Orijinalini görmek için tıklayınız : Tribün Şarkısı Yapalım !!

akifesk
24.05.2012, 11:56
Arkadaşlar maçlarda takımı ateşlemek havaya sokmak için hep bir ağızdan

ritimli şekilde söylenebilecek şarkılar sloganlar yapalım..

amatör değil, profesyonel bilinçli TARAFTAR olalım artık.. eller cepte, çekirdek yiyerek maç izlemeyelim artık..

mesela atkılar hep birlikte sallanmalı, aynı anda açılıp gösterilmeli.. bunları malesef bizim sivaslılar bilmiyor..

benim bi şarkım var ;

BEYAZ KIRMIZI RENKLERİMİZ,

ÖLÜMÜNE YİĞİDOYUZ (VEYA SİVASLIYIZ)

YAĞMUR ÇAMUR DİNLEMEYİZ,

BİZ HER HAFTA TRİBÜNLERDEYİZ !! (ritimli halde hep bir ağızdan söyleyerek)

her kes bişeyler düşünüp güzel bir kaç tezahürat şarkısı ortaya çıkaralım..

izmirliyigido
24.05.2012, 12:10
Akif kardeşim çok güzel düşünüyorsun da, bunu yapmak içiin önce ritim bulmak lazım, sonra can alıcı sözler lazım, sonra da bunu söyleyecek YİĞİDO lazım. Üçünü bir araya getirdin mi, bizim tribünlerde Bursaspor, Mersin İY, Karşıyaka tribünleri gibi olur.

Mesela senin yazdığın şarkının ritmi nedir (yani herhangi bir şarkının ritminde söyleniyorsa önce o şarkıyı bir hatırlatmak lazım)

.

Ferhat06
24.05.2012, 12:14
Örnek olsun diye sadece ESKİŞEHİR taraftarının söylediği bir şarkı:
seninle doğmuşum
sensiz ölemem
dünyayı verseler
yine vazgeçmem

akifesk
24.05.2012, 12:32
Akif kardeşim çok güzel düşünüyorsun da, bunu yapmak içiin önce ritim bulmak lazım, sonra can alıcı sözler lazım, sonra da bunu söyleyecek YİĞİDO lazım. Üçünü bir araya getirdin mi, bizim tribünlerde Bursaspor, Mersin İY, Karşıyaka tribünleri gibi olur.

Mesela senin yazdığın şarkının ritmi nedir (yani herhangi bir şarkının ritminde söyleniyorsa önce o şarkıyı bir hatırlatmak lazım)

.

benim söylediğim şarkı, herhangi bir şarkının ritminde söylenmiyor, küçük bi dörtlük hep bir ağızdan ritimle söylenince güzel olabilir..

benim bi şarkım var ;

BEYAZ KIRMIZI RENKLERİMİZ,

ÖLÜMÜNE YİĞİDOYUZ (VEYA SİVASLIYIZ)

YAĞMUR ÇAMUR DİNLEMEYİZ,

BİZ HER HAFTA TRİBÜNLERDEYİZ !! (ritimli halde hep bir ağızdan söyleyerek)

58hsn58
24.05.2012, 13:55
akifesk guzel bir konu, ama kac kisi buna kulak verecek...:confused: butun sorunlarda ordan kaynaklaniyor zaten, birlik beraberlik yok, herkes ayri telden caliyor...

favori58
24.05.2012, 14:24
Çok güzel,fakat geç kalınmış bir konu. Keşke tribünlerde bunu başarabilsek, Yıllardır takım tribünün önünde gidiyor,bir kerede biz taraftar olarak adımızdan bahsettirsek

ramazan5842
24.05.2012, 14:32
neva cengi (http://www.youtube.com/watch?v=ZSdPx5316Rg&list=PL710974B51E9A875E&index=2&feature=plpp_video)

bu ritim çok güzel buna bir beste olursa güzel olur.

örnek bestem:D

kırmızı beyaz her yerde en büyük sivas.
taraftarının önünde sen tarihi yaz.

haydi sivas haydi sivas.
haydi sivas haydi sivas.
bu taraftar dinlemez ne kış ne ayaz.

laylalalay lay laylalalay lay.
lay la lalay laylalalay uh.

yukaradaki müziğe çok güzel uydurdum
sesim kötü olmasa söyleyip paylaşırdım ama.:D

akifesk
24.05.2012, 14:45
akifesk guzel bir konu, ama kac kisi buna kulak verecek...:confused: butun sorunlarda ordan kaynaklaniyor zaten, birlik beraberlik yok, herkes ayri telden caliyor...

