Orijinalini görmek için tıklayınız : TFF'den F.Bahçe'ye şok!
Şike soruşturması kapsamında zor günlerden geçen Fenerbahçe'ye bir darbe de TFF'den geldi.
Türkiye Futbol Federasyonu resmi internet sitesinden yaptığı açıklama ile Fenerbahçelileri şok etti. Daha önce UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi kura çekimine katılacağını söylemişti. Ancak TFF Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne katılamayacağını açıkladı.
İşte o bildiri:
UEFA, 23 Ağustos 2011'de Türkiye Futbol Federasyonu'na gönderdiği yazıda, ülkemizde sürmekte olan şike soruşturması çerçevesinde, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün bu sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılmaktan çekilme kararı vermesi gerektiğini, kulüp bu yola gitmeyecek olursa, Türkiye Futbol Federasyonu'nun Fenerbahçe'yi 2011-2012 sezonunda Şampiyonlar Ligi'ne katılmaktan men etmesi gerektiğini, bu 2 yoldan herhangi birisi benimsenmeyecek olursa, UEFA'nın kendi disiplin soruşturmasını başlatabileceğini ve Türkiye Futbol Federasyonu yani ülkemiz aleyhine disiplin yaptırımları uygulama yoluna gideceğini bildirmiştir.
Bu yazı üzerine durum TFF tarafından yazılı olarak derhal Fenerbahçe Kulübü'ne bildirilmiştir. Fenerbahçe Spor Kulübü, 24 Ağustos'ta TFF'ye gönderdiği cevabi yazıda, TFF'nin bu konuda iddianamenin mahkemece kabulünün beklenmesine yönelik kararına saygı duyduğunu ve kendisine tanınan kısa süre içinde böylesine önemli bir konuda herhangi bir karar almasının fillien mümkün olamayacağını bildirmiştir.
Bu gelişme karşısında, durum 24 Ağustos'ta TFF Yönetim Kurulu'nun yapmış olduğu olağanüstü toplantıda ele alınmış ve gerek Fenerbahçe'nin maruz kalabileceği, ağır disiplin yaptırımları gerekse Türkiye Futbol Federasyonu'nun yani ülkemizin maruz kalabileceği disiplin yaptırımları göz önünde bulundurularak, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılmaktan men edilmesine karar verilmiştir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Futbol Federasyonu, 2011-2012 futbol sezonu birinci transfer döneminin, daha önce açıklandığı gibi 5 Eylül Pazartesi akşamı sona ereceğini bildirdi.
yener_sahin 24.08.2011, 18:17 Daha çok su kalkacak.Tff nin yapamadığını Uefa böyle yaptırır adama...
bugra5858 24.08.2011, 18:19 Bu durumda Fenerbahçe çok büyük bir gelir kaynağından mahrum kalacak.TFF karizmayı fena çizdirdi.Uefa böyle geri vitese taktırır adamı.
ortalik toz duman hayatimda hic bu kadar futboldan igrenmemistim
MEhmet Ali Aydinlar Demistiki : Savunmalari Almadan Hic Bir Takima Hic Bir Yaptirim Yapilamaz.. Bu MAA baya bi dönek cikti :d
Benim anlamadigim Bjk neden devam edebiliyor avrupa ligine ?
Fenerbahcenin zarari tum 17 takimida etkiler arkadaslar.
Ligden cekilmesi gundemde..
Respect58 24.08.2011, 18:53 Bize dokunmasınlarda feneri isterlerse BAL'a göndersinler...
MEhmet Ali Aydinlar Demistiki : Savunmalari Almadan Hic Bir Takima Hic Bir Yaptirim Yapilamaz.. Bu MAA baya bi dönek cikti :d
Benim anlamadigim Bjk neden devam edebiliyor avrupa ligine ?
BJK ya da yarın bir karar çıkarsa şaşırmam...
gürünlüyiğido58 24.08.2011, 19:16 ortalik toz duman hayatimda hic bu kadar futboldan igrenmemistim
Tamamen haklısın artık ligin tadı kalmadı ve daha kötüsü bu olayda bizimde adımız geçiyor
PETKOVİC 24.08.2011, 19:48 BEŞİKTAŞI DA DÜŞÜRSÜNLER ONLARINE NE FARKI VAR???
Mamadou Diallo 24.08.2011, 19:55 böyle savcının varya türk fyrboluna leke sürdürtt
onlar yok mu 200 kişiyi sorguya aldı daha önce yapanlar şimdi rahatlar kabak bizlere patladı fenerli değilim ama türk futbolu için fenerin şamp.liginde oynamasını isterim
yener_sahin 24.08.2011, 20:08 Birde bu sözler moda oldu,futbola döndük sonunda, futboldan bu kadar iğrenmemiştim.Dünyaya gelin biz yıllardır bu gezegendeyiz...;)
akkara58 24.08.2011, 20:09 eğer uefaa böyle bi karara varacak delil done bulduysa bizi de paraşütsüz ligden düşürür :mad::mad::mad::confused::conf used::confused:
kolukisa 24.08.2011, 20:19 umarim TFF UEFA'yi bahane ederek Sivassporun'da basina bir corap örmesin,bakin dah bir kac gün önce FB'nin puani artirip 19 basmakbirden yükselten UEFA nasil oluyorda birden bireye fikir degistiriyor anlasilir gibi degil,hollanda'dan selamlar.
Sanki Türk futbolunu izleyince haz alıyorduk da. Ligin başlaması uzayınca futboldan soğuduk :) Asıl lig başlıyor La Liga...
Türk futbolu açısından FB nin şampiyonlar ligine katılmasını isterdim. İyi takım FB. Ülke puanı açısından faydalı olurlardı.
beter olsunlar sivassporun sitesinde hala fener şak şak cılığı yapanlarada kapak olsun
astaravisa 24.08.2011, 20:26 fenerin yan sanayisi TfFF nin yapamadığı yapmaya cesaret edemediği şeyi UEFA dan glen tek kişi şak diye yaptı. fener hak ettiği yere kümeyee
Uefa Baş Müfettişinin yaptığı açıklamaya göre fenerbahcenın 8 karşılaşmada şike yaptığı delillendirilmiş ve kanıtlanmıştır.
KAYNAK: NTVSPOR
--- bu gelişmeler sivasspor için işlerin karıştığını gösteriyor malesef ..
Usülsüz iş yapma başında patlar
Emeğe haram katma taşın da çatlar
Futbol Aydınlar(!)'ı cesur değilse
Avrupa Fenerbahçenin defterini katlar
İki ay sonunda belge delil yok sonucuna ulaşan federasyon başkanı Uefa müfettişi geldiği gün karara vardı.Adamın bazı yerlerinden kan alırlar deyimi bu demek oluyor işte.Demekki neymiş.Kimseyi mal yerine koymayacakmışsın.
Yukarıda arkadaşımın dediği gibi (sitedeki şakşakçılar) iyimser konuşamayacağım.Sivas'ın büyük bir bölümünün başı sağolsun diye daha iddialı konuşuyorum.
Fener yerine Trabzonspor gidiyormuş.Kaynak Fanatik.Sanki onlar çok temiz.
yigidoss 24.08.2011, 21:38 Bize dokunmasınlarda feneri isterlerse BAL'a göndersinler...
Fenere bunu yapan bize neler yapmaz valla tırstım ne yalan söyleyeyim. Ucu bize dokunmasın da kim noluyorsa olsun
jaguar19 24.08.2011, 21:51 Belli olduki ligde fb nin dışında kimsenin başı yanmayacak.
Uefa bütün belgelere bakmış, bjk ve ts de bişey göremeyip fb de gördüğüne göre fenerbostan gidici.
Çılgın Türk 24.08.2011, 21:57 Aydinlar HaberTürk de Teke Tek programinda konusuyor.
Vakti olanlar baksin...
Baskan ve yöneticisi tutuklu olan takimlarin durumu Vahim kimsenin gözünün yasina bakmayacaklar gibi.
burak58as553 24.08.2011, 21:58 Ulan ş.... MAA fb şike yaptı tamam hamsiler yapmadı mı beşiktaş yapmadı mı ? Eger fb şike yaptıysa maalesef bizde yanmıs oluruz.
