kararı” olan bir soruşturma dosyasından, medyaya aktarılan eksik ve yanıltıcı bilgiler üzerinden oluşturulan şike ortamında, aleyhte kamuoyu oluşturulmaya çalışılmaktadır.

Farklı çıkar gruplarına hizmet eden bazı kişilerin henüz kesinleşmiş bir yargı kararı yok iken hazırlık soruşturması aşamasında adeta bir hüküm tesis etmiş olması ve yaptıkları yorumlarda soruşturmaya dâhil edilmiş kişileri suçlu ilan etmeye çalışması hukuk devleti ilkesiyle ters düşmektedir.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan bu soruşturma henüz kovuşturma aşamasına dahi geçmemiş soruşturma dosyası incelenerek ayrıntılı savunmalar yapılmamıştır.

Başkanımıza ve futbolcumuza tutuksuz yargılama hakkının verilmesi gerektiğini, kendilerine inancımızın tam olduğunu ve yargılama sürecinde kendilerinin kolaylıkla aklanacağına inandığımızı belirtiyoruz. Yerleşik bir âdet hâlini alan ve her maçtan önce sayın valimiz dâhil pek çok kamu görevlimizin de katılımında misafir takımla yenilen yemek fotoğrafının soruşturma dosyası kapsamında delil ilan edilmesi ve bunların üzerinden tartışma yaratılması, suçlamanın niteliğinin anlaşılması bakımından tek başına yeterlidir.

Üzerinde durmadan geçemeyeceğimiz bir başka nokta da kulübümüzün haksızlığa uğradığı bu zor dönemde bazı kişilerin herkesçe bilinen karakterlerinin bir yansıması olarak acil kongre çağrısında bulunması ve Sivasspor camiasının birlik ve beraberliğini bozmaya çalışması hususudur. Sivasspor camiası olarak bu kişileri art niyetli çabalarının sonuçsuz kalacağını önemle belirtiyoruz.

Herkesçe bilinmelidir ki “Yüce Türk milleti adına karar vermek” sorumluluğunu üstlenmiş olan Bağımsız Türk Mahkemelerine güvenimiz tamdır. Adil yargının konuya ilişkin sürecin sonucunda Başkanımız Sayın Mecnun Otyakmaz ve futbolcumuz Korcan Çelikay’ın aklanmasına hükmedeceğinin inancıyla kendilerine tüm Sivasspor camiası olarak desteklerimizi iletiyoruz.

Son olarak yaşanılan süreci daha iyi açıklamak adına Kulüp Başkanımız Sayın Mecnun Otyakmaz’a “Taraftara bir mesajınız var mı?” sorusunu ilettiğimizde vermiş olduğu cevabı aktarıyoruz:

Sokrates idama götürülürken karısı ağlayarak
“Sen suçsuzsun neden seni haksız yere götürüyorlar?” demiş,
Sokrates ise:
“Haklı yere götürseler daha mı iyiydi?” cevabını vermiştir.

“Yiğido gibi” teriminin oluşmasında büyük katkıları bulunan sayın başkanımıza “Yiğido gibi” aramıza katılması dileklerimizle…”

Sivasspor Yönetim Kurulu

taraf
11.07.2011, 11:54
“Yaklaşık 5 milyon Sivaslının haklı gururu olan Sivasspor Kulübü’müzün Başkanı Sayın Mecnun Otyakmaz ve futbol takımı kalecimiz Korcan Çelikay İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında önce gözaltına alınmış ve ardından tutuklanmıştır.

Gözaltı ve tutuklanma kararı ile takip eden sürecin ardından medyada soruşturmaya ilişkin akıl almaz bir bilgi kirliliği yaşanmıştır. Hakkında “gizlilik kararı” olan bir soruşturma dosyasından, medyaya aktarılan eksik ve yanıltıcı bilgiler üzerinden oluşturulan şike ortamında, aleyhte kamuoyu oluşturulmaya çalışılmaktadır.

