Orijinalini görmek için tıklayınız : Belgeler Federasyon'da!
ZiDaNe58 20.07.2011, 20:26 Savcılık, şike soruşturmasına ait belgeleri, Türkiye Futbol Federasyonu'na gönderdi! 4 klasörden oluşan delil ve belgeler TFF'nin İstinye'deki binasına ulaştı! Belgeler, TFF binasına arka kapıdan sokuldu. Belgeleri taşıyan otomobil, İstinye'deki binanın otopark girişinden TFF binasına getirildi. Belgeler TFF'de, kamera sistemi ve şifreli giriş çıkışı olan bir odada muhafaza edilecek.
SADECE 4 KLASÖR!
İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine getirilen belgeler, özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Hakan Karaali tarafından incelendi. Savcı Karaali, incelediği çok sayıda klasör arasından uygun gördüğü 4 klasör belgeyi TFF'ye gönderdi.
http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?t=223&r=1&hid=95590
Çılgın Türk 20.07.2011, 20:38 Yukardaki video eski.
4 degil 26 dosya!!
"Her şey Etik Kurulu'nun elinde"
TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, şike soruşturmasıyla ilgili gelen belgelerin incelenmeye başlandığını açıkladı. Aydınlar, ligin başlangıç tarihi için de önemli açıklamalar yaptı.
Basında yer aldığı gibi 4 klasör dosyanın değil, 26 klasörlük bir belgenin geldiğini açıklayan Aydınlar, "Ben bu belgeleri görmedim, görmeyeceğim. Her şey tamamen Etik Kurulu'nun elinde. Kurul 5 kişilik deneyimli hukukçulardan oluşan bir heyet. Onların kararına göre hareket edeceğiz. Etik Kurulu gerek görürse tarafların savunmasına da başvurabilir. Etik Kurulu tüm işlemleri bitirdikten sonra sonra TFF Yönetim Kurulu'na raporunu sunacak" diye konuştu.
Sürecin uzayabileceği yönündeki yorumlar konusunda ise Aydınlar, ''Gayet tabii, süreç uzayabilir. Hemen 15 günde, 1 ayda bitebilecek bir iş mi doğrusu bilmiyorum. Böyle olursa lig devam eder'' dedi.
Soruşturmaya ilişkin gizlilik kararının sürdüğünü, kendilerinin belgeyi aldığını ancak belgelerin parmak iziyle girilebilinen, kamerayla gözetlenen bir odada muhafaza edildiğini ve yalnızca Etik Kurul üyelerinin bu belgeleri görebileceğini belirten Aydınlar, Etik Kurulunca da soruşturmanın gizlilik içinde yürütüleceğini ifade etti.
''Size göre Etik Kurulu raporunu çok hızlı bir şekilde mi yoksa sakin bir şekilde mi hazırlamalı'' şeklindeki soru üzerine de Aydınlar, ''Biz bu konuda bir şey söyleyemeyiz. Etik Kurulunu etkileyecek bir davranış içine girmeyiz. Etik Kurulu nasıl uygun görürse öyle davranır'' diye konuştu.
"LİGLER İLERİDE AĞUSTOS SONUNDA BAŞLAYACAK"
Aydınlar, liglerin başlama tarihini de ileriki sezonlarda değiştireceklerini açıkladı.
Bu sezonun başlangıç tarihi için daha önce 5 Ağustos tarihinde karar aldıklarını hatırlatan TFF Başkanı, "Bu sezon için bu tarihte değişiklik yapıp yapmayacağımızı bu hafta açıklayacağız. Bu sene ligleri hangi tarihte başlatırsak başlatalım, biz görevde olduğumuz süresince ligler, futbolcu sağlığı açısından Agustos sonundan önce başlamayacak. Bu daha önce de yanlış bir uygulamaydı. Ancak bu soruşturmayla alakası olmayan bir konu" ifadelerini kullandı.
''Hızlı alınmayan bir karar, Avrupa kupalarına katılacak ya da katılamayan takımlar açısından mağduriyetler yaratır mı'' şeklindeki soru üzerine de Aydınlar, ''Onu kulüpler düşünecek. Biz göreve gelmeden önce, 31 Mayıs'ta katılacak takımlar bildirilmiş. UEFA kendi takvimini uyguluyor. UEFA bu saatten sonra, yani 31 Mayıs'tan sonra herhangi bir değişikliği kabul etmiyor'' diye konuştu.
http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=95612
eee Hayirli Ugurlu olsun diyelim.
Ulan bu ney ya yok kameralarla kontrol edilecekmis yok parmak izi alinacakmis suymus buymus ne oluyor ya.
Futbol olsa ne olur olmasa ne olur Küme düsseler ne olur düsmeseler ne olur sanki Yunanistana Savas acacazda kimse anlamasin diye belgeleri gizliyoruz.
Bence bu is bir Sike ve Tesvik olayini asmis bir durumda.
Bu kadar ne yapti bu Insanlar ya, Adam öldürünlere, Eroin Kaciranlara, Kacakcilara, Banka Soyanlara bile böyle seyler yapilmadi.
şarkışla 58 20.07.2011, 21:57 Bana göre bu belgelerdeki ses kayıtlarında şike ve benzeri sözler yok,eğer öyle olsaydı şike resimleri diye ortaya çıkan resimler nasıl sızdırılmışsa, şike konuşmalarını da basına sızdırırlardı.
58MUAMMER58 20.07.2011, 22:25 BERBER SAÇIM BEYAZMI SİYAHMI KESİYİMDE ÖNÜNE DÜŞŞÜN GÖRÜRSÜN :mad:1 2 ĞÜNE HERSEY DÖKÜLÜR NEYMİŞ SUÇUMUZ NASILMIŞ DELİLLER HEPİMİZ GÖRECEĞİZ :mad:
PETKOVİC 21.07.2011, 10:37 haberler gec veriliyor
ulan teroristlere bile boyle zulum edilmedi :mad:
yigido_ersin58 21.07.2011, 12:26 bişey cıkmayacak ama zarar gören türk futbolu olacak bu işin sonunda ben emınımkı kulubumuz temız cıkacak ama turk futbol bundan zarar gördu ve bunu da yıne bızım basın yaptı bız kendı içimizde kendimizi bitiriyoz nerden ne noktaya gelmişiz
Ya Yeter Artık Şike Felan Yok Mecnun Abimiz Boyle Şeylerle İşi Olmaz.Artık Bu İşin Peşini Bırakın...
hadi diger ismi geçenleri bi şekilde taktınızda bu olaya mecnun başkandan ne istediniz on senelik emegini görmezden geldiniz sivas halkı en azından neden şehre destek veren pankartlar asmaz böyle bi başkanın bir daha sivastan cıkmıcagını görmek bu kadar zormu anlamıyorum gurbetteki bir sivaslı olarak içim acıyo
17 NUMARALI SORU İDDİA: Sivasspor- Fenerbahçe maçında şike yapıldı.
Hani nerede benim konuşmam?
Fenerbahçe maçında şike yapma amacıyla bir kısım faaliyetlerde bulunduğum ve telefonda İlhan Yüksel Ekşioğlu’na ‘Sen Sapancılıyla mı, Şekerliyle mi yapıyorsun’ şeklinde şifreli konuştuğum iddia edilmektedir. Ben burada Sapancalı olarak bahsedilen ve kendisinin Fatih Akbaba isimli şahıs olarak yazılan şahsı tanımıyorum. Görüşmelerde bu şekilde tabirler de kullanmadım.
