Orijinalini görmek için tıklayınız : 3.LİG RUHU!!!
DOGU_BEY 17.03.2012, 23:38 3.LİGDE, SÜRÜNDÜĞÜMÜZ GÜNLERDE BU TAKIMI İÇİN HER ŞEYİNİ VEREN NEREDEYSE TAKIMIYLA GÜLÜP AĞLAYAN TARAFTARLARIMIZ VE O RUH NEREDE? ESKİDEN SİVAS DEPLASMANI DEDİN Mİ HAKEMLERİN VE RAKİP TAKIMLARIN KORKA KORKA GELDİĞİ MAÇLAR AKLA GELİRDİ..O GÜNLERDEKİ TARAFTARIMIZ SAHAYA ATLAYACAK TELLERİ KIRACAK KADAR FANATİK VE SİVAS SEVDALISIYDI...3.LİGDE KÖY TAKIMLARIYLA OYNADIĞIMIZ MAÇLARA BİLE OTOBÜS OTOBÜS GİDECEK KADAR VEFALI VE TAKIMINA YÜREKTEN BAĞLIYDI...ŞİMDİ NE OLDU PEKİ, NE ZAMANDIR HAYALİNİ KURDUĞUMUZ SÜPER LİGE ÇIKMIŞIZ AVRUPA KAPILARINDAN DÖNMÜŞÜZ AMA BİR BAKMIŞIZ Kİ BİZİM O TARAFTARLAR GİTMİŞ YERİNE KOYUN KAFALI, ÇEKİRDEK YEME HASTALIĞINA TUTULMUŞ, VURDUMDUYMAZ SEYİRCİ BOZUNTULARI GELMİŞ...BUGÜNKÜ ORDU MAÇINDA GÜYA EN AZINDAN SES GETİRECEK KADAR BİR PROTESTO YAPMAK İSTEDİK AMA NERDEEEE!!! STATTA BUGÜN ORDU MAÇINDA YAŞADIĞIM OLAYI YAZAYIM DA VARIN SİZ DÜŞÜNÜN ARTIK DURUMUN NE KADAR VAHİM OLDUĞUNU!!!!
''Sözüm ona Sivas maçını izlemeye gelen birçok vurdumduymaz ve sahne dekoru seyirci bozuntularına diyecek lafım yok... Siz böyle mal gibi koyun gibi susmaya devam edin size semer vuran da olur, ip bağlayıp gezdiren de olur...Tribündeyiz 2-3 kişi lig tv dışarı diye bağırıyoruz yanımzıda arkamızda oturan mal beyinliler gülüyorlar bu tezahürata! Ne gülüyorsunuz dedim dönüp tersledim tamam kardeşim sen bağırmana devam et bişey diyen yok diyor! Orda ağzıma geleni söylüyorum lafı dokundurrak konuşuyorum adamlarda çıt yok! Demek ki karaktersizlik koyunluk bunların kanına işlemiş! Ne yazık ki bizde taraftardan çok ot değil de çekirdek yemeyi seven koyunlarımız var!!!
Sonuna kadar katılıyorum ağzına sağlık.
asabibaba 18.03.2012, 00:02 o zamanlar 20 li yaşlardaydık DOĞU kardeş şimdi 40-50 arası onlar yenilerde o aralar İSTANBUL takımlarına karıştı 10 - 15 sene sabretmek gerekecek sanırım :confused::confused::confused:
hasanim58 18.03.2012, 00:15 valla haklisin gardas diyecek bisey bulamiyorum yazik ya nerden nerelere geldik ama takimimizin kiymeti maalesef bilinmiyo sozle olmuyo ozde olmak lazim sonuna kadar gitmek lazim ama nerde bizdeeeee o ellere has anasini satiyim
benozgurr 18.03.2012, 00:34 Ya arkadaşlar taraftarlık bir kültürdür bunu edinmek lige yeni çıkmış ve daha önce hiç çıkmamış bi takım için biraz zaman alır.
Benim yaşım 30, Sivasspor 3. ligdeyken maçlarına giderdim tribünler dolardı ancak yine doğru düzgün tezahurat olmazdı. En fazla kırmızı beyaz şampiyon sivas bunun dışında yine pek bi destek yoktu, genel itibari ile rakiplerimizde ilçe takımlarıydı onlarda da olmazdı ki bizler onlardan öğreneydik. Amigo postacı bir oraya koşardı bi diğer tarafa.
Millet daha yeni sivassporlu taraftar olmaya başlıyor daha önce sivassporlu seyirciydi. Şuan da ki taraftarın çoğu daha önce sivassporu 2. takımı olarak görüyordu ne zaman sivasspor süperlige çıktı yeni yeni sivasspor taraftarı olmaya başladı.
Yani demem o ki örneğin bursadaki adam 15 yıldır kendi şehrinin takımı 1.ligde olduğu için Bursasporluydu 2. bi takımı olmadı ama bizde 1.lige çıktık çıkalı çekirdek bi taraftarımız olmaya başladı. Belki geçen yıla nazaran seyirci sayısında azalma olabilir ama tezahurat yapan sayısı artıyordur en azından tv den ses ole geliyor.
Aslında taraftarın maça gelmemesinde yönetiminde suçu var sezon başından bu yana bi çok arkadaş bahsetti yaşadığı sorunları ama çözüm bulunamadı (günümün en az 4-5 saatinde bu site açık ve takip ederim yazılanları)
Stadın kapıları bi çok maçta geç açıldı millet maç başladıktan sonra maça girdi bunu bende yaşamıştım sivas ta olduğum dönemde cevaplanması gerekmez mi neden stadın kapısı geç açılıp taraftar stada geç alınır? Kapıların erken açılması hem taraftarı hem oyuncuyu havaya sokmaz mı? Rakip üzerinde baskı oluşturmaz mı? Oyuncu ısınmaya ilk çıktığında 1000 raraftar görmesi var 5000 taraftar görmesi var (tam zaten dolmaz da).
Artı güvenlik sorunlarından bi çok kişi şikayetçi, taraftar pankart hazırladığını söylüyor ancak sahaya alınmadığını davul getirildiğini sahaya alınmadığını söylüyor birilerinin bunları çözüme kavuşturması gerekmez mi?
Bunlar benim takip edebildiğim sorunlar o ortamı paylaşanlar mutlaka daha farklı sorunlarda yaşıyordur, bunlarla ilgilenilmeli sorunlar çözülmeliki insanlar şevklensin ya haydi maça gidelim deyince arkadaşına karşıdakinin aklına soru gelmesin hadi gidelim desin. SADECE Bİ İZLENİM.
