Orijinalini görmek için tıklayınız : Hoş geldin “Kanka!”

babayavuz
21.12.2011, 05:57
Abdullah YİĞİT spor@hurdogan.com 2011-12-21

Hoş geldin “Kanka!”

Sivasspor yıllar sonra renktaşı Samsunspor’u 4 Eylül stadında ağırlayacak. Neredeyse çeyrek asırdır lig maçlarında karşı karşıya gelemeyen iki takımın en son maçı, Sivas’ta yine böyle soğuk bir kış günü, ama karlı havada oynanmıştı. O zaman Samsun 1.ligde, Sivasspor ise 3.ligdeydi, dolayısıyla da Tanjulu Savaşlı.Muzafferli efsane Samsunspor Sivasspor’la hazırlık maçına çıkmıştı. Çok iyi hatırlıyorum, o dönemlerde Samsun Fenerbahçe ve Galatasaray gibi takımlara 4’er 5’er attığı için yoğun ilgi görüyordu,bu nedenle de hazırlık maçı olmasına rağmen 4 Eylül stadı tıklım tıklım doluydu,çünkü herkes Tanju Çolak’ı izlemek istiyordu. Maçı 2-1 Samsun kazandı. Ama akıllarda iki takım arasındaki dostluklar kaldı. Samsun’un forma renginin Kırmızı-beyaz olmasından mı, yoksa tıpkı Sivasspor gibi “ SS” olmasından mıdır nedir,bu takıma hep sempati duymuşumdur. Her takımın süper ligde bir “kankası” varya,bende Sivasspor’un kankasının Samsunspor olmasını çok arzu ediyorum. Bugünkü maça gelecek olursak. Sivasspor’da son oynanan Büyükşehir maçından iki eksik var. Birisi orta sahanın çalışkan isimlerinden Kıvanç kart cezalısı olduğu için yok,diğeride Hayrettin sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecek. Ziya’nın sol kanatta daha iyi işler yapacağını tahmin ediyorum, ama Kıvanç’ın yeri zor dolar. Çünkü Kıvanç çok yönlü bir futbolcu. Hem topla oynuyor, iyi çıkıyor, hem de rakibini bozan bir yapısı var. Sivasspor hangi kadroyla çıkarsa çıksın kalite açısından Samsun’dan çok önde olduğu için maçın mutlak favorisi. Ama sadece favori olmak maç kazandırmaz, iyi mücadele etmekte gerekir.
MAÇ SAATİ
Bu mevsimde Sivas 4 Eylül stadına saat 20.30’da, Mersin ve Antalya’ya da saat 18.00’de maç koymak normal bir insan topluluğunun vereceği karar değil! Ya sahi bu nasıl bir karar? Türkiye’nin en sıcak iki şehrindeki maçı akşam 6’da oynatıyorsun, en soğuk illerinden birinde ise 8.30’da. Yemin ediyorum, az çok beyni olan sağlıklı düşünebilen hiçbir insanın alacağı karar değil bu! Zaten bana “ çarpıklık, tezat vs.” dendiğinde ilk aklıma gelen TFF olmuştur. Nerede bir mantıksız iş var, onun altında TFF’nin imzasını görürsünüz.
Baksanıza, taraflı tarafsız herkesin “ Hakem Sivasspor’u katletti” dediği maçtan sonra o hakem ödüllendirip,3 gün son sonra süper lig maçına 4. hakem olarak atanıyor. Bilmeyenler için için söyleyeyim, Türkiye’de 40 civarında üst düzey hakem olduğu için hakemler süper ligde bir hafta dinlenir, daha sonra maç yönetir. Ama ilginçtir, Hüseyin Sabancı dinlenmeye bile gerek duyulmadan Kayseri-Ankaragücü maçına 4. hakem olarak verilerek ödüllendiriliyor. Sürekli söylediğimi yine söylüyorum, bu zihniyetle, bu mantıkla Türk futbolu zerre kadar ileri gitmez, ayrıca futbolda şiddet,şike vs. de önlenemez. Eğer bunları önlemek istiyorsan, sen önce içerideki pisliği temizleyip hakemlere “ Gel bakalım, sen bir maçta bir takım aleyhine nasıl bu kadar çok hata yaparsın?”diye hesap sormalısın. Hiç kimse bana, Sivasspor’un oynadığı Karabük,Eskişehir,Galatasaray, Manisa,Trabzon ve İstanbul maçlarını yöneten hakemlerin adil ve dürüst olduğunu söyleyemez. Hiç kimse “ hata”ile “kasıtı” karıştırmasın,ben hakem hata yapmaz demiyorum,böyle bir şey olamaz zaten,Galatasaray ve İstanbul maçlarında olduğu gibi gole giden oyuncu yaka paça indirildikten sonra devam denirse,bir futbolcu ayağını rakibinin başına kadar kaldırıp önündeki topu alıp gidip gol atıyor ve hakemde veriyorsa,,kaleci ceza sahası dışında Sivaslı futbolcunun önündeki topu eliyle kesip golü önlüyor,ama sarı kart görüyorsa gerçekten temizlik işine önce hakemlerden başlamak gerekmez mi? Bütün bunlara şahit olan birisi olarak,bundan sonra bu sabıkalı hakemler sadece “ Allah bir” derlerse inanırım, onu da bildiğim için..
TRANSFER ÇALIŞMALARI
Sivasspor’da gidecek ve gelecek futbolcular aşağı yukarı netleşti. Kulüp, gidecek futbolcuları açıklamak için bugünkü maçı bekliyor. Ama aldığım sağlam bilgilere göre Kerim ve Cihan’la birlikte Sivasspor’da gideceklerin sayısının 4 olacağı söyleniyor, yani 2 futbolcu daha gidecek. Sivasspor devre arasında iki futbolcu almaya hazırlanıyor. Birisi yerli, diğeri yabancı. Yabancı ama Türkiye’de oynayan ve bu ligi tanıyan bir futbolcu. Sivasspor şimdilik bir defans birde orta saha alacak.

