Orijinalini görmek için tıklayınız : Sakıncalı (!) Pankart...

Rallim58
11.12.2012, 08:20
Sivasspor taraftarlarının Galatasaray maçında tribünde açtığı ve üzerinde "Sultan şehrin kral çocukları" yazan pankartın içeri alınması problem oldu.

Emniyet yetkilileri, henüz anlaşılmayan nedenden dolayı sözkonusu pankartı uzun süre bekletti. Başkan Mecnun Otyakmaz’ın devreye girmesinin ardından pankart içeri alındı.

Şimdi taraftarlar soruyor "Bu pankartta ne gibi aykırı bir durum var da güçlük çıkarıldı?”

Hürdoğan

http://resimzade.com/Show.html?i=13816&token=75269

Bu pankartta, 2009 yılının Ekim ayında (Sivasspor-Antalyaspor), İzmir'den gelen ve sitemizin İzmirliyiğidolarının pankartı da "sakıncalı" damgası yiyerek içeri alınmamış idi.

tykinik58
11.12.2012, 08:31
Ben artık iyice kanaat getirdim. Herşey Sivas'lıyı sindirmek için yapılıyor. Rallim 58'in dediği gibi Ekim 2009 yılındaki Sivas-Antalya maçında pankartımızın içeri alınmaması, maç çıkışı paçavra gibi bize iade edilmesini hiç unutmuyorum. O olaydan sonra bu hafta Sivas-G.Saray maçındaki pankart olayının üstüne içeri girdiğimizde meşale yakılmaması vs. vs. kaç sefer anons yapıldı ve maç başladı oyunun ilerleyen dakikalarında İT G.Saray taraftarları nasıl içeri soktularsa (münasip yerlerinde sakladılar herhalde) meşale yaktılar. Her şey mi Sivas'a, Sivas'lıya yasak anlamıyorum, çözemiyorum.

ALLAH rızası için artık şu taraftara kulak verin, sesimizi duyun, sahip çıkın ki taraftar kaybetmeyesiniz. Artık Başkan mı sahip çıkar? Yönetim mi? Vali mi? Sahip çıkın da kan kaybetmeyelim. Taraftar yapılanlardan şikayetçi ve tribünden, staddan kaçıyor, yerine gelirse seyirci geliyor. Sonuç ortada SİVASSPOR'u ateşleyen tribünler yok. Bunu, bu maçta bir kez daha gördük.

YiğidoGençlik
11.12.2012, 08:35
Bu konuya değinen başta Abdullah abi olmak üzere bu konuyu açan kişiyede ayrıca teşekkür ediyorum..

Bu pankartı Yiğido Gençlik Grubu olarak içeride kırmızı kartonlarla birlikte güzel bir görüntü olması açısından stadyumda açmak için biz hazırladık.

Gerçekten pankartın içeri alınması bir hayli zor oldu..

Grup liderimiz Mesut Daştan yönetimle görüşmek zorunda kaldı ve sağolsun başkanımız ve yönetimimiz arkamızda durarak pankartın içeri alınmasına yardımcı oldular.

Şimdi Sivas Emniyeti'ne soruyoruz Türkiye'nin her yerinde her türlü pankart serbestte bir Sivas'ta mı yasak..?

Kim bunlar neyi kaşımak istiyorlar gerçekten gruptaki kardeşlerimizin sağduyusu sayesinde herhangi bir olay çıkmadı.Bu da kulübümüzün menfaatleri içindir.Biz grup olarak bu tür kaşımaların önüne geçmek için sağduyulu davranışımızı segilemeye devam edeceğiz.Ama şunuda söylemek istiyiyorum ki kimse Sivasın Sivaslının sabrını ölçmeye kalkmasın..!!

Salim58
11.12.2012, 08:40
Bu maçta içeri alınmak istenmeyen pankartlar ''Sultan Şehrin kral çocukları''diğeri ise
''Dayan Ankaragücü dayan''yazıyormuş bu sakıncalı bulunmuş bunların neresi sakıncalı anlayamadım.
Bu maçta Galatasaray tribünlerinde yakılan meşaleler nasıl yasak kapsamına girmedi içeri alındı oda ayrı bir konu.