ZiDaNe58 24.08.2011, 22:02 fenerin yerine ts şampiyonlar ligine gidiyor..sanki onlar çok temizler karabüğün ts maçındaki yediği golleri ömrüm boyunca unutmayacağm..ueafa fenerin aklanması halinde fenerbahçeye çok büyük bir tazminat ödeyecek..
noname87 24.08.2011, 22:03 fenerin yerine ts şampiyonlar ligine gidiyor..sanki onlar çok temizler karabüğün ts maçındaki yediği golleri ömrüm boyunca unutmayacağm..ueafa fenerin aklanması halinde fenerbahçeye çok büyük bir tazminat ödeyecek..
bülent atamanla ilgili fener maçında teşvik primi iddası vardı adamı ifadeye bile çağırmadılar
sebasteia 24.08.2011, 22:17 Aydinlar HaberTürk de Teke Tek programinda konusuyor.
Vakti olanlar baksin...
Baskan ve yöneticisi tutuklu olan takimlarin durumu Vahim kimsenin gözünün yasina bakmayacaklar gibi.
ooo kolay gelsin, buldun yine oynayacak çelik çomak.
Çılgın Türk 24.08.2011, 22:19 ooo kolay gelsin, buldun yine oynayacak çelik çomak.
sen hayal aleminde yasamaya devam et ya da habertürk kanalini ac ve aydinlar'i dinle
babapiton 24.08.2011, 22:23 Ortalık karıştı beyler habertürk'ü izlemenizi öneririm mehmet ali aydınlar konuk olarak katılıyor...
58MUAMMER58 24.08.2011, 22:23 :mad:ÖNCE herzaman olduğu gibi şunu diyimde beni sadece SİVASSPORUN geleceği ilgilendirmiyor başka takıma sempatim varsa burda 2 kelime yazı yazmak nasip olmasın fb nin şampiyonlar liginden ihraç edilmesi açık şekilde suçlu oldunun vurgu edilmesidir eğer böyleyse kurallar işletilmesi gerekir bunun ucu bizede dokunur yalnız göndermezler fb nin yerine ts nin şampiyonlar ligine gönderilmesi daha büyük skandal madem soruşturmada adı geçenler katılamıyor ts de katılmamalıydı şimdi ts şampiyonlar liğinde nal toplasa bile öyle olacağı aşikar 15 milyon euroyu cebine indirecek havasınıda atacak biz temiz takımız diyede böbürlenecek eğer tff 2 yıl hiç takım yollamıyacağız aramızda bi durum değerlendirmesi yapacağız temizleneceğiz öyle geleceğiz deseydi ts de bu işten kazanç sağlamazdı yazık koca sezon çalış didin öyle yada böyle şansla hakemle neyse şampiyon ol birileri biyerlerini yırtsın siyasilerini devreye soksun sonra sahada haketmediği halde masada kazanarak şampiyonlar liğine gitsin içime sinmiyor sakın fb avukatlığıyla kimse suçlamasın beni gerçekler böyle futbol gerçekten bitti türkiyede düşüründe herkesi milletde rahatlasın yoksa çok kan dökülecek benden demesi:mad:
sebasteia 24.08.2011, 22:26 sen hayal aleminde yasamaya devam et ya da habertürk kanalini ac ve aydinlar'i dinle
evet şuan kelimesi kelimesine aydınlar'ın dediklerini okuyorum sen merak etme. ben birebir birinci ağızdan takip ediyorum herşeyi.
aydınlar diyor ki uefa müfettişi bile tek bir belge görmedi, ben de görmedim diyor, sadece uefa söylentisi olsa bile şikeye çok karşı, bu kararı tedbiren aldık diyor. eğer suçsuz olduğu ortaya çıkarsa fener'e tazminat ödenecek diyor.
ama siz ne diyorsunuz? aman herkes yandı bitti, fener küme düştü, sivas da düşecek, vs vs. sanki bütün belgeler masanızdaymış gibi. yargısız infaz yapıyorsunuz. medyanın büyük çoğunluğundan farkınız yok. sadece sansasyon olsun, heyecan olsun. istediğiniz bu. fener, sivas veya başka bir kulüp haksız yere zarar görmüş, yöneticiler, futbolcular hayatları karartılıyor umurunuzda değil. milyonlarca taraftar hüsran yaşıyor yine umrunuzda değil.
hatta eminim sivas düşse zil takıp oynayacak kişiler var. yorumlarından anladığım kadarıyla sen de bu guruptasın. umarım sevinciniz kursağınızda kalır. ben sivassporumuzun da mecnun başkanımızın da bu süreçten alnının akıyla çıkacağına inanıyorum
saygılar
DOGU_BEY 24.08.2011, 22:27 ts nin zırlması işe yaradı demek ki zırlayınca bişeyler alınabiliyormuşş, helal olsun iyi zırladılar...
bir sözüm de bazı civciv beyinlilere...onlar kendini bilir...şikeyle ilgili takımı sonuna kadar savununca fener yalakası oluyorsun, başkanı savununca fener şak şakçısı oluyorsun...o kuş beyinliler şunu göremiyor ya da anlayamıyor: eğer sen baştan bu suçları kabul edersen ve fener suçlu bulunursa bu ne demek? SİVASSPOR un da düşmesi demek...Başkalarına şak şakçı veya yalak diyenler asıl sizler Gs yalakalaığı yapmayın tamam mı u1an???
Nerdeyse Sivasspor düşünce kına yakacakalr var bu sitede! Hala kalkmış birilerini suçluyorlar...Düne kadar nefret ettiğiniz ts şampiyonlar ligine gidiyor diye neredeyse göbek atacaksınız reziller sizi!
sebasteia 24.08.2011, 22:33 maalesef insanların büyük kısmı düz mantık. olayları derinlemesine incelemek ve analiz etmekten aciz. adam diyor ki tff fener'i göndermedi, vayyyy demek ki fener suçlu, ooo fener suçluysa bizi de kesin düşürürler.
yani şimdi böyle diyen adamla neyi konuşacak neyi tartışacaksın. adam kafa olarak bir alt ligde mücadele ediyor.
tekrar edeyim. tff başkanının da söylediği gibi uefa sadece medyada şike haberi çıkmış bile olsa o takımın şampiyonlar ligine katılmasını istemiyor. tff ve uefa tedbiren bu yol girdiler. dünden bugüne değişen birşey yok. somut bir gelişme yok. yeni bir belge yok.
haaa tedbiren ligden de düşüreceğiz derlerse o ayrı.
Çılgın Türk 24.08.2011, 22:34 evet şuan kelimesi kelimesine aydınlar'ın dediklerini okuyorum sen merak etme. ben birebir birinci ağızdan takip ediyorum herşeyi.
aydınlar diyor ki uefa müfettişi bile tek bir belge görmedi, ben de görmedim diyor, sadece uefa söylentisi olsa bile şikeye çok karşı, bu kararı tedbiren aldık diyor. eğer suçsuz olduğu ortaya çıkarsa fener'e tazminat ödenecek diyor.
ama siz ne diyorsunuz? aman herkes yandı bitti, fener küme düştü, sivas da düşecek, vs vs. sanki bütün belgeler masanızdaymış gibi. yargısız infaz yapıyorsunuz. medyanın büyük çoğunluğundan farkınız yok. sadece sansasyon olsun, heyecan olsun. istediğiniz bu. fener, sivas veya başka bir kulüp haksız yere zarar görmüş, yöneticiler, futbolcular hayatları karartılıyor umurunuzda değil. milyonlarca taraftar hüsran yaşıyor yine umrunuzda değil.
hatta eminim sivas düşse zil takıp oynayacak kişiler var. yorumlarından anladığım kadarıyla sen de bu guruptasın. umarım sevinciniz kursağınızda kalır. ben sivassporumuzun da mecnun başkanımızın da bu süreçten alnının akıyla çıkacağına inanıyorum
saygılar
biraz relax kardesim.
bizim burada ne yazdigimiz önemli degil cünkü biz karar mercihi degiliz.
herkes olumlu bakma zorunda da degil. bazilari senin gibi hayal kurar (optimist) bazilari olaylara daha gercekci yaklasir (sana göre pesimist, sivasspor düsmani)
ben kendi adima konusayim sivasspor küme düsünce zil takip oynayacak olsam aylardir/yillardir bu forumu takip etmem.
sivasspor küme düsüntüklen sonra üye olur burda sallardim.
daha öncede sana tavsiyede bulunmustum bu kadar paranoya olma.