Sivas’la yapacağımız maç öncesinde Mecnun Otyakmaz benim yanıma geldi, kendisini ben çağırmıştım. Maçla ilgili konuştuk, kendisi bana, “Ben de Fenerbahçeliyim. Fenerbahçe’nin şampiyon olmasını isterim, ama maç satan karısını satar” diye beyanda bulundu ve, “Sizin için yapabileceğim tek şey başka bir takımdan oyuncularıma gelebilecek teşvik anlamındaki teklifleri önlerim, kendi oyuncularıma da normal prim veririm” dedi. Ben de kendisinden maç için Fenerbahçe seyircisinin bilet talebi olduğunu, normalde alt sınırı yüzde 5 olan deplasman seyirci oranını yüzde 50’ye çıkarmasını talep ettim, federasyona sorulduğunda sınırının alt sınır olduğu, bunun üzerinde istenildiği kadar bilet verilebileceği söylenince bedeli karşılığında bu biletler bize verildi. Siyah çantanın içinde de Sivasspor’un biletleri, biletlerin kimlere verileceği notu ve bir defterin bulunduğu söylendi. Çantada para yoktu.
Aziz Yildirimin Ifadesi
Kaynak: Hürriyet
Çılgın Türk 22.07.2011, 14:53 Tutukluluk itirazına yanıt geldi!Futbolda şike iddiaların çerçevesinde tutuklanarak cezaevine gönderilen F.Bahçe asbaşkanı Şekip Mosturoğlu ve toplam 22 kişinin tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi.
Şike soruşturması kapsamında gözaltına alınarak tutuklanan ve Metris Cezaevine gönderilen Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu'nun tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi...
Öte yandan Sivasspor başkanı Mecnun Odyakmaz, teknik direktör Bülent Uygun ve Fenerbahçe altyapı sorumlusu Cemil Turan'ın da aralarında bulunduğu toplam 22 kişinin tutukluluk itirazı geri çevrildi.
İŞTE TUTUKLULUK İTİRAZLARI REDDEDİLEN BAZI İSİMLER:
-Şekip Mosturoğlu
-İlhan Ekşioğlu
-Mecnun Odyakmaz
-Bülent Uygun
-Ümit Karan
-Korcan Çelikay
-Olgun Peker
-Abdurrahman Yakut
-Cemil Turan
-Yusuf Turhanlı
-Tamer Yelkovan
Detaylar birazdan...
http://www.sporx.com/futbol/sorusturma/tutukluluk-itirazina-yanit-geldiSXHBQ241216SXQ
Şike denilen bu malum olay, gün yüzüne çıktı çıkalı yaklaşık 20 gündür hep gündemde kaldı.Yargılma süreci içerisinde soruşturma devam ederken basında bu konu ile ilgili bir sürü haber ve iddialara yer verildi, basın işkembeden boş haberlerle insanları zan altında bıraktı, gerçekler gün yüzüne çıkınca da hiçbir şey olmamış gibi pişninlikle haberlerine devam etti.Şimdi de yargılama aşamasında kesin sonuç çıkmadan, şike olayının var olup olmadığının ispatı gerçekleştirilmeden bir takım iddiaların olduğu tezi ile suçlananlara ilişkin belgelerin TFF'ye gönderilmesi ve mahkemeden önce TFF nin bu belgeler ışığında karar vermesinin hukuk devleti içerisinde mahkemece suçun sabit olduğu kanıtlanmadan verilebilecek kararın ne kadar adil olacağı da tartışılır.TFF alacağı kararı kurumsal manada değil bu suça iştirak edenleri sportif manada cezalandırmalı, zaten adli manada cezaları da mahkemeler verecektir.Türk sporunun temizlenmesi için şikeye alet olanların cezalandırılması gerekir,şikeyi yapanların bağlı oldukları kurumların değil.Bir kişinin işlediği suçtan mensubu olduğu tüm camianın suçlu olarak gösterilmesi etik değil.Buradan çıkacak sonuç beklendiği gibi menfi olmayacaktır ama ilk olması manasında birilerine çok ağır yaptırımlar verilebilir, umarım kurunun yanında yaş da yanmaz, Sivasspor kurumsal manada ceza almaz.
mayhos58 22.07.2011, 16:04 inşallah dediğiniz gibi temiz bir başkanımız olsun.başkan bir yana ama ben korcan ın masum olduğunaa hiç inanmıyorum .adam gerçekten bir pozisyonda top kaleye giderken ellerini çekti.bu bariz şekilde görüldü.yh dedim maç izlrken maçtada çoğu arkadaşa bu kalecide bir iş var ama hayırlısı bakalım dedik.demez olaydım boku çıktı işte ayıkla pirincin taşını.başkanda masum olsaydı çıkardı herhalde bir numaralar var ama.....
olan canım sivasıma olursa bakalım ne diyecekler.
sen koca sivas başkasının ne işin var fenerle hala.yok ben fenerden vazgeçemeyeceğim diyorsan sivas ı bıracaksın sonu sonra böyle olur.fenerden siva ne zaman fayda gelmişki.adamlar bizi hep yenmişler hiç topçu vermemişler sen hala fenerde fener tutturursan sonra yersin işte böyle damgayı.
aklansa bile milletin gözünde acaba lar hep olacak biline...
58SİVAS58 24.07.2011, 17:30 [QUOTE=kanks;733485]hadi diger ismi geçenleri bi şekilde taktınızda bu olaya mecnun başkandan ne istediniz on senelik emegini görmezden geldiniz sivas halkı en azından neden şehre destek veren pankartlar asmaz böyle bi başkanın bir daha sivastan cıkmıcagını görmek bu kadar zormu anlamıyorum gurbetteki bir sivaslı olarak içim acıyo[/Q
2009 yılından sonraki sezonları yapılanları bi düşünelim istersen kulüp ikinci oldu tonlarca para girdi kasaya şampiyonlar liginde oynayacağız bir tane flaş transfer yokkk!!! elimizdekilerde satıldı üstelik!! sonraki sezonlarda düşmemeye oynadık nereye gitti ikinci olduğumuz seneki paralar!!
birde bülent uygun yada diğer teknik direktörlerimizi düşünelim..
siz çalışan olun ve iyi bir iş yapmak isteyin patron izin vermedikten sonra yapabilirmisiniz??? Hayır... yaparsanız kovulursunuz!!
mecnun başkan bu kulübün patronu ondan izinsiz hiçbişey yapılamaz!!
Transferi başkan istesin teknik direktör yapmasın böyle bişey olamaz!! artık herkesin at gözlüklerini çıkarıp iyice ölçüp tartarak olaylara yaklaşması lazım.
bu kulübe mehmet yıldız yada birçok sivaslı isimde çok işler yaptı ama tek kalemde harcayan yine biz taraftarlarız. madem hatayı kabul edemiyoruz neden başkanımızın yaptığı hataları görmezden geliyoruz!! eminim çoğu taraftar yazılan çizilen herşeye birazda olsa inanıyor ve kafaları karışıyor...
