Orijinalini görmek için tıklayınız : Rıza Hoca'nın Sivas'ı
SivasSpor.Com 25.01.2012, 07:50 http://www.sivasspor.com/images/stories//2012/hoca/1.atomkarinca.jpg
Sivas'ın göz kamaştırıcı futbolu tesadüf değil; alın terinin ürünü.
Bazı insanlar vardır, gösterişten uzaktırlar. Bu, gösterişsiz olmalarından çok, tevazu sahibi olmalarıyla alakalı bir durumdur. Tevazu ise, karakter yapılarının bir parçasıdır. Belki de varoluş nedenleridir. Ne kadar başarılı olurlarsa olsunlar, söze hep 'biz' diye başlarlar. Kendilerini merkez almaktan ziyade ekip ruhuna vurgu yaparlar. Bu, onların hayata bakış açılarıdır. Sivas'ın hocası Rıza Çalımbay da bunlardan biridir. Tevazuunun yanı sıra hırslıdır, çalışkandır, azimlidir, emekçidir. Ve bir o kadar da centilmendir. Futbolculuğunda kendisine takılan 'Atom Karınca' lakabı boşuna değildir.
Rıza Hoca, teknik direktörlük yaşamında da kendi klasiğini devam ettiriyor. Çizgisi aynı. Yine çok çalışkan, yine çok mücadeleci, yine emekçi. Yolu kısa bir süre İstanbul'a düşse de, genellikle Anadolu'nun bozkırlarında, steplerinde, ovalarında antrenörlük yaşamını sürdürüyor. Çalıştırdığı takımların en karakteristik özelliği mücadeleci olmaları. O, kendi ruhunu takımına üfleyen bir teknik adam. Şimdi Sivasspor'u zirveye taşımakla meşgul. Dokuz haftadır kaybetmiyorlar. Ligin en diri takımı. En göz kamaştırıcı futbolu onlar oynuyor. Bir zamanlar, kapıcı çocuğu olduğu için 'İki ekmek, bir süt' pankartıyla aşağılanmak istenmişti. O ise buna aldırmamış, bilakis gurur duymuştu. Çünkü emeğin en yüce değer olduğunu biliyordu. İşte Sivasspor'daki başarısının sırrı da budur: Alın teri.
Hamit TURHAN/ Fanatik
existence 25.01.2012, 07:53 Doğru söze ne denir. Memleketimizin çocuğu Rıza, Helal olsun aldığın para. Seni seviyoruz Rıza Hoca.
nightmare58 25.01.2012, 07:53 Allah razı olsun, gurur duyuyoruz Rıza hocamızla...
Ne desek azdır, helal olsun gurur duyuyoruz, her zaman başımızın tacısın hocam
58akif34 25.01.2012, 08:08 Bize bu yolda destek veren tüm gazeteci arkadaslara takımımızı statta ve her yerde destekleyen kar yağmur çamur demeden destekleyen yigidolara sahada tekmeye kafa atan tüm futbolculara ve bu başarının esas mimari olan benim gözümde bir halk kahramanı olan uykudaki takımı uyandıran Rıza CALİMBAY a sonsuz teşekkürleri bir borç bilirim aldığınız para son kurusuna kadar helal olsun
akkara58 25.01.2012, 08:11 helal olsun hocamıza 1 yıl gibi kısa sürede çok iyi iş başardı önce tehlikeli bölgeden çıkardı sonra da takımı üst sıralara taşıdı hocamız bizle istikrarlı şekilde kalırsa ki kalacak inşallahh 5-10 sıraya abaone oluruz :D
Besyo_cu 25.01.2012, 08:26 Böylesine güzel bir yoruma denecek birşey bulamıyorum.
Mehmet Demirkol'un efsane kaptanımız Mehmet YILDIZ hakkında yaptığı makaleden sonra okuduğum en güzel köşe yazısı.
by_hunter 25.01.2012, 08:31 rıza hoca gerçegini görebilen güzel bir yazı...
Rıza hocamızın gol sonrası sevincine hiç dikkat ettinizmi,Bağzıları gibi üstünü başını parçalamıyor havalara zıplamıyor,Buda onun duruşunun ayrı bi güzelliği.
