Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir Öneri:YAŞLI AMCALARA AYRI YER

poolat58
03.04.2012, 15:46
Siz de rastgelmişsinizdir. Stadta tezahürat yaparken arkanızdan bir el omzunuza dokunur ve şu meşhur cümleyi söyler ''oturda biz de görek''. Bu el genelde yaşlı bir amcaya aittir. Siz de abi takımı desteklemeyelim mi oturmaya mı geldik dediğinizde, yav otur yav diye bir cevap gelir. Mecburen saygıdan oturursunuz. Sonra maçı göremez siz de önünüzdekileri oturtursunuz onlarda kendi önlerindekini.......bu böyle sürer gider. Ve artık tüm stad sus pus oturmaktadır. Bir yaşlı amca bile nelere mal oldu gördünüz mü.

Yani bir önerim olacak acaba stadta yaşlılar için belli bir yer tahsis edilebilir mi? Orada istedikleri gibi maçlarını izlerler. Gençler de rahat rahat tezahüratını yapar. Dinamizmimiz artar. Bence bizim taraftarın suskun kalmasındaki en büyük nedenlerden biridir bu. NE DERSİNİZ YAŞLI YİĞİDOLARIMIZA AYRI BİR YER TAHSİS EDİLEBİLİR Mİ?

sivasfutbol
03.04.2012, 16:28
Siz de rastgelmişsinizdir. Stadta tezahürat yaparken arkanızdan bir el omzunuza dokunur ve şu meşhur cümleyi söyler ''oturda biz de görek''. Bu el genelde yaşlı bir amcaya aittir. Siz de abi takımı desteklemeyelim mi oturmaya mı geldik dediğinizde, yav otur yav diye bir cevap gelir. Mecburen saygıdan oturursunuz. Sonra maçı göremez siz de önünüzdekileri oturtursunuz onlarda kendi önlerindekini.......bu böyle sürer gider. Ve artık tüm stad sus pus oturmaktadır. Bir yaşlı amca bile nelere mal oldu gördünüz mü.

Yani bir önerim olacak acaba stadta yaşlılar için belli bir yer tahsis edilebilir mi? Orada istedikleri gibi maçlarını izlerler. Gençler de rahat rahat tezahüratını yapar. Dinamizmimiz artar. Bence bizim taraftarın suskun kalmasındaki en büyük nedenlerden biridir bu. NE DERSİNİZ YAŞLI YİĞİDOLARIMIZA AYRI BİR YER TAHSİS EDİLEBİLİR Mİ?

sende bir gün yaşlanacaksın kendini onların yerine koy bakim stadda maçı nerde seyretmek isterdin acaba stada gelenlerin ortalama yüzde 40 ı 45 yaş üstü yani maça gelmesinler diyorsun ozaman stadı nasıl dolduracasınız.???

poolat58
03.04.2012, 16:36
Yok kardeşim ben onları alıp köşeye atalım demiyorum ki gerekirse maratonun en ortasında otursunlar ama gençler bir arada olsun ben bundan bahsediyorum yoksa biz yokken onlar vardı onlar bizden daha çok hakediyor maç izlemeyi başımızın tacılar

etzel1967
03.04.2012, 18:53
yaşlı amcalar dediğin insanlar olmasa kimsenin maça geldiği yok...bizim gençler internet kafe köşelerinde oyun oynamakla, karı kız peşinde koşmakla meşgul...

58_SEMİH_58
03.04.2012, 18:57
yaşlı amcalar dediğin insanlar olmasa kimsenin maça geldiği yok...bizim gençler internet kafe köşelerinde oyun oynamakla, karı kız peşinde koşmakla meşgul...

Stada gelen gençte tribünde çekindiği fotoğraflarla facebookta etiket peşinde.

