Orijinalini görmek için tıklayınız : ULU ÖNDER HANGİ TAKIM TARAFTARIYDI

drummer
13.11.2005, 00:00
Atatürk çoğu zaman Fenerbahçeliler'in övünme kaynağı oldu. Galatasaraylılar da boş durmadı. Galatasaraylılar birtakım tarihi belgelerle Ulu Önder'in sarı-kırmızılı olduğunu kanıtlamaya çalıştı. Tartışmalarda Beşiktaş da yerini aldı. Kara Kartallar Atatürk'ün gerçek bir Beşiktaşlı olduğunu savuna geldi. Hürriyet'ten Yalçın Bayer,
"Atatürk takım tutar mıydı?" başlıklı yazısında bu iddiaları tersyüz eden bir anıya yer verdi:

Yazı: Yalçın Bayer

Sayın Ertuğrul Özkök'ün dünkü kapsamlı yorumu üzerine bir yazı gönderiyorum. Atatürk,ün sivil ve asker kamu görevlilerinin takım tutuyorlarsa bunu açıklayıp açıklamamaları konusunda -henüz hiçbir yerde yayınlanmamış- görüşlerinin tam şu sırada tartışmaya yeni bir boyut kazandıracağından hiç kuşkum yok; diyor gazeteci-yazar Orhan Karaveli...

Karaveli, aşağıdaki anekdotun yakında çıkacak Tevfik Fikret Gerçeği adlı kitabında yer alacağını söylüyor:

Atatürk; 1930, 1932 ve 1933 yıllarında Galatasaray Lisesini ziyaret etmiştir. Bunlardan ilkinin haberi Cumhuriyet Gazetesinde manşetten şöyle verilmişti:

Reisicumhur dün Harp Akademisini, Mülkiyeyi, Harbiyeyi ve Galatasarayı ziyaret etti.

İlk ziyaret sırasında lisenin müdürü olan Fethi İsfendiyaroğlu o günün perde arkasın yıllar sonra bana şöyle anlatmıştı:
Müdür odasındayız. Reisicumhur,lütfen masamı şereflendirmeleri önerimi Hayır müdür bey! Herkes kendi yerinde oturmalı ve oturduğu yeri de haketmelidir!...sözleriyle reddettiğinden ben de yanlarında ve ayakta durmayı yeğlemiştim. Okul ve öğrenimle ilgili sorularını yanıtlıyorum. Kahveler içilirken, İçişleri Bakanı, yakın arkadaşı ve okulun eski öğrencilerinden Şükrü Kaya Bey, Gazinin kulağına eğilerek:

Harp Akademisi, Harbiye, Mülkiye anladım da niçin Galatasaray, Paşam, diye soruyor; yoksa siz de bizden misiniz?

- O da ne demek, çocuk?

Yani Galatasarayı mı tutuyorsunuz?

- Ben kulüp tutmam, çocuk... Çünkü hepsi benimdir. Hem; sivil veya asker toplumun tamamına hizmet veya kumanda edenler bir kulübü tutsalar bile -görev sırasında- bunu açıklamazlarsa isabet ederler. Aksi halde, otoriteleri sarsılır ve tartışılır. Tefrika (ayrımcılık, nifak) yaratmış olurlar. O nedenle dikkatli olmalarını tavsiye ederim.

BU YAZI BİR DERGİDEN ALINMIŞTIR.

rguler
13.11.2005, 00:07
BANA GÖRE SIVASSPORU TUTARDI ÇÜNKÜ CUMHURIYETIN TEMELINI SIVASDA ATMISLARDI.

