Orijinalini görmek için tıklayınız : Sen-Siz 4 Eylül Olmaz...

SivasSpor.Com
17.01.2012, 10:23
Sen-Siz 4 Eylül Olmaz...

http://resimzade.com/Show.html?i=33872&token=79203 (http://resimzade.com/Show.html?i=33872&token=79203)

Sivassporumuzun cefakar taraftarı yiğidoların stadyumdan uzaklaşmasının sebebini tartışmaya açıyoruz. Sivassporumuzun 3. ligde oynadığı sezonlarda dahi tıklım tıklım dolan 4 Eylül Stadyumu, eski günlerini arar oldu. Yiğidoların, sayısal olarak gözle görülür bu düşüşün perde arkasında ise farklı nedenlerin olduğu söyleniyor.

Sebep her ne olursa olsun, haklı gerekçelerimiz de olsa, yiğidolarımızın tek görevi vardır; O da, gereken desteği vermesidir

İşte bizlere intikal eden bazı tepkileri siz değerli yiğidolara sunarak paylaşmak istiyoruz.

- Giriş ve çıkışta yaşanılan eziyetler...
- Girişte arama esnasında üzerimizde bulunan metal paraların toplanması, 10 metre ilerde çay ocağında tonlarla metal para olması...
- Girişte elinde kamera olan bir kişi tarafından yakın planda görüntü alınarak farklı bakışlarla uygulama yapılıyor olması...
- Kombine bileti sahiplerine giriş ve çıkış platformunun ayrı olmaması...
- Dışarıda 25 kuruş olan su ile maliyeti 20 kuruş olan çayın 1 liraya, satılmasına göz yumuluyor olması...
- Stadyum koltuklarının, WC ve lavaboların temizlenmemiş olması...
- (Eş ve çocuklarını götüremediklerini belirten taraftarlar) Koro halinde stadyumlarda küfürlerin söyleniyor olması...
- Geçiş platformu olarak bırakılan maraton en üst koridorunun "Güvenlik görevlilerinin yakınlarının ücretsiz" alınıp muhafaza edildiği yer olup, kullanılamaz duruma getiriliyor olması... (Devre arası namaz kılmak için Mescide gidemeyenlerin tepkisi).

vs. vs. gibi serzenişlerde olsa yiğidoların bu durumu gözden geçirerek, asli görevleri olan "stadyumda takımına sahip çıkmaya" davet ediyoruz.

babapiton
17.01.2012, 10:30
Bu sorunlar olmayan stadyum yoktur diye düşünüyorum bunlar bahane sivasspor şahane

Rallim58
17.01.2012, 10:34
Çok yerinde ve tartışmaya açılması gereken bir konuyu gündeme taşıyan sitemizi tebrik ediyorum.

Çok doğru gerekçeler ve yaşanılanların tesbiti de doğru ama bu gerekçeler bizleri takımımızı sahiplenmeden alıkoymamalıdır.

Gereğini yetkili organlar yaparak, düzeltme yoluna gidilir. Taraftarlarımızın 4 Eylül de Sivassporumuzu yalnız bırakılmamasından yana olduğumu söylemek isterim.

Deplasman da yetim bırakılan Sivassporumuzu hiç değilse "ana yurdunda öksüz" bırakmayalım.

adres58
17.01.2012, 10:34
4 Eylülümüze yine kurban olayım... Kapalı tribünde Antalya maçını seyrettim. Devre arasında çay molası vermek için gittiğimde o kadar güzel bir ortam vardı ki anlatamam. Siz birde gelin Necmettin Şeyhoğluna rezalet kazık adeta fiyatlar... Bir simit bir çaya adeta 5 liraya yakın para vermek üstüne üstlük kapı görevlilerinin nahoş ve edep dışı hareketlerini görünce ne kadar güzel bir stadyumumuzun olduğuna şükrettim. Diğer Stadyumlarda da var bu rezaletlik. Ama biz bunlara uyup kısasa kısas yapmamamız lazım.

Rallim58
17.01.2012, 10:38
Şikayetler arasına tabii, sezon başından süregelen "malum" konularda eklenebilir. Taraftarları adeta stadyumlardan uzaklaştırdılar.

Futbol sevgisinden uzaklaştırdılar ama Sivasspor sevgisinden bizlerin uzaklaşmamasını diliyorum.

Poyrazcan
17.01.2012, 11:23
MESCİT DE NAMAZ KILMAK MI?
BU BENCE BAHANE OLAMAZ. NAMAZ HER YERDE KILINIR...
FUTBOL SADECE STAD DA SEYREDİLİR.
İLLAKİ ŞARTLAR HOŞ, KOLAY HALE GETİRİLMELİ...
ANCAAAK SİVASSPOR SEVGİSİ HERŞEYİN ÜSTÜNDE OLMALI.
KÜFÜRE GELİNCE,,,
KÜFÜR ERKEĞE YAKIŞMAZ!

Besyo_cu
17.01.2012, 11:32
Bunlar stadyumların doğasında olan şeyler, Türkiyenin bir çok ilinde maç izledim, İstanbul'da ki amatör stadyumlarda dahil olmak üzere bütün stadyumlarda bulundum o yüzden bu gibi durumlar her zaman her yerde mevcuttur.

Stadyuma girişte bozuk paraların alınıp içerde yapılan alış verişlerde metal para olarak para üstünün verilmesi olayının önüne geçemezsin yapılacak tek şey 2010 Avrupa Basketbol Şampiyonasında İstanbul'da yapılan uygulamada verdiğin para kadar alış veriş yapmak para üstü almamak tabi bu uygulamada bize uymaz...

Bu maddeler çok güzel tespitler ancak bu madddeler bence taraftarın stadyumlardan uzak durmasında yüzde 10'luk bir alanı kapsar.

İlgilerin yapacağı tek şey zaten çok uygun olan bilet fiyatlarında indirime gidecek. Bknz Kayseri bilet fiyatını 1 TL'ye veriyor. Kadir Has'da bizim 4 Eylül'den kat ve kat konforlu olduğunuda herhalde söylemeye gerek yok.