MMK
03.04.2012, 20:35
Bu iş yaş iş değil,gönül işi,memleket işi,şehrine sahip çıkma işi.Sivas aşkı olan insan yaşlıda olsa genç de olsa aynı coşkuyla maçını izler.Aynı coşkuyla takımına sahip çıkar.Sivaslılıkta başka takım tutma yoktur,ancak Sivası ve geçmişini tam olarak bilmeyenler ancak çekirdek yiyerek maçı izlerler.Zaten futbol kültürleri de yoktur.Maç sırasında da hiç boş durmazlar,anlamsız yorumlar yaparlar,ya oyuncuya küfrederler ya da teknik direktörlüğe soyunurlar.İyi akşamlar.

infial§
03.04.2012, 20:59
cok karışık bır mevzu, ehl-i kâmil'ler genelde kombıne biletli olup maraton trıbunun ortalarında(B,C) de mac ızlerler,onlar teknik dırektor'dur,onlar için skobord onemlidır

A.Turan Korkmaz
03.04.2012, 21:04
Maçı Maratondaki gençlerin yanında seyrettim. Yaşım da 40. Gençler uzunca bir zaman buraya yazamayacağım bir küfürlü tezahüratı bağırdılar. Zaten biraz dikkatli bakarsanız içinde küfür olmayan tezahürat yapamıyor bizim gençlerimiz. O tezahürata da katkı bekliyorlar. Ben kendi adıma o tezahürata katılamazdım. Ne zamanki 'Sivas gol gol gol, yada haydi Sivas haydi Sivas haydiii,tam zamanı ...' gibi daha herkesin katılacağı tezahüratlara sıra geldi katıldım. Zaten maçtan sonra eve sesim kısık geliyorsam (ki öyle de oldu) görevimi yapmışım diyorum kendime.
Stada gelen seyircilere bindirirken küfürlü tezahürattan sözeden yok. 40 yaş üstü insanlar Sivas'ta belli bir işi gücü olan tanınan kimseler, öyle ayaküstü küfür edemeyiz kusura bakmayın. Biz ortayaşlar maçtan sonrasını da düşünmek durumundayız. Gençlerin içinden sahaya yabancı madde atan daha küçük yaştakilere bağırıp uyardığımdaysa bana 'uzaydan gelmişim' gibi baktılar. Milyarlarca cezayı siz mi ödüyorsunuz demiştim.
Ha sırf küfür etmeye gelen 40yaş üstü emmiler de vardı. Maçı bırakmış tel örgüden yan hakemin sülalesiyle ilgilenen emmiye 'Yapma emmi,gerek yok' deyince yanlış bayrak kaldırdı i....... ya' cevabı geldi.
Velhasıl, sırf çekirdekçi deyip geçmeyin bize, işin kolayına kaçmayın. Stadda şiddet,keyfiyet,küfür,fanatizm bitmedikçe tek ses olmamız zor. Siz gençler bilinçlenmedikçe, biz ehdiyarlar yanınızda maç seyretmeyi zaten istemiyoruz.

Cley
03.04.2012, 21:28
Birçok maçta tribünler boş oluyor. Bağırmak isteyen kişiler Maraton A veya Kale arkası Gar tarafına girerek bağırabilir. Yaşlıları bahane etmek boşuna.

ydurdag
04.04.2012, 11:18
BEN KALB AMELİYATI OLAN BİR ORTA YAŞLI İNSANIM AMA BİZİM STADYUMA GELMEMİZDEN RAHATSIZ OLANLARA TAVSİYEM ŞUDURKİ SİZDAHA DÜNYAYI GÖRMEDEN BİZLER OSAHAYI TEZAHÜRATLA İNLETİRDİK AMA KÜFÜRSÜZ NAMAZIMDA OLAN BİR SİVASSPOR SEVDALISI OLMAM NEDENİYLE NEFSİME SÖZ GEÇİREMİYORUM YİNEDE TÜM RİSKLİ OLMAMA RAGMEN AİLEMİ DİNLMEYİP MAÇLARA GELİYORUM BEN YAŞLILAR GELMESİN DİYEN ZİHNİYETE TAMAMEN KARŞI OLDUM SİZLERİN GELMEMİZİ İSTEMEMİNİZE RAGMEN YİNEDE BÜTÜN VARLIGIMLA GELECEGİM KUSRA BAKMAYIN BU DEDELERİNİZİ İDARE EDİVERİN BİZDE SİVAS SEVDALISIYIZ ZATEN BU SEVDAMIZ OLMASA YALVARILSADA ORAYA GELEMEYİZ SİVASIMA BAŞARI DİLEKLERİMLE

babapiton
04.04.2012, 11:39
Bir kere işin mantıklısı azınlığa ayrı bir yer vermek olur.Yaşlılar Gençlerden Daha çok..