GeCeVeMaVi58pRf
13.11.2005, 00:28
ulusal kongreyi sivasta yapmasının amacı kendisinin koyu bir sivasspor hayranı olduguydu tamam o zaman sivasspor yoktu ama kurmak için çok çalıstı ama kendisi göremedi

muRTix1
13.11.2005, 00:47
benim bildiğim kadarıyla yüce önderimiz beşiktaş takımını tutmaktaydı

revenge58
13.11.2005, 00:50
evet beşiktaşlıydı ama gizliden yigidoydu:D

abircan
13.11.2005, 00:52
ATAM MİLLİ TAKIMI TUTARDI AMA BUGÜNKÜ 2-0 YENİLEN FATİHİN TAKIMI DEĞİLDİ

drummer
13.11.2005, 02:00
Atatürk; 1930, 1932 ve 1933 yıllarında Galatasaray Lisesini ziyaret etmiştir. Bunlardan ilkinin haberi Cumhuriyet Gazetesinde manşetten şöyle verilmişti:

Reisicumhur dün Harp Akademisini, Mülkiyeyi, Harbiyeyi ve Galatasarayı ziyaret etti.

İlk ziyaret sırasında lisenin müdürü olan Fethi İsfendiyaroğlu o günün perde arkasın yıllar sonra bana şöyle anlatmıştı:
Müdür odasındayız. Reisicumhur,lütfen masamı şereflendirmeleri önerimi Hayır müdür bey! Herkes kendi yerinde oturmalı ve oturduğu yeri de haketmelidir!...sözleriyle reddettiğinden ben de yanlarında ve ayakta durmayı yeğlemiştim. Okul ve öğrenimle ilgili sorularını yanıtlıyorum. Kahveler içilirken, İçişleri Bakanı, yakın arkadaşı ve okulun eski öğrencilerinden Şükrü Kaya Bey, Gazinin kulağına eğilerek:

Harp Akademisi, Harbiye, Mülkiye anladım da niçin Galatasaray, Paşam, diye soruyor; yoksa siz de bizden misiniz?

- O da ne demek, çocuk?

Yani Galatasarayı mı tutuyorsunuz?

- Ben kulüp tutmam, çocuk... Çünkü hepsi benimdir. Hem; sivil veya asker toplumun tamamına hizmet veya kumanda edenler bir kulübü tutsalar bile -görev sırasında- bunu açıklamazlarsa isabet ederler. Aksi halde, otoriteleri sarsılır ve tartışılır. Tefrika (ayrımcılık, nifak) yaratmış olurlar. O nedenle dikkatli olmalarını tavsiye ederim.

ARKADAŞLAR YAZIYI İYİ OKUMANIZI TAVSİYE EDERİM.
ÖZELLİKLE ATANIN SORULAN SORUYA CEVABINI

bektasi
13.11.2005, 08:42
Hic bir klüp ATATÜRK´ü Sahiplenmesin.ulu önder takim tutmazdi ayrim gayrim olmasin diye..
asagidaki IMZA herseyi ifade ediyor.

sarkislali
13.11.2005, 09:54
Gardaslar, Ata´mizin hangi takimi tuttugu o kadar önemlimi? Tartisacak baska birsey kalmadimi? Neyse herkes aslinda gercegi biliyor. Eski fenerli oldugum icin degil, Fenerin tüzügünden alintilar okudugum icin Ata´mizin Fenerbahce Spor Kulübünün kurtulus savasina yaptigi katkilardan dolayi, kulübü ziyaretinde kendininde Fenerbahce´ye sempatisi oldugunu söylemesi bilinir. Ama o zaman Sivasspor kurulmus olsaydi heralde bizi tutardi.

cengaver
13.11.2005, 10:15
Tartışacak başka birşey kalmadı galiba şimdide saçma sapan konular açılıyor. !!

drummer
13.11.2005, 14:41
türk milleti ne hale gelmiş
yada ne hale getirmişler.
tam okumayan bir toplum olmuşuz.
neden okumayıp bilgi sahibi olmuyoruz,bu çağa yakışacak bir durummu bu.
bilgi çağı diyoruz,ama bir iki satır yazıyı okuyup anlamadan,başlığa bakıp ön yargıyla hareket edip verilen mesajı bile anlamaya çalışmıyoruz.