Ayrıca İzmirliyiğidoların pankartı da alınmamıştı ona bizzat şahit olmuştum yok efendim pankarta izin alacaksınız ana girişe götüreceksiniz orada gerekli inceleme yapılacak uygun görülürse alınacak vs.vs sonunda pankartı bıraktılar maç çıkışında tekrar aldılar. Bu kadarda olurmu demeyin başka illerde olmasada Sivas'ta malesef oluyor..

ROMANTİK KATİL
11.12.2012, 10:33
Stat içerisinde diyalog olmuyor sanırım. Kardesim mac saatinde taraftar içeri girerken turnike baslarında neden yöneticiler olmazki. Orda cakılı kalıp beklesin demiyoruz. Ama insan bir dolasmazmı neler oluyor diye. Bu nasıl birseydir anlaması cok zor. Kayserililer bile nasıl pankart hazırlayıp sokuyolar. İzmirli Yigidolar Sultan Şehrin Kral Cocukları Dayankaragücü yazılı pankartlar alınmıyor. Ben gene diyorum Sivas tarafı efendi temiz yürekli saf misafirperver oldugu için böyle davranılıyor. İllaki olay cıkartacan bagıracan kavga edeceksin. Bunların hepsi ulusal medyaya düsecek. Bütün kanllarda bunlar konusulacak ondan sonra serbest olacak sanırım. Bunların anladıgı dil aslında bu. Ama genede sakin olup konunun baska türlü cözümlerle sonuclanmasını beklemeliyiz.

58MUAMMER58
11.12.2012, 13:08
:mad:nedense heryerde serbest olan kurallar en katı şekilde sivasta uygulanıyor yasaklanıyor benim hemşerilerim :mad: 600 km yoldan takımlarını desteklemek için gelip içeri davul tokmağını davulu bayrağını pankartını sokamazken başkaları bando takımıyla mehter takımıyla elbombası gibi duman mesalesiyle mızrak gibi bayrak sopasıyla hertürlü bayraklarla girebiliyor bu işte işgüzarlık var yada emniyet sivaslılara terörist muamesi yapıyor başka izahati yok bunun :mad:

dogan5880
11.12.2012, 13:38
harbıden her konuda gerıyız bızım sehrımıze yakışmıyor boyle ufak işler

infial§
11.12.2012, 13:53
Emniyet taraftstı sindirmek için herşeyi yapıyor buna emim olun,ulan stadyum bayrakla pankartla güzeldir:mad::mad::mad:

''Samed58''
11.12.2012, 16:42
Her takim istedigi seyleri yapiyor bizim taraftarlarimiza gelince hic duyulmayan yasaklar ortaya cikmaya balisiyor, ondan sonra da taraftar felan gelmiyor diye soyliyorlar:mad::mad:

nuri_58
11.12.2012, 20:49
Herşeye bir bahane...

DOGU_BEY
11.12.2012, 21:04
Daha önce kaç defa dedik: Neden kulup yönetiminden biri Sivas emniyetinin ısrarla bizim seyirciye tavır alması ve en ufak şeyleri dahi sorun etmesi konusunda neden bir görüşme yapmaz? Nedir bu arkadaş kendi memleketimizde biz stada sapı olduğu için şemsiye, sopası olduğu için bayrak sokamazken deplasmana hangi takım taraftarı gelirse gelsin istediği yanıcı patlayıcı maddeleri sokabiliyor edeb adaba aykırı pankartları açabiliyor...Peki Sivas taraftarına aslan kesilen emniyet deplasman seyircisine neden kuzu oluyor? Eğer bu bilinçli yapılıyorsa YAZIKLAR OLSUN diyorum!!! Sivas emniyeti artık Sivasspor taraftarını terorist gibi holgian gibi görme huyundan ve önyargından vazgeç de deplasman tribübüne her türlü b..ku sokan ipsiz sapsızların hesabını sor!!!

58_SEMİH_58
11.12.2012, 21:25
Maç sonunda Gar tarafında 3-4 tane orta yaşlarda taraftar alt tarafta fotoğraf çekinmek istedi polis memuru arkadaşlar burada fotoğraf çekinmek yasak dedi.Şaka yapmıyorum :)

Bu arada özel güvenlikler de aşırı derecede ciddiyetsizlik var!Bu sezon birçok kez karşılaştığımız gibi yine maç sonunda sahaya atlayanlar vardı,engel olamadılar adamlar sahanın ortasına kadar koşup formayı kaptılar.