SUÇ İSPATLANANA KADAR HERKES MASUMDUR!!! İNŞALLAH BİZLER YANILIRIZDA BAŞKANIMIZ ASLANLAR GİBİ TEKRAR İLK SÜPER LİGE ÇIKARTTIĞI YILLARDAKİ GİBİ ADAM GİBİ TAKIMINA SAHİP ÇIKAR VE TEKRAR AYAĞA KALDIRIR... BU ÇAMUR ANCAK BÖYLE TEMİZLENİR!!!
Bu devirde herkesten her şey beklenir. Bu bülent uygun'un ben sağlam bir ayakkabı olmadığını tahmin ediyordum zaten. O kadının mesajlarını yabana atmamalı. Bence yazdığı herşey doğru.
Bu hafta Federasyon kararini aciklar.
Bizde artik önümüze bakariz.
Eger Iddalar dogru cikarsa gider serefimizle Bank Asyada oynariz.
Eger Iddalar yalan cikarsa bütün Seref.... lerden hesabini soracaz
DOGU_BEY 24.07.2011, 21:43 ilk duyumlarım iç açıcı değil...
sebasteia 24.07.2011, 22:19 ilk duyumlarım iç açıcı değil...
sivasspor açısından mı, yoksa mecnun başkan açısından mı içaçıcı değil?!?
sivasspor açısından mı, yoksa mecnun başkan açısından mı içaçıcı değil?!?
Valla Mecnun Başkan için iç açıcı olmayınca Sivasspor için de iç açıcı olmuyor haliyle. Dediğim gibi biz en kötü senaryoya göre hazırlıklı olalım her ihtimale karşı.
kolukisa 24.07.2011, 22:44 Tamam sikelerin onune gecilsin,temiz lig olsunda,bu FB'de bukadar sikeye ragmen yillar sonra zar zor sampiyon oldu onuda kendini kanun sayan bir kac yorumcunun mis,mislarina kurban gidecek,buarada'da Sivassporuda arada yakacaklar yoneticiler sesiniz kalmayin,bence sikeyi yap diye teklif edenden ziyada bunu kabul eden ve uygulayan daha cok sucludur,nicin sikeyinyapanlar degilde teklif edenler daha cok suclaniyor tabiki sikede var ise,Tek kelimeyle yaziklar olsun,artik kimse kimseye selam vermesi suclu duruma dusersiniz,Hollanda'dan selamlar
Bakın,
Takıma sahip çıkma güdünüzü, takım düşerse ne olur korkunuzu anlıyorum.
Ama bu durumda hala birilerinin arkasından gitmeyi marifet sanıyorsunuz.
Geçende bu formda Bülent danası için ne methiyeler düzülüyordu, Sivassporün üstüne çıkarılıyordu, gördük....
Şimdi aynı şey Mecnun Odyakmaz için yapılıyor, aklınızı başınıza alın adamı kesinleşmeden suçlamak ne kadar saçma ise belgeleri olan biteni bilmeden onun peşinden gitmek ve Sivassporun üzerinde görmek o kadar saçmadır..
Sizin ki de yapmaz etmez edebiyatı ama alın size bir haber (http://www.htspor.com/eskisehir/haber/651163-yine-mi-mac-sattin) bakın Bülent Uygun'un eşi ne mesajlar atmış, hemen uydurma demeyin, doğruda olabilir..
Sağlıcakla...
sebasteia 24.07.2011, 23:25 Valla Mecnun Başkan için iç açıcı olmayınca Sivasspor için de iç açıcı olmuyor haliyle. Dediğim gibi biz en kötü senaryoya göre hazırlıklı olalım her ihtimale karşı.
bakın, federasyon başkanı birkaç kez üstüne basa basa bu işin kulüpler bazında değil, kişiler bazında cezalar verilerek çözüleceğini ifade etti. acaba bu rasgele söylenmiş bir söz mü, yoksa bilinçli bir şekilde verilen bir mesaj mı?
ben bu durumda son gelişmeleri de değerlendirerek şunu anlıyorum: emniyet bu işi (çete işin) şike olayını perde olarak kullanıp çözüyor ve sedat peker bağlantılarını tamamen temizliyor. ve federasyon başkanı da bu durumda kulüplerin değil kişilerin cezalandırılarak bu işin sonuçlandırılacağının ipuçlarını veriyor.
benim en çok üzüldüğüm şu ki, mecnun başkan kendisini bu işlerden bir türlü soyutlayamadı. bu durumda açık konuşmak gerekirse mecnun başkan ve şu an içeride olanlar için artık pek de ümitli değilim. ancak kulüp bazında olaya bakacak olursak ne fener, ne sivas, ne eskişehir ne de trabzon'un en ufak bir ceza alacaklarını düşünmüyorum. kulüpler gayet rahat dikkat ederseniz.
mecnun başkan için üzgünüm, sivasspor için ise endişeli değilim, içim rahat.
bulentt07 25.07.2011, 10:24 Bu konusmalar dogru olması ihtimali olmasın diye dua ediyorum.Aksi halde düselim temizlenipte gelelim gelemesekte Alnımız acık bank asyada oynayalım.
bakın, federasyon başkanı birkaç kez üstüne basa basa bu işin kulüpler bazında değil, kişiler bazında cezalar verilerek çözüleceğini ifade etti. acaba bu rasgele söylenmiş bir söz mü, yoksa bilinçli bir şekilde verilen bir mesaj mı?
ben bu durumda son gelişmeleri de değerlendirerek şunu anlıyorum: emniyet bu işi (çete işin) şike olayını perde olarak kullanıp çözüyor ve sedat peker bağlantılarını tamamen temizliyor. ve federasyon başkanı da bu durumda kulüplerin değil kişilerin cezalandırılarak bu işin sonuçlandırılacağının ipuçlarını veriyor.
benim en çok üzüldüğüm şu ki, mecnun başkan kendisini bu işlerden bir türlü soyutlayamadı. bu durumda açık konuşmak gerekirse mecnun başkan ve şu an içeride olanlar için artık pek de ümitli değilim. ancak kulüp bazında olaya bakacak olursak ne fener, ne sivas, ne eskişehir ne de trabzon'un en ufak bir ceza alacaklarını düşünmüyorum. kulüpler gayet rahat dikkat ederseniz.
mecnun başkan için üzgünüm, sivasspor için ise endişeli değilim, içim rahat.
Valla ben senin gibi rahat değilim. Talimatname çok açık. Başkanı bu işlere karışan takım küme düşürülür diyor. Yani bu durum sabitleşirse kurtuluş yok.
TFF Başkanı ilk günlerde şahsi görüşünü söyledi ama ilerleyen günlerde arkasında duramadı.
Şu anda tek ümit Başkan'ın ve Ahmet Çelebi'nin şike ile ilgisinin olmadığı yönünde bir karar çıkması. Organize suç örgütü falanla ilgili bir şey ise tabiki takıma zararı olmaz.