Hata bizde böyle bir takımız var ve destek vermiyoruz.

ünisivas
17.01.2012, 11:33
bana kimse kızmasın bunların hiç biri bahane değil. ben yine dönüp dolasıp taraftar gruplarına getireceğim konuyu. taraftar gruplarımızda organize denilen hiç birşey yok . mesela ankaragücü maçında bi grup taraftar önden gidiyo arkasından bi grup taraftar daha neden beraber gidilmiyo neden tek olunmuyo. bide bizim stadyum yaş ortalamamız tahminen söylüyorum 35 - 40 arasıdır. statda genç denilecek taraftar sayımız çok az.

furky.b
17.01.2012, 11:49
Yukardaki maddelerin hic biri taraftarin stada gelmemesinden sebep olacak seyler degildir !.

Su 1tl ve cay 1 tl se sukredelim, diger takimlarin stadlarinda en az 5 tl. (Avrupadada bile boyle).

2. Bence hava sartlari ve stadin conforlulugu da ele alinmali. Cok soguk bir iklim ve acik tribunler, isitma yok. Bize lazim olan yeni modern ustu kapanilabilir stadyum !.

3. Taraftar gruplari Tek yumruk olsalar. Arkasinda okadar kitlenen gencler olacakki, farkinda degiller.

mishka
17.01.2012, 11:59
Herkes kendi penceresinden bakıyor.Herkes Sivasspor ile yatıp kakmıyor dolayısıyla onları da böyle değilsiniz diye eleştirmek doğru değil. Malatyalı olup da görev dolayısıyla burada bulunan bir tanıdığımız çocuğuyla birlikte maçlara gidiyor kendi takımları gibi sahiplenmişler Sivasspor'u . ancak, soğuk zamanlarda gelmeyi tercih etmiyorlar. Onlara göre bu şehirde ender olan aktivitilerden sosyal faaliyetlerden biri. Onlar bu şekilde bakıyor. Bu insanları da stadlara çekmek için küfürü engellemek, ikincisi de stadın ısıtmasıyla ilgili bir çözüm geliştirmek lazım.

kakikli
17.01.2012, 12:06
öncelikle şu bir gerçek, özellikle bu yıl geçen sezon fenerbahçe maçındaki durumun büyük bir etkisi var zira o maçta sivasspor golüne sevinen arkadaşlarımız stadyumdan atıldı. bunun gibi olumsuzluklar çok etkiledi.
mevsim şartları gerçekten çok zor, şahsen en soğukta en çok kar yağdığında en çok yağmur yağdığında her zaman maça gittim. taraftarlarımızın verdiği özveriyi maalesef kulübümüz veremiyor. 3 sezon önce bir maç vardı kale arkası koltukları tamamen karla kaplı idi ve taraftarlara bu tribünlerden bilet satıldı karşılığında ne oldu gelen taraftar ayakta duracak yer bile bulamadı. biz bir kaç arkadaş maçtan birgün önce stada gidip koltuklarımızdaki karları küreklerle temizlemiştik.
özellikle stadyum kompleksinde geçiş noktaları çok sıkıntılı, her nokta turnike gibi çalışıyor.
bayan ve çocuk taraftar tribünü uygulamasıda yanlış, zira eşim ve çocuğumla maça gitmek istesem birlikte izleyemiyorum illa onlar ayrı bölüme gidecek bu durum çözülse daha güzel olur.
koltukların üzerinde numaralandırma çok problem yaratıyor, çokmu zordur koltuğun üzerine a-100 v.s. yazmak. o dönemlerde spor il müdürlüğüne yapmış olduğum müracaatta stadyumdan sivassporun sorumlu olduğu söylenmiş ve konu geçiştirilmişti.
bozuk para meselesine gelince tamam stadyuma bozuk paralar alınmasın, çözüm çok basit kartlı sistem getirilir herkes kartına para yükler stadyumda kartlı alışveriş yapılır ve sorun çözülür...

ayna26
17.01.2012, 12:25
Seyircinin stada gelmemesindeki en büyük etkenler sıralanmış yukarılarda.ama mühim olan taraftarın stada geliyor olması.taraftar ayrı şey seyirci ayrı.taraftar her ortam her durumda stada gelir, zaten geliyor.ama önemli olan taraftar sayısının arttırlmasına yönelik uygulamaların somut manada yapılması.Özellikle genç nesili stada çekmeli ve onlara yiğidoluk bilinci aşılanmalı.Bunları yaparken Sivasspor külübü tanıtımlar yapmalı özellikle okullarda standlar açmalı ki spor ve futbol önemsetilmeli.Bu şekilde yapılacak çalışmalarla uzun vadede gerçek potansiyel ortaya çıkarılır.zaten şu an stada gelen kesim de önceki jenerasyonun etkisinde kalan kesim.

Metal Gear
17.01.2012, 12:42
Stadın konforsuzluğu elbetteki etken.Ancak asıl önemli sorunlar var..
1-Bu şehirde hala büyük çoğunluk İstanbul takımlarını tutuyor.Şampiyonluğa oynadığımız iki sezon gönüller kaymıştı Sivasspor'a ama başarısız yılların ardından herkes asıl takımına döndü.
2-Geçen seneki son fenerbahçe maçı,pekçok taraftarı yaraladı.Benim gelmeme sebebim de budur.Bu sitede konu açıp,Fener yanlısı yönetim gidene kadar ben yokum demiştim,hala da yokum..
3-Şike soruşturması ve belirsiz ortam..