YGTayfa
11.12.2012, 21:30
ne yaparsa yapsınlar bu sevdadan yıldıramazlar..!

58alp58
11.12.2012, 21:31
herşey SENİN uğruna katlanmak boyun borcu..

ygdgnçlk
11.12.2012, 21:33
yıllardır bu memleketin üzerine oynayıp durdular şimdi bir Sivassporumuz kaldı onunlada uğraşıyorlar onu sevenlerle uğraşıyorlar ama bilmiyorlar ki bu sevdadan ancak ölüm döndürür..

MaXiMuM
11.12.2012, 21:35
Ne yazık ki Cerrah'tan sonra onun gibi bir emniyet müdürümüz olmadı... Adam hem futbolu seviyordu, her ortamda sivassporun yanındaydı, taraftarın dilinden anlıyordu, hemde halktan biri gibi içimizden biri, mütevazi bir kişiliğe sahipti.

hasanpolat44
11.12.2012, 21:35
maçta harikaydınız özellikle ilk yarı mükemmel bir tribün yaptınız Yiğido Gençlik gün geçtikçe üzerine koyarak gidiyor yeni stad yapıldıktan sonra oranın ambiyansıda eklenince çok daha etkili olacağınızı düşünüyorum yolunuz açık olsun..

YiğidoGençlik
11.12.2012, 21:38
Sivas halkı bize sahip çıktıkça biz her zaman daha güzelini yapmaya devam edeceğiz herşey Sivassporumuz için..

infial§
11.12.2012, 21:39
Böyle resmi legal olmuyor illegal yolları deneyin elinizde pankart abi şunu asacaz dersek kapıyı gösterirler.bir pankart aldı çocuklar içeri kimse görmedi yazan sloganda şuydu,Ortadoğu'nun gayr-ı meşru çocuğu(İsrail'i kınayan bîr pankarttı)
http://www.sivasolaygazetesi.com/wp-content/uploads/9-BİN-.jpg

YiğidoGençlik
11.12.2012, 21:48
kardeş sorun pankartı içeriye alamamamız değil sorun yapılan art niyetli hareketler biz istesek o pankartı her türlü içeri sokarız ama herhangi bir kasıt olmadığı için saklama ihtiyacı duymuyoruz haklıyken neden haksız duruma düşelim..

migroArmis
11.12.2012, 21:56
Burada her zaman taraftara stem ettik etmesinede bazende haksızlık yaptık gibime geliyor..Hem taraftardan çoşku takıma bağlılık isteyeceksin hemde gelip böyle olağan pankartları içeri sokmayıp veya tenezzül edip hemde geçen haftadaki gibi içeriye saçma sapan şeylerin sokulmasını yasaklayacaksın....Bu taraftara bırakın tezahuratı bunun için en büyük gereksinimlerden biri olan yardımcı faktör pankartına bile izin vermemekte ne demek oluyor...Bir cümle yazı tribündeki binlerce insanı nasıl ateşler bunu göremiyorlarmı...Bursada maç öncesi bütün tribün tribün liderleri tarafından hazırlanır...fb Bursa maçında açtığımız pankartı tüm Türkiye gördü ...Bu kadar sert bir pankarta Bursada izin verilip Sivasta bu kadar masumane pankarta izin verilmemesi insanı düşündürüyor...Taraftarmı istiyorsun ..Bırakacaksın o zaman gençler taraftarlar pankartınıda soksun davulunuda...Bu konuda tüm Sivasspor taraftarını haklı buluyorum....

chatlaq
11.12.2012, 22:18
gerçekten anlaşılır gibi değil ne var şu pankartta ki alınmıyor. bazıları birilerine şirin gözükmek için işgüzarlık yapıyor. bunlara efendi sesini çıkarmayan taraftar değil malum kulüplerin çirkefleri gibi olacaksın ki lafını dinlesinler.

hala aklım almıyor kendi stadında kendi taraftarın normal olan pankart açıyor ve işgüzar yalakalar bunu almıyorlar ve koca kulüp başkanı devreye giriyor.

