Orijinalini görmek için tıklayınız : Fenerbahçe Sivas engelini zor geçti


SivasSpor.Com
06.11.2005, 20:54
http://www.gencturkhaber.com/images/171449.jpg

Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig'in 12. haftasında deplasmanda karşılaştığı Sivasspor'u, 3-2 mağlup ederek, liderliğini sürdürdü.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, maç sonrasında düzenlediği basın toplantısında, Sivasspor karşısında haklı bir galibiyet aldıklarını söyledi. Alman teknik adam, "Önemli olan Avrupa'da yapılan maçlardan sonra lige dönüşün istenildiği gibi gerçekleşmesidir. Takımın bu yönde kendini geliştirdiği net bir şekilde görülüyor. Bugün bazı pozisyonlarda iyi pas kombinasyonları yaptık. O pozisyonlarımızı değerlendirebilsek oyunu 3-1, 4-1'e getirebilirdik. Ama bunun tam tersi oldu. Farkı açmak yerine beraberlik golünü yedik. Ama orada pes etmek yerine haklı olarak galibiyet golünü bulduk" dedi. Daum, Sivasspor'un çok iyi mücadele eden bir takım olduğunu ve Sivas'ta oynayan tüm takımların puan kaybedeceğini belirtti.

Birçok kez Fenerbahçe'nin hakemlerle maç kazandığının iddia edildiğinin hatırlatılması üzerine ise Daum, "Biz, bizim aleyhimize olan hakem kararlarıyla ilgili şikayette bulunmuyoruz. Çünkü genelde maçları kazanan taraf oluyoruz. Bir sezon boyunca bunlar hep yaşanıyor. Bazı kararlar aleyhinize, bazı kararlar lehinize çalınır. Ama sezonun bitiminde bunlar birbirini dengeler. Futbolun içinde bu tartışmalar var. Bazen hakem kararları nedeniyle ben de sinirleniyorum. Ancak bizler örnek olmalıyız. Çünkü hakemlerin işi göründüğünden daha zor.

Girdiğimiz gol pozisyonlarını göz önüne alırsak haklı bir galibiyetti. Hakemin kararını tartışmayı gereksiz görüyorum'' cevabını verdi.

"ANELKA'YI TAKIMDA TUTMAK İSTİYORUZ"
Diğer taraftan Fransız yıldız Nicolas Anelka'nın ülkesinin milli takımına çağrılmasının futbolcunun Fenerbahçe'den ayrılmasına sebep olup olmayacağının sorulması üzerine ise Alman çalıştırıcı, "Böyle bir şey her an söz konusu olabilir. Buna karşı doğru zamanda hazırlığımızı yapmalıyız. Anelka'yı takımda tutmak istiyoruz ve bırakmak gibi bir düşüncemiz yok'' ifadelerini kullandı.

Daum, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın yabancı futbolcu kısıtlamasına yönelik eleştirisiyle ilgili olarak da, "Fenerbahçe'de olduğu gibi çok fazla genç oyuncuyu takıma monte ettik. Ama uluslararası arenada mücadele eden takımların bu yönde dezavantajı var, Fenerbahçe'de olduğu gibi. Türkiye, AB üyesi olduğu zaman Türk futbolcularına yabancı gözüyle bakılmayacak. Bu zaten zaman içinde kalkacak. Mantıklı tartışmalara girmek gerekiyor. Yabancı futbolcu transfer ediyorsanız bunlar, Türk futboluna katkı sağlayacak kapasitede olmalı'' diye konuştu.

Christoph Daum, A Milli Futbol Takımı'na da İsviçre ile oynayacakları maçta başarılar dilerken, Fatih Terim ve milli takım oyuncularına güvendiğini söyledi.
Sivasspor Teknik Direktörü Werner Lorant da takımının Fenerbahçe karşısında çok iyi savaştığını ve mağlubiyeti hak etmediklerini belirtti. Alman çalıştırıcı, tartışmalı penaltı pozisyonuyla ilgili olarak da, "Fenerbahçe'ye karşı oynadığınız zaman böyle olayların olacağını herkes biliyor. Penaltı pozisyonunu çok kişi gördü. Benim için de penaltıydı. Genel olarak Fenerbahçe'nin son 2 maçını izlerseniz sahasında 92. dakikasında penaltı atıyor. Burada da verilmeyen penaltı. Bu büyük takımla Anadolu takımı arasındaki fark. Bunu herkes görebiliyor" şeklinde konuştu. Lorant, bir soru üzerine Fenerbahçe'yi çalıştırdığı dönemde sarı-lacivertli takımın bu kadar çok penaltı kazanmadığını belirterek, "Arşivler elinizde bunu kontrol edin. Benim zamanımda Fenerbahçe bu kadar penaltı kazandı mı? Futbolda dün, yarın yoktur, bugün vardır'' dedi.

