Orijinalini görmek için tıklayınız : UEFA puan silme kriterini açıkladı

SivasSpor.Com
25.01.2012, 13:22
http://resimzade.com/Show.html?i=34282&token=22486 (http://resimzade.com/Show.html?i=34282&token=22486)

Türk futbolunun merakla beklediği futbol federasyonu olağanüstü genel kuruluna sayılı saatler kala dün akşam UEFA’dan Türkiye Futbol Federasyonuna gönderilen 2 sayfalık metinde Sporx.com ilginç bir ayrıntıyı ortaya çıkarttı…

Türkiye Futbol Federasyonuna 58. Maddenin yerine ek bir madde ile bir defaya mahsus puan silme cezası uygulanması konusunda onay veren ve bu konuda TFF’ye “Minimum cezan -12 puan olmalı” emri veren UEFA bu konudaki genel uygulama konusunda da kriter koydu.

TFF’nin “Kimden ne kadar puan silmeliyiz ?” sorusuna UEFA’nın “Takımlara vereceğin en az ceza – 12 puan olmalı. Ama en önemlisi vereceğin cezalarda kriterin, birincisi ; tatmin edici olmalı, ikincisi asla takımları yok edici olmamalı. Bu kriterler eşliğinde bu puan silme eylemini tamamlayabilirsiniz” dediği ortaya çıktı.

MİNİMUM – 12 MAKSİMUM - 25

UEFA’nın puan silme ile ilgili koyduğu kriterin ardından şimdi akıllara “Kimden kaç puan kesilecek ?” sorusu gelmeye başladı. Her ne kadar FİFA, 6 maçta uygunsuz futbolcu oynattığı için Sion takımından 36 puan silinmesine karar vermesine rağmen TFF’nin vereceği puan silme miktarının bu sayıları bulmayacağı öğrenildi.

Puan silme olayının TFF genel kurulu tarafından onaylanması halinde ilgili takımlara verilecek cezaların -12 puan ile maksimum - 25 puan arasında olacağı öğrenildi.

EN KISA SÜRE İÇİNDE KARARI VERİN
UEFA’dan gelen bu mektupla ilgili birkaç ayrıntı daha ortaya çıktı.TFF heyetinin geçen hafta ziyarette dile getirdiği bu yazılı talebe UEFA’nın prensiplerine aykırı olduğu için soğuk baktığı öğrenildi.

UEFA, özellikle G.Saray kulübü başta olmak üzere bir çok kulübün bu yönde bir talebi olması üzerine yazılı onay verdi. UEFA Türkiye’de yaşanan şike sürecinden o kadar sıkılmış olacak ki, dün gönderdiği mektubunu, “Biran evvel en kısa süre içinde bu soruşturmayı tamamlamanız dileğiyle” sözleriyle noktaladı.

ÖNERGEYİ TFF DEĞİL KULÜPLER HAZIRLAYACAK

Perşembe günü Ankara’da yapılacak olan TFF olağanüstü genel kurulunda gündeme gelecek olan “ek madde” önerge metninin kulüpler birliği tarafından hazırlanacağı öğrenildi.

Bu konuda TFF Cuma günü kulüplere kriterlerle ilgili bilgileri aktardı. Pazartesi günü de UEFA’dan gelen mektubun bir kopyasını ve Türkçe metnini Kulüpler Birliği Vakfı’na göndererek, “Bu şartlar altında önergenizi hazırlayın” dedi. Kulüpler Birliği genel kurul öncesi hazırlayacağı teklifi TFF Genel Kurul Divan Başkanlığına sunacak.

AVRUPA KUPALARI 1 DEFA YOK

Bu arada UEFA’nın bu yazıda ayrıca TFF tarafından ceza verilecek olan takımları otomatik olarak önümüzdeki yıl avrupa kupalarına almayacağına ve verilecek cezalara göre bazı takımlar için bu sürenin artabileceğine yer verdiği belirtildi.

Kaynak : Milliyet

58akif34
25.01.2012, 13:30
bu sezon iyi puan topluyoruz silsinler bakalım ne olacak biz puanları toplayıp galibiyet paralarını alalım kulüp mali durumu düzelsin gerisi önemli değil

Yusuf Çevik
25.01.2012, 13:31
inşALLAH bir yara almayız buradan çok tehlikeli.Büyük ihtimal silicek gibiler çünkü adımız geçiyor. :(

burak58as553
25.01.2012, 13:36
Şike'ye karısmadıgımız icin bu sene Avrupa ligine gidecegiz..Başkanımıza güvenimiz sonsuz..

HababamHa
25.01.2012, 13:38
Puan silme işine fb şiddetle karşı çıkıyor bakalım sonuç ne olacak.

BOUN
25.01.2012, 14:01
Hedefimiz en azından UEFA Avrupa Ligi'ne katılmak ve ligi ilk dört içerisinde bitirmek. Biz işimize bakalım, çıkıp çatır çatır futbolumuzu oynayalım, puanlarımızı toplayalım, gerisi fasa fiso. Glu glu'culara aldanmadan yola devam!

Kimse puanımızı silemeyecek, göreceksiniz. Kötümser olup takımın gidişatını bozmak sadece bize zarar verir. 6-2 yenildiğimiz Kayseri maçını hatırlayın, Kayseri'ye kadar otobüste giderken televizyondan şike haberleri ve düşürülecek takımlarla igili haberleri izleyen futbolcularımızın yaşadıkları motivasyon kaybı bize hezimet olarak geri dönmüştü. Benzer bir hataya şimdi tekrardan düşmeyelim.

ankastre
25.01.2012, 15:31
Hedefimiz en azından UEFA Avrupa Ligi'ne katılmak ve ligi ilk dört içerisinde bitirmek. Biz işimize bakalım, çıkıp çatır çatır futbolumuzu oynayalım, puanlarımızı toplayalım, gerisi fasa fiso. Glu glu'culara aldanmadan yola devam!

Kimse puanımızı silemeyecek, göreceksiniz. Kötümser olup takımın gidişatını bozmak sadece bize zarar verir. 6-2 yenildiğimiz Kayseri maçını hatırlayın, Kayseri'ye kadar otobüste giderken televizyondan şike haberleri ve düşürülecek takımlarla igili haberleri izleyen futbolcularımızın yaşadıkları motivasyon kaybı bize hezimet olarak geri dönmüştü. Benzer bir hataya şimdi tekrardan düşmeyelim.

Boun kardeşe katıllıyorum.. Konsantremizi bozmadan kaldığımız yerden devammmmmm.

Metal Gear
25.01.2012, 16:07
En kötü ihtimali düşünmeli..Alacağımız kadar çok puan almalıyız..

eyupk
25.01.2012, 18:32
puanlarımızı silemezler çünkü biz suçsuzuz.

adres58
25.01.2012, 18:50
Belediye bugün asılıyor maça NEDEN... Çünkü alabildiğince çok puan alma derdinde. Olası 12 puan silme esnasında bir sıkıntı yaşamayacağız. Ama ben bu durumu kötünün iyisi olarak değerlendiriyorum. Adalet çok ağır çalışıyor. Muallaklar herkesin elini kolunu bağlıyor. Ama İtalyada olduğu gibi silinen puanların belli bir baremi iade edilebilir. Nihayetinde UEFA ya bağlısınız ve adamların toleransı yok. Yapsanızda teşebbüs etsenizde af yok. Yalnız işin ucunda TÜRK olunca bakış açıları daha sertleşiyor. Ben bunu Avrupa Şampiyonasındaki Çek galibiyetine benzetiyorum. Nihat golü atınca Hakemin yüz ifadesi ve mimikleri her şeyi açıklamıştı. İşte işin ucunda TÜRK olunca bakış açısı nasılda değişiyor. Zagrep-Lyon maçının irdelenmemesi de örnekler arasında gösterilebilir. Diyeceğimiz şu ki özetle nazır: Çok puan topla sıkıntıdan kurtul ve önün açılsın.