Başka bir hoca olsa bu zor süreçte bu takımı toparlamayı bırakın çoktan bırakıp kaçardı,Hocamız zor bi süreçte takımı şaha kaldırdı.Tebrikler hocam seni seviyoruz..
havacı_58 25.01.2012, 08:45 sivasın rıza hocası--rıza hocanın sivası
edebiyatisyen 25.01.2012, 08:56 Bilo olsa kanan kanal gezip "yapmağa,etmeğe, oyun mantelitemizi yansıtmağa" deyip dururdu. Seviyoruz seni Rıza Hoca.
carizma0658 25.01.2012, 08:58 Onurumuzun umudusun rıza kaptan
başarılar rıza hocammmmmmm..........
Rallim58 25.01.2012, 09:06 .............................
Sivas'ın göz kamaştırıcı futbolu tesadüf değil; alın terinin ürünü.
...............
Tevazu ise, karakter yapılarının bir parçasıdır. Belki de varoluş nedenleridir. Ne kadar başarılı olurlarsa olsunlar, söze hep 'biz' diye başlarlar.
...................
Herşey burada gizli. Tebrikler hocam...
Şampiyonluklar yaşamanızı dilerim...
Sivasspor icin Riza Hoca bir sansdir.
Riza Hoca icinde Sivasspor bir sansdir.
Mehmet Nasi bile Golcü yaptinya ne diyeyim artik.
Tebrikler Riza Hoca
58Sivaslilar 25.01.2012, 09:11 Rizahocaya helal osun sivasspor gine sahlandi nerde olsa o topragin cocugu
58Sivaslilar 25.01.2012, 09:15 Riza hoca kisa zamanda cok yol kat etti kusura bakmasinlar ama topa vuramayanlari bile futbolcu yapti demekki bizim goremedigimiz cevheri o görüyormus secti cikardi ve meyvesinde topluyoruz
Arif Coşkun 25.01.2012, 09:18 Düşme potasından çıkartıp şuan ki bulunduğumuz noktaya getirmek tesadüf değildir. Çabanın,emeğin, disiplinin biraz da bilginin ürünüdür. Hocamızı ve takımımızı bu başarılarından dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.
58Sivaslilar 25.01.2012, 09:20 Riza hoca bir kaleci bir cevik forvert gerek ozaman bosa giden Gool posüsyonlarida goole cevire bilrsek bizimle kimse bas edemez futbolculara öz güven geldi simarmagada gerek yok sahin sakin oyuna devam:confused:
NE VARSA BİZDEN BIRINDE VAR HELAL SANA HOCAM YOLUN ACIK OLSUN SİVASLI OLSUN ÇAMURDAN OLSUN DERLER SİVASSPORUMUZU AYAKLAR ALTINDAN ZİRVELERE TASIDIN TEŞEKKÜR EDIYORUZ TOPRAM
izmirliyigido 25.01.2012, 09:52 Sivasspor'da uzun yıllar Teknik Direktörlük yapması ve bizi, istediğimiz, özlediğimiz, beklediğimiz ŞAMPİYONLUK'a ulaştırmasını istiyoruz. Gelip geçici bir teknik adam değil, 10+ yıl hizmet veren, futbolcular yetiştirip, futbolcular, başkanlar eskiten bir teknik direktör olmasını diliyoruz..
Başarılarının devamı dileklerimizle Rıza hocam...
.
58 SiVaSıM 58 25.01.2012, 10:28 seni seviyoruz RIZA HOCA sana sevgimiz ve saygımız SONSUZ hiç gitme hep kal yine söylüyorum senle KUPALAR KALDIRACAZ
35gürün58 25.01.2012, 11:01 SİVAS'I KONUŞAN VARMI ? fanatik - HAKAN ATEŞLER
Sivaspsor 22. hafta karşılaşmasında Antalyaspor'u 2-1 mağlup ederken yenilmezlik serisini de 10 maça çıkardı.
Sivasspor, Antalyaspor'u da devirdi. 4. sıraya yerleşti. Rıza Çalımbay ve ekibi adeta tarih yazmaya devam ediyor.
Aynı Fenerbahçe gibi onların da başkanları aylardır cezaevinde, ve yine aylardır onlara isnat edilen suçlara oynadıkları futbolla direnmeye çalışıyorlar. Onların 30 bin kombine satın alan taraftarları, 50 bin kişilik stadyumları ya da milyon dolarlar veren iş adamları yok. Soğuk bir iklimde, zor şartlar altında, belirli bir maddi imkân dahilinde sadece işlerine bakıyorlar. Belki de başarılarının sırrı da bu.