şarkışla 58 18.03.2012, 07:43 3.Lig günleri yani en az 20 yıl olmuş.Yani O gün 16-18 yaşlarında olan kişiler bugün 36-40 olmuşlar.Bu adamların yerleri doldurulmamış.Şu günlerde 16-18 olanların çoğu büyük takımların peşindeler.Ayrıca birşeye özlem farklıdır,o şeye sahip olunca bir doygunluk olur.Ben İst dayım.Eski adıyla 2. Ligdeyken özellikle İBB maçları yoğun SİVASSPOR taraftarı gelecek diye İnönü de oynanırdı en az 20-25 bin.Şimdi süper lige çıkıldı bırakın 20-25 bini 20-25 kişiye düştük.Face de bazen yazılıyor İst.maçlarda niye yerimizi dahi dolduramıyoruz diye.Bizim SİVAS lılar rakip takımın yerini doldurmakla meşguller.Ben SİVAS a gittiğimde muhakkak maça giderim.Stadda bazı eksikler var.Mesela bando,elinde mikrofon bir amigo,staddan sürekli taraftrı coşturacak anonslar.Mesela hiç ben stadda büyük bir pankart,bayrak falan hiç görmedim.Mesela forma,herkes günlük kıyafetle maça geliyor.Stadda bağırıyorsun hemen yanındakiler başlıyor kızmaya.Ayağa kalkıyorsun otur maçı izleyemiyoruz.Bir değil iki değil sende ona uyuyorsun sonunda.
eneskeskin 18.03.2012, 09:10 Süper Lig'e çıkmakla olmuyor bu iş taraftarından koptu Sivasspor, insanlar kulüpten koparıldı, ne oluyor ne bitiyor kimsenin haberi yok hele bu sene şike meselesi iyice soğuttu taraftarı
Yazmakla çizmekle olmaz arkadaś gònúl insanin içinden gelecek hani bizim irda bir sóz var gónúlsúz it davara gitmez...
Genel olarak ruhsuz tepkisiz bir taraftar topluluğumuz var. Kaç haftadır hakem hatalarından hakkımız yenmiş ilk 4 hedeflerken ilk 8 bile riske girmiş. Ordu maçında patlama beklerken taraftar aynı tas aynı hamam. Biz böyle oldukca çoook hakkımız yenir.
Bir de sözüm yönetime , Özel güvenlik elemanları kendilerini ne sanıyorlarsa pankartları,kağıt konfetileri,gazeteleri,bayrak cubuklarını içeri almıyorlar. Bu gibi materyaller taraftarı coşturacak etki yapıyor. Dünki maçta tribünde gezdirilen kuddusi fotosu bile taraftarı hareketlendirdi. Yönetimin bu işe el atması lazım. Yönetimin kendi dağıttığı bayraklar bile içeri alınmıyorsa sorun büyük demektir. Ya da bir açıklama yapılsın hiçkimse atkı harici bişey getirmesin maça denilsin.
B.DUMANLI 18.03.2012, 12:45 Ben su andaki mevcut potansiyeli bile dahi gelecekte kaybedecegimizi düsünüyorum.Sivas´a yeni istihtam yerleri acilmadigi sürece ,genclik sansini büyük sehirlerde ariyor.Kirsal yerlerden Sivas´a göc cagaliyor,onlarda gecim derdinde.Bu isin 3.lig ruhuyla yakindan uzaktan alakasi yok.20 yil önce sartlar daha bir bambaskaydi.Sivas´in bir dikim evi vardi,orasi kapatildi.Cumhuriyetin temelinin atildigi,Atatürk sehri olan Sivas´da insanlar neden ekonomik acidan geri birakilmak isteniyor,neden bu sehrin önemi kulak ardi ediliyor.Neden insanlar göce zorlaniliyor.Bir kac kücük isletmeyle bu isin yürümüyecegi belli degilmi?
selimdelen 18.03.2012, 13:32 1 RAKİP TAKIMLARIN KORKA KORKA GELDİĞİ MAÇLAR AKLA GELİRDİ.. TARAFTARIMIZ SAHAYA ATLAYACAK TELLERİ KIRACAK KADAR FANATİK VE SİVAS SEVDALISIYDI
1 RAKİP TAKIMLAR KORKARAK SİVASA GELMESİN TELLERİ KIRICAK SAHAYA İNECEK KADAR FANATİK OLMADANDA GAYET GUZEL FUTBOL KEYİFLİ OLABİLİR
2 BİZİM O TARAFTARLAR GİTMİŞ YERİNE KOYUN KAFALI, ÇEKİRDEK YEME HASTALIĞINA TUTULMUŞ, VURDUMDUYMAZ SEYİRCİ BOZUNTULARI GELMİŞ...
2 BEN STADDA HİÇ ÇEKİRDEK YEMEDİM DİYEN YALAN SÖYLER FANATİK OLMASADA BİLETİNİ ALMIŞ STADA GELMİŞ İNSANLARA BU SÖZLER YİGİDOYA YAKIŞIK ALMAZ
3''Sözüm ona Sivas maçını izlemeye gelen birçok vurdumduymaz ve sahne dekoru seyirci bozuntularına diyecek lafım yok
3 BİLETİNİ ALIP GELEN HER BİREYİN SİVASSPORA DESTEK OLDUGUNU UNUTMAMAK LAZIM
4 Ne gülüyorsunuz dedim dönüp tersledim tamam kardeşim sen bağırmana devam et bişey diyen yok diyor! Orda ağzıma geleni söylüyorum lafı dokundurrak konuşuyorum adamlarda çıt yok!
4 YANİ STADDA KÜFÜR OLMASIN DİYE YALANDAN UGRASILIYOR DEMEKKİ SİZİN GİBİ BİRİ AGZINA GELENİ YOKTAN YERE SÖYLÜYEBİLİYOR SANKİ BUNU YAPMAYANLARDA KOYUN KAFALI GERİ ZEKALIMIŞ GİBİ GÖSTERİYORSUNUZ
statda durdugun yerde bagırıp sag sola saldırıp heyecan arayan ona buna satasanlar FANATİK oturup sesizce izleyen koyun kafalı KUSURA KALMA KARDEŞ SENİN İSTEDİĞİN GİBİ BİR SİVASSPOR TARAFTARI OLACAKSA HİÇ OLMASIN RAKİPLER TARAFTARDAN KORKMASIN SAHA İÇİNDEKİLERDEN KORKSUN TARAFTAR GELEN RAKİPLERE KARANFİL VERSİN EN İYİ SEKİLDE AGIRLASIN BİZLERE YAKISAN BUDUR
üçyıldız58 18.03.2012, 15:27 kardeş seni en iyi anlayanlardan biriyim aynı düşüncelere sahibdik taki geçen sene fenerbahçe maçına kadar.
