Orijinalini görmek için tıklayınız : Vicdansızlık
SivasSpor.Com 28.10.2012, 13:02 http://resimzade.com/Show.html?i=37397&token=48440 (http://resimzade.com/Show.html?i=37397&token=48440)
"O golü vermek bence vicdansızlık"
Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, bazı oyuncularının istediği seviyede olmaması ve girdikleri pozisyonları değerlendirememeleri nedeniyle Akhisar Belediyespor'a mağlup olduklarını söyledi, hakemi eleştirdi..
Çalımbay, 2-1 yenildikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, ''Maç aslında bizim beklediğimiz gibi bir maçtı. Böyle bir maç bekliyorduk. Kapanan ve kontra atak yapmaya çalışan bir takım'' ifadelerini kullandı.
Manisa temsilcisinin, hücum özellikleri olan hızlı oyunculara sahip olduğunu anlatan Çalımbay, savunma hatası sonucu beklemedikleri şekilde iki gol yediklerini belirterek, ''Bazı arkadaşlarımızın istediğimiz seviyede olmamaları ve girdiğimiz pozisyonları değerlendiremememiz puan kaybına neden oldu'' dedi.
Maçın hakemi Halis Özkahya'yı Akhisar Belediyespor'un ikinci golü öncesindeki kararı nedeniyle eleştiren Çalımbay, ''Kalecimiz belki 6 ay futbol oynayamayacak. Durumu kritik gözüküyor. Yani eğer hakemsen, anında gelişen bir olayı göremiyorsan hakemlik yapmayacaksın. Çünkü arkadaşlar sorduğunda 'ani gelişti' diyor. Tabii ki ani gelişecek. Futbol bir anda gelişiyor, bir anda karar vereceksin. Kalecimiz yerdeyken, ayağı parçalanmışken o golü vermek bence vicdansızlık, bu hakemlik değil'' diye konuştu.
Çalımbay, hakemlerin biraz daha dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Şanssızlıklar yaşadıklarını ifade eden Rıza Çalımbay, ligin uzun bir maraton olduğunu belirterek, bu zor günleri aşacaklarını sözlerine ekledi.
Sivasspor kaptanı Uğur Kavuk ise yenildikleri için üzgün olduklarını belirtti.
Rakibin ikinci golü sonrası hakemle görüştüğünü ifade eden Kavuk, ''Hakeme 'Hocam görmüyor musun adamın ayağı kırıldı' dedim. Parçalanmış bir ayak var ortada, 3 saniye içinde 'görmedim, ani gelişen olaydı, kusura bakma' diyor. Futbolda kusur falan yok. 2-0 geriye düştük'' diye konuştu.
Kavuk, Halis Özkahya gibi tecrübeli bir hakemin böyle kritik pozisyonları görmesi gerektiğini söyledi.
Polonyalı oyuncu Kamil Grosicki de mağlubiyetin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, bundan sonraki maçlara odaklanacaklarını dile getirdi.
Ricardo Pedriel 28.10.2012, 13:11 ALLAH ****** VERSİN HALİS ÖZKAHYA VE MHK
halis özkahya gitsin hollandada maç yönetsin (anladınız siz onu)
yigido yakup 28.10.2012, 13:11 Hocam bence bu macta hakemi konusmak sizin ve bizim adimiza resmen acizlik.
75 dk sahada gezinen bir takim vardi belki o golü o sekilde yemeseydik 90 dk sahada gezinmeye devam edecektik.
hocam aciklamalarin bazen gercekten bazi seyleri örtmek icin oluyor hakem icin böyle konusurken anlik olayi göremezse düdügü assin peki riza hocam sen takimdaki 3-4 haftadir ruhsuzlugu nasil göremyiorsun.
Hakemler konusunda sonuna kadar haklısınız. Onlar için söylenebilecek en iyimser yorum küfürle başlar küfürle biter. Bunları geçin.
Rıza hocam şu son oynadığımız 3 maçın kasetlerini de bir izlerseniz lütfen !!!
Hakemlere gelene kadar halletmemiz gereken başka sorunlar olduğunu da kabul edin artık.
DOGU_BEY 28.10.2012, 13:32 Hocam bence bu macta hakemi konusmak sizin ve bizim adimiza resmen acizlik.
