Orijinalini görmek için tıklayınız : Sivasspor Rotayı Beşiktaş'a Çevirdi
SivasSpor.Com 28.09.2012, 12:27 http://cdn.sporx.com/img/3/2012/riza_calimbay_453-1341942242.jpg
Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, "Beşiktaş'ın takımıyla bütünleşen müthiş bir taraftarı var. Oynayacağımız maçta o taraftarların olmayışı bizim için büyük avantaj" dedi.
Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşacak olan Sivasspor, bu maçın hazırlıklarına bugün başladı. Dün Türkiye Kupası 2'inci tur mücadelesinde deplasmanda Trabzon Kanuni'yi 3-0 mağlup ederek bir üst tura yükselen Sivasspor, bunun verdiği moralle bütün dikkatini Beşiktaş maçına çevirdi. Kırmızı-Beyazlılar pazartesi günü deplasmanda oynanacak maçın hazırlıklarına teknik direktör Rıza Çalımbay yönetiminde yapılan çalışma ile başladı.
Trabzon Kanunu ile oynanan kupa maçında onbirde görev yapan futbolcular ile oynamayan oyuncular iki ayrı grup halinde çalıştı. Futbolcuların moralli ve istekli oldukları görüldü. Sakatlığı bulunan Doğa Kaya ise antrenmana katılmadı. Türkiye kupası maçlarında hiç bir rakibin küçümsenmemesi gerektiğini belirten teknik direktör Rıza Çalımbay, bu bilinç içerisinde çıktıkları maçın ilk yarısında konsantre problemi ve saha faktörünün de etkisi ile zorlandıklarını, ancak ikinci devrede istedikleri sonucu alarak kente döndüklerini belirtti.
Kupada ilerleyebildikleri yere kadar gitmek istediklerini belirten Çalımbay, Beşiktaş maçının da zor olacağını belirterek, "Beşiktaş iyi bir takım, iyi oyuncuları var ve lige de iyi başladılar. Geçen hafta aldıkları mağlubiyetten dolayı bizim maçın önemi onlar için bir kat daha arttı. Biz de oradan puan ve puanlar almak istiyoruz. Beşiktaş'ın dikkat etmemiz gereken yönleri var. Maçın başından sonuna kadar oyundan kopmadan iyi mücadele etmemiz gerekiyor" dedi.
Beşiktaş'ın cezası nedeni ile maçı sadece kadın ve çocukların izleyecek olmasına da değinen Çalımbay, "Beşiktaş'ın takımıyla bütünleşen çok iyi bir taraftarı var. Bizim maçta Beşiktaş'ın taraftarıyla bütünleşmemesi bizim için büyük bir avantaj. Ancak kadın taraftarlar olacak ve onlar da iyi tezahürat yapıyorlar ve takımlarını destekleyeceklerdir. Yıllarca mücadele ettiğim için orada nasıl bir atmosfer olacağını biliyorum. Maç seyircisiz de olsa biçim için avantaj olabilmesi için iyi oynamamız gerekiyor" diye konuştu.
FUTBOLCULAR DA İDDİALI
Sivassporlu futbolculardan Uğur Kavuk ise kupada oynadıkları Trabzon maçında oynadığımız futbolun üzerine çıkmaları halinde İstanbul'dan istedikleri sonuçla dönebileceklerini kaydetti.
Ermam Kılıç ise, "İyi hazırlanıp isediğimiz sonucu almak istiyoruz. Oradan alacağımız bir galibiyet bizi yukarılarda tutacaktır. İnşallah 3 puan ile döndüğümüz takdirde umuyorum ki Sivas eski şaaşalı günlerine dönecektir" dedi.
Takıma bu sezon dahil olan Adem Koçak, Beşiktaş maçının önemli olduğunu dile getirerek, "Zor bir maç olacak. İnşallah iyi bir şekilde hazırlanıp, mutlu bir şekilde Sivas'a dönmek istiyoruz. Önemli bir maç. Alacağımız galibiyetle üst sıralara çıkacağız" dedi.