"BENİM ZAMANIMDAKİ FENERBAHÇE İLE BUGÜNKÜ KADROYU KARŞILAŞTIRAMAZSINIZ"
Fenerbahçe maçının 6 Kasım'a denk gelmesiyle ilgili olarak da Lorant, "Tarihi engelleyemezsiniz evet döndü dolaştı geldi bu maç bu günü buldu. O gün Galatasaray'a karşı 6-0'lık bir galibiyetimiz vardı ama bugün mağlup olduk" ifadelerini kullandı.

Kendi zamanındaki Fenerbahçe ile şimdiki Fenerbahçe'nin farkının sorulması üzerine ise Werner Lorant, "Benim zamanımdaki Fenerbahçe ile bugünkü kadroyu karşılaştıramazsınız, çok büyük fark var. Bugün oyunu etkileyebilecek oyuncuları var Fenerbahçe'nin. Bugün onları gördük. Benim zamanımda yoktu. Ama bu zamanın getirdiği bir olay çünkü zamanla tecrübe ve güç kazanıyorsun. Geçmişte yapılan hataları yapmamaya çalışıyorsun" cevabını verdi.

Fenerbahçeli futbolculardan Tuncay Şanlı da Sivasspor karşısında zorlandıklarını belirterek, "Sivasspor iyi bir takım. Bunu zaten ligde de gösteriyorlar. Önemli maçtı bizim için. Zaman zaman iyi top oynadık. Onların da baskısı oldu. Rahat götürdüğümüz maçı zora soktuk. Ama sonrasında kazanmasını bildik. Milli takıma da moralli bir şekilde gideceğiz. Rakip takım arkadaşlarımızı kutluyorum" dedi.
Ofsayt pozisyonunun hatırlatılması üzerine Tuncay, "Ben ona karar veremem. Hakem gördüğünü vermiştir. Saniyelik bir andı. Ofsayt da olabilir ama benim tam olarak bir şey söylemem yanlış olur. Artık geçti. Ben ne söylersem yalan olur" cevabını verdi. Haftada iki maç yapmalarının kendilerini nasıl etkilediğinin sorulması üzerine ise genç futbolcu, "Futbolcu için maç oynamak daha iyidir. Fazla antrenman yapmıyoruz ve antrenmanlar hafif geçiyor. Sürekli maç yaptığımız için futbolcu açısından maç kondisyonu daha önemlidir. Biz de buna alışıyoruz zamanla" diye cevap verdi.

Sivassporlu futbolcu Gökhan da, tecrübesizliğin kurbanı olduklarını ifade ederek, "Tecrübesiz olmamızdan kaynaklanan sorun ile golleri yedik. Yeni bir takım olarak iyi mücadele ettik. Söylenecek bir şey yok, üzgünüz" dedi.

1967_DERNEK_10UR
06.11.2005, 23:23
ZOR NE KELİME DAUM BU DEPLASMANDAN PUAN ALDIĞI İÇİN ŞÜKRETSİN...BURASI 4 EYLÜL BURDAN ÇIKIŞ YOK..

üçlerbeyli
06.11.2005, 23:36
penaltı pozisyonunu unutturmak için laf çeviriyor aklınca, çok tilki bir adam ve de çok şanslı biri el ayak kafa farketmiyor maç kazanıyor.

dj_sado_88
07.11.2005, 00:00
adamlar düşe kalka bedava maç kazanıyo yatın kalkın hakeme dua edin

dj_sado_88
07.11.2005, 00:01
adamlar düşe kalka bedava maç kazanıyo yatın kalkın hakeme dua edin

drummer
07.11.2005, 00:12
gerçekten kıl payı verdik maçı
hatalar yapmasaydık
bu maç bizimdi

ofgurleyuk78
07.11.2005, 00:13
Fener herzamanki gibi. Biz ise gerçekten çok iyiydik. Bu maçin gerçekci hakki beraberlikti. Hakem penaltimizi vermeliydi.