Diyeceksiniz ki biz suçsuzuz; O ayrı bir cenah tabiki. Onun kararını Yüce Türk Adaleti verecektir mutlaka ama biz zahiri durumları ber taraf etmeliyiz. Bize dönen pusuladan az zararla çıkmalıyız. Puan yada puanlar toplamak, olası asgari!!! (puanların silinmesindeki iptal durumunda yada aklanmamız durumunda) puan silinmesinde bizleri birden bire değişik potalara sokacağınında idrakinde olmamız gerekiyor.

Bekliyoruz bakalım ne olacak...

58 SiVaSıM 58
25.01.2012, 18:58
ne puan silmesi kardeşi,m 37 puanı alnımızın teriyle kazandık biz şike yapmadık yaptıysak düşürün !!!!!!! adamın asabını bozmayın:mad:

infial§
25.01.2012, 20:30
karabuk,samsun bu kadar transferı nıye yaptı!butun ıhtımallerı duşunduler,

kamışlı58
25.01.2012, 20:48
silemezler yürekleri yetmez

58MUAMMER58
25.01.2012, 21:27
:mad:küme düşmüş takımlar tff yi tehdit ediyor düşürün diye düşme hattındaki takımlar rüya görüyor düşürün bizde rahat edelim diye playof potasındaki takımlar düşürün fb yi sivası bizde rahat girelim plaofa diye durum böyle hertaraf düşmemizi isteyen takımlarla dolu yamyam gibi bekliyorlar hal böyleyken şimdide puan silme tehditi altında zirve mücadelesi yapıyoruz büyük ihtimalle avrupa kupasına katılacağız fakat tff ceza keserse ki kesecek gibi görünüyor gidemeyeceğiz sivasspordan ne için puan kesecekler hangi suça göre hangi delile göre ceza verecekler ömrü hayatında fbye 1 gol atamamış takımların taraftarları bizi şikecilikle suçluyor tff ne için ceza verdiğini bizi tatmin edecek şekilde açıklamak zorunda yoksa bu ligler bitmez :mad:başından beri süreci idare edemeyen tff şimdi kendi kıçını kurtarmak adına ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışıyor kamuoyunu öyle bi beklentiye soktuki ceza vermezse uefa bizi 5 yıldan önce avrupaya sokmazdiye suçsuz şekilde takımlara ceza vermemeli ALLAH sonumuzu hayretsin:mad:

Metal Gear
25.01.2012, 21:35
silemezler yürekleri yetmez

Yürekleri fenere beşike ve ligtvye yetmiyor..Yoksa bizi hesaba katan yok rahat olun..

yigidoss
25.01.2012, 23:46
Tam bir acizlik - zavallılık - sefillik böyle bir yönetim şekli mi var Allah aşkına. Eğer varsa elinizde kanıtınız deliliniz neyse cezalar verilsin kümeyse küme , idamsa idam. Bu nasıl bir adiliktir ki aylardır mahvettiler Sivasımızı ve diğer Anadolu takımlarını "özellikle de bizi." Takımın psikolojisini alt üst ettiler. şike arayan yavşaklar Karabük-Trabzon maçını izlesinler. ve bu sene Trabzonun karabüke yatıp nasıl borç ödediğini görsünler

shang
26.01.2012, 08:21
fenerbahçe maçında adımız geçiyor dolayısıyla bizdende bir puan silme olacak ama takım güzel gidiyor inş az bi puan silinir yolumuza devam ederiz

Salim58
26.01.2012, 08:36
Türk futbol tarihinin en önemli kararlarından birinin alınacağı ve aylardır tartışılan 58. maddenin görüşüleceği, Türkiye Futbol Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu toplantısı Ankara Sheraton Otelin'de saat 11:00'de başlayacak,Bakalım nasıl bi karar alacaklar .Türk futbolu ileriyemi gidecek geriyemi gidecek bekleyip görelim..

4eylül
26.01.2012, 08:59
bügün futbolda kıyamet kopacak fener puan silinirse ligden çekiliriz tehtidinde bu lig busene zor biter

OzkanBaskan
26.01.2012, 09:14
Peki diyelim puanlar silindi iddanamede adı geçen takımların bazıları avrupa kupalarına katılamadı bazıları da belki liğden düştü bu bir varsayım.Yargılama süreci devam eden bir soruşturma da mahkemelerce bu ismi geçen takımlar suçlu bulunmazsa ne olacak bunun hesabını kim nasıl verecek..
Arkadaşlar şuna aklınızdan çıkarmayın ki biz şikenin içinde olmadık puan silme olayına sıcak bakan arkadaşlarımızı görüyorum burada böyle kabul etmemeliyiz..bu başka bir oyun bence Başkanımızı haksız yere içeride tutuyorlar yazık günahtır Memleketi ve bu takımı her platformda savunan ve gücünü gösteren bu başkana yazık oluyor.

Rallim58
26.01.2012, 10:37
Gündemi Orduspor Başkanı Dr. Nedim Türkmen'in çıkışları belirleyebilir?

Metal Gear
26.01.2012, 10:58
Bank Asya ve diğer ligler ret oyu verecek diye bir iddia var..

BOUN
26.01.2012, 11:19
Gündemi Orduspor Başkanı Dr. Nedim Türkmen'in çıkışları belirleyebilir?

Şikeye ismi bulaşan takımlardan (masum olup olmadıkları kimseyi ilgilendirmiyor, kimsenin umrunda değil) maksimum seviyede puan silinmesi için var güçleriyle çalışan ve mezbahanın yanında leş bekleyen köpekler gibi davranan iki grup takım var:

Bunlardan birinci grup, başını Orduspor başkanının çektiği, kümede kalmak için yırtınan ve bu yolda her şeyi mübah gören Ordu, Samsun, Karabük, Manisa, Antalya grubu.

İkinci grup ise play offlarda yer bulmak için üst sıralardaki Fb ve Sivas'ın aşağı çekilmesini ve kendilerine yer açılmasını bekleyen Ts, Kayseri ve Eskişehir grubu.

Ben başkanıma, Rıza hocama ve kulübüme güveniyorum. Bizde ahlaksızlık, gayrı meşru işler olmaz. Alnımızın akıyla bu işten çıkacağız. Kimseye de tek puan bile vermeyeceğiz.

Leş yiyiciler de kuyruklarını bacaklarının arasına alıp defolup gidecekler.

Allah büyüktür!

Metal Gear
26.01.2012, 14:44
58.madde değişmedi..Başkan istifa edecek herhalde..

Salim58
26.01.2012, 15:06
58.madde değişmedi..Başkan istifa edecek herhalde..

Başkanın son konuşması adeta veda niteliğindeydi,Yönetim kurulu toplantıda büyük ihtimal istifa edecek..

mühendisburak58
26.01.2012, 15:20
inşallah sivasspor düşürülmez eğer düşürse bir daha süper ligede çıkamayız olan sivasa sivas halkına sivasspora olur.

izmirliyigido
26.01.2012, 15:36
Esas bombalar şimdi patlayacak. Aziz Yıldırım öyle yaş tahtaya birkez bastı, onun da nedenini biliyorsunuz (!).. Şimdi "Şah" çekme sırası Fener'de. Ortalık bundan sonra karışacak. Herkes zannediyordu ki bir tek Fener ve yandaşları düşecek Lig onlara kalacak. Ama Aziz Yıldırım şimdi hepsinin ipliğini pazara dökecek. Bu durumda ortalık iyice karışacak. Ve küme düşme falan olmayacak şekilde olayı örtbas etmeye çalışacaklar..