poolat58
04.04.2012, 12:37
BEN KALB AMELİYATI OLAN BİR ORTA YAŞLI İNSANIM AMA BİZİM STADYUMA GELMEMİZDEN RAHATSIZ OLANLARA TAVSİYEM ŞUDURKİ SİZDAHA DÜNYAYI GÖRMEDEN BİZLER OSAHAYI TEZAHÜRATLA İNLETİRDİK AMA KÜFÜRSÜZ NAMAZIMDA OLAN BİR SİVASSPOR SEVDALISI OLMAM NEDENİYLE NEFSİME SÖZ GEÇİREMİYORUM YİNEDE TÜM RİSKLİ OLMAMA RAGMEN AİLEMİ DİNLMEYİP MAÇLARA GELİYORUM BEN YAŞLILAR GELMESİN DİYEN ZİHNİYETE TAMAMEN KARŞI OLDUM SİZLERİN GELMEMİZİ İSTEMEMİNİZE RAGMEN YİNEDE BÜTÜN VARLIGIMLA GELECEGİM KUSRA BAKMAYIN BU DEDELERİNİZİ İDARE EDİVERİN BİZDE SİVAS SEVDALISIYIZ ZATEN BU SEVDAMIZ OLMASA YALVARILSADA ORAYA GELEMEYİZ SİVASIMA BAŞARI DİLEKLERİMLE

Güzel amcam beni yanlış anlıyorsunuz. üsteki yorumlarda da yazdım.biz stada gelmeyin demiyoruz. biz yokken siz vardınız sivasspor sizin sayenizde buralara geldi. 2. ligde 3. ligde neler çektiğinizi biliyoruz. ama artık gerek sağlık problemleri gerekse yorgunluktan artık eskisi gibi ateşli bir taraftar değilsiniz. ben diyorum ki yaşlı taraftarlarımıza ayrı bir yer tahsis edilebilir.( bu maratonun ortası olur solu olur sağı olur neresi güzelse farketmez) orda maçlarını daha rahat izlerler. ayağı kalkan olmaz. küfür eden olmaz. sizin içinde iyi olur. Gençler eğer birarada olursa stadta bütünlük sağlanır herkes bir ağızdan tezahürat yapar. yoksa üç beş kişi o köşeden beş altı kişi bu köşeden yürümüyor işte.YİNE SÖYLÜYORUM BAŞIMIZIN TACISINIZ.

Ferhat06
04.04.2012, 12:55
Taraftar grupları zaten ayrı yerlerde öbekleşiyor,bir sıkıntı olmaması lazım ama bu iş b iraz taze gelinin yerim dar hikayesine benziyor.Tezahürat yapacak adama kimse mani olamaz.Yaşlı genç ayrımı da afaki gibi,çünkü tenler yaşlanır ama canlar asla,yürekler asla.

ünisivas
04.04.2012, 13:08
güzel bi konu ama bunun için yapacak bişey yok . senin demek istediğini ben çok iyi anlıyorum. sonuna kadar katılıyorum da. ama bizim genç arkadaşlarımızla uğraşıp stada getirmemiz lazım. bide taraftar gruplarıyla beraber olması lazım ve derneklere yardım yapılsa dernekler kendilerini biraz daha ön plana çıkarabilse bence butun sıkıntılar çözülür.

infial§
04.04.2012, 15:48
sivasspor'u desteklemek azınlığın mı gorevı yoksa trıbune gelen herkesin gorevı mı