Herkes 'Şike soruşturması'ndan, Aziz Yıldırım'dan, Şampiyonluğun kimde kalacağından ya da kime gideceğinden bahsediyor doğal olarak. Ama başkanı demir parmaklıklar arkasında olan Sivas'ın 4. sıraya yerleşmesi, 12. haftadaki Galatasaray mağlubiyetinden sonra maç kaybetmemelerinin medyada yer bulmaması ilginç.
Bu konuya sadece dünkü yazısında yazarlarımızdan Hamit ağabey (Turhan) değindi ki o yazıyı yazarken de yazı gazetemizde yayımlandığında da Antalyaspor maçı henüz oynanmamıştı! Sivasspor'un bu direnişini, tüm olanlara rağmen hala maç kazanmasını, çökmeyişini kutlamamak büyük haksızlık. Aynı zamanda Sivas, geçen sezona da gönderme yapıyor. Bu galibiyetler ve başarılar aslında 'Ben zaten buydum, ben yanlış yapmadım' mesajının en büyük göstergesi. Dikkat!
üçyıldız58 25.01.2012, 11:18 RABBİM tüm sivas gençliğine istanbul takımlarını değilde sivassporu tutmayı nasip eder
her plartformda sonuna kadar sivas rıza hocam seni çok seviyoruz ilk geldiğinde yazdığım bir yazı vardı düşersekte rıza hoca ile düşelim ama ? ben ilk geldiğin günde bile sana hiç inancımı hiç kaybetmemiştim
sen sivaslısın sen bu memeleketi iki kuruşa satmassın sen adam gibi adamsın
Arkadaşlar Birden Ağlayasım Geldi...Ben Bir Aralar İstifa Etmesini İsteyenlerdendim Şimdi İse Gitmemesi İçin Ölürüm...Arkadaşlar Rıza Hocanın Değerini Bilelim...Rıza Hocamız Bir Başka...Bizim Atom Karıncamız Yürü Be Kim Tutar Seni ...
Sivas’ta eksi 14 derecede iki takım karşı karşıya geldi. Sivaslılar için normal ama Türkiye’nin en sıcak iklimlerinden birine sahip olan Antalya için dezavantajtı. Sivasspor şu anda ligin en çok gol atan takımı ve hedefi ilk 4... Antalya ise az gol atan ekiplerin başında geliyor ve dış saha karnesi iyi değil. Bu tablo ev sahibini favori gösteriyordu. Mehmet Özdilek de, ofansif gücü yüksek böyle bir rakibe karşı önlemini almıştı. İlk 45 dakika beklenin aksine kısır geçti. 6. dakika Grosicki’nin yerden sert ortasına altı pasta Eneramo dokunsa belki erken bir golle Sivas’ı öne geçirebilirdi.
Bu dakikadan sonra gerçekten Antalyaspor’un defansif başarısını izledik. Rakibinden baskı yedi ama gol pozisyonu vermedi. Ta ki, 32. dakikaya kadar. Bu dakikada Eneramo’dan pres yiyen Zitouni topu kaptırınca, sahanın başarılı ismi Mehmet Nas yerden bir vuruşla Ömer’i avladı: 1-0. Antalya’nın risk alacak olması ikinci yarıya hareket getirecekti. Öyle de oldu. 47’de Kaleci Atilla ile karşı karşıya kalan Necati, pozisyondan yararlanamadı. 49’da İbrahim’in serbest atışında, Necati topu iyi alamayınca yine golü kaçıran Antalya oldu. Yiğido, konuk takımın risk aldığı anlarda etkili olmaya başlamıştı.
Erman’dan jeneriklik gol
57’de Erman kaleye uzak mesafeden çok sert ve iyi vurarak farkı ikiye çıkardı: 2-0. Bu dakikalarda rahatlayan Sivas beklemediği golü kalesinde gördü. 63’te Tita’nın kullandığı serbest atışta Sivas savunmasının arasından geçen top Atilla’nın bakışları arasında ağlara gitti: 2-1. 74’te Grosicki’nin şutu önce Ömer, sonra direkten döndü. 76’da Erman’ın serbest vuruşunda Navratil’in kafası dışarı çıktı. Maç öncesi beklenildiği gibi Sivasspor için zor bir maç oldu. Antalyaspor çok gol atan bir takım değil ama iyi savunma yapan bir ekip olarak bu deplasmanda da gücünü gösterdi. Ancak Yiğidolar seriyi sürdürüp, zirveyi takip etmeye devam etti.
