Orijinalini görmek için tıklayınız : Taraftarın kapı isyanı!
http://resimzade.com/Show.html?i=33813&token=36433 (http://resimzade.com/Show.html?i=33813&token=36433)
Sivassporlu taraftarlar 4 Eylül Stadyumu'nun İstasyon Caddesi'ne bakan Gar Girişi'ndeki kapısının maç çıkışlarında kapalı tutulmasına tepki gösterdi.
Sivasspor ile Gençlerbirliği arasında oynan maçın ardından stadyum kapısında ilginç görüntüler yaşandı.
Her maç sonrası olduğu gibi bu maçın ardından da kapının kapalı olmasına tepki gösteren taraftarlar, kapıyı açmak için yoğun çaba harcadı. Bazı taraftarlar ise stadyumdan kapının üzerine tırmanarak çıktı.
Sivasspor'un kendi sahasında oynadığı her maçta aynı sıkıntının yaşandığını dile getiren taraftarlar, "maç öncesinde aşırı bir yoğunluk olmadığı için sıkıntı yaşanmıyor.
Ancak maçtan sonra binlerce insan aynı anda kapıya yöneliyor. Sadece 3-4 kişinin aynı anda geçeceği şekilde açık bırakılan kapı nedeniyle sıkıntı yaşıyoruz.
Özellikle takımın kaybettiği maçlarda sinirlerde gergin oluyor, taraftarlar arasında itişmeler, tartışmalar yaşanıyor. Stad görevlilerinin maç bitimine kısa bir süre kala buradaki kayıpı açmalarını istiyoruz. Bu konuda kulüp yönetimi ve ilgili makamları göreve davet ediyoruz" dedi.
ERSAN ARSLAN
Sivas'ın Sesi
tykinik58 22.11.2011, 10:09 Böyle saçma bir olay SİVAS'tan başka bir yerde yoktur herhalde? Ne akla hizmetse maç sonunda aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Ne anlama geliyorsa? Herhalde maçtan sonra seyircinin evlerine gitmelerini istemiyorlar. O kapılardan girişte bilet soruyorlar (çok saçma) çıkışta kapıları kapalı tutuyorlar (akıl mantık işi değil) aslında vurup yerle bir edeceksin o kapıları (tabii suçlu yine seyirci olur) bir idareci de çıkıp da demiyor ki görevlilere "çıkışta tüm kapılar sonuna kadar açılsın" buna kafaları basmıyor mu? Acaba diyorum stada girerken bilet ve üst baş kontrolü yaptıkları gibi çıkışta da üst baş kontrolü yapacaklar da "seyirciler koltuk söküp eve mi götürüyorlar diye" cesaretlerimi yok? İşte böyle saçma bir uygulama insanın ne yazacağını sorununu nasıl dile getireceğini bile şaşırtıyorlar.
izmirliyigido 22.11.2011, 10:11 Şu işi bir öğrenemedik gitti. Neden çıkışta tüm kapılar, demirler, bariyerler bir anda açılmaz? Bırakın insanlar bir anda çıksın, stadı tahliye etsin. Ağır ağır çıkınca stad görevlileri ne kazanıyor anlamıyorum ki?
YÖNETİM DUY BU SESİ !...
.
Rallim58 22.11.2011, 10:16 Ersan kardeşimizin dile getirdiği giriş-çıkış rezaletine çözüm çok basit ama nedense düşünülmüyor galiba. Basiretsiz idarecilerin (sorumluların) olduğu bir ortamda bunun çözüme kavuşturulması için yine de acizane düşüncelerimizi paylaşmak isterim.
1- Kombine sahibi yiğidolarımızın giriş turnikeleri mutlaka farklı turnikelerden yapılmalıdır. O turnikeye sadece kombine sahibi kişiler girebilmelidir.
2- Ana giriş turnikeler ile stadyuma giriş kontrol turnikeleri, raylı sistem üzerine montajlı olmalıdır. Girişlerde tek tek olması nedeniyle raylı sistem kapalı, müsabaka sonrası boşaltılması esnasında ise raylı sistem üzerine kurulu bulunan tüm turnikelerin tamamen açılarak seri boşaltılmaya vesile olunmalıdır.
2- Bu turnikelerin kızaklı ve raylı sistem üzerinden hareketi sağlamak süretiyle açılma işlemi, müsaba sonuna yaklaşıldığı (son dakika içerisinde veya uzatmaların oynandığı dakikalarda) zamanda kapılar açılmalıdır.
kursad1981 22.11.2011, 12:06 dikkat ediyorumda bu kapı galip gelirsek acılıyo berabere kalır yada yenilirsek kapalı oluyo aldıgımız kapının acılıp acılmamasına etkı ediyo yani
Taraftarlar her maç çıkışında bu kapı yüzünden A'dan Z'ye hepsine küfür ediyorlar da hiç üstüne alınan yok....:)
maç başldıgı esnada ben yazdım,taraftar kapıda gişede beklıyor dıye gar kale arkası dolardı çogu taraftar gerı dondu,bizde de var maçın başlamasına 5 dk var,mıllet yenı gelıyordu,federasyon;karga mokunu yemeden sabahın korunde maç mı olur
kapı ve turnike sorunu yıllardır var ... umarım bir gün çözülür
58 SiVaSıM 58 22.11.2011, 14:13 bu yüzyılda olacak şeymi yahu??
OzkanBaskan 22.11.2011, 14:59 http://resimzade.com/Show.html?i=33813&token=36433 (http://resimzade.com/Show.html?i=33813&token=36433)
Sivassporlu taraftarlar 4 Eylül Stadyumu'nun İstasyon Caddesi'ne bakan Gar Girişi'ndeki kapısının maç çıkışlarında kapalı tutulmasına tepki gösterdi.