Farklı çıkar gruplarına hizmet eden bazı kişilerin henüz kesinleşmiş bir yargı kararı yok iken hazırlık soruşturması aşamasında adeta bir hüküm tesis etmiş olması ve yaptıkları yorumlarda soruşturmaya dâhil edilmiş kişileri suçlu ilan etmeye çalışması hukuk devleti ilkesiyle ters düşmektedir.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan bu soruşturma henüz kovuşturma aşamasına dahi geçmemiş soruşturma dosyası incelenerek ayrıntılı savunmalar yapılmamıştır.

Başkanımıza ve futbolcumuza tutuksuz yargılama hakkının verilmesi gerektiğini, kendilerine inancımızın tam olduğunu ve yargılama sürecinde kendilerinin kolaylıkla aklanacağına inandığımızı belirtiyoruz. Yerleşik bir âdet hâlini alan ve her maçtan önce sayın valimiz dâhil pek çok kamu görevlimizin de katılımında misafir takımla yenilen yemek fotoğrafının soruşturma dosyası kapsamında delil ilan edilmesi ve bunların üzerinden tartışma yaratılması, suçlamanın niteliğinin anlaşılması bakımından tek başına yeterlidir.

Üzerinde durmadan geçemeyeceğimiz bir başka nokta da kulübümüzün haksızlığa uğradığı bu zor dönemde bazı kişilerin herkesçe bilinen karakterlerinin bir yansıması olarak acil kongre çağrısında bulunması ve Sivasspor camiasının birlik ve beraberliğini bozmaya çalışması hususudur. Sivasspor camiası olarak bu kişileri art niyetli çabalarının sonuçsuz kalacağını önemle belirtiyoruz.

Herkesçe bilinmelidir ki “Yüce Türk milleti adına karar vermek” sorumluluğunu üstlenmiş olan Bağımsız Türk Mahkemelerine güvenimiz tamdır. Adil yargının konuya ilişkin sürecin sonucunda Başkanımız Sayın Mecnun Otyakmaz ve futbolcumuz Korcan Çelikay’ın aklanmasına hükmedeceğinin inancıyla kendilerine tüm Sivasspor camiası olarak desteklerimizi iletiyoruz.

Son olarak yaşanılan süreci daha iyi açıklamak adına Kulüp Başkanımız Sayın Mecnun Otyakmaz’a “Taraftara bir mesajınız var mı?” sorusunu ilettiğimizde vermiş olduğu cevabı aktarıyoruz:

Sokrates idama götürülürken karısı ağlayarak
“Sen suçsuzsun neden seni haksız yere götürüyorlar?” demiş,
Sokrates ise:
“Haklı yere götürseler daha mı iyiydi?” cevabını vermiştir.

“Yiğido gibi” teriminin oluşmasında büyük katkıları bulunan sayın başkanımıza “Yiğido gibi” aramıza katılması dileklerimizle…”

Sivasspor Yönetim Kurulu

HALIL
11.07.2011, 11:57
alemin krali buyuk mecnun baskan

herkese TOKAT gibi bir laf vallaha

MaXiMuM
11.07.2011, 11:59
Fikret Ünsal 'a da ince bir mesaj gitmiş :D

Murad_Kelleci58
11.07.2011, 11:59
Benim içim rahat..!! Ama rahat durmayan o kadar mecra ve karanlık odaklar varki.. Yapmadığın bir suç için bir ömür boyu mahkum olmuş insanların hemşehrisi olarak, diyorum ki; "Gecikmiş adalet, adalet değildir..