öyle yada böyle bu taraftar da , tezahürat nasıl yapılır öğrenecek. herkes elini taşın altına koymalı, en azından bilinçli kişiler bu işe dikkat çekmeli..

mesela sivasta davulcu zurnacı çok, maçlarda bunlar davul zurna çalıp hareketli tribünler oluşturulabilir.. sivas halayı çalıp marşlara geçilir.. bilmiyorum sivas tribünlerinde amigo varmı..

bizim taraftar maçtan çok kopuk, hakemi etki altına alcak en ufak bişey yapılmıyor.. oyunun seyrine göre hareket edilmeli, örneğin bir maçta takım baskı yemiş defansa çekilmiş tribünlerden sivas gol gol diye bağırıyorlar.

4eylül
24.05.2012, 14:50
şarkımı kusura bakmayında biz hala takımımıza tezahurat yapamıyoruz kaldıki şarkı söylemek biraz hayalcilik çekirdekci taraftarlarla pardon izleyicilerle imkansız

akifesk
24.05.2012, 14:57
şarkımı kusura bakmayında biz hala takımımıza yapamıyoruz kaldıki şarkı söylemek biraz hayalcilik çekirdekci taraftarlarla pardon izleyicilerle imkansız

tezahuratlarımızı ritimli şarkılar sloganlar halinde yapabilirsek takımı ateşleyebiliriz ancak.

Rallim58
24.05.2012, 15:06
Taraftar olmaya da, takımı ateşleyici şarkılarla desteklemeye de bir gün alışılacak.

Dilerim, bu alışkanlık elimizdeki değerleri kaybettikten sonraya kalmaz...

Morten58
24.05.2012, 15:15
Anadolu Takimiyiz,Sivassporluyuz biz HEY!
Kirmizi Kanimiz,Bayaz lapa lapa yagan Kar'imiz!
Yagmur,Kar,Soguk,Sicak dinlemeden Takimimizin Gözdesiyiz biz.
Sivassporluyuz,Yigidoyuz herzaman heryerde yaninizdayiz.

Yigitlerin takimi Sivasspor ,Haydi Gol Gol Gol
Sivas Gol Gol Gol

u4sivas58
24.05.2012, 15:19
evet iyi olur bir şarkı ama bi sorun var destek için ayğa kalktığımızda kızan dayılar bu besteleri söylemezler diye düşünüyorum :confused:

akifesk
24.05.2012, 15:23
maraton tribününün ortasına gelmeli şarkıya ayak uyduracaklar.. davul zurna da buraya gelmeli..

58hsn58
24.05.2012, 16:06
öyle yada böyle bu taraftar da , tezahürat nasıl yapılır öğrenecek. herkes elini taşın altına koymalı, en azından bilinçli kişiler bu işe dikkat çekmeli..

mesela sivasta davulcu zurnacı çok, maçlarda bunlar davul zurna çalıp hareketli tribünler oluşturulabilir.. sivas halayı çalıp marşlara geçilir.. bilmiyorum sivas tribünlerinde amigo varmı..

bizim taraftar maçtan çok kopuk, hakemi etki altına alcak en ufak bişey yapılmıyor.. oyunun seyrine göre hareket edilmeli, örneğin bir maçta takım baskı yemiş defansa çekilmiş tribünlerden sivas gol gol diye bağırıyorlar.

Guzel anlatiyon da, bir iki olmuyor hemen... insallah dedigin gibi birgun davulu zurnasi stada getirirlerse, buyuk bir adim atmis olunur, o sebeple taraftarda cosar...

Kasım Öktem
24.05.2012, 16:12
Bu sitede yazanların yüzde kaçı tribüne geliyor?
Tribüne gelenlerin yüzde kaçı maç izlemek yerine tezahürat yapmayı seçiyor?

Kusura bakmayın da bu işler öyle internet üzerinden yapılacak işler değil. Birebir stada gidip staddakilere öğretilmeli.
İnternet üzerinden yapacaksan da öyle ben şarkı yazdım, ritimi belli değil diye yazarak olmaz. Yazdığın sözleri tribünde bağırılmaya uygun bir şekilde besteleyeceksin, çekeceksin videoyu, yükleyeceksin Youtube ya da Facebook'a. Sonra paylaşacaksın. Güzelse zaten tutar ve dillere dolaşır.