sonra bir baktım kendimize boşyere zarar veriyoruz bıraktım bence sende biletini al bir poşette çekirdek çekirdeğini çitlet maçını izle evin yolunu tut
zira sana birşey oldunmu senin arkanda duracak ne bir taraftarın nede bir yönetimin var dün maça gidenler gördü stadyumun etrafındaki kar yığınını ayağım kaydı düştüm bileğimi incittim kızgınlıkla sivas burokrasisi bakanın peşinde koşacağına işlerini yapsınlar dedim
vatandaşın biri gardaş buraya siyaset sokma dedi bir kaç kişi daha girdi olaya konu chp milletvekilimizin trabzon maçıyla ilgili verdiği önergeye geldi biri diğer vekillerimizde altına imza ataydı neden sahip çıkmıyorlar dedi baktım konu büyüdü artık sivasın vede sivassporun menfaatleri değil iş kişisel kavgalara dönüştü konuyu kapattım
sonra içeri girdik ya polis elimizdeki gazeteyi alıyor ne kadar komik bir durum anlamıyorum bize bu neden reva görülüyor
sonra içerde iki polis devamlı fotoğraf çekiyor sanki orda vatanı bölmek için toplandık
dün neticede vatandaşın birinin fotoğrafı çekildi adam çıldırdı zor sakinleştirdim
bence herşeyi zamana bırakmak lazım bu insanların bazı şeyleri anlaması için;
bu takımın 2. lige düşmesi lazım
58 SiVaSıM 58 18.03.2012, 16:51 SİVASDA yeni yeni futbol kültürü oluşuyor 7 senedir süper ligdeyiz zaten taraftar gruplarının kendinden haberi yok
DOGU_BEY 18.03.2012, 16:53 1 RAKİP TAKIMLARIN KORKA KORKA GELDİĞİ MAÇLAR AKLA GELİRDİ.. TARAFTARIMIZ SAHAYA ATLAYACAK TELLERİ KIRACAK KADAR FANATİK VE SİVAS SEVDALISIYDI
1 RAKİP TAKIMLAR KORKARAK SİVASA GELMESİN TELLERİ KIRICAK SAHAYA İNECEK KADAR FANATİK OLMADANDA GAYET GUZEL FUTBOL KEYİFLİ OLABİLİR
2 BİZİM O TARAFTARLAR GİTMİŞ YERİNE KOYUN KAFALI, ÇEKİRDEK YEME HASTALIĞINA TUTULMUŞ, VURDUMDUYMAZ SEYİRCİ BOZUNTULARI GELMİŞ...
2 BEN STADDA HİÇ ÇEKİRDEK YEMEDİM DİYEN YALAN SÖYLER FANATİK OLMASADA BİLETİNİ ALMIŞ STADA GELMİŞ İNSANLARA BU SÖZLER YİGİDOYA YAKIŞIK ALMAZ
3''Sözüm ona Sivas maçını izlemeye gelen birçok vurdumduymaz ve sahne dekoru seyirci bozuntularına diyecek lafım yok
4 Ne gülüyorsunuz dedim dönüp tersledim tamam kardeşim sen bağırmana devam et bişey diyen yok diyor! Orda ağzıma geleni söylüyorum lafı dokundurrak konuşuyorum adamlarda çıt yok!
4 YANİ STADDA KÜFÜR OLMASIN DİYE YALANDAN UGRASILIYOR DEMEKKİ SİZİN GİBİ BİRİ AGZINA GELENİ YOKTAN YERE SÖYLÜYEBİLİYOR SANKİ BUNU YAPMAYANLARDA KOYUN KAFALI GERİ ZEKALIMIŞ GİBİ GÖSTERİYORSUNUZ
statda durdugun yerde bagırıp sag sola saldırıp heyecan arayan ona buna satasanlar FANATİK oturup sesizce izleyen koyun kafalı KUSURA KALMA KARDEŞ SENİN İSTEDİĞİN GİBİ BİR SİVASSPOR TARAFTARI OLACAKSA HİÇ OLMASIN RAKİPLER TARAFTARDAN KORKMASIN SAHA İÇİNDEKİLERDEN KORKSUN TARAFTAR GELEN RAKİPLERE KARANFİL VERSİN EN İYİ SEKİLDE AGIRLASIN BİZLERE YAKISAN BUDUR
burda kimsenin taraftarlığını ölçmüyoruz acı gerçekleri söylüyoruz yarası olan gocunur ve üstüne alınır...sen karanfil çiçek miçek vermeye devam et, hakkın yenilince susmaya devam et...ve sadece şu sorumu cevapla kaç torba çekirdek yedin maçta ve kaç kere haksızlık karşısında sesini çıkardın da tepki koydun? lig tv dışarı diye bağırmak küfürse evet ben en kralını ettim var mı bi karın ağrın?????
34orhan58 18.03.2012, 18:12 bazı değerler kaybedince anlaşılırmış
guvenlıkçiler işini cok abartıyor, sankı mılletın elindekı bayrak,pankart vs yasadışi,provakatif malzemeler sankı,sıze yemın ederım bu sene yanılmıyorsam gayserı maçıydı davullarımızı emnıyet icerı almadı,maç başladı bıraz bağırdık çağırdık gerı verdıler,ts maçında maraton trıbun onunde cevık jopla daldı karsılık versen macta trıbune gıremeyecen bır moka yaramayacak,sorun çok fislenme çok bu sene sırf ts macından 10 arkadas trıbune gırmeme ve 300 tl para cezası aldılar,
benozgurr 18.03.2012, 19:41 burda kimsenin taraftarlığını ölçmüyoruz acı gerçekleri söylüyoruz yarası olan gocunur ve üstüne alınır...sen karanfil çiçek miçek vermeye devam et, hakkın yenilince susmaya devam et...ve sadece şu sorumu cevapla kaç torba çekirdek yedin maçta ve kaç kere haksızlık karşısında sesini çıkardın da tepki koydun? lig tv dışarı diye bağırmak küfürse evet ben en kralını ettim var mı bi karın ağrın?????
değerli bi kardeşimiz olduğunu düşünüyorum zira senin sayende takımımızla ilgili bi çok haberi erkenden öğrendik ve bu siteye takip edenler bilirler ki iyi bi sivassporlusun fakat bazen düşüncelerini anlatırken üslubunun çok doğru olmadığını düşünüyorum oysa anlattıklarında haklı olduğun konulardan bahsederken haksız gibi görünüyorsun ağır ithamlarda bulunuyorsun bu hoş değil sana yakışmıyor. Belki insanlar maçta bağırmıyordur ama bi sürü sivasspor ürünü alıyodur belki farklı bi şekilde sivasspor menfaatine bir şey yapıyordur ancak sen o adama maçta bağıırmıyor diye ağır sözler ediyorsun, düşüncelerime katılmaya bilirsin ama bence bi düşün.
Eğer ki geçmişte dolu tribünler vardıysa ve bugün tribünler boş ise mutlaka herkes bi yerde yanlıiş yapıyordur bunda yöneticilerin suçu var yeteri kadar ilgilenmedkleri için taraftar gruplarının suçu var gençleri tribünleri dolduramadıkları veya en azından yeteri kadar çoğunluğu sağlayamadıkları için, taraftarların suçu var sevdalarından kolayca vazgeçtikleri ya da en azından uzaklaştıkları için ayrıca hepsinin genel suçu var koordineli bir bütün olamadıkları ve tam anlamı ile sivasspor paydasında toplanamadıkları için (hatırlanırsa mecnun başkanın en çok istediği konulardan birisi taraftar gruplarının birleşmesiydi peki olmayışının nedeni sivassporun menaatinden daha mı büyüktü). En kötüsü ise herkes sorunu buluyor buralarda sorun var diye biliyor ancak kimse çözüm için harekete geçmiyor ne yönetimden ne taraftar gruplarından ne de taraftarlardan. Dolayısıyla biz ancak taraftar kısmından baka bliriz ve ne zaman gerçek lider vasıflı, doğru, karakteri düzgün ve herkes tarafından bu özellikleri kabul edilir güven kazanmış, küçüklerine örnek olabilen, doğruyu duyunca doğru diyen hatayı görünce ise karşısındakini kucaklayarak hata yaptığını anlatan sivassporlu değil sivassporlular bulduğumuz zaman yani haydi mahalle maça deyince herkesi maça götürecek insanları bulduğumuz zaman sorun çözülmüş olur diye düşünüyorum. Sadece bi düşünce.