.

ramazan5842
26.01.2012, 16:21
sivasspor suçluysa cevasını çekmeli.fakat benim sivassporun bu pis işlere karışmadığından şüphem yok.başkanın daha çok diğer münasebetlerinden dolayı içerde tutulduğunu düşünüyorum.yoksa maçı satan karısını satar diyen bir başkan ve takımının bu pislikte bulunmayacağı kannatindeyim.

mucahitbaba58
26.01.2012, 16:26
Esas bombalar şimdi patlayacak. Aziz Yıldırım öyle yaş tahtaya birkez bastı, onun da nedenini biliyorsunuz (!).. Şimdi "Şah" çekme sırası Fener'de. Ortalık bundan sonra karışacak. Herkes zannediyordu ki bir tek Fener ve yandaşları düşecek Lig onlara kalacak. Ama Aziz Yıldırım şimdi hepsinin ipliğini pazara dökecek. Bu durumda ortalık iyice karışacak. Ve küme düşme falan olmayacak şekilde olayı örtbas etmeye çalışacaklar..

.
aynen katiliyorum hatta dedigin gibi ne puan silinecek nede kume dusecek cunki hem tffnin elinde imzali belgeler var ! hemde aziz yildirimin cok onemli bilgileri var zaten onun icin dedi 58.madde degismesin diye bakalim neler olacak ama su bir gercekki fb olmasaydi simdiye cok seyler gelmisti basimizda dilerim gs de ts bjk de katilir bu kervana

izmirliyigido
26.01.2012, 16:40
Merak etmeyin hepsinin kuyruğu tutuştu. Hepsi biran da çark etti, Aziz Yıldırım hepsini boğazından yakaladı. Kan almadan hiçbirini bırakmaz artık. Kötü şapa oturdular..

Yeminle söylüyorum HEPSİNİN yaptıklarının yanında SİVASSPOR TERTEMİZ kalır.

.

Çılgın Türk
26.01.2012, 16:55
58. maddenin degismemesi kötü oldu.
bazi arkadaslar kendilerini kandiriyor.
fb'nin 58. maddesinin neden degistirmek istemedigini anlamamislar.
eger puan cezasi olsaydi sivasspor sike yapmis olmasi durumunda -12 puan alip ligte kalacakti. diger takimlarda öyle olacakti.
ZONK'u sadece fb cekecep ve küme düsücekti.
cünkü onlarin bir cok macta sike yaptigi iddiasi var. dolayisi ile onlara her mac icin belirli puanlar silinecek ve otomatikmen küme düsen tek takim olacakti!!
Simdi ise en az 4 takim küme düser benden söylemesi!

infial§
26.01.2012, 19:06
ne kadar pis bır oyunun icındeyiz,diğer takımlar gıbı buyuk sponsorlarımız yok medya desteğimiz yok,bıze bulaşmasınlar bu takım hakkıyla mucadele ediyor durustluk,namus,haysıyet,dık duruş bıze yakısır yıllanmıs eskı kaşar takımların mazisi belli,

MaXiMuM
26.01.2012, 20:13
Bütün medya da Sivasspor ve Fenerbahçe hedef olarak gösteriliyor. gs başkanı; 1-2 takım küme düşer, başka bir şey olmaz diyerek, çok şerefli !!! bir camiayı temsil ettiğini bir kez daha ortaya koydu.

58. madde gayet açık ve net. Şike ve teşvik yapan ve TEŞEBBÜS eden dahi aynı cezayı alır. Zaten bu maddeyi değiştirmek istemelerinin nedeni; bu teşebbüs edenleri kurtarmak.

sebasteia
26.01.2012, 20:14
eger puan cezasi olsaydi sivasspor sike yapmis olmasi durumunda -12 puan alip ligte kalacakti. diger takimlarda öyle olacakti.
cünkü onlarin bir cok macta sike yaptigi iddiasi var. dolayisi ile onlara her mac icin belirli puanlar silinecek ve otomatikmen küme düsen tek takim olacakti!!

ooooooooooo şike uzmanı damlamış buraya hemen.

seni 3 temmuz sürecini takip eden dönemlerde, sansasyonel yalan dolan şike haberlerini kopyala yapıştır yaparken çok gördük bu sitede.

işler kötü giderken akbabalar gibi dolaşıp durdun sitenin forumlarında.

uzun bir süredir, sivasspor'da işler iyi gittiği için ortalarda gözükmedin, forumlarda yorumların da yoktu. bugün tekrar bir kötü haber üzerine felaket tellallığı yapmaya hemen seni ilgilendiren tek konu başlığına damlamışsın!!!!!!!

yarasa karanlığı seviyormuş, bir kez daha anladık!

HALIL
26.01.2012, 20:19
biktim ya ne olacaksa olsun artik :mad: geceleri rahat uyuyamiyoruz ! içimiz rahat degil neler olduysa biz de anlayalim artik yeter ! insallah kurtuluruz su kara donemden ben açikcasi aklanacagimizi dusunuyorum çunku biz sikeye falan karismamisizdir ama su 58.madde degisse miydi degismesemiydi anlamaiyorum kafam iyice çorba oldu

MaXiMuM
26.01.2012, 20:27
MAÇ SATAN, KARISINI SATAR ...!!!
Mecnun Odyakmaz, Sivasspor Kulüp Başkanı

MaXiMuM
26.01.2012, 20:28
MAÇ SATAN, KARISINI SATAR ...!!!
Mecnun Odyakmaz, Sivasspor Kulüp Başkanı.

Bu laf üzerine daha ne konuşuyorsunuz, dağılın :D:D:D:D

kiNgSiZe58
26.01.2012, 20:43
AVRUPA KUPALARI 1 DEFA YOK

:) Sampiyon olalimda UEFAya 1 defa gitmemissiz gam yemem

Çılgın Türk
26.01.2012, 21:41
ooooooooooo şike uzmanı damlamış buraya hemen.

Bencede sike uzmaniyim :D
Sende benim gibi iddianame ve klasörleri okusan sende uzman olursun ;)
ama senin gibiler ancak hayal dagitir.

Iddianameyi okuduktan sonra kanaatim:

- Bence Korcan sike isine bulasmis! (Sivasspor'u baglamaz)
- Mecnun Otyakmaz (bence sike isine bulasmadi)
- Ahmet Celebi (Sivasspor ceza alacaksa bu adamin yüzünden alacaktir!!)

Haaa sunuda söyleyim: Ben maclara bakiyorum. Vaktim oldukca forumu da takip ediyorum.

Beni ne kadar ciddiye aldigini benim ne zaman foruma girip ciktigimi takip ettiginden anliyorum. Beni takip etmeye devam et :)

HALIL
26.01.2012, 22:55
Adı 58 olan hiçbirşey değişemez. Tek gerçek SİVASSPOR ! Mecnun Otyakmaz: Şike yapan karısını satmış gibidir. (sivasspor'un facebook hesabi)

sozun bittigi yer !