75 dk sahada gezinen bir takim vardi belki o golü o sekilde yemeseydik 90 dk sahada gezinmeye devam edecektik.
hocam aciklamalarin bazen gercekten bazi seyleri örtmek icin oluyor hakem icin böyle konusurken anlik olayi göremezse düdügü assin peki riza hocam sen takimdaki 3-4 haftadir ruhsuzlugu nasil göremyiorsun.
Aynen öyle...Doğrudur bu Halis Özkahya denen ukala hakemle ne zaman iç sahada oynasak adam bize düşmen kesilip tavır takınıyor, resmen egosunu tatmin ediyor...Fakat dün ortada oyun namına hiç bişey yoktu ki herşeyi bu Halis dingiline bağlayalım? Sayın Rıza hocam kaç haftadır bu takım neden böyle ruhsuz ve saçma bir futbol sergiliyor, kaç haftadır bu Doğa denen adama neden torpil yapılıyor hep 11'de oluyor? Bunları da bir açıklarsan seviniriz, yeter artık iç sahada olmadık dağıttımız bu altın değerindeki puanlar!
Morten58 28.10.2012, 13:33 4-0 maglub olalim ama hersey ADil olsun , Adil bir mac yönetilsin!!!!!!!!!!!
Respect58 28.10.2012, 13:44 Hiçbir varlık gösteremeyip sonuçları hakeme veya oyunculara bağlamakta zavallılık !
Hoca bırak hakem le oynamayı 85 dakıka oynamadı takım yazıklar olsun sanada futbolcularına da şu takıma adam gibi transfer yapmadınız kuklAmısın hocamısın :mad::mad:
alaattin 5858 28.10.2012, 13:49 rıza hoca doğru sölüyor vicdansızlık peki 80 dakika sahada gezinip son 10 dakika koşanlara nedemek lazım enerjiniz gücünüz varsa niye 80 dakika sahada yürüdünüz yoksa son 10 dakika nasıl koştunuz bu hırs nereden geldi yoksa dopingmi yaptınız
münihli_58 28.10.2012, 13:51 Halis Özkahya sevdigim hakemlerden ama Eneramo daha topa degmeden cöküyor ve akhisarin 2. golünde faul harbiden calinmasi lazimdi saglik olsun
hakemden önce kendimize bakalım sivasspor ne yaptı seyirci bağırıyor doğa dışarı hoca dışarı çıkarıyor ben hiç yakıştıramadım hocayada seyirciyede, erman bir köşede kamil bir köşede yattılar resmen,hele erman aldığı her topu resmen ezdi bu takım resmen antalyada kamp değil tatil yapmış gelmiş rıza hocanın takımda revizyona getmasi şart oldu bazı oyuncların aklını başına alması lazım ,hele defans evlere şenlik süperliğde öyle defans olmaz, öyle gederse işimiz çok zor allah yardımcımız olsun
izmirliyigido 28.10.2012, 14:02 Hocaya gelinceye kadar bakılacak o kadar çok şey var ki !... Takım futbol oynadı da haksızlıkla mı yenildik? Takım 75 dakika saha da adeta rezilleri oynadı, biz tribünlerde kahrolduk. Sırf bu maçta olsa neyse. Kasımpaşa maçında, Bursa maçında, Antalyaspor maçında ve enson Akhisar Beld. G. Spor maçı.. Adeta felaket BAĞIRA BAĞIRA geliyorum diyor !..
Tamam... Rıza Çalımbay bizim evladımız, canımız ciğerimiz.. Onu gerçekten çok seviyoruz. Fakat ortada da ayna gibi yatan bazı gerçekler var. Takımın hali ortada. Bu güzel kadro nasıl her maç 4-5 gol atamıyor anlamış değiliz. Her hafta antrenmanda bir sakat veriyoruz. Nihat oynamadan sakatlandı, Aatıf oynamadan sakatlandı, Cerny oynamadan sakatlandı. O zaman antrenmanlarda da bir sıkıntı mı var, acaba?