dj_sado_88
13.11.2005, 14:51
ben kulüp tutmam çocuk: hacı dikkat edin ATA bütün takımlar benim diyo ayrım yapmıyo

bektasi
13.11.2005, 15:03
türk milleti ne hale gelmiş
yada ne hale getirmişler.
tam okumayan bir toplum olmuşuz.
neden okumayıp bilgi sahibi olmuyoruz,bu çağa yakışacak bir durummu bu.
bilgi çağı diyoruz,ama bir iki satır yazıyı okuyup anlamadan,başlığa bakıp ön yargıyla hareket edip verilen mesajı bile anlamaya çalışmıyoruz.

sen hic merak etme drummer efendi TÜRK MILLETI´ne hic bir sey olmaz Hic bir Kuvvet Türkiyeyi degistiremez .siteye yapistirdigin Alintiyi itina ile okudum.acmis oldugun Topicle hic uzaktan yakindan alakasi olmadigini anlasiliyor..
lütfen saga sola tas atip ortami karistirma.......
sen kendine dikkat et!

Arif Coşkun
13.11.2005, 15:15
sen hic merak etme drummer efendi TÜRK MILLETI´ne hic bir sey olmaz.siteye yapistirdigin Alintiyi itina ile okudum.acmis oldudun Topicle hicmi hic uzaktan yakindan alakasi olmadigini anlasiliyor..
sen kendine dikkat et!
Hiçmi merak etmezsiniz,hiç mi düşünmek istemezsiniz.Ne güzel Durummer arkadaşımız bir konu açmış,hoşunuza gider,gitmez size sadece bir iki kelime yorum yapmak düşer sanıyorum. Ben bilmiyordum örneğin hangi takıma sempatisi olduğunu. Şimdi öğrenmiş oldumki hiç bir takımlı olduğunu belli etmez ve dermişki hepsi benim takımım sayılır ayrım yapamam.Buda onun ne kadar önemli bir büyük devlet adamı olduğunun bir kanıtı.Öğrenmenin yaşı yoktur.Arkadaşlar.

drummer
13.11.2005, 15:19
sen hic merak etme drummer efendi TÜRK MILLETI´ne hic bir sey olmaz Hic bir Kuvvet Türkiyeyi degistiremez .siteye yapistirdigin Alintiyi itina ile okudum.acmis oldugun Topicle hic uzaktan yakindan alakasi olmadigini anlasiliyor..
sen kendine dikkat et!

yıllardır insanlar atatürk hangi takımı tutardı diye merak ederler.
fenerlliler atatürk bizim taraftarımızdı,galatasaraylıla r atatürk bizim taraftarımızdı diyorlardı.beşiktaşlılar gene öyle herkes atatürkü sahiplenmeye çalıştı yıllarca.
merak edilen tek bir soru vardı atatürk hangi takımın taraftarıydı yada takım tutarmıydı.
böyle bir soruya cevap da bir dergide yayınlandı.her sorunun cevabı o yazıda var bektaşi efendi.
eğer böyle yazıları ortamı karıştırmak olarak algılıyorsan oda senin bileceğin bir iş.
bu formlardaki düşüncelere saygı göstereceksin.
eğer saygı göstermiyorsan bu formlara yazı yazmayacaksın.

drummer
13.11.2005, 15:23
Hiçmi merak etmezsiniz,hiç mi düşünmek istemezsiniz.Ne güzel Durummer arkadaşımız bir konu açmış,hoşunuza gider,gitmez size sadece bir iki kelime yorum yapmak düşer sanıyorum. Ben bilmiyordum örneğin hangi takıma sempatisi olduğunu. Şimdi öğrenmiş oldumki hiç bir takımlı olduğunu belli etmez ve dermişki hepsi benim takımım sayılır ayrım yapamam.Buda onun ne kadar önemli bir büyük devlet adamı olduğunun bir kanıtı.Öğrenmenin yaşı yoktur.Arkadaşlar.
işte budur
mesajı anlamak önemli.
üstelik nasıl devlat adamı olunur,bir devlet adamı böyle bir konumda iken nasıl davranmalı.
şimdiler gibi tutuğu takımın amigoluğunu yapıp onun şampiyonluklarını görmek için federasyonu etkilememeli.
bu kelimelrden çıkarılacak çok ders var.