birdokuzaltiyed
21.12.2011, 07:07
Sn. Abdullah Yiğit bizim ilk çıktığımız sezonda da Samsunspor süper ligdeydi.Dolayısıyla 6 yıl önce zaten resmi maçlar oynadık Samsunsporla.Bu yüzden lütfen yazı yazacağınız konuları biraz daha derinlemesine araştırın.
Yanlış bilgiler üzerine yazı yazmayın...

Besyo_cu
21.12.2011, 07:25
Abdullah YİĞİT spor@hurdogan.com 2011-12-21

Hoş geldin “Kanka!”
Sivasspor yıllar sonra renktaşı Samsunspor’u 4 Eylül stadında ağırlayacak. Neredeyse çeyrek asırdır lig maçlarında karşı karşıya gelemeyen iki takımın en son maçı, Sivas’ta yine böyle soğuk bir kış günü, ama karlı havada oynanmıştı.

Nasıl çeyrek asırdır karşı karşıya gelmiyor 2005 - 2006 sezonunda Konya maçında çıkan olaylar nedeniyle cezalı olduğumuz için 5 Şubat 2006 yılında Yozgatta oynamıştık ve 3 - 0 yenilmiştik. Samsun'daki maçıda 2 - 1 Kazanmıştık...

Keşke çeyrek asırdır Sivas'ta maç yapmıyorlar deseydi...

Abdullah YİĞİT gibi Sivasspor tarihini en iyi bilen kişinin böyle bir yazısını okumak üzücü.

Turan 59
21.12.2011, 08:56
Evet bende arkadaşlara katılıyorum.Süper lig'e çıktığımız sene Samsunspor'da süper lig'deydi.Teknik bir hata olmuş.

favori58
21.12.2011, 08:57
Biraz önce Abtullah abi bizim iş yerine geldi,bu yanlışlığı söyledim o da kabul edip özür diledi. Kendi kendine ' Bu hataya ben nasıl düşerim,halbuki Samsun'la 2006'da oynanan maçlara gittim' diyerek üzüntüsünü anlattı.