Hocayı sevmek demek onun yanlış tercihleriyle sahaya çıkan takımın mağlubiyetini de sevmek anlamına gelmez. Şimdi Rıza hocayı seven arkadaşlarım, kardeşlerim bana kızacak ama bu böyle. Biz ligin en iyi kadrosuna sahibiz, fakat bu kadroyu oynatamıyoruz. Var mı böyle bir şey?
Bu takım isteseydi şu anda Süper Ligde ya 1. ya da 2. sırada idi, bu hafta itibariyle. Şu an için 19 veya 20 puan da olmamız lazımken, 12 puanla dibe doğru yol almaya başladık.
Hocam, bazı arkadaşların dediği gibi, kendi hatanı kapatmak için konuyu hakemin üstüne çekme. Çünkü sadece bu hafta değil geçen seneden beri pisi pisine giden kaç tane maçımız var.
Kadro da genişşşş ve derin bir DEĞİŞİKLİK yapman şart.
Uğur, yıllardır sağ bekte dökülüyor. Ne kademesi var ne orta yapabiliyor ne şut atabiliyor. (Allah Hayrettin'den razı olsun sakatlığı uzun sürdü de ZİYA ERDAL gibi ligin en iyi solbek'ini kazandık, sağ bek içinde böyle bir umut içerisindeyiz.)
Erhan Güven, Stoper'de yine sırıtmaya başladı, esas yerine geçmesi lazım. Onun yerine Rajnoch nerelerde bilmiyoruz. Adam geçen sene gol atıyor, kademeye giriyor, pas atıyordu. Adamı sildin attın..
Doğa Kaya'ya ne kadar sabredeceğiz artık? Adam sadece 1 maçta iyi oynadı onun haricinde rezalet. Onun yerine Adem Koçak bile ondan iyi oynar.
Pedriel takıntını ise hala atlatamadın. Ne buluyorsun şu adam da anlamıyoruz. Cerny neden onun yerine hazırlanmıyor? Ve nasıl sakatlanıyor maç yapmadan oda ayrı bir konu.
Hocam yani kısaca kendinin hatalarını gözardı edip hakemi öne atma, futboldan anlayan bazı taraftarlar yemiyor !...
Saygılarımla..
.
FORZA 58 SİVAS 28.10.2012, 14:02 asıl vicdansız beceriksiz taktik anlatışı neredeyse sıfır bile olmayan bi hoca olan rıza çalımbaydır!!!! hala uğur,pedriel,doğa ısrarın neden söylesene ne biçim adamsın sen ya rajnoch,cerny,nas gibi adamlar nasıl yedek olur rıza sen bu işi bilmiyosun arkadaş yol yakınken dönelim
Maçtan sonra maçta görev yapan hakem arkadaşın biriyle yolculuk yaptım özellikle Borjan'a yapılan faul ve akabinde gelen golü çok konuştum maç sonu pozisyonları bizde tekrar izledik o pozisyonda faul kesinlikle yok demesi bana pek inandırıcı gelmedi...Pozisyonun tekrarını izleyen arkadaşlarla bağlantı kurdum kesinlikle faul dediler bende hocam ısrar etme bu pozisyonda faul varmış ama ya görmediniz yada göremediniz dedim ama suçunu itiraf ettiremedim.
Hakem hataları var veya yok bu ayrı bir konu biz futbol olarak fazla bir varlık gösteremedik rakibi nasıl olsa yeneriz anlayışı bize pahalıya maloldu.
Akhisar Bld. Gibi Ligin En Vasat 2. Takımına Karşı Maç Boyunca Kaleyi Bulan Şutun Olmasın Tehlikeli Tek Pozisyonun Olmasın Sonra Hakemi Eleştir Hoca , Hiçte İlgi Çekici Değil..
Hakem Mükemmel Değildi Hatalıydıda Ama Sen Akhisarı İlk 20 dk Top Oynayıp Yenemiyorsan Bence Suçu Kendinde ve Oyuncu Grubunda Aramalısın...
Dost Acı Söyler. . .
35kağan58 28.10.2012, 14:51 Ligin en zayıf takımını kendi sahanda yenemiyorsan mazeret olarak öne hakem sürülemez.
O golü vermese belki maçı çevirecektik ve sorunlar halı altına süpürülecekti.
