Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu yasaklar sadece Sivas’a mı?

Rallim58
15.11.2012, 09:57
http://resimzade.com/Show.html?i=34783&token=5559

Bazen öyle şeyler duyuyor,öyle şeylere şahit oluyorumki,inanamıyorum! Sivasspor maçına gelen taraftarların üzerlerindeki,tesbih,kalem hatta gazetenin bile alındığını öğrendim. Tesbih ve kalem neysede elinden gazetesi alınan taraftara “ Gazeteyi elinden alan güvenliğe niçin aldığını,gazetenin ne gibi tehlike oluşturduğunu sordun mu?” dediğimde aldığım cevap gerçekten çok ilginçti; “ Gazeteyle içeride yangın çıkarılma ihtimali varmışta o yüzden almıyorlarmış”
Hakikaten inanılacak gibi değil! Ben tesbih ve kaleme şaşırırken,elinden gazetesi alınan taraftarı dinleyince harbiden şok oldum. Eğer bunu bana genç birisi anlatsaydı belki tereddüt ederdim ,ama yaşını başını almış adam yalan söyleyecek değil .
Tv 58’de son yaptığımız proğramda özellikle benim cevaplandırmam istenilen bir soru vardı. Taraftar şöyle bir soru göndermiş “ Abdullah bey,siz her konuşmanızda ve yazınızda bayraklarınızla maça gelin diyorsunuzda,stada girişte bayrağın takılı olduğu plastik borunun alındığından haberiniz var mı? Diğer bütün stadlarda herkes bayrak sallıyor,onların bayrak sopaları neden alınmıyorda bizimki alınıyor?”
Bende buradan aynı soruyu İl Güvenlik Kurulu üyelerine soruyorum; “ Tesbih’in,gazetenin,plastik bayrak sopasının ve kalemin alınmadığı Türkiye’de başka bir stad var mı? Sizin amacınız,zaten az gelen taraftarı bezdirip Sivasspor’un boş tribünlere oynamasını mı sağlamak? 21. Yüzyılda ve üstelikte bugüne kadar sahasında ciddi bir olay olmamış bir şehirde bunları yazarken vallahide billahide utanıyorum ya!
Hani bu yaşananlar münferit bir olay olsa anlarım ve derimki “ Kapıdaki bir işgüzar bunu yapmış” ama bu konuda çok sayıda şikayet alıyoruz. Gazeteyi “ İçeride yangın çakırırsınız” diye almayan zihniyet o zaman kağıt parayıda almasın. Çünkü böyle bir yanlışı kafaya koyan birisi harhalde 5-10 lirayı gözden çıkarır. Tesbih ve plastik bayrak sopasını almayanlarada şunu hatırlatmakta yarar var. 1- Bugüne kadar tesbihten ve o plastik bayrak sopasından Türkiye’de (hatta Dünya) ceza alan bir kulüp,kafası gözü yarılan hakem veya futbolcu var mı? 2- Yasak diye tribüne almadığınız o iki “suç aleti!”tribünden fırlatılsa taç çizgisi yakınına düşermi?
Böyle bir uygulamaya hala inanmıyorum,inanmak istemiyorum!
Ne olur biri çıksın,bu uygulamanın mantıklı ve geçerli yönünü anlatsın.
Bende rahat edeyim,taraftarda....

Abdullah Yiğit/Hürdoğan Gazetesi

HababamHa
15.11.2012, 09:59
Abdullah abi nihayet güzel bir konuya değinmiş çakmak tesbih bozuk parayı bende anlarımda gazete ve bayrak sopalarının toplanmasını anlayamam anlam veremem gazeteler yangın çıkarır diyen görevlinin aklından şüpe ederim bu işlere bakan yokmu yoksa varda taraftara eziyetmi ediliyor.

Rallim58
15.11.2012, 10:01
Abdullah kardeşimiz yaşanılanları henüz algılamış olacak ki taraftarın yıllardır dile getirdiği konuyu yeni kaleme alıyor.

İşte "Sivas'a özel" uygulamalar ve yaşanılanlar.

