Orijinalini görmek için tıklayınız : Küfüre tepkiler

alemdarlar
08.10.2012, 12:52
Son oynanan Bursaspor maçını örnek göstererek konuya site üyeleri olarak giriş yapalım. Geçmiş maçlarda da bu durum inişli çıkışlıydı. Oynanan bu maçta koro halinde söylenen küfürler bizlere gerçekten yakışmadı. Bazı üyelerimiz eski konuları gündeme getiriyor ve bu maçtaki ayıpları ön plana koyuyor. Forum kirliliği yapmadan yeni bir konu başlığında(burada) bu durumu tartışalım. Buyurun..

Tribünlerimizde ki bu kötü çıkışı nasıl engelleyebiliriz?

BAZI TEPKİLER!

Koro halinde ağıza alınmayacak söz sarfedenler, yanıbaşında bulunan anası yaşındaki kadınlarımızdan, kızlarımızdan da mı utanmadılar.

Çok aşırı çirkin tezahüratlara doğru giden yaklaşımlar hiç hoş gözükmüyor.

Gençlerimiz nereye gidiyor, sorgulamak lazım. Nerede hata yapılıyor, araştırmak lazım.

küfür bize yakışmaz
Zaten bu sayede yıllardır seyircisiz maç oynamıyoruz
Ağzına sahip çıkamayan stres atmak! Için küfreden bazı kardeşlerimiz de bu hareketlerini yapmasa zaten hiç bir sıkıntı olmayacak

Beni sivasspora daha sıkı bağlıyor bu hassasiyetimiz
Sağduyulu tüm taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum

Kardeş asıl küfürle maç izlenmez. Bazıları yapıyor sonra adımız çıkıyor. Lütfen şunun kökünü kazıyalım.

ZATEN AZ SAYIDA TARAFTARIMIZ GİDİYOR MAÇLARA ARTIK. GİDENLER ARASINDAN DA AZ SAYIDA KİŞİ BİLE KÜFÜRLÜ TEZAHÜRAT YAPINCA SANKİ HERKES KÜFÜR EDİYORMUŞ GİBİ OLUYOR. BUNLAR BİZE YAKIŞMIYOR. LÜTFEN İMAJIMIZI ZEDELEYENLERE İZİN VERMEYELİM.

ertor58
08.10.2012, 13:01
küfür yapacağınıza tezahürat yapın hemde yaptığınız takım bursa taraftarı bizşampiyonluğa oynarken bize destek olmuş bir taraftardı. küfür ne ya küfür eden küfürü kendisine etmiştir.

58ToPraK58
08.10.2012, 13:14
Bu küfür mevzusuna çözüm bulmak hiç de kolay değil. Nedeni ise ülkemizde maç dendiğinde insanların aklına taşkınlık yapmak ve küfür etmek geliyor. Seyircisiz maçlara giden bayanları bile gördük belki çoğu hayatında küfür etmemiştir, ama bir maça giriyor ve ömründe etmediği küfürleri ediyor. Nedeni ise söylediğim gibi maçlara bir spor aktivitesi gibi değil de sanki küfür edilip de stres atılacak bir şeymiş gibi bakılıyor. Bundan sonra yapılacak en mantıklı şey staddaki kameralardan küfür edenler tespit edilip kulübün uğradığı zararlar nedeniyle onları mahkemeye vermektir. Böyle insanları stada almak da bence doğru değil. Oraya küçük çocuklar da geliyor böyle mi örnek olacağız biz çocuklarımıza? Futbol küfür etmek değildir. Takımını desteklemek istiyorsan da bu küfürle olmaz. En doğru yol hep birlikte yapılacak tezahürattır. Takımına sahip çıkmak böyle de olur. Yoksa verdiği yirmi liranın karşılığında takımı on beş bin lira zarara uğratarak olmaz. Böyle gelecek olan varsa stada hiç gelmesin daha iyi

eyupk
08.10.2012, 13:43
Ozellikle 15...19 yas arasi genc taraftarlarimiz kufur tezahuratlari yapiyor, bilmiyorum buna nasil care bulunur. Ama sunuda unutmamak lazim sadece bizim takim taraftarlarinda degil, diger takimlarin taraftarlarindada malesef agzi kufur dolu taraftarlar var. Halbuki kufur ederek takimlarina zarar veriyorlar farkinda degiller, mesela gecen sene sirf bu kufur yuzunden her hafta para cezasi yer olmustuk, artik aklimizi basimiza almaliyiz renkdaslarim, bu takim ceza yediginde cokmu mutlu oluyoorsunuz, artik biirakalim su kufuru.

ZiDaNe58
08.10.2012, 14:07
futbolun dogasinda olan seyler bunlar futbolcuda sovuyor antrenorde taraftarda.suda var bizim tribunler fb gs bjk tribunlerinin yaninda melek kalır onlarin macini izlerken mideSi bulaniyor insanin

yener_sahin
08.10.2012, 14:09
Bileti vip den almak çözüm olur sanırım.Stadlarda küfür kaldırılmaz bu zihniyet ile.

infial§
08.10.2012, 14:33
Küfür edene kadar herkes takıma destek olsa daha medenice olur,çok mu zor biraz tezahürat yapmak,tribünlerden ben şunu anlıyorum sahada ki Sivasspor lu futbolcu hakemden daha kıymetsz herhalde hakeme sövene kadar takıma destek olmalıyız

FORZA 58 SİVAS
08.10.2012, 15:18
küfürsüz maç olmaz maça geliyoruz operaya değil

Ricardo Pedriel
08.10.2012, 15:26
rakipler ve hakemler kaşınıyor

antik58
08.10.2012, 15:33
Çekirdekçiler olarak tabir edilen sessiz çoğuluk organize bir şekilde küfür edemez bunları yönlendiren ne yazıkki bazen tebrik ettiğimiz şimdide kınadığımız o taraftar guruplarımız. Maçlarda heyecana engel olunamıyor ama sağduyulu davranarak takımımızın ceza almasınıda engellemeleri lazım...ne yazıkki yine cezalar gelecek.

Salim58
08.10.2012, 16:10
küfürsüz maç olmaz maça geliyoruz operaya değil

Sen maça küfür etmek için gidiyorsan bravooo.