58hsn58
24.05.2012, 16:18
Bu sitede yazanların yüzde kaçı tribüne geliyor?
Tribüne gelenlerin yüzde kaçı maç izlemek yerine tezahürat yapmayı seçiyor?

Kusura bakmayın da bu işler öyle internet üzerinden yapılacak işler değil. Birebir stada gidip staddakilere öğretilmeli.
İnternet üzerinden yapacaksan da öyle ben şarkı yazdım, ritimi belli değil diye yazarak olmaz. Yazdığın sözleri tribünde bağırılmaya uygun bir şekilde besteleyeceksin, çekeceksin videoyu, yükleyeceksin Youtube ya da Facebook'a. Sonra paylaşacaksın. Güzelse zaten tutar ve dillere dolaşır.

yigido, arkadas bi baslangic yapmis iste, iki dakikalik is degil zaten...

bunu bir kisi degil hep beraber yapmamiz lazim... buda zamanla gec kalmadan gerceklesecek insallah...

serkan_ozcan58
24.05.2012, 17:26
bu siteyi yönetim taraftar grupları kısacası sivasa destek veren herkes takip ediyor herkes elini taşa sokmalı taraftarlık kolay olunmuyor taraftar grup liderlerine ve yönetime büyük iş düşüyor taraftar olmak hele sivassporlu olmak yürek ister...hep birlikte katlanarak büyümek için herkes bişeyler yapmalı

dogan5880
24.05.2012, 20:01
:D:D:D:D:D:D:D:D:D

yiğido58sinan
24.05.2012, 20:10
neva cengi (http://www.youtube.com/watch?v=ZSdPx5316Rg&list=PL710974B51E9A875E&index=2&feature=plpp_video)

haydi sivas haydi sivas.
haydi sivas haydi sivas.

Dinleyip uydurdum biraz, Valla mehter marşı gibi olur hem taraftarı hem futbolcuyu ateşleyecek bişey olur bunu ne yapıp edip stada taşımalı ama nasıl...

58yigido10
24.05.2012, 21:20
arkadaşlar konu gerçekten güzel lakin bizim önce iyi bir amigoya ihtiyacımız var.
Bulacagımız amigoda sevilen sayılan lafı dinlenen birisi olmalı.Büyük takım taraftarları bu tribün liderleri sayesinde organize oluyorlar.
Biz artık taraftar haricinde bu ligin gediklisi olduk bunuda aşmamız lazım.

münihli_58
24.05.2012, 22:23
Kirmizi Beyaz Sampiyon Sivas ile yürümez bu isler abi icimizdeki sanatci ruhlu Yigidolara güveniyorum ben bir tek saz calmayi bilirim sesim berbat bu kisma karismiyorum :D

DOGU_BEY
24.05.2012, 22:49
İYİ BİR BESTE YA DA MÜZİK YAPILIRSA BEN KENDİME AİT BU ŞİİRİMİN ARKASINDAYIM VE GÜZEL BİR ÇALIŞMAYLA UZUN YILLAR SÖYLENEBİLECEĞİNE İNANIYORUM...GÜZEL BİR MÜZİK YA DA BESTE DE BULURSAM ONU DA EKLEYECEĞİM....

Yiğit yurdu harman yeri
Karşılıksız sevdik seni
Altmış yedilerden beri
Sevdamızsın SİVASSPOR

40 şehidi veren bizdik
Kanımızla tarih yazdık
Üç yıldızı tek tek çizdik
Sevdamızsın SİVASSPOR

akifesk
24.05.2012, 23:29
ritimli halde söyleyip videoya çekerseniz facebook sivasspor sayfasında yayınlayabilirim. haydi video işini bilen yiğidolar..

Ferhat06
25.05.2012, 08:57
İYİ BİR BESTE YA DA MÜZİK YAPILIRSA BEN KENDİME AİT BU ŞİİRİMİN ARKASINDAYIM VE GÜZEL BİR ÇALIŞMAYLA UZUN YILLAR SÖYLENEBİLECEĞİNE İNANIYORUM...GÜZEL BİR MÜZİK YA DA BESTE DE BULURSAM ONU DA EKLEYECEĞİM....