1- http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=32802&highlight=stadyumda+g%FCvenlik +rezaleti

2- http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=33650&highlight=stadyumda+g%FCvenlik +rezaleti

3- http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=33806&highlight=stadyumda+g%FCvenlik +rezaleti

SenSetik
15.11.2012, 10:36
bozuk paraların toplanması tamamda...içeride çay veya simit aldığında para üstü nasıl alınıyor acaba...tabiki bozuk para olarak :) böyle bir saçmalık dünyanın neresinde var acaba?

58temha
15.11.2012, 10:52
Arkadaş zaten içeriye çakmak almıyorsunuz bu gazeteler nası yanacak ya bu ne ya herşeyimiz sorun olmaya başladı.

YiğidoGençlik
15.11.2012, 10:59
biz kendi sahamızda tellere pankart asamazken fener şampiyonluk maçında telleri pankartlarla doldurdu ben her zaman diyorum bizim suçumuz memleket sevdalısı olmamız.Elin istanbullusu gelir biletleri verilir otobüsü arızalanır özel otobüs tahsis edilir ama bize her şey haram bu da yönetimin ayıbıdır kimse kusura bakmasın..!!

Rallim58
15.11.2012, 11:23
bozuk paraların toplanması tamamda...içeride çay veya simit aldığında para üstü nasıl alınıyor acaba...tabiki bozuk para olarak :) böyle bir saçmalık dünyanın neresinde var acaba?

Sivas eyaletinde hocam :)

favori58
15.11.2012, 11:39
pazartesi günleri tvlerde boş boş konuşanlar niçin bizim yaşadığımız bu sıkıntıyı dile getirmiyor.
Sahipsiz olduktan sonra yarın bir gün " maça almıyoruz" derlersede hiç şaşırmam.
Böyle basına ^yuhhhhhhhhhhhh"

infial§
15.11.2012, 11:46
Kulüp yetkilileri ne zaman taraftara değer vermiş ki,masaya yumruğunu vur her maç öncesi il guvenlik kurulu toplanıyor kararlar alıyor sivasspor yönetimide orda oluyor herşeyede tamam denmez biraz da tataftarı düşünün,bunları her zaman yazıyoruz aynı tas aynı hamam

Besyo_cu
15.11.2012, 12:56
6222 Sayılı Sporda Şiddet Yasası bazı maddelerinin açık olarak verilmemesi nedeniyle kafa karıştırcı nitelikte.