KIZILCAN
17.01.2012, 12:45
Tıpkı eski günlerdeki gibi takımı eleştirecek fazla birşey kalmadı ve taraftar sorgulanır oldu.Bu sevindirici birşey aslında.Şu aralar gençler geliyor mu bilmiyorum ama gelemeyenler de okul sınav maratonu ve havanın soğuk olması nedeniyle ailelerinden izin alamadıkları için gelmiyor olabilirler.Bozuk para insanların maça gelmemesi için bir mazeret değil bence.

cılgınsivas58
17.01.2012, 13:41
taraftar gruplarının birleşmesi lazım

TUNA_TNK
17.01.2012, 14:26
Arkadaş fedarasyon maçları karma karışık etti maçlar yetişsin die hafta içinde oluyor çoğu maç veçoğunluğun maçtan haberi yoktur ayrıca 1 haftada 2-3 maç yapan takımlar var ve artık sıkıcı gelmeye başladı futbol.. bu sorun sadece sivassporda olan birşey değil lig tv sitesine girerseniz bu konuyu ayrıntılı bir şekilde ele almış ve düşen taraftar oranlarını belirtmiş...

ankastre
17.01.2012, 15:25
Birçok sorunlara katılıyorum ve doğrudurda ama en çok yaşanılan duruma şahit olduğum için söyleyim maratondan bilet aldık arkadaşlarla yerimize gidemiyoruz. Maratonun en üst koridor olan yer tıklım tıklım olmuş geçenlere yol verilmiyor. Halbuki orası geçiş yolu olarak bırakılan yer değilmi. O adamları orada ne amaçla tutuyorlar, arkadaşlarım az kalsın kavga çıkaracaklardı. Yol verin yerimize geçelim diyoruz sığmadınmı geçsene diyor. göbeği alt oturağa değecek kadar sünmüş :) geçemiyoruz. Yerinize gidin oturun diyoruz sanane gardaş diyor. Yani nerde kimin ne yaptığı belli değil.

Güvenlikçinin yanında bile ayakta duranlar var. Güvenlikçi bile ses çıkaramıyor. Kısaca herşey birbirinden rezalet, sonrada niye taraftar gelmiyor. herkes yerine gitse koltuğuna gitsin isterse oturmasın ama yolu niye kapatıyon arkadaş...

infial§
17.01.2012, 16:35
kiş uykusana yatmışlar havalar ısınsın piyasaya çikarlar,bu memlekette şehır sevgısı,milliyetçiliği kalmamış,bana gore bı sehrin tutkunluğu stadyumdan başlar,stad boşsa ordan bı mok olmaz,

savaş2
17.01.2012, 16:42
***bence 25 bin olsun ama her yönü kapalı olsun üstü acılıp kapansın.soğuk havalardan dolayı taraftar gelmiyor olabilir...
***bide siyasi sözdür .biraz düşünmek gerekir.inşh biran önce başlanır...................... .............................. .............................. .............................. ........

dogan5880
17.01.2012, 16:46
ıyı bı maç olsada gelsek sıvasa

yigidolar06
17.01.2012, 17:07
Stadın konforsuzluğu elbetteki etken.Ancak asıl önemli sorunlar var..
1-Bu şehirde hala büyük çoğunluk İstanbul takımlarını tutuyor.Şampiyonluğa oynadığımız iki sezon gönüller kaymıştı Sivasspor'a ama başarısız yılların ardından herkes asıl takımına döndü.
2-Geçen seneki son fenerbahçe maçı,pekçok taraftarı yaraladı.Benim gelmeme sebebim de budur.Bu sitede konu açıp,Fener yanlısı yönetim gidene kadar ben yokum demiştim,hala da yokum..
3-Şike soruşturması ve belirsiz ortam..o zaman siz cimbomlusunuzdur feneri sevmediğinize göre

Metal Gear
17.01.2012, 17:44
o zaman siz cimbomlusunuzdur feneri sevmediğinize göre

Allah Allah,Trabzonular da sevmez fener'i..Onlar da mı cimbomlu..Ya da Fener'e uyuz olan herkes Galatalı mı?:)
Bırkaın bu lafları..Kafaları kuma gömmeyin..

sivaslı savaş
17.01.2012, 18:50
o zaman siz cimbomlusunuzdur feneri sevmediğinize göre

Arkadaşım feneri sevmemek için cimbomlumu olmak lazım.Ben SİVASSPOR lu olarak sevmiyorum be fener denen takımı nede gs yi.Ben her maç 4 Eylül deyim ama her maç ta geçen sene bizim taraftara yapılanlar aklıma geldikçe kafayı yiyorum ama ne olursa olsun biz SİVASSPOR luyuz.Allah iki takım tutanları içimizde barındırmasın.

Kasim58
17.01.2012, 21:27
taraftar gruplarının birleşmesi lazım

Altina imzami atiyorum kardesim.

Kibrisli
17.01.2012, 21:36
Geçmişlerdeki sezonlarda yok muydu bu sorunlar? O zaman da vardı ama doluyordu... Bekleyin 2-3 maç kazansınlar biraz daha çıksınlar yukarı, azcık hedef olsun Şampiyonlar Ligi Play off'u felan, sonra havalar biraz ısınsın bakın nasıl doluyor. Çünkü bizimkiler taraftar değil seyirci... Bunu da en rahat bir şekilde söylüyorum çünkü gitmediğim deplasman bölgesi kalmadı. Bir tek 2. ligte Batman petrol mardin maçına felan Güney doğuya gitmemişimdir... Onun dışında İstanbul'a da gittim, Buca'ya da, Manisa'ya da, Denizli'ye de, Bursa'ya da Ankara'ya da Yozgat'a Samsun'a Kayseri'ye Mersin'e vs. vs. vs. Ne zaman ki taraftar oluruz o zaman bu konuların açılmasına gerek bile kalmaz...