taraf
11.07.2011, 12:05
kendi görüşüm sivasspor mecnun odyakmaz gibi bir başkan daha bulamaz birlik olalım ve başkanımıza sahip çıkalım hani bir laf vardırya eller delisine sahip çıkıyor biz akıllımıza sahip çıkmıyoruz diye

chatlaq
11.07.2011, 12:12
bukadar ayrıntı ve bilgiden sonra başkandan şüphelenenler. fazla uzağa gitmesinler kendi akıllarından şüphelensinler

chatlaq
11.07.2011, 12:13
Fikret Ünsal 'a da ince bir mesaj gitmiş :D

felaket tellallığı yapmaması konusunda

bulentt07
11.07.2011, 12:15
cok olumlu yapıcı ve kararlı dosta dusmana gereken cevap verılmıs.yonetımın bu sekılde davranması benı sasırttı ben baskan olmadan dagılırlar dıye dusunmustum durusları ben cok umutlandırdı sevındırdı.her sey sivasspor icin.

KaNgAlLıYiGiDoO
11.07.2011, 13:19
Öncelikle başkanımız aklanarak bir an önce aramıza döner.
Üç gün önce anlaşmasını fesh ettiğimiz futbolcuya şimdi neden sahip çıkıyorlar.
Bu Sivasspor yönetiminin yazmışolduğu bir açıklama değil.
Bu takım küme düşerse başkan hariç bu yönetimde kimse kalmaz.
Bildiğiniz gibi bizim hukuk sistemi biraz ağır ilerliyor. bir insanın kendisinin anlatması için yıllar geçiyor. Başkanın dönmesi uzun sürerse bu açıklamayı yapan yönetimin yerinde yeller eser.
Resmen devlete polise ve basına kafa tutmuşlar.
Helal olsun demek düşer bize.
Ama Başkanın aklanması Sivasspor'un aklanması demektir.
İnşallah bir an önce bu girdabın içinden çıkarız...

favori58
11.07.2011, 13:21
herkese TOKAT gibi bir laf vallaha

Yerinde ve güzel bir açıklamayapılmış. Ben zaten başından bu yana özellikle başkanın suçsuz olduğuna inanıyordum,inşallah adalet tecelli ederve başkanımız aramıza döner.

Ayrıca kendine yeniden oyuncak arayan ve millete hava atıp gündeme gelmesini sağlaacak bir şeyler arayan fikret ünsalada kapak olsun.
Valla dün akşam aksudada 7-8 arkadaşla sohbetitimizde konu bu adamdı,hepimizde eğer o tekrar yönetime gelirse sivasspor'un maçlarına gitmeme kararı alacağız

adres58
11.07.2011, 13:32
Yerinde ve güzel bir açıklamayapılmış. Ben zaten başından bu yana özellikle başkanın suçsuz olduğuna inanıyordum,inşallah adalet tecelli ederve başkanımız aramıza döner.

Ayrıca kendine yeniden oyuncak arayan ve millete hava atıp gündeme gelmesini sağlaacak bir şeyler arayan fikret ünsalada kapak olsun.
Valla dün akşam aksudada 7-8 arkadaşla sohbetitimizde konu bu adamdı,hepimizde eğer o tekrar yönetime gelirse sivasspor'un maçlarına gitmeme kararı alacağız

Bizimde temennilerimiz bu yöndedir. Üzüntümüz Sokrates'in akıbetinden değil. Adalet er yada geç yerini bulacaktır. Benim üzüntüm neden herşeyin sanalda kalmasından. Tamam bazı arkadaşlarımız yurtdışında bazılarıda Devlet memuru!!.. Ama basın nerede neden daha ağırlıklı ve detaylı yazılar ve infial yaratan demeçler yayınlanmıyor.. Mustafa Ateş, Kemal Çağlayan Abdullah Yiğit ve diğerleri nerede.. Daha fazlasını istememiz kadar taraftar bazında daha ne olabilirki...

Bakın en basitinden Ertuğrul Özkök'ün bir yazısı seyiri nasıl değiştirdi görüyorsunuz. Belki biz o kadar seyir değiştiremeyiz ama gönülde istiyor...

Tek üzüntümüz budur...

Besyo_cu
11.07.2011, 13:45
Başkana destek açısından güzel fakat çok geç kalınmış bir davranış daha önceden yapılması gerekiyordu yinede zararın neresinden dönsen kardır.