Sivasspor ile Gençlerbirliği arasında oynan maçın ardından stadyum kapısında ilginç görüntüler yaşandı.
Her maç sonrası olduğu gibi bu maçın ardından da kapının kapalı olmasına tepki gösteren taraftarlar, kapıyı açmak için yoğun çaba harcadı. Bazı taraftarlar ise stadyumdan kapının üzerine tırmanarak çıktı.
Sivasspor'un kendi sahasında oynadığı her maçta aynı sıkıntının yaşandığını dile getiren taraftarlar, "maç öncesinde aşırı bir yoğunluk olmadığı için sıkıntı yaşanmıyor.
Ancak maçtan sonra binlerce insan aynı anda kapıya yöneliyor. Sadece 3-4 kişinin aynı anda geçeceği şekilde açık bırakılan kapı nedeniyle sıkıntı yaşıyoruz.
Özellikle takımın kaybettiği maçlarda sinirlerde gergin oluyor, taraftarlar arasında itişmeler, tartışmalar yaşanıyor. Stad görevlilerinin maç bitimine kısa bir süre kala buradaki kayıpı açmalarını istiyoruz. Bu konuda kulüp yönetimi ve ilgili makamları göreve davet ediyoruz" dedi.
ERSAN ARSLAN
Sivas'ın Sesi
Bence bu haberi gençlik spor il müdürlüğüne göndermek gerekiyor ilgili makam onlar yönetimin kapıyla bir alakası olmaz..
üçyıldız58 22.11.2011, 18:44 sivasda stadyuma gidip maç izlememek için bütün olumsuzluklar var
neşeyle ,gülerek gidiyorsun sinir küpü olup çıkıyorsun hangi olumsuzluğu sayalım burda emniyetmi,özel güvenlikmi,kulup idarecilerimi,blöge spor müdürlüğümü hepside birbirinden berbat
su rezalete bak sonra aman seyirci neden gelmiyor ilk once guzel bir hizmet sunun !!!
kağanhan58 22.11.2011, 22:57 birde maraton tribünün arka tarafındaki geçişler çok saçma. ( eski halısahanın olduğu yer )çıkışta oradada yığılma oluyor.
DOGU_BEY 22.11.2011, 23:08 Şabanın çöpçüler kralı filmi aklıma geldi:
Ekmek Çıktıııııııııııı :D
sivaslıadem 23.11.2011, 03:18 bir süper lig takımına hatta şampiyonlar liginin kapısından dönmüş bir takıma yakışacak şeyler değil bunlar
Türkiyede şampiyonlar ligi standartlarındaki 3 5 staddan birisi bura
Daha pratik yöntemler gelistirmeliyiz yada en azından bu sorunları yaşamayan takımların tecrübelerinden istifade etmeliyiz
maalesef uzun zaman sonra antep maçında sivas ve sivasspor maçı kısmet olmuştu, ancak gördğğüm kadarı ile eskiden gelen aksaklıklar düzeltilmemekle beraber dahada artmış.
istasyon caddesine açılan kapı gibi güreş eğitim merkezninin önündeki kapılarda yıllardır aynı şekilde turnike gibi çıkışta bile sırayla çıkmak zorunda kalıyor insanlar.
türkiyede stadyumlar daha modern daha rahat hale getirilmediği sürece taraftarı stadyumlara çekemeyiz..
bir çay almak istesen bir dünya zahmet, çayını al uzuuun verdivenlerden çık taraftarların arasından koltuğuna geç!!!
her tribünün olduğu alanda restoran tarzı yer mutlaka bulundurulmalı ve ailesi ile maça gelenlere kolaylık sağlanmalı...
