Orijinalini görmek için tıklayınız : SivaSSpoR Avrupa Ligine gidebilir...
Beşiktaş ile Bursa’nın CAS davasını kaybetmesi ve F.Bahçe’ye de ceza gelmesi halinde Eskişehir ve İstanbul BŞB ile birlikte Sivas’ın da UEFA Avrupa Ligi’ne gitmesi gündemde.
UEFA’nın G.Saray ve Trabzonspor dışındaki Türk takımlarına Avrupa kupaları için davet göndermemesi, değişik yorumlara yol açarken, olası bir ceza halinde ülkemizi yurt dışında hangi takımların temsil edeceği de tartışılmaya başlandı.
F.Bahçe’nin disiplin kurulundaki, Beşiktaş ile Bursaspor’un da CAS’taki davalarının sonucunu bekleyen UEFA, üç takım için de kupalara katılmama kararı verirse, Türkiye Futbol Federasyonu, yeni bir liste hazırlayacak.
Bu durumda şu sorular ortaya çıkıyor:
1-F.Bahçe ceza alırsa, yerine, geçtiğimiz yıl olduğu gibi Trabzonspor mu Şampiyonlar Ligi’ne alınacak?
2-Beşiktaş ile Bursa’a UEFA’nın verdiği ceza CAS’tan dönmezse, ligdeki sıralamaya göre Eskişehir ile İstanbul BŞB mi UEFA Avrupa Ligi’ne gidecek?
3-Trabzon’un Şampiyonlar Ligi’ne alınması halinde, UEFA Avrupa Ligi’nde boşalacak kontenjana, ligi 8. sırada bitirdiği için Sivas mı dahil edilecek?
Muhtemel sıralama
1.Galatasaray........Lig birincisi şampiyonlar ligi gruplara gider
2.Fenerbahçe........Şike davası nedeni ile gidemiyor
3.Trabzonspor........Fenerbahç e'nin yerine Şampiyonlar ligi ön elemeye gider
4.Beşiktaş.............Ceza aldı gidemiyor
5.Bursaspor...........Ceza aldı gidemiyor
6.Eskişehirspor.......Trabzons por'un yerine uefaya gider
7.İstanbul B.B........Beşiktaş'ın yerine uefaya gider
8.SivasspoR...........Bursaspo r'un yerine uefaya gider
kaynak (http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/20782531.asp)
58akif34 18.06.2012, 16:21 Bu sekilde gidersek ilk macta elenir geri geliriz takimda transfer yok iki hafta sonra eleme maci baslayacak diye biliyorum elenip geri geliriz
35kağan58 18.06.2012, 16:29 Ben Beşiktaş hariç diğer iki takımın yani Fenerbahçe ve Bursaspor'un avrupaya gideceğini düşünüyorum.
ben ıhtımal vermıyorum,kımılerıde kupa dan dolayı karabukspor gıder dıyorlar,hayırlısı
cemahmety 18.06.2012, 17:01 Sanırım Kupa'dan Karabük'ü alırlar, almasalar dahi Sivassporum yetersiz olur ama gönderelim derlerse koşa koşa tecrübeliyiz ne de olsa Şampiyonlar ligi ön elemesini oynayan ilk anadolu takımı
dedebali58 18.06.2012, 17:08 hadi hayırlısı bakalım gün ola harman ola....:)
mucahitbaba58 18.06.2012, 17:15 Valla gidersek kapak olur bizi cekemeyenlere elensek bile busenin en zevkli maclari olur hem avrupa bahanesiyle iyi transferler yapilir
ankastre 18.06.2012, 17:23 sivassporada kulp takıp göndermemenin yolunu ararlar
gürünlüyiğido58 18.06.2012, 17:26 Bence Karabük gider ve dürüst olmak gerekirse adamlar kupada final oynadı bence bizden daha çok hak ettiler...
noname87 18.06.2012, 18:57 Bence Karabük gider ve dürüst olmak gerekirse adamlar kupada final oynadı bence bizden daha çok hak ettiler...
ne finali ya çeyrek finalde bolu geldi şanslarına onu da zar zor yendiler yarı finalde de fenere yenildiler.
YİĞİDO EMİR 58 18.06.2012, 19:08 inşallah biz gideriz
Başkalarının yerine değil, bileğimizin hakkıyla gitmeyi tercih ederim...
kkemal58 18.06.2012, 19:24 heveslenmeyin bir bahane bulur sivası göndermezler.