Aramızda öyle adamlar da varki Mehmet Ali Aydınlar kapısına gidip güzel kardeşim Sivasspor düştü dese yanlış anladım heralde deyip kapıyı suratına kapatacak.Herkesi kendi bakış açısından baktırmaya çalışacağına başkalarının düşüncesine de saygı duy.Sitenin yarısını hemen düşünce olarak bir alt lige gönderdi vatandaş.
Uefa feneri suçlu bulmuş biz de yanabiliriz diyoruz,korkumuzu bile doğru dürüst dile getiremiyoruz arkadaş.
Sitede bir düşünce hegomonyası sarmış gidiyor.
mucahitbaba58 24.08.2011, 23:30 Tek kelimeyle rezalat arap sacina donmus bir durum artik futbol konusmak degil dusunesim bile gelmiyor lanet olsun icimdeki futbol sevgisine turk futbolu yerlerde o yunan takimi gs ise ortaligi karistirmak icin elinden geleni yapti artik futbol bakarsam gsnin yenildigi takimlara bakacam ben fbli degilim anti istanbulluyum ama su durum icler acisi lanet olsun
astaravisa 24.08.2011, 23:45 fenerin küme düşecek olması yada başına gelenler burada insanları niye üzüyor anlayamıyorum
Fenerin küme düşmesi demek Sivasspor'un da küme düşmesi demek.
A.Turan Korkmaz 25.08.2011, 00:28 Soru: UEFA neden TFF'den Fenerbahçe'yi şampiyonlar liginden çekmesini istedi?
Cevap: Çünkü eğer FB şamp. ligine başlasa, maçlar oynasa ve bu arada Türkiye'de şike davası sonuçlanıp ceza alsaydı, FB'nin oynadığı takımlar UEFA'yı dava edecekler ve paralarını UEFA'dan alacaklardı. Oysa, UEFA TFF'yi sıkıştırıp ondan FB'yi Ş. Ligine göndermeyeceğini açıklamasını sağlayarak TFF'ye topu attı. Şimdi, UEFA tazminat ödemekten kurtuldu. FB , eğer şike davasından aklanırsa, borsaya bildirdiği 25 milyon avroluk zararını TFF'den tahsil edecek. Yani, ortada yalnızca UEFA'nın uyanıklığı var. Bundan başka herşey dün ne ise aynı.
Soru: Neden TS şike dosyasında adı geçtiği halde şampiyonlar ligine davet edildi?
Cevap: Çünkü,UEFA'nın hukukun gereği yerine gelsin, davanın sonucu belli olsun gibi bir kaygısı yok, dava kendine zarar vermediği sürece sonucu ile çok da ilgilenmiyor. TS'nin kurumsal ceza alma olasılığını ve bunun sonunda yeneceği rakiplerin UEFA'yı dava etme olasılığını az görüyor. Bir yandan da TFF'yi ve Türkiye ligini tamamen gözden çıkarmadığını ve oyunun devam ettiğini anlatmak istiyor. Ya da başı belaya girecek kaygısıyla onlar da çabuk ve tartışmalı kararlar alıyorlar diyelim.
Bunu böyle tespit ettikten sonra, mesela FB ligden düşürülürse Sivassporumuz da düşer gibi varsayımları ayrıca konuşmak gerekir.
favori58 25.08.2011, 00:38 Bize dokunmasınlarda feneri isterlerse BAL'a göndersinler...
Hay agğızına sağlık kardeşim olayı nede güzel,nede anlamlı özetlemeşsen.
Sivasspor yerine, " Feneri düşünüp,yalakalık yapanlar ne yapacak acaba?
Daha bir kaç gün öncesine kadar ; eldeki belgeler şikeye kanaat vermek için yeterli değil ve ayrıca savunma hakkından dem vuran ve ne yaptığını kendisi dahi bilmeyen bir federasyona artık hiç güvenim kalmadı. İnşallah Sivassporumuzu yem olarak kullanmazlar bu adiler.
Çılgın Türk 25.08.2011, 00:41 Fenerin küme düşmesi demek Sivasspor'un da küme düşmesi demek.
Bu yazdigindan ne anlam cikiyor biliyor musun?
FB ve Sivasspor sike yapti eger onlari düsürürlerse bizi coktan düsürürler anlami cikiyor...
Ben ise olaya farkli bakiyorum. Benim bakis acim adaletten yana. Eger ortada sike varsa küme düsürelim o veya bu takimin arkasina siginip adimiz sikeci takim olarak lanse edilecegine küme düselim daha iyi.
Kadro bozulmadigi sürece bu takim rahatlikla tekrar cikar.
BJK ne dedi? Aklaninda gelin dedi
TS ne dedi? sike yaptiksa bizide düsürün dedi
Peki FB ne dedi? sütten cikmis ak kasigiz dedi
Bende Sivasspor taraftari olarak diyorum ki: Sike yaptiksa düselim, yapmadiksa zaten FB düsmüs o düsmüs bizi ilgilendirmez
Hay agğızına sağlık kardeşim olayı nede güzel,nede anlamlı özetlemeşsen.
Sivasspor yerine, " Feneri düşünüp,yalakalık yapanlar ne yapacak acaba?
bjk ve gs yi düşünüp başkanı ve takımı bir kalemde satanlarda azınlıkta değil gardaş...
Daha düne kadar en büyük düşmanımız dediğimiz trabzonun şampiyonlar ligine alınmasını bayram sevinciyle karşılayan sözde yiğidoların!! hangi amaç ve ne ruh halinde olduklarını çok merak ediyorum !!!
Bukalemun olmanın anlamı yok !!! TEK RENK VAR KIRMIZI-BEYAZ...
ZiDaNe58 25.08.2011, 01:47 Daha düne kadar en büyük düşmanımız dediğimiz trabzonun şampiyonlar ligine alınmasını bayram sevinciyle karşılayan sözde yiğidoların!! hangi amaç ve ne ruh halinde olduklarını çok merak ediyorum !!!
tsnin şampiyonlar ligine alınmasına sevinenler aslnda fenerin ihrac edilmesine seviniyolar yani onlar diğer istanbul takımını destekleyen arkadaşlarımz demek oluyor:)
@ÇılgınTürk
Fenerbahçe gibi büyük bir camiayı ligden düşürebiliyorlarsa Sivasspor'un ,Eskişehir'in,Mersin'in,Beledi ye'nin gözünün yaşına bakmazlar. Fener düşerse bizde düşerizdeki anlam budur. Sivasspor'un hiçbir hukuksuzluga karışmadığını da bilseler kurunun yanında yaş da yanacaktır.
threestar58 25.08.2011, 02:12 bu karar iyi bir isaret degil
Şimdi de Trabzonspor'a sevinenler mi çıktı?
Şartlar ne olursa olsun her an başkaları adına her b.ka sevinecek potansiyele sahibiz.Bizim omurgamızda var bir ayarsızlık.
trabzon taraftarı; anderleth-sivasspor maçı öncesinde trabzonda kale surlarına "anderleth'e sivasspor maçında başarılar dileriz" diye pankart asmıştı... bence hiç unutulur bir hadise değil!!!
hala bazılarımız işin ciddiyetinde değil. bir deli bir kuyuya taş atmış kırk akıllı çıkaramamış hesabı. hala fener gitsin deniliyorda yahu fener giderse sivassporda gidecek. trabzonun geri zekalı tutumu kendinden başkasını düşünmez tutumu nedeniyle bu işler oluyor. fener giderse dijitürk işe girmez. 59.bin kişi üyeliklerini iptal etmiş. bu sayısı katlanırsa ne olacak lig tv parayı nerden kazanacak. kim ne derse desin fener süper ligin olmazsa olmazı. bu budur. dürüst olalım sadece düşmanca bakış açısı ile bir yere varılmaz. bence fenere yanlış yapıldı. feneri sahada yenemeyen bazı kulüplerin ortalığı karıştırması sonucunda hem fener hemde bazı kuılüpler yandı yanacak. fenerin yapacağı tek bişey var bence şimdi onurlu bir duruş sergileyerek ligden çekilecek. bakalım sonra nolacak. süper lig devam edebilecekmi.