Faslı futbolcu Aatif Chahechouhe ise, "Büyük bir takıma karşı zor bir maç olacak. Biz moralli gideceğiz. Zor bir karşılaşma olacak. İnşallah öncelikle puan almak ve başarabilirsek 3 puan almak istiyoruz" diye konuştu.
ROMAN BEDNAR KULÜBÜ TERK ETTİ
Öte yandan transfer sezonun son günlerinde kadroya dahil edilen Çek futbolcu Roman Bednar'ın izinsiz olarak kenti terk ettiği ve kendisinden haber alınamadığı bildirildi. Geri dönmeyeceği düşünülen futbolcu için noter tespiti yaptırıldığı öğrenildi. Sivasspor'a bu sezon gelen ancak sakatlığı nedeni ile hiç bir maçta görev almayan Çek futbolcunun ülkesine gittiği sanılıyor.
Takım olarak moralimiz yerinde bu moralle BJK dan puan ve puanlar alır döneriz diye düşünüyor Sivassporu'ma güveniyorum..
Bednar'ı zaten hiç görmedik,Arayıp sormaya değmez gittiyse güle güle.
ünisivas 28.09.2012, 12:36 Giden gitmiştir gittiği gün bitmiştir bednar gardaş :)
Yusuf Çevik 28.09.2012, 13:22 Bu ne disiplinsizlik hocam,almayın böyle adamları o zaman,takıma haber vermek çok mu zor.Alıyorsunuz sakat adamı birde onun artisliğiyle uğraşıyoruz,gidin antlaşmasını fes edin nere giderse gitsin.
Yaramaz böyle futbolcu bize.
İnşallah Rıza Hocam, Erman çok doğru demiş, alacağımız bir galibiyet tüm futbolcuların, taraftarın herkesin lige bakış açısını değiştirir.
Bednar'dan da zerre kadar fayda sağlayamayacağımız ortada. Fesh edilsin sözleşmesi, nereye giderse gitsin. Sanki şu an varlığı forvet sıkıntımızı çözüyor mu ki yokluğu problem olsun.
58g0kberk58 28.09.2012, 13:33 neden alındıgı belli değildi neden gittiği belli deği meçhul bir adam kimse sivasspordan üstün değildir. eğerki bu haber kesinlikle doğruysa taviz verilmemesi gerek hemen sözleşmesini fesh etmesi lazım
58ToPraK58 28.09.2012, 13:42 İnşallah bu maçı rahat kazanırız ve ligde iyi bir konuma geliriz. Bendnar konusuna gelince de eğer bilmediğimiz başka şeyler yoksa sadece kendi isteğiyle yönetime haber vermeden gittiyse ve dönmeyecekse yapılacak tek şey var, onun Ankaragücü'ne yaptığı gibi Uefa'ya şikayet edip hakkımızı aramak. Eğer keyfi şeklide gittiyse bu yola başvurulmalı, yoksa öfkeyle kalkıp zararla oturmayalım. Takımı kendi kafasına göre bırakıp gittiyse bir daha takıma alınmaması daha sağlıklı olur. Böylesi oyuncular takımda disiplini bozmaktan başka bir şey yapmazlar. Bizim nazlı oyuncuya ihtiyacımız yok kafasında başarıdan başka düşüncesi olmayan futbolculara ihtiyacımız var. Kıvanç Karakaş da bu hatayı yaptı ve takımdan kendi kafasına göre ayrıldı. Şimdi nerede olduğunu herkse biliyor. Bize Suarez gibi futbolcu lazım. Yedek kaldığında sorun etmeyen oyuna girince elinden geleni yapan ve her sene kendisini biraz daha geliştirip nereye koyarsan oynayacak futbolcu gerekli.