Benim sekiz yaşındaki oğlum maçta küfür edilince yapılan küfürleri duymamak için kulaklarını tıkıyor.Hep kulağı tıkalı gözü kapalı maç izlemek zorundamı.

58_SEMİH_58
08.10.2012, 16:30
Kasımpaşa maçında arkamda oturan adamlardan biri aynen şöyle söyledi;'bizim amacımız maça gelip stres atıp,küfür etmek.' :)

Kokomo
08.10.2012, 16:43
Küfür ayıptır !

Küfür Ahlaksızlıktır !

Küfür Cahilliktir !

Küfür NAMERT insanın işidir, MERT insan olalım !

Metal Gear
08.10.2012, 17:08
Küfür eden insan değildir.O kadar net,açık!
Ben kendim,bir erkek olarak o küfürlerden hicap ederken,eşimi,kız kardeşimi,oğlumu,kızımı nasıl getireyim maça?

RsT4
08.10.2012, 17:15
bizim taraftarın %80 i sadece galibiyetlerde takımın yanında olduğu için küfür normaldir onlar için

demiryurt58
08.10.2012, 18:32
bu hakemle nasıl küfürsüz maç izlenir gardaş? ayrıca bursadan dost olmaz:rolleyes:

demiryurt58
08.10.2012, 18:35
bu zamana kadar küfür yoktu demekki birşeyler adil değil gardaşım bırakın bu işleri:mad:

adres58
08.10.2012, 18:41
Küfür tasvip edenler!!!!

Düşünün kardeşinizin maçına gidiyorsunuz, yanınızda anneniz bacınız var. Yalnız kardeşiniz rakip takım oyuncusu. Bir pozisyonda faul yapıyor kardeşiniz stad olduğu gibi küfür. Hadi bakalım...

Yakışmıyor kardeşim. Hadi ufak tefek anlaşıldı da ağız dolusu da ne oluyor. Sırf bizde değil başka takımlarda daha beterleri var. Elimizden geldiğince yapmamalıyız diyeceğinize hala tasvip etmek aile terbiye eksikliğinden başka bir şey değildir.

asabibaba
08.10.2012, 18:45
'küfür ' köken olarak 'kafir' den gelir derdi kulakları çınlasın ortaokul da Din Dersi Öğretmenimiz Doğan ERDİNÇ (Allah uzun ömürler versin .) ahanda ben bunu ortaya bırakıyorum isteyen alsın isteyen atsın....

adres58
08.10.2012, 19:02
'küfür ' köken olarak 'kafir' den gelir derdi kulakları çınlasın ortaokul da Din Dersi Öğretmenimiz Doğan ERDİNÇ (Allah uzun ömürler versin .) ahanda ben bunu ortaya bırakıyorum isteyen alsın isteyen atsın....

Doğan Erdinç mi dedinnnnn :D Aslında baba diyecektin dilin sürştü galiba... ;) Çok severdim kendisini... Çünkü benimde hocamdı...

sibur
08.10.2012, 19:35
Bazı yorumları hayretler içinde okuyorum.Demişki bazı kendını bılmezler Küfür futbolun doğasında var,kufur olmazssa maca neden gıdelım..

Ya arkadas;

sen kimsin ki Sivasspor kulübünü sıkıntıya sokabılecek hareketlerde bulunuyorsun,

sen kimsin ki binlerce kombine alan ınsanın rızkını calmaya calısıyorsun
sana bu hakkı kım verıyor? Eğer amacın Sivassporu camıasını zedelemekse boyle dusunenlere bır önerimdir: ailenizi kardesinizi alın karsınıza, istediginiz kadar küfür edin.

Kötü söz sahıbıne aıttır. Nedır bu yaa !!!!!

Evet hakem hatalarını beğenmeyebılırsınız illa kufur etmen mı lazım? neden sahamızı kapattırmaya calısıyorsunuz neden???

Protestonuızu mac bıtene kadar ıslık calarak yapın..

Herkese söyluyorum SİVASSPOR KULÜBÜNÜ KİMSE SIKINTIYA SOKACAK HAREKETLERDE BULUNAMAZ. HAKKI DA DEĞİLDİR, HADDİ DE DEĞİLDİR. MAÇLARIMIZDA TAKIM VE CAMİAMIZA ZARAR VERECEK KÜFÜR GİBİ HAL VE HAREKETLERDE BULUNAN UNUTMASIN Kİ ETTİĞİ HER KÜFÜR YAPTIGI HER ZARAR AILESINE AITTIR !!

o kadar...

tavatir
08.10.2012, 21:30
Bu sitede belki de bu konuyu en fazla yazanlardan birisi benim. Özellikle yaş ortalaması küçük olan arkadaşların katıldığı taraftar gruplarına bu anlamda büyük iş düşüyor.

dülger58
08.10.2012, 22:14
KÜFÜR ACİZ İNSAN İŞİ.YERİ GELİYOR BENDE EDİYORUM.ODA BENİM ACİZLİGİM.
İSTER DİNİ YÖNDEN BAK,İSTER AHLAK YÖNÜNDEN BAK HOŞ BİR DURUM DEGİL.

BİZ SİVASLIYIZ GARDAŞ BİZE YAKIŞMAZ....

migroArmis
08.10.2012, 22:48
Arkadaşlar Bursa maçında taraftarlar arası küfürleşme weya benzeri olay oldumu ..?

Gangstayigido
08.10.2012, 22:50
En azindan birsey yapiyorlar küfürde olsa eskiden Maca gittigimde cosku ve Bir ruh vardi simdi bakiyorum cogu kisi stadda cekirdek elinde Bir Iki sivas tamam en azindan küfür Eden varki rakip taraftarin sesi bizden fazla cikmiyor

Army
09.10.2012, 00:37
Şimdi haklısınız bende tasvip etmiyorum küfür olayını. Özellikle stadda çevremde bir bayan olduğu zaman normalden daha dikkatli davranıyorum.

Ama velakin öyle şeref yoksunu, haysiyetsiz, hakem kılığındaki emek hırsızlarını gönderiyorlar ki maçlara bazen de küfür etmemek imkansız oluyor..

Rallim58
09.10.2012, 07:53
Küfür, acziyetin, acizliğin, cahilliğin ifadesidir...

Küfür, aile terbiyesini açığa vurur...