Lütfen herkes işini yapsın, işgüzarlık değil.

SAKARYA750
11.12.2012, 22:21
Bu sorunun çözümü il güvenlik toplantısında çözülür. Bunun içinde yönetimin devreye girmesi gerekir. Emniyet o toplantıda alınan kararları uygular. Sadece Sivasspor un değil Sivasta oynanan yada oynanacak olan tüm maçlarda bu kurallar aynıdır. Mesela Kayserispor-Antalyasporla kupa maçı finalini Sivasta oynasa ve o maça bu tür şeyler serbest olsa size de hak veririm. Sonuç olarak Emniyeti suçlamak çok yanlış. Başka illerde alınan kararlar farklı olabilir. Türkiye genelinde tüm şehirler aynı kuralları uygulamaz. Hepimizin can güvenliğinizi sadece stadda değil her yerde sağlamaya çalışan Polislere acımasızca ve sert dille yazı yazanları kınıyorum.

migroArmis
11.12.2012, 22:55
Bu sorunun çözümü il güvenlik toplantısında çözülür. Bunun içinde yönetimin devreye girmesi gerekir. Emniyet o toplantıda alınan kararları uygular. Sadece Sivasspor un değil Sivasta oynanan yada oynanacak olan tüm maçlarda bu kurallar aynıdır. Mesela Kayserispor-Antalyasporla kupa maçı finalini Sivasta oynasa ve o maça bu tür şeyler serbest olsa size de hak veririm. Sonuç olarak Emniyeti suçlamak çok yanlış. Başka illerde alınan kararlar farklı olabilir. Türkiye genelinde tüm şehirler aynı kuralları uygulamaz. Hepimizin can güvenliğinizi sadece stadda değil her yerde sağlamaya çalışan Polislere acımasızca ve sert dille yazı yazanları kınıyorum.

Tüm yorumları okumadım lakin burada polisimiz sert bir dille ve acımasızca yazan olduğunuda sanmıyorum doğrusu..Pankartın içeri sokulmamasını eleştiren yorumlar görebilirsiniz ki genelide bu şekilde bunun en sert ve en acımasızı ne olabilirki sonuçta emniyete polise hakaret yok sadece haklı bir tepki ve serzeniş var...İl güvenlik konusundaki tesbitleriniz reel ve yerinde olabilir..Bu konuya kısmen vakıfım..Ancak konu sizin dediğiniz gibiyse bu sistem oldukça saçma görünüyor..Süperlig teki takımlar tff ye bağlı alınan kararlar merkez il güvenliğe bağlı...Eğer bu sistem işliyorsa bunuda ters yapıyorlar ...Yiğido lakaplı bir şehrin takım taraftarının elinden şemsiyesini alıyorsun tüm yasakları koyuyorsun..Bursa İstanbul Eskişehir gibi holiganlıklarıyla ünlü kentlerde konfetilerden meşalelere her türlü pankartlara izin veriyorsun..Madem böyle bir sistem var bu tek merkezden yapılmalı ve doğru yerlerde doğru stadlarda uygulanmalı...saygılar..

favori58
12.12.2012, 00:26
Konuyu açan site yönetimine ve haber yapar.özemmikmede akşam tv58 bu konuda emniyeti ağır şekilde eleştiren Aptullah yiğite teşekkür ediyoruz
Haribiden adamsın be Aptullah abi
Diğer basındaki yalakalar,yalakalık yapmaya devam etsinler

yorumyapıyombenya
12.12.2012, 07:56
Konuyu açan site yönetimine ve haber yapar.özemmikmede akşam tv58 bu konuda emniyeti ağır şekilde eleştiren Aptullah yiğite teşekkür ediyoruz
Haribiden adamsın be Aptullah abi
Diğer basındaki yalakalar,yalakalık yapmaya devam etsinler

Tv58'i yaptıkları basit program nedeniyle takip etmiyorum, ancak Sipas'ta Nail Bey her hafta yaptığı gibi bu hafta da harika bir program yaptı, bu konuyu anlattı ve Sivas basınında ben en iyisiyim adamım diye dolaşanlara güzel bir kapak yaparak Sivasspor için kim birşey yaparsa onu destekler söyleriz diyerek bir kez daha bizi kazandı. Helal olsun Nail Bey'e.