4eylül
17.01.2012, 21:41
tüm maçların naklen verilmesi etken oluyor seyirci kahvehanelerde kafelerde birahanelerde taraftar maçta bizde tarftar seyirci sorunu var

58MUAMMER58
17.01.2012, 22:06
:mad:BAZI NEDENLER sayılmış hepsininde payı var yalnızca sivasspora mahsus değil bu seyircinin gelmemesi kayseri hem sivastan zengin hem stadı anadolunun en kral konforlu stadı nüfus desen enaz 2 3 katı fazla bilet 1 tl kek meyve suyu ikramıda veriyorlar koca stad yine boş küfür diyorlar bu sadece bayan taraftarların azlığına nedendir soğuk diyorlar sıcak havada geliniyormuki kışın gelinmesin su çay pahalı deniyor paraları tatlı olan maç bitene kadar bişey yemez içmez bunlar bahane değil bence bilen bilir istanbuldan ankaraya sivasspora destek vermek için 6.5 saat git 6.5 gel gecenin bi yarısı eve gelmek nasıl birseydir sultanbeylinden olimpiyata gidip yağmurda ıslanarak sırılsıklam 1,5 2.kim yürümek nasıl birseydir ancak yaşayan bilir hiç bir bahane sivassporumuzu 4 eylülde yalnız bırakmak için bahane değildir anadoluda bir söz vardır (üfürüklü kıça arpa ekmeği bahane olur) mesele sivaslılık bağının zayıf olması tribün kültürünün olmaması büyük takımı tutmayı marifet sayması vs destek veren herkese sevgilerimi iletirim takımımız playofun en ciddi adaylarındandır şampiyonlar liginden dünya kadar haksız para kazanan ts ile aramızda 2 puan var azcık taraftar desteğiyle ilk 4e kalacağımıza inanıyorum faso fisoları bahaneleri bırakıp kapının önündeki maçta trübünlerin dolması dileğiyle :mad:

Rallim58
17.01.2012, 22:26
............................
Bekleyin 2-3 maç kazansınlar biraz daha çıksınlar yukarı, azcık hedef olsun Şampiyonlar Ligi Play off'u felan, sonra havalar biraz ısınsın bakın nasıl doluyor. Çünkü bizimkiler taraftar değil seyirci... .............................
Ne zaman ki taraftar oluruz o zaman bu konuların açılmasına gerek bile kalmaz...

.............................. ..........................
hiç bir bahane sivassporumuzu 4 eylülde yalnız bırakmak için bahane değildir anadoluda bir söz vardır (üfürüklü kıça arpa ekmeği bahane olur) mesele sivaslılık bağının zayıf olması tribün kültürünün olmaması büyük takımı tutmayı marifet sayması vs destek veren herkese sevgilerimi iletirim takımımız playofun en ciddi adaylarındandır .............................. ..........

Ellerinize, dillerinize sağlık...

Olayların tüm özeti burada yatıyor. Burak hocamada Muammer kardeşime de teşekkür ederim.

Tabii birtakım sıkıntılar yok değil, var. Mesela vatandaşın sırtına binecek gibi maratonun üst yol koridorunda ayakta duranların, ellerinde çekirdek çit çit çit edip kafadan aşağı bırakılması tatsız olaylara gebe olur. Bunlar basit ve giderilecek konulardır.

Öyle ya da böyle, "Biz kimse için değil Sivassporumuz için" stadyumlarda olmalıyız.

kara
17.01.2012, 22:33
SORUN BUNLAR DEĞİL ARKADAŞLAR SORUN ŞU: ÖNCEDEN LİG TV TÜM MAÇLARI KAPSAYAN PAKETLER VERİRDİ BİRAZ PAHALI OLDUĞU İÇİN HERKEZ ALAMAZDI ŞİMDİ TAKIMINI SEÇİYORSUN SADECE O TAKIMIN MAÇINI İZLİYORSUN VE ÇOKTA UYGUN FİYATA DURUM BÖYLE OLUNCA KİMSE SICAK EVİNİ BIRAKIP STADA GELMEK İSTEMİYOR BÖYLE YAPANLARIDA KINIYORUM SİVASSPORUMUZUN DESTEĞE İHTİYACI VAR BIRAKIN TV Yİ STADA AKALIM HEP DESTEK TAM DESTEK EN BÜYÜK SİVASSPOR.

OzkanBaskan
17.01.2012, 22:44
Taraftarlık bu yazılan nedenlerin hiç birini görmemektir bırakın bunları maça gelmek istemeyen adam öle ya da böyle neden çıkarır..Biz yürekten aşık olduğumuz SİVASSPORUMUZA destek verelim sebepler boş bence.

ekrem5810
17.01.2012, 23:04
STADIMIZ NEDEN BOŞALDI...SIVASSPORU FENERBAHÇENİN ARKA BAHÇESİ YAPAN FENERBAHÇELİ YÖNETİCİLERİMİZ YÜZÜNDEN... MAFYA İLİŞKİLERİ YÜZÜNDEN... SIVASSPORDA KİMİN NEYE VE NEREYE HİZMET ETTİĞİNİN BİLİNMEMESİ YÜZÜNDEN SEYİRCİ STADDAN KAÇMIŞTIR ...BU GÜN SAVCILIK İDDEANAMESİNİN SIVASSPORU İLGİLENDİREN KISIMLARINI BİR DAHA OKUDUM BİLMİYORUM O İDDEANAMEYİ KAÇIMIZ OKUDUK OLAN ŞEYLERİ İLKOKUL ÇOCUĞU BİLE ANLAR KİMSE SIVASA SIVASSPOR SEYİRCİSİNE BİRŞEY SÖYLEMESİN SIVASSPOR TAKIMI ADETA SIVASA SIVASLIYA YABANCI BİR İSTANBUL TAKIMI GİBİ OLMUŞ...SIVASSPOR FENERBAHÇE MAÇINDA YILLAR ÖNCE SIVAS KAYSERİ MAÇINDA ÖLENLERİN KEMİKLERİ SIZLAMIŞTIR TAKMI SATANLAR YÜZÜNDEN MİLLET STADDAN KAÇMIŞTIR...BİZ SIVASLILAR OLARAK NE ZAMANDAN BERİ BENLİĞİMİZİ PARAYLA PULLA DEĞİŞİR OLDUK RAKİP TAKIMIN PARASI NE ZAMANDAN BERİ SIVASI VE SIVASSPORU SATIN ALIR OLDU TİCARETMİŞ BIRAKIN BUNLARI SIVAS VE SIVASSPOR FB NİN BİR MAÇTA VERECEĞİ KAZANDIRACAĞI PARAYLA YAŞAYACAKSA O ŞEHİR BATSIN BUNDAN İYİ...