FANATIK YIGIDO
26.01.2012, 23:17

bu yazını okuyunca aramızda bır ırlandalı oldugunu fark ettım cık gıt aramızdan ırlandalı saten bu olayları duydukca kafam bırdunya oluyor bırde gelmıs burda sacmasapan seyler yazmısın bırde adamın canını sıkıyon nebılıyon bızım suclu oldugumuzu kafana gore hayel kuruyon:mad:

DOGU_BEY
27.01.2012, 00:51
birileri ne hikmetse hep belli zamanlarda ortaya çıkıyor, belli şeyleri söyleyerek ortalığı bulandırmaktan ve sözüm ona bi halt bildiğini göstermekten başka birşey yapmıyor...Güya bunlar forumu da takip ediyormuş da falan filan...Yüreksiz, art niyetli adamların zaten her zaman burada olması da lazım değil ....Doğru düzgün bir Sivasspor taraftarı olsa takımın her haliyle ilgilenip takip eder, sadece böyle haberler ortaya çıkınca felaket tellallığına soyunmaz...Ama az kaldı diyorum, daha önce forumda yazdığım mesajları da derleyip toparlayacağım onların da arkasındayım...Bakalım burada sadece leş bekleyip fırsat kollayan sırtlan ve çakal sürüsü mü haklı çıkacak yoksa başından beri başkanımızı ve kulubümüzü savunan bizler mi? Ha bu arada daha önce sohbet esnasında da söylemiştim tabi bazıları sadece böyle haberler çıkınca girdiği için bilmiyordur...Aziz Yıldırım bu davayı kazanacak demiştim, adam kendine bu kadar güvenmese 58.maddeyi baştan o isterdi...Çünkü en çok suçlanan o ve kulubü...Fener bu yasa geçse -25 puan alsa bile küme mi düşerdi? Boş hayaller kurmayın burda asıl tuttuğunuz rengi belli edin, bari o kadar yürekli olun....Ayrıca göreceksiniz suçsuz gibi bir kenara çekilmeye çalışan ts, gs ve diğerlerinin de başı ağrıyacak...her neyse artık süreç büyük ihtimal mahkeme sonucuna göre işleyecek...Burada ettiğim lafların kime gittiği bellidir...Üstüne alınmak isteyen zevkle, rahatlıkla alınabilir...Mesele sadece böyle zamanlarda ortaya çıkıp ötme meselesi olsaydı zamansız öten kargalar kral olurdu!!!

Çılgın Türk
27.01.2012, 01:03
DOGU_BEY (Hayalkafe) ve digerlerine..
Ben sabah aksam bu forumda oldgum zamanlarda oldu.
O zaman da ayni sahislar yine mafyavari agizlarla burada yaziyorlardi.

Gercekten FB'nin sadece 25 puan ceza alacaklar masalina kandin mi sen?
Cezalar mac basina verilecekti. En az ceza 12 olacakti!
25 puan palavrasi yandas medyanin uydurmasi.

Vay vay öyle olsa ilk basta Aziz Yildirim 58. maddenin degismesini istermis.
Hadi ya? Niye istemiyor diye hic düsündün mü sen?
Düsünmedinsen ben bir daha aciklayim!

Puan silme olsaydi, tek düsecek takim FB olacakti.
Aziz Yildirim uyanik adam. Ben yanacaksam tek basima yanmam dedi ve herkesi bu alevin icine almak istedi. Bunu görmeyecek kadar cahil oldugunu düsünmüyorum.

25 puan mi silinecekmis bir tikla da oku bakalim http://www.htspor.com/futbol/haber/708037-bomba-dustu

DOGU_BEY
27.01.2012, 01:15
DOGU_BEY (Hayalkafe) ve digerlerine..
Ben sabah aksam bu forumda oldgum zamanlarda oldu.
O zaman da ayni sahislar yine mafyavari agizlarla burada yaziyorlardi.

Gercekten FB'nin sadece 25 puan ceza alacaklar masalina kandin mi sen?
Cezalar mac basina verilecekti. En az ceza 12 olacakti!
25 puan palavrasi yandas medyanin uydurmasi.

Vay vay öyle olsa ilk basta Aziz Yildirim 58. maddenin degismesini istermis.
Hadi ya? Niye istemiyor diye hic düsündün mü sen?
Düsünmedinsen ben bir daha aciklayim!

Puan silme olsaydi, tek düsecek takim FB olacakti.
Aziz Yildirim uyanik adam. Ben yanacaksam tek basima yanmam dedi ve herkesi bu alevin icine almak istedi. Bunu görmeyecek kadar cahil oldugunu düsünmüyorum.

tamam kardeş sen haklısın...25 puan uydurma oluyor da yine medyadan duyduğun 12 puan uydurma olmuyor değil mi? aziz yıldırımı sevmediğin belki de fenere gıcık olduğun belli bu zaten konu değil, burda fener ya da aziz de mesele değil...mesele sivassporun suçsuzluğunu kabul etmeyip baştan medyada çıkan haber ve iddalara göre kafanıza göre ahkam kesmek...tabi işinize gelince medyadaki haber doğru gelmeyince uydurma...ayrıca adamın elinde çok farklı ve sağlam delillerin olduğunu ve mahkeme sürecinde bambaşka şeylerin ortaya çıakcağı duyumunu aldım ben de, güvenilir kaynak ve kişilerden...bunlara istianden diyorum zaten adamın mahkemeyi kazanacağını hatta casta açtıkları davayı da kazanabilirler...ünv.den hukuk okuyan arkadaşlarım var merak etme iddianameyi onların görüşüne göre hukuksal boyuta göre değerlednirip fikir aldık...adamlar diyor ki hukuksal anlamda iyi savunma yaparsa bu iddianameyi çürütüp davayaı kazanabilir...

neyse gelelim bizi ilgilendiren kısıma...medayada o kadar haber ve iddia sızınca bunlara hemen inanmak ve buna göre hüküm vermek ne kadar doğru? başkanın sıçsuzluğunu ve kulubü savunmak mı yanlış yoksa? adam hodri meydan dedi, madem suçlanıyoruz mahkeme kararı versin zaten suçluysak cezamızı alırız dedi...yargı sonucu beklemeden kafana göre iddia var diye ve bazı takımları kayırma adına peşinen karar vermenin mantığı ne?

bunları kabul ediyorsan başta dediğim gibi sen haklısın kardeşim, uzmansın...zannediyorsun ki iddianameyi sadece sen okuyorsun, süreci sadece sen takip ediyorsun...

ayrıca verdiğin link de ifadelere dikakt ettin mi suçlu bulunursa, veya şu olursa bu olursa diyor...kesin haber mi kanıt ya da sonuç kesin mi de bunlar kararı vermiş? dediklerin ve verdiğin linkle kendinle çelişiyorsun vesselam...

Çılgın Türk
27.01.2012, 01:26
ortada celiski yok.
puan silmenin üst siniri olmadigini göstermek icin verdim.
alt sinir 12 puandi ama üst sinir islenen suca göre degisecekti.
neyse, uykum geldi ugrasamam. anlamak isteyen zaten yazdiklarimi gayet iyi anlamistir. anlamak istemeyen ne desem zaten anlamaz.

münihliyigido58
27.01.2012, 01:42
sirf bu ligde bazi takimlar degil, ve bunlarin arasinda galatasarayda var, bütün federasyon sikecidir. bunun kaynaklari var ve sivasspor aktif halde bunu yaralarini cekmistir. 4'üncü oldugumuz sezonda Besiktas talimatlara aykiri oyun kadrosu kurmus ve üc puani hükmen kayibedecekti. Federasyon yöneticileri mac raporu sayesinde belli olan bu belgeyi resmen cöpe attilar. Sivasspor'un hakki yenildi. Milli maclar satin alindi, veya satin alma girisiminde bulundu, bunlarin arasinda Bosna ve özellikle ilk Hirvat maci var. Bizim medyada federasyonla, ligle ayni yatakta kalmasa, coktan ortadaydi.
Sunu ekliyim. Sirf türkiye degil, sirf italya degil, dünya boyu her profesyonel futbol liginde takimlar ve federasyon ici sikeci pisliktir. Almanyada sike kayniyor. Wolfsburg öylesine lige tutulmadi, Dortmund zamaninda borc sayesi ligden düsürülmedi...

mishka
27.01.2012, 09:47
Aziz Yıldırım'ın ihtirasları, ben yandım diğerleri de yansın anlayışı sürecin böyle gelişmesine neden oldu. Puan cezası sözkonusu olsa düşecek belki de tek takım FB olacaktı. Federasyonun da eli kolu bağlandı dünkü karardan sonra.

risale69
27.01.2012, 10:22
arkadaşlar ilk hazırlanan etik kurulu raporunda sadece 2 takımın şike yaptığına kanaat getirilmiş.hatırladığım kadarıyla o raporda sivasspor un şike yaptığına dair net bir kanaat oluşmamıştı.dedikleri gibi 8 takım düşüremezler. zaten ünal aysalın da dediğine göre 1 veya 2 takım küme düşürülebilirmiş. inancım odur ki sivasspor düşmeyecek.bunun için takımımız hukukçularının çok iyi bir savunma yapması lazım.hayırlısı artık. Allah korusun takımımız düşerse sivas şehri en büyük markasını kaybeder.

serhatcan
27.01.2012, 10:23
Arkadaşlar.Sanırım düşüyoruz.Bana en çok koyan sivassporun gerçekten alınteri dökerek,namuslu,dürüs bir şekilde bu yıl başarılar kazanması. ve birkaç kişinin ihtirasları,çıkarları bu takımı küme düşürüyor.Aysal net açıkladı. bu yıl 2 takım düşecek diye. 1 : FENERBAHÇE 2: SİVASSPOR.Hakikatende her alannda sosyal,kültürel,ekonomik alanda sivasa zarar verenler hep sivaslılar oldu.yazık hemde çok yazık.