Küfre düşen bir insanın nikahına dahi zararı vardır...

Küfrün nereye vardığı, sonucunun ne olduğu bilinmeden, cahiller tarafından yapılan sözlerdir, söylemlerdir.

Asıl eğitim, islami, insani ve ahlaki eğitimdir. Bu EĞİTİM AİLEDE BAŞLAR

poolat58
09.10.2012, 10:05
zaten şu i..ne hakem lafına deli oluyorum. yav kardeşim anlayın artık bu sözü 3. sınıf taraftarlar söylüyor. en ufak bişeyde tüm stad hazır i..ne hakem demeye.tezahürata gelince çıtı çıkmayan adamlar her ne hikmetse bu sözü hep bir ağızdan son ses bağırıyorlar. bu sözü 3 saniye söylemeniz sivasspora en az 15 bin liraya mal oluyor bunu da unutmayın. hakem haksızlık yapıyorsa bunu başka şekillerde de protesto edebilirsiniz.

Ferhat06
09.10.2012, 10:19
Şimdi küfür olayını iyi analiz etmek lazım;ısrarlı ve toplu olarak hakem veya rakip takıma yapılan küfür kulübün ceza almasına yolaçıyor.Mesela bilmemne hakem diye koro halinde yapılan..Münferit yapılanları zaten kendi sövüyor yanındaki birkaç kişi duyuyor.

tavatir
09.10.2012, 15:13
Lütfen stadımızda küfür olmasın.

Küfür edenleri eleştirelim.

Aramızda barındırmayalım.

İmajımızı bozmalarına izin vermeyelim.

kristom
09.10.2012, 16:15
KÜFÜR YİĞİDOYA YAKIŞMAZ ARKADAŞLAR

85200258
09.10.2012, 19:25
Bakın futbolun dogasında fanatizm ve holiganlık vardır. Tabiki küfür güzel birşey değil. Ancak maçta seyirciyi tahrik eden hakemler oldugu sürece de işimizde hiç kolay degil. Kendi yarı alanımızdan kullandığımız tac atışını 1 metre geri çekerek tekrarlatan bi hakem art niyetini belli ediyor demektir. Tek amacı tahrik etmektir. Başarılıda oldu açıkcası. Eger dk 85 de 2-0 olan ve 2-2 biten maçta maç bitiminde hakeme küfür ediliyorsa suçun sebebini iyice düşünmek lazım.

ankastre
09.10.2012, 22:10
yiğidogençlik tarafında gelen toplu haldeki küfürlü sözlerden dolayı kınyorum. çoğu çocuk yaşda olan gençlerin bu kadar galiz küfürleri etmesine biz arkdaşlarla utandık. Aile terbiyesi almayanların sözleri stadda bayan, yaşlı-genç arasında tepki gösterdiler hiçmi hiç uygun olmadı. kızımı maça işte bunun için getirmiyorum oğlum utancından kulaklarını tıkıyor. kısaca ayıp ayıp ayıp. belki kendinize yakışan küfür ediyorsunuz olabilir ama bunu mümkünse stadda etmeyin.sivaslıya küfür yakışmaz.

avare
10.10.2012, 00:48
adamlar grup, erkeksen ikaz et, dayak yemezsen sanslisin,birakin rakip takim taraftarini hakemi kendi oyuncusuna kufreden taraftarlarimiz var yaziklar olsun

Rallim58
10.10.2012, 09:22
Küfür eden gençlerimiz, çoğumuzun evlatları hatta birçoğumuzun da torunu yaşında olan gençlerimizdir.

Sorgulamamız gereken;

- Bu çocuklar neden küfür eder,
- Toplum olarak küfüre karşı neden tepkisiz oluyoruz.
- Koro halinde, toplu küfür sonucu kulübümüze gelen cezanın faturası, eylemi gerçekleştiren grup, topluluk vs.'ye bu fatura tahsil ettirilse bakalım aynı grup bir daha küfür edebilir mi?

Yanlış tutum ve davranışlara karşı tepki göstermenin eylemi küfür olmadığı anlatılmalı, aşılanmalıdır.

Küfür eden şahısların ayıklanması, temiz toplum, temiz taraftar yolunda adımlar atılması dileklerimle...

kaptann58
10.10.2012, 09:58
[QUOTE=alemdarlar;810257]Son oynanan Bursaspor maçını örnek göstererek konuya site üyeleri olarak giriş yapalım. Geçmiş maçlarda da bu durum inişli çıkışlıydı. Oynanan bu maçta koro halinde söylenen küfürler bizlere gerçekten yakışmadı. Bazı üyelerimiz eski konuları gündeme getiriyor ve bu maçtaki ayıpları ön plana koyuyor. Forum kirliliği yapmadan yeni bir konu başlığında(burada) bu durumu tartışalım. Buyurun..

Ayıp ayıp çok ayıp. Ben ailemle gelmeyi çocuklarımla gelmeyi düşünüyordum hep ama, malesef bu memleketin küfürbazları eksik olmaz, pislik insanı eksik olmaz.

Kendi ailesini bilmeyen başkasınınkini hiç bilmez

ygdgnçlk
10.10.2012, 10:23
yiğidogençlik tarafında gelen toplu haldeki küfürlü sözlerden dolayı kınyorum. çoğu çocuk yaşda olan gençlerin bu kadar galiz küfürleri etmesine biz arkdaşlarla utandık. Aile terbiyesi almayanların sözleri stadda bayan, yaşlı-genç arasında tepki gösterdiler hiçmi hiç uygun olmadı. kızımı maça işte bunun için getirmiyorum oğlum utancından kulaklarını tıkıyor. kısaca ayıp ayıp ayıp. belki kendinize yakışan küfür ediyorsunuz olabilir ama bunu mümkünse stadda etmeyin.sivaslıya küfür yakışmaz.

Ben senin maçta olduğuna bile inanmıyorum bilader..

Bizim en fazla ağıza alınmayacak küfür dediğiniz ve yaptığımız TopBursa tezahuratından başka kötü tezahuratımız olmadı ve staddaki genel taraftar profili özellikle maraton tribünü bizden daha fazla hakeme ve rakip takım furbolcularına küfür etti.