Mamadou Diallo 25.08.2011, 09:24 fenerden yapılan açıklamada ayrı bir saçma.tff uefa'nın hukuksuz kararına boyun eğmiştir.Tff napsın uefayla mı kavga etsin.en yüksek merci uefa onlar ne derse o olur tff boyun eğmişmiş salaklar.Tff sizi ligden düşürmediya siz ona şükredin.
zaralı19 25.08.2011, 09:27 Ne kadar feneri destekleyenler varmış bırakın şu feneri biz kendimize bakalım
Caner POLAT 25.08.2011, 09:35 30 milyon fbli var imiş.Kaos çıkarırlar ülkede güneydoğudaki askerler kadıköye çekilmeye başlamış.Çok zor günler bekliyor bizi
bizi sivasspor un geleceği ilgilendirmeli.
diğer takımlar bizi bağlamaz.
jaguar19 25.08.2011, 11:12 30 milyon fbli var imiş.Kaos çıkarırlar ülkede güneydoğudaki askerler kadıköye çekilmeye başlamış.Çok zor günler bekliyor bizi
Şaka yapıyosunuz heralde.
Eğer ciddiyseniz samimi olarak söylüyorum hiçbişey olmayacak.
Medyanın şişirmeleri sonucunca fb bu kadar korkulur hale geldi balondan başka bişey dğeil. Son 2 ayda fenerin anasını ağlattılar hani ne oldu?
Fb nin düşürülmesiyle gerçek anlamda olumsuz etkilenecek bir kurum var o da lig tv.Yapılan iptaller sadece fb tarafından değil, fb dışında bir sürü takım taraftarları nette kampanya düzenlemiş herkez iptal ettiriyor.
Fb dışındaki takım taraftarlarının tekrar ligtv aboneliği alma ihtimali de var.
Ayrıca bazıları yoktan sebepten fb nin yanında sivası da götürürler diyolar.
Bu o kadar kolay değil gerekli yerlere şikayette adamdan kan alırlar ayrıca sivas milyonluk bir şehir bu kadar basit değil.
turk futbolu malesef buyuk bir zarar goruyor insallah su kara donemi en az zararla anlimizin akiyla atlatiriz
bassguitar 25.08.2011, 11:40 Hala fenerin durumuna üzülenler var anlamak zor.bizene sivaslılar fenerin samp ligine gidememesinden.daha kotu olsunlar...
redwhite 25.08.2011, 12:16 şu ortamda beni sivasspordan başkası ilgilendirmiyor sadece futbolsever olarak diyebilirimki trabzonspor futbolun merkezine oturtulmaya çalışıyor ama türkiyenin takımı olamazlar şampiyonlar ligi kupasını alsalarda şampiyonluk anadoluya gidecek diye yapmadıkları kalmamıştı bize
Yeminim var, israil ve yunan takimlarini desteklerim ipne lazlari desteklemem
ZiDaNe58 25.08.2011, 16:19 Fenerbahçe Kulübü Başkanvekili Nihat Özdemir, görevini bıraktığını açıkladı..
Metal Gear 25.08.2011, 16:43 Beter olsunlar..Aheste aheste...
off offf trabzonspor sampiyonlar liginde :mad: ne balli adamlar yaaa daha yeni elenmislerdi
bozatli58 25.08.2011, 17:07 herkez kendine gore yorumlıyor FB böle BJK şöle TS nasıl suten çıkmış akkaşıkmı ben fb lidegilim olmamda FB ligden çekilmeli davanın sonucunu beklemeli benolsam ole yaoarım şanpiyonlar ligine TS gıdıyomuş bole bır saçmalık olurmu vaybe adamlar şanpiyonlar ligınde elenmeseydi n olacaktı TS Her iki rakıple oynardı düşünsene trabzonla trabızonun karşı karşıya gelgıgını burda bir inatlaşma oldu tabi trabızonun spor bakanı olunca trabızon ikiz şanpiyonlar liginde oynar
fbye 2. sok azize yildirim da istifa etmis son dakika haberi (kulubler birligi baskanligindan)
mucahitbaba58 25.08.2011, 23:03 off offf trabzonspor sampiyonlar liginde :mad: ne balli adamlar yaaa daha yeni elenmislerdi
Merak etme ordanda elenirler fazla kalamazlar
astaravisa 25.08.2011, 23:24 fbye 2. sok azize yildirim da istifa etmis son dakika haberi (kulubler birligi baskanligindan)
onun orda varlığı zarardı. herkesi şikeye bulaştırıyordu şikeciler
<Sivasspor58> 26.08.2011, 00:04 türk futbolunu mahvettiler beter olsunlar
sivaslıadem 26.08.2011, 00:20 Benim anlamadigim Bjk neden devam edebiliyor avrupa ligine ?
beşiktaş kupayı iade etti yırttı
adamların gözünü boyadı cok etkilemiş UEFAyı
fener de lig kupasını verseydi heralde gruplara 1. torbadan alırlardı
beşiktaş kupayı iade etti yırttı
beşiktaş kupayı iade etti ama kupanın nimetlerinden faydalanıyor. uefa da gruplara o kupanın sayesinde kalmadımı? bu nasıl bir anlayıştır, bu nasıl bir yönetim tarzıdır, bu nasıl bir iki yüzlülüktür anlaşılır gibi değil.
burak58as553 26.08.2011, 00:44 MAA futbolun icine etti o kadar..
Çılgın Türk 26.08.2011, 01:24 Ben cikacak kararlari simdiden söyleyim size...
1. FB küme düsecek (kendi isteyip düstü olarak lanse edilecek)
2. BJK 1 sene Türkiye kupasindan men edilecek
3. TS ceza almayacak, en fazla puan cezasi alacaktir.
4. Sivasspor, Mersin Idman Yurdu,Manisaspor, Giresunspor gibi takimlar hakkinda ne karar cikar onu pek kestiremiyorum.
5. Eskisehirspor, IBB, Ankaragücü,Genclerbirligi, gibi takimlar ceza almayacaklar, en kötü ihtimalle puan cezasi alacaklardir
Ben cikacak kararlari simdiden söyleyim size...
1. FB küme düsecek (kendi isteyip düstü olarak lanse edilecek)
2. BJK 1 sene Türkiye kupasindan men edilecek
3. TS ceza almayacak, en fazla puan cezasi alacaktir.
4. Sivasspor, Mersin Idman Yurdu,Manisaspor, Giresunspor gibi takimlar hakkinda ne karar cikar onu pek kestiremiyorum.
5. Eskisehirspor, IBB, Ankaragücü,Genclerbirligi, gibi takimlar ceza almayacaklar, en kötü ihtimalle puan cezasi alacaklardir
Bu saatten sonra bu federasyonun ne yapacağını tahmin edebilmek için kahin olmak gerek gardaş :) Birbiriyle çelişen o kadar çok tutarsızlıkları var ki, ben artık her şeyi bekliyorum...
öğretmen 26.08.2011, 03:46 valla bize de dokunacaklar gibi inşallah hafif dokunurlar
Kötü trabzon hep 4 ayağının üstüne düşüyor ne ballı takımmış arkadaş futbolumuzu avrupa yönetiyor o avrupada sanırım trabzonu şampiyon yapmak istiyor.
Ulan hemen hemen bütün siteleri haberleri takip ediyorum.Bir tane aklı selim fenerbahçe taraftarı (olmadığını bu süreçte tasdiklediler) veya yöneticisi veya futbolcusu demiyorki bizim başkan neden içerde,biz ne yaptıkta bu hale düştük.Alayı demogoji yapıyor,gururlu hakkı yenmiş fakir edebiyatı yapıyor.Ligden düşürüleceklerini çaktılar şimdi de biz kendimiz gidiyoruz diyorlar.Bu kadar kaypak bir camia yeryüzüne gelmiş midir acaba?