MADDE 12 – (1) Spor alanlarina;
a) Ruhsatli dahi olsa atesli silahlar ile esasen bulundurulmasi yasak olan diger silahlarin,
b) Esasen bulundurulmasi yasak olmamakla beraber kesici, ezici, bereleyici veya delici aletler ile patlayici, parlayici, yanici veya yakici maddelerin,
c) Uyusturucu veya uyarici maddelerin ve ilgili spor federasyonlarinin belirledigi esaslara aykiri olarak alkollü içeceklerin,
sokulmasi yasaktir.
(2) Müsabaka güvenliginin saglanmasi amaciyla, genel kolluk görevlileri ile bunlarin gözetiminde olmak üzere özel güvenlik görevlileri, mülki amirin yazili emrine istinaden, spor alanina giriste izleyicilerin üstünü ve esyasini teknik cihazlarla ve gerektiginde el ile kontrol edebilir ve arayabilir.
(3) Spor müsabakasi öncesinde, esnasinda ve sonrasinda spor alaninin çevresinde ve müsabakanin yapilacagi yer gidis ve gelis güzergâhinda, taraftarlarin üzeri ve esyasi 4/7/1934 tarihli ve 2559 sayili Polis Vazife ve Salahiyet Kanununun önleme aramasina iliskin hükümlerine göre aranabilir.
(4) 4/12/2004 tarihli ve 5271 sayili Ceza Muhakemesi Kanununun adli aramaya iliskin hükümleri saklidir.
(5) Genel kolluk görevlileri ve belediye zabitasi birinci fikranin (b) ve (c) bentleri kapsamina giren alet veya maddeleri spor alani çevresinde seyyar olarak satan, satisa arz eden, dagitan veya dagitmak için bulunduran kisileri bu alandan uzaklastirmakla yükümlüdür.
Spor alanlarina yasak madde sokulmasi ve müsabaka düzeninin bozulmasi
MADDE 13 – (1) Bulundurulmasi esasen suç olusturan silahlari spor alanlarina sokan kisi hakkinda, 10/7/1953 tarihli ve 6136 sayili Atesli Silahlar ve Biçaklar ile Diger Aletler Hakkinda Kanunun ek 1 inci maddesi hükümlerine göre cezaya hükmolunur.
(2) Esasen bulundurulmasi suç olusturmamakla beraber 12 nci maddenin birinci fikrasinin (b) bendi kapsamina giren alet veya maddeleri spor alanlarina sokan kisi, üç aydan bir yila kadar hapis cezasi ile cezalandirilir.
(3) 12 nci maddenin birinci fikrasinin (b) bendi kapsamina giren alet veya maddeleri seyircilere temin etmek amaciyla spor alanina sokan veya spor alaninda seyircilere temin eden kisi, iki yildan bes yila kadar hapis cezasi ile cezalandirilir.
(4) 12 nci maddenin birinci fikrasinin (b) bendi kapsamina giren alet veya maddeleri spor alaninda kullanan kisi, bu suretle müsabaka düzeninin bozulmasi halinde, fiili daha agir cezayi gerektiren baska bir suç olusturmadigi takdirde, bir yildan üç yila kadar hapis cezasi ile cezalandirilir.
(5) Spor alanina sokulmasi yasak olmayan maddeleri kullanarak müsabaka düzeninin bozulmasina sebebiyet veren kisi, fiili daha agir bir cezayi gerektiren baska bir suç olusturmadigi takdirde, adli para cezasiyla cezalandirilir.

(6) 12 nci maddenin birinci fikrasinin (c) bendi hükümlerine aykiri olarak spor alanlarina müsabaka sirasinda uyusturucu veya uyarici madde ya da alkollü içecek sokan kisi, fiili daha agir bir cezayi gerektiren baska bir suç olusturmadigi takdirde, adli para cezasi ile cezalandirilir.

Bayrak Sopasının yasak olma nedeni ise sopaları çıkartıp sahaya atılması veya kendi taraftarına veya da rakip takım taraftarına zarar verilebileceği düşüncesi. Kalemlerde delici alet olarak kullanılabilip seyirci, oyuncu ve hakemlere zarar verilebilir düşüncesi ile yasaklanmış. Tespih gibi eşyalar özel durum harici ( Müsabaka alanında Devlet Büyüğü veya da bir Saldırı suikast ihbarı gelmişse o zaman özel kararla yasak kılınabiliyor.) Gazete ve özel durum yoksa Tespih gibi maddelerin stada sokulmasının yasak diyerek içeri alınmaması durumunda bu işlemi yapan Özel Güvenliğe dava açılabilir ve buda emsal teşkil eder bir daha böyle sorunlar yaşanmaz.

Ne yazıkki kanunlarımız bu konuda açıklayıcı değil ancak bunlar sadece Sivas'ta yaşanıyor demesi bir çok deplasmana gitmiş Türkiye'nin her yerinde maç izlemiş birisi olan Sayın Yiğit'te yakıştıramadım. Başta TT Arena ve Saraçoğlu olmak üzere Sivas'taki üst arama işlemlerinin en az iki katı uygulama var.

Son olarak Sayın Yiğit'in dediği gibi sahamızda şimdiye kadar önemli bir sorun şükür olmadı ancak olmayacağının garantisini hiç kimse veremez. Art niyetli ve Cahil insan her yerde olduğu gibi ne yazıkki Sivasımızda da var.

Rallim58
15.11.2012, 13:47
6222 Sayılı Sporda Şiddet Yasası bazı maddelerinin açık olarak verilmemesi nedeniyle kafa karıştırcı nitelikte.

.............................. ....................Başta TT Arena ve Saraçoğlu olmak üzere Sivas'taki üst arama işlemlerinin en az iki katı uygulama var.