Hoca bu mağlubiyetten gerekli dersleri çıkartacağız diyor ama İnşallah boşa demiyordur.
tamam hakem hatalıydı katılıyorum..ama dün sivasporumuz hiç oyun oynamadı,kazanmak için çaba harcamadı
35gürün58 28.10.2012, 16:14 ''İLK 6 HAFTA ZORLU MAÇLAR VAR SONRASI KOLAY''
Bu beyanları birçok arkadaşımız ve teknik heyet dile getirdi.
6 hafta Beşiktaş maçı ile bitti kolay maçlara başladık :
Antalya 4 - Sivas 2
Sivas 1 - Akhisar 2
Kolay maçlarımız diye baktığımız maçlarda bu sonuçları alıyorsak
alarm zilleri çalıyor demektir. Antalya neyse de Akhisar ı yenemiyorsan
bundan sonra ve bu oyunla hangi takımı yenebileceksin..
Birde, arkadaşlar Sadece doğa nın başarısız oyununu konuşuyor,
peki Kadir'e ne demeli en kritik anlarda topu rakibe kaptıran bu
çalım hastası arkadaşın mağlubiyetimizdeki payı az değil arkadaşlar
Netice itibariyle Doğa-Adem-Uğur-Erhan bence sivassporda oynayacak
kapasite de oyuncular değil...
34orhan58 28.10.2012, 16:23 Hoca kaçan pozisyonlar demiş hangi pozisyonlar acaba 85.dkya kadar buda kaçarmı dediğmz kaç pozisyon var ben başka maç mı izledim sen kendi evinde oynuyorsn doğru düzgün atağın yk
34orhan58 28.10.2012, 16:30 Artık bazı gerçekleri görmemiz lazım uğur kavuk yaşı ilerledi bu saatten sonra ondan dani alves olmasınımı bekliyor hoca anlamadım mutlaka alternatif lazım ayrıca erman bu sene hiç yk ortada bi kenara çekip konuşması lazım kamil her ne kadar eleştirilsede en hareketli oyuncumuzdu pedriel sağ çizgide olmuyor iyi niyetli ama olmuyor ikinci forvet olması lazım adem ve doğa iki transfer malesef yalnış seçim gibi gözüküyor bu haftada geçti gidişat iyi değil kimse atıf yok ondan böyle filan demesın geçen sene aynı kadro nasıldı hepberaber gördük ama dediğm gibi değişmesi gereken kaleci ve defans bölgesi var mutlaka forvet zaten eksik oda belli neyi söyleyim bilmiyormki inşallah hoca en yakın zamanda toparlar takımı
kamışlı58 28.10.2012, 17:38 kesinlikle beceriksizlik*** kimseye çamur atmayalım
hepsi iyi hasta atillaya kaldik borjan da sakatlandi isimiz gercekten zor simdi
58SARKISLALI58 28.10.2012, 18:23 sahaya ruhsuz bi takim cikiyor yenilincede hocaya vicdansizlik diyoruz ama riza hoca neyapiyor anlamis degilim bu nasil takim aksindaki akhisar yaw akhisarida yenemiyorsan ligden cekil kendi evinde oynuyorsun oynattigin bikac oyuncuya bak adamlar ipini koparmis gibi geziyorlar yaw buis boyle yururmu bu puanlari nerden alacaksin birdaha yatik riza hoca uyuma
58MUAMMER58 28.10.2012, 19:08 herşey puan değildir takımın kötü oyunu rızahocanın yanlışlıkları ayrı değerlendirilecek konudur kaleci borjanın sakatlanmasını görüp inanmıyan oyunu durdurmayan hakemin değerlendirilmesi ayrı konudur adam kalp krizide geçirebilirdi herkes borjan numara yaptı diyor numaradan nasıl sakatlanılır birileri göstersinde bizde öğrenelim ayıptır:mad: yazıktır günahtır bunu sivas düşmanları desinde bizim millet demesin çocuğa geçmiş olsun yenilgiden ziyade ona üzüldüm tek 5 yiyeydik borcana bişey olmasaydı :confused:
cemahmety 28.10.2012, 19:28 Arkadaşlar kimse kusura bakmasın her ne kadar kötü de oynasak son 30 dakikada girdiğimiz pozisyonlarla bu maçtan en azından bir puan almayı futbolumuzla hak ettik ama hakem o kadar kötü bir performans sergiledi ki sanki bizim futbolumuz olduğundan daha kötü gibi geldi bize. O penaltı verilse rakibin golü iptal edilse (Borjan sakatlandığı için) vs. Biz her ne kadar kötü oynasakta oynadığımız bu oyun Akhisardan puan almak için yeterli bir oyundu.