ekrem5810
17.01.2012, 23:13
BİR KONU DAHA VAR YILLAR ÖNCE HEPİMİZ 3 BÜYÜTÜLMÜŞ İSTANBUL TKIMLARINA ŞARTLANDIRILDIK BIRAKALIM BU ŞARTLANDIRILMIŞLIĞI KENDİ MEMLEKETİMİZİN TAKIMINA SAHİP ÇIKALIM BİRİLERİNİN ARKA BAHÇESİ YAPMAYALIM SIVASLI SIVASSPORLUDUR...TRABZONLUNUN TRABZONSPORLU OLDUĞU GİBİ...

kursad1981
17.01.2012, 23:50
ben turkıye nın cesıtlı ıllerınde bıcık stadyumda sivassporun maclarını ızledim stadımızın bence bu stadların bıcogundan eksıgı yok fazlası var ha suda olsa iyi olur dıyecegım bı ıkı sey var ısıtma sıstemı olsa ınsana yakısır bı temızlık yapılsa stadyumda bence seyırcı sayusunda bı oynama olur bıde tvnın her macı canlı vermesı taraftarların stada gelmesını engellıyor

samsa58
18.01.2012, 00:43
ben daha kötü stad şartlarında o stadın daha çok dolduğunu gördükten sonra bunların bahane olacağına inanmıyorum. bence gerçek bahanelerini söylesinler. sivasspor artık zirve yarışına bulunmuyor bizde gönlümüzdeki esas takımlarımıza döndük desinler o kadarcık delikanlı olsunlar bari.

bassguitar
18.01.2012, 00:54
unutulan en buyuk sebep bence gecen seneki fenerbahce macında rakıp takıma ayrılan kontentandır.......

nightmare58
18.01.2012, 07:22
Acı bir gerçek ama neredeyse şehrin göbeğindeki stadyuma gelmeye mırın kırın eden hemşerilerimiz stadyum dışarıya taşınınca uğramaz bile... Yine de ,nşallah yanılan ben olurum...

SivasSpor.Com
18.01.2012, 07:38
Taraftar maça neden gelmez?

http://resimzade.com/Show.html?i=34212&token=5371 (http://resimzade.com/Show.html?i=34212&token=5371)

Sivasspor’un özllikle Sivas’daki hiçbir maçını kaçırmadığını iyi bildiğim bir kardeşimiz aradı ve sivasspor.com’da taraftarın maça niçin gelmediğini araştırmak için bir form açtıklarını söyledi ve bu konuyla ilgili benimde düşüncelerimi sordu. Konuyla ilgili açılan forma baktım ve gerçekten son derece ilginç ve büyük çoğunluğuna katıldığım tespitler göze çarptı. Ama katılmadığım görüşlerde az değil. Gelin isterseniz,taraftarın “ İşte bu nedenle maça gelmiyorlar” dediği konulara bakalım. Deniyorki “Girişte ve çıkışta yaşanan sıkıntılar,üst aramaları vs.” Arkadaşlar,bu arama vs. sadece Sivas’da mı oluyor? Bursa’da Fener stadında,İnönüde,Ordu’da,Adana ’da olmuyor mu? Ayrıca,eğer gerçekten Sivasspor seviliyorsa bu kadarcık fedakarlık yapmaya değmez mi?
Çay ve suyun çok pahalı olması deniyor. Doğru fiyatlar gerçekten dışarıya göre pahalı,ancak bu durum maça gelmemek için bahane değil ki!2 saatliğine içmezsin olur biter! Sırf bunun için maça gelinmemesine bir anlam veremiyorum.
Maçlarda koro halinde küfürlerin olmasınında taraftarı olumsuz etkilediği belirtilmiş. Olamaz böyle bir şey! Tabiî ki kesinlikle küfür olmasın,ama bu küfür 30 yıl öncede vardı,şimdide var,buda ayrı bir çelişki. Biriside “ Devre arasında mescite gidemedikleri için tepki olduğunu yazmış. Allah Allah! Olacak iş değil,ya arkadaş; Sen 15 yıl öncesine kadar bırak namaz kılacak yeri,affedersiniz tuvaletinizi yapacak yer yoktu.
Uzun lafın kısası, bunlar maça gelmemek için kesinlikle mazeret değil,olamazda zaten. Burada samimiyet önemli,sevgi önemli. Eğer Sivasspor’u gerçekten seviyorsa bunların hepsi hikaye! Benim çevremde çok sayıda tanıdığım ve beklide bana ayıp olmasın diye Sivassporlu olduğunu söyleyenler var, “ Hadi maça gidelim” dediğim zaman,ya havanın soğuk olduğunu,ya yağışlı olduğunu,yada yorgun olduğunu söyleyip gelmeyenleri biliyorum. Zaten bu mazeretler onlar için geçerli!
Açılan bu formun sonunda “vs. vs. gibi serzenişlerde olsa yiğidoların bu durumu gözden geçirerek, asli görevleri olan "stadyumda takımına sahip çıkmaya" davet ediyoruz” cümlesi asıl işin özetini çıkarmış.
Gerisi hikaye,hatta masal!...