...........................

Besyo-cu kardeşim, ne güzel maddeleri de ortaya dökerek analiz yapmışınız.

Soruyorum..

Malum stadyumlarda sallanan dev bayrakların sopalarına ne cevap verirsiniz?.

Ben onları görünce, doğal olarak derim ki (Apdullah kardeşimin dediği gibi) bu uygulama sadece 4 Eylül için mi geçerli?

ROMANTİK KATİL
15.11.2012, 14:08
sorunun cevabı gayet acık zaten. agaya beles. :D bizler 4 eylülün marabaları onlar istanbulun agaları. birde tepede padişahlık var onu hiç söylemiyorum. aslında bizleri zorla tahrik ediyorlar. yapsak büyük olaylar baska stadlardaki gibi. bizede maca gelirken kimse bisey demez.

LVIII(58)
15.11.2012, 14:43
Yıllardır Abdullah Bey'in yazılarını okurum, her okuyuşumda yazım hatalarını görünce, "Acaba Abdullah Bey söylediklerini bir çocuğa mı yazdırıyor?" diye aklımdan geçmiştir, yazılarını ne zaman düzeltecek diye düşünmüşümdür. Her ne kadar yerel bir gazete de olsa hazırlanan bir köşe yazısı yayımlanmadan önce yazım kuralları göz önünde bulundurularak kontrol edilmesi gerekir. Dışarıdan birisi okusa "Bu nasıl bir gazete, nasıl bir yazar böyle?" diye ayıplar. İnşallah bu eleştirimi görürler de gerekli düzeltmeleri yaparlar.

58_SEMİH_58
15.11.2012, 14:58
Hatırlayanlar olur 2 sene önce de turnikeden geçtikten sonra polisin elinde ki kameraya bakarak adımızı soyadımızı söylüyorduk.Başka bir yerde bu olaya rastlayan var mıdır?Bazen kendimizi deneme tahtası gibi görüyorum.Kobay gibi kullanıyorlar heralde bizi.

favori58
15.11.2012, 19:22
Yıllardır Aptullah abiyi tanırım,yazılarını okurum.sağolsun tribünde yaşadıklarımızı,deplasmanlarda karşılaştığımız zorlukları gündeme getiren,bazılarınıda bizzat haleden birisi. Bu konyuda gündeme getirdiği için teşekkür ediyorum. Ama,bakıyorum konu bize girişte yapılan haksızlığın gündeme getirilimesi,ama bazı arkadaşlar konuyu başka tarafa çekiyor. Adamın yazısındaki harf yanlışlarını ön plana çıkarıyor. İşte bu buyuz arkadaşlar. Derdimiz ney biz neyle uğraşıyoruz. Hep birlikte bize girişte haksızlık yapanların üzerine gitmemiz lazımken başka işimimiz yokmuş gibi yazıdaki hataları görüyoruz.
Ben merak ediyorum,bizim hep yanımızda olan Aptullah Yiğiti ne zaman küstüreceğiz acaba