Has Sivas`li
27.01.2012, 12:09
Arkadaşlar.Sanırım düşüyoruz.Bana en çok koyan sivassporun gerçekten alınteri dökerek,namuslu,dürüs bir şekilde bu yıl başarılar kazanması. ve birkaç kişinin ihtirasları,çıkarları bu takımı küme düşürüyor.Aysal net açıkladı. bu yıl 2 takım düşecek diye. 1 : FENERBAHÇE 2: SİVASSPOR.Hakikatende her alannda sosyal,kültürel,ekonomik alanda sivasa zarar verenler hep sivaslılar oldu.yazık hemde çok yazık.

Aysal`da kim oluyor... Ya kardesim mahkeme sonuclanmadan söylenen her sey fasa fiso... pes yani cehaletin bu kadarinada, pes....

Has Sivas`li
27.01.2012, 12:15
Bizim fener macinda sike oldugunu idda edenler ve bu iddayada koyun gibi inananlar, ne kadar futbol cahili olduklarinin farkinda degiller.
Bizim alnimiz ak, yaramiz yokki gocunalim.
Kimse bizi küme düsüremez.

mishka
27.01.2012, 12:18
Futbolu bu kaosa sokan TFF'nin korkaklığıdır. Şimdi takımlar düşürülse 2-3 yıllarına mal olacak. TS ve BJK'nın 8 yıl Avrupa kupalarına gidememesi söz konusu. Bunların hepsinin müsebbibi TFFdir. Sene başında iyi veya kötü kararını verse herkes kendi işine gücüne bakardı.

Puan silme veya düşürme cezasının mahkeme ile zerre kadar alakası yok. Bunu bekleyerek olayı daha da zorlaştırdılar. Şike suç olmasaydı yani bir mahkeme süreci olmasaydı TFF Disiplin Talimatı'na göre takımlar cezalandırılmayacak mıydı. Bizim ümidimiz takımızın en ufak bir zarar görmemesi , bu kadar emek verilmiş, özlenen keyif veren futbolu bize izlettiren bu takıma yazık.

serhatcan
27.01.2012, 12:21
Aysal`da kim oluyor... Ya kardesim mahkeme sonuclanmadan söylenen her sey fasa fiso... pes yani cehaletin bu kadarinada, pes....

Cehalet mi..? kardess süreci izlemiyorsun sanırım. dünkü toplantıda 58. maddenin değişimi önergesini reddedildi. bu ne demek..?bir defaaya mahsus küme düşmeye karşı demek.yanii şike yapanlar küme düşürülmeli demek. Hadi bunu sen yorumla ozaman engin kültürünle.

Has Sivas`li
27.01.2012, 12:50
Cehalet mi..? kardess süreci izlemiyorsun sanırım. dünkü toplantıda 58. maddenin değişimi önergesini reddedildi. bu ne demek..?bir defaaya mahsus küme düşmeye karşı demek.yanii şike yapanlar küme düşürülmeli demek. Hadi bunu sen yorumla ozaman engin kültürünle.

Bak hala kusura kama ama hala yazdiklarinla celiski icindesin. Evet cok dogru ve olmasi gerekende şike yapan küme düssün.

Tekrar yaziyorum, bizim alnimiz ak, bunu yapanlar düsünsün...

Kaptanimiz RIZA CALIMBAY,
Baskanimiz MECNUN ODTAKMAZ,
Bizim dalavereyle isimiz OLMAZ...

Metal Gear
27.01.2012, 13:24
Adı geçen takımalrın başkanından tarafatrına hepsi anlımız ak diyor..Desene savcı,polis bu işten anlamıyor..Bize göre,size göre olmuyor bu işler..İddianamede 8 takımın adı geçiyor..Etik kurulu raporu da var..TFF sizin benim,Fenerlilerin,Trabzonlula rın inancına göre karar vermeyecek..

Metal Gear
27.01.2012, 13:26
Şeref yoksunu galata da kendine rakip olacak tüm takımları devre dışı bırakmak için ısrarla hayır oyu verdi.Bunlar kendi menfaati için futbolu yaktı..

HALIL
27.01.2012, 18:28
ne olacak benim sivassporumun hali :(

adres58
27.01.2012, 19:46
Gökyüzünde yalnız gezen yıldızlar...

PARDON...

Gökyüzünde sürü ile gezen akbabalar....

Camiamız yine İrlandaspor ile karşılaşacak...

Karşılaşma sivasspor. CoM'da oynanacak....

Sivasspor.comda sakat ve cezalı bulunmazken, İrlandasporda SAKATLARIN!!!! çokluğu gözle görünüyor...

Haydi YA ALLAH....

MaXiMuM
27.01.2012, 19:54
Gökyüzünde yalnız gezen yıldızlar...

PARDON...

Gökyüzünde sürü ile gezen akbabalar....

Camiamız yine İrlandaspor ile karşılaşacak...

Karşılaşma sivasspor. CoM'da oynanacak....

Sivasspor.comda sakat ve cezalı bulunmazken, İrlandasporda SAKATLARIN!!!! çokluğu gözle görünüyor...

Haydi YA ALLAH....

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

DOGU_BEY
27.01.2012, 20:11
yeni haber ve duyumlarım var, aynı ve benzer şeyleri az önce tv 58' e canlı yayına bağlanan Tunç KAYACI da söyedi:

1-58.madde değişmedi aynen kaldı bundan sonra ne olacak?
2-Küme düşme cezası uygulanacak mı?

Cevap-1:Eğer adı geçen kulup ve kişiler savunmaları alındıktan sonra suçlu bulunursa disiplin ve tahkim kurulunun kararına göre ceza alacak, bu durum mahkeme bitmeden de sonuçlanabilir, yani mahkeme bitmeden sonuçlar açıklanabilir...Eğer ki mahkeme sonucuyla verilen kararlar arasında terslik olursa o zaman işin hukuki boyutu daha da uzar.

Cevap-2:Küme düşme cezası 58.madde değişmemesine rağmen UYGULANMAYABİLİR, sadece puan silme cezası verilebilir..Bu durumda alt lige düşen diğer takımların durumu ise yeniden lige alınmalarıyla çözülecek...Yani formül şu: Hiçbir takıma küme düşme cezası verilmeyecek, puan silme cezası verilecek (suçlu bulunursa tabi)...Ligdeki takım sayısı arttırılacak geçen sezon bank asyaya düşen kulupler geri lige alınacak bank asyadan alt lige düşenler de yeniden bank asyaya alınacak, maddi anlamdaki maduriyetleri de giderilecek...