Abdullah Yiğit / Hürdoğan Gazetesi

SivasSpor.Com
18.01.2012, 07:41
Taraftarın neden maça gelmediği tartışılıyor

Sivasspor taraftarı,4 Eylül stadında oynanan maçlara gelen seyirci sayısındaki azalmanın nedenlerini tartışmaya açtı.
Yiğidoların sanal alemde en fazla buluştuğu yer olan “sivasspor.com”’da açılan bir formda,taraftarın neden maçlara beklenen ilgiyi göstermediği masaya yatırıldı.
Yiğidolar,bu konudaki görüşlerini ifada ederken ortayada son derece ilginç fikirlerin çıktığıda görüldü. Taraftarların bir çoğu maçlarda ilginin azalmasına neden olarak,girişteki sıkı aramaları,çıkıştaki izdihamı,girişte üzerlerinden alınan metalleri (bozuk para,tırnak makası vs.),maça yanlarında çocuklarını götürememesi gösterildi.

Hürdoğan Gazetesi

Rallim58
18.01.2012, 08:05
Sen-Siz 4 Eylül Olmaz

.............................. .......

- Geçiş platformu olarak bırakılan maraton en üst koridorunun "Güvenlik görevlilerinin yakınlarının ücretsiz" alınıp muhafaza edildiği yer olup, kullanılamaz duruma getiriliyor olması... (Devre arası namaz kılmak için Mescide gidemeyenlerin tepkisi).

...............

.............................. .
Biriside “ Devre arasında mescite gidemedikleri için tepki olduğunu yazmış. Allah Allah! Olacak iş değil,ya arkadaş; Sen 15 yıl öncesine kadar bırak namaz kılacak yeri,affedersiniz tuvaletinizi yapacak yer yoktu.
.............................. .............

Yapma be Abdullah gardaşım burayı nasıl farklı anlayabilirsin. Yiğido mescide gidememekten kastının, maraton en üst koridoru geçiş koridoru değil mi? Orası biletsiz ya da yerine oturmayanların, maçı ayakta ve merkezi noktadan izleyeyim diye orada durup, geçecek yer olmadığından bahsediyor.

Ben de şahit oldum Oğluma çay almak için devre arası geçeyim dedim, bırak geçmeyi adım atamıyorsun.

Antalya maçında makinana güveniyorsan :) zumla da ayaktakileri takip et :)

nightmare58
18.01.2012, 08:08
Hepsi hikaye ben bu kadarını söylüyorum kimse bana gücenmesin ama bahane üretiyoruz, ben şu an Kars'tayım, Sivas'ta olduğum zaman yaz kış fark etmez maça gider takımımızı desteklerim, hatırlayanlar bilir 2 sezon önce içerde Eskişehir maçımız vardı, hava kapalıydı, devre arası yağmur yağdı, ikinci yarıda kar yağdı sonra buz gibi hava oldu, o maçtaydım 1-0 yenikken 2-1'e çevirmiştik, yine süper lige ilk çıktığımız sezonda Şubatta Malatya'da -30 derecede maça gittik sırf destek olmak için, düşünün ben ikinci söylediğimi 15-16 yaşlarındayken yaptım evden kaçıp, bahane üretmeye hazır bekliyoruz şimdi soruyorum bizlerin canı yok muydu? Bir tabir var ya iki elim kanda da olsa Sivasspor'umuzu desteklemeye giderim ben, korkuyorum ki stadı şehir dışına yapsalar hallerini yadırgadığımız çekirdekseverler de uğramaz olacak...

ankastre
18.01.2012, 08:13
Gelmek isteyene bahane yok

Gelmek istemeyene bahane çok

eyupk
18.01.2012, 10:19
Hepsi bahane kardeşim, Sivassporu seven kişi hertürlü cefakarlığa katlanır stada gider takımını destekler. Daha çok söylüycek sözüm var ama neyse.

58hayati
18.01.2012, 12:37
akustiği yok gardaşş boşa bağırıyorukk.

ünisivas
18.01.2012, 12:54
akustiği yok gardaşş boşa bağırıyorukk.

o dediklerinin hepsi hiyake yiğidom.. yeter ki bağıran adam olsun o stad nasıl inler war yaaa...

Rallim58
18.01.2012, 12:56
Nerdeeeeeeen nereye...

70'li yıllarda, amigo İhsanın şefliğinde taraftarı hep bir ağızdan (tek ses gibi) tezahürat yaptırdığı dönemde, oturduğumuz yer beton... Beton basamaklar arası yükseklik en az 50 -60 cm, genişlik ise en az 1 metre... Koltuk yok, numara yok sıkışarak oturulur, yer bulamayan dostlar için istiklal marşının söylenmesi beklenir ki :) iki sağ sol hareketi ile araya arkadaşlar yerleşsin diye...

Abdullah Yiğit'in dediği gibi ne sağlıklı bir WC var ne de sağlıklı bir çay ocağı vs.vs....

Kısaca, Konfordan eser yok, ama bir şey vardı ki hiçbirşeye değişilmezdi...
O da Sivasspor sevgisi, sevdası, Sivaslılık ruhu...

Şimdi hemen her şey var ama "sen yoksun" neye yarar ki...

58ToPraK58
18.01.2012, 12:58
Ben burdaki yorumlara pek katılmıyorum kötüden örnek değil ibret alınır. Bir başka yerde 5 tl diye başka yerde stad görevlileri daha kötü davranıyor diye bizim stadımızda daha azı yapılıyor diye yapılanları haklı çıkaramaz. Maçlara farklı ekonomik düzeye sahip insanlar geliyor, belki bilet parasını bile zor denkleştiriyorlar. Bu nedenle fiyatların o kadar da abartılmasının doğru olmadığı kanaatindeyim. Ayrıca girişlerde değil de çıkışlarda yaşanan sorunlara bir çözüm bulunması gerekir. Daha sonra stadımızdaki oturmak için yapılan yerlerin de temizliğinin pek yeterli olmadığı düşüncesindeyim. Küfür de stadlara insanların gelmesini önleyecek düzeyde. Maça sonuçta hep yetişkinler gelmiyor, küçük çocukların bu konuda olumsuz etkilendiğini düşünüyorum Bir maçta babayla küçük oğlu gelmiş olsa küfürleri duysa bir dahaki maça çocuğunu getirmeyecek belki bu nedenle o da gelmek istemeyecektir. Bu nedenler, bence stada gelenlerin saysını azaltmıştır.