Burda yorum yaparken birkez daha düşünüp öyle yazın, hem söyle bakalım ne küfür etmişiz ağıza alınmayacak edilmişse bile çok kısa süreli ve bir kaç kez olmuştur ve oda bir kaç kişi tarafından yapılmıştır bunlarada mani oluyoruz zaten.Sizlerin yorumunu görenler Yiğido Gençlik grubunun stada sadece küfür etmek için geldiğini ve 90 dk küfür ettiğini sanacak.

Sizin gibi taraftarlıktan aciz insanlar 60.dk da stadı terk ederken biz 90 dk takımımıza destek verdik.

Herkes yorum yaparken yapılan emeğe saygı göstersin..

wiyanali
10.10.2012, 10:33
arkadaslar ben viyanada yasiyorum ilk defa sivassporumuzun macini canli staddan izledim bursspor taraftarina yakin oturuyordum bursasporlular kufurlu tezahrat edene kadar bizimkiler gayet medeni bir sekilde mac izlediler

ankastre
10.10.2012, 10:37
Ben senin maçta olduğuna bile inanmıyorum bilader..

Bizim en fazla ağıza alınmayacak küfür dediğiniz ve yaptığımız TopBursa tezahuratından başka kötü tezahuratımız olmadı ve staddaki genel taraftar profili özellikle maraton tribünü bizden daha fazla hakeme ve rakip takım furbolcularına küfür etti.

Burda yorum yaparken birkez daha düşünüp öyle yazın, hem söyle bakalım ne küfür etmişiz ağıza alınmayacak edilmişse bile çok kısa süreli ve bir kaç kez olmuştur ve oda bir kaç kişi tarafından yapılmıştır bunlarada mani oluyoruz zaten.Sizlerin yorumunu görenler Yiğido Gençlik grubunun stada sadece küfür etmek için geldiğini ve 90 dk küfür ettiğini sanacak.

Sizin gibi taraftarlıktan aciz insanlar 60.dk da stadı terk ederken biz 90 dk takımımıza destek verdik.

Herkes yorum yaparken yapılan emeğe saygı göstersin..

genç yiğidim önce yorum yaparken bilader diye başlama istersen,sebebini anlamışındır. ikincisi söylenilen küfüre şahit olan sdece ben değil stadda bulunup maratonda olanlar duyduğu gibi sadece bende allıntı yapmandan dolayı cevap vermek zorunda kaldım. grubun olduğu yere davet edilen futbolculardan ermanla birlikte birkaç futbolcuya oley çektirdikten sonra.... bursanın...... diyerek toplu tezahürat bir anda çıkmadı. burada, sivasspor taraftarlarını tamamına yakını küfüre karşı olduğu konuşulurken bunun neresinde emeğe saygısızlık yapılmış.maç bitmeden çıktığımı nasıl belgelersin bilmemde maç sonunda futbolcuları davet ettik gelmediler hava yağmurlu ve soğudundan dersem ben belgelemiş olurum galiba.

ygdgnçlk
10.10.2012, 10:50
genç yiğidim önce yorum yaparken bilader diye başlama istersen,sebebini anlamışındır. ikincisi söylenilen küfüre şahit olan sdece ben değil stadda bulunup maratonda olanlar duyduğu gibi sadece bende allıntı yapmandan dolayı cevap vermek zorunda kaldım. grubun olduğu yere davet edilen futbolculardan ermanla birlikte birkaç futbolcuya oley çektirdikten sonra.... bursanın...... diyerek toplu tezahürat bir anda çıkmadı. burada, sivasspor taraftarlarını tamamına yakını küfüre karşı olduğu konuşulurken bunun neresinde emeğe saygısızlık yapılmış.maç bitmeden çıktığımı nasıl belgelersin bilmemde maç sonunda futbolcuları davet ettik gelmediler hava yağmurlu ve soğudundan dersem ben belgelemiş olurum galiba.

küfüre karşı dediğin herkes maç içerisinde hakeme küfür etti o zaman kimse gelmesin maça.Küfüre karşı çıkanlar da bi zahmet maça gelsinler..Burda herkes atıp tutmasını biliyor ama maç günü kimse yok ortada.ben sana erken çıktın demedim senin taraftarlar dedim.çıkmasan ne olacak ki 90 çıt çıt çekirdek.biz olmasak takımı ateşleyecek kim var o stadda sen mi destek vercen güldürmeyin beni süper lige çıktık çıkalı eğer tribünler biraz tezahuratLARImıza katılıp takıma destek veriyorsa 58.dk da tüm stad ayağa kalkıyorsa bu bizim sayemizdedir.

BAŞARILARIMIZI ALKIŞLAMAYANLARIN BİZİ ELEŞTİRME GİBİ BİR LÜKSÜ OLAMAZ....!!!!!!

badboysefaa
10.10.2012, 12:32
küfür gerçekten bizlere yakışmayan bir kavramdır maçın sıcaklığıyla hakem ve tayfasının oyunlarıyla malesef küfür edildi.içerdeki maçların %90ına giden birisi olarak trabzon bursa kayseri takımları maçlarında taraftar üzerinde farklı bir gerginlik oluyor ve küfüre bakarsanız genelde bu maçlarda oluyor.bursa taraftarlarınında hakkını teslim etmek lazım çok sağlam küfür ettiler ve alay ettiklerini sanarak bizi tahrik ettiler ama yinede hataya hata ile karşılık olmaz.süper final son maçında neden es ese küfür etmedik eses sivas el ele diye bağırdıkta neden bursaya küfür kayseriye küfür trabzona küfür? bize oynanan bizans oyunları umarım biran önce son bulur ve bizlerde kendimize çeki düzen veririz saygılar

58g0kberk58
10.10.2012, 13:18
Burda simdi gelipte kufur etmeyin diyenleri macta gorurum ben hepsi kendinden geciyor buna bir cozum yok herkesin kendine kufurden kacmak istiyorsan git evinde izle tabii kendinden kacabiliyorsan ;)

Serdar63972
10.10.2012, 13:44
Son oynanan Bursaspor maçını örnek göstererek konuya site üyeleri olarak giriş yapalım. Geçmiş maçlarda da bu durum inişli çıkışlıydı. Oynanan bu maçta koro halinde söylenen küfürler bizlere gerçekten yakışmadı. Bazı üyelerimiz eski konuları gündeme getiriyor ve bu maçtaki ayıpları ön plana koyuyor. Forum kirliliği yapmadan yeni bir konu başlığında(burada) bu durumu tartışalım. Buyurun..