BU DUYUMLAR SAĞLAMDIR, TUNÇ KAYACI DA AYNI ŞEYLERİ VE ALDIĞI SAĞLAM DUYUMLARI TV 58 ANA HABERE CANLI BAĞLANARAK ANLATTI...BURADA 4 GÖZLE KÜME DÜŞME CEZASINI BEKLEYENLER SİVASSPORDAN ÇOK BAŞKA TAKIM RENGİNE SAHİP OLANLAR YİNE HÜSRANA UĞRAYACAK BENDEN SÖYLEMESİ...

adres58
27.01.2012, 20:27
Meselenin boyutu maddi.... Bu işin içinden çıkmak için taaa Amatör kümelere kadar inecekler... İtalya örneğinde olduğu gibi bir Juventusun küme düşmesi 3 yıldır İtalyada futbolu trend olarak oldukça zorlamış ve duruma hala çözüm bulamamıştır. Sponsorlar azalmış, olan sponsorlar kaynak sorununu bahane edip fiyat kırma yoluna giderek ikna edilmişler azda olsa kaynak sağlayarak Futbolun içine monte ettirilmişlerdir.

İş küme düşmekmi yoksa düşmemekmi den çıktı bizde. Defalarca hatalı bekleyiş ve kararlara imza atan TFF bu sürecte bir çok yanlışlar yapmıştır. Şimdi ise kozlar amiyane tabirle en çok mağdur durumunda görünen Fenerbahçe tarafında görünüyor. Evet bizi düşürün buyrun diyor ve tüm maddelerin harfi harfine uygulanmasını istiyor. Adeta aba altından sopa gösteriyorlar. Çünkü onların ellerinde de deliller var. En basiti Mehmet Yıldıza Trabzon tarafından teşvik teklifi. Bu bile kanunun gerekli maddesine göre küme düşmelerine yetiyorda artıyor bile. O zaman ise işin boyutu çok farklılaşıyor. Çünkü adeta Trabzon iflasın eşiğine gelebiliyor. Parasal yaptırımları hepimiz biliyoruz malum en az 30 milyon Euro tutarında kasasına UEFA tarafından girilen tutar iadesi bile yetiyor bu duruma.

Şu 2-3 gün geçen sürede artık ortam tam bir keşmekeşlik içinde. 8 takım aşağıya 3 takım yukarıya. Ayrıca düşen takımların bile adı geçen 8 takım ile şike teşvik iddaaları ile tekrar çıkamama durumları Bankasyaya tekrar çıkma ihtimali olan 2. lig takımları 3. lige düşen takımların tekrar gelmesi vs vs bir dünya TUKAŞ'lık durum söz konusu. Kolay bir durum değil tabiki bu OLAĞANÜSTÜ durumu yönetmek.

Gelelim bize. Biz sonuna kadar Başkanımızın arkasında olduğumuzu sitemizde belirtmiştik. Bunu yüzdesel ifade edersek belki de tüm 90 küsür binlik üyemizin yüzde 85-90 ına tekabül ettiğini söyleyebiliriz. Ama iş Ahmet Çelebiye gelince durumlar olduğu gibi aleyhimize yöneldiğini görebiliriz. Yani görünen tape ve deliller bunu söylüyor. Yoksa Mecnuna gel konuşalım demiş Aziz bu bir delil sayılamaz bunu beş yaşındaki çocuk bile biliyorsa Türkiye Cumhuriyetinin Yüce Adaletide bilecektir mutlaka.

Hülasa Temmuzdan beri ha bekleyelim görelim ha şu olsun ha bu olsun diye diye geldik buralara kadar. Herhalde bir kaç ''HA'' daha diyeceğiz gibi görünüyor.

HA şu mahkemede bitsin, MESELA....

mishka
27.01.2012, 20:37
Federasyon başkanı çok büyük bir sorumluluk altında FB ve GS'yi karşısına almak pahasına da olsa Cevap 2.de belirtilen formülü uygulamalı. Elini taşın altına koymayacaksa bu makama aday olmamalıydı. Düşen takımların da geri lige alınması hakkaniyeti sağlamak yönünde olumlu bir adım olur. Uefa'nın oluru da olduğuna göre en ideali puan silmektir. Cevap 1de söylendiği gibi mahkeme kararı ile TFF kararı arasında çelişki olması büyük bir kaos yaratır. Maddi gerçeğin araştırılmasında mahkemenin TFF'den daha büyük imkanlara sahip olduğu aşikar. Ayrıca puan silme FB'yi saymazsak telafisi mümkün zararlara yol açar.

58MUAMMER58
27.01.2012, 20:47
bu çözüm arayışlarının hiçbiri türk futbolunu tekrar rayına oturtmayacaktır özellikle fb ve sivas küme düşürülmeden ts li hamsi kafalılar rahatlamayacaktır A..K..P..nin laz bakanları vekilleride buyönde ince ayar peşindeler zaten :mad: hamsi kafalılar rahatlıyana kadar kamuoyunda yıpratma yorma kırma ezme basın yayın tv yoluyla linç etme kampanyaları son sürat devam edecektir sivassporun hiç bir suçu yokken yaşın yanında kuruda yanar hesabıyla yakılmasından korkuyorum bu zor durumdan futbolu kurtarmak için soruşturmada zaman aşımını kaldırıp gs nin bjk nin ts nin ne halt yediklerini ortaya çıkartmak anadolu takımı diye geçinen manisanın rizeye nasıl yattığını bizim şampiyonluğumuzu nasıl 1 yıl geciktirdiğini antepin bjk ye nasıl yattığını sivassporu engelllemek için primleri nasıl artırıp yolumuzu engellediğini bu şike karşılığı tabata ve ismailin 15 milyon € yanasıl satıldığını bursanın 60 trilyon borcunun a.k.p li bakan eliyle nasıl 0 landığını ve devlet yardımıyla şampiyon olduğunu ordunun 2.lig bde eskişehire 0-2 yenilirken dak 85 te ordulu taraftarın sahaya bıçakla atlayıp hakeme saldırdığını maç tatil edilip 2 3 aysonra haluk ulusoy tarafından tekrar edildiğini böylece ordunun yenip bank asyaya çıktığını eskişehir-bolu playof maçında bolunun nasıl kesilip biçildiğini penaltısının verilmediğini axsine bolu aleyhine penaltı verilip eskişehirin süper lige çıkarıldğını mersinin giresunla olan münsebeti ni ibb nin parayı veren herkese nasıl yattığını karabük emenikeyi sağlam olduğu halde ts ye karşı ayıp olmasın diye neden oynatılmayıp rakibe avantaj sağladığını tek tek ortaya çıkarıp bu takımların ,içinde entemiz takımın SİVASSPOR olduğunun tüm kamuoyuna açıklanması lazım bak ozaman bu ligde kaçtane takım kalıyor görelim:mad: ilmeği boynumuza geçirmişler sehbaya çıkartmışlar tekmeleyecek cellat aranıyor şikeci haluk ulusoy ve mehmet atalay denen hamsi kafalı A.K.P.li cellat adaylarının adı parlatılmaya çalışılıyor ALLAH sonumuzu hayıra getirsin bekleyip göreceğiz işin içinden nasıl çıkacaklar

Metal Gear
27.01.2012, 21:32
yeni haber ve duyumlarım var, aynı ve benzer şeyleri az önce tv 58' e canlı yayına bağlanan Tunç KAYACI da söyedi:

1-58.madde değişmedi aynen kaldı bundan sonra ne olacak?
2-Küme düşme cezası uygulanacak mı?

Cevap-1:Eğer adı geçen kulup ve kişiler savunmaları alındıktan sonra suçlu bulunursa disiplin ve tahkim kurulunun kararına göre ceza alacak, bu durum mahkeme bitmeden de sonuçlanabilir, yani mahkeme bitmeden sonuçlar açıklanabilir...Eğer ki mahkeme sonucuyla verilen kararlar arasında terslik olursa o zaman işin hukuki boyutu daha da uzar.

