Orijinalini görmek için tıklayınız : Düşündüren tablo!


SivasSpor.Com
24.12.2012, 08:41
http://resimzade.com/Show.html?i=38896&token=35415

İlk yarının son maçını dün kendi evinde oynayan Sivasspor’un maçına yaklaşık 5 bin taraftarın gelmesi dikkat çekti. Her iki takım açısındanda bir hayli önem taşıyan maça Sivas’dan bu kadar taraftarın gelmesi şaşkınlıkla karşılandı.

Hürdoğan

nightmare58
24.12.2012, 08:46
Düşündürücü maalesef :(

yorumyapıyombenya
24.12.2012, 08:50
Sadece taraftarı değil yönetimide düşündürmesi gereken bir tablo. Taraftarlar stadyumdaki rezilliği sürekli belirtmesine rağmen yönetim hiç bir çözüm üretmedi. Stada girişlerdeki Turnikelerin durumu, tuvaletlerin pislik içerisinde veba yuvası olduğunu, özel güvenliğin keyfi uygulamalarını taraftarımız sürekli dile getirilmesine rağmen çözüm üretilmedi. Taraftarın takıma güveni büyük ölçüde azaldı, ortada izlenmeyi gerektirecek bir oyun yok, taraftarı ateşliyip keyif verecek bir oyuncu yok en beteri hırs yok böyle oluncada taraftar haliyle stada gelmez.

savaş2
24.12.2012, 09:11
***Taraftar haklı

aozdemir
24.12.2012, 09:25
maça gelmemek için hiçbir mazeret olamaz. sıkıntıları çözmeye çalışırız ama şunlar şunlar var diye stada gelmemek sivassporu gönülden sevmeyenlerin sığındığı mazerettir. sadece iyi günde değil her gün takımımızın yanında olmalıyız.

alemdarlar
24.12.2012, 09:31
ist.dan 2 kocaelinden 1 edirne keşandaki tekstilcilerimizi bilen bilir 6 yiğido maça gittiydi Bekirle konuştukdu telfonda önceleri Ne yapıp yapıp yeni stadda ateşli taraftarlar kale arkasinda yerlerini alacak gibi. Kafanızı takmayın Tabi liderleri karar verecek grubun Herkezin kale arkası iyi olur düşüncesini ilettik. Ateşli taraftar olsunda sayı önemli değil stad yapısına baktık tabi. gönlümüzden geçen yardımları iletecez inş. Gruba. Teklif kendimizindir. Bekirin mesut gardasın yolu bizce iyi yol. Yeni stadda sıkıntı olur sayıda genel olarak, ama gözler mesut ve tayfasında olacak diye düşünüyoruz.İnş. Amin.

Besyo_cu
24.12.2012, 09:39
Aslında bu durum sadece Sivas için geçerli değil, Türkiye'nin genel sorunu taraftar stada artık gitmiyor.

Türkiye'nin en iyi sayılı taraftar grubuna sahip denilen Beşiktaş geçtiğimiz sezon Yüzde 44'lük doluluk oranıyla oynadı, Türkiye'nin en modern stadı denilen Galatasarayın Türk Telekom Arenası ise yüzde 57'lik doluluk oranına sahipti. Bu sezonda durum pek farklı değil Bursaspor, İbb' maçında 9 bin taraftara karşı oynadı, Orduspor maçında 8 Bin Yüz kişi vardı.

Ne olursa olsun hep destek tam destek kavramı günümüz için geçerliliği yitirdi. İyi futbol, keyif veren bir mücadele bence en önemli unsur olan hırs yoksa taraftar yok.

Tabi bunlar bahane olmamalı biz kendimize bakmalıyız ne olursa olsun Elazığ maçında daha fazla taraftar olmalıydı. Bu konu hakkında Yalaka Sivas basını dahil, Rıza Çalımbay dan yönetime kadar hepimizin üzerinde durması gereken bir konu.