58MUAMMER58
15.11.2012, 20:54
arkadaşların trübünlerde yaşadığı tüm sıkıntıların hepsine katılıyorum hepsini tekrar yazmaya gerek yok bu belirtilen yasakların çoğunun sivasspor trübünlerine özel uygulama olduğuna inanıyorum ayrıca maçlardaki özel güvenliğin ve polislerin çoğunun keyfi uygulamalar yaptığını bununla birlikte rakip stad müdürlerinin keyfi uygulamaları yüzünden stadlarda çok magdur olmuşbendedahil çok hemşerimiz vardır bunlardan bazılarını yazayımda taraftarlarımız bilsin neler oluyor :mad:olimpiyat stadında ist bld maçına gittim zabıta ekipleri nekadar simitçi sucu köfteci atkı şapka bayrak satıcıları varsa hepsine el koydu arabalarını aldı üst düzey polis şefi yol kenarında nekadar bayrak atkı şapka satıcısı varsa hepsine pis küfürler yapıp yere düşen sivasspor bayraklarının üstünde eşşeğin külde tepindiği gibi tepindi buda yetmiyor gibi taa uzaklardan gelmiş bayan taraftarı bayan güvenlikçi yada bayan polis arayacağı yerde erkek polis elle arama terbiyesizliğine kalkıştı hem o hanımın hemde bizlerin tepkisi üzerine bayan polis arama yaptı yine olimpiyat stadında stad müdürü stadın alt katını seyirciye yasakladı üst kata yönlendirdi koca stadda bolluk içinde yokluk yaşadık seyirci mecburen alt kata hücüm etti polisler eşkiyalara yapmadığı müdehaleyi sivasspor taraftarına cop ve biber gazı kullanarak yaptı:mad: sormak lazım o aklı evvel stad müdürüne o stadın alt katını trabzon taraftarınada yasaklıyormusun dallama diye?:mad:anladıkki maça verilen yavşak hakemler listemizin en başındaki barış şimşeğin yavşak yönetimine tepki olursa sahaya dalmasınlar korkusundan yapılmış buyasak neticede öyle rahat maç izlediğimiz maç yok ankarada 19 mayıs stadında okadar kapı varken seyircimizi tek kapıdan içeri aldılar yüzlerce taraftar maç başladıktan 30 dak sonra ancak girebildi derdimizi anlatacak ne bir yönetici nebir yetkili bulamadık bu konularla ilgilenecek yönetimden yetkili biri bulunmalı inşallah tekrar böyle keyfi davranışlara maruz kalmayız:mad:

migroArmis
15.11.2012, 23:44
Hiç kimse Türkiyede stadlara girilirken alınan önlemlere kızmamalı...Bizler her zaman kendimizi Avrupa insanıyla kıyaslamaya bayılıyoruz...Elbetteki Avrupalı özündede sözündede yurdum insanından üstün olamaz...Ama inkar edemeyeceğimiz bir çok gerçeklerde mevcut ki bunu belirtmekte fayda görüyorum..Avrupadada holiganizim bazı yerlerde had sahfada..Ama sizler hiç bir maçta tribündeki insanların sahaya elli cm mesafedetken bile saha içerisine fiilen müdahalesini göremez..Görsede istisnadır...Bizim Türkiyede ara mesafesi uzak ve tel örgü varken bile çeşitli maddeler atılabiliyor...İster kızalım ister inkar edelim ama avrupadaki stad kültürüyle bizim stad kültürümüz arasında çok farklar var...Daha doğrusu biz milletçe çoğu zaman kurallara uymayı sevmiyoruz..Haa ogünleride göreceğiz ama kanımca buna daha vakit var...Bu saydıklarımla avrupadaki stadlarda da karsılasıyoruz ama bizimle kıyaslanınca daha az..Daha az olmasa adamlar tel örgüde koyar bizdeki gibi bozuklarıda toplarlar gazeteleride..