Bence Karabük gider ve dürüst olmak gerekirse adamlar kupada final oynadı bence bizden daha çok hak ettiler...
Final oynamadılar... Ayrıca statü yarı final oynayan ve lig sıralamasında en üstte bitiren takım diyor.. Fenerbahçe ve Bursaspor Final oynadılar. Bursa eğer CAS dan dönemezse Karabük ve Sivas kalıyor... Şayet bizide almazlarsa o zaman Karabük gidiyor...
gürünlüyiğido58 18.06.2012, 19:25 ne finali ya çeyrek finalde bolu geldi şanslarına onu da zar zor yendiler yarı finalde de fenere yenildiler.
Gardaş , bende en az senin kadar sivassporumuzun avrupaya gitmesini isterim ama ne yaptık söyler misin grubu sonuncu bitirdik. Eğer hakedilmemiş bir şekilde gitmektense bırakalım seneye hak edip alnımızın teriyle gidelim..
insallah olur ama transfer sart oldu o zaman
Gardaş , bende en az senin kadar sivassporumuzun avrupaya gitmesini isterim ama ne yaptık söyler misin grubu sonuncu bitirdik. Eğer hakedilmemiş bir şekilde gitmektense bırakalım seneye hak edip alnımızın teriyle gidelim..
Ben katılmıyorum size gardaş... Çünkü hak hukuk meselesi işin içine girdiği zaman o zaman işte bazı olumsuzluklar devreye giriyor. Mesela Trabzon maçında elimizden alınan dördüncülük ve Beşiktaş Galatasaray maçlarında yenen haklarımız adeta önümüze konan setlerdi... Eğer o Trabzon maçında haysiyetsiz Kuddusi (-ki bizim maçtan sonra daha süper Lig göremedi) hakkımızı yemeseydi işte o zaman dördüncülük bizimdi. İyi takip ettiysen maçlar ondan sonra koptu bizim için. Grosicki oynamadı (milli takımından sonra) Eneramo bir kaç maç sakatlıktan forma giyemedi falan filan. O iki maçtada kevgire çevirdiğimiz Bursaya bir şeyler oldu ve Kupada bizi küçük hatalardan dolayı maçı kopardı ve maalesef kupada elimizden uçtu.
Ha birde süre gelen şike davaları en fazla Fenerbahçe ile bizi vurduğuna göre bulunan şartlarda sıralamadaki yerimizin mucize olduğuna inanıyorum. Düşünün başkanı içerde yöneticisi içerde futbolcusu içerde takım topçuları huzursuz hocası huzursuz bir takımdan daha ne beklenirdiki...
Hülasa ben bu konuda sizinle hem fikir olamayacağım. Sizin düşüncelerinize de saygı göstermekle birlikte Avrupaya da fırsat verilirse Sivassporumuzun hakettiğini düşünüyorum...
migroArmis 18.06.2012, 22:18 Başkalarının yerine değil, bileğimizin hakkıyla gitmeyi tercih ederim...
Son cümlemde yazacaklarım kesinlikle bizim Bursasporun gidemeyip yerine başka takımların gitmesi olayı ile ilgili değildir...Tamamiyle tarafsız bir yorumumdur..Yapmış olduğunuz bu yoruma ancak şu denilebilir....
''Ver elini öpeyim''
migroArmis 18.06.2012, 22:21 Final oynamadılar... Ayrıca statü yarı final oynayan ve lig sıralamasında en üstte bitiren takım diyor.. Fenerbahçe ve Bursaspor Final oynadılar. Bursa eğer CAS dan dönemezse Karabük ve Sivas kalıyor... Şayet bizide almazlarsa o zaman Karabük gidiyor...
Şimdi o sazı alıp tff denilen kurumun önüne koyup çalın bakalım diyesi geliyor insanın...Bakalım nasıl çıkacaklar işin içinden kime ne mazeret uyduracaklar...
DOGU_BEY 18.06.2012, 22:27 Boş Hayaller...
Ayrıca ben Bursanın Castaki davasını kazanacağını diğer cezalrın erteleneceğini tahmin ediyorum...
bizim ismimizde şike de geçiyor. seneye bank asya indirmezlerse bizi iyi.
kkemal58 18.06.2012, 22:49 bizim ismimizde şike de geçiyor. seneye bank asya indirmezlerse bizi iyi.
Bizim Türkiye de bu iş kapandı şike mevzuu. Ama ben tüm takımlara yasak geleceğini düşünüyorum avrupada. Galatasaray ve trabzonspora şimdilik verilen olur daha sonra bütün takımlara gelecek bir cezayla kaldırılabilir. Çünkü disiplin komitesi daha karar vermedi. Uefa tff gibi kapat gitsin yapmaz.