Ama dediğim gibi her sonuca şimdiden hazırlıklı olmalıyız.
allah allah vallaha ne diyecegimi bilmiyorum artik karari beklicez dur bakalim insallah hayirlisi olur
iddilar dogruysa serefimizle ikinci ligde oynariz iddilar dogru degilse ohhh cekeriz ama bizdende zor zor kurtulamazlar
emin kara 25.07.2011, 13:47 Bu neya sezon boyunca düşme korkusu ile yaşadık tam rahat bir nefes alacagız derken neymiş efendim şike bahanesi ile yine düşme kabusuyla karşı karşıya geldi şimdi,ye kadar şike varken neden gözlerini kapadılar şimdimi temiz lig akıllarına gelmiş madem bu zamana kadar sesiz kalındı şimdi sezon bitmiş gelecek sezon için bu çalışmaları yapmarı gerekir ya baştan izin verilmiyecektir kupa yerini bulmuş şampiyonlar ligine gidecek takımlar belli olmuş adamlar kaklmış şike varmışda yok şikede adı gecen taklımlar düşecek yok düşmeyecek bu ne saçma bir çalışma bu adamlar şimdiye kadar nerdelerdi acaba akıları başına şimdimi geldi anlamış degilim yoksa işin içinde başka şeylermi var
Çılgın Türk 25.07.2011, 15:48 Ve Aydınlar lig takvimini açıklıyor!Şike operasyonu nedeniyle son günlerde karmaşıklık yaşayan Süper Lig'i kaderi bu akşam belli oluyor!
Sporx.com Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, liglerin başlama tarihi ile ilgili bu akşam açıklama yapacaklarını kaydetti.
İstinye'de bulunan TFF binasında bazı TFF üyeleriyle bir araya gelen Mehmet Ali Aydınlar, binadan çıkışında basın mensuplarının sorularıyla karşılaştı.
İlk olarak, ''Şu anda açıklama yapacak bir şey yok'' ifadelerini kullanan Aydınlar, ligin başlama tarihiyle ilgili sorular üzerine ise, ''Bu akşam saat 18.00-18.30 gibi bir açıklama yapacağız'' diye konuştu.
Lig başlasa ne olacak ki,nihai kararlar acıklanmadan once zaten ne galıbıyetın tadı olur,ne de yenılgının hüznü. tadı tuzu kalmadı hiçbirşeyin.
ozledımeskıyı 25.07.2011, 17:41 bu sene lig çok zorlu geçecek fela diyoduk bu sezon ligden hiçbir halt olmaz bu sene şampiyon olacak takımn bile gözümde beş para edecek hali
şike iddialarına inanmak istemiyorum ama eğer doğru ise adaletin kestiği parmağada acımamak lazım
Çılgın Türk 25.07.2011, 18:36 Ligler ertelendi!
Spor Toto Süper Lig 9 Eylül'de başlayacak!
ZiDaNe58 25.07.2011, 19:09 mademki şikenin üstüne gidilecek o zaman yetkililer şu yasayı bi kaç yıl daha geriye çeksinlerde sivassporumuzun elinden çalınan şampiyonluunu geri versinler.herkes biliyordu sivasspor beşiktaşla şampiyonluk yarışındayken antep sivas maçında antebin başkanının pirim miktarını aniden soyunma odasında 5 katına çıkardıını.antebin bir iddiası yokken neden pirim miktarı artırılırki varmı bunun hesabını soran.ve yine aynı sezon trabzonspor başkanı beşiktaşın şampiyon olmasını istiyoruz demişti ve beşiktaşa yenilmişlerdi soruyorum peki bu açıkça bir şike deilmidir.adalet istiyoruz.facebooktaki mustafa polat isimli arkadaşmdan ALINTI dır bu yazı..söylediklerine katılmamak mümkün değil
Çılgın Türk 26.07.2011, 01:17 Menajer Turanlı ile Korcan ve kardeşi arasında F.Bahçe maçı öncesi-sonrasında yapılan görüşmelerde ilginç detaylar
kaynak (http://www.fotomac.com.tr/SuperLig/2011/07/26/audi-de-guzel-520-de)
Çılgın Türk 26.07.2011, 15:58 26 Temmuz 2011 Salı
Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ve bazı futbolcuların cezaevinde bulunan külup başkanı Mecnun Otyakmaz'ı ziyaret etme düşünceleri savcılık iznine takıldı.
Spor Toto Süper Lig takımlarından Sivasspor, şike soruşturması gölgesinde yaptığı ikinci etap Avusturya kampını sonlandırdı. Yurda dönen teknik direktör Rıza Çalımbay ve bazı futbolcular, ayaklarının tozuyla şike soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz'ı kaldığı Metris Cezaevinde ziyaret etmek istediler. Ancak, savcılık tarafından değerlendirilen izin talebi, bir hafta boyunca görüşmeler kaldırıldı gerekçesiyle reddedildi.
SİVASSPOR 1 AĞUSTOSTA TOPLANACAK
Sivasspor'da yeni sezon öncesi daha önce 28 Temmuz olarak açıklanan Sivas'ta toplanma programı, ligin başlama tarihinin 9 Eylül'e ertelenmesinin ardından değişti. Dün Avusturya kampından dönen futbolcuların izni, 1 Ağustos Pazartesi gününe kadar uzatıldı. Teknik heyet ve Sivassporlu futbolcular iznin bitmesinin ardında kendi tesislerinde top başı yaparak yeni sezon hazırlıklarına başlayacak.
sivistar 27.07.2011, 05:07 neden kimse gaziantep beşiktaş kardeşliğinden söz etmiyor bize ölümüne oynadılar.. şampiyonluk gittiiiii
niye belediyenin galatasaray beşiktaş aşkını yazmıyorlarr ya bursanın yardakçıları
sivasspor düşmanı birsürü saçma sapan hakemleriiiiiiiiiiii
bizim şampiyonluğumuzu satanlar bulsun cezalarınıııııııııııııııııı
sivistar sivasspor-istanbul-taraftar-derneği
Çılgın Türk 27.07.2011, 09:19 100 bin $'a oyunu bozdu
Gümüşdağ, "Çık oyna kupayı kazanırsak sana 100 bin dolar prim vereceğim" deyince İbrahim Akın şikeden vazgeçti...
takvim.com.tr / 27.07.2011 02:32 SPOR
Şike operasyonunda ortaya atılan yeni iddialara göre, Türkiye Kupası finali öncesi Beşiktaşlı yöneticilerle Siyah-Beyazlı kulübe transfer olma vaadiyle şike pazarlığı yaptığı ifade edilen İbrahim Akın'la ilgili ilginç bir gerçek ortaya çıktı...
YER KAYSERİ TARİH: 10 MAYIS 2011
İddialara göre finalden bir gece önce... Belediye Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Futbol Şube Sorumlusu Kamil Dizdar'a İbrahim Akın'la ilgili sıkıntı olduğunu bildirir. Futbolcular da İbrahim'in Beşiktaş'la temasa geçtiğini duyarlar... Dizdar, Akın'la konuşur ama problem çözülmez... Sonra devreye Başkan Gümüşdağ gelir...
Gümüşdağ: Sorun ne söyle İbrahim...
İbrahim Akın Başkanım çok heyecanlıyım. Karnım ağrıyor, kendimi iyi hissetmiyorum...
Gümüşdağ: Sen oynamak istiyor musun istemiyor musun? Önemli olan bu. Çık oyna. Kazanırız veya kaybederiz.
İbrahim Akın: Öyle ama başkanım inanılmaz heyecanlıyım.
Gümüşdağ: Bak çık oyna. Eğer Türkiye Kupası'nı kazanırsak sana 100 bin dolar ekstra prim vereceğim. Yenilirsek de sorun değil. Ama sen çık adam gibi oyna. Bu diyalogdan sonra çok şaşıran İbrahim Akın, Beşiktaşlılar'a haber göndererek " Yapamayacağım. Başkan'la görüştüm. Olayı her halde biliyor. Bana 100 bin dolar prim verecek" dedi. Göksel Gümüşdağ, 100 bin dolar prim vaat ederek hem İbrahim'in oynamasını sağladı, hem de farkında olmadan Beşiktaş'ın şike yapmasını engelledi.