migroArmis
15.11.2012, 23:45
arkadaşların trübünlerde yaşadığı tüm sıkıntıların hepsine katılıyorum hepsini tekrar yazmaya gerek yok bu belirtilen yasakların çoğunun sivasspor trübünlerine özel uygulama olduğuna inanıyorum ayrıca maçlardaki özel güvenliğin ve polislerin çoğunun keyfi uygulamalar yaptığını bununla birlikte rakip stad müdürlerinin keyfi uygulamaları yüzünden stadlarda çok magdur olmuşbendedahil çok hemşerimiz vardır bunlardan bazılarını yazayımda taraftarlarımız bilsin neler oluyor :mad:olimpiyat stadında ist bld maçına gittim zabıta ekipleri nekadar simitçi sucu köfteci atkı şapka bayrak satıcıları varsa hepsine el koydu arabalarını aldı üst düzey polis şefi yol kenarında nekadar bayrak atkı şapka satıcısı varsa hepsine pis küfürler yapıp yere düşen sivasspor bayraklarının üstünde eşşeğin külde tepindiği gibi tepindi buda yetmiyor gibi taa uzaklardan gelmiş bayan taraftarı bayan güvenlikçi yada bayan polis arayacağı yerde erkek polis elle arama terbiyesizliğine kalkıştı hem o hanımın hemde bizlerin tepkisi üzerine bayan polis arama yaptı yine olimpiyat stadında stad müdürü stadın alt katını seyirciye yasakladı üst kata yönlendirdi koca stadda bolluk içinde yokluk yaşadık seyirci mecburen alt kata hücüm etti polisler eşkiyalara yapmadığı müdehaleyi sivasspor taraftarına cop ve biber gazı kullanarak yaptı:mad: sormak lazım o aklı evvel stad müdürüne o stadın alt katını trabzon taraftarınada yasaklıyormusun dallama diye?:mad:anladıkki maça verilen yavşak hakemler listemizin en başındaki barış şimşeğin yavşak yönetimine tepki olursa sahaya dalmasınlar korkusundan yapılmış buyasak neticede öyle rahat maç izlediğimiz maç yok ankarada 19 mayıs stadında okadar kapı varken seyircimizi tek kapıdan içeri aldılar yüzlerce taraftar maç başladıktan 30 dak sonra ancak girebildi derdimizi anlatacak ne bir yönetici nebir yetkili bulamadık bu konularla ilgilenecek yönetimden yetkili biri bulunmalı inşallah tekrar böyle keyfi davranışlara maruz kalmayız:mad:

Bursada alkol muaynesi bile yapıldı zamanında sadece Sivasa özgü olduğunu düşünmüyorum..

MaXiMuM
16.11.2012, 00:01
Abdullah Yiğit kardeşim hep taraftara atıp tutuyordu ama ilk kez taraftarın derdini kaleme almış ve doğru yolu bulmuş. İşte taraftar bu yüzden stadlara gelmiyor...

1 - Otopark sorunu
2 - Giriş - çıkışlardaki rezalet
3 - Özel güvenlik görevlilerinin keyfi uygulamaları
4 - Lavabolardaki bakımsızlık ve suların akmaması

Diğerlerini de siz bahsetmişsiniz zaten...

favori58
16.11.2012, 00:27
Abdullah Yiğit kardeşim hep taraftara atıp tutuyordu ama ilk kez taraftarın derdini kaleme almış ve doğru yolu bulmuş. İşte taraftar bu yüzden stadlara gelmiyor...

1 - Otopark sorunu
2 - Giriş - çıkışlardaki rezalet
3 - Özel güvenlik görevlilerinin keyfi uygulamaları
4 - Lavabolardaki bakımsızlık ve suların akmaması

Diğerlerini de siz bahsetmişsiniz zaten...

Maximum kardeşim,sen Aptullah abinin yazısını günlük okuyorum,çoğu zaman kendiyle sohbet ediyoruz,onun için taraftar hakkındaki düşüncelerini çok iyi biliyorum. Hiç birisinde haksız değil. Bana söylermesin en kritik maçta stad dolmazsa,gelenlerinde anca yüzde 10 takıma sürekli destek olursa bu taraftar nasıl eleştirilmez. İlk defa taraftarın yanında olduğunu yazmışsın,daha önceki yıllarda bize otobüs sağlayıp,hatta 3 yıl önce Ankaragücü maçının biletini bile ayarlayıp (150 tane ) bizi içeri soktu. Dünde,Gençlerbirliği maçına gidecek bazı taraftarlarla bizim iş yerinde bir araya geldiler ve 50 genç taraftar için Belediye başkanı doğan ürgüpü aradı ve maça gidecek 50 kişinin yemeğini halleti.
Keşke diğer gastecilerde onun kadar Sivassporlu olsa

