Orijinalini görmek için tıklayınız : Başkanımız Tutukluluğuna İtiraz Etti


ddolphiner
28.12.2011, 09:26
"Yıldırım'a ağabey der miyim?"Sivas Başkanı Mecnun Odyakmaz, tutukluluğuna itiraz etti. Bazı tapeleri, örgüt üyesi olmadığının kanıtı olarak kullandı

Şike davasının tutuklu şüphelisi Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz, tutukluluk durumuna itiraz ederken, aynı zamanda ön savunmasını da mahkemeye sundu. İddianamede Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım liderliğinde kurulduğu iddia edilen örgütün üyesi olmakla suçlanan Odyakmaz, bu iddiayı çürütmek için yine iddianamedeki tapeleri kullandı. Telefon görüşme kayıtları ve savcının iddianamedeki ifadelerini tek tek sıralandıktan sonra yapılan savunmada bir telefon konuşmasında Aziz Yıldırım’ın Mecnun Odyakmaz’a ‘ağabey’ diye hitap etmesine dikkat çekildi. “İddianamedeki bu tape ve değerlendirmeleri mahkemenin dikkatine sunuyoruz; Örgüt üyesi, örgüt liderine hiç ağabey der mi? Tam bir hiyerarşik yapı içinde bulunan örgüt üyesi, örgüt liderinin teklifini kabul mu eder, yoksa onun emirlerine tam bir itaat mı gösterir? İddianamenin hiçbir yerinde Mecnun Odyakmaz’ın, iddia olunan örgüt lideri Aziz Yıldırım’dan hiyerarşik ilişki içinde emir-talimat alarak, bu talimatlar çerçevesinde şike yaptığına dair bir iddia bulunmamaktadır. Oysa, örgüt üyesi olmakla suçlanan diğer şahıslar açısından ‘Aziz Yıldırım’ın talimatlarıyla şike faaliyetlerinin içinde bulundukları iddia edilmiştir.”

İşte o konuşmalar:
Odyakmaz ile menajer Abdullah Başak arasındaki görüşmede, Sivas yöneticisi Ahmet Çelebi’yi kastederek, “O dayına söyle Aziz’in g.tünden ayrılsın. Televizyonda görülüyor. Bütün Sivaslılar görmüyor mu bunu? Federasyon görüyor, Sivaslılar görüyor. Sivas maçına gitmiyor Fener’in maçına gidiyor, yarın birgün Fener'le maç yapacağız.”

Aziz Yıldırım ile Odyakmaz arasındaki görüşme:
“...senin maçın Cuma günü mü...Abi kazan aman ha” Aziz Yıldırım ile Odyakmaz arasındaki görüşme: “Sen söyle bana Nurgül’ü ara söyle deki burda buluşalım tamam, ben gelirim sen nereye istiyorsan senin istediğin yere gelirim.”

HİLAL ÖZTÜRK / AHT

infial§
28.12.2011, 10:39
ben baştan berı kıl oluyordum ahmet celebi nın sıvasspor yonetımın de ne isı vardı,kım davet etti,bu şike batağına sivasspor'u atan ısımde ahmet çelebı bence kendı kafasına gore şıke pazarlağına gırdi