YORUMLARI OKUDUM VE YUH DEDİMKİMEMİ KENDİNİ TARAFTAR SANAN HOCAYA YÜKLENEN ZATLARA KENDİNİ HAKEM SANIP BARİZ FAÜLÜ VERMEYİP GOL ATTIRAN MAHLUKLARA (BİRİSİ YAN DİGERİ ORTA HAKEM) BU MAÇI ONAYLIYAN FEDERASYONA EGER FEDERASYONA ŞİKAYET EDİLMEZSE YÖNETİME 80 DAKIKA SAHADFA GEZEN SİVASSPORLU OYUNCULARA YUH VEDE YUH.
Her nedense milli maclar dolayısı ile lige verilen ara ve bize tatil iyi gelmiyor takımı motivasyon etmekte zorlanıyoruz.Hatirlayin gecen sene uç günde maca çıkıyorduk ve en başarılı takım bizdik hafta ici oynanan maclarda mağlubiyetimiz yoktu.şimdi ne oluyor bize?Hadi gecen hafta tatil iyi gelmedi kaza oldu ya bu hafta?Ben hakem mazeretine inanmıyorum bütün maclarda oluyor bu hatalar çıkacaksın aslanlar gibi mücadele edeceksin yenilsende taraflı tarafsız herkes seni ayakta alkışlayacak.Evimizde kayıpettimiz bu puanları çok arıyacagiz çok.
cılgınsivas58 28.10.2012, 22:56 doğayı oynatmaya devam et sen
doğayı oynatıyon diye sana plaket mi veriliyor
babapiton 28.10.2012, 23:20 Borjanın dizinin durumu...
https://twitter.com/orayotyakmaz/status/262268671781658624/photo/1/large
babapiton 28.10.2012, 23:20 https://pbs.twimg.com/media/A6PD96zCYAEKAG4.jpg
58MUAMMER58 28.10.2012, 23:30 https://pbs.twimg.com/media/A6PD96zCYAEKAG4.jpg
ben daha kötü sanıyordum kırık yoksa 2 3 aya sahalara döner inşallah yenilgidençok borjana üzüldüm
Hocaaaaa yapmaaaa :mad: gene mi Hakem da suc ariyorsun???
Artik kendine suc ara :mad::mad:
Rallim58 29.10.2012, 10:05 https://pbs.twimg.com/media/A6PD96zCYAEKAG4.jpg
Bu fotoğraf birilerine kapak olsun...
"temas bile yok, devam kararı doğru" diyerek senaryoyu da kafasında çizip oynayan, tekrar izlettirip, "hocam kaleci yere düşerken bakın nereye bakıyor? Bakıyorki top rakibe gidiyor ve pozisyon gol kendini yere bırakıyor" şeklindeki yorumlarından dolayı;
TRT Spor yorumcusu Bünyamin (uyur) Gezer'i nefretle kınıyorum.
OzkanBaskan 29.10.2012, 10:36 Hocanın açıklamalarını okuduktan sonra şoke oldum..Hata aramak ya da yanlışı bulmak istiyorsan önce kendine ve oyun şablonuna bakacaksın hocam Akhisar gibi haddini bilip oynayan takıma karşı 75 dk. pozisyonun yok her maça aynı taktikle çıkmakla olmuyor saha da yürüyen toptan kaçan doğa efendiyle olmuyor eğer seyirci isyan etmese 2. yarı da da oynayacak adam Allah tan tepkiler çoğaldı da oyundan alındı.
Benim en çok merak ettiğim konu ise bu Murat Akça denilen geleceğin en iyi stoperlerinden sayılan genç kardeşimiz nerede Kadroya alınmama nedeni ne olabilir? Abdülkadir Özgen 15 dk. topçu mu? Allah aşkına biri bana söylesin.