Kırılma anı: 90+4
Skor: 2-1... Maç bitti, bitecek... Ali Tandoğan sağdan getirdi. Kerem kalenin tam karşısından şutladı. Tam çizgi üzerinde Sivassporlu savunmacı Navratil topu kornere yolladı ve skorun eşitlenmezine izin vermedi.
Maçın adamı: Atilla
Sivasspor’un kalecisi Atilla Koca dün kritik kurtarışlar yaparken, 48. dakikadaki hamlesi maça damgasını vurdu. Necati ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu iyi takip eden genç file bekçisi, rakibine geçit vermedi.
En güzel hareket
4 Eylül Stadı’nı dolduran taraftarlar müthiş bir gole şahit oldu. Sivasspor’un yıldız ismi Erman Kılıç 57. dakikada kaleye uzak mesafeden muhteşem vurdu. Antalya’nın tecrübeli kalecisi Ömer’in yapacak hiçbir şeyi yoktu.
Tunç Kayacı/Fanatik
burak58as553 25.01.2012, 12:22 Birtek Sivas değil tüm Türkiye SENINLE GURUR DUYUYOR..
burak58as553 25.01.2012, 12:26 Başarılı olsakta olmasakta Rıza hoca ile Allah ömür verirse en az 6 7 sene daha Sivasspor teknik direktörü olmasın isterim..Bize böyle bir şans daha gelmez...
Yusuf Çevik 25.01.2012, 12:29 Rıza hocamız artık alıştı takımın o kadar gol atmasına,alkışlayıp geçiyor.Önemli olan zaten mücadeledir.Kim daha çok mücadele verirse o kazanır.
Onun içinde her geçen zaman oyunumuzun üstüne koymalıyız.Bazıları Sivas kapasitesinin üstünde oynuyor diyorlar,bence oynamıyorlar.Daha da iyi olabiliriz.
KIZILCAN 25.01.2012, 12:35 Efendilik ve mütevazilik konusunda Rıza Çalımbay'la Bülent Uygun arasında ne kadar fark değil mi? (Dağlar kadar) Rıza Hoca'yı köşesine taşıyan yazara da ayrıca teşekkürler..
hasanim58 25.01.2012, 12:42 Boyle anlamli ve guzel bir yaziyi yazandan hazirlayandan sunandan ALLAH razi olsun cok duygulandim gozlerim doldu. Bir ekmek bir sut diyen ser......sizlere riza hocamizin bu denli mukemmel basarisi kapak olsun hemide HEDİK KAZANİNİN i......neler daha durun siz atom karinca ve yigitleri neler yapacak nelerrrrrr dizleriniz titreyecek 4eylule girerken iyiki varsin sivasliiiiii ALLAH ina kurban senin calimbay.
nightmare58 25.01.2012, 12:59 Böylesine güzel bir yoruma denecek birşey bulamıyorum.
Mehmet Demirkol'un efsane kaptanımız Mehmet YILDIZ hakkında yaptığı makaleden sonra okuduğum en güzel köşe yazısı.
Bahsini ettiğiniz köşe yazısını nereden bulabilirim? Gerçekten merak ettim...
SEN BİZİM GURURUMUZSUN ATOM KARINCA, SENİ ÇOK SEVİYORUZ, BU TARAFTAR SENİNLE GURUR DUYUYOR.
Rıza Hocaya sonsuz teşekkürler.
Rıza hocamızın gol sonrası sevincine hiç dikkat ettinizmi,Bağzıları gibi üstünü başını parçalamıyor havalara zıplamıyor,Buda onun duruşunun ayrı bi güzelliği.
Başka bir hoca olsa bu zor süreçte bu takımı toparlamayı bırakın çoktan bırakıp kaçardı,Hocamız zor bi süreçte takımı şaha kaldırdı.Tebrikler hocam seni seviyoruz..
haklısın, ligin ilk devresinde antalya maçında antalya gol atınca mehmet özdilek öyle bir sevinmiştiki el kol hareketi yapmıştı, o gün çoook ama çok zoruma gitmişti. isterdimki dünkü maçta sivasta stadda olaydım ve mehmet özdilek'e gereken cevabu aynen verebileydim...
asabibaba 25.01.2012, 13:27 Rıza hocamızın gol sonrası sevincine hiç dikkat ettinizmi,Bağzıları gibi üstünü başını parçalamıyor havalara zıplamıyor,Buda onun duruşunun ayrı bi güzelliği.