58MUAMMER58 18.03.2012, 19:45 :mad:öncelikle ben farklı pencerelerden değerlendireceğim ben 5 yaşından beri sivassporu takip eder severim 2.ligden beri elimden geldiği kadar istanbuldaki 3 5 maç hariç tüm maçlarına ankaradaki 8maçına gittim sivassporun 2.ligde diyarbakırla berabere kalıp 3. ligdeki kabus yıllarına düştüğünü gol duasına çıkıldığı zamanları bilirim 9 binkişilik stada 15000 kişi geldiği zamanıda bu ruh işi değildir sosyal ekonomik durumlarda önemlidir olimpiyata 35 bin kişiyle ibb maçında inönüde 30 bin kişiyle alisamiyende 25 bin kişiyle destek olduumuz zamanlarda oldu trübünlere baktıımızda seyirci profili genellikle 30-60 yaş arası olduu açık şekilde görülmektedir yeni nesil gençlik sivası bilmiyor sevmiyor sivasla kendini bağlı görmüyor ağırlıklı olarak 3 büyütülmüş takımları tutuyor malum sivas nüfusu tek ırktan tek etnik kökenden oluşmuyor sevenimiz var sevmeyenimiz var son zamanlardaki seyirci azlığının nedeni stadlardaki olumsuz şartlar öyle ağırki 2 3 noktada arama yapılıyor bayraklardaki borular alınıyor siğara içmek yasak küfretmek yasak sahaya sinirlenip yabancı cisim atmak yasak tesbihle tarakla çakmakla girmek yasak bk yoluna para cezasına carptılabilirsiniz bilinçli taraftar için bu bahanelerin hiçbiri geçerli değil sivasta eskiden iyi günde kötü günde yağmur kar fırtınada kemikleşmiş 7 8 bin taraftar vardı şimdi 2 bine düşmüş iyi kötü kale arkalarında destek veren taraftar grupları vardı onlarda azalmış bana göre bunun nedenide geçen yıl son fb maçındaki yaşananlar ve haksız şekilde şikeyle adımızın anılması büyük etken olmuştur :mad:
:mad:öncelikle ben farklı pencerelerden değerlendireceğim ben 5 yaşından beri sivassporu takip eder severim 2.ligden beri elimden geldiği kadar istanbuldaki 3 5 maç hariç tüm maçlarına ankaradaki 8maçına gittim sivassporun 2.ligde diyarbakırla berabere kalıp 3. ligdeki kabus yıllarına düştüğünü gol duasına çıkıldığı zamanları bilirim 9 binkişilik stada 15000 kişi geldiği zamanıda bu ruh işi değildir sosyal ekonomik durumlarda önemlidir olimpiyata 35 bin kişiyle ibb maçında inönüde 30 bin kişiyle alisamiyende 25 bin kişiyle destek olduumuz zamanlarda oldu trübünlere baktıımızda seyirci profili genellikle 30-60 yaş arası olduu açık şekilde görülmektedir yeni nesil gençlik sivası bilmiyor sevmiyor sivasla kendini bağlı görmüyor ağırlıklı olarak 3 büyütülmüş takımları tutuyor malum sivas nüfusu tek ırktan tek etnik kökenden oluşmuyor sevenimiz var sevmeyenimiz var son zamanlardaki seyirci azlığının nedeni stadlardaki olumsuz şartlar öyle ağırki 2 3 noktada arama yapılıyor bayraklardaki borular alınıyor siğara içmek yasak küfretmek yasak sahaya sinirlenip yabancı cisim atmak yasak tesbihle tarakla çakmakla girmek yasak bk yoluna para cezasına carptılabilirsiniz bilinçli taraftar için bu bahanelerin hiçbiri geçerli değil sivasta eskiden iyi günde kötü günde yağmur kar fırtınada kemikleşmiş 7 8 bin taraftar vardı şimdi 2 bine düşmüş iyi kötü kale arkalarında destek veren taraftar grupları vardı onlarda azalmış bana göre bunun nedenide geçen yıl son fb maçındaki yaşananlar ve haksız şekilde şikeyle adımızın anılması büyük etken olmuştur :mad:
Forumda sevdiğim takip ettiğim arkadaşlardan birisiniz.Ama kendi siyasi görüşünüzün penceresinden yanlış değerlendirmeler yapıyorsunuz. Ne demek tek ırk tek etnik köken. Eğer sizin beklentinizi karşılayanlardan bahsedersek birçoğunun GS ve Fb'yi tuttuğunu gördüm.Lütfen Sivasspor sayfasına siyaseti sokmayalım Sivasspor bütün Sivaslıların ortak değeridir. Bunun göstergesi Sivas'ın zor zamanında yanında olan Rıza Hoca Malik Ecder Özdemir vebunlar gibi birçok insandır.
58MUAMMER58 18.03.2012, 20:34 Forumda sevdiğim takip ettiğim arkadaşlardan birisiniz.Ama kendi siyasi görüşünüzün penceresinden yanlış değerlendirmeler yapıyorsunuz. Ne demek tek ırk tek etnik köken. Eğer sizin beklentinizi karşılayanlardan bahsedersek birçoğunun GS ve Fb'yi tuttuğunu gördüm.Lütfen Sivasspor sayfasına siyaseti sokmayalım Sivasspor bütün Sivaslıların ortak değeridir. Bunun göstergesi Sivas'ın zor zamanında yanında olan Rıza Hoca Malik Ecder Özdemir vebunlar gibi birçok insandır.
HİÇBİRZAMAN KENDİ GÖRÜŞÜMÜ KİMSEYE DAYATMAM AYRICA SİYASİ BİR YAZI YAZDIIĞIMIDA SANMIYORUM SİVASIN GERÇEKLERİNİ YAZIYORUM KİMSENİN BENİM BEKLENTİMİ KARŞILAYIP KARŞILAMAMASI HANGİ TAKIMI TUTTUĞU İLGİLENDİRMEZ KİMSEYEDE HAKARET ETTİĞİMİDE SANMIYORUM BENİM İÇİN KİM OLURSA OLSUN SİVASIN İYİLİĞİNE ÇALIŞAN DÜŞÜNEN HERKES 1.SINIF SİVASLIDIR IRKÇILIKLA ÖMRÜM BOYU İŞİM OLMADI OLMAZDA GERÇEKLER HERZAMAN ACIDIR
3 ligden beri iyi kötü sivasporumuzun bir çok maçına gittim bir bursa maçını 2-0 dan 3-2 aldık bir o maçı bilirim taraftarın aldırdıgı ..........
eyupkocak 18.03.2012, 21:58 bu sene özel bir nedenden dolayı sivassporun hemen bütün maçlarına gittim bir kaçı eksik türibündeydim Ama açıkça söyleyim sivasta türübün kültürü yok her bir yerden bağırıyor uğultu gibi bir ses çıkıyor buda türübündeki insanları çok sıkıyor bunun tek çözümü taraftar gruplarınını bir noktada toplaamak ve bağırmak İSTEMEYENLERiDE bir yere toplayıp saygı duymak lazım !!!