Sivasspor 3G 23.11.2011, 09:26 boşu boşuna gerginlik oluyor insanları stattan kaçırıyorlar
Stada gelmek bir dert staddan çıkmak bir dert.Maraton arkası havuz yanındaki söz de çıkış kapısı kadar saçma bir yer görmedim.maça sevinerek geliyosun bu kapıdan girmeden önce polis ve güvenlikçiler bilet soruyor, bilet olmadan neden maça geleyim, bileti çıkarıp gösteriyon bu sefer de biletin kenarını yırtıp yere atıyorlar, bunu neden yapıyorlar anlamadım.bir biletle iki kişimi stada girecek.maç bitiyor bu sefer de staddan çıkış zülmü başlıyor.stattan çıktığınıa sevinirken bir de ne olsun, bu sefer dışardaki kapılardan çıkış eziyeti başlıyor,yani stada giriş ile satdan çıkış bir maç kadar sürüyor nerde ise.yönetim mi kim ilgileniyorsa stad güvenliği ve çevresi ile bu soruna el atsınlar, eğer teknik ve medeni bir kafaya sahipseler.sırf bu yüzden maça gelmek istemeyenler var, ailesi ile eşi ve çocuğu ile maça gelen bir kişi bu çirkinliği görünce o kalabalığa bir daha girmemeye yani maça gelmemeye tövbe ediyor.umarım bu yazılanalr birileirnin kulağına küpe olur da bazı kötü şeyler değiştirilir.
atrium58 23.11.2011, 14:09 Birde statda maçtan önce olmayan fakat çıkarken her maçta gördüğüm su birikintisi heralde tuvalet giderlerindeki kaçak olsa gerek.. Binlerce insan o birikintinin üzerinden atlayıp geçiyor..
ÇOK GÜZEL BİR KONU İLLALAH DEDİĞİMİZ ANDA GÜNDEME GELDİ.KONUYU AÇANLARA TEŞEKKÜRLER, İNŞALLAH SORUMLULAR OKUR DA BUNDAN SONRA REZALETLE KARŞILAŞMAYIZ.BASİT GİBİ GÖRÜNÜYOR AMA ÇOK ÖNEMLİ LÜTFEN SORUMLULAR DUYARLI OLUN,SEYİRCİYE SAYGISIZLIK YAPMAYIN.BEN BU OLAYI SAYGISIZLIK OLARAK GÖRÜYORUM.
58MUAMMER58 23.11.2011, 20:06 takım süperligde şampiyonlar ligi maçı oynamış hala böyle çözümü kolay meselelerle uğraşıyoruz seyircinin maça gitmesini engelliyecek yeterince neden var zaten bide bu kapılarda rezillik olunca hepten kaçıyor haklı olarak kulüp yöneticilerimi kulüp müdürümü il güvenlik kurulumu kimse artık buna çözüm bulsun kimse taraftarlarımızı küstürmesin zira çok ihtiyacımız var hepsinede.
eroldeger 23.11.2011, 20:55 hele başkan birçıksın düzelir inşallah
gençlik il müdürlüğünün giriş kapısına dikmişler güvenliği ordan giriş yasak ya kardeşim stada geliyoruz niye yasak niye ta raftara eziyet edilyorlar bizim her kapıdan girme hakkımızı neden kısıtlıyorlar başka yerde böyle bir şey varmı bilemiyorum
gençlik il müdürlüğünün giriş kapısına dikmişler güvenliği ordan giriş yasak ya kardeşim stada geliyoruz niye yasak niye ta raftara eziyet edilyorlar bizim her kapıdan girme hakkımızı neden kısıtlıyorlar başka yerde böyle bir şey varmı bilemiyorum
vatandaşa zorluk çıkarmak için her türlü şeyi yapıyorlar. ayrıca polisler vatandaşa karşı çok tavırlı. birçok zorluk çıkartılıyor.
kaptann58 24.11.2011, 10:18 stada gitmeyen biride okusa stad her maçta ful çekiyor zannedecek hava güneşli sıcak sivas gençlerbirliği maçı 5 bin kişi maç izliyor artık stad güvenliğide ne yapsın gelen yok giden yok koca sivasspor 5 bin kişiye oynuyorsa yazıklar bu memlkete yazıkhemde ne yazıklarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
kadir984 24.11.2011, 12:23 BİNLERCE TARAFTARI SANKİ SUÇLU GİBİ TEL ÖRGÜLERLE ÇEVRİLMİŞ BİLMEM KAÇTEN DEMİR KAPIDAN GEÇİREREK STADA ALMANIN MANTIĞINI DA LÜTFEN GEREKEN YERLERE İLETELİM. EĞER MESAJIMIZI YETKİLİ BİR KİŞİ OKUR VEYA ULAŞTIRILIRSA ÇOK SEVİNİRİM.
YALNIZ STADTAN ÇIKIŞTA DEĞİL GİRİŞLERDE Kİ SIKINTILARDA ÇOK ÖNEMLİ
kanka5885 21.08.2012, 14:53 Böyle Saçmalik olurmu arkadaşlar, benim düşüncem şudur sivasspor parasi olmayani maca almıyor oysa kucuk cocuklar alsalar ızleseler sıvasını yazik deyilmi bundan dolayi yapiolar
O bahsettiğiniz kapı rakip takım taraftarı tribününü tarafında olduğu için, ev sahibi takım taraftarını almıyor olmasınlar.
kanka5885 22.08.2012, 00:58 O bahsettiğiniz kapı rakip takım taraftarı tribününü tarafında olduğu için, ev sahibi takım taraftarını almıyor olmasınlar.
yanlişin var kardeşim karakolun ordan qiriliyor konuk takım taraftarı genclık ora ıse vip trübün
|