BAZI TEPKİLER!

Şahsımla alakalı biraz bilgi vererek, bir teklif getireceğim. Olumlu karşılık görürse de sevineceğim.

32 yaşındayım. İnşaat mühendisiyim, Ankarada yaşıyorum. Ank.da yaşıyorum fakat bizi gurbetin suyu toprağı bozmadı. Hala bizim gardaş canım deyişimiz sivas'tan çıktığımız gün gibidir. Aile ziyaretlerim için Sivasa geliş tarihlerimi Sivasspor'a göre düzenlemeye çalışıyorum. Maçlara giderken içimdeki heyecan bana özgüdür. Sivasspor benim için bir özlemdir, Sivas'ın soğuğudur, ayazıdır. Lig Tvde maç izlerken skorbordu gösterirken bir yandan arkadaki dağlarla özlemimi gideririm ben. Uzatmayayım bu duygularla staddan içeri girdiğim de iki güruh vardır beni karşılayan. Ya orta yaş üstü abilerim veya hani temkinli yazmaya çalışıyorum ama 15 yaş altı onun bunun tarafından maça bedava sokulmuş eğitim düzeyi düşük çocuklar. Eee çocukların arasına girilmez çünkü çocukturlar. Orta yaş üstü abilerin arasına otururum. Maç iyi değilse ferdi küfürler olur döner arkamı Ayıptır falan filan derim. Maç iyiyse yalandan bir iki Sivas Sivas tezahüratıyla maç biter.
Şimdi teklifim, Madem burda küfürden rahatsız olan, tezahürat yapılmamasından rahatsız olan, içindeki Sivas ve Sivasspor sevgisini tezahürat yaparak duyurmak isteyen bir kitle var. Akhisar maçında buluşalım. Öncesinde hazırlık yapalım. Tezahüratları fotokopilerle çoğaltalım. Hem küfür olmasın hem tezahürat olsun. Olumlu yaklaşan arkadaşlar veya taraftar grupları varsa konunun genişletilmesini bekliyorum.

Saygılar...

alemdarlar
10.10.2012, 15:12
yiğido gençlik ile münakaşaya girmeye gerek yok.çünkü karşılıklı münakaşaların onundan dokuzunu kazanan çıkmamıştır.buda bunlardan bitanesidir.yiğido gençliğe yapılan yoruma gruba bağlı üyeler illaki yorum yapacaklar.şimdi yorumları gördük ve toparlamak gerekiyor.

yiğido gençlik klasik olsada hakeme ve bursaya biraz koro halinde yüklendi.tamam desteklemiyoruz.O ZAMAN YİĞİDO GENÇLİĞE ŞUNU diyelim. Birdaha ki maça maratondan sağlam beste veya besteler duyulsun.O zaman ayakta alkışlayalım. Burada ayrıca grubumuza yönelik bir başlık atılmadığı için ve bu başlık genel olarak açıldığı için yüklenme olmamalıdır. Konuyu uzatmayalım. Tepkilerin yüzde seksenine bakınız ve kendinizi yüzde yirmi seviyesine sokmayınız. 10 kişiden dokuzu küfür olmasın diyor ve biri olabilir diyor.Fark burada.

Ayrıca yiğido gençlik sivasımızın yanında dik duruşuyla dikkat çekmiş ve ilerleyen zamanlardada dikkat çekecek faaliyetler yapacak sağlam bir oluşumumuzdur.Tartışma olmasın. Eyvallah.

alemdarlar
10.10.2012, 15:17
Arkadaşlar Bursa maçında taraftarlar arası küfürleşme weya benzeri olay oldumu ..?

Delikanlı adam yalan söylemez. Genel olarak(herkes olmasada) koro halinde biraz zaman zaman oldu.Bursaya az olsada hakeme yoğundu.Bu şekilde bağlayarak kalbi kırılan bursalılardan özür dileriz.İnanıyoruz ki bursa cephesinde de küfüre karşı oluşumlar bulunmaktadır.adil bir düzende zaten küfür olmamalıdır.bizim taraftarlar bir dönem olumsuz hareketler yapmayan sıralamasında ikinci sıradaydı.hatta bayrak veriliyordu.hatırlarsınız.
nereden nereye geldik.inşallah eskisi gibi olacak.

hayırlı forumlar.

poolat58
10.10.2012, 18:54
Şahsımla alakalı biraz bilgi vererek, bir teklif getireceğim. Olumlu karşılık görürse de sevineceğim.

32 yaşındayım. İnşaat mühendisiyim, Ankarada yaşıyorum. Ank.da yaşıyorum fakat bizi gurbetin suyu toprağı bozmadı. Hala bizim gardaş canım deyişimiz sivas'tan çıktığımız gün gibidir. Aile ziyaretlerim için Sivasa geliş tarihlerimi Sivasspor'a göre düzenlemeye çalışıyorum. Maçlara giderken içimdeki heyecan bana özgüdür. Sivasspor benim için bir özlemdir, Sivas'ın soğuğudur, ayazıdır. Lig Tvde maç izlerken skorbordu gösterirken bir yandan arkadaki dağlarla özlemimi gideririm ben. Uzatmayayım bu duygularla staddan içeri girdiğim de iki güruh vardır beni karşılayan. Ya orta yaş üstü abilerim veya hani temkinli yazmaya çalışıyorum ama 15 yaş altı onun bunun tarafından maça bedava sokulmuş eğitim düzeyi düşük çocuklar. Eee çocukların arasına girilmez çünkü çocukturlar. Orta yaş üstü abilerin arasına otururum. Maç iyi değilse ferdi küfürler olur döner arkamı Ayıptır falan filan derim. Maç iyiyse yalandan bir iki Sivas Sivas tezahüratıyla maç biter.
Şimdi teklifim, Madem burda küfürden rahatsız olan, tezahürat yapılmamasından rahatsız olan, içindeki Sivas ve Sivasspor sevgisini tezahürat yaparak duyurmak isteyen bir kitle var. Akhisar maçında buluşalım. Öncesinde hazırlık yapalım. Tezahüratları fotokopilerle çoğaltalım. Hem küfür olmasın hem tezahürat olsun. Olumlu yaklaşan arkadaşlar veya taraftar grupları varsa konunun genişletilmesini bekliyorum.

