Orijinalini görmek için tıklayınız : İlk Maç...
velibircan 03.12.2012, 15:35 O kadar küçüktüm ki ilk Sivasspor maçına gittiğimde,ya altı yada yedi yaşındaydım.Kardeşim ise dört yaşındaydı.Hayatımda ilk defa bir futbol maçını canlı canlı izleyecektim.Ankara'da Türk Telekom'un tesisleri vardır.Oraya gittik babamla ve tek tarafı tribün olan stadda kale arkasındaki tellerin hemen arkasında izlediğim ilk maçıma gittim.Yiğidolar yazılı pankartlara baktığımda ''neden dolar yazdılar acaba diye sormuştum''babama.Kalecimiz masmavi gözleri olan Abdullah abiydi.O günden sonra Sivasspor'un her maçına götürmeye başladı babam bizi.Maç günleri benim için o kadar mutluluk verici oluyordu ki;tribünlerde çekirdek satan abi,devre arasında yediğim sosisli ve içtiğim çay,maç sürerken gelen simitçi beni ayrı ayrı mutlu etmeye yetiyordu.Yıllar geçti,yine aynı heyecanla,yine o ilk maç gibi giderim Sivasspor'un her maçına..Hala devre arasında sosisli yerim,sıcacık çay içerim.Babamla kaçan pozisyonları tartışırız,gollere seviniriz.Her maça gidişimde çocukluğum aklıma gelir aslında,cumadan ödevlerimi bitirişlerim,karlı havalarda anneme maç için yalvarışlarım..İşte bu yüzden ben Sivasspor'luyum,en mutlu günlerim hep Sivasspor maçları olduğu günlerdir mesela.Maç olduğu gün üzgünsem ''Yenildiniz mi?'' der annem.Hep sağanak yağmur yağdığı için gidemediğimiz Şekerspor maçı gelir aklıma.Tam 5 tane atmıştık ve ben gidemedim diye çok üzülmüştüm.Kısacası Sivasspor benim için çok farklı şeyler ifade eder.Bu yüzden yensek de,yenilsek de,benim için sadece skor tabelasındaki sayılar değişir.İçimdeki Sivasspor'a olan sevgi değişmez..
Bir arkadaşın yazısına Sivassporla ilgili yazısına denk geldim..arkadaşı tanımıyorum ama söyledikleri o kadar tanıdık geliyorki.Herkes bu yazıdan bir pay çıkartacaktır kendine ilk maçlar çok güzeldir.
Tanımadığımız Takım Sevdalısı insanları görmek gururlandırıyor bizi.
Kaynak : http://cagridan.blogspot.com/2012/12/sivassporum.html?spref=tw
58MUAMMER58 03.12.2012, 16:01 valla değerli kardeşim bu sivasspor aşkı öyle bir sevdadırki yıllar geçsede unutulmaz bu aşkı başka takımlara gönlü kaymış o gönlü kaydığı takımla sivasspor maç yapıldığında memleketiinin takımı yerine tuttuğu büyütülmüş takım için sevinen 2 yüzlüler anlıyamaz:mad: ilk ler herzaman unutulmazdır ben sivassporumuzu ilkokul 1 de seviyordum 5 yaşındaydım hep süperligde oynayacağı günleri hayal ediyordum oyıllarda trabzon üst üste şampiyon oluyordu imreniyordum kıskanıyordum herkes büyütülmüş takım taraftarı oluyordu sivassporu tutuyorum deyince millet gülüyordu o gün bugün sivassporumuzu yensede yenilsede severim hangi arabada otobüste sivasspor bayrağı görsem heyecanlanırdım yıllarca çukurdan çıkamadık 3.liglerde süründük ilk defa sivasspor maçına gitmeye istanbuldan kendi çabamla trenle cebecideki şeker spor maçıyla başlamış oldum önder diye sarışın golcümüz vardı 2-1 yenmiştik daha sonra darıca maçına sınavı yarım bırakıp haydarpaşa lisesinden son 35 dakkasını seyretmek için darıcaya gittim derken ibb maçlarının belki 2 maç hariç hepsine gitmişimdir olimpiyattaki istanbuldaki tüm maçlara 4 5 maç hariç gitmişimdir bu böyle aşktır işte :D
babapiton 03.12.2012, 16:03 şekere 6 atmıştık yanlışın var :)
velibircan 03.12.2012, 16:09 şekere 6 atmıştık yanlışın var :)
Hocam yazı alıntı öyle yazmış yazan arkadaş..Şekere 5 atmışız 6 atmışız ne önemi var şimdi yazıyı anlamak önemli :)
Bu Yiğido her kimse içindeki Sivasspor'u anlayana çok güzel anlatmış .
Bu yazıyı okuyunca çocukken simit elimde beton tribünlerde Sivasspor-Kayserispor maçını izlediğim aklıma geldi.
Sivasspor sevgisi böyle birşey,Sivasspor insanın içine bir yerleşirse kolay kolay çıkmıyor.
Sivas'ta sade simit çay Satiliyo Ne sosislisi La anlamadim :D :confused: :confused: :confused: :confused: :confused:
Örükcülü 03.12.2012, 16:47 Sivas'ta sade simit çay Satiliyo Ne sosislisi La anlamadim :D :confused: :confused: :confused: :confused: :confused:
[B].............................. ...... izleyecektim.Ankara'da Türk Telekom'un tesisleri vardır.Oraya gittik babamla ve tek tarafı tribün olan stadda kale arkasındaki tellerin hemen arkasında izlediğim ilk maçıma gittim.