Morten58 18.06.2012, 23:12 “Beşiktaş hayatımın sembolü ve her zaman kalbimde taşıyorum. Onlarla son görüşmemiz en az 4 saat sürdü ama anlaşamadık. Samet Aybaba'nın başarılı olacağına yürekten inanıyorum.”
http://desmond.imageshack.us/Himg834/scaled.php?server=834&filename=fft1mm1781535.jpg&res=landing
Rıza Çalımbay geçtiğimiz sezonun en çok ses getiren, en çok takdir toplayan hocası... Öyle bir süreçte görev yaptı ki, deyim yerindeyse tam ‘bıçak sırtı’nda çalıştı Sivasspor’da. Bir taraftan takımını şike sürecinden izole etmeye çalıştı, bir taraftan da ilk 8, hatta ilk 4 için savaştırdı. En sonunda söyleyeceğimizi en başta söyleyelim; bir kere herkesin korktuğu çekindiği, oynadığı futbolla damaklarda tat bırakan bir Sivasspor izletti bizlere Rıza çalımbay... Tecrübeli teknik adam Trump Towers’taki yeni merkezimizde FANATİK’i ziyaret etti ve A’dan Z’ye ne sorduysak, açık açık cevapladı. Neler sormadık ki... Önce Beşiktaş, ardından adı sezon içinde de gündeme gelen Kasımpaşa, başarılı oyuncusu Eneramo ve tabii ki Sivasspor ile ilgili her şey...
Beşiktaş’tan başlayalım söyleşimize:
“Beşiktaş hayatımın sembolü ve her zaman kalbimde taşıyorum. Sivas’la mukavele yenilerken bir şart koşmuştum: ‘Beşiktaş’tan teklif gelirse bana izin verin’ diye. Yönetim de sözleşmeye bu maddeyi ekledi ve ben Beşiktaş ile görüştüm. Benden süre istediler. Ancak araya başkanımız Mecnun Otyakmaz girdi, bu işin bir an evvel halledilmesini istedi. Uzun sürmesi halinde Sivasspor’un da zor durumda kalacağını Beşiktaşlı idarecilere söyledi. Beşiktaş Yönetimi ondan da süre isteyerek benimle yeniden görüştü. Son görüşmemiz en az 4 saat sürdü. Onlar sonuca varamayınca artık benim için Beşiktaş olayı bitti. Başkanımız da Sivasspor’un geleceğini düşünmek zorundaydı. Beşiktaş büyük bir camiadır. Her türlü sıkıntının üstesinden gelebilir. Samet abi (Aybaba) kendisine çok büyük değer verdiğim, tecrübeli bir hoca. Başarılı olacağına yürekten inanıyorum.”
‘Kasımpaşa’ya gidecektim ama...’
“Kasımpaşa sadece bu sezon gündeme gelmedi. Daha önce de Beşiktaş’ta yöneticiliğimi yapan Turgay Ciner bana, ‘Sivas’ı bırak gel’ dedi. Ancak ben ‘Sivasspor’u şimdi bırakamam. Sezon sonu olur’ yanıtını verdim. Çünkü Sivas’la bir sözleşmem vardı ve çok kritik bir süreçten geçiyorduk, iddialıydım açıkcası. Nitekim ilk 4 olmadı ama ilk 8 içinde olduk. Yoksa Kasımpaşa çıksa da çıkmasa da, teklif sezon sonunda yapılsaydı Kasımpaşa’ya gelecektim. Kısaca, Turgay Ciner de ben de kendi açımızdan haklıydık. Kısmet değilmiş.”
‘Tek yürek olduk’
“Sivasspor’a gelince... Arkadaşlarımla görevi devraldığımızda önceliğimiz takımı ligde tutmaktı başardık. Bunu yaparken de bir sonraki sezonun iskeletini oluşturduk. Her şey istediğimiz gibi giderken, 3 Temmuz süreci bizi şok etti. Başkanımızın tutuklanması ve takımımızın isminin bu süreçte geçmesi, sezon başı planlarımızı alt üst etti. Bir taraftan takıma yol haritası çizmeye, bir taraftan da oyuncularımızı bu belirsizlik ortamı içinde, lige hazırlamaya çalıştık. Şu bir gerçek ki, Sivasspor emin ellerde. Başkanımız Mecnun Otyakmaz’ın tutuklu olduğu dönemde başta Erdal Sarılar olmak üzere yöneticilerimiz üstlerine düşen görevi layıkıyla yerine getirdi. Bu süreçte hiç bir zaman ‘alacak’ ve ‘para’ konuşulmadı. Herkes alacağını zamanında hatta yeri geldi gününden bile önce aldı. O nedenle böyle bir süreçte, yaşanan krizi bana ve futbolcularıma yansıtmayan yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum.”