Saygılar...

Abim benim çok güzel demişin de bizim taraftarın hep birlikte aklı selim bir iş yaptığına şahit oldun mu hiç??hep lafta, haa pardon hep birlikte ib...ne hakem diyebiliyorlar!! onu es geçmeyeyim onun dışında da birşey yapamayız biz. mesela geçen seneki samsunsporun yaptığı tribünleri düşünüyorumda acaba diyorum süperligde yanlış takımlar mı var???

KaanK
10.10.2012, 19:17
Statta küfür olmaması konusuna sonuna kadar katılıyorum. Ancak başka birçok takımının taraftarı yanında küfür konusunda bizim taraftarımızın adı bile geçmez.Tepkiler, abartılmış tepkiler illaki olacaktır ama genel olarak bakıldığında taraftar profilimiz iyi. Dolayısıyla Sivasspor taraftarının küfürle gündeme gelmesine karşıyım...

kara
10.10.2012, 23:32
küfüre karşı dediğin herkes maç içerisinde hakeme küfür etti o zaman kimse gelmesin maça.Küfüre karşı çıkanlar da bi zahmet maça gelsinler..Burda herkes atıp tutmasını biliyor ama maç günü kimse yok ortada.ben sana erken çıktın demedim senin taraftarlar dedim.çıkmasan ne olacak ki 90 çıt çıt çekirdek.biz olmasak takımı ateşleyecek kim var o stadda sen mi destek vercen güldürmeyin beni süper lige çıktık çıkalı eğer tribünler biraz tezahuratLARImıza katılıp takıma destek veriyorsa 58.dk da tüm stad ayağa kalkıyorsa bu bizim sayemizdedir.

BAŞARILARIMIZI ALKIŞLAMAYANLARIN BİZİ ELEŞTİRME GİBİ BİR LÜKSÜ OLAMAZ....!!!!!!

Beleş giriyorsun stada bi zahmet bağır zaten

dogan5880
11.10.2012, 05:53
yav adam kendı anasına karısına kufur edıyor ..maça gelende bı nevı rahatlamak içn gelıyor kufuru onlemek.maçta golu kaldırmak gıbı bışey

ygdgnçlk
11.10.2012, 07:48

biz her sene kombinemizi alıp giriyoruz, kombine alıyoruz diye bağırmayalım o zaman...

gerçi doğruya siz her maç 5 tl veriyorsunuzya Sivassporu satın alıyorsunuz nie bağıracaksınız ki..!

YGTayfa
11.10.2012, 08:19

sizin gibiler için Sivassporun fiyatı 5-10 lira git otur çekirdek çıtlat kendi futbolcuna küfür et...yazık size..

Serdar63972
11.10.2012, 08:29
sizin gibiler için Sivassporun fiyatı 5-10 lira git otur çekirdek çıtlat kendi futbolcuna küfür et...yazık size..

Kardeş bağırıyorsun diye küfür etme hakkın yok.

Serdar63972
11.10.2012, 08:32
Abim benim çok güzel demişin de bizim taraftarın hep birlikte aklı selim bir iş yaptığına şahit oldun mu hiç??hep lafta, haa pardon hep birlikte ib...ne hakem diyebiliyorlar!! onu es geçmeyeyim onun dışında da birşey yapamayız biz. mesela geçen seneki samsunsporun yaptığı tribünleri düşünüyorumda acaba diyorum süperligde yanlış takımlar mı var???

Canını yediğim gardaş. Bir teklif yaptım. Küfürden rahatsız olan tezahürat etmemekten rahatsız olan çok adam varmış ya burda. Geri dönerler ellaaam dedim ama. Seni yaradana şükür. Bir sen cevap verdin. Sağolasın :)

Serdar63972
11.10.2012, 08:34
yav adam kendı anasına karısına kufur edıyor ..maça gelende bı nevı rahatlamak içn gelıyor kufuru onlemek.maçta golu kaldırmak gıbı bışey
Kendi anasına karısına küfretmeyi meşrulaştırıyor kullandığın cümle... Dikkat

Serdar63972
11.10.2012, 08:40
SİVASSPORUN ÇARŞI GRUBU GİBİ BİR GRUBA İHTİYACI VARDIR.
1. PARASINI VERİR MAÇA GELİR
2. MAÇA GELİRKEN FORMASI ATKISI ÜZERİNDE OLUR - ASLA ÇAKMA FORMA ATKI GİYMEZ
3. ASLA KÜFÜR ETMEZ, AMA YERİ GELDİĞİNDE SESİNİ YÜKSELTİR TEPKİSİNİ BİR ORTAYA KORKİ, TEKNİK DİREKTÖR DE BAŞKAN DA CEVAP VERMEK ZORUNDA KALIR.
4. ÇOLUK ÇOCUK BU GRUBA ÖZENİR ETRAFINDA ABİLERİ GİBİ KÜFÜR ETMEDEN DESTEK VERİR.
5. ORTA YAŞA SAYGIMIZ VAR HERKES ONLARI ELEŞTİRİYOR BAĞIRMIYORLAR DİYE. HELE Bİ 50 NİZE GELİNDE GÖRÜN. HACI ABİLERE SAYGIMIZ VAR. ALKIŞLASALAR YETERÇ

58alp58
11.10.2012, 08:41
BİZİM SEVDAMIZ PARAYLA PULLA ÖLÇÜLMEZ EFENDİLER...!!!

ygdgnçlk
11.10.2012, 09:50
SİVASSPORUN ÇARŞI GRUBU GİBİ BİR GRUBA İHTİYACI VARDIR.
1. PARASINI VERİR MAÇA GELİR
2. MAÇA GELİRKEN FORMASI ATKISI ÜZERİNDE OLUR - ASLA ÇAKMA FORMA ATKI GİYMEZ
3. ASLA KÜFÜR ETMEZ, AMA YERİ GELDİĞİNDE SESİNİ YÜKSELTİR TEPKİSİNİ BİR ORTAYA KORKİ, TEKNİK DİREKTÖR DE BAŞKAN DA CEVAP VERMEK ZORUNDA KALIR.
4. ÇOLUK ÇOCUK BU GRUBA ÖZENİR ETRAFINDA ABİLERİ GİBİ KÜFÜR ETMEDEN DESTEK VERİR.
5. ORTA YAŞA SAYGIMIZ VAR HERKES ONLARI ELEŞTİRİYOR BAĞIRMIYORLAR DİYE. HELE Bİ 50 NİZE GELİNDE GÖRÜN. HACI ABİLERE SAYGIMIZ VAR. ALKIŞLASALAR YETERÇ