İŞ BOZULUNCA TURANLI BOZULDU
Türkiye Kupası finaline saatler kala atılan mesajların şekli değişmeye başladı. 11 Mayıs günü 11.43 ile 12.31 arasında Yusuf Turanlı ile İbrahim Akın arasında şu mesajlaşmalar oldu:
Yusuf Turanlı: Valla seneye Belediye'den 1.5 trilyon alacaksan oyna :) Seni sevmeyen apo hocanla beraber..
İbrahim AKIN: Hahahah Sevmediğini kim söyledi, çok seviomuş beni:) Çok baskı yapiyosun bana ama böyle olmaz:)
Yusuf Turanlı: RELAXXXXXXX
İbrahim AKIN: Baştan söylesene şunu:))
Yusuf Turanlı: Sıkmayın yaa ayıp olur adamlara işi bitirdim rakamda anlaştık:)
GERİ ADIM ATTI
Savcılıkta verdiği ilk ifadede suçlarını kabul eden Büyükşehirli İbrahim Akın daha sonra baskı altında kaldığını öne sürerek kendisine yapılan suçlamaları kabul etmemişti
Korcan'ın kardeşi İlhan Çelikay ile röportaj yapılmış ;
http://papazincayiri.blogspot.com/2011/07/korcann-kardesi-ilhan-celikayla.html
zaman gazetesinde tayfur havutçunun serbest bırakılması için yapılan itiraz reddedilince beşiktaşın küme düşürülmesi güçlendi yorumu yapılmış. işimiz giderek zorlaşıyor malesef..
sivistar 30.07.2011, 06:08 ne doğrusu kardeşimmmmmmmmmmmm şike öylemi olur o maçta ne fenerin nede sivasın ihtiyacı yokki trabzonluların hayali hekesi kendileri gibi sanıyorlar
fener ve sivas aklanırsa kimse tutamaz bu iki takımı nede olsa bizim ülkede madurlar baş tacı olur
eğer gerçekten buygunda suçsuzsa sivas sahip çıkmalı bence öyle yetenekli hoca sivasa daha gelmez(demeçleri hariç) rıza hiç bişeyden anlamıyorrrrrrrrrrrrr
bu takımı bülentin emeği çok inanın bunaaa yönetim filan hikayeeeee
adamı harcadılarrrrr adam aklarınsa kime giderse gitsin şampiyon yapar
belçikadaki anderlet maçı şikeli olmasa belki guruplara katılıp tarihin tarihini yazardı
bülent uygun %95 başarı murat erdoğan hariç
muhsin ertuğral %5 başarı yasini görmeyen kör hoca
mesut bakkal %10 başarı yasini görmeyen kör hoca nas ceyhun hatası
rıza çalımbay %15 başarı nas ve erman benciline dayanabilen kör hoca
sivassporun kahrmanları silla mehmet yıldız diallo blika a.dereli .petkowiç
hayrettin üst düzeylerdi harcandılar
umarım kadir ve ziyada harcanmaz
'Kaç olur, 4 mü olur? Ben 3'e razıyım abi'
Sivasspor'un eski kalecisi Korcan Çelikay'ın ağabeyi İlhan Çelikay'ın, kardeşi ve tutuklu menajer Yusuf Turanlı ile üçlü şike görüşmesi yaptığı iddia edildi. Çelikay'ın Fenerbahçe'nin 4-3 kazanarak şampiyonluğunu ilan ettiği mücadele öncesi ve sonrasında gerçekleştirdiği görüşmeler dinlemeye takıldı:
19.05.2011: Sivasspor-Fenerbahçe maçından 3 gün önce saat 12.24...
Yusuf Turanlı: Kaç olur 4 mü olur? (Gülüyor)
İlhan Çelikay: Ben 3'e razıyım abi.
22.05.2011: 23.39'da Sivas-Fenerbahçe maçından sonra...
Yusuf Turanlı: İyi tamam, oh be rahatladım ya şey oldum ya ulaşamadım da mesaj attım ona, aradım, telefonu kapalı. Öbürü de yedi, başkaları da yedi. Lig başından beri her gol normal gol mü sanki?
İlhan Çelikay: Aynen öyle abi olabilir tabii ki yani. Benim tek şeyim Stoch'unkini yeseydi bari.
Yusuf Turanlı: İşte yani orada kurtarıyor, burada yiyor, bu kısmetsizlik olabilir yani. Her şey her kaleci...
İlhan Çelikay: Niang'ınkine refleks yaptı mesela...
Yusuf Turanlı: Normal hatasız gol de yesen diyecekti zaten.
http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1163618&title=sikede-ucuncu-dalga-basladi-fenere-60-yenildigimiz-macta-sike-teklif-edildi
birde çıkıp kardeşim şike yapmaz dıyorsun. senin ne işin var yusuf turanlıyla İLHAN ÇELİKAY!
birde çıkıp kardeşim şike yapmaz dıyorsun. senin ne işin var yusuf turanlıyla İLHAN ÇELİKAY!
Adam serbest kaldi. her yazilana Sazan gibi atliyorsunuz.
Ahmet Çelebi'nin sorgusu internete düşmüş diye birkaç yerde gördüm. Dosyayı indirip inceledim. Gerçek mi yalan mı bilemem ama başımıza bir iş gelirse bu Ahmet Çelebi yüzünden gelebilir gibime geliyor.
Kasım Öktem 04.08.2011, 04:07 Ahmet Çelebi'nin sorgusu internete düşmüş diye birkaç yerde gördüm. Dosyayı indirip inceledim. Gerçek mi yalan mı bilemem ama başımıza bir iş gelirse bu Ahmet Çelebi yüzünden gelebilir gibime geliyor.
Yahu ben anlamıyorum gizli yürütülen bir soruşturma nasıl oluyor da birilerinin eline geçiyor?
Bence aslı olmayan, mesnetsiz haberler bunlar.
Çılgın Türk 04.08.2011, 05:42 Ahmet Çelebi'nin sorgusu internete düşmüş diye birkaç yerde gördüm. Dosyayı indirip inceledim. Gerçek mi yalan mı bilemem ama başımıza bir iş gelirse bu Ahmet Çelebi yüzünden gelebilir gibime geliyor.
Dosyalari sonunda bende buldum ve sabaha kadar okudum uykusuz kaldim iyimi :D
http://forum.bordomavi.net/showthread.php?t=31224&page=3128
İddialar oldukça vahim. Ama ispat edilene kadar kimseye suçlu diyemeyiz tabiki. Beni en fazla Ahmet Çelebi korkutuyor.
alemdarlar 04.08.2011, 10:12 AHMET ÇELEBİ diyabakırlı bir vatandaş.Talimatla geldi yönetimimize.
Ne gerisiniz ya.ON defa yazdım.Memleketi Diyarbakır.Ama Sivasspor yöneticisi.
İstifa etti eyvallah ta.. ne işi var marak etmediniz mi Sivasımızda.:)
Kim aldı listeye acaba yaaa:d Ne adamsınız bay yorumcular....
AHMET ÇELEBİ diyabakırlı bir vatandaş.Talimatla geldi yönetimimize.
