Orijinalini görmek için tıklayınız : Rıza Hoca Büyük Avantaj

SivasSpor.Com
17.04.2012, 19:57
http://www.sivasspor.com/images/stories//2012/futbolcu/1.kavukkaptan.jpg

Süper Final Avrupa Ligi Grubu'ndaki ilk maçlarında Bursaspor'u 4-0'lık sonuçla deviren Sivasspor'da, kaptan Uğur Kavuk'tan çarpıcı açıklamalar...
Sivasspor kaptanı Uğur Kavuk, TRT Spor'a çok özel açıklamalarda bulundu.

Kırmızı-Beyazlılar'da 3. sezonunu geçiren tecrübeli futbolcu, şike davasından hakem hatalarına, başarılarından takımdaki arkadaşlığa kadar birçok konu hakkında konuştu. Küme düşmemeye oynadıkları dönemin ardından yeniden yapılanmaya gittiklerini belirten 33 yaşındaki futbolcu, "Kadrodan 8-9 futbolcu ayrıldı, aramıza da genç arkadaşlar katıldı. Rıza hocayla birlikte de geçtiğimiz sezonun 10.-11. haftasından sonra çıkışa geçmeye başlamıştık. Hatta dikkat edilirse, her maçın 11'inde en fazla 2-3 oyuncunun yeri değişti. Bu sezon şike soruşturması ve ilk haftalardaki hakem hataları olmasa normal sezonu belki de ilk 4'te tamamlayabilirdik. Şu anda takımda herkes birbirini çok iyi tanıyor. Çok klişe olabilir ama tam bir kolej havası var. Takımda kim neyi seviyor, neyi sevmiyor. En ince ayrıntılara kadar tüm takım birbirinden haberdar. Rıza hocamızın da tecrübesi bizim için büyük avantajdı" dedi.

'Zor günler yaşadık ama...'

Takımın şike davasından olumsuz etkilendiğini de kaydeden Uğur, "O süreçten sonra her maç öncesi Hayrettin Yerlikaya ile birlikte takımla 3-4 toplantı yapıyorduk. Takımın hakkında iddialar vardı. Kadrodaki yeni ve yabancı oyunculara öyle bir durumun içinde hiç bir zaman olmadığımızı söylüyorduk. Hatta ben hep şunu söyledim takım arkadaşlarıma; Fenerbahçe ile geçen sezonun son haftasında oynadığımız maçta kaburgalarım ezildi. Şike yapacak bir takımda, futbolcu neden kaburgasının ezilmesine izin versin. Zor günler yaşadık ama hepsini birlik olup aştık" ifadelerini kullandı.

Bursa zaferini anlattı

Kupada 4-1 yenilip, Avrupa Ligi'ndeki ilk maçta 4-0 mağlup ettikleri Bursaspor maçına da değinen Uğur şunları söyledi: "Kupadaki ağır yenilginin ardından onur mücadelesi için sahaya çıktık. Golü de erken bularak, farkın açılmasını sağladık. Kupa sınavı öncesi ise Samsun'da 20 bin taraftarın önünde çok zor ve müthiş bir maç oynamıştık. O, yenilginin nedenleri arasında gösterilebilir. Bursa'daki maça da onlar hırslı çıkabilir ama kupada da yollarına devam ettikleri için belki değişik bir kadroyla oynayabilirler. O yüzden ikinci maçla ilgili konuşmak için erken. Avrupa Ligi normal sezondan çok farklı. 34 haftalık periyodun telafisi var ama burada yok. Biz takım olarak çok iyiyiz ve Avrupa'ya gitmek istiyoruz. Sivas halkının da en önemli sosyal yaşantısı Sivasspor. O yüzden onlara bu mutluluğu yaşatmak en büyük hedefimiz."

B.DUMANLI
17.04.2012, 20:03
Gecmisi gündeme getirmenin kime yarari var?Dördüncü olamadik.Ilk dörde girebilseydik,orayi zaten dördüncü sirada bitirecektik.Gene Avrupa ligini ilk sirada bitirenle mac yapacaktik.Degisen hic bir sey yok.

adres58
17.04.2012, 20:07
Kaptan Kuddusi ve Yunus Yıldırım dan bahsetmemişsin. Kısaca geçiştirilecek mevzular değil bunlar. Hatta Lig tv nin ligi şekillendirmesi uğruna çizdiği rotadan, Galatasaray Beşiktaş ve Trabzon deplasmanlarından daha detaylıca konuşalması gereğinden de bahsedilmesi lazım. Eskişehir maçında nasıl doğrandığımızdan Antalya maçındaki iç saha beraberliğimizden Manisa maçında ve Gençler maçındaki bariz penaltılarımızdan da konuşmak lazım...