GARDAŞ ÇARŞI DA KÜFÜR EDİYOR TÜRKİYE'DE NE KADAR TARAFTAR GRUBU VARSA HEPSİ DE KÜFÜR EDİYOR AZ YADA ÇOK EDİLİYOR.ÖNEMLİ OLAN BUNU MİNİMİZE ETMEK.HA ŞUNU DA SÖYLEYİM BURDA GELİP BAŞKA TAKIMIN ÖZELLİKLE 3 BÜYÜTÜLMÜŞ TAKIMIN TARAFTARININ PROPAGANDASINI KİMSE YAPMAYA KALKMASIN ONLARIN KİMLERİN DESTEĞİ İLE NE ŞEKİLDE STADA GİRDİKLERİNİ KOMBİNE PARALARINI KİMLERİN KARŞILADIĞINI ÇOK İYİ BİLİYORUZ.ŞU ANA KADAR SİVASSPOR TARİHİNDE HİÇ BİR GRUP DOĞRU DÜZGÜN YÖNETİMDEN YADA BAŞKA YERLERDEN GEREKEN DESTEĞİ ALMADI ZATEN ALMIŞ OLSA BUGÜN TÜRKİYENİN SAYILI TARAFTARLARI ARASINA GİRERDİK.

BİZ HİÇ BİR ZAMAN KÜFÜRE TEŞVİK ETMEDİK ARA SIRA OLABİLİYOR BUNUDA HEMEN KESTİRİYORUZ ZATEN.ORDA 5 KİŞİ YOK Kİ 300 KİŞİ BİRDEN BAZEN Bİ REFLEKSLE MAÇIN İÇİNDE HOŞ OLMAYAN TEZAHURATLAR SARF EDEBİLİYOR.MAÇA GİDİP DE O STRESTE BEN HİÇ KÖTÜ SÖZ KULLANMADIM DİYEN DE KUSURA BAKMAYIN YALAN KONUŞMUŞ OLUR.GRUBUMUZ EN AZINDAN KENDİ FUTBOLCUSUNA KÜFÜR ETMİYOR BİLMEM ANLATABİLDİM Mİ..?

Serdar63972
11.10.2012, 09:51
BİZİM SEVDAMIZ PARAYLA PULLA ÖLÇÜLMEZ EFENDİLER...!!!

Böyle beylik sloganvari laflarda rahatsız ediyor beni. Paşam kim kimin sevdasını parayla pulla ölçmeye kalktı. Konuyu ne diye çarptırıyorsun.

ygdgnçlk
11.10.2012, 09:51
Kardeş bağırıyorsun diye küfür etme hakkın yok.

BİZ HİÇ BİR ZAMAN KÜFÜRE TEŞVİK ETMEDİK ARA SIRA OLABİLİYOR BUNUDA HEMEN KESTİRİYORUZ ZATEN.ORDA 5 KİŞİ YOK Kİ 300 KİŞİ BİRDEN BAZEN Bİ REFLEKSLE MAÇIN İÇİNDE HOŞ OLMAYAN TEZAHURATLAR SARF EDEBİLİYOR.MAÇA GİDİP DE O STRESTE BEN HİÇ KÖTÜ SÖZ KULLANMADIM DİYEN DE KUSURA BAKMAYIN YALAN KONUŞMUŞ OLUR.GRUBUMUZ EN AZINDAN KENDİ FUTBOLCUSUNA KÜFÜR ETMİYOR BİLMEM ANLATABİLDİM Mİ..?

ygdgnçlk
11.10.2012, 09:53
Böyle beylik sloganvari laflarda rahatsız ediyor beni. Paşam kim kimin sevdasını parayla pulla ölçmeye kalktı. Konuyu ne diye çarptırıyorsun.

O ZAMAN KİMSE BURDA BİLET MUHABBETİ YAPMAYACAK BİLET ALAN BAĞIRMAYACAKSA NİE GELİYOR Kİ MAÇA SİNEMA DEĞİL ORASI STADYUM..

Serdar63972
11.10.2012, 09:56
GARDAŞ ÇARŞI DA KÜFÜR EDİYOR TÜRKİYE'DE NE KADAR TARAFTAR GRUBU VARSA HEPSİ DE KÜFÜR EDİYOR AZ YADA ÇOK EDİLİYOR.ÖNEMLİ OLAN BUNU MİNİMİZE ETMEK.HA ŞUNU DA SÖYLEYİM BURDA GELİP BAŞKA TAKIMIN ÖZELLİKLE 3 BÜYÜTÜLMÜŞ TAKIMIN TARAFTARININ PROPAGANDASINI KİMSE YAPMAYA KALKMASIN ONLARIN KİMLERİN DESTEĞİ İLE NE ŞEKİLDE STADA GİRDİKLERİNİ KOMBİNE PARALARINI KİMLERİN KARŞILADIĞINI ÇOK İYİ BİLİYORUZ.ŞU ANA KADAR SİVASSPOR TARİHİNDE HİÇ BİR GRUP DOĞRU DÜZGÜN YÖNETİMDEN YADA BAŞKA YERLERDEN GEREKEN DESTEĞİ ALMADI ZATEN ALMIŞ OLSA BUGÜN TÜRKİYENİN SAYILI TARAFTARLARI ARASINA GİRERDİK.

yazdıklarımdan istanbul takımlarının taraftarının propagandası yaptıgımı çıkarmak için ekstra bir zekaya ihtiyac var bu biiiiirrr...
Maksadım ismi geçen takımların taraftarlarının bir sürü olumsuzlugu vardır amenna. Burda iyiyi güzeli bulmak isyiyorsak iyi taraflarını almalıyız. Mesela adamları hakemi baskı altına almıyor mu? Adamlar Lig tv yi baskı altına almıyor mu? Adamlar rakip takımı baskı altına almıyor mu? adamlar misafir takımı baskı altına almıyormu?