Ilk 5 hafta ki rakiplere bakarsak en zor maçımız Bjk maçı
Ricardo Pedriel 28.09.2012, 16:18 2011/2012 09.02.2012 Sivasspor 1-1 Beşiktaş
2011/2012 30.10.2011 Beşiktaş 3-1 Sivasspor
2010/2011 02.04.2011 Sivasspor 1-0 Beşiktaş
2010/2011 31.10.2010 Beşiktaş 2-1 Sivasspor
2009/2010 24.04.2010 Beşiktaş 2-2 Sivasspor
2009/2010 29.11.2009 Sivasspor 0-1 Beşiktaş
2008/2009 21.03.2009 Sivasspor 1-1 Beşiktaş
2008/2009 24.10.2008 Beşiktaş 1-1 Sivasspor
2007/2008 06.04.2008 Sivasspor 1-2 Beşiktaş
2007/2008 10.11.2007 Beşiktaş 1-2 Sivasspor
2006/2007 29.04.2007 Sivasspor 0-1 Beşiktaş
2006/2007 11.11.2006 Beşiktaş 0-1 Sivasspor
2005/2006 23.04.2006 Beşiktaş 0-1 Sivasspor
2005/2006 26.11.2005 Sivasspor 1-3 Beşiktaş
yerliturkuaz 28.09.2012, 17:30 http://www.sondakikahaberleri.info.tr/images/haberresim/64526-riza-calimbay-in-sivasspor-karnesi.jpg
Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Beşiktaş maçına ilişkin, ''Maçın başından sonuna kadar iyi mücadele edip, oradan iyi bir şekilde döneceğiz'' dedi.
Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşacak olan Sivasspor takımı, maçın hazırlıklarına Teknik Direktör Rıza Çalımbay yönetiminde yapılan idmanla başladı.
İdman öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çalımbay, Ziraat Türkiye Kupası'nda deplasmanda 3-0 kazandıkları Trabzon Kanuni Futbol Kulübü maçıyla ilgili olarak ''Böyle maçları oynamak çok zor. Gördüğünüz gibi çoğu Süper Lig takımı. Bazıları çok kolay kazandı, bazıları çok zor kazandı. Onun için de çok iyi konsantre olmamız gerekiyor. Maalesef bizim ilk yarıda istediğimiz gibi olmadı. Ama ikinci yarı bambaşka bir takım çıktı. İkinci yarı iyi mücadele ettik. İyi bir skorla da ayrıldık oradan. Turu geçtiğimiz için mutluyuz ama onda da yol çok uzun. Ligde de yol çok uzun. Şimdi artık önümüze bakacağız'' diye konuştu.
Pazartesi günü deplasmanda Beşiktaş'la karşılaşacakları maçta cezalı oyuncularının olmadığını belirten Çalımbay, şunları kaydetti:
''Sadece Doğa sakat. Bednar'ın durumu belli değil zaten. Onun dışında iki kalecimiz sakat. Bunların dışında oynayamayacak durumda olan arkadaşlarımız yok. Bugün ve yarın burada çalışacağız. Pazar günü de İstanbul'a maça gideceğiz. Zor bir maç olacağını biliyoruz. İyi bir takım. İyi oyunculardan kurulu bir takım. Lige de iyi başlayan bir takım. Geçen hafta mağlup olmalarından dolayı bizim maçın önemi bir kat daha arttı tabi ki. Ama biz de mutlaka oradan puan ve puanlar almak istiyoruz. Beşiktaş'ın hakikaten iyi yönleri var. Çok iyi dikkat etmemiz gereken yerler var. Onlara da dikkat edeceğiz. Önemli olan bizim yapacağımızı işler çok çok önemli. Maçın başından sonuna kadar iyi mücadele edip, oradan iyi bir şekilde döneceğiz.''
Beşiktaş'ın cezası nedeniyle maçın seyircisiz oynanacak olmasının kendileri için avantaj olup olmayacağının sorulması üzerine Çalımbay, ''Tabi ki avantaj. Çünkü yıllarca Beşiktaş, taraftarının önünde oynadı. Beşiktaş takımı taraftarıyla mükemmel buluşan bir takım. O yüzden onların olması çok büyük avantaj oluyor takım için. Çünkü çok büyük bir güç oluyor maçlarda. Bizim için avantaj tabi ki. Taraftar taraftardır yani. Bizim için avantaj sayılıyor ama seyircisiz de olsa önemli olan sahada yapacağımız işler. En büyük avantaj bizim iyi oynamamız. Başka bir şey değil. Biz maça başladığımız zaman zaten taraftarla falan pek ilgilenmiyor direk maçta yapacaklarımızla ilgilendiğimiz için ona bakıyoruz'' diye konuştu.
gürünlüyiğido58 28.09.2012, 17:33 Bednar'ın durumu belli değil demiş hocamız yani oynayabilir , eneramoyla birlikte iyi uyuşacaklarını düşünüyorum.