Cevap-2:Küme düşme cezası 58.madde değişmemesine rağmen UYGULANMAYABİLİR, sadece puan silme cezası verilebilir..Bu durumda alt lige düşen diğer takımların durumu ise yeniden lige alınmalarıyla çözülecek...Yani formül şu: Hiçbir takıma küme düşme cezası verilmeyecek, puan silme cezası verilecek (suçlu bulunursa tabi)...Ligdeki takım sayısı arttırılacak geçen sezon bank asyaya düşen kulupler geri lige alınacak bank asyadan alt lige düşenler de yeniden bank asyaya alınacak, maddi anlamdaki maduriyetleri de giderilecek...

BU DUYUMLAR SAĞLAMDIR, TUNÇ KAYACI DA AYNI ŞEYLERİ VE ALDIĞI SAĞLAM DUYUMLARI TV 58 ANA HABERE CANLI BAĞLANARAK ANLATTI...BURADA 4 GÖZLE KÜME DÜŞME CEZASINI BEKLEYENLER SİVASSPORDAN ÇOK BAŞKA TAKIM RENGİNE SAHİP OLANLAR YİNE HÜSRANA UĞRAYACAK BENDEN SÖYLEMESİ...

İnşallah öyle olur..Süper Lig tarihimizin en gösterişli futbolunu oynadığımız bir yılda ağır bir darbe almamalıyız..

Rallim58
27.01.2012, 21:53
1- Mehmet Ali Aydınlar, Genel Kuruldan "tavsiye niteliğindeki karar"a red cevabı gelince, UEFA ile ortaklaşa anlaşmanın gereğini yerine getirebilir.

2- Şikeye adı karışan her takımdan (1 maç tesbitli olanlardan) 12 puan, kesin olarak silinmesi ile, birden fazla tesbiti yapılan şike ve teşvik konusu için ilave olarak; her bir eylem için ayrı ayrı hesaplanarak,

teşvike teşebbüs için 3,
teşvik için 5,
şikeye teşebbüs için 6,
şikeye karışanlardan 8'er puan silinir.

3- Olağanüstü Seçim Genel Kurulu Kararı alıp bırakmayı düşünebilir.

4- Orhan babanın "sende haklısın" şarkısı misali :), tepki gösteren geçen senenin süper ligden diğer gruplardan bir alt kümeye düşenler yeniden davetle, zararları tazmin edilebilinir. (Küme düşme sayısı önümüzdeki sene için sayısal olarak, 3 takım değil de 6 takım düşürülecek gibi farklılık gösterilebilinir).

5- Puan silinmesi halinde de olsa FB için nasıl bir uygulama yapılacağı hesapları yapılıyor. 100 küsür puanların silineceği konuşulurken bu durumda bankasyaya düşmesi halinde bile aldığı puanlar mahsuplaşılıp Bankasyada da eksi puanlardan lige start verilme ihtimalleri konuşuluyor. (Bu sezonu70 puanla bitirmesi halinde -30 puanla da Bankasyadan sezona başlama ihtimalleri gibi-tabii gücleri yeterse)

......

Bizden uzak yerde kim ne halt ediyorsa cezasını çeksin. Sivassporun da haksız yere puanı silinip mağdur edilecekse Allah belalarını versin.

MaXiMuM
27.01.2012, 22:06
1- Mehmet Ali Aydınlar, Genel Kuruldan "tavsiye niteliğindeki karar"a red cevabı gelince, UEFA ile ortaklaşa anlaşmanın gereğini yerine getirebilir.

2- Şikeye adı karışan her takımdan (1 maç tesbitli olanlardan) 12 puan, kesin olarak silinmesi ile, birden fazla tesbiti yapılan şike ve teşvik konusu için ilave olarak; her bir eylem için ayrı ayrı hesaplanarak,

teşvike teşebbüs için 3,
teşvik için 5,
şikeye teşebbüs için 6,
şikeye karışanlardan 8'er puan silinir.

3- Olağanüstü Seçim Genel Kurulu Kararı alıp bırakmayı düşünebilir.

4- Orhan babanın "sende haklısın" şarkısı misali :), tepki gösteren geçen senenin süper ligden diğer gruplardan bir alt kümeye düşenler yeniden davetle, zararları tazmin edilebilinir. (Küme düşme sayısı önümüzdeki sene için sayısal olarak, 3 takım değil de 6 takım düşürülecek gibi farklılık gösterilebilinir).

5- Puan silinmesi halinde de olsa FB için nasıl bir uygulama yapılacağı hesapları yapılıyor. 100 küsür puanların silineceği konuşulurken bu durumda bankasyaya düşmesi halinde bile aldığı puanlar mahsuplaşılıp Bankasyada da eksi puanlardan lige start verilme ihtimalleri konuşuluyor. (Bu sezonu70 puanla bitirmesi halinde -30 puanla da Bankasyadan sezona başlama ihtimalleri gibi-tabii gücleri yeterse)

......

Bizden uzak yerde kim ne halt ediyorsa cezasını çeksin. Sivassporun da haksız yere puanı silinip mağdur edilecekse Allah belalarını versin.

Doğru tesbitler ama şu var ki o en son 5. maddeyi uygulamak için biraz değil Nah bu kadar yürek ister :D:D:D

adres58
27.01.2012, 22:08
5. maddede Rallim58 abimiz yine iyi puan vermiş.. Gazetede toplam -155 puan düşürüyor.

Bank Asyadanda -55 le başlıyor. :D

MaXiMuM
27.01.2012, 22:09
Altay başkanı'nın açıklamasını duydunuz mu bilmem. Genel kuruldan bir saat öncesinde Lütfü Ayıboğan denen şahsiyet; 58. maddenin değişmesi yönünde oy kullanırsanız, adı geçen kulüplerden olağanüstü para cezaları ve puan silme cezası verilecek ve bu kesilen paraların tamamını 2. ve 3. lig takımlarına paylaştıracağız yönünde telkinde bulunarak bir anlamda Federasyonun kendisi de ŞİKE yapmıştır. Buyrun burdan yakın :D

MaXiMuM
27.01.2012, 22:11
Ben Sivasspor yönetiminin bu genel kurulda ne yönde oy kullandığını merak ediyorum. Bu yönde bir açıklama oldu mu hiç?

Rallim58
27.01.2012, 22:17
Ben Sivasspor yönetiminin bu genel kurulda ne yönde oy kullandığını merak ediyorum. Bu yönde bir açıklama oldu mu hiç?

:confused::confused::confused:

Yönetimden tık yok :):)

myway
27.01.2012, 22:44

değişmemesi yonunde oy kullandı yönetim.

Metal Gear
27.01.2012, 22:49
Bizim yönetimin 3 temmuzdan sonra kaç açıklama yaptığını bilen var mı?
Diğer takım yöneticileri bir dakika susmuyor..

adres58
27.01.2012, 23:09
Bildiğim kadarı ile Değişmesin dendi...