Michael Eneramo gerçeği!
“Eneramo çok özel bir oyuncu. Biz onun gelişimini 5 sezondur izliyorduk. Aslında Eneramo’yu Tunus’tan transferimiz ilginçtir. Çünkü pahalı bir transferdi ve bize maliyeti çok ağırdı. Ama Tunus’ta çıkan iç savaşta, Eneramo zor günler geçirirken, menaceri aracılığıyla devre arası bu transferi hem de beklediğimizden daha ucuza gerçekleştirdik. Orada iç savaş sırasında açlık bile çekmiş ve kurtulmak için adeta kendini bize attı. Ama şu bir gerçek ki, çok çabuk uyum sağladı ve çok da verimli oldu. Fizik kapasitesi yüksek, markajı zor bir oyuncu olarak Sivasspor’a büyük katkı yaptı. Mukavelesi bitti, tutamadık. Kalmasını istedik, ancak iklim şartları ve sosyal yaşam nedeniyle Sivas’ta mutlu değildi. Sivasspor’la bir sıkıntısı olmadı ama gitme düşüncesine saygı duyuyoruz. Nereye giderse gitsin başarılı olur ve daha da üstüne koyar diye düşünüyorum.”
‘Bindiğim dalı kesmem’
“Yeni sezon için hedefimiz; geçen sezonun üzerine çıkmak. Takımda giden ve gelenler olacak. Benim ana prensibim ve önceliğim tüm futbolcularımızın takım ruhunu, oynasalar da oynamasalar da benimsemeleri... O nedenle kimsenin gözünün yaşına bakmam. Önemli olan Sivasspor’un başarısıdır ve hepimiz bunun için emek veriyoruz. Hiç bir teknik adam, bindiği dalı kesmez. Yeni sezonda da bu böyle olacak.”
M.Ali Sabuncu
Fanatik
güzel sıvamış çalımbay...
dogan5880 19.06.2012, 00:23 vayyyyyyyyyy beeeeeee
sivaslıadem 19.06.2012, 00:41 bize de bahane bulurlar merak etmeyin
Avrupaya giden samsun olur demiştim daha önce
Yine aynı fikirdeyim
Samsun giderse hiç şaşırmam
dogan5880 19.06.2012, 02:25 yav gıtsek ne olur kı gıtmeyelım daha ıyı
eğer bu karar açıklancaksa çabuk açıklanmalı ve ona göre transferimizi yapalım, ligin başlamasına yakın bir zamanda açıklanırsa kötü olur bizim için...
migroArmis 19.06.2012, 20:12 Ben katılmıyorum size gardaş... Çünkü hak hukuk meselesi işin içine girdiği zaman o zaman işte bazı olumsuzluklar devreye giriyor. Mesela Trabzon maçında elimizden alınan dördüncülük ve Beşiktaş Galatasaray maçlarında yenen haklarımız adeta önümüze konan setlerdi... Eğer o Trabzon maçında haysiyetsiz Kuddusi (-ki bizim maçtan sonra daha süper Lig göremedi) hakkımızı yemeseydi işte o zaman dördüncülük bizimdi. İyi takip ettiysen maçlar ondan sonra koptu bizim için. Grosicki oynamadı (milli takımından sonra) Eneramo bir kaç maç sakatlıktan forma giyemedi falan filan. O iki maçtada kevgire çevirdiğimiz Bursaya bir şeyler oldu ve Kupada bizi küçük hatalardan dolayı maçı kopardı ve maalesef kupada elimizden uçtu.
Ha birde süre gelen şike davaları en fazla Fenerbahçe ile bizi vurduğuna göre bulunan şartlarda sıralamadaki yerimizin mucize olduğuna inanıyorum. Düşünün başkanı içerde yöneticisi içerde futbolcusu içerde takım topçuları huzursuz hocası huzursuz bir takımdan daha ne beklenirdiki...
Hülasa ben bu konuda sizinle hem fikir olamayacağım. Sizin düşüncelerinize de saygı göstermekle birlikte Avrupaya da fırsat verilirse Sivassporumuzun hakettiğini düşünüyorum...