Bazen bende uzak tarihi çok iyi hatırlıyorum ama yakın tarihi unutabiliyorum.
Olur be Abtullah abi,biz senin samimiyetini biliyoruz ve seni çok seviyoruz

58svs58
21.12.2011, 09:00
çokmu önemli çeyrek asır dediyse abdullah abiyi asalımmı. konunun içeriği samsunsporu sevmesi bize yakın bulması. çeyrek asır önceki maçı bende hatırlıyorum. tanju ve orhan atmıştı bize golü. çarşamba günü saat 16 da oynanmıştı.

mustafaarslan
21.12.2011, 09:32
Yazının başlığına bakılırsa Abdullah Yiğit doğru yazmış, Samsunsporla daha önce Sivasta oynamamışız Abdullah abinin bahsettiği özel maç hariç, Adamda HOŞ GELDİN KANKA YAZIYOR Yani Sivasa hoş geldin diyor. Samsunla Sivasta oynanan ilk resmi maçımız. Bilmişlik yapmasanız olmaz...

HababamHa
21.12.2011, 09:46
Bağzı arkadaşlar bu yazının başına takılmışlar tamamını okumamışlar galiba.:) Hata var yok demiyorumda buna takılmamak gerek yazının tamamını okuyun neye kime hitap ediyor ona bakın.Hüseyin Sabancı ya yine görev verilmiş demekki TFF ye göre hata yapmamış dört dörtlük bi maç yönetmiş,Biz ne yaparsak yapalım ne yazarsak yazalım TFF ve MHK hep bildiğini okuyor...Sıcak bölge maçlarını erkene almak ve soğuk Sivas iklimini bilmeyerk geç saate almak hangi mantığa sığıyor bende anlamış değilim..İşin özü bize karşı planlı bi art niyet var eğer gerçekten niyetleri böyleyse yazıklar olsun diyorum başkada birşey demiyorum....

Besyo_cu
21.12.2011, 10:33
Neredeyse çeyrek asırdır lig maçlarında karşı karşıya gelemeyen iki takımın en son maçı, Sivas’ta yine böyle soğuk bir kış günü, ama karlı havada oynanmıştı.

Yazılanı anlamaktan uzak kişileri gördükçe, taraftarımızın ve tribün kültürümüzün neden olmadığı anlamak daha kolaylaşıyor.

mishka
21.12.2011, 11:01
Habertürk'te bugün çıkan bir haber. Cüneyt Çakır'ın Fb li olduğunu tahmin ediyordum demekki doğruymuş. Bilin bakalım Barış Şimşek ve Abdullah Yılmaz hangi takımlı.

F.Bahçeliler:
Bülent Yıldırım, M.Kamil Abitoğlu, İlker Meral, Cüneyt Çakır, Hakan Özkan, Halis Özkahya, Koray Gencerler, Yunus Yıldırım, Serkan Çınar.

G.Saraylılar:
Bünyamin Gezer, Selçuk Dereli, Gökhan Güneşer, Hüseyin Göçek, Deniz Çoban, Kuddusi Müftüoğlu, Taner Gizlenci.

Beşiktaşlılar: Özgüç Türkalp, Aytekin Durmaz, Süleyman Abay, Fırat Aydınus, Mete Kalkavan, Suat Aslanboğa, Tolga Özkalfa.

Trabzonsporlular: Barış Şimşek, Abdullan Yılmaz.

http://www.htspor.com/futbol/haber/698902-yildirimin-harddiskinde-ne-cikti

favori58
21.12.2011, 11:08
Yazılanı anlamaktan uzak kişileri gördükçe, taraftarımızın ve tribün kültürümüzün neden olmadığı anlamak daha kolaylaşıyor.

Konuyu biraz daha açarmasın yiğido kardeş

Turan 59
21.12.2011, 11:26
Besyocu arkadaş siz olayı yanlış değerlendiriyorsunuz.Dikkat ederseniz; 4 Eylül'de demiyor lig maçlarında diyor.Bu noktaya özellikle dikkat etmenizi öneririm.

infial§
21.12.2011, 11:28
Nasıl çeyrek asırdır karşı karşıya gelmiyor 2005 - 2006 sezonunda Konya maçında çıkan olaylar nedeniyle cezalı olduğumuz için 5 Şubat 2006 yılında Yozgatta oynamıştık ve 3 - 0 yenilmiştik. Samsun'daki maçıda 2 - 1 Kazanmıştık...

Keşke çeyrek asırdır Sivas'ta maç yapmıyorlar deseydi...