LÜTFEN BİRİ BU DURUMA ÇÖZÜM BULSUN YOKSA UĞULTUDAN BAŞKA SES OLMAZ !!!
sivasın seyircisi taraftarı bundan fazla olmaz
YENiCERiavrupa 19.03.2012, 10:25 Belcikada yasiyorum sivasda Bikere Sivasin macina gitim oda Sivas Konya macina ... Ben acikca dogru soylemek gerekirse maci felan izlemedim 90dk destek verdim susmayarak Baya seylerde gordum duzen yok dediniz gibi kapicilarda cok ilginc beni stada giriyodum siramdayim elimde biletim war sen hele arkaya gec diyor bende orda sinirlendim guvenlikle kardesim elimde biletim war sen kimsinde beni geri en sondaki siraya gec diyosun ta belcikadan bu mac icin geldim dedim bende inandim dedi guvenlik la sallama diyo avrupa kimligimi gosterince beni aldi iceri ama cok ilginc seyler var sivasda destek vermeye gelince az bi ses var stadyumda ama kufure gelince harbiden tum stad bir agizdan kufur ediyor sasirdim ve ilginc :)
bizim taraftar tavatır küfür ediyor onlar ettikçe millete gülüyor onlar kaza geliyor 90 dakka boyunca devam her kez deyil tabi her yerde 2-3 tane çıkıyorrrrrr..........
sivasspor un maçlarını lig tv den izliyorum. maçlarda bi yiğido gençlik biraz zıplıyor işte. gerisi sinemaya gelmiş gibi sadece bakıyor. hiç bir organizasyon bi tezahürat yok. eskişehir gibi bir tribün kültürü olsa keşke. bando flan..
taraftar dediğin rakibi baskı altına alır.
maç günlerinde 4 eylül stadının etrafında çekirdek kuruyemiş satılmasına izin verilmesin..
badboysefaa 19.03.2012, 11:46 istanbul büyük şehir belediye nin maçlarında hani genelde deplasman takım taraftarlarının sesi çıkar ya işte bizimkide o hesap sivas sahasında değilde deplasmanda oynar gibi oynuyor destek verenide engelleyen ayağa kalınca oturun gardaş laa maçı izleyemioz mantığına sahip bi çok insan var.Yapmayın Allah aşkına nerede bu bilet fiyatları var 5 liraya kahvede izlemek zorken stada canlı atmosfere sokuluyorsunuz ama değerini bilen yok bu takım sahipsiz kusura bakmayın.
son birşey daha bu kopmadaki bi sebepte bana göre futbolcular belki taraftardan destek alamadıkları için böyle olabilir ama bu sezon hangi gol sevincinde taraftara koşmuş söylermisiniz??
favori58 19.03.2012, 12:30 Arkadaşlar Sivas'da maça gelenler genellikle seyirci,taraftar başka bir şey. Beşiktaş,Bursa,Sakarya,Kocaeli vs. tribününde gördükleriniz taraftar,4 Eylül stadındakiler ise seyirci.
Son ordu maçında bunu bir defa daha gördük. Bu işin zamanla filan alakası yok. BANKAsya'ya bile yeni çıkmış takımların taraftarlarına bakıyorum,ortalığı yırtıyor. Bu iş tamamen bilinçli olmaktan geçiyor. Bakın Ordu maçında doğru düzgün ne TFF'yi,Ne Kuddusiyi nede lig tv'yi protesto edebildik.
Bizde her şey sanal! Bu yorumları yapan (bende dahil) eğer üzerimize düşeni yapmış olsak zaten sorun çözülür
kursad1981 24.04.2012, 00:08 3. ligde gercekten farklı bı atmosfer vardı 3 saat once stada gırerdık taraftar takıma daha fazla tutkuyla baglıydı 3.ligde sampıyon oldugumuz sene her deplasmana en az 2000 taraftarla gıderdık hey gıdı gunler hey
dogan5880 24.04.2012, 00:34 arkadaşlar sıvasımız gelışmıyor gelışmeyınce de hıç bışeyde onde olamıyoruz bı 20 sene sonra ancak bugunkı bursasppor yada eskısehır ayarında tarafrarımız olucakk
Arkadaslar,seyirci ayri taraftar apayri,kimseye kizmayin,kimseyi uzmeyin.CEKIRDEKCI gurubun bile sivasspora faydasi var.Maclarda sivasin su kadar seyircisi vardi diyorlar.Bagirmasalarda,dolu stad her zaman iyidir. Bence var olan taraftar guruplarini guclendirmek desteklemek gerek.Evet haklisiniz bir yanlislik var.Bizimle ayni tarihlerde kurulan takimlara bakin,bir tanesi t.s. taraftarina bakin,diger takimlarin kurulus tarihlerinede sizler bakin birde onlara layik gorulen stadyumlarina,dedimya bir yerde cok buyuk bir hata var. Ben kendi adima hatayi disarida aramiyorum,hata biz sivaslilarda.
_DeReBeYi_ 24.04.2012, 03:43 1 RAKİP TAKIMLARIN KORKA KORKA GELDİĞİ MAÇLAR AKLA GELİRDİ.. TARAFTARIMIZ SAHAYA ATLAYACAK TELLERİ KIRACAK KADAR FANATİK VE SİVAS SEVDALISIYDI
Aynen Katiliyorum HER NE OLURSA OLSUN DOGUBEY BİR SİVASLIYA KOYUN KAFALI AT KAFALI V.S HAYVAN BENZETMELERIN BENIMDE HOSUMA GITMEDI TAMAM SENDE HAKLISIN AMA BU SEKILDE YAZMAN HIC HOS OLMAMIS BIDE SU VAR BAZI SEYLERI DISARDA DEILDE KENDI ICIMIZDE ARASAK ORNEGIN BI KALE ARKASINDA GRUP VAR BI MARATONDA BURDA AYRILMISIZ NEDEN BIRLIKTE GUZEL BI SEKILDE TEZAHURAT YAPILMIYOR INSANLARA CAZIP GELECEK TEZAHURATLAR YAPILIPTA INSANLARI O GRUPLARIN ICINE CEKILMIYOR BUNU SORGULAMAK LAZIM ONCELIKLE
DOGU_BEY 24.04.2012, 15:23 Aynen Katiliyorum HER NE OLURSA OLSUN DOGUBEY BİR SİVASLIYA KOYUN KAFALI AT KAFALI V.S HAYVAN BENZETMELERIN BENIMDE HOSUMA GITMEDI TAMAM SENDE HAKLISIN AMA BU SEKILDE YAZMAN HIC HOS OLMAMIS BIDE SU VAR BAZI SEYLERI DISARDA DEILDE KENDI ICIMIZDE ARASAK ORNEGIN BI KALE ARKASINDA GRUP VAR BI MARATONDA BURDA AYRILMISIZ NEDEN BIRLIKTE GUZEL BI SEKILDE TEZAHURAT YAPILMIYOR INSANLARA CAZIP GELECEK TEZAHURATLAR YAPILIPTA INSANLARI O GRUPLARIN ICINE CEKILMIYOR BUNU SORGULAMAK LAZIM ONCELIKLE
hocam ben tüm sivasllar için o kelimeleri kullanmadım zaten haddim değil..kızgınlıkla ruhsuzca maça gelen ve takıma sahip çıkmayanlara dedim...tepkimin dozu aşırı olmuş olabililr bunun için de özür dilerim...diğer görüşlerine katılıyorum...
serrrkan 24.04.2012, 15:52 DOĞU_BEY tepkini anlayışla karşılıyorum.Gerçektende bazen vurdumduymaz taraftarlar benimde çok dikkatimi çekiyor.