Bizim de başımızı siz yaktınız.Allah sizi bildiği gibi yapsın.
Çılgın Türk 26.08.2011, 10:18 FB ligden düsmeyi ciddi ciddi göze almis. Bugün TFF ye basvuracaklar. Futbolcular basin toplantisi yapacakmis. Bazi futbolcular takimdan ayriliyormus. Ilk olarak Lugano transferi KAP'a bildirilmis.
Eger TFF FB'nin küme düsme basvusuna olumlu yanit verise bu diger süpheli takimlar acisindan kötü olur, cünkü FB'nin küme düsmesi TFF'nin diger takimlar hakkinda karar vermesini kolaylastirir/hizlandirir..
ulan turk futbolu mahvoldu lan :mad:
TFF mahvetti, sadece futbol degil politika hepsi icinde, gerci bu yillardir boyle, ama bu sene daha cok goze batti... gercekten sogmaya basladim turk futbolundan...
PETKOVİC 26.08.2011, 12:39 beşiktaş kupayı iade etti yırttı
arkadaşım niye lig kupasını versin 34 haftanın emegi var türkiye kupası dedigin 5 6 mac kazanılarak da alınabiliyor ve şampiyon oldugun takdirde sampiyonlar ligi de dahil kazandıgın para yaklasık 30-35 milyon euro arasında degisiyor. türkiye kupasından elde edilen gelir sadece 3 milyon euro bunları da düşünmek lazım
FB ligden düsmeyi ciddi ciddi göze almis. Bugün TFF ye basvuracaklar. Futbolcular basin toplantisi yapacakmis. Bazi futbolcular takimdan ayriliyormus. Ilk olarak Lugano transferi KAP'a bildirilmis.
Eger TFF FB'nin küme düsme basvusuna olumlu yanit verise bu diger süpheli takimlar acisindan kötü olur, cünkü FB'nin küme düsmesi TFF'nin diger takimlar hakkinda karar vermesini kolaylastirir/hizlandirir..
Fb oyuncularını teker teker satıyor. Bakalım durum ne olacak ?
fenerbahçeli oyuncular milli takımada katılmıyacaklarmış!
PETKOVİC 26.08.2011, 14:37 fenerbahçeli oyuncular milli takımada katılmıyacaklarmış!
emre belözoglu yalanladı medyanın uydurması diye
emre belözoglu yalanladı medyanın uydurması diye
Yüreğimizi ağzımıza getirdiler,olacak iş değil:D
Örükcülü 26.08.2011, 15:18 Kötü trabzon hep 4 ayağının üstüne düşüyor ne ballı takımmış arkadaş futbolumuzu avrupa yönetiyor o avrupada sanırım trabzonu şampiyon yapmak istiyor.
Arkadaşlar bu konu Kasım-2010 da açığa çıkan Wikileaks Belgelerin'de bahsedilmişti. Trabzonspor'un şampiyon yapılacağı o zamanlar konuşulmuştu ama Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım planları bozmuştu.
Ama ne yaptı ettiler yine bu sav'ı gerçekleştirdiler. Demek k, neymiş? Wikileaks Belgeleri doğruymuş..
burak58as553 26.08.2011, 15:21 Dün de aynı yoruma yazmıstım buraya bugun de aynısını yazıcam.
FUTBOLUN İÇİNE ETTİLER.Avrupa Basketbol Şampiyonası baslasaydı da biraz moral kazansak yahu..
Çılgın Türk 26.08.2011, 15:33 Bu sene herkes futboldan sogudu ama ileriye dönük bu temizlik Türk Futbolu acisindan cok iyi oldu. Artik bir mac sonrasi birisi cikip bu macta sike va,r bu macta saibe var, yok canta geldi, yok canta gitti diyemez.
Bu sene herkes futboldan sogudu ama ileriye dönük bu temizlik Türk Futbolu acisindan cok iyi oldu. Artik bir mac sonrasi birisi cikip bu macta sike va,r bu macta saibe var, yok canta geldi, yok canta gitti diyemez.
Katılıyorum ama inşallah bizim takımımız da aklanır. İlerisi için çok önemli.
PETKOVİC 26.08.2011, 17:05 Yüreğimizi ağzımıza getirdiler,olacak iş değil:D
fenerli oyuncular olmasa milli takım NAH cıkar gruptan. bikere volkan g.gönül semih emre bunlar takımda neredeyse kilit oyuncular. hadi semih yedekten falan giriyo da bu üç oyuncu olmazsa olmaz
Hala fenerin durumuna üzülenler var anlamak zor.bizene sivaslılar fenerin samp ligine gidememesinden.daha kotu olsunlar...
Senide anlamak cok güc, keske tranzon formasi giyseydin..
fenerli oyuncular olmasa milli takım NAH cıkar gruptan. bikere volkan g.gönül semih emre bunlar takımda neredeyse kilit oyuncular. hadi semih yedekten falan giriyo da bu üç oyuncu olmazsa olmaz
Keske milli takima gelmeselerde su diger takimlarin oyuncularini görsek. Senelerdir hep onlar veriyorduya milli takima oyuncu ..Artik milli takimida tutmuyorum bu isler düzelene kadar, inadim inat...Diger avrupa kupalarindaki takimlarin rakibi benim takimimdir..
Yaziklar olsun ülkeyi böyle basi bos biraktiran o sirefsiz savciya. Madem isi bu kadar uzatacan ortaliga atilma, ossuranin kokusuna kosuyor belki birsey cikar diye. Simdi sorarim o savciya ne cikti.... NAHHH CIKTI NAHHH CIKTI::
DOGU_BEY 27.08.2011, 00:46 Bu sene herkes futboldan sogudu ama ileriye dönük bu temizlik Türk Futbolu acisindan cok iyi oldu. Artik bir mac sonrasi birisi cikip bu macta sike va,r bu macta saibe var, yok canta geldi, yok canta gitti diyemez.
Katılıyorum ama inşallah bizim takımımız da aklanır. İlerisi için çok önemli.
siz öyle sanın esas bundan sonraki karışıklıkları, itirazları karmaşaları görecekseniz...federasyon uefadan tek kelime ile korktuğu için acil bu kararı aldı, mahkemeyi bekleyemedi.... cas hakimi ve uefaya karşı birçok dava kazanan belçikalı avukatın açıklamalarına göre fener CAS a itiraz ederse bu itirazdan haklı çıkma olasılığı çok yüksekmiş...belki uzun bir süreç olur orasını bilemem ama eğer bu fener CAS'ta kazanırsa geriye dönük de çok şeyler değişir o zaman...Gelelim işin bizi esas ilgilendiren kısmına...Eğer Fenerin küme düşme talebi kabul edilirse bu adı geçen diğer takımların kolayca küme düşürülmesi demek hem de belki mahkeme sonucunu beklemeden!! O yüzden biz burdan bas bas bağırarak fenerin ihraç edilmesi..vs kötü oldu derken bazıları bizi şak şakçı, yalaka vs... ilan ediyor oysa ileriye dönük düşünüp baksa fener gibi lobisi parası vs.. çok olan bir takımı siliyorlarsa sahipsiz Sivassporu çoktan silerler...Yine iddia ediyorum bu sitede asıl gs şak şakçısı oldukça fazla hatta o derece ki adi tsnin ş.ligine gidişine sevinenler bile var...Vah Sivassporum vah...
UEFA'nın kararıyla adalet yerini buldu.