Abdullah YİĞİT gibi Sivasspor tarihini en iyi bilen kişinin böyle bir yazısını okumak üzücü.
O kadar da değıl abdullah abı,besyocu'nun dediği gıbı 2 maçta da bulundum,samsunda 2-1 kazandık,yozgat takı macı 3-0 kaybettik

favori58
21.12.2011, 12:22
İyi niyetli eleştiri yapan arkadaş ve abilerimi tenzh ediyorum ama bazı arkadaşlar Abtullah Yiğit gibi çok iyi bir Sivassporlu yazarı eleştirmek ve ona çamr atmak için can atıyor. Bunu bırakalımda Sivasssora sahip çıkalım. Bakın haftalardır hakemler sivassporu kıtır kıtır doğruyor,bunun için mücadele edin.

FANATIK YIGIDO
21.12.2011, 12:40
zor mac olacagi kesin samsun en az bir pugan icin oynayacak iki takiminda kadro kalitesine bakacak olursak biz samsundan daha avantajliyiz tabi hakemde maci adil yonetir kirseflik yapmassa bu mac en az 3-0 bizim

Rallim58
21.12.2011, 12:42
Abdullah Yiğit kardeşimizin kaleme aldığı bugün ki makalesinde yer alan konularda;

- Hakemlerin Sivas'ımızı doğrayan hakemlere ceza yerine "ödül" gibi maç verdiği,

- Müsabaka saatinin soğuk Anadolu kentine "ayaz vakitte" verilip, Sahil bandına erken saaatte verilmesinin akıl alacak olmadığını,

- Ara transferde 2 futbolcunun daha gidecek olduğundan, 1 yerli 1 yabancı futbolcu transferi olacağından dem vuruluyor,

- Gidip gelip, hafıza yanılmasından kaynaklı, "Samsunla en son ne zaman oynadıydık" yorumu ile eleştiriyoruz. Olur be Osman'ım, olmasa daha güzel ama elimizde bir Abdullah Yiğit var O'nu da harcamayalım...

birdokuzaltiyed
21.12.2011, 13:21
Sürçü lisan olmuş anlıyoruz,fakat neden küçücük eleştirileri bile hemen savunma moduna geçip adam asmak boyutuna getirmişiz gibi yorumluyorsunuz.Neticede O da hatasını anlamış ve ben nasıl unuttum bu olayı demiş ve kendisine şaşırmış.
Sonuç olarak gazetecilerin yazmadan önce iki defa düşünmesi gerekir bunu vurgulamak istiyorum. Hatta Sn. Abdullah Yiğit'ten daha fazla gazetecilik bekliyorum.

Takımın antrenmanlarından, sakatlardan güncel haberler
Hoca ile Yönetim ile periyodik söyleşiler
Futbolcuları ve tesisleri daha yakın takip etmesi vs. vs.
Sadece hakemlerden dert yanmak ve seyircilerin çekirdek yemelerinden bahsetmek yetmiyor, yetmemeli.
Sonuçta her memleket insanının bir karakteri var, bizim insanımızda gönülden seviyor, derinden seviyor, her şeyini dışına yansıtmıyor, bunu da böyle bilip, bu insanları da böyle sevmeli.
Başkaları gibi değiliz biz sessiz ve içten seviyoruz, gönülden bağlıyız hepsi bu kadar...

kangallıwert
21.12.2011, 14:26
TRANSFER ÇALIŞMALARI
Sivasspor’da gidecek ve gelecek futbolcular aşağı yukarı netleşti. Kulüp, gidecek futbolcuları açıklamak için bugünkü maçı bekliyor. Ama aldığım sağlam bilgilere göre Kerim ve Cihan’la birlikte Sivasspor’da gideceklerin sayısının 4 olacağı söyleniyor, yani 2 futbolcu daha gidecek. Sivasspor devre arasında iki futbolcu almaya hazırlanıyor. Birisi yerli, diğeri yabancı. Yabancı ama Türkiye’de oynayan ve bu ligi tanıyan bir futbolcu. Sivasspor şimdilik bir defans birde orta saha alacak.

Türkiyede oynayan yabanci oyuncunun orta saha oldugunu düsünüyorum..Ve bu ismin Jebrin veya Tisdel'den biri oldugunu tahmin ediyorum....

