Orijinalini görmek için tıklayınız : YİĞİDOYU İZLEMEYE DEVAM EDİN

babayavuz
14.12.2011, 12:12
Tarık BİÇER

13.12.2011
YİĞİDOYU İZLEMEYE DEVAM EDİN
Soğuk nedeniyle taraftarın stada gelmesi yeteri sayıda değildi ama stada gelmeyenler pişman olmuştur diye düşünüyorum. Oyuna istekli başlayan Yiğido soğuk havaya rağmen adrenali hiç düşürmeyerek tempolu bir oyun sergiledi. Ligin üst sıralarındaki yerini hakkıyla koruyan Manisa karşısında kurduğu baskı sonucunda da 1-0 öne geçmesini bildi. Ne yazıkki gene bir yan topta altı pasın içerisine düşen topa müdahele etmeyen Borjan Manisaya beraberlik golünü hediye etti. İkinci golde de çok büyük hatası olan kalecimiz araya atılan topa önce çıkmayarak hatalı davranıp, sonrasında da Muratın kapatma ihtimalini düşünmeden ters köşeye yatınca İsaac kolay bir vuruşla Manisayı öne geçirdi.
Buradan tekrar söylemekte yarar görüyorum. Altı pas içerisine atılan toplara müdahele edemeyen kaleci ne kadar iyi olursa olsun canımızı yakmaya devam edecektir. Bu sebeple bizim her şeyden önce güvenebileceğimiz bir kaleciye ihtiyacımız var. Şu an Petkoviç ayarında bir kalecimiz olsa idi liderliğe oynuyor olurduk.
Koşan, mücadele eden, mağlup duruma düşsede demorilize olmayan bir takım yaratan Çalımbay kaleciden yana çok dertli olsa gerek.
İkinci devreye çift forvetle başlayan Manisanın bu planını Pedriel değişikliğiyle bozmak isteyen Çalımbay değişiklikte biraz gecikti. Zira İlerde top tutmakta zorlanan ekibimiz kalesinde üst üste verdiği pozisyonların sonunda mağlup duruma düştü. Buna rağmen oyun disiplininden kopmayarak ard arda ataklarla Manisayı sahasına hapsetti. Bu arada kontratak oyununa dönen manisada pozisyon bularak galipte gelebilirdi ama beceremedi. Orta sahada kadirin aşırı pas hataları bizim oyunumuzu çok olumsuz etkiledi. Erman bir şeyler yapma çabasında olsada bal vermeyen arı gibi. Sakatlıktan çıkan Enaramoya olumsuz bir şey söylemek mümkün değil. Hayrettininde aksamasıyla takımın dengesi bozularak istediğimiz oyunu sergileyemedik.
Sahamızda bir puanla yetindik. Galip gelmeyi başarabilseydik playof şansını bile düşünmeye başlardık.
Tüm futbol kamuoyuna sesleniyorum. Aslarımız her zaman kötü olmaz. Oyunu oyun gibi oynayan da izlenmeye değer.
Yiğidoyu izlemeye devam edin.