58MUAMMER58
28.01.2012, 01:21
:mad:BU ÜLKEDE NAMUSLULARIN SESİ NAMUSSUZLARDAN DAHA ÇOK ÇIKMAZSA HİÇBİR SORUN ÇÖZÜLMEZ BU ÜLKEDE NEKADAR AMİGO YAZAR NEKADAR İLGİSİZ GAZETECİ NE KADAR ŞİKECİNİN KRALI TAKIM YÖNETİCİSİ VARSA HEPSİ CIYAK CIYAK BAĞIRIYOR BİZİM CANIMIZ YANIYOR YÖNETİM KAFASINI KUMA GÖMMÜŞ HERŞEYİ TEVEKKÜLE BIRAKMIŞ KİMİ ZAMAN İLHAN CAVCAVLA KİMİ ZAMAN FB Lİ YÖNETİCİLERLE AYNI GÖRÜŞÜ SAVUNUYORLAR YAW KARDEŞİM ÇIKIN SUÇUMUZ YOK BİZİ DÜŞÜRMEK YÜREK İSTER İSPATLAYIN SUÇUMUZU DESENİZE BEN YÖNETİCİ OLSAM BASIN TOPLANTISI YAPAR AYNE N ŞUNU DERDİM ŞİKE YAPANINDA SİVASSPOR ŞİKE YAPTI DİYENİNDE ŞİKE YAPTI DEYİPTE İSPAT ETMİYENİNDE İSPAT EDİPTE BİZİ BU LİGDE TUTANINDA ŞİKECİNİN KRALI OLUPTA NAMUSLU YÖNETİCİ AYAKLARINA YATANINDA ..........:mad:OZAMAN SUÇSUZ OLDUĞUMUZA HERKES DAHA İYİ İNANIRDI SUSMAK ZULME BOYUN EĞMEK MÜSLÜMANA YAKIŞMAZ:mad:

mishka
28.01.2012, 09:30
Bence yönetim süreci gayet iyi yönetti, Sivasspor geçen sezon şike yapan bir takım olarak anılırken bugün güzel futboluyla konuşuluyor. Kendimizi bu kısır tartışmalardan uzak tutarak en güzelini yaptık zaten konuşsak da kamuoyunu yönledirecek gücümüz yok.

adres58
28.01.2012, 11:28
:mad:BU ÜLKEDE NAMUSLULARIN SESİ NAMUSSUZLARDAN DAHA ÇOK ÇIKMAZSA HİÇBİR SORUN ÇÖZÜLMEZ BU ÜLKEDE NEKADAR AMİGO YAZAR NEKADAR İLGİSİZ GAZETECİ NE KADAR ŞİKECİNİN KRALI TAKIM YÖNETİCİSİ VARSA HEPSİ CIYAK CIYAK BAĞIRIYOR BİZİM CANIMIZ YANIYOR YÖNETİM KAFASINI KUMA GÖMMÜŞ HERŞEYİ TEVEKKÜLE BIRAKMIŞ KİMİ ZAMAN İLHAN CAVCAVLA KİMİ ZAMAN FB Lİ YÖNETİCİLERLE AYNI GÖRÜŞÜ SAVUNUYORLAR YAW KARDEŞİM ÇIKIN SUÇUMUZ YOK BİZİ DÜŞÜRMEK YÜREK İSTER İSPATLAYIN SUÇUMUZU DESENİZE BEN YÖNETİCİ OLSAM BASIN TOPLANTISI YAPAR AYNE N ŞUNU DERDİM ŞİKE YAPANINDA SİVASSPOR ŞİKE YAPTI DİYENİNDE ŞİKE YAPTI DEYİPTE İSPAT ETMİYENİNDE İSPAT EDİPTE BİZİ BU LİGDE TUTANINDA ŞİKECİNİN KRALI OLUPTA NAMUSLU YÖNETİCİ AYAKLARINA YATANINDA ..........:mad:OZAMAN SUÇSUZ OLDUĞUMUZA HERKES DAHA İYİ İNANIRDI SUSMAK ZULME BOYUN EĞMEK MÜSLÜMANA YAKIŞMAZ:mad:

Gaziantep maçı sonrasındaki hafta içerisinde Yöetim kurulumuz bu gelişmeler üzerine bir basın açıklaması yapmayı düşünüyorlar. Tüm merak ettiğiniz sorulara detaylı bir şekilde cevap bulacaksınız.

Ferhat06
28.01.2012, 11:34

Bu kadar.HARİKA YAZMIŞSIN.

Ahwettt
28.01.2012, 11:35

Aynen katılıyorumm.İstanbul yalakalrı basının abartılarına bakamyın. Onlar sadece şakşakçılık yapıyorlar

MaXiMuM
28.01.2012, 19:02
:mad:BU ÜLKEDE NAMUSLULARIN SESİ NAMUSSUZLARDAN DAHA ÇOK ÇIKMAZSA HİÇBİR SORUN ÇÖZÜLMEZ :mad:

Bu yeni gelen Federasyonun içinde , her ne kadar gs'li de olsa, adamlığına ve dürüstlüğüne inandığım, futbolumuza yıllarca hizmet vermiş biri var.. CÜNEYT TANMAN.
Futbol federasyonunun içinde basketbolcu ve voleybolcular çoğunluktayken ( işin bir diğer ilginç tarafı da bu ) futbolculuğuyla ve dürüstlüğüyle taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanmış bir Cüneyt Tanman gelince ben kendi adıma sevinmiştim. Ama ne yazık ki Yukarıda ki sizin sözleriniz buna çok iyi uyuyor :mad:

B.DUMANLI
28.01.2012, 21:15
Bu hususlarda gayet sakin düsünüp ,mantikli yorum yapmak gerekli diye düsünüyorum.Medyada cikan haberleri okuyup galyana gelmemek,o haberlerden etkilenmemek ve kimseyi karalamamak birinci hedefimiz olmali.Ortada henüz birsey yok.Futbol Federasyonu genel kurulu toplayip genel baskan Aydinlar, istifada etse gelismeleri sakinlikle takip etmeliyiz.Kulüpler birliginin almis oldugu karar FB ve SIVASSPOR tarafindanda kabul gördügü gibi cogunluk tarafindanda kabul görmustur.Puan silme olmayacak ,sike yapan takimlar ispat edilirse küme düsürülecek.Puan silmek takimlari suclu duruma düsürecegi gibi,puan silinecek takimida tövbet altina sokacaktir.14 Subat´i beklemek zorundayiz.Yazili ve görsel basindan etkilenmeden o günü ,sabirla beklemeliyiz.

kara
28.01.2012, 22:37
Şike falan yapmadı sivasspor bunu herkes iyi bilsin şike olsaydı ne mehmet yıldız çıkardı dışarı nede korcan puanımızı silenin alnını karışlarız kimse fener maçında şike vardı diyemez hatalı gol yiyen bütün takımlar şike yaptı o zaman trabzon para göndermiş mehmet yıldıza almamışlar trabzon teşvik yapmış onların ki silinsin bizim şampiyonluğa oynadığımız zaman gaziantep maçına gelelim beşiktaş bastırdı parayı antepe maçı aldılar ve tabatayada aynı sezon 8 milyon euro gibi uçuk bir fiyat verip aldılar şikenin alasını yaptılar bu ligte şike yapmayan takım yokturdur sivasspor hariç araştıracaklarsa bu takımları araştırsınlar iddaneme yayınlandı telefon konuşmalarını yazmışlar hep dırı vırı şeyler ortada bir idda yok delil yok saçma sapan şeylerle milleti içerde tutuyorlar hayal edip şu şöyle olmuştur bu böyle olmuştur diyerek ayıptır ya

MaXiMuM
29.01.2012, 11:43
Sivassporu düşürmek ;

Güven
Özveri
Tecrübe ister :D

mishka
29.01.2012, 11:56
Federasyon başlanı da istifa edecek nasıl çıkıyorlarsa çıksınlar işin içinden .

Çılgın Türk
30.01.2012, 18:13
Federasyon başlanı da istifa edecek nasıl çıkıyorlarsa çıksınlar işin içinden .

Istifa yok!

http://www.tff.org/default.aspx?pageID=285&ftxtID=14387

Salim58
31.01.2012, 15:58
M.Ali.Aydınlar, L.Arıboğan, G.Gümüşdağ istifa etti.

effenberg
31.01.2012, 16:46
Federasyon'da istifa depremi
Türkiye Futbol Federasyonu'nda büyük deprem! Mehmet Ali Aydınlar, Göksel Gümüşdağ ve Lutfi Arıboğan'ın istifa etti.
TFF seçimli genel kurul kararı aldı. 27 Şubat'ta yapılacak genel kurula kadar başkanlık görevine Hüsnü Güreli vekalet edecek..
.............................. ............

Gidista hic de iyi degil hayirlisi artik .