muRTix1
07.11.2005, 00:38
maçın özetini izledim birkez daha kafayı yedim kaçırdığımız pozisyonlar süper fenere futbol dersi verdik öğrensin çocuklar yurtdışında futbol lazım hakemler destek çıkmıyor

emreOKOCHA
07.11.2005, 01:24
Sivassporlu futbolcu Gökhan da, tecrübesizliğin kurbanı olduklarını ifade ederek, "Tecrübesiz olmamızdan kaynaklanan sorun ile golleri yedik. Yeni bir takım olarak iyi mücadele ettik. Söylenecek bir şey yok, üzgünüz" dedi ADAM BİLE ANLAMIŞ ANLAMAYAN VAR!'!

drummer
07.11.2005, 01:31
Sivassporlu futbolcu Gökhan da, tecrübesizliğin kurbanı olduklarını ifade ederek, "Tecrübesiz olmamızdan kaynaklanan sorun ile golleri yedik. Yeni bir takım olarak iyi mücadele ettik. Söylenecek bir şey yok, üzgünüz" dedi ADAM BİLE ANLAMIŞ ANLAMAYAN VAR!'!
emre sen emre fidan mısın

deli_yigido
07.11.2005, 03:00
maçın özetini izledim birkez daha kafayı yedim kaçırdığımız pozisyonlar süper fenere futbol dersi verdik öğrensin çocuklar yurtdışında futbol lazım hakemler destek çıkmıyor


Vallah öyle Avrupa'da resil etmeyin bari bizi!!!

GuNaY
07.11.2005, 04:48
evet onlar için zor bir maç oldu ama neticesinde 3 puan aldılar :(
sivastan kolay kolay takımların puan alamayacaklarını herkese en iyi şekilde göstermiş olduk...

34-murat-58
07.11.2005, 09:16
walla super oynadık ama hakkının hatası ve ucuncu gol oncesı musa kus un pas vermeyıp calım atması bızı yaktı....
ama su anda lıgde en ıyı top oynayan takımız...
bız bu lıglere ambargo koyacagız .
bunu kımse unutmasın

omerkocyigit
07.11.2005, 09:29
EVET SİVASSPOR UM ÇOK GÜZEL OYNADI AMA ŞANSIZ BİR ŞEKİLDE YEDİĞİ GOLLE PUANDAN OLDU.. KADER KISMET DİYELİM... AMA DAUM UNDAN DEDİĞİ GİBİ BU STATTAN PUAN ÇIKARMAK ÇOK ZOR RAKİPLERİMİZ BURDA PUAN KAYBEDECEKTİR... EVET DOĞRU SÖYLÜYOR.... BURASI SİVAS BURDAN ÇIKIŞ YOOOOKKK :))))))

CÜSSKB-Aynur
07.11.2005, 10:36
Taraftarımızla, Futbolumuzla, Centilmenliğimizle, Teknik kadromuzla, Stadyumumuzla, kısacası her halimizle Süperlig de olduğumuzu herkese kanıtladık.

Arif Coşkun
07.11.2005, 11:19
İyi oynamak yetmiyo demekki.Tecrübe ve birazda akıllı oynamak gerekiyor.Hakkı'nın Petkoviç'le anlaşamayarak Alex'e attırılan gol adeta ikram gibi birşeydi.Sonra Tuncay'a bırakılan pozisyon akıl alacak cinsden değildi.Bu bariz hatalar yapılmasa maçı 2-1 alabilirdik. Canları sağolsun diyelim artık.Bunlardan ders çıkararak artık geleceğe bakmalıyız.Yenilmemize rağmen basın büyük övgüyle bahssetti takımımızdan.

mobil58
07.11.2005, 11:21
Lorant hikaye anlatıyor. Hakeme yenilmiş ne alaka kendi hataları yüzünden yenildi., bunu kabullenmesi lazım.

mobil58
07.11.2005, 11:24
Ayrıca yönetimin bedava bilet verdiği maraton tirübünündeki terbiyesiz şahısları orada görmek istemiyoruz. Çünkü kendi taraftarıyla her hafta olay çıkaran ve devamlı küfür eden taraftarın içimizde yeri yoktur bu konuda yönetimi görevini yapmaya davet ediyoruz.

CÜSSKB-Aynur
07.11.2005, 11:42
Çağdışı, defansif futbol anlayışıyla oynadığımızı düşünenler, umarım dünkü maçımızı izlemişlerdir. Şimdi bu kişilerin yoırumlarını çok merak ediyorum.
Bize yapılan eleştirilerin gerçeği yansıtmadığını ve Ofansif futbolun tüm güzelliğini gösterdik. defansif anlayışla 1 puan almasınıda bilirdik, ama bunu yapmadık.