Ne gerisiniz ya.ON defa yazdım.Memleketi Diyarbakır.Ama Sivasspor yöneticisi.
İstifa etti eyvallah ta.. ne işi var marak etmediniz mi Sivasımızda.:)
Kim aldı listeye acaba yaaa:d Ne adamsınız bay yorumcular....
Bilmediğimiz bu aydınlatıcı bilgileriniz sayesinde öğrenmiş olduk. Demek öyle hımmmm :confused:
Sayenizde bu tarz bilgileri alıp bilgileniyoruz ve geriliğimizden kurtulma fırsatı yakalıyoruz.
sebasteia 04.08.2011, 10:53 ahmet çelebi'nin ifadelerini baştan sona okudum, iddialar bu kadarla sınırlı ise çok da abartılacak bir durum yok! acaba farklı metinleri mi okuduk diğer arkadaşlarla?
ahmet celebi yuzunden sadece ceza aliriz kume dusurulmeyiz zanedersem oda bir sucu varsa yani
ahmet çelebi'nin ifadelerini baştan sona okudum, iddialar bu kadarla sınırlı ise çok da abartılacak bir durum yok! acaba farklı metinleri mi okuduk diğer arkadaşlarla?
Soruşturmanın gizliliği ile ilgili olarak burada bile yorum yaparken dikkat etmemiz gerekiyor aslında. İnternete düşen ifade belgelerinin gerçek olduğunu varsayarsak emniyet çok kapsamlı bir çalışma yapmış gibi görünüyor. Ama bizzat delil teşkil eder mi bilemem. Eğer bu ifadeler doğruysa Ahmet Çelebi'nin çok giriftli bir ilişki ağı var gibi görünüyor. Umarım Sivasspor camiasını temsil eden kimse pisliğe bulaşmamıştır.
sebasteia 04.08.2011, 11:23 Soruşturmanın gizliliği ile ilgili olarak burada bile yorum yaparken dikkat etmemiz gerekiyor aslında. İnternete düşen ifade belgelerinin gerçek olduğunu varsayarsak emniyet çok kapsamlı bir çalışma yapmış gibi görünüyor. Ama bizzat delil teşkil eder mi bilemem. Eğer bu ifadeler doğruysa Ahmet Çelebi'nin çok giriftli bir ilişki ağı var gibi görünüyor. Umarım Sivasspor camiasını temsil eden kimse pisliğe bulaşmamıştır.
umarım mecnun başkan'ın arkadaşı olmak dışında sivas'la hiçbir alakası olmayan birkişi yüzünden başımız yanmaz. ortada ahmet çelebi ve birkaç kişi daha var hem bariz fenerli olup hem sivasspor yönetimi ile içli dışlı olan. senin de bahsettiğin gibi bizim başımıza bariz deliller değil de bu girift ilişkiler ağı sıkıntı yaratacak gibi. ben en başından beri bariz bir şike olmadığını asıl sıkıntının birbirine geçmiş, kanka modundaki yönetimler olduğunu düşünüyordum. zaten savcılar da dikkat ederseniz 'organize örgüt'ten iddianame hazırlıyorlar. bu durumda kulübün değil de kişilerin ceza alması sanki daha mantıklı gibi. hayırlısı bakalım. umarım şikeye kulübümüz bulaşmamıştır. en başından beri bulaşmamış olduğuna inanıyorum, ancak eğer hakkaten şike yaptı ise sivasspor kulübü, adalet yerini bulsun ve isterse bir 38 yıl daha bekleyelim ama düşelim! bu durumda da akılsız başın cezasını ayaklar çeker deyip hakkımız olana razı oluruz.
umarım mecnun başkan'ın arkadaşı olmak dışında sivas'la hiçbir alakası olmayan birkişi yüzünden başımız yanmaz. ortada ahmet çelebi ve birkaç kişi daha var hem bariz fenerli olup hem sivasspor yönetimi ile içli dışlı olan. senin de bahsettiğin gibi bizim başımıza bariz deliller değil de bu girift ilişkiler ağı sıkıntı yaratacak gibi. ben en başından beri bariz bir şike olmadığını asıl sıkıntının birbirine geçmiş, kanka modundaki yönetimler olduğunu düşünüyordum. zaten savcılar da dikkat ederseniz 'organize örgüt'ten iddianame hazırlıyorlar. bu durumda kulübün değil de kişilerin ceza alması sanki daha mantıklı gibi. hayırlısı bakalım. umarım şikeye kulübümüz bulaşmamıştır. en başından beri bulaşmamış olduğuna inanıyorum, ancak eğer hakkaten şike yaptı ise sivasspor kulübü, adalet yerini bulsun ve isterse bir 38 yıl daha bekleyelim ama düşelim! bu durumda da akılsız başın cezasını ayaklar çeker deyip hakkımız olana razı oluruz.
Yazdıklarına aynen katılıyorum. Birşey ilave etmek istiyorum. Artık bu soruşturmadan sonra hiçbirşey eskisi gibi olmamalı. Bundan sonra herkes kendine çekidüzen vermeli.
Görüyorumki bizim taraftarlarımız arasında bile halen bazı kendini bilmezler başka takımlara düşmanlık yapmakla vakit geçiriyorlar. Ts, Ks veya başka camilara sataşma gayretindeler. Önce kendi kapımızın önü temiz olsun. Futbolda camilara, renklere saygı duymayı öğrenelim. Kimsenin tek başına büyük bir camiayı temsil etmediğini bilelim. Özellikle internet ortamında bazı cahillerin yaptığı münferit ve tatsız hadiselere karşı camiaları karalamayalım. Her an herşeyin futbolda mümkün olduğunu unutmayıp bunu sadece güzel bir spor organizasyonu olarak görelim ve bu sporun şehrimize katkı sağlaması için çalışalım.
alemdarlar 04.08.2011, 15:24 Ahmet Çelebi Diyarbakırlı ama Milliyetçidir.Alperen diyebilirz.Ancak çok demirbaş adam var.Yönetimde görebilirdik.Adam istifa etti zaten.Zaten federasyonda görev alacağı için düşmüştü yöneticiliği.Ama malum konu oradanda etti zaten..
Ayrıca Ahmet abi benim gibi koyu sedat abicidir.Ancak biz Alperenler olarak böyle eğitim almadık.Adalet yerini bulsun.Anlık bişeydir olduysa yani.Ceza çeker gelirse kucak açarız.Veya aklandı diyelim gelir gelir yine gelir.Sivassporun borcu yok çünkü..Her ikisine kızma hakkımız var.Alperen alpereni düzeltir.
alemdarlar 04.08.2011, 15:31 Bilmediğimiz bu aydınlatıcı bilgileriniz sayesinde öğrenmiş olduk. Demek öyle hımmmm :confused:
Sayenizde bu tarz bilgileri alıp bilgileniyoruz ve geriliğimizden kurtulma fırsatı yakalıyoruz.
Senide düzelteceğiz kardeş... Sağol...;)
asdera58 04.08.2011, 15:40 Allahın izni ile düşmeyeceğiz ligden.
Senide düzelteceğiz kardeş... Sağol...;)
Herkes kendini düzeltirse yeterli olur kanımca :)
Çılgın Türk 05.08.2011, 13:21 'Gerekirse Kupayı Bile Geri Alabiliriz'
Türk futbolunun en üst makamı olan Federasyon Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, şike operasyonu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.
