Orijinalini görmek için tıklayınız : Uygun'un jübile hayali !..


ElbeyLi58
17.11.2005, 16:06
Fenerbahçe forması altında attığı gollerden sonra taraftarlara verdiği asker selamıyla ''Asker Bülent'' olarak tanınan Sivasspor'un genel menajeri Bülent Uygun, 3 büyük kentte gelirleri şehit yakınları ve gazilere bağışlanacak bir jübile yapmanın düşünü kuruyor !.

1993-1994 futbol sezonunda attığı 22 golle gol kralı olduğu Fenerbahçe'den ayrılışından sonraki futbol yaşantısını ve gelecekteki hedeflerini anlatan Bülent Uygun, sarı-laciverli ekibin ardından Galatasaray ve Trabzonspor gibi büyük takımlardan öneriler gelmesine karşın Kocaelispor'a transfer olduğunu kaydetti.

Kocaelispor'a gittikten sonra ilk maçta şanssız bir biçimde ayağının kırıldığını anlatan Uygun, Çanakkale Dardanelspor, Trabzonspor ve Göztepe'de kısa bir süre forma giydiğini, 3.5 yıl önce de Sivasspor'a transfer olduğunu hatırlaratak, ''Sivasspor'da tam kendimi düzelttiğime inandığım bir anda, o dönemki teknik direktör Mehmet Şahan'ın (ya o, ya ben) demesi üzerine Sivasspor'dan ayrılarak futbol hayatıma noktayı koydum. 3.5 senedir de futbolla ilgili sadece menajerlik yapıyorum'' diye konuştu.


''SİVAS'TA DAĞ GİBİ İNSANLAR TANIDIM''

Bir süre kaptanlığını da yaptığı Sivasspor'un 2003-2004 futbol sezonunun devre arasında genel menajerliği görevine getirildiğini hatırlatan Uygun, kulüp başkanı Mecnun Otyakmaz ve yönetim kurulu üyeleri ile kırmızı-beyazlı ekiple ilgili güzel düşler kurduklarını ifade ederek, ''Hayallerimiz, şampiyon olmak ve şampiyon olduktan sonra Süper Lig'de üst sıraları zorlayacak bir takım yaratmaktı. Sivas'a Avrupa'dan bir takım getirmekti. Dolayısıyla bu hayallerle birlikte çalışmalar yapmaya başladık. Karşılığında da şampiyon olduk'' dedi.

Sivas'ı çok sevdiğini, insanlarının yiğit, mert, konuksever ve sıcakkanlı bir ruha sahip olduğunu, ancak kendilerini yeterince anlatamadıklarının ifade eden Uygun, ''Sivas'ta olmaktan da, burada bulunmaktan da çok mutluyum. 3 seneden beri belki karşımda dağlar var gibi gözükse de ben Sivas'ta ne kalbi büyük, dağ gibi insanlarla tanıştım'' dedi.


''ASKER BÜLENT''İN 3 BÜYÜK KENTTE JÜBİLE DÜŞÜ

Gelecekte gerçekleştirmeyi istediği birçok hedefi olduğunu anlatan Uygun, 3 büyük ilde geliri şehit yakınları ve gazilere bağışlanmak üzere, Kara Kuvvetleri Komutanı Org.Yaşar Büyükanıt'ın da izniyle jübile maçı yapmayı düşlediğini söyledi.

Menajer Uygun, ''İstanbul'daki jübile maçımın Fenerbahçe ile Sivasspor arasında yapılmasını arzu ediyorum. Çünkü İstanbul'da yaklaşık 2 milyon Sivaslı var. O 50 bin kişilik statta şov yapacağımızı düşünüyoruz. İzmir'de ve Ankara'da da Fenerbahçe ile yurtdışından getirilebilecek bir takımla jübile maçı yapılabilir. Tabii bunlar şu an için sadece düşünce bazında kalıyor. Ama öncelikle Yaşar Büyükanıt paşa ile Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'dan da müsaade alınırsa ve iki taraftan da onay görürse bu şekilde yapmayı düşünüyorum.'' diye konuştu.


''SPORCULAR İÇİN HUZUREVİ KURMAK İSTİYORUM''

Milli ve Şampiyon Sporcular Derneği ile Profesyonel Futbolcular Derneği'ni harekete geçirerek Türkiye'nin 3 bölgesinde sporcu sağlık hastanesi kurmayı da istediğini kaydeden Uygun, ''Ayrıca Antalya'da bir 'Sporcu Huzurevi' adı altında, belli bir yaştan sonra kendine bakamayacak duruma düşmüş sporcuları daha onore etmek için bir sporcu huzurevi kurulmasını hedefliyorum. Bununla birlikte İstanbul'da bütün amatör ve profesyonel sporcuların kalabileceği, idmanlarını yapabileceği spor komleksi düşünüyoruz. Bunlar da benim yapmayı düşündüğüm idealler arasında yer alan şeyler.'' dedi.


MENAJERLİK TÜRKİYE'NİN KANAYAN YARASI

Uygun, ''Gelecekte Fenerbahçe'de ve Sivasspor'da antrenörlük yapmayı düşünüyorum. Ama Türkiye'nin kanayan yarası olan menajerliğe de birilerinin iyi bir şekilde ön ayak olması ve onunla birlikte herkesin yolunun açılması gerektiği düşüncesindeyim. Biz de kendimize öncelikle 2-3 sene içinde bu misyonu yükledik. Ondan sonraki misyonda tabii ki antrenörlük de gelebilir. Çünkü Türkiye'de 20 tane hocanın etrafında kısır döngü gibi dönen Turkcell Süper Ligi'nde benim gibi daha birçok dışarıda kalan en az 200 tane hoca şans bekliyor. Dolayısıyla onu da zamanı geldiğinde kendi değerlendirmeme alacağım.'' dedi.

Fenerbahçe ve milli takımlarda menajer olarak hizmet etmeyi de hedeflediğini belirten Uygun, ''Bana göre yetiştiğim, Türkiye'nin beni sevdiği ve asker Bülent olduğum Fenerbahçe kulübümde menajer olarak da görev yapmayı hedefliyorum. Milli takımımızda da menajer olarak görev yapabilmek ideallerim arasında'' diyerek sözlerini tamamladı.
http://www.ajansspor.com/resim/bulentuygun01.jpg