Ankara'da diyor iyi okursan..
Ankara'da diyor iyi okursan..
Pardon görmedim yada yanliş anladim
ROMANTİK KATİL 03.12.2012, 23:10 Arma ve Sivasspor sevgisi. İşte mutluluk, İşte hayatın güzelligi.
B.DUMANLI 04.12.2012, 10:01 Sivas'ta sade simit çay Satiliyo Ne sosislisi La anlamadim :D :confused: :confused: :confused: :confused: :confused:
Sözün özü...Bu cümle gercekten harika.Tebrikler.
Ferhat06 04.12.2012, 10:52 İlk maçım sene 1971 olması lazım.Adana Demirspora şampiyonluğu kaptırıp 1.lige çıkamadığımız sene.Cepde para pul ne gezer,maça girmek için ya top toplayıcı olurduk ya büfecinin simitcisi ya da kesik biletleri yapıştırıp sahte bilet yapardık.Polisten hayatta bir defa tokat yedim o da bir Sivasspor maçıydı,kaçak girmişdim ve enselendim.:D
B.DUMANLI 04.12.2012, 14:12 İlk maçım sene 1971 olması lazım.Adana Demirspora şampiyonluğu kaptırıp 1.lige çıkamadığımız sene.Cepde para pul ne gezer,maça girmek için ya top toplayıcı olurduk ya büfecinin simitcisi ya da kesik biletleri yapıştırıp sahte bilet yapardık.Polisten hayatta bir defa tokat yedim o da bir Sivasspor maçıydı,kaçak girmişdim ve enselendim.:D
O mac oynandigi zaman Adanademirspor´u yenecegimize o kadar emindikki tüm Sivas hatta kendimizi 1. ligde görmeye baslamistik.Mac oynandigi zaman tam 11 yasindaydim.Stadyumda bos yer yoktu birde insanlar disarida kalmisti.Tezahurrat hat safhadaydi,90 dakia sonunda kaynar sular basimiza dökülmüstü.Ayni gün Naci Sivas´i apar topar terketti.Tüm seyirci onu ariyordu bulsalar belkide parcaliyacak veya linc edeceklerdi.Cünki seyirci maci sattigina inandirilmisti.
Ferhat06 04.12.2012, 16:08 O mac oynandigi zaman Adanademirspor´u yenecegimize o kadar emindikki tüm Sivas hatta kendimizi 1. ligde görmeye baslamistik.Mac oynandigi zaman tam 11 yasindaydim.Stadyumda bos yer yoktu birde insanlar disarida kalmisti.Tezahurrat hat safhadaydi,90 dakia sonunda kaynar sular basimiza dökülmüstü.Ayni gün Naci Sivas´i apar topar terketti.Tüm seyirci onu ariyordu bulsalar belkide parcaliyacak veya linc edeceklerdi.Cünki seyirci maci sattigina inandirilmisti.
Adana Demirsporu Sivasta yendik 1-0 hafızanız yanıltıyor sizi.Golü Deli Lütfü diye bir oyuncumuz vardı o atmıştı.Bahsettiğin maç Karşıyaka maçı.Karşıyakanın düşmesi kesinleşmişti ama maça bir çıktılar aslanlar gibi ,tamamen başka saiklerle tabii.Penaltı oldu Naci atamadı ve maç 0-0 bitti.Ben o maçda staddaydım.
B.DUMANLI 04.12.2012, 19:15 Adana Demirsporu Sivasta yendik 1-0 hafızanız yanıltıyor sizi.Golü Deli Lütfü diye bir oyuncumuz vardı o atmıştı.Bahsettiğin maç Karşıyaka maçı.Karşıyakanın düşmesi kesinleşmişti ama maça bir çıktılar aslanlar gibi ,tamamen başka saiklerle tabii.Penaltı oldu Naci atamadı ve maç 0-0 bitti.Ben o maçda staddaydım.
Evet dogru Karsiyaka küme düsecekti o yil,Sivas´a gelmiyeceklerdi böylelikle 3-0 hükmen yenik sayilacaklardi.Bizim yönetim israr edince onlarda geldi o macda penalti kacirmistik Naci´de Sivas´í terketmisti.Adana Demirspor´u yendigimiz macta Fatih Terim´de oynuyordu.Fatih Terim´li Adana Demirspor´u yenmistik.Oradanda Galatasaray´a transfer olmustu.
Ferhat06 04.12.2012, 19:54 Evet dogru Karsiyaka küme düsecekti o yil,Sivas´a gelmiyeceklerdi böylelikle 3-0 hükmen yenik sayilacaklardi.Bizim yönetim israr edince onlarda geldi o macda penalti kacirmistik Naci´de Sivas´í terketmisti.Adana Demirspor´u yendigimiz macta Fatih Terim´de oynuyordu.Fatih Terim´li Adana Demirspor´u yenmistik.Oradanda Galatasaray´a transfer olmustu.
Fatih Terim o takımın kaptanı ve golcüsüydü,forvet oynardı.Yanılmıyorsam sonradan GS a geçen kaleci ESER de o takımdaydı.
|