Başka bir hoca olsa bu zor süreçte bu takımı toparlamayı bırakın çoktan bırakıp kaçardı,Hocamız zor bi süreçte takımı şaha kaldırdı.Tebrikler hocam seni seviyoruz..
ŞENOL GÜNEŞİN SEVİNCİNE BİR DİKKAAT EDİN RIZA HOCA İLE KARŞILAŞTIRIN DURUŞ BUDUR .;)
HababamHa 25.01.2012, 13:40 Sen bitanesin hocam seni seviyoruz.
gürünlüyiğido58 25.01.2012, 14:14 Seviyoruz seni Rıza Hoca
Rallim58 25.01.2012, 14:14 haklısın, ligin ilk devresinde antalya maçında antalya gol atınca mehmet özdilek öyle bir sevinmiştiki el kol hareketi yapmıştı, o gün çoook ama çok zoruma gitmişti. isterdimki dünkü maçta sivasta stadda olaydım ve mehmet özdilek'e gereken cevabu aynen verebileydim...
(şif)O'nun Antalyadaki gol sonraki el kol tavrı kendinin kişiliğini, karakterini gösterir. Rıza hocanın ağırlığı yeter...
kadirakin58 25.01.2012, 16:01 Hocam.. bu saatten sonra bize artık 2. lik yakışır..
dogan5880 25.01.2012, 16:03 topragım allah razı olsun senden bızı eskı gunlerımıze dondurdunuz içn bız alışkın deılz alt sıralarda olmaya ..allah razı olsun tum futbolcularımızdan
Metal Gear 25.01.2012, 16:04 Efendilik ve mütevazilik konusunda Rıza Çalımbay'la Bülent Uygun arasında ne kadar fark değil mi? (Dağlar kadar) Rıza Hoca'yı köşesine taşıyan yazara da ayrıca teşekkürler..
Fener'in şımarık uşağı ile Rıza Hoca'nın adını yanyana anmak bile hata,şu an yaptığım gibi..:)
85200258 25.01.2012, 18:37 Mükemmel bi köşe yazısı...
fazla söze gerek yok rıza hocamız 1 tane duruşu ve yaptıkları ne olduğunu gösteriyor...İNŞALLAH daha ileriye gidecek sivassporumuz...
58MUAMMER58 25.01.2012, 20:57 :D:Döncelikle rıza hocayı konuşmak için onu tanımak futbolculuğunu adamlığını teknik adamlığını sivaslılığını iyi bilmek gerekir sivasspor açısından bakarsak takımı hangi şartlarda almış nereye getirmiş irdelemek lazım öncelikle rıza hocamız birçok sivaslıyım diyen gibi sözde sivaslı değildir özde sivaslıdır 5 yaşından beri sivassporludur babasına beni sivasspor maçına götür baba diyen adamdır futbolculuğuna gelince bjk alt yapısından gordon milne zamanında takıma girmiş formayı bidaha çıkartmamış döneminin en iyi sağ kanat orta saha OYUNCUSUDUR bjk onun ortalarıyla hep şampiyonluğa oynamıştır teknik direktörlüğüne gelince düşme hattındaki rizeyi ik 5 e sokmuştur denizliyi avrupada devlerle oynatmıştır bjk de hocayken istatistikler başarısını ortaya koymuşken başkanın ve taraftarların arkasında durmadığı için istifa etmiştir düşme hattındaki eskişehiri zirveye oynatmıştır daha sonra bazı futbolcuların satması sonucu istifa etmek zorunda kalmıştır sivasspor ona teklif götürdüğünde hiç düşünmeden kabul etmiş dipteki takımı önce ligde tutmuş sonrada zirveye oynatmıştır tüm bunlar asla tesadüf yada şans değildir bu başarıSInın altında adamlığın çalışmanın işini sevmenin memleketini sevmenin tevazunun alçak gönüllülüğün ekip çalışmasının kendisi yatmaktadır BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİM :D
son 2 senedir bulo'nun bize attığı kazığ çıkarmaya çaliştık,artık bu mikrop tan kurtuldukı
ozsivasli58 25.01.2012, 21:37 Allah yar ve yardımcısı olsun.Yolu açık olsun.