Yok yok sen en iyisi bu demeci hiç vermemiş say. 3 Maymuna devam edelim ne dersin kaptan...

Görmedim, duymadım, bilmiyorum...

Lig Tv ye selam yola devam....

yigido yakup
17.04.2012, 20:13
Gecmisi gündeme getirmenin kime yarari var?Dördüncü olamadik.Ilk dörde girebilseydik,orayi zaten dördüncü sirada bitirecektik.Gene Avrupa ligini ilk sirada bitirenle mac yapacaktik.Degisen hic bir sey yok.

hedef olarak uefa olunca evet haklisin ama ilk 4 e girseydik kesinlikle maddi olarak cok cok daha iyi seyler kazanabilecektik.sivas a her 2 haftada bir sampiyon adayi takim geliyor medyada yer almak daha niceleri

artik geriye takilmamak lazim gelecek sene orda olmaliyiz

infial§
17.04.2012, 20:23
ilk 4 te bjk ve ts yi gorunce uzulmemek elde değil şampıyonluk play-off'unda sivasspor olmalıydı,bence taraftarın moralını bozacak boyle haberler yapilmasın,sonra uzuluyoz,

58MUAMMER58
17.04.2012, 20:38
ÖNCELİKLE BENİM İÇİN İLK 4 İÇİNE GİRMENİN anlamı şu sıralamadan dolayı hatırı sayılır para kazanıyorsun puanın yüksekse şampiyonluğa şampiyonlar ligine oynuyorsun olmadı avrupa ön elemeye olmadı playof grubunun lideriyle süper finalde oynayabiliyorsun sivassporumuz hakettiği ilk 4 içine haketmediği şike davasına başaktör yapılması bundan dolayı istediği transferleri yapamaması bariz şekilde hakem hatası demeyeceğim (kasıtlı) olduğuna inanıyorum sivasspor bişekilde ilk 4 dışında bırakılmıştır birçok maçtada oyuncularımızın pasif futbolu rıza hocanın taktiksel ve kadro hatalarının beklenmeyen sakatlıklarında payı büyük olmuştur avrupaya kestirmeden kupayı kazanarak yada kupa finali oynayarak gidebilecekken uzun meşekkatli yolu seçtik playofda lider olsak bile bizi playof üst grubuna sokmayan zihniyetin süper finaldede bizi bişekilde baypas edeceğine inanıyorum fb karşısında ts nin gs karşısında bjk nin içler acısı durumunu gördükten sonra sivassporumuzun ilk 4 içinegirememesine çok üzüldüm eminim bu sıralamanın oluşmasını sağlayanlar bile pişman olmuşlardır

bulentt07
17.04.2012, 21:42
Uğur Kavuk oynadığı tüm maclarda teriyle formasını ıslatan asla hırsından birsey kaybetmeyen bir futbolcumuz ve kaptanımız.Yorumlarda eleştirilerin haksız oldugunu düsünüyorum.Hakem hatasını saymamaya baslasaydı bitiremezdi.Genel olarak deginmiş yeterli bence.Kaptanımızı seviyorum.Hata yapan futbolcuya kızmayın oyuna katılmayan sorumluluk almayan oyuncuya kızın.

ÖĞRETMEN58
17.04.2012, 21:49
CÜMLETEN MERHABALAR BEN SİVASSPOR SEVDALISI BİR YİĞİDOYUM ARANIZA YENİ KATILDIM DAHA ÖNCELERİ BURADAN TAKİP EDİYORDUM AMA ŞİMDİ BENDE YORUM YAPMAK VE YORUM YAZMAK İSTEDİM DİLİMİZ DÖNDÜĞÜ KLAVYEMİZİN YETTİĞİ KADARI İLE HAYDİ VİRA BİSMİİLLAH DİYELİM ......:)

serkan_ozcan58
18.04.2012, 01:42
ilk dörtte rahatlıkla olurduk ama ligtv tff böyle istediğinden malesef olamadık bu çocuklara helal olsun bu zor günlerde buralara geldik hakettiğimiz ilk 4 play off 5 nci bitirip hakkımız olan avrupa kapısına gideceğimize yürekten inanıyorum...

58akif34
18.04.2012, 07:26
İnsallah avrupada da basariya ulasacagiz

Salim58
18.04.2012, 07:52
Uğur'a katılıyorum ne olacağı belli olmayan bi sezon yaşadık,Bizim yerimizde başka bi takım olsaydı şimdiye kadar çoktan dağılmış darmadağın olmuştu.

Uğur ilk dörde girmeliydik diyorda hakemlerin hatalarından hiç bahsetmemiş.
Çoğu maçımızda hakkımızı yediler,Buna rağmen buralara geldiysek buda bir başarıdır diyorum.