GuVeN
18.01.2012, 13:13
Gelmek isteyene bahane yok

Gelmek istemeyene bahane çok

Ağzına sağlık. En kısa ve net olarak bu şekilde ifade edilirdi. Bizler oraya tiyatro oyunu veya sinema filmi izlemeye gitmiyoruz ki . Kendı keyfımızı yapmak değil öncelikli amaç . Kendimizi ne zaman Sivasspor'un işçisiymiş gibi görebilirsek ,maça giderek takıma destek verebilmeyi ne zaman görev addedebilirsek,o zaman bu taraftar sayısı sıkıntısının önüne geçebiliriz.

Herkez aklını başına alsın! Bu şehri temsil eden başka Sivasspor yok. Bakın eski günlere yavaştan dönüş sinyali veriyoruz. Taraftarın sılkelenmesı şart oldu artık.
Az önce dedım ya yavaştan eski günlere dönüyoruz diye;bakıyorumda siteye uzun süredir uğramayan iyi gün taraftarlarıda gelmeye başlamış. Demek ki gercekten takım eskı gunlere dönüş sinyalleri veriyor!!Gelin gelin Mevlana'nın dediği gibi ne olursanız olun gelin,yeter ki bu takıma destek verin!!!

Rallim58
18.01.2012, 13:18
............................

Az önce dedım ya yavaştan eski günlere dönüyoruz diye;bakıyorumda siteye uzun süredir uğramayan iyi gün taraftarlarıda gelmeye başlamış. Demek ki gercekten takım eskı gunlere dönüş sinyalleri veriyor!!Gelin gelin Mevlana'nın dediği gibi ne olursanız olun gelin,yeter ki bu takıma destek verin!!!

Hay senin ağzına sağlık, Güven kardeş...

Kim olursan ol yine gel...

YETER Kİ GELLLL...

GuVeN
18.01.2012, 13:27
Yapma be Abdullah gardaşım burayı nasıl farklı anlayabilirsin. Yiğido mescide gidememekten kastının, maraton en üst koridoru geçiş koridoru değil mi? Orası biletsiz ya da yerine oturmayanların, maçı ayakta ve merkezi noktadan izleyeyim diye orada durup, geçecek yer olmadığından bahsediyor.

Ben de şahit oldum Oğluma çay almak için devre arası geçeyim dedim, bırak geçmeyi adım atamıyorsun.

Antalya maçında makinana güveniyorsan :) zumla da ayaktakileri takip et :)

Abi benım bıle maclarda cıkayım suradan mac ızleyeyım dıye aklıma gelıyor. Bence onların hepsı beleşçi değil. Bi kalkarsın arkadan otur gardaş göremıyoz,ıkı kalkarsın otursana gardaş. Ya adamla boğaz boğaza gıreceksınız bırbırınıze,yada lanet olsun dıyıp gececeksınız arkaya :D

Metal Gear
18.01.2012, 15:17
Abdullah YİĞİT benim yazdığım sebeplere değinmemiş..:)

MaXiMuM
18.01.2012, 20:01
Taraftar sayısının azalması, belirtilen hiç bir sebep veye bahaneden dolayı değil. Kıvırtmadan dosdoğru Açık ve net söyleyeceğim...

Geçen yılın son maçında Sivassporun Fenerbahçeye yenilerek Fenerbahçenin şampiyon olmasını engelleyemediği için çok zoruna giden sözüm ona sivaslı ama gs ve bjk yi tutan sözde sivaslıların takıma küsmesidir. Akıllarınca takıma tepki verip trip yapmalarıdır. Gemeyenler bunlardır. İsteyen üstüne alınabilir serbestttttt

Metal Gear
18.01.2012, 21:37
Taraftar sayısının azalması, belirtilen hiç bir sebep veye bahaneden dolayı değil. Kıvırtmadan dosdoğru Açık ve net söyleyeceğim...

Geçen yılın son maçında Sivassporun Fenerbahçeye yenilerek Fenerbahçenin şampiyon olmasını engelleyemediği için çok zoruna giden sözüm ona sivaslı ama gs ve bjk yi tutan sözde sivaslıların takıma küsmesidir. Akıllarınca takıma tepki verip trip yapmalarıdır. Gemeyenler bunlardır. İsteyen üstüne alınabilir serbestttttt

Ne zamana kadar kafanızı kuma gömeceksiniz?

O zaman ben de sizin bakış açınızdan bakayım..
"Geçen senenin son maçında incinmeyen,kırılmayan,Sivas'ta deplasmanı yaşamaktan utanmayanalar,takıma hala küsmemiş ve hala maça gidenler Fenerbahçelilerdir"
Sizin bakış açınızdan bu cümle gayet rahat çıkıyor..

fatih585858
19.01.2012, 01:34
Maalesef insanlar, İstanbul takımlarının peşlerinde koşuyorlar. Birde insanlar memleketinin takımını, hem de memleketinde yaşadığı halde ,nasıl yok sayıp,başka takım tutuyor. Bu bence tartışılması gereken Anadolu kulüplerinin en büyük sorunu. Ayrıca yaz ayında kendi sahanda Ş.Ligi eleme maçı ve Avrupa kupası maçı oynanıyor. Ve insanların tam da tatil için memleketinde olduğu bir zamanda; Stadın yarısı boş kalıyor. Hadi bu sene stadın dolmamasını , şike iddaanamesinden dolayı insanlar tepkili diye açıkladık; Peki şampiyonluğa oynadığımız 2. sezonda birden fazla maçta ve Avrupa kupalarında iyi takımlara karşı oynanılan maçlarda stadın dolmamasını nasıl açıklayacağız?

yigidolar06
19.01.2012, 06:03
Ne zamana kadar kafanızı kuma gömeceksiniz?