Harput0658 25.01.2012, 22:02 Ligin başında, bize zaman lazım ondan sonra herşey yoluna girer demiştik. Rıza hocaya atıp tutanlar ortada yok. Eğer 1-2 malubiyet alırsak kimse telaşa kapılmasın Rıza hocaya hep destek verelim sırtımız yere gelmez.
yigidoss 25.01.2012, 23:34 Bundan 1-2 ay önce Rıza Hocama sallayan sevgili Sivassporlu!!! kardeşlerimin yüzü kızarıyor mu acaba çok merak ediyorum
sivaslı_16 25.01.2012, 23:40 Bu kriz ortamında Sivasspor'un en büyük şansı Rıza Hocadır.Bize düşen görev ise her zaman destek olmak.
eroltas58 26.01.2012, 00:04 Helal olsun riza hocamiza takimi nerden aldi nereye getirdi,maasallah,
şarkışla 58 26.01.2012, 00:36 İnsan hep doğru olsun,çalışkan olsun,işini iyi yapsın nasıl olsa birgün bunu birileri görür ve değerlendirir
fatih585858 26.01.2012, 01:16 Bu sezon şu ana kadar oynadığımız futbol,aldığımız puanlar ve sergilediğimiz performansla; en az Şampiyonluğa oynadığımız sezonlar kadar değerli ve büyük bir başarı elde ettiğimizi düşünüyorum. Nedeni ise bir takım düşünün sezon başından beri geride kalan 22 haftada hep düşeceği yada puanlarının silineceği konuşuluyor ve başkanı maalesef cezaevinde . Devre arası transfer dönemi gelmiş, "hemen hemen" bütün takımlar transferler yaparak güçlenmişler, bizim kulübümüz ise kısıtlı kadrosuna rağmen, takviye yapamamış buna rağmen; Aslanlar gibi yüreğini ortaya koyarak, T. direktör ve futbolcu dayanışması ile kulübü küme düşme potasından alıp, İlk 4'e Sokmuşlar. İnşallah ligi ilk 4'te bitiririz; ama bitiremesek bile, Allah korusun ligin sonunda ilginç kararlarla, 9.'cu olsak bile bu takımın hocasının ve futbolcusunun yapmış olduğu müthiş mücadele ve başarı ayakta alkışlanmalıdır.
kimyamurat58 26.01.2012, 07:52 Sivasspor, Antalyaspor'u da devirdi. 4. sıraya yerleşti. Rıza Çalımbay ve ekibi adeta tarih yazmaya devam ediyor.
Aynı Fenerbahçe gibi onların da başkanları aylardır cezaevinde, ve yine aylardır onlara isnat edilen suçlara oynadıkları futbolla direnmeye çalışıyorlar. Onların 30 bin kombine satın alan taraftarları, 50 bin kişilik stadyumları ya da milyon dolarlar veren iş adamları yok. Soğuk bir iklimde, zor şartlar altında, belirli bir maddi imkân dahilinde sadece işlerine bakıyorlar. Belki de başarılarının sırrı da bu.
Herkes 'Şike soruşturması'ndan, Aziz Yıldırım'dan, Şampiyonluğun kimde kalacağından ya da kime gideceğinden bahsediyor doğal olarak. Ama başkanı demir parmaklıklar arkasında olan Sivas'ın 4. sıraya yerleşmesi, 12. haftadaki Galatasaray mağlubiyetinden sonra maç kaybetmemelerinin medyada yer bulmaması ilginç.
Bu konuya sadece dünkü yazısında yazarlarımızdan Hamit ağabey (Turhan) değindi ki o yazıyı yazarken de yazı gazetemizde yayımlandığında da Antalyaspor maçı henüz oynanmamıştı! Sivasspor'un bu direnişini, tüm olanlara rağmen hala maç kazanmasını, çökmeyişini kutlamamak büyük haksızlık. Aynı zamanda Sivas, geçen sezona da gönderme yapıyor. Bu galibiyetler ve başarılar aslında 'Ben zaten buydum, ben yanlış yapmadım' mesajının en büyük göstergesi. Dikkat!
Hakan Ateşler
Bu toprağin insanıdır rıza hoca ölümüne kadar devam eder başladığı zaman sonunu getirmeden bırakmaz aç kalsa açıkta kalsa bir kuru ekmek bir bardak su bulduğu zaman şükreden bir toprağın insanı bu saatten sonra sivassporun durumu ne olursa olsun rıza hocanın hep yanında olacağız.
kendi memleketinin takımını çalıştırmak zordur bu zoru üstün başarısıyla yenen rıza hocayı taktir ediyoruz seninle dama gurur duyacağız
Harput0658 26.01.2012, 09:49 Bundan 1-2 ay önce Rıza Hocama sallayan sevgili Sivassporlu!!! kardeşlerimin yüzü kızarıyor mu acaba çok merak ediyorum
Ne kızarması "1-2 mağlubiyet alınsada piyasaya çıkıp konuşsak" diye bekliyorlardır.