Uzun lafın kısası sahada gezenleri değil futbol aşkıyla yanan gençleri gör hocam gençleri!!!
58_SEMİH_58 29.10.2012, 10:40 Başarıyı herkes sahipleniyor da,başarısızlık her zamanki gibi kimsesiz kalıyor.
Besyo_cu 29.10.2012, 12:13 Hocam forma dağıtımını adaletli yaptığına inanıyorum.
Doğa, Navratil, Erman, Uğur Kavuk gibi oyuncular ne olursa olsun ayakta duracak halleri dahi olmasa 11 de oynuyor nadiren oyundan çıkıyorlar. Grosicky, Rajnoch, Cerny, Murat Akça ise günah keçisi isimler bu hafta iyi oynasalarda haftaya mutlak suretle yedek kalıyorlar.
Oynayanın nasıl olsa yerim garanti Hoca beni kesmiyor, yedek oyuncunun ise ağzımla kuş tutsam biri sakatlanıp cezalı duruma düşmezse oynayamam diye düşündüğü bir takımda başarı beklenemez.
KaRiZmA YiĞiDo 29.10.2012, 13:42 Kaç Yıldır Aynı terane yok takım şöyle etkilendi yok böyle etkilendi desene açıkca kardeşim ben dahil bizden bir bok olmaz neye ümitleniyorsunuz Utanmada yok maç sonu açıklama yapıyor en dandik takımı Akhisar'ı yenemezsen kimi yenecen Ordu'muyu Nah yenersiniz futbolcu bozuntuları Mübarek gün adamın ağzını bozduruyorsunuz be
KaRiZmA YiĞiDo 29.10.2012, 13:59 Bak sana Memlekette sadece sen doğrusun Beceriksiz adam seni hoca yapanın ben...............!
aozdemir 29.10.2012, 17:45 hakem kötüydü ama bizim takım da çok ruhsuz oynadı.
Rıza çalımbay'a Konfüçyüs'tan bir söz "Ya bir yol bul, ya bir yol aç, ya da yoldan çekil." /Konfüçyüs/
FirtinaK 29.10.2012, 19:21 Rıza çalımbay'a Konfüçyüs'tan bir söz "Ya bir yol bul, ya bir yol aç, ya da yoldan çekil." /Konfüçyüs/
Zaten oda bunu istiyor, yani yoldan cekilmek. Ama onun tek sorunu Besiktas´in ona kapiyi acmis olmamasi.
cılgınsivas58 29.10.2012, 19:44 erhan ve doğayı her maçta ilk11de oynatmaya devam et sen
ranjnoch gibi bir oyuncu oynamıyor erhan gibi kazma oynuyor
ondan snrada bireysel hatalardan gol yedik diyon
yapma rıza hoca.....
karekter sahibi olsan hakem olmazdın geyik yorum yapıyorsun diye düşünüyorsun utanmadınmı diz kapagının halinivicdanındamı yok aga babaların böyle konuşmanı istemiştirler sende emirleri uygulayan bir zergünsün yoksa seni oradan sallarlar hakemliginide biliyoruz öküzler gibi orada kahkaha atıyorsun yorum yapıyorsun tabiki yorumdenirse evvela biraz konuşma diksiyonlarına dikkat ette amarabbimseni ve senin gibilerinin sonunu inşaallahrezil edecektir
Takımımız bu maça hangi düşünceyle hazırlandı anlamıyorum maçı baştan sona seyreden herkes hak verecektir. Takımda ruh yoktu herkes kopuk kopuk oynadı gereksiz vuruşlar kaçan pozisyonlar hakemin hatası bizi bu sonuca ulaştırdı. Kendi evimizde alacağımız bir maçı göz göre göre verdik önümüzdeki deplasmandaki ordu maçı tam bir hezimet görüntüsü veriyor. Umarım en kötü berabere kalırızda bir puanla ordudan döneriz. Tek teşekkür edeceğim kişi var onda rıza hoca allah yardımcımız olsun.
hıyar vardı,yoğurt da vardı,biraz da olayları sulandırınca...ne duruyorsun demirören cacık yapsana,be Türk futbolundan nede hakemlerden bir cacık olmaz
|