Ama üslubun çok ama çok yanlış.Koyun kafalı dediğin o Sivaslı ki buna çok şahit oldum yeri gelir evinin ekmek parasından böler Sivassporuna destek için maça koşar.Herkesin vereceği destek ayrıdır.Kimisi yaşı ilerlemiştir sadece biletini alır parasal destek sağlar. Kimisi hem biletli şekilde girer hemde 90 dk tezahurat yaparak destek verir takımına.Kimiside ücretsiz girer parası yoktur tezahuratını yapar çıkar.Ama şunuda unutmayın Taraftar grupları hariç Sivasspor Taraftarı bu ligin en temiz en yiğit takımıdır.
Gecekondu taraftarı gibi stada zil zurna sarhoş girecekse varsın olmasın öyle taraftar
Bursa taraftarı gibi belinde kasaturalarla girecekse stada varsın olmasın öyle taraftar
Trabzon seyircisi gibi sahaya çakı atacak kadar kalleşleşecekse varsın olmasın öyle taraftar
Beşiktaş taraftarı gibi 90 dk ana-bacı küfredecekse varsın olmasın öyle taraftar
Fenerbahçe taraftarı gibi rakip takım teknik drektörünün kafasını yaracaksa varsın olmasın öyle taraftar
Galatasaray taraftarı gibi çirkefleşecekse varsın olmasın öyle taraftar.
Bu yukarda saydığım taraftar gruplarıda kimse kusura bakmasın bizim Sivaslı bir ağabeyimizin,kardeşimizin b.ku bile etmez! Bunuda herkes böyle bilsin.Onların sesi çok çıkabilir,organize olabilirler ama %90 ya ayyaş ya zübbedir yani adam değildir.Ama sivasımızın adamı ADAM GİBİ ADAMDIR!
Bir zamanlar postacı dolaşırdı trbünleri azda olsa ayağa kaldırırdı.Ama şimdi?.. Bu taraftar aslında biri öncülük etse sesi en gür çıkan taraftar olur. Ama ne yazıkki gelin görünki bir AMİGOMUZ YOK! yok gardaşım!
DERHAL BİR AMİGO BULUNMASI VE TARAFTAR GRUPLARI TEK YUMRUK OLUP BU AMİGONUN EMRİNE GİRMESİ LAZIM.
YOKSA 3. LİGDEKİ O RUH YA KA LA NA MAZ!
ceyhun58 24.04.2012, 17:34 Bakın arkadaşlar sivassporun % 60-70 civarı seyirci potansiyeli 50 ile 60 yaşları arasındadır şu andaki 50 li 60 şı yaşlar 3 lig ve 2 lig seyircisinden gelmektedir be bile şu anda 50 yaşındayım 3 lig ve 2 lig maçlarını deplasman dahil kaçırmadan gittim şu andad maçlara geliyorüm fakat 10 15 sene önceki tezahurat etme şeklinde değildir lakin genç nesilden gelme sivasspor taratarıda yoktur dikkat ederseniz gruplar halinde toplam tezahurat eden gençler 600 700 civarındadır onun için şimdi kalkıpta 50 60 yaşında ki adama tezahurat yaptıramasın aşağıdan gelen genç sivasspor taratarı yok bizim zamanımızda stadta yar yoktu tezahurat ile gelen takım neye uğradığnı şaşırıyordu onun için yeni doğan bebelere gala.fener.beşi.formaları giydiriyorlar 0 zaman bu formalari giyipte stada gelen yoktu taraftar yoksa önce kendimizde aramalıyız kalın sağlıcakla
EY RUH GERI DON çağrısını en son, resımde kı naıl abımız yapmıştı baya ses getırmistihttp://im.htspor.com/2009/10/03/176787_detay.jpg?-62.169991016
DOGU_BEY 01.02.2013, 23:17 Ey RUHHH!!!! Eyy 2.LİG VE 3.LİG ŞAMPİYONLUKLAR RUHUU!! GERİ DÖNNNNNNN!!!!
3.ligdeyken, kışın ortasında buz sahada, -10 derecede oynanan, Keçiörengücü'nü 2-1 yendiğimiz maçtaki seyirciyi yıllardır görmüyorum ?
Serdar63972 02.02.2013, 12:14 hocam ben tüm sivasllar için o kelimeleri kullanmadım zaten haddim değil..kızgınlıkla ruhsuzca maça gelen ve takıma sahip çıkmayanlara dedim...tepkimin dozu aşırı olmuş olabililr bunun için de özür dilerim...diğer görüşlerine katılıyorum...
Başkan, memlekete gelince beraber maç izlemeyi çok isterim...
Mustafa58Ağa 02.02.2013, 12:34 git gide kötüye gidiyoruz 2.ligteyken olimpiyat stadında oynadığı maçtaki seyirciye bakıyorum ne kalablıkmış şimdi onlardan eser kalmadı malesef
SivassporunSesi 02.02.2013, 14:52 Neden olduğunu ben söyleyim ...
3. ligdeyken de 2 ligdeyken de Sivas kafaya oynardı.Osman Seçilmiş döneminde süper transferler yapılırdı.İsmi olan kişiler alınırdı.Ama şimdki yönetim para harcamaktan aciz...
Mustafa58Ağa 02.02.2013, 15:51 Neden olduğunu ben söyleyim ...
3. ligdeyken de 2 ligdeyken de Sivas kafaya oynardı.Osman Seçilmiş döneminde süper transferler yapılırdı.İsmi olan kişiler alınırdı.Ama şimdki yönetim para harcamaktan aciz...
doğru tespit ama sivassporu başarıları için tutan tutmasın
ivancrayz 02.02.2013, 19:17 tamm üst tarafta yazdıgın seyler cok dogruda alttaki yaşadığın olayın neresi güzel çok iyi birşey yapmış gibi birde anlatmışsın lig tv olmasa kaç para kazanacak ttakım birde gülen insana agzına geleni söylemişsin birde yüzsüzlük yapıp burada anlatmışsın asıl karaktersizlik sende.
citothehan58 02.02.2013, 19:32 Bizim Takim otobüse yeni boya cekimi iyi yakisir dogu bey bu konuya allah rizasi icin el at hadi transferler bu sene pek yapilmadi olsun ... Asil transfer elimizdekileri daha iyi yapmakdir. Sivasspor Tesislerin deki logolar düzeltilebilir ama en önemlisi bence takim otobüsünün yeni boyanmasidir sadece topla logo var cok bos gözüküyor.
O kadar anlatılacak şeyler varki!!!
Hangi birini sayalım.