O zaman ben de sizin bakış açınızdan bakayım..
"Geçen senenin son maçında incinmeyen,kırılmayan,Sivas'ta deplasmanı yaşamaktan utanmayanalar,takıma hala küsmemiş ve hala maça gidenler Fenerbahçelilerdir"
Sizin bakış açınızdan bu cümle gayet rahat çıkıyor..cimbomlu arkadaş fener düşmanlığınızı sivasspor üzerinden yapmayın sivassporluya yakışmıyor

kpln
19.01.2012, 07:02
ben ce taraftarın stada gelmemesinin sebepleri arkadaşımız yazmış ancak bir de yönetimin ne yaptığına bakmak önemli ÖRNEĞİN:ilköğretim ve lise öğrencilerine sivasspor sevgisi kazandırılmalı bunlar nasıl olur maç lara bedava bilet veya her maça forma kaşkol gibi değişik hediyeler verilerek bu genç kardeşlerimizi taraftar olarak kazandırmalıyız...vede kaç yıldır bizleri stada çekecek transferlerin yapılmaması da diğer bir sebep olabilir bu da gözden kaçmaması gereken bir etkendir

eyupk
19.01.2012, 07:59
ŞUNU SÖYLÜYÜM SON OLARAK, BU TAKIM DÜŞTÜ MÜ O ZAMAN AH VAH EDİCEK HALKIMIZ, İŞTE O ZAMAN DEĞERİNİ ANLARLAR SİVASSPORUMUZUN.

Rallim58
19.01.2012, 13:09

http://resimzade.com/Show.html?i=34212&token=5371 (http://resimzade.com/Show.html?i=34212&token=5371)

Sivasspor’un özllikle Sivas’daki hiçbir maçını kaçırmadığını iyi bildiğim bir kardeşimiz aradı ve sivasspor.com’da taraftarın maça niçin gelmediğini araştırmak için bir form açtıklarını söyledi ve bu konuyla ilgili benimde düşüncelerimi sordu. Konuyla ilgili açılan forma baktım ve gerçekten son derece ilginç ve büyük çoğunluğuna katıldığım tespitler göze çarptı. Ama katılmadığım görüşlerde az değil. Gelin isterseniz,taraftarın “ İşte bu nedenle maça gelmiyorlar” dediği konulara bakalım. Deniyorki “Girişte ve çıkışta yaşanan sıkıntılar,üst aramaları vs.” Arkadaşlar,bu arama vs. sadece Sivas’da mı oluyor? Bursa’da Fener stadında,İnönüde,Ordu’da,Adana ’da olmuyor mu? Ayrıca,eğer gerçekten Sivasspor seviliyorsa bu kadarcık fedakarlık yapmaya değmez mi?
Çay ve suyun çok pahalı olması deniyor. Doğru fiyatlar gerçekten dışarıya göre pahalı,ancak bu durum maça gelmemek için bahane değil ki!2 saatliğine içmezsin olur biter! Sırf bunun için maça gelinmemesine bir anlam veremiyorum.
Maçlarda koro halinde küfürlerin olmasınında taraftarı olumsuz etkilediği belirtilmiş. Olamaz böyle bir şey! Tabiî ki kesinlikle küfür olmasın,ama bu küfür 30 yıl öncede vardı,şimdide var,buda ayrı bir çelişki. Biriside “ Devre arasında mescite gidemedikleri için tepki olduğunu yazmış. Allah Allah! Olacak iş değil,ya arkadaş; Sen 15 yıl öncesine kadar bırak namaz kılacak yeri,affedersiniz tuvaletinizi yapacak yer yoktu.
Uzun lafın kısası, bunlar maça gelmemek için kesinlikle mazeret değil,olamazda zaten. Burada samimiyet önemli,sevgi önemli. Eğer Sivasspor’u gerçekten seviyorsa bunların hepsi hikaye! Benim çevremde çok sayıda tanıdığım ve beklide bana ayıp olmasın diye Sivassporlu olduğunu söyleyenler var, “ Hadi maça gidelim” dediğim zaman,ya havanın soğuk olduğunu,ya yağışlı olduğunu,yada yorgun olduğunu söyleyip gelmeyenleri biliyorum. Zaten bu mazeretler onlar için geçerli!
Açılan bu formun sonunda “vs. vs. gibi serzenişlerde olsa yiğidoların bu durumu gözden geçirerek, asli görevleri olan "stadyumda takımına sahip çıkmaya" davet ediyoruz” cümlesi asıl işin özetini çıkarmış.
Gerisi hikaye,hatta masal!...

Girişlerdeki üst arama'nın yanlışlığından bahseden de olmadı, sevgili Yiğit... Orada alınan metal paralar, sahaya atabilinir malzeme olarak toplanırken, 10 metre ileride çay ocağında yenilen kazıktan arta kalan metal paralara serbestliğin olmasıdır.

Atılan kazık sonrası elde edilen para bugüne kadar sahaya tılmıyor ise, demek ki yiğidomuz hem centilmen hemde çoluğunu çocuğunun rızkını sahaya atacak kadar da cahil olmadığını gösteriyor. O zaman da girişte metal paraların toplanmasının bir espirisi yokmuuuuş:)

HALIL
19.01.2012, 13:19
ben sahsi adima konusuyorum isterse tribun koltugunda kiçima çiviler batsin :D ben yine gelirim yine desteklerim sivassporumu

ankastre
19.01.2012, 14:34
Abdullah YİĞİT benim yazdığım sebeplere değinmemiş..:)

Abdullah bey sanıyorum siteyi takipediyomuş,senin dediğin neyse onada bigün cevap verir ellaaam:)

ben sahsi adima konusuyorum isterse tribun koltugunda kiçima çiviler batsin :D ben yine gelirim yine desteklerim sivassporumu

Ahh gardaşım ahhh nerde bulak senin gib yiğidoyu,sivaslıyı

Metal Gear
19.01.2012, 15:13
cimbomlu arkadaş fener düşmanlığınızı sivasspor üzerinden yapmayın sivassporluya yakışmıyor

Yaşınıza hürmeten ağız bozmuyorum...