Forumda bulunduğumuz süre epey uzun olmakla beraber dışarıdan farklı bir takıma mensup olmamız bazı şeyleri daha duygusallık dışında mantıklı tesbit etmemize sebep oluyor...Her fırsatta sitenizin her konuda hemen hemen bütün sitelerden farklı kaliteli olduğunu dile getirdim (kendi taraftar sitem dahil)Yanlız bir tek konuda özeleştride bulunmak isterimki bunu daha öncede dile getirdim...Hakem hataları veya yanlı tutumlar Türkiyede her takımın başında olan kocaman bir dert... Kaldıki bu dünyadada olabiliyor...Hakem hatalarından serzenişler elbette olacaktır..Burada her fikire sonsuz derecede saygım vardır..Ama diyebilirimki Sivassporun almış olduğu mağlubiyetlerin çoğunda hakem yanlışları ve hatalarından bahsediliyor..Elbetteki sizden veya sizin gibi aklı selim yorum yapan arkadaslardan bahsetmiyorum ama alınan mağlubiyetlerin daha farklı sebepleri de vardır..Bunlar takımınızın yetersizliği karşı takımın daha iyi olması gününde olmama şansızlık ve hakem hataları gibi sıralanabilir...Bazen bunun gibi maçların sonunda (Sivasın mağlup olduğu) yorum yazmaktan çekindiğim bile olmuştur..Takım o gün o kadar kötü oynamıştır ama burada hakem hatalarını okumuşuzdur..Benim özeleştri yapacağım nokta burasıdır. Hiç bir kardeşim bana kızmasın benim sizlerden fazla futbol bilgim veya böyle bir iddamda yoktur..Ama tarftarın da bazı zamanlar oyunu gerçek anlamda okuması gerekiyor...Sizin yazdığınız yorumla alakalı bir söylem olmadığının farkındayım bağışlayın lakin yorumunuzdaki hakem hatalarını okuyunca epeydir aklımda olan ve sürekli unuttuğum:) bu düşüncem geldi..
Morten58 19.06.2012, 20:53 Forumda bulunduğumuz süre epey uzun olmakla beraber dışarıdan farklı bir takıma mensup olmamız bazı şeyleri daha duygusallık dışında mantıklı tesbit etmemize sebep oluyor...Her fırsatta sitenizin her konuda hemen hemen bütün sitelerden farklı kaliteli olduğunu dile getirdim (kendi taraftar sitem dahil)Yanlız bir tek konuda özeleştride bulunmak isterimki bunu daha öncede dile getirdim...Hakem hataları veya yanlı tutumlar Türkiyede her takımın başında olan kocaman bir dert... Kaldıki bu dünyadada olabiliyor...Hakem hatalarından serzenişler elbette olacaktır..Burada her fikire sonsuz derecede saygım vardır..Ama diyebilirimki Sivassporun almış olduğu mağlubiyetlerin çoğunda hakem yanlışları ve hatalarından bahsediliyor..Elbetteki sizden veya sizin gibi aklı selim yorum yapan arkadaslardan bahsetmiyorum ama alınan mağlubiyetlerin daha farklı sebepleri de vardır..Bunlar takımınızın yetersizliği karşı takımın daha iyi olması gününde olmama şansızlık ve hakem hataları gibi sıralanabilir...Bazen bunun gibi maçların sonunda (Sivasın mağlup olduğu) yorum yazmaktan çekindiğim bile olmuştur..Takım o gün o kadar kötü oynamıştır ama burada hakem hatalarını okumuşuzdur..Benim özeleştri yapacağım nokta burasıdır. Hiç bir kardeşim bana kızmasın benim sizlerden fazla futbol bilgim veya böyle bir iddamda yoktur..Ama tarftarın da bazı zamanlar oyunu gerçek anlamda okuması gerekiyor...Sizin yazdığınız yorumla alakalı bir söylem olmadığının farkındayım bağışlayın lakin yorumunuzdaki hakem hatalarını okuyunca epeydir aklımda olan ve sürekli unuttuğum:) bu düşüncem geldi..
adres58 'in demek istedigi Sivassporun hakkinin bile bile yediginden yana, Hakem hatalari olabilir evet amavelakin Sivassporumuzun 4 ,5 maci resmen katledildi , baska Kuddusi Müftüoglu , Baris Simsek , Abdullah Yilmaz olmak üzere.