3 Temmuz’dan bu yana şikeyle yatıp şikeyle kalkan Türk futbolunun en üst makamı olan Federasyon Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, dün Emniyet’in G.Saray’la ilgili adım atması üzerine açıklama yaptı. Aydınlar’ın açıklaması şöyle:
“20 yıl öncesine kadar inceleme yetkimiz var. Geriye dönük dosyaların adli boyutu olmaz ama biz gerekirse kupayı geri bile alırız.”
İSİM FARKETMEZ
“Şu an yurt dışındayım. Olaylarla ilgili bilgim yok. Ancak şunu net biçimde söyleyebilirim: 20 yıl öncesine kadar dönüp inceleme yetkimiz var. Eğer bir başvuru, daha da önemlisi bir kanıt olursa tabii ki gerekeni yaparız, kim sportif suç işlemişse F.Bahçe, Beşiktaş, G.Saray, Trabzon bizim için farketmez. Biz zaten bu bataklığı kurutmaya geldik.
Fakat geriye dönük dosyaların adli boyutu olmaz. Yasa yeni çıktığı için adli boyuttan öte biz, gerekirse kupa almak ve hak mahrumiyetleri vermek dahil her türlü yaptırımı uygularız..”
DOGU_BEY 05.08.2011, 13:25 beyler, rahat olun hiç bir takım düşürülmeyecek, kişisel bazda ağır cezalar olabilir ama küme düşme olmayacak...(duyumlar sağlam)
Çılgın Türk 05.08.2011, 13:32 beyler, rahat olun hiç bir takım düşürülmeyecek, kişisel bazda ağır cezalar olabilir ama küme düşme olmayacak...(duyumlar sağlam)
Söylediklerinin dogru cikmasi icin iki seyden birisinin gerceklesmesi lazim
1- Disiplin Talimatnamesinde degisiklige gitme (Hic ihtimal vermiyorum cünkü UEFA olayi yakindan takip ediyor)
2- Topu Mahkemeye atma yani Mahkemenin verecegi karari bekleme karari almak.
DOGU_BEY 05.08.2011, 13:34 Söylediklerinin dogru cikmasi icin iki seyden birisinin gerceklesmesi lazim
1- Disiplin Talimatnamesinde degisiklige gitme (Hic ihtimal vermiyorum cünkü UEFA olayi yakindan takip ediyor)
2- Topu Mahkemeye atma yani Mahkemenin verecegi karari bekleme karari almak.
ikisi de değil, eldeki belgelere göre küme düşme olmayacak, biraz daha bekleyin ve görün...
Çılgın Türk 05.08.2011, 13:46 ikisi de değil, eldeki belgelere göre küme düşme olmayacak, biraz daha bekleyin ve görün...
kusura bakma ama ortalikta dolasan ifadeleri okuduktan sonra ben bir 3. alternatif göremiyorum.
gelecek hafta kararin cikmasi bekleniyor en iyisi karari bekleyip ona göre üzülüp/sevinmek lazim. simdi ne desek bos
DOGU_BEY 05.08.2011, 13:49 kusura bakma ama ortalikta dolasan ifadeleri okuduktan sonra ben bir 3. alternatif göremiyorum.
gelecek hafta kararin cikmasi bekleniyor en iyisi karari bekleyip ona göre üzülüp/sevinmek lazim. simdi ne desek bos
elbette öyle...kaç gündür konuşulup durna bi mesele...ama basına yansıyan birçok aslında o dosyalarda falan yokmuş, ses kayıtları, çantalar falan bunların çoğu geçmiyormuş bile savcılığın verdiği dosyada..işin esas boyutu özellikle bahis ve menejerlik alalnındaki konularmış çünkü bunlar uluslarası bir boyutta
babapiton 05.08.2011, 17:46 Şike iddialarıyla ilgili belgeleri inceleyen Etik Kurul üyelerinden birinin görüşü belli oldu..
Şike soruşturmasında gözler Federasyon Etik Kurulu'nun vereceği kararda. Kurul'un görüşüyle ilgili üyelerden biri oyunu açık etti:
"Bugüne kadar incelediğimiz belgelere dayanarak ne Fenerbahçe ne de başka bir kulüp hakkında küme düşürülmesi yönünde bir karar çıkacağım zannetmiyorum."
Şike Operasyonu kapsamında savcılık iddialarla ilgili kimi belgeleri takımların küme düşüp düşmeyeceğini karar verecek olan Türkiye Futbol Federasyonu'na gönderdi.
Federasyon Etik Kurulu yaklaşık bir haftadır bu belgeleri inceliyor. Etik Kurulu raporu tamamladıktan sonra Federasyon yönetimine verecek ve yönetim bu rapora göre kararını açıklayacak.
Kararın açıklanması için geri sayım başlarken Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı isim vermeden bir Etik Kurulu üyesinin sözlerini köşesine taşıdı.
Altaylı'nın bir arkadaşının balık lokantısında yemek yerken görüp konuştuğunu söylediği Etik Kurul üyesi'nin anlattıklarına göre Kurul şöyle bir çalışma yapıyor:
KURUL NASIL ÇALIŞIYOR
Belgeleri ayırmışlar. Her üye belirli sayıda ve belirli bir konuya ait begeleri alıp inceliyor ve rapor haline getiriyormuş. Aksi takdirde bu kadar çok belgeyi kısa sürede incelemek mümkün olmayacakmış. Belgelerin tamamı okunduktan sonra kurul üyeleri kendi aralarında toplanıp raporları ele alacak ve bir fikir oluşturacakmış. Oluşacak fikre göre Etik Kurulu, Hukuk Kurulu ile birlikte Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'na bu raporları sunacak ve bir "tavsiye karan" iletecekmiş.
Etik Kurul Üyesi kararlarının tavsiye niteliğinde olduğunu belirterek federasyonun buna uymayabileceğinin de altını çiziyor.
BU BELGELERLE KÜME DÜŞÜRÜLMEZ
Ardından ısrarlı sorular üzerine kendi görüşünü şöyle açıklıyor:
"Vallahi emniyette ve savcılıkta bize verilmeyen belgelerde ne var bilmiyorum. Ancak bize verilen belgeler olayın sadece futbol boyutuyla ilgili olanlar. Yani Aziz Yıldırım ve diğer kişiler hakkındaki suçlamalar ne, tam olarak bilmemiz mümkün değil. Ancak futbol açısından konuşmak gerekirse bizim bugüne kadar incelediğimiz belgelere dayanarak ne Fenerbahçe ne de başka bir kulüp hakkında küme düşürülmesi yönünde bir karar çıkacağım zannetmiyorum. Pek çok laf, pek çok iddia var ama ortada somut, küme düşürme gerekçesi olacak pek bir şey yok. Tabii bu nihai fikrim değil. Daha pek çok şey göreceğimizi tahmin ediyorum, ama bugün için bence durum bu. Bu dosyalarla küme düşürme olmaz."
threestar58 05.08.2011, 20:45 etik kurul,un bir uyesi,ne gore suanda,ki TFF,deki dosyalar kume dusurmuyor,sa 9 eylul,de yola devam demektir
Çılgın Türk 05.08.2011, 20:58 Birazdan Kanal 7 de Iskele Sancak programinda sike dosyasi acilacak.