4eylül
18.04.2012, 08:19
gurubu lider bitirirsek bjk veya ts ile oynayacağız ben tsyi tercih ederim onları avrupaya göndermemek en büyük hayalim

Harput0658
18.04.2012, 10:01
Çok Seviyeli ve aklı başında açıklama yapmış. Helal olsun kaptana. Hep böyle olun arkadaşlık üst seviye olsun inşallah. O zaman başarı kendiliğinden gelecektir zaten.

58DK
18.04.2012, 10:59
http://www.ligtv.com.tr/haber/sivas-onunla-bir-baska

sivaslıadem
18.04.2012, 11:47
kaptanım bu demeçlerden anladığım kadarıyla saha dışında sorumluluk alıyorsun
Dileğimiz bu sorumluluğu saha içinde de göster
Yaşın olmuş 33 daha soğukkanlı olmalısın bence

cılgınsivas58
18.04.2012, 13:54
böyle devam et ugur

58 SiVaSıM 58
18.04.2012, 16:09
uğur sende büyük gelişme var yavas yavasbu formaya layık olmaya başladın

bigacti0n58
18.04.2012, 18:10
Dikkat edin son zamanlarda birçok haber sitesi mesela faanatik,fotomaç ve televizyon proğramlaraına çok katılmaya başladı sivasspor ünlü olup çıktıq hayılrısı :)

infial§
18.04.2012, 20:42
vay be uğura 3 sezon oldu,ıstikrar abıdesı

Besyo_cu
18.04.2012, 20:58
Uğur'u ilk olarak Sivasspor'a yeni geldiğinde Yukarı Tekke Camiinde görmüştüm yanına gidip hoş geldin diye sohbet etmiştik çok sıcak birisiydi o yüzden Uğur'un yeri bende biraz ayrı...

Bülent Hoca uğur'u orta sahanın sağında oynatarak hem Uğur'a hemde Sivasspor'a büyük kayıplar yaşattı. Rıza Hoca sezon öncesinde Abdurrahman'ı göndererek Uğur'a ne kadar güvendiğini gösterip formayı birde kaptanlığı verince en büyük zafflarımızdan olan sağ kanatımız defansif anlamda sorunsuz hale geldi.

Kaptan Özellikle son maçlarda defansif anlamda harika müdahaleler yaparak bir çok önemli pozisyonun gol olmasını engelledi. Son Bursa maçında ise hem defansif anlamda hemde hücüm anlamında bence kariyeri boyunca ki en iyi maçlarından birisini ortaya koydu.

Antalyaspor'dayken çok çok iyiydi ve bunun karşılığı olarak Milli takıma çağrıldı sonra ne olduysa bundan sonra oldu performansı düşmeye başladı bu sezon ise performansını çok arttırdı ancak Uğur'da ki potansiyel gerçekten çok daha fazla kendine yazık eden Türk Futbolunda iyi yerlere gelecek bir oyuncuydu. Antremanlarda yaptığı isabetli ortaların yarısını maçlarda yapsa herhalde asist kralı olurdu.

Bazı maçlarda orta alana çok yakın oynuyor ve bazen arkasına adam kaçırabiliyor orta alana yakın olmasını alan daraltması için Rıza Hoca mı söylüyor yoksa Uğur kendisimi yapıyor anlamıyorum bu durumu ayarlarsa Uğur iki yıl daha formasını vermez.

Söylediğin gibi kaptan Rıza hoca hem senin için hemde bizler için büyük şanş.

şarkışla 58
18.04.2012, 21:56
İlk geldiğinde çok acemice hatalar yapıyordu.Bayağı eleştirmiştim.Ama geçen sezon ve özellikle bu sezon süper bir form yakaladı.Bu yaşta bitmek bilmeyen enerjisiyle kendisinden 10 yaş küçük Grosickiden daha fazla koştu.Ayrıca istikrara abidesi.Fazla sakatlık yaşamadı.Bu formla en az 2-3 yıl daha oynar.

Ferhat06
19.04.2012, 12:28
CÜMLETEN MERHABALAR BEN SİVASSPOR SEVDALISI BİR YİĞİDOYUM ARANIZA YENİ KATILDIM DAHA ÖNCELERİ BURADAN TAKİP EDİYORDUM AMA ŞİMDİ BENDE YORUM YAPMAK VE YORUM YAZMAK İSTEDİM DİLİMİZ DÖNDÜĞÜ KLAVYEMİZİN YETTİĞİ KADARI İLE HAYDİ VİRA BİSMİİLLAH DİYELİM ......:)

Hocam hoş geldin,safalar getirdin.