Sana birsey diyecem Trabzon Bölgeli Abdullah Yilmazin yönettigi tüm Sivasspor macinda , Sivassporumuz hep 10 kisi kalmis eger bunu Hakem hatasi olarak nitelendiriyorsan ..............................
migroArmis 19.06.2012, 21:05 adres58 'in demek istedigi Sivassporun hakkinin bile bile yediginden yana, Hakem hatalari olabilir evet amavelakin Sivassporumuzun 4 ,5 maci resmen katledildi , baska Kuddusi Müftüoglu , Baris Simsek , Abdullah Yilmaz olmak üzere.
Sana birsey diyecem Trabzon Bölgeli Abdullah Yilmazin yönettigi tüm Sivasspor macinda , Sivassporumuz hep 10 kisi kalmis eger bunu Hakem hatasi olarak nitelendiriyorsan ..............................
Arkadaşın ne demek istediğini çok iyi anladım..Benim yorumum zaten söylemleri ile alakalı değil..İçerisinde katledilen veya Sivasın mağlubiyeti ile ilgili bir cümle geçince uzun süredir aklımda olan fakat başka bir konu içeriği olan bir şeyler söylemek istedim...Ve yorumum içerisindede konuyla alakalı olmadığınıda belirttim...
Abdullah Yılmaz konusuda emin olun Sivasın yönettiği bir çok maçı izlemedim...Ama duyumlar söylemler o kadar çok fazlaki bu kadar kişi sanırım doğruyu söylüyor olmalı..Abdullah Yılmaz ın sanırım Sivasla ilgili büyük bir problemi var...
Arkadaşın ne demek istediğini çok iyi anladım..Benim yorumum zaten söylemleri ile alakalı değil..İçerisinde katledilen veya Sivasın mağlubiyeti ile ilgili bir cümle geçince uzun süredir aklımda olan fakat başka bir konu içeriği olan bir şeyler söylemek istedim...Ve yorumum içerisindede konuyla alakalı olmadığınıda belirttim...
Abdullah Yılmaz konusuda emin olun Sivasın yönettiği bir çok maçı izlemedim...Ama duyumlar söylemler o kadar çok fazlaki bu kadar kişi sanırım doğruyu söylüyor olmalı..Abdullah Yılmaz ın sanırım Sivasla ilgili büyük bir problemi var...
Sivassporumuzun kaybettiği maçların tamamını hakemlere yüklemek mutlaka haksızlık olur. Ama öyle bariz öyle aleni tabiri caizse göstere göstere öyle hatalar yapıldıki adeta takımın gidişatına sekte vurarak yükselişine yada puan olarak avantajlı duruma geçecekken el freni çekildi. Haliyle takımın gardı düşmüş bir sonraki daha sonraki maçlarına yansımıştır. Dikkatli takip ettiyseniz takımımız çok kırılgandı geçtiğimiz sezonda. Bir gol peşinden peşpeşe goller yedi durdu. İşte biz bunlardan bahsediyoruz. Bu ve benzeri maçlarda yer alan hakemler ya bir kaç hafta dinlendirildi yada hiç maç alamadı. Demekki tezimiz doğru.
Anlatmak istediğimiz budur. Bunlar birikti birikti artık istiflenemze bir hal aldı. Taraftar küstü, hoca bıktı, başkan usandı derken al aşağı edildik. Yoksa görünen çalınsa biz şu dava sürecinde geyet iyi bir noktada yerimizi alırdık. Mutlaka oyuncularımızın hatalarından da maç veya puanlar kaybettik. Mesela bunlar 2 Belediye maçında kaçan penaltılar bizi ince çizgiden uzaklaştırdı. Buda konunun diğer cenahı idi...
Morten58 20.06.2012, 22:44 gecmis' hakemleri bilemem ama sunu söylemek istiyorum benim en begendigim Hakem Bünyamin Gezer idi. Suan ise tartismasiz Cüneyt Cakir!
Ayrica daha önceki yorumumda Sivassporun hakkinin yenildigini söylemistim , genel anlamda söylemek gerekirse gecen sene , üstlere oynayan takimlardan , Sivassporun , Bursasporun,Eskisehirsporun yani Anadolu takimlarin hakki yenildi.
Son olarak Erman Toroglunun eski mesajini paylasmak istiyorum !
Kuddusi’yi maça çıkarmam
15 Mart 2012
Bu kadar FIFA hakemin varken, Sivas-Trabzon gibi önemli maça Kuddusi niye? Çünkü Sivas maçı alsa, Beşiktaş’ın ilk 4’e girmesi de tehlikeye girecek.