Çılgın Türk 27.08.2011, 01:49 siz öyle sanın esas bundan sonraki karışıklıkları, itirazları karmaşaları görecekseniz...federasyon uefadan tek kelime ile korktuğu için acil bu kararı aldı, mahkemeyi bekleyemedi.... cas hakimi ve uefaya karşı birçok dava kazanan belçikalı avukatın açıklamalarına göre fener CAS a itiraz ederse bu itirazdan haklı çıkma olasılığı çok yüksekmiş...belki uzun bir süreç olur orasını bilemem ama eğer bu fener CAS'ta kazanırsa geriye dönük de çok şeyler değişir o zaman...Gelelim işin bizi esas ilgilendiren kısmına...Eğer Fenerin küme düşme talebi kabul edilirse bu adı geçen diğer takımların kolayca küme düşürülmesi demek hem de belki mahkeme sonucunu beklemeden!! O yüzden biz burdan bas bas bağırarak fenerin ihraç edilmesi..vs kötü oldu derken bazıları bizi şak şakçı, yalaka vs... ilan ediyor oysa ileriye dönük düşünüp baksa fener gibi lobisi parası vs.. çok olan bir takımı siliyorlarsa sahipsiz Sivassporu çoktan silerler...Yine iddia ediyorum bu sitede asıl gs şak şakçısı oldukça fazla hatta o derece ki adi tsnin ş.ligine gidişine sevinenler bile var...Vah Sivassporum vah...
1- CAS falan o sadece kurusiki. Men kararini TFF verdigi icin dosya CAS'tan geri döner. Ankaraspor dosyasinin geri döndügü gibi.. CAS sadece uluslararasi vakalara bakar. Men karari UEFA'dan verilmis olsaydi o zaman CAS'lik vaka olurdu..
2- TFF Mahkeme sonucunu degil, iddianameyi bekliyor. Iddianamenin Mahkeme tarafindan kabulü ile dosyadaki gizlilik kalkacak ve TFF süphelilerin ifadesini alacak ve ona göre nihai karari verecek.
3- Evet FB düserse diger süpheli takimlar hakkindaki kararlar daha cabuk ve daha kolayca verilecektir
4- BJK ve TS'nin küme düsecegini sanmiyorum onlarda da öyle bir tehlike görünseydi Avrupa'ya gönderilmezlerdi.
5- Ilk bakista UEFA TFF'yi men kararinda zorladi gibi görünüyor ama bence bu sadece bir blöf.
TFF FB'nin iddianame kabulünden sonra küme düsecegini bildigi icin Avrupa'ya gidip sonradan 5 sene men cezasi almasini engellemek istedi. FB kendiliginden sampiyonlar ligine katilmamayi kabul etmeyince UEFA TFF'yi men kararina zorladi gibi gösterildi.
recep cevik 27.08.2011, 02:06 Beşiktaş Düşsün Sanki Çok ,Suçsuz !
B.DUMANLI 27.08.2011, 05:59 ortalik toz duman hayatimda hic bu kadar futboldan igrenmemistim
Su ana kadar olanlar daha hic birsey.Olacaklar aslinda arkada.FB´nin sampiyonlar ligine gidisi engelleniyor ve UEFA yetkilisinin savciyla yaptigi görüsmeler sonucu sike ile ilgili kanitlara rastlanmasi ,durduk yere FB´nin ligden düsürülmesine yönelik düsme talebi,Lugano´nun gidisi ,Nihat Özdemir´in istifasi su anda FB´yi kamuoyunda sahipsizleri oynuyormus gibi tesirsiz hale getirmeye calisiyorlar.Bunun bir ucuda bize yansiyacak.Fikstür cekilsede bu ligde kaldigimiza emin degilim.
Çılgın Türk 27.08.2011, 13:03 Yukarki mesajda yazmistim, CAS'a gidecegiz sampiyonlar ligini oynatmayiz gibi haberler kurusiki diye..
Jean Louis Dupont: Fenerbahçe beni hiç aramadı ki
http://www.taraf.com.tr/haber/fenerbahce-beni-hic-aramadi-ki.htm
Fenerbahçe Dupont anlaşması yalan çıktı
http://www.stargazete.com/spor/fenerbahce-dupont-anlasmasi-yalan-cikti-haber-377810.htm
Çılgın Türk 27.08.2011, 13:46 Federasyonda 'küme düşürme' toplantısı
TFF, Fenerbahçe'nin 'Bizi bir alt kümeye düşürün' talebini görüşmek üzere olağanüstü toplandı.
ntvmsnbc
Güncelleme: 14:28 TSİ 27 Ağustos. 2011 Cumartesi
Futbol Federasyonu, Şampiyonlar Ligi'ne katılmaktan men edilen Fenerbahçe'nin 'küme düşme' talebini değerlendirmek üzere olağanüstü toplandı.
UEFA'nın uyarısıyla Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'ne göndermekten men eden Futbol Federasyonu, sarı Lacivertli takımın sert tepkisi karşısında karar aşamasına geldi.
Fenerbahçe Asbaşkanları Ali Koç ve Alaettin Yıldırım'ın dün resmen başvurduğu Federasyon'un hafta başında karar alması bekleniyordu.
Ancak bugün Federasyon yetkilileri yönetim binasında sürpriz bir şekilde olağanüstü toplantı yapmak üzere bir araya geldi.
Federasyon, şike yapmakla suçlanan Fenerbahçe'yi düşürme kararı alırsa takım bu sezon Bank Asya Birinci Lig'de mücadele edecek. Karar ligler başladıktan sonra çıkarsa bu sezon her hangi bir ligde mücadele etmesi güç görünüyor. Bu yüzden Sarı Lacivertli yönetim bir an önce kararın çıkmasını istiyor.
Fenerbahçelilerin Federasyon'ı eleştirdiği en önemli noktas ise "Şampiyonlar Ligi'ne gönderilmeyen bir takım neden Süper Lig'de oynatılıyor" şeklinde.
Çılgın Türk 27.08.2011, 14:52 yazık ettiler fenere
Fenere mi yazik ettiler yoksa Fener kendi kendine mi yazik etti?
Kendilerinin ortaya attigi "Fenerbahce Cumhuriyeti" sözlerine fazla inanip dokunulmazliklari oldugunu sandilar. Güclerinin yettigi kadar her kisma baski uyguladilar. TFF den tutun hakemine, yorumcusuna vs. kadar.
Atalarimiz ne demis? : Kendi düsen aglamaz..
Çılgın Türk 27.08.2011, 14:56 Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün yapmış olduğu kamuoyu açıklamaları ve 26 Ağustos günü yapılan toplantı ile ilgili açıklama yaptı.
Açıklamanın tam metni şöyle:
"Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanı Ali Koç'un 25 ve 26 Ağustos tarihlerinde basına yapmış olduğu açıklamalarda, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün resmi internet sitesinde, Ali Koç ve Aleaddin Yıldırım ile TFF Başkan Vekilleri Göksel Gümüşdağ ve Lutfi Arıboğan arasında 26 Ağustos'ta yapılan toplantıda, aynı gün Ali Koç ve kulüp avukatları ile Türkiye Futbol Federasyonu'nda yapılan toplantıda, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün 2011-2012 sezonunda Bank Asya 1. Lig'de oynatılması talebi dile getirilmiştir.
Ancak bugüne kadar, Türkiye Futbol Federasyonu'na bu konuda kulüp yetkililerince yazılı olarak herhangi bir resmi başvuruda bulunulmamıştır. Ayrıca gerek kulüp yetkilileri gerekse kulüp avukatları, bu konuda herhangi bir yazılı başvurularının söz konusu olamayacağını da belirtmişlerdir.
Bu durum karşısında; TFF Yönetim Kurulu, 15 Ağustos tarihinde aldığı karardan ayrılmasını gerektirecek bir durum bulunmadığı sonucuna varmıştır.
Dolayısıyla 25 Ağustos'ta fikstür çekimi yapılan Spor Toto Süper Lig ile 24 Ağustos'ta fikstürü belirlenen Bank Asya 1. Lig, ilan edildiği tarih olan 10 Eylül'de başlayacak ve müsabakalar çekilen fikstürler çerçevesinde oynanacaktır."
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
Hahaha bu Fener tam bir komedi. Medyaya cikip TFF bizi Bank Asya'ya düsürsün diyor ama küme düsmek icin TFF'ye basvuruda bulunmuyor. :D
Neden böyle cikis yaptilarini biliyorum. Aydinlar BJK'nin kupayi iadesinden UEFA etkilendi aciklamasindan sonra aklinca bunlarda bizi Bank Asya'ya düsürün ile UEFA'nin gözüne girecekler
jaguar19 27.08.2011, 15:12 Tribünlere oynamak budur heralde.