Yiğit yurdu harman yeri
Karşılıksız sevdik seni
Altmış yedilerden beri
Sevdamızsın SİVASSPOR

40 şehidi veren bizdik
Kanımızla tarih yazdık
Sevdamızsın SİVASSPOR

Tribün şarkıları genelde çok bilinen şarkıların bestesine uygun söz yazılarak yapılıyor.Doğu beyin yazdığı bu güzel şiire OSMAN PAŞA marşını teklif ediyorum.Şiir 8 hece ,osman paşa marşı da 8 hece uyuyor

ramazan5842
25.05.2012, 14:26

haydi sivas haydi sivas.
haydi sivas haydi sivas.

dayanamadım söyledim.
sesi güzel olanların denemelerini tavsiye ederim.
sabırla dinleyin:D
sivasspor marş (deneme) (http://www.youtube.com/watch?v=OacCLTOyRjE&feature=youtu.be)

akifesk
25.05.2012, 15:50
dayanamadım söyledim.
sivasspor marş (deneme) (http://www.youtube.com/watch?v=OacCLTOyRjE&feature=youtu.be)

kardeşim ağzına sağlık fena olmamış :)

facebook sivaSspor sayfasında yayınlayalım sesini bi sakıncası yoksa

ramazan5842
25.05.2012, 15:56
kardeşim ağzına sağlık fena olmamış :)

facebook sivaSspor sayfasında yayınlayalım sesini bi sakıncası yoksa
valla ses güzel olsa yayınla ama o kadar iyi değil bence. sadece sözle ritim uyumlu mu sizce diye paylaştım.belki daha güzel söyleyenler çıkarsa biraz daha düzeltip yayınlasan daha iyi olur kanımca..

akifesk
25.05.2012, 15:59
valla ses güzel olsa yayınla ama o kadar iyi değil bence. sadece sözle ritim uyumlu mu sizce diye paylaştım.belki daha güzel söyleyenler çıkarsa biraz daha düzeltip yayınlasan daha iyi olur kanımca..

o zaman bekleyelim yanık sesli bir yiğit çıkar belki

ramazan5842
25.05.2012, 17:54

Yiğit yurdu harman yeri
Karşılıksız sevdik seni
Altmış yedilerden beri
Sevdamızsın SİVASSPOR

40 şehidi veren bizdik
Kanımızla tarih yazdık

Sevdamızsın SİVASSPOR

bu sözlere alem buysa kral benim şarkısının müziği iyi gider..

http://www.youtube.com/watch?v=I1X7KUL1s98

Mustafa58Ağa
25.05.2012, 18:11
dayanamadım söyledim.
benim sesimi duysan şükredersin bu sese

58tugay58
25.05.2012, 19:58
daha ateşli kopmalık olsa

4eylül
25.05.2012, 22:57
sivassporda tribün liderleri şart her tribünin bir sorumlusu olacak yoksa bu iş tek postacıyla olmuyor emeklilerede yani izliyecilerde ayrı bir tribün gerek sessis sedasız maç izlemeleri için

ahhguzum
25.05.2012, 23:05
bu birkere eskişehir sporun söz müzik mithat körlere ait sadece sivasspor a döndürmüşsün...valla ben müzisyenim siz seyirciyi bulun ben marşı hazırlarım...ismail yk da yapcaktı güya:))

ramazan5842
25.05.2012, 23:09
bu birkere eskişehir sporun söz müzik mithat körlere ait sadece sivasspor a döndermişin...valla ben müzisyenim siz seyirciyi bulun ben marşı hazırlarım...ismail yk da yapcaktı güya:))

hangisi eskişehirsporun??

akifesk
25.05.2012, 23:12
bu birkere eskişehir sporun söz müzik mithat körlere ait sadece sivasspor a döndermişin...valla ben müzisyenim siz seyirciyi bulun ben marşı hazırlarım...ismail yk da yapcaktı güya:))

müzikyensen marşı hazırla. youtube a koy bakalım öğrenelim yayınlayalım öğrensın herkes

58yigido10
26.05.2012, 01:20
doğubeyin yazmış oldugu dizeler maratonla kapalının karşılıklı söylemesi halinde harika olur.ben evde denedim harika oldu ve canımız sıkıldıgında kızımla(11) en az on kez denedik harika.
bu arada balıkesirden sivastaki tüm yiğidolara slmlar.