ygdgnçlk
11.10.2012, 10:14
yazdıklarımdan istanbul takımlarının taraftarının propagandası yaptıgımı çıkarmak için ekstra bir zekaya ihtiyac var bu biiiiirrr...
Maksadım ismi geçen takımların taraftarlarının bir sürü olumsuzlugu vardır amenna. Burda iyiyi güzeli bulmak isyiyorsak iyi taraflarını almalıyız. Mesela adamları hakemi baskı altına almıyor mu? Adamlar Lig tv yi baskı altına almıyor mu? Adamlar rakip takımı baskı altına almıyor mu? adamlar misafir takımı baskı altına almıyormu?

sende çok zekiymişsin nerden nereye atladın konumuz bu mu ne alakası var ben sana senin yazdığın maddelere cvb olarak yazıyorum sen başka şeylerden bahsediyorsun sizin gibilerle tartışmaya girdiğim için kendime kızyorum..

Serdar63972
11.10.2012, 15:49
sende çok zekiymişsin nerden nereye atladın konumuz bu mu ne alakası var ben sana senin yazdığın maddelere cvb olarak yazıyorum sen başka şeylerden bahsediyorsun sizin gibilerle tartışmaya girdiğim için kendime kızyorum..

Tartıştığımız bu taraftarlık-küfür...

tavatir
11.10.2012, 16:31
Arkadaşlar lütfen bundan sonraki maçlarda küfürü yok edelim stadımızdan. Zaten bizim stadımızda bazı başka takımlar kadar değildir. Ama yine de tamamen silinmesi lazım. Yalnız hiç kimse en büyük Sivassporlu olarak kendisini görmemelidir. Taraftar grupları içinde takımımızı desteklemeye çalışan arkadaşlar da bu yönde önlem alsınlar. Bağıran, bağırmayan herkes Sivassporludur. Herkes birbirine saygı duysun. Kimse takımımıza zarar getirmesin.

HababamHa
12.10.2012, 13:34
ne statta nede başka yerlerde küfür hiçbir zaman iyi birşey değildir

risale69
12.10.2012, 14:37
yiğt adam küfretmez. küfür sadece aciz insanlara yakışır, adını yiğit kelimesinden alan yiğidolara değil..

tekdoktiri
12.10.2012, 15:36
küfür yok ama haksızlıkta yok hak neyse o olmalı yani

gevrelisuat
12.10.2012, 16:49
küfür söyleyenin ağzına biber sürün,bakalım bidaha söyleyeceklermi.şaka bir yana stada giden adam gibi çoluğu çocuğu ile maç seyretsin,küfür söyleyenide topluca ikaz etsin.

tekdoktirin
12.10.2012, 17:31
melmeket kimlerin eline kaldı malum çakal çukal vesayre yiyemediler bizi oynadılar ama olmadı yani şike felan

alemdarlar
16.10.2012, 11:37
İyi bir nokta koymuş arkadaşımız.Yiğit küfür etmez. Yiğido küfür etmez.

ydurdag
16.10.2012, 16:30
Ahlakını bilen bir insan küfürü bile hiç düşünmez...
Utanması ve Ar duygusu olan kişi hiç kimseyi küfürüyle rahatsız etme hakkına sahip degildir...
İşte böyle Ahlaksızların yüzünden çolcuklarımı maçlara getiremiyorum...
Utansınlar...

Rallim58
17.10.2012, 08:30
Ahlakını bilen bir insan küfürü bile hiç düşünmez...
Utanması ve Ar duygusu olan kişi hiç kimseyi küfürüyle rahatsız etme hakkına sahip degildir...
İşte böyle Ahlaksızların yüzünden çolcuklarımı maçlara getiremiyorum...
Utansınlar...

Çoğunluğun düşüncesini tek kelimede özetlemişiniz tebrikler...

mzahidsahin
17.10.2012, 20:54
Bileti vip den almak çözüm olur sanırım.Stadlarda küfür kaldırılmaz bu zihniyet ile.

abi ben hep vip te izliyom orda da ediyorlar sakın 15 lira boşa gitmesin.küfür eden her yerde eder.

alemdarlar
16.11.2012, 14:34
Futbolcumuz DOĞA'yı kaybettik. Eskişehirspor maçında edilen küfürler neden oldu.
Ayrıntıları takip ediyorsunuzdur. Kenti terk etti. BİZ UYARMIŞTIK!!! Kendi futbolcusuna küfür eden bir topluluk haline geldik. BİZ UYARIYORUZ!!! Bu çapulcular SS yönetiminede küfür edecekler. BİRŞEY YAPMALI!!! Küfürler bu konuda belirtildiği gibi BURSASPOR maçında başlamıştı.

Küfür eden Yiğidolar: ADAM MISINIZ!!!

Anlaşılan bu konuyu gündemden düşürmemek gerekiyor.
NEREYE GİDİYORUZ ?

infial§
16.11.2012, 15:35
Eğitimden ziyade terbiye ile ilgili davranış,

ROMANTİK KATİL
16.11.2012, 17:07
Arkadaslar herkes iyi söylüyor güzel söylüyorda burada tahrik kavramıda olayıda devreye giriyor malesef. bende küfre karsı biriyim. Ama öyle seyler oluyorki karsılık vermemek elde degil. Simdi hangi takım taraftarı gelirse gelsin bizlere küfür ediliyormu ediliyor. biz diyoruzki susarak ayıp diyerek karsılık verelim. Peki o insan trübünde degilde karsına cıkıp sana aynı seyi söylese gene susarak veya ayıp diyerekmi karsılıgını vereceksin. Kuluplere ceza verilirken karsı tarafın tutumlarınıda göz önünde bulundurmak gerekiyor. Umarım sadece ev sahibi ekipler degil glen deplasman takımın taraftarlarıda üstüne düseni yapar. Hakemlerde mümkün oldugu kadar az hata yapar. Böyle oluncada ne küfür nede baska sey olur.

alemdarlar
16.11.2012, 17:38
http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=35123

Bu konuyuda es geçmeyelim arkadaşlar. Burada tartışmalıyız.

Ricardo Pedriel
16.11.2012, 17:57
bayanlara maçı bedava yaptılar geçen sene belki küfrü azaltmak için ama nafile onlarda ettiler