Not:Herhangi bir kisiden veya kurumdan haber gelmedi...Sadece 6. His :rolleyes:

Sizin Hayallerinizin Bittiği Yerde Bizim Gerçeklerimiz Başlar..

ahhguzum
21.12.2011, 14:57
çok güzel abi sen bakma eleştirilere eline sağlık..... samsun bank asya da iken sol kanat orhan vardı antepli arkadaşımın yiğeni o çocuğa yazık ettiler şimdi bank asya da oynuycak...

ahhguzum
21.12.2011, 14:58
sol bek olacak özürdilerim

58 SiVaSıM 58
21.12.2011, 15:52
samsun karadenizde en sevdiğim şehirdir çünkü onlarda ts düşmanı dostça geçsin AMA BİZ KAZANALIM

HALIL
21.12.2011, 18:13
ben de çok isterim boyle bir dostlugunun olmasini

58svs58
22.12.2011, 11:24
süleyman abay, abdullah yılmaz ve deniz çoban sivas maçında görev yaparsa rakip takıma banko iddia oynayın çünki garanti kaybediyoruz garanti olursa iddiada kazanılan para harammı helalmi birde fetva alırız hiç değilse giden 3 puanın parası nı alırız

favori58
22.12.2011, 11:59
Sürçü lisan olmuş anlıyoruz,fakat neden küçücük eleştirileri bile hemen savunma moduna geçip adam asmak boyutuna getirmişiz gibi yorumluyorsunuz.Neticede O da hatasını anlamış ve ben nasıl unuttum bu olayı demiş ve kendisine şaşırmış.
Sonuç olarak gazetecilerin yazmadan önce iki defa düşünmesi gerekir bunu vurgulamak istiyorum. Hatta Sn. Abdullah Yiğit'ten daha fazla gazetecilik bekliyorum.

Takımın antrenmanlarından, sakatlardan güncel haberler
Hoca ile Yönetim ile periyodik söyleşiler
Futbolcuları ve tesisleri daha yakın takip etmesi vs. vs.
Sadece hakemlerden dert yanmak ve seyircilerin çekirdek yemelerinden bahsetmek yetmiyor, yetmemeli.
Sonuçta her memleket insanının bir karakteri var, bizim insanımızda gönülden seviyor, derinden seviyor, her şeyini dışına yansıtmıyor, bunu da böyle bilip, bu insanları da böyle sevmeli.
Başkaları gibi değiliz biz sessiz ve içten seviyoruz, gönülden bağlıyız hepsi bu kadar...

Kardeş,.sende bir zahmet Sivas'daki diğer basına şöyle bir bak. Bizim iş yerine bir çok gazete geliyor,Hürdoğanda geliyor, futbolculardan,hocadan ve diğer ayrıntılardan tek haber veren Hürdoğan,diğerleri aynı tornadan çıkmış gibi ajans haberleriyle dolu.
Ayrıca,eğer bir şeylerd düzelecekse mücadele etmek gerekir. O ne güzel "Ne yapalım bizim seyircimizde işte böyle" deyip kadirimize razı olacağız. Basının görevi bir yerde uyarmak ve eğitmek değilmi. Bizim seyirci gerçekten "seyirci" olduğu içinde işte böyle rakip takım futbolcuları,yöneticileri, sahada külhanbeylik yapar,hakemler elindeki maçı bağıra bağıra alır rakibe verir.Polislerde işte böyle 500 kişinin içinde " Yeter artık ithal hakem gelsin" panrkartını ve onu açanı alıp götürür.Siz bu kafayla devam edin bakalım....

kurtay58
22.12.2011, 18:04
sivas'ta yenildiğimiz hazırlık maçı kış değil yaz ayıydı ve golun birini tanju frikikten atmıştı, dün gibi aklımda iki kişi topun üzerinden atladı, tanju vurdu gol, o zaman böyle frikikler yoktu

HababamHa
23.12.2011, 09:56
Yürü be YİĞİT Abdullah kim tutar seni,Duyduklarını gördüklerini,bildiklerini yazmaya devam et sen....keşke herkes senin gibi Sivassporu takip etsede yapılan haksızlıkları kaleme alsa diyeceğimde nerede o cesaret...