Fenere mi yazik ettiler yoksa Fener kendi kendine mi yazik etti?
Kendilerinin ortaya attigi "Fenerbahce Cumhuriyeti" sözlerine fazla inanip dokunulmazliklari oldugunu sandilar. Güclerinin yettigi kadar her kisma baski uyguladilar. TFF den tutun hakemine, yorumcusuna vs. kadar.
Atalarimiz ne demis? : Kendi düsen aglamaz..
TFF, yaklaşık iki hafta önce ne dedi “Elimizde karar vermemizi gerektiren bilgi ve belge yok, adli süreci bekleyeceğiz” diyerek,aynı takımlarla lige devam kararı alıyor,sonrada dönüp bu kararı alıyor. sizce ilginç değil mi? daha soruşturma devam ederken böyle bir kararın alınmasını yanlış buluyorum.
Ne yapmamız gerekiyor şimdi.Yalvarmamız mı lazım milli takımı bırakmayın diye.Veya milli takımda iyi olmaları şayet yapmışlarsa yaptıkları pisliğin üzerinin örtülmesini mi gerektirir.Çok milli prestijimiz kaldı zaten.Oynamasalar nah çıkarmışız.Bunca sene oynadılar 5 dünya kupamız 2 Avrupa kupamız oldu.Hasbinallahu ve nimel vekil.
kamışlı58 27.08.2011, 16:15 **mehmet ali aydınlar denen adam tam bir palyaço**
fener hak ettigi cezayı mutlaka alacaktır ** KESİNLİKLE KÜME DÜŞECEKTİR**
ARAP baharı rüzgarı fenerbahçeyi de vurdu dünyada DİKTATÖR Kalmayacagını
bütün dünya gördü fenerli kardeşlerim malesef görmedi
Buda diktatör AZİZ PEDERİN SONU OLDU giderayak bizide yaktı dallama peder azizilus, İNŞALLAH SİVASSPORUMUZ KENDİNE DERS ÇIKARTITDA BİR DAHA BU TÜR SAÇMALIKLAR İÇİNDE MUBAREK İSMİ GEÇMEZ
Sivassporumuz domuzdan post olmaz gerçegini görür istanbul pisliklerinden uzak durur, pislikten uzak durursan PİSLİK BULAŞMAZ
Çılgın Türk 27.08.2011, 16:42 TFF, yaklaşık iki hafta önce ne dedi “Elimizde karar vermemizi gerektiren bilgi ve belge yok, adli süreci bekleyeceğiz” diyerek,aynı takımlarla lige devam kararı alıyor,sonrada dönüp bu kararı alıyor. sizce ilginç değil mi? daha soruşturma devam ederken böyle bir kararın alınmasını yanlış buluyorum.
TFF tam olarak öyle demedi. Daha dogrusu bazi süpheliler ve süpheli maclar icin onu dedi ama bazi süpheliler ve süpheli maclar icin kanat olustu ama gizlilik karari yüzünden süphelilere delilleri gösteremiyoruz böylelikle kendilerin de savunma imkani kalmiyor o yüzden iddianemenin hazirlamasi ile beraber gizliligin kalmasini bekliyecegiz dedi.
Ilginc olan nedir biliyor musun? Ilginc olan TFF'de yürek yok! TFF istiyor ki iddianame kabul edilsin herkes o görüsmeleri görsün kisaca ne naneler yediklerini millet görsün sonra ben kararimi vereyim.
UEFA ise 0-toleranz deyip faturayi kesti.
kolukisa 28.08.2011, 10:39 Sevgili arkadaslar hepsi güzel seyler,orta da bir suc ve suclular var ise kim olursa olsunlar cezalarini ckmek zorundalar,buna kimsenin diyecegi yok.Fakat bügün FBýe yapilan yarin bizim ver digerlerinin'de basina gelebilir.Bundan dolayidir ki diger suclular nerede,nicin cezalandirilmadilar,sikeyi yapan oyuncularin lisanlari nicin iptal edilmiyor veya baska cezalar verilmiyor,sike yapilan mac veya maclar nicin aciklanmiyor,eger FB'li oyuncular mahsum ise yaniz Aziz Yildirim ve yöneticileri yaptigi yanlislar var ise ve bundan dolayi FB cezalandiriliyorsa,ozaman bu karar üzerine cok düsúnmek lagzim(UEFA'nin kesinkanaaat getitdigi).Ayrica nicin israrla TS sampiyonlar ligine gönderilyor,ilk yaptigi UEFA maci nolacak,aldigi paralar ne olacak,yerine bir takim gönderilemiyecegine göre Türk futbolu yine zarar edecek,Kayserisporun nesi vardi,sampiyonlar ligene onlari veya baska bir takimida göndere bilirlerdi,sonolarak.Ister spor ister baska alanlarda olsun yargisiz ,Ónyargili kararlara lanat olsun.hollanda'dan selamlar
Çılgın Türk 29.08.2011, 21:43 TFF'den birileri FB'li yöneticilere takimin düsecegini üflemis olsa gerek ki elindeki yabancilari teker teker satiyorlar. Emenike, Lugano'dan sonra simdide Dos Santos'u Arsenal'a sattilar.
TFF'den birileri FB'li yöneticilere takimin düsecegini üflemis olsa gerek ki elindeki yabancilari teker teker satiyorlar. Emenike, Lugano'dan sonra simdide Dos Santos'u Arsenal'a sattilar.
fb ve bjk kesin sike yapmistir gibime geliyor ama onlar dusmez cunku gucleri yetmez dusurmeye sen inanabiliyormusun bu iki takimin dusecegine kardesim ben sahsen inanmam! onlar dusururse sivasspor gibi sahipsiz takimlari dusurur malesef ama insallah olmaz fb duserse sivasida yakar o yuzden insallah fb de dusmez
Çılgın Türk 29.08.2011, 23:53 fb ve bjk kesin sike yapmistir gibime geliyor ama onlar dusmez cunku gucleri yetmez dusurmeye sen inanabiliyormusun bu iki takimin dusecegine kardesim ben sahsen inanmam! onlar dusururse sivasspor gibi sahipsiz takimlari dusurur malesef ama insallah olmaz fb duserse sivasida yakar o yuzden insallah fb de dusmez
FB'nin düsecegine eminim (normal sartlarda)
BJK de pek emin degilim büyük ihtimal yirtacak gibi.
Mehmet Baransu'nun dedigi aynen gerceklesmeye basladi.
Baransu demisti ki: FB elindeki futbolculari cikartmak icin TFF'den zaman istedi o yüzden düsürmeyi ileriki zamana biraktilar.
FB'nin düsmesi otomatikman Sivasspor'un da düsmesi anlamina gelmiyor cünkü FB bir cok macla ilgili suclaniyor.
FB'nin düsecegine eminim (normal sartlarda)
BJK de pek emin degilim büyük ihtimal yirtacak gibi.
Mehmet Baransu'nun dedigi aynen gerceklesmeye basladi.
Baransu demisti ki: FB elindeki futbolculari cikartmak icin TFF'den zaman istedi o yüzden düsürmeyi ileriki zamana biraktilar.
FB'nin düsmesi otomatikman Sivasspor'un da düsmesi anlamina gelmiyor cünkü FB bir cok macla ilgili suclaniyor.
aman kim duserse dussun benim sivassporum dusmessinde :)
mustafa_kavak58 30.08.2011, 15:55 aman kim duserse dussun benim sivassporum dusmessinde :)
Fenerbahce düserse Sivassporda düser
emin kara 30.08.2011, 16:07 bu ligde hiç bir takım düşmeyecek federasyon bunun yapmaya kalması kendini intar etmiş olurki onuda yapmaz şike olayının altında başka şeyler var gibi feneri şampiyonlar ligine göndermeyen federasyon öte yanda beşiktaşi avrupa kupalarında oynatıyor bunun bir açıklaması olmalı şuan her şey karma karışık federasyon gelecekte diger takımları korkutmak için feneri maşa olarak kulandı bundan öteye gidemez
arkadaslar 2009 dan bir haber fransizca cevirebiliyorsaniz cevirin cok anlamli bir haber
http://www.dhnet.be/sports/anderlecht/article/290290/affaire-de-corruption-sivasspor-anderlecht-n-a-rien-a-craindre.html
anderlecht sivasspor 5-0 macindan bahsediyorlar o macta sike ve mecnun odyakmazin mafia ile baglantilarini kaleme almislar
UEFA başkanı Platini;
Şampiyonlar ligine neden sadece fenerbahçenin alınmadığını,herkes soruşturma bittiği zaman görecek.