GEÇEN hafta oynanan Trabzon-Sivas maçı, ligin sonunda play-off’u belirleyecek değerde bir maçtı. Penaltı oldu-olmadı. Ofsayt oldu-olmadı. Beni ilgilendirmez. Tartışırız. Ama rakibinin sırtına tekmeyi yapıştırırsan, bunun seni-beni olmaz. Yorumu olmaz. O sırada maç 1-0 Sivasspor lehineydi. Düşünün, Volkan Şen atılacak. Bu dakikadan sonra maçın bütün rengi ve şekli değişecek. Kuddusi’nin atmadığı Volkan, attığı golle maçın skorunu belirleyecek. Hatta sezon sonundaki ilk 4’ü... Bakınız, hakemlikte bu olay tuhaftır. Çok net söylüyorum. Futbol Federasyonu’nda etkili bir yerde görev yapsam, Kuddusi Müftüoğlu’nu bundan sonra Süper Lig’de maça çıkarmam. Bazı şeyler vardır, karar vereceksin ve uygulayacaksın. Bunu yaparsanız, büyürsünüz. Yapmazsanız, herkesin ağzına ciklet olursunuz. Tabii bir çift söz de MHK’ye... Bu kadar FIFA hakemin varken, bu kadar önemli maça Kuddusi niye? Çünkü Sivas maçı alsa, Beşiktaş’ın ilk 4’e girmesi de tehlikeye girecek. Bazı şeyleri söylemeye gerek yok. Hakemler akıllıdırlar. Durumdan hemen kendilerine vazife çıkarırlar.
kendalli 21.06.2012, 02:59 butun yorumlari saygiyla okudum, takimimiza kupaya gitmek nasip olursa buyuk isler yapacagina inancim sonsuz !...
cılgınsivas58 21.06.2012, 11:28 avrupaya gidersek negüzel transfer politikamız degişir
cılgınsivas58 21.06.2012, 11:30 Arkadaşın ne demek istediğini çok iyi anladım..Benim yorumum zaten söylemleri ile alakalı değil..İçerisinde katledilen veya Sivasın mağlubiyeti ile ilgili bir cümle geçince uzun süredir aklımda olan fakat başka bir konu içeriği olan bir şeyler söylemek istedim...Ve yorumum içerisindede konuyla alakalı olmadığınıda belirttim...
abdullah yılmaz denen insan sivası çekemiyor
ezelşener 21.06.2012, 14:37 arkadaşlar ilahi adalet tecelli edecek ve avrupaya gidecegiz allahın izni ile.ayrıca fener gidemezse sadece fener değil, ES-Es-ve İBB de gidemeyecek.Sezon boyunca hakemlerin yaptığı bilinçli hataların karşılığını inşallah AVRUPA ya giderek alacagız.O zaman baştada dediğim gibi İLAHİ ADALET TECELLİ edecek.ÇOk az bir süre kaldı bekleyelim bakalım...
şükrü çitil 21.06.2012, 14:41 inşallah avrupaya giderler hayırlısı
şükrü çitil 21.06.2012, 14:42 inşallah avrupaya giderler hayırlısı başarılar dilerim
Mustafa58Ağa 21.06.2012, 20:40 kimse umutlanmasın uefa bursasporun yerine takım çağırmıyor.
kimse umutlanmasın uefa bursasporun yerine takım çağırmıyor.
Hangi kaynağa göre konuştunuz bilmiyorum ama burada tek takım olsa dediğinize tamam derim ama eğer CAS kararı iptal etmezse 3 takım söz konusu... Zannetmiyorum. Türkiye Federasyonuna bana bunların yerine 3 takım gönder mutlaka denecektir. Ayrıca davanın duruşması gece saat 3 e kadar sürdü. Karar bugün açıklanacak. Zayıfta olsa bir ihtimalimiz mevcut...
Divriği58 22.06.2012, 08:19 bence umıtlenmemek gerek.
Mustafa58Ağa 22.06.2012, 10:22 Hangi kaynağa göre konuştunuz bilmiyorum ama burada tek takım olsa dediğinize tamam derim ama eğer CAS kararı iptal etmezse 3 takım söz konusu... Zannetmiyorum. Türkiye Federasyonuna bana bunların yerine 3 takım gönder mutlaka denecektir. Ayrıca davanın duruşması gece saat 3 e kadar sürdü. Karar bugün açıklanacak. Zayıfta olsa bir ihtimalimiz mevcut...
ntvspor alt yazınında geçmişti
ntvspor alt yazınında geçmişti
Son Dakika: Uefa Bursaspora verilen 1 yıl Avrupadan men cezasını kaldırdı...