Açıklamada bazı yanlışlıklar var bunlardan biri de Korcan olayı. Korcan'ı madem savunacaktınız neden sözleşmesini fesh ettiniz ?

efekozan
11.07.2011, 14:03
sonuna kadar arkandayız buyuk başkan ve dik duruşlu kararlı yönetim

sebasteia
11.07.2011, 14:12
yönetim sonunda mükemmel bir açıklama yapmış. ellerine sağlık.

ayrıca fikret ünsal'a da okkalı bir osmanlı tokadı atmışlar, elleri dert görmesin :)

nightmare58
11.07.2011, 14:22
Başkan hakkında konuşanlar nerdesiniz suçlu bir insan böyle açıklama yapar mı delil falan varsa DESTEK olun Köstek olmak yerine...

Holigann
11.07.2011, 15:13
korcan konusundaki aceleciliğiniz ve acemiliğinizi bir tarafa koyacak olursak yerinde hamleler yapmaya başladınız sevgili yöneticiler.başkanımızı biz taraftarlar kimseye yedırmeyız,yönetım olarak sızlerınde başkanımızın arkasında durmanız şahsen benı mutlu etmıstır.

HababamHa
11.07.2011, 15:21
Yönetimi tebrik ederim geçte olsa güzel bi açıklama yapmış.

En çok hoşuma giden tarafta Fikoya gönderme yapmışlarya Fikoya kapak olmuş diyebilirim.:)

kadirakin58
11.07.2011, 15:51
fikret ünsal'a kapak olsun. fikret ünsal, taraftara kalsa stadın kapısının önünden bile geçemezsin, bir de burnunu yönetime sokma, laga luga yapma..

yorumyapıyombenya
11.07.2011, 15:58
Bune arkadaş sokrates falan oldu olacak oldu olacak Aşık veyselden ben giderim dostlar beni hatırlasın yazsaydınız hem korcanı kapı dışarı edıyorsunuz hem oyuncumuz diyorsunuz bune perhiz bune lahana turşusu

kocakss58
11.07.2011, 19:12
başkanı suçlu ilan edenlere,yönetim acilen istifa etmeli diyenlere....acil bir şekilde kına göndermek gerekiyor....çok lazım olacak onlara.....

akifesk
11.07.2011, 19:20
belki ceza almıyacağız ama artık sivassporda mecnun otyakmaz devri bitmiştir.
bu klube başkan olayım diğer klubede uye olayım o devir kapandı. yenı yasa var artık. gördük hepimiz. o yuzden klupler yonetımlerıne artık çok dıkkat etmelı. bakın bir yönetici bir klup ve şehirde nelere malolabiliyor (ahmet,çelebi)yöneticiler birbirleriyle dostane ilişkiler kurup algülümler vergülümler yaparsa kalemleri kırılır.. sivasspor olarak tarafsız, bütün klüplere karşı eşit mesafede olmalıyız. ne dost olmalıyız ne düşman.

DÜZ YAŞAYACAĞIZ, DÜZ DURACAĞIZ, DÜZ YÜRÜYECEĞİZ. DİK DURACAĞIZ, DOĞRU GİDECEĞİZ. ALLAH'IN İZNİYLE SİVASSPORA VE SİVAS LEKE DÜŞÜRMEYECEĞİZ. MUHSİN BAŞKANIN KEMIKLERİ SIZLAMASIN!

BOUN
11.07.2011, 22:55
Akılları sıra küçük beyinleri ile Mecnun Başkan'ın tutukluluğu nedeniyle miadını doldurduğunu ima edenler bir gerçeği unutmasınlar: Bu ülkede hapis cezası alıp cezaevinde aylarca haksız yere yatırılan ve bir daha asla muhtar bile olamayacağı iddia edilen Recep Tayyip Erdoğan dokuz yıldır bu ülkenin başbakanı! Ülke içi ve ülke dışı etkinlik açısından son 90 yılda bu toprakların çıkardığı belki de en muktedir ikinci kişi.

