Orijinalini görmek için tıklayınız : Basınımızdaki "Fanatizm Lobileri"

alaybeyi
06.03.2012, 15:31
Basın ahlak yasalarına uymayı taahhüt eden anlı şanlı medyamızın popüler kalemşörlerinin kendimi bildim bileli Futbol konusunda oluşturdukları "Fanatizm Lobilerine" her zaman hayret ederek ve irkilerek bakarım.
Bana göre ligleri kirleten ve şaibe katanlar da bu "Fanatizm Lobilerini" oluşturanlardır.
Ekonomik olarak kapanması zor bir denklikte yarıştırıldıkları yetmezmiş gibi, bir de bu "Fanatizm Lobilerinin" yapmış olduğu etkili yayınlarla Anadolu Takımları her zaman müsabakaya 2-0 mağlup başlarlar.
Yaptıkları milyonlarca AVROluk transferlerle onların bir tek oyuncuya verdiği paradan daha az bir bütçe ile yönetilen kulüpleri, fahiş hakem hataları desteği ile yenebilmiş olmak onlar için BÜYÜK(!) zaferlerdir ve bu sıradan galibiyeti anlatırken de abartının sınırı yoktur onlar için.
Yendiği zaman yere göğe sığdıramazlar fanatiği oldukları takımın galibiyetini. Destanlar eşliğinde anlatırlar ve hocalarının ne büyük bir taktik zekasına sahip olduğunu ballandırarak anlatmayı gazetecilik sayarlar.
Velev ki yenilmiş olduklarında da karşı takımın nasıl kazandığından çok fanatiği olduğu takımın nasıl yenildiğidir gündem konuları.
Emeğe saygıları da olmaz bunların.
İşte son Sivasspor-Galatasaray maçı örneğinde olduğu gibi.
Sıradan bir lig maçı ve Galatasaray'ın normal şartlar dahilinde alabileceği bir sonucu, var olan hakem hatalarını da görmezden gelerek abartmak "Fanatizm Lobiliği" yapmak değil de nedir?
Bütün bu rezalet yetmezmiş gibi güya Macaristan basınından alıntı yaparak "GALATASARAY DİĞERLERİYLE DALGA GEÇİYOR" manşetini atarak kendi söyleyemediğini başkasına söyletmek büyük bir ahlak zaafiyetidir bana göre.
Futbolun üç ihtimalli bir spor olduğunu unutarak ve aradaki ekonomik uçurumu görmezden gelerek maç yorumlamak ve DİĞERLERİNİ eğlencelik çeşni olarak görmek sportmenlik ruhuna uymaz.
Büyük diye tabir edilen kulüpleri büyük yapan ne ekonomik gücüdür, ne takım kalitesi... Onların büyüklüğü bu milletin büyüklüğünden gelir. Bugün büyük diye baş üstünde tutuklarını yarın yenisi ile değiştirecek olanda bu millettir. Bu nedenle Süper Lig'de mücadele veren her takımın emeğine saygı duyulmalı ve birilerini överken birilerini incitmemeye dikkat edilmelidir.
Biliyorum benim bu yazdıklarımın hiç bir hikmet-i harbiyesi olmayacak.
Sivasspor zaman içinde bu fanatiklerini takımlarını yendiği de olacak ve yine bu fanatikler nasıl kaybettikleri hakkında konuşarak Sivasspor'un emeklerine saygı duymayacaklar.
Benim derdim bu adaletsizliği düzeltmek değil sadece gördüğüm hakkızlığı anlatabilmek çabasıdır.

Metal Gear
06.03.2012, 18:16
Bu konuda basına çok çok suç bulmuyorum.emeğe saygısızlıkalrı çok ama nerde para arsa oraya yatırım yapıyorlar sonuçta..
Sivas'ta 100 bin FB'li bir o kadar GS'li BJK vb varsa,Kayseri'de,Erzurum'da,Ko nya'da,Tokat'ta,Samsun'da durumlar bundan farklı değilse,o medyaya da kızmaya çok yüzümüz olmamalı..Önce bizler İstanbul takımalrından ve medyasından uzak duracağız,onlara hiçbir yönden destek vermeyeceğiz.Sivaslıyım diyene,Erzurumluyum diyene,Kayseriliyim diyene hangi takımlısın diye sormanın ayıp olduğu bir gün gelirse o gün her şey adil olacaktır..

ozledımeskıyı
06.03.2012, 18:28
Bu konuda basına çok çok suç bulmuyorum.emeğe saygısızlıkalrı çok ama nerde para arsa oraya yatırım yapıyorlar sonuçta..
Sivas'ta 100 bin FB'li bir o kadar GS'li BJK vb varsa,Kayseri'de,Erzurum'da,Ko nya'da,Tokat'ta,Samsun'da durumlar bundan farklı değilse,o medyaya da kızmaya çok yüzümüz olmamalı..Önce bizler İstanbul takımalrından ve medyasından uzak duracağız,onlara hiçbir yönden destek vermeyeceğiz.Sivaslıyım diyene,Erzurumluyum diyene,Kayseriliyim diyene hangi takımlısın diye sormanın ayıp olduğu bir gün gelirse o gün her şey adil olacaktır..

Aynen katılıyorum sen memleketin takımına karşı istanbul yalakalığı yap her türlü şere***sizliğe karışmış adamları destekle biz de bu adamları içimizde barındırıyorsak susmak farz olur.

58MUAMMER58
06.03.2012, 20:21
:mad:BASIN BUNU İLK DEFA YAPMIYOR şaşırmıyorum bugün belki 15 gazete spor sayfası okudum abartısız söylüyorum hiçbirinde hakemin veremediği penaltı ve kartlardan bahseden yok güya hakem senecyye kırmızı ve penaltı vermeliymiş es geçmiş gs nin hakkı yenmiş kaanın eboue ye yaptığı harekete kırmızı vermeliymiş filan:mad: gs sivası yerle bir etmiş darma daın etmişmiş tarlada sivasspora futbol dersi vermişmiş vs vs bunada çok şaşmamak lazım eğer bu şehrin insanları şu gün olmuş hadi alex yerleştir 5.diye bağırıyorsa haydi necati tak 4.yü diye bağırıyorsa hadi ouresma tak şu golü diye bağırıyorsa yalakalığın cılkı çıkıyorsa basına çok suç bulmamak lazım onlar işini yapıyor adam gibi çıkıp yenseydik herkes eşşek gibi sivassporu konuşurdu olmadı işte :mad:

ozsivasli58
06.03.2012, 23:46
yeneceğiz ama hakemler izin vermez. 5.dakikada penaltı kırmızı kartı verse yeneriz.hakemler Sivasın alın terini çalıyor.sezon başından beri hep hakemlerden kaybediyoruz çok bir şey istemiyoruz dürüstlük adil yönetim.alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste.Sivas'ımıza Trabzon maçında başarılar.canığönülden başarılar diliyorum.

Ferhat06
07.03.2012, 10:05

Bu bilinci biz oluşturacağız,inatla bunun mücadelesini vereceğiz.Sivaslı bir insanın, İstanbul takımını tutmasının abes olduğunu anlatacağız.Örnek olarak GS'ı alalım ;GALATASARAY LİSESİ mezunu değilsin ,İstanbul burjuva sınıfına mensup değilsin,beyaz Türk değilsin özbeöz kalın TÜRK'sün üstelik benim gibi Ferhat bostan 'nın yağcı sokağında doğmuşsun;' senin GALATASARAY ile ne alakan var' diye sormak lazım.