Arif Coşkun
07.11.2005, 12:07
Çağdışı, defansif futbol anlayışıyla oynadığımızı düşünenler, umarım dünkü maçımızı izlemişlerdir. Şimdi bu kişilerin yoırumlarını çok merak ediyorum.
Bize yapılan eleştirilerin gerçeği yansıtmadığını ve Ofansif futbolun tüm güzelliğini gösterdik. defansif anlayışla 1 puan almasınıda bilirdik, ama bunu yapmadık.
Dikkat ettiyseniz dünkü maç kritiklerinde yorumcular,böyle bir oyun beklemedikleirni ve şaşırdıklarını söylediler. Lorant'ın sırf kazanma arzusu mağlubiyeti hazırladı diyede tenkitde bulundular.Beraberliği sağladıktan sonra istese o skoru koruyabilirdi,diye eleştiride bulundular.

Flavio
07.11.2005, 12:10
Fb aldığı puana şükretsin zor çıktılar kendi evimizde mağlup olacağımız nadir takımlardan biriydi.

onerozbek
07.11.2005, 12:21
Arkadaşlar,
Üzmeyin kendinizi. Futbolda bazen kendimizden daha zayıf takımlara yenilmek de olabiliyor. Sivasspor, F.B.ile 10 maç yapsa 9'unu kazanır. Dünkü maçta da bunu gösterdi. Ama bazen şanssız anlar üst üste geliyor ve istenmeyen sonuçlar çıkabiliyor. Ben bütün oyunculara ve muhteşem taraftara teşekkürlerimi sunuyorum. Böyle devam edersek karşımızda hiçbiri duramaz.
Sevgiler, selamlarla...
Öner ÖZBEK

drummer
07.11.2005, 12:28
lorant elinden geleni yaptı bu maçta lorantın hiç kusuru yok.
yerli oyuncular yabancı oyuncular ve mohammed kadar gayretli olsaydı bu maç çok farklı olurdu

serhankaburcuk
07.11.2005, 13:38
Dün Fenerbahçeli futbolcular artist artist konuşuyorlardı...Yok çok kolay kazanabilecekleri bir maçı zora sokmuşlar falan gibisinden...Dün hakem federsyon ve diğer güçlerin yüzünden Sivasspor puan kaybına uğradı...Yazık oldu....

Sarkdakikisla58
07.11.2005, 14:19
Tecübesizlik yakti bizi,
Fenerbahcenin bu sene bu kadar zorlandigi bi mac görmedim.
Sivasim insallah gelecek maclardadada fenere karsi oldugu gibi ofensiv top oyna
______________________________ ______________________________ ____
viyanadan selamlar

extrasivas
07.11.2005, 16:10
adamlar düşe kalka bedava maç kazanıyo yatın kalkın hakeme dua edin
bide utanbmadean inkar ediyorlarya beni en cok kizdiran bu

erhan5834
07.11.2005, 16:19
ZOR NE KELİME DAUM BU DEPLASMANDAN PUAN ALDIĞI İÇİN ŞÜKRETSİN...BURASI 4 EYLÜL BURDAN ÇIKIŞ YOK..
SANA KATILMAMAK ELDE DEĞİL ALLAH BİLİR DAUM LİGİN EN ZOR DEPLASMANINDAN PUAN ALDIĞI İÇİN BAYRAM EDİYODUR AÇIKLAMASINDADA BUNU BELİRTTİ VE SİVAS YENİ LİGE ÇIKMASINA RAĞMEN ÇOK ZOR BİR DEPLASMAN OLDUĞUNU SÖYLEDİ ...

sarkislali
07.11.2005, 16:58
Ciktik, aslanlar gibi oynadik ve yenildik. Yenildigimiz takim Avrupa nin top 24 takim siralamasinda 6, sirada. Futbolumuzla, centilmenligimizle bütün ülkenin hayranligini kazandik. Yalniz mac sonrasi bazi kendini bilmezler Fener otobüsünü taslamislar. Bu insanlar yigido olamazlar. Onlari siddetle kiniyorum.

twity_58
07.11.2005, 21:37
daum bile zor bır engeldı derken kım oluyorkı onlar kolay mactı dıyorr...herkes farkında sivas oyunu ve taraftaraıyla bır numaralı anadolu yıldızı..

dogukan58
07.11.2005, 21:41
dün bende maçtaydım ama beni üzen sivasın yenilmesi değil taraftarın suskunluğuydu 67 taraftar derneiğnden çıkan sesse yetmedi bir avuç fenerliyi susturmaya hem bize yazık oldu hem kaçan puanlara