zek_58
26.05.2012, 09:15
Tribün şarkıları genelde çok bilinen şarkıların bestesine uygun söz yazılarak yapılıyor.Doğu beyin yazdığı bu güzel şiire OSMAN PAŞA marşını teklif ediyorum.Şiir 8 hece ,osman paşa marşı da 8 hece uyuyor

Kesinlikle süper bir fikir güzel bir video çekip sözler güzel ve bu marşta çok uygun. Dize dize karşılıklı söylenebilir ama bunu organize edecek müzik konusunda yetenekli bir yiğodu lazım çekip youtubeta falan paylaşırsa sivassporunda güzel bir tezahuratı olur. Gönüllü yiğidolar aranıyorrr :)

ramazan5842
26.05.2012, 11:31

eklediğim müzikle okuyabilrsiniz arkadaşlar.
http://www.youtube.com/watch?v=mjMBXqzVqpw

Kasım Öktem
26.05.2012, 12:31
En çok bilinen mehter marşlarından biri olan Ceddin Deden ezgileriyle artık klişe haline gelmiş tezahüratı bile söyleyemeyen adamlara şarkı söyletmeye çalışmanın hiçbir faydası olmayacağını düşünüyorum.

Sivasspor sen çok yaşa
Canım feda olsun sana
Hiçbir şeye değişilmez
Senin sevgin bu dünyada
Bunu söylemek çok mu zor? Değil. Maça 10.000 kişi geliyorsa taş çatlasın 1000 kişi adam gibi söyler. Bu bin kişinin de sadece 200'ü bağırır, diğerleri oturup maçı izler.

Hadi onu geçtim. Her maç stadyum hoparlörlerinden bangır bangır çalan Evelallah Hepimize Yiğido Derler (yiğidolar geliyor) diye söylenmesi çok kolay bir marş-şarkımız var. 7 yıldır çalıyor, 7 yılda adam hiç mi öğrenmez, eşlik edemez ya hu?

Kırmızı-Beyaz, Sivassporum benim, Bir baba hindi, Pınarbaşı, Her zaman her yerde en büyük Sivas, Sivas gol gol gol yapabiliyorlar en azından. Haklarını da yemeyelim.

kkemal58
26.05.2012, 12:47
kesinlikle katılıyorum. Tezahuratta 3 büyük takım taraftarı ne söylüyorsa bizler de onu söylüyoruz. kendimize ait şarkılarımız ve tezahuratımız olması taraftarıyım.

subasi29
26.05.2012, 13:02
bence hicbirsey icin gec kalinilmamistir !!! zararin neresinden donersek kardir artik bizdede profesyonel olmasada yerlesmis vede buyumeye acik bir trbun kulturu olusmalidir, trubun herseydir !!!

davulcu
26.05.2012, 13:38
tribünlerimizin karşılıklı söyleyebileceği bir kıta sözleri bana ait müzüğide siz uydurun artık :)

Hastayım kırmızı beyaz rengine

Bu ligde yoktur senin denginde

Seninle gelirim ben ölüme bile

Sivasspor sen bizim herşeyimizsin

vatansivas
26.05.2012, 13:46
http://www.hurdogan.com/?hur=haberdetay&id=15187 “ Çılgın Sedat “ ismiyle Türkiye’de isim yapan sanatçı Sedat Kapurtu,Sivasspor’la gurur duyduğunu ve Sivaslı olduğunu her yerde her fırsatta dile getirdiğini söyledi. Önceki gün TRT Spor’da yayınlanan 12. adam proğramına konuşan Çılgın Sedat “ Ben kendimi tam bir Yiğido olarak görüyorum ve bundan da gurur duyuyorum. Sivasspor’u 2004’den bu yana yakından takip ediyorum. O yıllarda 2.ligde şampiyon olan Sivasspor’da kardeşim Vedat kalecilik yapıyordu. Sivasspor’un şampiyon olduğu sezon takım için beste yaptım. O gün şampiyonluk maçına yetişsin diye stüdyoda sabahladım,ama şarkıyı yetişdirdim . Sivasspor’u çok seviyorum ve onunla gurur duyuyorum. İnşallah Rıza Çalımbay nezaretinde yeni sezonda bu takım daha çok canlar yakacak”dedi.

akifesk
27.05.2012, 11:51
şarkı denemesi yapan yok mu