etzel1967
24.12.2012, 10:11
stattaki fiziki koşulların kötülüğünün, seyirci sayısının bu kadar düşük olmasını açıklayacak bir argüman olduğunu sanmıyorum...stadı eski halini düşünün, oturacak koltuk bile yokru...soğuk betonun üzerinde on binler izlemeye gelirdi takımı...bence sorun nesilde...eskiden bizim en büyük zevkimiz hafta sonu gediğinde sivassporun maçına gitmek ve hafta boyunca da maçı konuşmaktı...seksenlerin gençliği, şimdiki gençlikten çok farklıydı...içimizde memleket sevdası vardı en azından, sağcısında da solcusunda da durum böyledi...şimdikiler internet kafelerden çıkmıyor ki, maça gelsin...ellerinde milyarlık telefonlar ya oyun derdindeler, ya karı - kız yada 3 istanbul takımı...stadyuma bakın, çoğunluğu 35 yaş üstü taraftarın...asıl gençlerin sahip çıkması lazım takıma...elbette maça gelen genç kardeşlerimi tenzih ederim....ne yazık ki, bir şehre aidiyet üst başlığında sivaslılık olgusu ve duygusu aşınmakta, günbegün...

HababamHa
24.12.2012, 10:28
Maç günleri kahvelere gitsen yer bulunmaz orada 30.40 lira verirler hiç zorlarına gitmez ama sivassporun maçına 5 lira vermek zorlarına gider bu takım nerelerden bu günlere geldi diye hiç düşünmezler sadece maç seçer düşünürler önemli olan bu tür maçlarda düşünmeleri gerek ama nerdeee.
kar kış yağmur çamur demeden bu takımın her maçında yanında olanlara teşekkürler.

nefhret_58
24.12.2012, 10:57
oyun oynayan takımın maçına gidilir.hiç kusura bakmasınlar. üç hafta boynunu büke büke evlerine yolla taraftarı, sonra 5000 seyirci neden geldi de. Sivasspor un şampiyonluk yarışında bizler olimpiyat stadını nerdeyse dolduruyorduk. aa tad vermeyen futbol seyir beklemesin.

Kokomo
24.12.2012, 11:02
Ne olursa olsun o stad dolmalı arkadaşlar ...

Rıza'yı sevmeyebilirsin,

Başkanı sevmeyebilirsin,

Futbolcuyu sevmeyebilirsin,

Ama sen SİVASLIYSAN o stada gitmelisin !

58_babacan_58
24.12.2012, 11:10
Sonuç: Hepsi iyi gün taraftarı .

Respect58
24.12.2012, 11:47
Çok fazla düşünmeye gerek yok.Senin yönetimin taraftarı takımdan soğutmak için var gücüyle çabalarsa.Takım hakkında bilgi vermezse,Web sitesine özen göstermezse,takım ürünlerine gereken önemi vermezse,staddaki sorunlara el atmazsa,nerede beleş futbolcu var ona koşarsa insanlar maça gitmez.

Teknik direktörün futbol katiliyse,17 haftada takımın üzerine birşey koymazsa,her maç sonunda aynı açıklamaları yaparsa,her maç taraftara saliseleri saydırırsa maç kimse gitmez.

favori58
24.12.2012, 12:12
Yapılar yorumlara bakıyorumda hala maça gitmemeye mazaret bulanlar var. Yav kimse kötüyü örnek vermesinbiz demiyormuyuz " Sivasspor sevgisi karşılıksız" diye. Ne yani,lavobolar pis,girerken arama oldu felan filan diye maçamı gelmeyeceğiz.
Elazığ maçında benim yerime bir başkası oturmuş,adamla biraz tartıştık,ama ben şimdi ona kızıp daha maça gelmeyimmi diyecem.
Ayrıca,fb,gs ve bjk maçlarında aynı sıkıntılar yaşanmıyormu? O maçlarda neden taraftar daha çok oluyor hiç düşündünümzmü?
Kaçak güreşilmesin Sivas halkı (sürekli takıma destek olanlar hariç) takımına sahip çıkmıyor çıkmıyor çıkmıyorrrrrrrrrr,,,

FORZA SİVAS 58
24.12.2012, 12:13
yönetim düşünsün adam gibi topçu alsın bu taraftar kar kışdemeden gidiyor -30 derecede trs maçı full çekti ama şimdi topçuları ben tvden izlemeye tahammül edemiyorum stada kim gider

favori58
24.12.2012, 12:18
yönetim düşünsün adam gibi topçu alsın bu taraftar kar kışdemeden gidiyor -30 derecede trs maçı full çekti ama şimdi topçuları ben tvden izlemeye tahammül edemiyorum stada kim gider

Böyle bir zhniyet olurm yahu?
TS maçında eksi 16 dereceydi, 0 nerden çıkıyor,eksi 30 sivas tarihinde belkide hiç olmadı

shang
24.12.2012, 12:27
türkiyenin genelinde statladı dolduramıyoruz maalesef premier lig bundesliga maçlarına bu yüzden imreniyorum statlar her zaman dolu her maç dolu maç seçmeden herkez maça gıdıyor biz bu stadı doldurmayaız dolmaz kime maça gıtmez kemik taraftar var maça gıden onlar harıcınde ekstra 3 maça gelen taraftar var yeni stadı hiç dolduramıycaz maalesef...