Hal böyleyken olası Avrupa ligine katılımımız da ortadan kalktı. :D
Respect58 22.06.2012, 12:39 Uefa Avrupa ligine gitme ihtimali yok oldu.Bakalım yönetim transfer için bunu mu bekliyormuş....:confused: :confused:
35kağan58 22.06.2012, 13:52 Zaten Bursa Cas'a gitmeden de cezanın kalkma ihtimali yüksek görünüyordu.
Bakalım Fenerbahçe ve Beşiktaş avrupaya gidebilecek mi?
boylece bu konu da kapanmis oldu forum kapansin :D
Son Dakika: Uefa Bursaspora verilen 1 yıl Avrupadan men cezasını kaldırdı...
Hal böyleyken olası Avrupa ligine katılımımız da ortadan kalktı. :D
Bi Son Dakika'da benden.;)
UEFA kararını verdi. Fenerbahçe şampiyonlar ligine katılacak.
Şener'in şampiyonlar ligi hayali suya düştü.:)
http://www.stargazete.com/spor/devler-ligi-hesabi/haber-614475
etzel1967 22.06.2012, 15:28 boş verin avrupa ligini felan...seneye ne yapabiliriz ona bakmak lazım...geleceğin takımını bir an önce oluşturmak lazım...onun bunun sırtına basarak avrupa ligine gitmek bize yakışmaz...ts nin işi o...
35kağan58 22.06.2012, 16:00 UEFA Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligine davet etti. Sivasspor'un avrupaya gitme ihtimali ortadan kalkmış oldu.
UEFA, Avrupa Ligi'ne katılacak takımların listesini internet sitesinden açıkladı.. Men cezası alan Beşiktaş'ın yerine Eskişehirspor'a yer verildi..
http://www.ajansspor.com/futbol/uefakupasi/h/20120622
/besiktasin_yerine_eskisehirspo r.html
Fenerin UEFA'dan ceza almaması demek, davada adı geçen takımların önünün açılması demek, BENİ BAHANE ETMEYİN YAPACAKSANIZ TRANSFERLERİNİZİ YAPIN DEMEK HOCAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
DOGU_BEY 22.06.2012, 22:54 Boş Hayaller...
Ayrıca ben Bursanın Castaki davasını kazanacağını diğer cezalrın erteleneceğini tahmin ediyorum...
daha önce yaptığım tespit...daha doğrusu sezon başından beri yaptığım ve savunduğum konu....görünen köy klavuz istemez...hala sırf ceza gelsin diye davul çalanlar, ceza ceza diye bağıranlar, küme düşürülecek diyenler yine hayal kırıklığına uğradılar...son umutları olan uefa kapıları da tek tek kapanmaya başladı..
mühendisburak58 22.06.2012, 22:57 http://www.haber7.com/spor/haber/894664-uefa-avrupa-ligine-gidecekleri-acikladi
Çılgın Türk 23.06.2012, 00:55 Medya yine olaylari carptiriyor
Fenerbahce'nin sampiyonlar ligine katilacagi henüz garanti degil.
Disiplin kurulundan cikacak kararla belli olacak.
FB UEFA'da kendini savunacak ve ona göre Disiplin kurulundan bir karar cikacak.
UEFA'nin yaptigi kendisini garantiye almaktan baska birsey degil.
Eger simdi almasalardi ve Disiplin kurulundan aklansalardi UEFA basina belayi alirdi. Simdi ise Disiplin kurulundan FB adina olumsuz karar cikarsa diskualife olurlar.
TFF de buna benzer birsey yapmisti. UEFA ya Besiktas ve Bursa'nin ismini göndermisti. CAS'dan olumlu haber cikma ihtimalini göze alarak. Cünkü ilk baskan Eskisehir ve IBB ismini verseydi ve CAS'dan bu takimlar aklansaydi UEFA'ya tekrardan isimlerini vermek mümkün olmayacakti. Tersi bir durum ama mümkün o yüzden Bjk yerine Eskisehirspor gidiyor.
Bana kalirsa UEFA kurnazlik yapip mahkmeden cikan karardan sonra FB ile ilgili karari verecek. Bence FB'liler cok erkenden seviniyor. Gecen seneki gibi sonradan diskualife olurlarsa aglamasinlar....
|