MaXiMuM
16.11.2012, 00:39
Maximum kardeşim,sen Aptullah abinin yazısını günlük okuyorum,çoğu zaman kendiyle sohbet ediyoruz,onun için taraftar hakkındaki düşüncelerini çok iyi biliyorum. Hiç birisinde haksız değil. Bana söylermesin en kritik maçta stad dolmazsa,gelenlerinde anca yüzde 10 takıma sürekli destek olursa bu taraftar nasıl eleştirilmez. İlk defa taraftarın yanında olduğunu yazmışsın,daha önceki yıllarda bize otobüs sağlayıp,hatta 3 yıl önce Ankaragücü maçının biletini bile ayarlayıp (150 tane ) bizi içeri soktu. Dünde,Gençlerbirliği maçına gidecek bazı taraftarlarla bizim iş yerinde bir araya geldiler ve 50 genç taraftar için Belediye başkanı doğan ürgüpü aradı ve maça gidecek 50 kişinin yemeğini halleti.
Keşke diğer gastecilerde onun kadar Sivassporlu olsa

Rıza hocanın ve Başkanın her zaman belirttiği gibi, bizim kemikleşmiş 8-10 bin taraftar topluluğumuz var. Bu gelenlerinde büyük çoğunluğu elbetteki takıma destek yönünde zayıf kalıyor. Ama bizim Sivas insanı bu. Bunu değiştirmek biraz zor.
Ama asıl sıkıntı, bu her hafta gelen 8-10 bin kişiye sahip çıkıp, sıkıntıları gidermek olmalı. Yoksa sayımız gün geçtikçe, hem takımın aldığı kötü sonuçlar ve hemde bu olumsuz şartlar nedeniyle daha da azalıyor.
Ayrıca Abdullah Yiğit'i ve yaptıklarını iyi bilen biriyim . Sıkıntı yok :D

sivaslıadem
16.11.2012, 00:44
pazartesi günleri tvlerde boş boş konuşanlar niçin bizim yaşadığımız bu sıkıntıyı dile getirmiyor.
Sahipsiz olduktan sonra yarın bir gün " maça almıyoruz" derlersede hiç şaşırmam.
Böyle basına ^yuhhhhhhhhhhhh"

Bizim takımların durumları haber değeri taşımıyor!
Tv programları formatını ayarlarken suna şu kadar ayır diye belirtiyor
Bir çok programda dikkatinizi çekmiştir
Bize de 5'er dk ile yer ayırıyorlar sağolsunlar
Bu 5 dk da maçı yorumlama ile geçiyor zaten
Kimsenin bizim tribünlerde olup bitenden haberi yok
Bi tanesi bile sivasspor taraftarlarının neden maçlara fazla rağbet etmediğini konuşmuyor
Konuşsalardı sebeplerinden biri olan bu sert muamele de ele alınırdı

A.Turan Korkmaz
16.11.2012, 00:55
Eskişehirspor maçını stadyumda VipA 'da seyretmek için bilet aldık. Arabamızı stad otoparkına park ettikten sonra çile başladı. Otoparkın tek çıkışı Maraton kapısından. Mecburen oradan giriş yaptıktan sonra VipA'ya ulaşmak için koca stadın etrafında, üstelik de dıştan tam bir tur atmamız gerekti. Kestirmeleri güvenlik kullandırtmadı,soldan geçemedik,protokol tribününün önünden geçiş yasağı varmış,sağdan da gidemedik,rakip taraftar tribününün yakınından geçermişiz.
Neyse maçı seyrettik. Bu defa dönüş çilesi başladı. Aynı yoldan stadı turlayıp otoparka gelebildik ve arabamıza bindiğimizde stadda bir Allah'ın kulu kalmamıştı. En sona kalmıştık. Şimdi normal bir vatandaş bir daha arabasıyla stada gelir mi? Gelmez. Oturur,sıcak evinde izler. Ha,biz deliyiz,iç saha maçlarını kaçırmamaya yeminliyiz,her şartta her zorluğa katlanırız o ayrı. Ama bunlar nasılsa ne yapsak gene de maça gelirler demesinler.Bu işe bir dur denmeli.
1. Otoparkın diğer çıkış kapıları da mutlaka açık tutulmalı. Tribün girişleri ve geçişleri kolaylaştırılmalı.
2. Maç çıkışlarında stadın en dışındaki çıkışlara kolaylık getirilmeli.

DOGU_BEY
16.11.2012, 02:12
Şükür sonunda bu çığlık, bu şikayet medyada da dile geldi...Umarım artık bu saçma işe bir son verilir!