O yüzden dikkat edelim 1-2 mağlubiyetle Rıza Hocamızı yanlız bırakmayalım hep arkasında duralım.
Dürüst, Saygılı, Azimli, Vefakar, Alçakgönüllü, Zeki bir adam.Hem de Sivaslı Böylesini bulamayız. Değerini bilelim.
kanka_58 26.01.2012, 13:21 Böylesine güzel bir yoruma denecek birşey bulamıyorum.
Mehmet Demirkol'un efsane kaptanımız Mehmet YILDIZ hakkında yaptığı makaleden sonra okuduğum en güzel köşe yazısı.
mehmet demirkolun hangi yazısı linkini cevap olarak atar mısın
bigacti0n58 26.01.2012, 13:21 sivas sivas sivas başka söze gerek yok dağılın lann :D
GurbetciYigidom 26.01.2012, 13:30 Sivasspor'da uzun yıllar Teknik Direktörlük yapması ve bizi, istediğimiz, özlediğimiz, beklediğimiz ŞAMPİYONLUK'a ulaştırmasını istiyoruz. Gelip geçici bir teknik adam değil, 10+ yıl hizmet veren, futbolcular yetiştirip, futbolcular, başkanlar eskiten bir teknik direktör olmasını diliyoruz..
Başarılarının devamı dileklerimizle Rıza hocam...
.
aynen katiliyorum
bonuce123 26.01.2012, 14:12 Gerçekten bitmiş denilen sivassporumuzu nerelere getirdi. helal olsun sivaslı rıza hocama.
sivaslıadem 27.01.2012, 02:04 http://www.sivasspor.com/images/stories//2012/hoca/1.atomkarinca.jpg
Sivas'ın göz kamaştırıcı futbolu tesadüf değil; alın terinin ürünü.
Bazı insanlar vardır, gösterişten uzaktırlar. Bu, gösterişsiz olmalarından çok, tevazu sahibi olmalarıyla alakalı bir durumdur. Tevazu ise, karakter yapılarının bir parçasıdır. Belki de varoluş nedenleridir. Ne kadar başarılı olurlarsa olsunlar, söze hep 'biz' diye başlarlar. Kendilerini merkez almaktan ziyade ekip ruhuna vurgu yaparlar. Bu, onların hayata bakış açılarıdır. Sivas'ın hocası Rıza Çalımbay da bunlardan biridir. Tevazuunun yanı sıra hırslıdır, çalışkandır, azimlidir, emekçidir. Ve bir o kadar da centilmendir. Futbolculuğunda kendisine takılan 'Atom Karınca' lakabı boşuna değildir.
Rıza Hoca, teknik direktörlük yaşamında da kendi klasiğini devam ettiriyor. Çizgisi aynı. Yine çok çalışkan, yine çok mücadeleci, yine emekçi. Yolu kısa bir süre İstanbul'a düşse de, genellikle Anadolu'nun bozkırlarında, steplerinde, ovalarında antrenörlük yaşamını sürdürüyor. Çalıştırdığı takımların en karakteristik özelliği mücadeleci olmaları. O, kendi ruhunu takımına üfleyen bir teknik adam. Şimdi Sivasspor'u zirveye taşımakla meşgul. Dokuz haftadır kaybetmiyorlar. Ligin en diri takımı. En göz kamaştırıcı futbolu onlar oynuyor. Bir zamanlar, kapıcı çocuğu olduğu için 'İki ekmek, bir süt' pankartıyla aşağılanmak istenmişti. O ise buna aldırmamış, bilakis gurur duymuştu. Çünkü emeğin en yüce değer olduğunu biliyordu. İşte Sivasspor'daki başarısının sırrı da budur: Alın teri.