Sivasspor - İskenderun (2.Lig)
Sivasspor - Gaziantep (2.Lig)
Sivasspor-Petrolofisi (2. Lig)
Sivasspor - Fenerbahçe (2.Lig sezon açılışı)
Sivasspor - Diyarbakır (2.Lig )
Sivasspor-Volkanspor (Amatör)
Sivasspor -Trabzon Amatör( Deplasmanlı Lig 2.Lige Yükselme maçı)
Sivasspor-Tokatspor (2. Lig)
Çarşambaspor-Sivasspor (3.Lig)
Turhalspor-Sivasspor (3.Lig Deplasmanda yer bile kalmayan maç)
Sivasspor-Çorumspor (3.Lig)
Sivasspor-Çubukspor (3.Lig)
Aklımda, hafızamda yer eden maçlardan bazıları bunlardı. Herbir maçında bende anısı mevcuttur. Ama gerçektende o kadar heyecan dolu maçlardı ki anlatamam. Özellikle stad dışında ki muhabbetleri zevkle dinler ara sıra katılırdık. Şu takım şununla berabere kalırsa düşmeden kurtarırız. Biz şunu yenersek Şampiyon oluruz gibi... Şimdi ise maalesef o ruhu kaybettik. Belki o zamanlar tezahürat yapmasını bilmiyorduk ama yerimizde de duramıyorduk.
Nerde o eski günler...
ELLİSEKİZ 02.02.2013, 20:43 Seyirci ile taraftarı bir birinden ayrı tutarım hep .Süper ligdeyiz yıllardır amma velakin gel gör ki halen taraftar kültürü oturmadı bu şehirde .
59yigido58 02.02.2013, 22:12 inşallah bu sene zara belediyesporda başaracak3.cü lige çıkacak
bigacti0n58 03.02.2013, 09:04 arkadaşlar anlıyorumsizi şikayetcisiniz ancak bu konu kapanmalı başka bir takımın taraftarları göre bizle dalga geçecekler o kadar çok uzadı bence kapanılmalı
DOGU_BEY 03.02.2013, 20:59 tamm üst tarafta yazdıgın seyler cok dogruda alttaki yaşadığın olayın neresi güzel çok iyi birşey yapmış gibi birde anlatmışsın lig tv olmasa kaç para kazanacak ttakım birde gülen insana agzına geleni söylemişsin birde yüzsüzlük yapıp burada anlatmışsın asıl karaktersizlik sende.
bu kadar gocunduğuna göre sen de o gülenlerin içinde miydin GARDAŞ?????
DOGU_BEY 03.02.2013, 21:00 arkadaşlar anlıyorumsizi şikayetcisiniz ancak bu konu kapanmalı başka bir takımın taraftarları göre bizle dalga geçecekler o kadar çok uzadı bence kapanılmalı
sen hayatını başka takımın taraftarlaı ne der diye mi sürdürüyorsun ondan bundan çekinerek nereye varabilirsin? sen onlardan çekineceğine onlar ne der diye düşüneceğine bırak onlar seni düşünsün..
A.Turan Korkmaz 03.02.2013, 21:11 Ey RUHHH!!!! Eyy 2.LİG VE 3.LİG ŞAMPİYONLUKLAR RUHUU!! GERİ DÖNNNNNNN!!!!
Çağırdığınız 'Takım Ruhu' Sivassporumuza geldi. Taraftara beklenen 'ruh' geldi mi onu da bu haftasonu Trabzonspor maçında göreceğiz.
DOGU_BEY 03.02.2013, 21:13 Çağırdığınız 'Takım Ruhu' Sivassporumuza geldi. Taraftara beklenen 'ruh' geldi mi onu da bu haftasonu Trabzonspor maçında göreceğiz.
hocam eğer bu işe yaradıysa böyle her maç öncesi bu ruhu çağırırız :)
DOGU_BEY 03.02.2013, 22:14 Fener maçından önce bu ruh çağırma fikri uğurlu geldi..her önemli maç öncesi bunu yine yapacağım, haftaya ts maçından önce de yapacağım :)
DOGU_BEY 09.02.2013, 23:27 Önemli maçlardan önce RUH ÇAĞIRMA olayımızı uğurlu geldi..fb maçında önce çağırdığımız ruh bize galibiyeti getirdi..ts maçından önce de sesleniyoruz: EY RUHHH! GERİ DÖNNN! :)
Morten58 09.02.2013, 23:28 Önemli maçlardan önce RUH ÇAĞIRMA olayımızı uğurlu geldi..fb maçında önce çağırdığımız ruh bize galibiyeti getirdi..ts maçından önce de sesleniyoruz: EY RUHHH! GERİ DÖNNN! :)
EY RUHHH! GERİ DÖNNN!
EY RUHHH! GERİ DÖNNN!
EY RUHHH! GERİ DÖNNN!
Mustafa58Ağa 09.02.2013, 23:37 EY RUH GERİ DÖN CANIMIDA DAHA FAZLA SIKMA :mad:
SivassporunSesi 10.02.2013, 15:23 Ruh Geri Dönüyor
Loading :%85
Mustafa58Ağa 10.02.2013, 15:52 bugün taraftarlar iyiydi bütün stad bağırdık
A.Turan Korkmaz 10.02.2013, 18:30 Önemli maçlardan önce RUH ÇAĞIRMA olayımızı uğurlu geldi..fb maçında önce çağırdığımız ruh bize galibiyeti getirdi..ts maçından önce de sesleniyoruz: EY RUHHH! GERİ DÖNNN! :)
Önce sitemize,sonra da takıma ve taraftara kazanma ruhu geldi. Önce rabbime şükürler, sonra da bütün emeği olanlara Allah razı olsun diyorum.
Bizim bu liglerde 1990 yilina kadar kayseri ile oynadigimiz maclar özeldi,cünki o maclari özel kilan bir durum vardi ama sonralari baris ilan edildi o hava kayboldu siradanlasti yada siradanlastirildi. artik trabzon maclari özel sivas icin cünki bizim dolu dizgin gidisimiz sadece onlari rahatsiz etti ve bir antipati olusturdular kendilerine sivaslilar icin ve bunun yaninda her platformda sivasi asagi cekme gayreti icindeler,her felaketin icine bizide sürüklemeye calisiyorlar.yigidolar bu durumun farkinda oldugu icin trabzona karsi maclarimiz özel bir hal aldi. madem özel bir hal aldi özel hazirlanmak lazim bu maclara,peki bunu kim yapmali bireysel olarakmi yoksa organize olarakmi,organize olursak daha fazla ses getirebiliriz,bunun icinde taraftar gruplarina is düsüyor.peki ne yapabilirler bu gruplar yada yapabilirlermi...