İş bu halde bir söz söyler iken dikkat etmeli, haddini bilmeli insan. Allah'ın yazdığı kadarde Mecnun Başkan'la kupa kaldırmak, şampiyon olmak varsa, o da gerçekleşecektir inşallah!

tavatir
12.07.2011, 00:26
Mecnun Başkan en iyi ihtimalle ilk duruşmaya kadar takımın başında olamayacak ama ?

O nedenle yeni bir yapılanma olması gerekir diye düşünüyorum.

Gizemli58
12.07.2011, 14:37
beni tek üzen şey mecnun başkan kendisigibi yigit bir kadro kuramamış sagdan soldan toplama insanlara güvenerek bir yönetim kurmuş çıkıpta bir tv programında 2 çift laf edemiyolar yazıklar olsun başkanlarını satan insan bunlar daha fazla şey sölemek isterdim ama malesef yaynılanmaz malum kurallar var ama anlayan anlar

serkan_ozcan58
12.07.2011, 18:57
her zaman arkandayız buyuk baskan sucsuzluguna ınanıyoruz ınsallah aklanacaksın...

yol58
12.07.2011, 23:10
bu açıklama bizleri çekemeyenler kapak olsun umarım anlayanlar anlamıştır.kral başkanımız sonuna kadar herne olursa olsun yanındayız

yol58
12.07.2011, 23:12
Akılları sıra küçük beyinleri ile Mecnun Başkan'ın tutukluluğu nedeniyle miadını doldurduğunu ima edenler bir gerçeği unutmasınlar: Bu ülkede hapis cezası alıp cezaevinde aylarca haksız yere yatırılan ve bir daha asla muhtar bile olamayacağı iddia edilen Recep Tayyip Erdoğan dokuz yıldır bu ülkenin başbakanı! Ülke içi ve ülke dışı etkinlik açısından son 90 yılda bu toprakların çıkardığı belki de en muktedir ikinci kişi.

İş bu halde bir söz söyler iken dikkat etmeli, haddini bilmeli insan. Allah'ın yazdığı kadarde Mecnun Başkan'la kupa kaldırmak, şampiyon olmak varsa, o da gerçekleşecektir inşallah!

aynen katılıyorum kardeşim.

desire58
13.07.2011, 13:26
HERKESİN SÖYLEDİĞİ SÖZ : BİZ ADELETİN DOĞRU KARAR VERECEĞİNE GÜVENİMİZ TAM DIR. BENDE SORUYORUM BU ÜLKEDE ACA KAÇ KİŞİ ADELETİN KARARINA VEYA ADALETE %100 GÜVENİYOR. BUNU ÇOK MERAK EDİYORUM ASLINDA ANKET YAPILABİLİR.

doktor38
13.07.2011, 14:13
şuana kadar başkandan şüphelenen sadece leş kargaları olmuştur.başkanın her takımla yediği akşam yemegi fenerle yenince delil olmuş.bu kadar gerizekalı delilde anca düzmece suçlamada olur işte.onun için birlik olalım dik duralım takımımıza sahip çıkalım.düşürürlerse eger birdaha takım kuracak para bulamayız bunuda unutmayalım.

PETKOVİC
13.07.2011, 20:13
"Olayları bir de benim tarafından dinlenemizi isterim. Gözaltına alınış tarzı terör örgütü üyelerine yapılanla aynı. Onur kırıcı. Konuyu takip eden polis, savcı ve hakimler futbol literatürüne uzak. Çocukça sorular sordular. Misafir takıma verdiğimiz yemekteki pastırma, baklava gibi hediyeler bile şike metası olarak algılanmış. Rakip takımın 11'ini öğrenmek suç. Soruları duysanız gülmekten cevap bulamazsınız. Böyle sorgudan adalet çıkmaz." MECNUN ODYAKMAZ