PETKOVİC
24.12.2012, 12:28
Bizim milletimiz başarıya gelen taraftar yapısına sahip malesef. Bırakın başarıyı biz şampiyonluğa oynadığımız dönemde derbi maçları hariç diğer maçlarda full çektiğimiz tek bir maçı söyleyemezsini!!!

Kizilirmak58
24.12.2012, 12:48
bu seyrici meselesi sadace sivasspor değil diğer takımalr içinde aynı . bunun tek sebebi herkesin evinde internet bulunması. bu yüzdende kimse internetin başından kalkıp gelmiyor . tek sebebi bu

üçyıldız58
24.12.2012, 12:54
maça gelmeyen sivaslılar kadar taraftarı stada çekmeyi başaramayan yönetimde suçlu
taraftarın neden gelmediğiyle ilgili yüzlerce sebep sayabilirim taraftarı suçlamak yanlış bence
tek bildiğim birşey var yönetimimiz bu durumdan çok memmun onu gayet iyi biliyorum

Salim58
24.12.2012, 12:57
bu seyrici meselesi sadace sivasspor değil diğer takımalr içinde aynı . bunun tek sebebi herkesin evinde internet bulunması. bu yüzdende kimse internetin başından kalkıp gelmiyor . tek sebebi bu

Güzel açıklamışsın ama ben bunu mazeret olarak görmüyorum.
Sivas tribünleri neden birkaç maçın dışında dolmuyor yoksa bu maçlarda internet bağlantıları kesiliyor ondanmı acaba.?

Konumuza dönecek olursak Sivasta takıma gereken destek verilmiyor,İçerde dışarda giriş ve çıkışlarda sıkıntılar olabilir ama bunlar maça gitmemeye engel olmamalı...Beton oturakları hattırlayanlar bilir o zamanlar süper ligde olmamamıza rağmen stad genelde dolu oluyordu peki bugün niye dolmuyor bunu düşünmemiz gerekmiyormu.?

ROMANTİK KATİL
24.12.2012, 12:59
Dün Stada girerken ön kapıdada arama yapıyorlardı. Hayatımda belkide bu kadar cok sinirlendim. Sonra turnike basına geldigimizde montlarınızın önlerini acın dediler. Yahu sanırsın eşkıyalar gelmiş oraya bir afralar tafralar. Ordaki güvenliklerede polis memurlarınada söyledik vahim bir durummu var dedik. Adamlar bize yönetim böyle istiyor dedi. O anda küfürü bastım sinirimden yönetime. Böyle bişey ne işitilmiş ne görülmüştür. Bir yönetim taraftarını bu kadarmı ezer arkadas.

aozdemir
24.12.2012, 14:04
evde izlenen maç staddaki kadar zevk verir mi insana ya. stada gitmemek için hiçbir mazeret olamaz. bu takım bizim iyi de olsa kötüde. her zaman yanında olmalıyız. evde izlerken tezahüratlarımızı duyamaz oyuncular değil mi?

tekdoktiri
24.12.2012, 14:42
ya yönetım olaca buydu duşündürücü durum aynaya bir bakın isterseniz hıyazık acil tırasfer siz ne yapı yonuz bu lig tv den gelen t l ri

H_Turan
24.12.2012, 14:45
Kim ne derse desin Sivasta Futbol Kültürü yok buna örnek ikinci ligde daha iyi taraftar vardı inanın Süper ligin en kötü taraftarına sahibiz İ.b.b bile bizden iyi

favori58
24.12.2012, 15:40
Kim ne derse desin Sivasta Futbol Kültürü yok buna örnek ikinci ligde daha iyi taraftar vardı inanın Süper ligin en kötü taraftarına sahibiz İ.b.b bile bizden iyi