Oturdugumuz yerdenTaraftar guruplarini elestirmek onlara biseyler sokusturmak kolay tabi ama elestirirken onlarin imkanlarini veya verilen imkanlari irdelemekte lazim.sahsi olarak durumlari hakkinda pek bilgim yok nasil finanse ediliyorlar ne imkanlar saglaniyor ne kolayliklar gösteriliyor bilmiyorum. fakat ben nacizane eski bir sivasspor gönüllüsü olarak ve bu takimin pesinde cok kosmus deplasmanlarinda dayaklar yemis ac parasiz sigarasiz kalmis birisi olaraak kücük bir elestiri hakkini buluyorum kendimde.Bir sürü taraftar grubu ismi duyuyoruz.güzel güzel isimler bulmuslar kendilerine psikopatlar hircinlar cilginlar fakat görüntü var ses yok,benim en cok bu sitede taraftarin durumu ilgimi ceker en cok ilgiyle okudugum sey taraftarin cektigi zorluklarla ilgili haberleri okurum hemen.en son fener deplasaninda olanlar tabi hos degil.ama bisey varki bir sey ugruna SIVASSPOR sevgisi olmaz,hicbisey ugruna sevilir sivas veya sivasspor,bir amac güdülmez sivassporun pesinde kosarken,öylesinedir ona olan ask.belki sahit olanlar vardir carsambaspor deplasmaninda iki kati fiyat ödedigimiz biletlerimizle maca girememistik birde mactan sonra bir kamyon dayak yedik hem polisten hem carsambali taraftarlardan o dönemlerde sahsen bana sorsaniz sivasspor baskaninin adini bile bilmiyordum,cünki öyle bir beklenti yoktu sivasli olarak orada olmak bir vazife gibiydi.simdi taraftar gruplari maasallah birakin baskani yöneticilerin bile tek tek adini biliyor ve birebir konusup dertlerini anlatabiliyorlar.taraftarlik olgusu degisti tabi imkanlar degisti,ama bu arada ruh kaybolmus, tv den izleyebiliyorum maclari ben,imkan buldukca türkiyeye geldigimde eger tesadüf ederse geliyorum,bir kac macina geldim sivasin,tv den izledigimden hic bir farki yok taraftar artik doyuma ulasmis,sadece iki tezahürati var,sivas sivas sivas--sonra yanlis bir düdükte i...ne hakem bu kadar ücüncü bir dize yok. gar tarafi tribünde 50 -100 kisi ciliz bir sekilde bagiriyor.kendileride anlamiyor ne söylediklerini.maraton eskiden mac izlemezdi hatta mac bittikten sonra macin sonucunu soranlar olurdu en az üc gün sesler kisik gezilirdi,baktim orasi cekirdek citleme ordusuna devredilmis,havuzun önü tribün biraz hareketli organize olmadiklari icin bir iki soluk bagiriyor sonra herkes pür dikkat maca daliyor,ben kapali tribüne giriyorum artik yani denk geldigimde,deplasman taraftarinin yaninda bir grup daha var,onlar bagiriyor tabi yakin oldugumuz icin duyuyoruz ama deplasman seyircileri bagirdigi zaman onlarinki kayboluyor.velhasilkelam görüntü var güzel güzel isimlerde koymuslar ama icraat yok.tarftar bilinci yok organize yok destek yok belki imkanlari da yok uzun lafin kisasi 10 seneye girecek süper ligde sivasspor, taraftar haala ilk günde kalmis 10 adim ilerleyememis.güzel olan bisey var me$ale $ov onuda takim icin degil kendilerini eglendirmek icin yapiyorlar, DI !!.simdilerde o da yok.istasyon caddesinde mesale $ov yapiyorsunuz gencler onu neden stadin önünde misafir takim gelirken yapmazsiniz,sivasa gelen takimlar kendilerini evlerindekinden daha rahat hissediyor aman rahatsiz etmeyelim misafiri duygusu var insanlarda.bir beklentiyle takim desdeklenmez yönetim sahip cikmiyor zirvasi sadec ici bos mazerettir. karsiliksiz sevdadir SIVASSPOR öylesine bir a$ktir ligin adi ne olursa olsun hep yaninda olmaktir.acliktan nefesinde koksa bir simit almak yerine maca girmektir amac. ama artik hersey amacindan cikmis olay ne kadar köfte o kadar ekmek oyununa dönmüs .destek verirseniz destekleriz olmus.bu sivas herseyin kiymetini kaybettikten sonra anliyor.merhum muhsin baskanda oldugu gibi bir sürü degerlerimizi kaybettikten sonra kiymetini anlasiliyor.sivas icin bir fabrika kadar kiymetli olan bu ligi kaybettiginde anlayacak sivas.sonra geri getirmek icin cok sürünürüzde koceli gibi sakarya gibi yozgat gibi erzurum gibi k.maras gibi vs vs........neyse benim nacizane diyeceklerim bunlar.basta dedigim gibi klavyeyi al eline elestir salla cok kolaydir desteklemek zordur ama bunlari yasamis birisi olarak o duyguyu taaa dibine kadar yasamis birisi olarak yazmak bile zor...kimse kizmasin herkes hakkini helal etsin.
bu arada dogu bey gardasimin dedigi gibi (kusura bakmasin yasini bilmiyorum,nasil hitap edecegimi bilmedigim icin gardasim diyorum) 3.ligdeyken sivas taraftarinin tezahurat kültürü veya repartuari farkli degildi,cosku hat safhadaydi,o zamanlar stadlarda alkol tüketmek serbest oldugu icin sarapla girerlerdi,bir yanda icilir bir yandan kafa cekilirdi,kafalar güzellestikce cosku artardi.(tabi bu herkes icin gecerli degil,icmeyenleri tenzih ederim.) repartuarimiz belliydi yukarda bir kardesim belirtmis--kirmizi beyaz en büyük sivas--i.b..e hakem.ama cosku heyecan üst safhadaydi.maclara girmek icin valla düz duvarlara tirmanirdik.o ruh kayboldugu kesin.
58_SEMİH_58 10.02.2013, 21:03 Lütfen şu uzun uzunnnn yazdığınız mesajları koyu yapmayın :) Gözlerde bir yere kadar :)
Mustafa58Ağa 10.02.2013, 21:53 Lütfen şu uzun uzunnnn yazdığınız mesajları koyu yapmayın :) Gözlerde bir yere kadar :)
adamın keyfinin kahyasımısın istediği gibi yazar sanamı soracak
Morten58 18.02.2013, 16:23 EY RUHHH! GERİ DÖNNN!
EY RUHHH! GERİ DÖNNN!
EY RUHHH! GERİ DÖNNN!
EY RUHHH! GERİ DÖNNN!
DOGU_BEY 18.02.2013, 16:39 Ruh çağırma işi uğurlu gelmeye devam ediyor.Önce fb sonra ts maçları öncesi yaptığımız çağıyı kasımpaşa öncesinde tekrarlıyoruz:
EY RUHHH! GERİ DÖNNN!
etlidöktürek 18.02.2013, 21:29 kasımpaşa maçına gelen yiğodolara 3.lig ruhu adına teşekkür ederiz...
DOGU_BEY 18.02.2013, 21:37 kasımpaşa maçına gelen yiğodolara 3.lig ruhu adına teşekkür ederiz...
ustam hem takım, hem mücadele, hem de taraftar ruhu vardı ama maçın sonucunu KALECİ farkı belirledi...sağlık olsun inşallah telafisni bjkden çıkarırız...
etlidöktürek 18.02.2013, 21:44 ustam hem takım, hem mücadele, hem de taraftar ruhu vardı ama maçın sonucunu KALECİ farkı belirledi...sağlık olsun inşallah telafisni bjkden çıkarırız...
sağlık olsun ne yapalım,mutfaktaki malzeme bu kadar işte... bjk maçını bekliyelim ben umutluyum inş takım iyi yolda..
|