FATIMA
13.11.2005, 15:26
BEN BU TOPİC İÇİN SADECE ŞUNU DİYEBİLİRİM...."VALLA YA BAŞLIKTA PROBLEM VAR YADA KONU İÇERİĞİNDE;ÇÜNKÜ HİÇ BİŞEY ANLAMADIM"

serhankaburcuk
13.11.2005, 15:35
Bence rahmetli yaşasaydı ilk önce Kırmızı beyaz renkleri ile Milli takımı daha sonrada hayranlık duyduğu ve Cumhuriyetin temellerini attığı diğer kırmızı beyazlı ekip olan Sivassporu tutardı...Diğer takımlar bence boşuna çırpınıyorlar...

shadow3458
13.11.2005, 15:58
TABİKİ FENERBAHÇELİYDİ............... .....

serhankaburcuk
13.11.2005, 16:02
TABİKİ FENERBAHÇELİYDİ............... .....

Ya ben ne diyorum sen ne diyorsun Sivaslı isen bırak artık şu Fener muhabbetini yaaaa.İki lafından birisi fenerbahçe...

erhan5834
13.11.2005, 16:30
TABİKİ SİVASSPORU TUTAR NEDE OLSA TEMELLERİNİ BURDA ATTI CUMHURİYETİN

shadow3458
13.11.2005, 16:37
[QUOTE=serhankaburcuk]Ya ben ne diyorum sen ne diyorsun Sivaslı isen bırak artık şu Fener muhabbetini yaaaa.İki lafından birisi fenerbahçe...[/QUOT

DOĞRU SİVASLIYIM HEMDE ÖLÜMÜNE KADAR SİVASLIYIM.BURDA NASIL GS LİLER GS Yİ ÖVÜYORSA NASIL BURDA SCHALKE MAÇINDAN DOLAYI GS Lİ VE BJK LİLER FENERLE DALGA GEÇİYORSA BENİMDE FENERBAHÇEYİ SAVUNMA HAKKIM VAR SİVASLI OLMAM FENERBAHÇEYİ TUTMAMA ENGEL DEĞİL BENCE.BİR FORUMAÇILMIŞ SORU SORULMUŞ BENDE CVP VERDİM YORUM YAPMADAN.BUNDA NE GİBİ BİR SAKINCA GÖRDÜN ANLAMIŞ DEĞİLİM ŞAHSİ BİR DERDİN VARSA BENLE BUNU KONUŞABİLİRİZ.SONUÇTA HEPİMİZ MEDENİ İNSANLARIZ DİMİ?BENDE TABİKİ ÇIKIPTA EN BÜYÜK FENER PROPAGANDASI YAPMIYORUM.ATATÜRK BEŞİKTAŞLI DİYEN ARKADAŞADA BANA YAZDIKLARINI YAZDINMI? NEYSE KARDEŞ UZATMAYA POLEMİĞE GEREK YOK BEN TÜM SİVASLILARAI SEVİYORUM SENDE SİVASLI OLDUĞUNA GÖRE KALP KIRMAYA GEREK YOK SAYGI VE SEVGİLERİMLE....

erhan5834
13.11.2005, 16:41
[QUOTE=serhankaburcuk]Ya ben ne diyorum sen ne diyorsun Sivaslı isen bırak artık şu Fener muhabbetini yaaaa.İki lafından birisi fenerbahçe...[/QUOT