Hamit TURHAN/ Fanatik
bu yazıya bir de farklı bir açıdan düşündüm
başarı gelince takım medya tarafından daha fazla takip ediliyorsunuz gazete sayfalarında daha fazla yer buluyorsunuz
daha bu sezon içinde farklı haftalarda değerlendirilen sivasspor haberlerine mac yorumlarına bakıyorum 2-3 satırlık yorum ve bir sayfanın 10da biri kadar bir haber
bursa galibiyetinden sonra özellikle takıma ayrılan yer yarım sayfaya cıktı daha cok konuşulmaya başlandı
spor sitelerinde her gün yeni bir isimle röportaj yayınlanıyor...
kısacası başarı artınca reyting artıyor daha cok dikkat cekiyorsunuz
ve daha da önemlisi dünya sizi daha cok konuşuyor
örneğini aramaya gerek yok
örnek kendimizden
ilk yarıyı lider bitirdiğimiz sezonlarda UEFAnın sitesinin baş sayfası sivassporun haberiyle süslüydü
bize sivasa sivasspora yaptığı katkı için rıza hocamıza ne kadar teşekkür etsek azdır
Kötü Başlasakta , Sonu Güzel Olcak İnşallah Hocamızı Tebrik Ediyoruuz Onun Sayendee Tekrar Zirvelerdeyiz.
Rallim58 27.01.2012, 21:33 Rıza Hocamın Sivassporu yarın saat 14.15 de özel uçakla Gaziantepe gidecektir.
Antep baklavası tadına bakıp gelecektir.:)
özgür çocuk 28.01.2012, 00:32 inşallah 11 maçlık yenilmezlik rekorumuzu(büloya ait) rıza hoca ile antepte egale eder ve sonrada 12 yaparız.rıza hocaya yakışır
slasher//z 29.01.2012, 12:56 sivasın çocugu rıza hoca süpersin
akkara58 29.01.2012, 13:11 özel uçakla gitmemize sevindim...takımın kalitesine yansıyor...oyuncuların kulübe verdikleri değerde artıyor böylece...:)
güzel bir takım oluşturdu..sonsuz teşekkürler rıza hocaya...inşallah bu başarılarımız sezon sonuna kadar devam eder..ilk 4 istiyoruz
Hocam seni seviyoruz Takımımızın su kötü günlerinde dahi takımımızı aırtına aldın yorucu bir yokusu tırmanıyorsun Allah senden razı olsun , bu günlerde gececek elbette canın sağolsun hep yeneceğiz diye bir kural yok ...
B.DUMANLI 29.01.2012, 20:22 Riza hocamizin Sivasspor´u maalesef kalecisiz oynuyor.Halbuki biz Nihat´i Mersin´le oynanan kupa macinda bayagi benimsemistik.Artik Nihat´in kaleyi devralma saat´i gelmistir.Riza hoca bu cesareti gösteremiyecekse ,yönetim en kisa zamanda kaleci transferini gerceklestirmelidir.Cünki kalecisiz bir takim konumuna düsüyoruz.Atilla ve Borjan´la bu is olmuyor ,olmiyacakda.
ankastre 30.01.2012, 13:18 Bu sezon şu ana kadar oynadığımız futbol,aldığımız puanlar ve sergilediğimiz performansla; en az Şampiyonluğa oynadığımız sezonlar kadar değerli ve büyük bir başarı elde ettiğimizi düşünüyorum. Nedeni ise bir takım düşünün sezon başından beri geride kalan 22 haftada hep düşeceği yada puanlarının silineceği konuşuluyor ve başkanı maalesef cezaevinde . Devre arası transfer dönemi gelmiş, "hemen hemen" bütün takımlar transferler yaparak güçlenmişler, bizim kulübümüz ise kısıtlı kadrosuna rağmen, takviye yapamamış buna rağmen; Aslanlar gibi yüreğini ortaya koyarak, T. direktör ve futbolcu dayanışması ile kulübü küme düşme potasından alıp, İlk 4'e Sokmuşlar. İnşallah ligi ilk 4'te bitiririz; ama bitiremesek bile, Allah korusun ligin sonunda ilginç kararlarla, 9.'cu olsak bile bu takımın hocasının ve futbolcusunun yapmış olduğu müthiş mücadele ve başarı ayakta alkışlanmalıdır.
Fatih gardaş teşekkürler.11 maçta mağlubiyet yüzü görmeyen takımın bir antep maçında yenildik diye olmadık söz söyleyenler verilecek en güzel cevaptır.
invisible 31.01.2012, 08:21 rıza hoca iyi işler başardı. inşallah takım böyle devam eder
sezon başında rıza hocayı eleştirenler, beğenmeyenler hatta olayı abartıp hakaret edenler, küçük görenler bile vardı. acaba bu adamlar şimdi ne düşünüyorlar? utanmışlar mıdır?
o zamanlarda rıza hocayı hor görenler şimdilerde onun başarısıyla gurur duyuyorlamı ?
|
|