SivasliMuhammed 28.09.2012, 17:38 bednar bi sey yapamaz o adam para icin geldi ve en gec kisinda gider yeni forvet buluruz
58Yiğidoo58 28.09.2012, 17:59 Kardeşim bednar kaçmış ulaşamıyorlarmış. Fos çıktı o da. :rolleyes:
ozledımeskıyı 28.09.2012, 18:24 Bedar ın gitmek için geçerli sebepleri var Sivas ta esrar satmıyorlar.
dogan5880 28.09.2012, 18:52 ıyı olmuş kaçıp gıtmesı zaten oynayamazdı enaramo pedrıel yeter
tekdoktiri 28.09.2012, 18:59 GÜZEL İNSAN ADAMSIN SEN ADAM SENDAHA İYİSİNİ BİLİRSİN İŞALLAH YENERİZ ABEY ANADOLUNUN YİGİDOSU ALLAH UTANDIRMASIN SENİ SEVMEYEN SIVASLIDAN ŞÜPE EDERİM ŞÜPE
cılgınsivas58 28.09.2012, 22:38 aman hocam dogayı oynatma kurbanınız olıyım
58MUAMMER58 28.09.2012, 22:44 hikmet karamanın sözüne kızdılarda adam doğruyu söylüyor çık fernandesi almedayı kalecileride iyi gerisi sıradan oyuncular sadece anadolu takımı gibi çok koşuyorlar asla ve asla sivasspordan çok güçlü değiller en kötü zamanımızda galibitleri hakemle yada şanssızlıkla kaçırdık inönüde piyangodan penaltı çıkmasaydı son dak mehmetnas martılara atmasaydı topu pedriel az şanslı olsa farklı kazanacağımız maçları kaybettik gözümüzde fazla büyütmemeliyiz en büyük silahları taraftarlarıydı oda yok karı kız çoluk çocuk çığırsın dursun sivassporumuzun silahı daha çok iyi taktikle rahat galip geliriz mağlubiyet aklımın ucundan geçmiyor :mad:BEDNAR meselesine gelince ilk geldiğinde belki eneramoya yedek olur diye düşündüm durduk yere sakatlandı iyiolsada fayda etmez abdulkadir iyiolsun yeter bednar gittiyse güle güle umarım kulübün zararı çok değildir onu alan kimse yazıklar olsun böyle adamları görünce pedrieli alından öpmek istiyorum bu çocuğun saçının teli etmez esrarkeş :mad:
ahhguzum 28.09.2012, 23:33 zaten bütün yiğidolar bu adamın resmini gördüğümüz, olmayan kariyerini duyduğuğumuz zaman işe yaramayacağını anlamıştı. bende ilk duyduğum andan bu yana bu adamla ilgili hiçbir hayal kuramadım gönderin ihtiyacımız yok abdulkadir yeter...ikinci yari iyi bir forvet alın
hasanim58 28.09.2012, 23:39 insallah guzel bir galibiyetle sivassporumuzun o eski sasali gunlerine dondugunu goruruz hep beraber cok ozledik o eski gunleri offffff offfff bide su berdnara iki cif laf ediyim sivassporun o serefli o asil formasini terletecek kadar yurek yokmus demekki kendine guvenemedi kacti gitti cok fazlada uzulmedim acikcasi maykil yeter bize
ahmet ali 29.09.2012, 06:46 Trabzon maçında da seyirci yalnız kadınlar ve çocuklardı.Yenildik....
Beşiktaş seyircisi yok şöyle iyidir yok böyle iyidir lafları,Çalımbay'ın hala Beşiktaş'ın başına geçebilmek için firsat aradığını gösteriyor...Bence Beşiktaş seyircisi takımına zararlı bir seyirci..rakibi değil kendi oyuncularını strese sokuyorlar.olmaları bize zarar değil fayda sağlardı... şimdi Beşiktaş'lı futbolcular daha sakin ve huzurlu oynayacaklar..