DOĞRU SİVASLIYIM HEMDE ÖLÜMÜNE KADAR SİVASLIYIM.BURDA NASIL GS LİLER GS Yİ ÖVÜYORSA NASIL BURDA SCHALKE MAÇINDAN DOLAYI GS Lİ VE BJK LİLER FENERLE DALGA GEÇİYORSA BENİMDE FENERBAHÇEYİ SAVUNMA HAKKIM VAR SİVASLI OLMAM FENERBAHÇEYİ TUTMAMA ENGEL DEĞİL BENCE.BİR FORUMAÇILMIŞ SORU SORULMUŞ BENDE CVP VERDİM YORUM YAPMADAN.BUNDA NE GİBİ BİR SAKINCA GÖRDÜN ANLAMIŞ DEĞİLİM ŞAHSİ BİR DERDİN VARSA BENLE BUNU KONUŞABİLİRİZ.SONUÇTA HEPİMİZ MEDENİ İNSANLARIZ DİMİ?BENDE TABİKİ ÇIKIPTA EN BÜYÜK FENER PROPAGANDASI YAPMIYORUM.ATATÜRK BEŞİKTAŞLI DİYEN ARKADAŞADA BANA YAZDIKLARINI YAZDINMI? NEYSE KARDEŞ UZATMAYA POLEMİĞE GEREK YOK BEN TÜM SİVASLILARAI SEVİYORUM SENDE SİVASLI OLDUĞUNA GÖRE KALP KIRMAYA GEREK YOK SAYGI VE SEVGİLERİMLE....
SAVUNMA HAKKIN VARDA BABACAN BURDA SAVUNMAN BİRAZ YANLIŞ SİVASIN SİVASLININ SİTESİNDE FENER SAVUNMAK NEKADAR MANTIKLI FENERİN SİTEDE BİZ SAVUNMAYI BIRAK ÜYELİK ALIYORUZ İPTAL EDİLİYOR..

shadow3458
13.11.2005, 16:45
[QUOTE=shadow3458]
SAVUNMA HAKKIN VARDA BABACAN BURDA SAVUNMAN BİRAZ YANLIŞ SİVASIN SİVASLININ SİTESİNDE FENER SAVUNMAK NEKADAR MANTIKLI FENERİN SİTEDE BİZ SAVUNMAYI BIRAK ÜYELİK ALIYORUZ İPTAL EDİLİYOR..

ARKADAŞIM HAKLILIK PAYINIZIN OLDUĞUNU BİLİYORUM AMA BENDE DİYİYORUMKİ BU İNCE DÜŞÜNCELERİNİZİ NEDEN BURDAKİ GSLİ BE BJK Lİ ARKADAŞLARA DA SÖYLEMİYORSUNUZ.BEN BUNU DİYİYORUM YOKSA TABİKİ BURDA NE FENER NE GS NEDE BJK YADA HERHANGİ BİR TAKIMI DESTEKLEMEK SAVUNMAK YANLIŞ BENDE 32 YAŞINDA BİRİYİM ÇOCUK DEĞİLİM AMA BU HASSASİYETİNİZİ SADECE BANA YAPMAYIN BEN FENERBAHÇE İÇİN BİR HEMŞERİMLE KÖTÜ OLMAK İSTEMEM BUNU BİLİN YETER.

1967DERNEK_BASKANI
13.11.2005, 17:29
EMİNİM ULU ÖNDERİMİZ M.KEMAL ATATÜRK'DE BUGUN YASAMIS OLSAYDI CUMHURİYETİN TEMELİNİ ATTIĞI BU ŞEHRİN TAKIMI OLAN

SİVAS SPORMUZU TUTARDII..........!!!!

1967_DERNEK_10UR
13.11.2005, 17:31
TABİ Kİ SİVASSPOR..CUMHURİYETİN TEMELENİ BURDA ATILDI..