Rallim58
12.12.2012, 07:57

Kalın'lı Sevgili Emniyet mensubu hemşerim...
Burada, özellikle Sivasspor.com sitesinde şimdiye kadar hiçbir zaman Kurumsal olarak Güvenlik Güçlerimize eleştiri geldiğine şahit olmadık. İşgüzarlık yapan, bilecenlik veya kraldan fazla krallık yapmaya çalışan, üzerine vazife olmadığı halde ukalalık yapan, haddini aşan kendini bilmezler çıkarsa ki bazen çıkıyor, haddi bildirilmeli, onlara da pek tabiiki tepki gösterilmelidir. Şehit polis yakını, yiğenleri teşkilatta etkin görevde bulunan birisi olarak söylüyorum ki, bazen dozunu kaçıran mensuplarda yok değil.

Bu pankartta sakınca teşkil edecek hangi söz tesbit edilmiştir. Taraftar isminin yer aldığı pankart ile bölge insanını tanımlayan pankartın hangi ifadesi sakınca teşkil etmektedir. Nerede tahrik edici, aşağılayıcı veya rencide edici bir kelime vardır. "Pankart yasak" başkadır; "sakıncalı, tahrik edici pankartların içeri alınması yasaktır" başkadır.

Polis kardeşlerimizin suçu olduğunu düşünmüyorum, o gün orada yetkili olup, etkili olamayan, yetkisini kullanamayan polis müdürü kardeşimizin acziyetinin bir yansıması olarak görüyorum.

Sivas taraftarı, "yiğidolar" genel anlamda, tüm taraftarlar arasında analiz edildiğinde, kalite bazında ilk sıralarda yer alacağını düşünüyorum. Elbette tesbit edilen, bilinen, istenmeyen bazı kişiler, kimlikler, kişilikler bizim gruplarda da mevcut olabilir, ama genel olarak iyi olduğumuzu söyleyebiliriz.

ankastre
12.12.2012, 08:11
Tv58'i yaptıkları basit program nedeniyle takip etmiyorum, ancak Sipas'ta Nail Bey her hafta yaptığı gibi bu hafta da harika bir program yaptı, bu konuyu anlattı ve Sivas basınında ben en iyisiyim adamım diye dolaşanlara güzel bir kapak yaparak Sivasspor için kim birşey yaparsa onu destekler söyleriz diyerek bir kez daha bizi kazandı. Helal olsun Nail Bey'e.

bende takıp ediyom gardaş nailci olduk çıktık,adam dolu dolu proğram yapıyor sağolsun sitemiz aracılığıylada ne istersek sorup öğreniyoruz.orda bir soru dikkatimi çekmişti burdada yalanlamış oldu.soruda dedilerki bu pankartı apo ağbi aldırdı burdada apo gardaş yazıyorki mecnun başkan aldırdı.anlamadım gitti.nail gardaşımın çayınıda içemedim bir gün içecem inşallah

Ferhat06
12.12.2012, 11:53
Sultan ŞehriN Kral Çocukları sizinle iftihar ediyoruz.AFERİN.

favori58
12.12.2012, 15:39
bende takıp ediyom gardaş nailci olduk çıktık,adam dolu dolu proğram yapıyor sağolsun sitemiz aracılığıylada ne istersek sorup öğreniyoruz.orda bir soru dikkatimi çekmişti burdada yalanlamış oldu.soruda dedilerki bu pankartı apo ağbi aldırdı burdada apo gardaş yazıyorki mecnun başkan aldırdı.anlamadım gitti.nail gardaşımın çayınıda içemedim bir gün içecem inşallah

Bu benimde dikkatimi çekti,dün akşam bun kendine sordum " benim kendi gazetemde "pankartı ben aldırdım demem yanlış olurdu,pankart mücadelesini verirken Başkanda destek oldu,onun için başkanı yazdım" dedi.
Yani Aptullah abi mütevazilik göstremiş,abi seni çok seviyoruz senden başka bizi gerçek anlamda düşünen yok