UEFA başkanı Platini;
Şampiyonlar ligine neden sadece fenerbahçenin alınmadığını,herkes soruşturma bittiği zaman görecek.
bu ne demek yani biz de mi yanicaz yoksa :confused:
bu ne demek yani biz de mi yanicaz yoksa :confused:
bu konuda bu sözü destekliyorum
her koyun kendi bacağından asılır..
inşallah alakamız olmaz fenerle..
Çılgın Türk 06.09.2011, 17:07 Futbolun ünlü aktörlerinin gözaltına alındığı operasyonun perde arkası hayli ilginç.
Polis, takip edilecek kişilerin 'lüks' yaşamına uyum için hazırlık yaptı. İşe kıyafet ve otomobillerden başlandı. Şık giyimli memurlar, lüks mekanlarda, kulüplerde boy gösterdi.
İstanbul Emniyeti Organize Şube Müdürlüğü, 3 Temmuz günü yıllarca konuşulacak bir operasyona imza attı.
O günün sabahına uyananlar, şampiyon Fenerbahçe'nin başkanı Aziz Yıldırım, yöneticiler Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu, Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz, Ümit Karan gibi isimlerin gözaltına alındığı haberiyle şoke oldu. İlerleyen günlerde yeni dalgalarla ifadesi alınan kişi sayısı 117'yi buldu.
PATRONLAR GİBİ YAŞADILAR
31 kişi 'şike, teşvik' suçlamasıyla cezaevine gönderildi. Operasyonun takımlara maliyeti 500 milyon euroyu buldu. Başta Fenerbahçe borsa, Şampiyonlar Ligi gelirleri derken büyük kayba uğradı. Ve AKŞAM madalyonun diğer tarafına bakarak polisin şike operasyonuna nasıl hazırlandığını, operasyon için kaç lira harcadığını araştırdı.
Çünkü bu kez polisin karşısında milyon dolarlık kulüpleri yöneten isimler vardı. Futbolun diğer aktörleri futbolcular ve menajerler de. Organize polisi, analiz çalışmalarında takip altına alınacak kişilerin lüks yaşam şartlarıyla nasıl mücadele edilmesi gerektiğini değerlendirdi. Polisin bu operasyon için harcanacak sınırlı bütçesi milyon dolarlık şüphelilerin takibi için yetecek miydi? İşte o takip süreci...
Üniforma çıktı, 'laciler' çekildi
Polis teknik ve fiziki takip esnasında birçok polisiye yöntem de kullandı. Dikkat çekmemek için kimi zaman kılıktan kılığa girdi. Memurlar bazen sevgili oldu, bazen bir aile. Fiziki takiplerin sekteye uğramaması için polislerin giyimleri bile düşünüldü. Operasyonda görevli polislere 20 takım elbise alındı. Yapılan harcamalar kuruşu kuruşuna faturalandırıldı.
10'u kadın 100 polis çalıştı, kimi dinledi kimi izledi
OPERASYONA hazırlık aşamasında ilk olarak 10'u kadın yaklaşık 54 kişi fiziki ve teknik takipte çalışmaya başladı. Bu sayı liglerin heyecanın artmasıyla birlikte bazen 100'lere kadar çıktı. 8 polis yeni yasayı satır satır okudu. Polis, delil çalışması aşamasında da hiçbir masraftan kaçınmadı. Organize Şube ekipleri şüpheliler nereye gittilerse adım adım takiplerini sürdürdü. Bir yanda telefon dinlemesi yapan ekibin yanı sıra onlarca polis de sokaklarda adım adım iz sürdü.
PORSCHE'A YETİŞEMEDİK MÜDÜRÜM
ESKİŞEHİR'DE futbolcu Ümit Karan'a yönelik fiziki takip ise polisin zor şartlar altında çalıştığını gösteriyor. Buna ilişkin fiziki takip tutanağı hayli ilginç: 222 isimli gece kulübü önünde farları yanık vaziyette beklemekte olan Beyaz renkli Porsche marka araca bindiği (dinleme ve kayıt altına alma çalışmalarına göre aracı Karan'ın şoförü olduğu değerlendirilen şahsın kullandığı), aracın köprü altına girerek karşı istikamete geçtiği ancak çok hızlı olması ve trafiğin yoğun olması sebebiyle takibinin yapılamadığı...
ŞİKE BÜTÇESİ 50 BİN LİRA
KULÜPLERE yaklaşık 500 milyon euroya mal olan operasyonun İstanbul polisine maliyeti ise yaklaşık 50 bin lira. İşte 8 ay boyunca fiziki ve teknik takip yapan polisin operasyon bilançosu:
- Ankara, İzmir, Mersin, Trabzon, Karabük, Eskişehir ve Sivas'a gidildi. Bazı illere birkaç kez gidilmek zorunda kalındı.
- Polisin takip esnasında sık sık gitmek zorunda kaldığı lüks kafe ve restoranlar ise şöyle;
İstanbul: Kadıköy Suadiye Cafe Restaurant, Etiler Nispetiye Big Chefs, Papermoon Restoran, AK Merkez, Hayal Kahvesi, Park Fora Balıkçısı, Masa Restaurant, İstinye Park.
Eskişehir: Lüks Şeff Restaurant, Anemon Oteli, Mami's Days Patisseria, 222 Gece Kulübü.
İzmir: Anemon Oteli.
Papermoon tuzlu geldi
ŞÜPHELİLER, İstanbul'un en lüks mekanlarında buluşuyor, memurlar izliyordu. Polis, Papermoon'da bir şüpheliyi takip ederken 600 lira hesap ödedi. Papermoon'da 20 Mayıs'ta yapılan bir takipse tutanağa özetle şöyle geçti: 18.00 sıralarında Şükrü Saracoğlu Stadı'nın bulunduğu caddeye bağlanan sokakta ışıkta bekleyen Mercedes marka aracın ön koltuğunda Ali Kıratlı'nın oturduğu, aracın stadın VIP girişinde durduğu, Kıratlı'nın stada girdiği... Saat 20.00 sıralarında Papermoon Restoran isimli yere geçildiğinde Mehmet Şekip Mosturoğlu'nun kullandığı siyah BMW ile Aziz Yıldırım'ın kullandığı Range Rover marka aracın park halinde görüldüğü, bahçedeki masada Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, İlhan Yüksel Ekşioğlu ve Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal isimli şahısların sohbet ettiklerinin görüldüğü tespit edilmiştir.
Kiralık 'HIZ' getirdi
FİZİKİ takip için ekiplerin gittiği her ilde otomobil kiralandı. Şüphelilerin lüks ve hızlı araç kullanmaları polisi zorlayan faktörler arasında yer aldı. Fiziki takibin yapılabilmesi için şüphelinin kullandığı araca yakın hızda araçlar kiralandı. Operasyon kapsamında kiralanan araç sayısı 80'i buldu. Kiralık araç formülünün bir nedeni de herhangi bir deşifre halinde, aracın polise ait olduğunun anlaşılmaması idi. Takip edilen kişilerin şüphelenmemesi de sağlandı.
Devrim TOSUNOĞLU/Akşam .
Çılgın Türk 13.09.2011, 12:27 Tahliye talebi reddedilen F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın tutukluluk süresi de 1 ay uzatıldı. Yıldırım'ın Ramazan bayramı öncesi avukatları aracılığı ile yaptığı tahliye başvurusu, nöbetçi 13. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimliği'nce reddedildi. Ayrıca soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk'in talebi üzerine halen tutuklu bulunan aralarında Aziz Yıldırım'ın da yer aldığı 31 şüphelinin tutukluluk süreleri ise 17. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimliği'nce bir ay daha uzatıldı
başkan bir aya çıkar inşallah.
|