Bednar'a gelince elbette sakat bir futbolcunun gitmesi önemli değil..ancak bu adamı kim transfer ettiyse hesabını vermeli....
şarkışla 58 29.09.2012, 07:23 Baktı SİVAS da bar yok pavyon yok,gece kulübü yok,ot da bulamamış eee hadi güle güle
cemahmety 29.09.2012, 13:47 Böyle bir futbolcudan (Bednar) bizlere hayır gelmeyeceği belli oldu. Eneramo'da 1 yıllık sözleşme yaptığına göre onun da çok farklı hedefleri var. Bence yönetim bu konuda uzman bir heyet toparlasın ve forvet arayışlarına şimdi den başlasınlar. Ondan sonra bu sene başındaki gibi ligin başlamasından 1-2 hafta önce hazır olmayan oyuncuları almak zorunda kalmayalım
dedebali58 29.09.2012, 14:16 bjk yi niğde belediyenin yaptığı gibi kabusa sokmalıyız,farkı netce bizim lehimize olmalı inşallah..
Çalımbay Beşiktaş'ı gözüne kestirdi
Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, ligde deplasmanda karşılaşacakları Beşiktaş'ın gücünü bildiklerini belirterek, ''Bütün amacımız oradan puan ve puanlarla dönmek'' dedi.
Beşiktaş maçı hazırlıklarını Sivas 4 Eylül Stadı'nda yaptığı antrenmanla sürdüren Sivasspor'da, teknik direktör Çalımbay, idman öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Takımın son durumunun gayet iyi olduğunu belirten Çalımbay, ''En son kupa maçında iyi oynadık, bilhassa ilk yarı iyi oynadık. Ondan önce de Kasımpaşa maçında iyi bir galibiyet aldık. İyi mücadele ettik. Bütün amacımız oradan puan ve puanlarla dönmek. Beşiktaş'ın gücünü biliyoruz. İyi bir takım, iyi futbolculardan kurulu bir takım. Zor olacak ama ligde zaten kolay maç yok. Bütün amacımız oradan iyi şekilde dönmek. İyi dönmemiz için de maçın başından sonuna kadar takımın iyi şekilde konsantre olması gerekiyor'' diye konuştu.
Çalımbay, orta saha oyuncusu Doğa'nın sakatlığıyla ilgili olarak, ''Doğa bugün antrenmana çıkıyor. Ama son durumuna bakacağız. Riske etmeyeceğiz. Daha birçok maçımız var. Bizim için Beşiktaş maçı da önemli ama Bursaspor maçı daha önemli. Onun için birçok arkadaşımızın hafif bir şeyi olsa riske etmeyeceğiz. Çünkü bize sağlam, çok iyi mücadele eden oyuncu lazım. O yüzden de öyle oynayacağız'' dedi.
Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında pazartesi günü deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşacak Sivasspor, yarın havayoluyla İstanbul'a gidecek.
Çok inancım yok bu maçtan.Beşiktaş ,Rıza Çalımbay ,Samet Aybaba üçgeninde ortada sivasspor kalır.
58Sivaslilar 30.09.2012, 22:09 Sivasspor oyunculari defansta fazla hata yapmazsa forverti yani pozüsyonlari iyi degerlendirebilirlerse besiktasi yenmemiz hic bir neden yok bol sanslar dileriz
Harput0658 30.09.2012, 23:34 BJK Maçına ablamlar gidecek biletleri maç günü stadtan mı almaları lazım. Bilen var mı?
cemahmety 01.10.2012, 15:52 Şu maçı kazanalım o zaman bu ligin ilk 5 takımı arasına girmememiz için hiçbir sebep kalmıyor. GS hariç bütün zor maçlarımızı tamamlamış oluyoruz (ilk yarı için). Bu da bizim için çok iyi bir avantaj, Gerçi bu maçı kaybetsek dahi takımımız bu kalite ile ilk 5'e rahat girecek durumda. Bu maçın kazanılması moral motivasyon anlamında çok yararlı olacaktır.
FORZA 58 SİVAS 01.10.2012, 16:46 BİZİM İÇİN SALDIR SİVASIM
|