Sike teklifi alan futbolcu da olacakmis programda.
mucahitbaba58 06.08.2011, 16:45 Hele bi kumede kalmamiz kesinlessin ben o dustuk baskan yapmistir diyen sahislara ne diyecegimi iyi biliyom
astaravisa 08.08.2011, 20:52 küme düşen takımlar olacak.
umarım biz olmayız.
Aranızda tek gerçekçi olan benmiyim?
Bu iş gerçek olduktan sonra düşsek ne olur düşmesek ne olur.Hangi deplasmana hangi yüzle gideceğim ben.
Duamız düşmemek yönünde değil de işin içinde parmağımız olmaması yönünde olsun.
Ki ben bile buna inanmıyorum çünkü geçen sene abartılı şekilde bunu belli etti yönetim sağolsun.
astaravisa 08.08.2011, 21:04 ÖRGÜT TARAFINDAN KULLANILAN ŞİFRELER
Aziz YILDIRIM- BİR NUMARA, ŞİRKET CEOSU
Ali KIRATLI- RÜZGAR, ŞEKERLİ
FUTBOLCU- İNŞAAT İŞÇİSİ, MAĞDUR, MÜVEKKİL
HAKEM- HAKİM
PARA- GRAM
ŞİKE PARASI ALMA- KAHVE İÇME
ŞİKE YAPILACAK MAÇ- DAVA, İNŞAAT, MAHKEME, PROJE, TARLA, TAŞ OCAĞI, MÜHENDİS
TEŞVİK ALMAK- MAMALANMAK
tüm bunlardan sonra küme düşmeme gibi bişe olmaz heralde.
sebasteia 08.08.2011, 21:15 ÖRGÜT TARAFINDAN KULLANILAN ŞİFRELER
Aziz YILDIRIM- BİR NUMARA, ŞİRKET CEOSU
Ali KIRATLI- RÜZGAR, ŞEKERLİ
FUTBOLCU- İNŞAAT İŞÇİSİ, MAĞDUR, MÜVEKKİL
HAKEM- HAKİM
PARA- GRAM
ŞİKE PARASI ALMA- KAHVE İÇME
ŞİKE YAPILACAK MAÇ- DAVA, İNŞAAT, MAHKEME, PROJE, TARLA, TAŞ OCAĞI, MÜHENDİS
TEŞVİK ALMAK- MAMALANMAK
tüm bunlardan sonra küme düşmeme gibi bişe olmaz heralde.
sen kendini hazırlamışsın hacı, adres ver kınayı yollayım hemen.
Kargo ücrete dahil değilse aslında...Neyse reyiz.
Şaka yapıyorum tabiki;):D
astaravisa 08.08.2011, 21:51 sen kendini hazırlamışsın hacı, adres ver kınayı yollayım hemen.
şimdi seni şu forumun önünde rezil ederdim ama uğraşmayacağım.
Sakin olun beyler.Takımlar düşer çıkar.Biz birbirimize düşersek işin içinden çıkılmaz.
şarkışla 58 08.08.2011, 22:02 Valla eski Türkiye olsaydı üstünü kapatırlar derdim ama.Şu an ki Türkiye de herşey olabilir.Tek dayanağım işin içinde büyük takımlarında olması.Sadece biz olsaydık çoktaaaaaan idamımızı vermişlerdi.
astaravisa 08.08.2011, 22:09 Sakin olun beyler.Takımlar düşer çıkar.Biz birbirimize düşersek işin içinden çıkılmaz.
ben sakinim dostum.
adamlar tv lerin yönlendirmesiyle öyle bir inanıyorlar ki herşeyin süt liman olduğuna.
o yukarıdaki şifreleri ben uydurmadım. kanıtımda elimde. eğer çok ısrar ederse herkesin huzurunda o elemanı rezil de ederim. bilmeden ezbere konuşan tiplerden işte.
NERDE BU OYUNCULAR
19 maniple edildiği sanılan maç.. 2 kulüp başkanı tutuklu, bir sürü menajer bir sürü yönetici tutuklu, amigo dernek yöneticileri tutuklu vesaire vesaire... Anlam verilmez bir durum vaki.. Şimdi arkadaşlar eğri oturup doğru konuşalım derim ben... İki takım varsayın, bu iki takım şike yapacaklar. İki yönetici anlaşıyor para pazarlığı yapılıyor buraya kadar tamam herşey yolunda gidiyor. Sıra geldi bu işi sahaya taşımaya. A takımdan (mağlup olacak takım) bir kaleci bir defans ve gol atmasın diyede bir forvet şike için şartsa, en az 3 oyuncu gerekli...Yani biri gol yiyecek birisi gel-geç diyecek diğeri ise gol atmayacak.Buraya kadarda tamam bakınız tam 3 kişi şart hadi geçelim 2 kişi olsun. Toplam 19 maçda şike yapıldığı söyleniyor. 19X2 =38 kişi yapar. Bunlardan 10 tanesini çıkarın en az 27-28 oyuncu lazım... Şimdi tutuklanan oyunculara bakalım Korcan Çelikay, İbrahim Akın ve İskender Alın... Hani nerde geri kalan oyuncular... Her şeyi anladık şike yapıldı da nerde diğer oyuncular... Benim mantığımın almadığı şeyde bu. Nerde bu oyuncular...
A.Turan Korkmaz 09.08.2011, 02:01 BİR VATANDAŞ OLARAK TFF'NİN ALACAĞI KARARLA İLGİLİ BEKLENTİM:
Hukukçu değilim ama ortalama bir üniversite mezunu Türkiye Cumhuriyeti yurttaşının anlaması gerektiği kadar anlarım.
Tüm dünyada her adli vakada gözönüne alınan Hukukun Genel İlkeleri vardır. Bunlar, genellilik,süreklilik,üstünlük gibi ilkelerdir.
Genellilik ilkesi, benzer olaylarda eşitliğin korunması ve aynı kararların alınmasını ister. Kanunlar, her durumda başka başka uygulanmaz,herkese eşit uygulanmalıdır. Bu olayda toplumun adalet duygusunu dikkate almak ne kadar doğru ise, alınan kararın yalnız bu olayda belirlenmiş sınırlı bir gruba uygulanıp,ötekilerin es geçilmesi de toplum vicdanında kabul görmeyebilir..
İkinci olarak,hukukun sürekliliği ilkesi de gözetilmelidir. Şu günden önce veya sonra diye 'milat' belirlemek ne derece doğru olur?Üçüncü olarak, Hukukun üstünlüğü, kişi haklarını hukuksal güvenceye alır. Suçu ispatlanana dek herkes masumdur. Herkesin, haklarını sonuna dek,tüm hukuki yolları sonuna dek kullanarak aramak hakkı vardır.
Toplumun genelini ilgilendiren konularda alınacak kararlarda, mevcut kanunlar kadar hukuk ilkelerine de dikkat edilir. Zaten bunu kıymetli yargıçlarımız mahkemelerinde çok güzel uyguluyorlar. Sözüm onlara ve malum davaya değil. Toplum adına bir ön karar almak durumunda olan futbol federasyonunun üyelerine sözüm. Evrensel hukuk ilkeleri herşeyin önündedir ve ilk sırada gelir. Normlar ise ancak onlara göre şekil alırlar.
Bir sporsever olarak kararınızın politik ve günü düşünen değil , hukuki ve vicdani olmasını bekliyorum.
|
|