Yüzde yüz doğru bir yorum altına imzası atiyorum

ankastre
24.12.2012, 15:42
Sadece taraftarı değil yönetimide düşündürmesi gereken bir tablo. Taraftarlar stadyumdaki rezilliği sürekli belirtmesine rağmen yönetim hiç bir çözüm üretmedi. Stada girişlerdeki Turnikelerin durumu, tuvaletlerin pislik içerisinde veba yuvası olduğunu, özel güvenliğin keyfi uygulamalarını taraftarımız sürekli dile getirilmesine rağmen çözüm üretilmedi. Taraftarın takıma güveni ölçüde azaldı, ortada izlenmeyi gerektirecek bir oyun yok, taraftarı ateşliyip keyif verecek bir oyuncu yok en beteri hırs yok böyle oluncada taraftar haliyle stada gelmez.

sivastaki taraftar gardaşlarımın yiğidoların stadda çektiklerini yazmışın gardaş azğına sağlık ama bunları mazeret söyleyip maça getmemek olmaz.sivassporumuz bizimdir yönetimler değişir gelir gider ama ne taraftar değişir nede sivassporumuz gardaş.

stattaki fiziki koşulların kötülüğünün, seyirci sayısının bu kadar düşük olmasını açıklayacak bir argüman olduğunu sanmıyorum...stadı eski halini düşünün, oturacak koltuk bile yokru...soğuk betonun üzerinde on binler izlemeye gelirdi takımı...bence sorun nesilde...eskiden bizim en büyük zevkimiz hafta sonu gediğinde sivassporun maçına gitmek ve hafta boyunca da maçı konuşmaktı...seksenlerin gençliği, şimdiki gençlikten çok farklıydı...içimizde memleket sevdası vardı en azından, sağcısında da solcusunda da durum böyledi...şimdikiler internet kafelerden çıkmıyor ki, maça gelsin...ellerinde milyarlık telefonlar ya oyun derdindeler, ya karı - kız yada 3 istanbul takımı...stadyuma bakın, çoğunluğu 35 yaş üstü taraftarın...asıl gençlerin sahip çıkması lazım takıma...elbette maça gelen genç kardeşlerimi tenzih ederim....ne yazık ki, bir şehre aidiyet üst başlığında sivaslılık olgusu ve duygusu aşınmakta, günbegün...

ah gardaşım ah pideyi somuna dürüm yaptığımız günleri hatırlattın. hele bide somuncu babanın sıcak somunu oldumu deme keyfine daha sonraki yıllardada lojmanların sıcak somunu üf gardaşım. o günler daha datlıydı.beton basamaklarda istiklal marşında ileri geri yer bulurduk. iç içeydik hepimiz yanyana. şimdi numaralı koltukları beğenmiyok. eskinin candan oluşu daha samimi havası olurdu sivasımın ah sivasım ah.

H_Turan
24.12.2012, 15:53
Yanlış anlamayın Taraftarlık sadece stadı doldurmak değildir ama biz daha başını yapamıyoruz doldursakta ot gibi izliyoruz

Metal Gear
24.12.2012, 16:02
Çağ değişti,anlayış değişti..Yeni nesilin beklentisi ile küfürler içinde,suyun,çamurun içinde maç izleyen nesil farklı..Ben stada gidince insanca bir muamele isterim.Bana potansiyel suçlu gözüyle bakan emniyet ve güvenlik ile uğraşamam..İçeri girince tıkış tıkış maç izleyemem,o iğrenç lavabolarda ihtiyacımı göremem,haftanın stresini maçta küfür olarak boşaltanalr vahşilerle yanyana oturmam..Önce maodern,çağın gereksinimlerini karşılayan,insani bir ortam yarat sonra taraftarı bekle!

58MUAMMER58
24.12.2012, 16:37
tüm yiğidoların stada gitmeme nedenlerinin hepsine katılıyorum tek tek onları saymaya gerek yok stadlardan seyircinin eksilmesi sadece sivasa özgü değil birçok şehirde 1000 2000 seyirci ancak gidiyor bunun nesille zevklerin değişmesiyle çok ilgisi var bizim zamanımızda en büyük zevkimiz futbol ve sinemaydı hafta sonu oldummu ya sinema ya futbol günü olurdu sinemalarda yer göstericiye para sıkıştırmazsan yer bulunmazdı futbol maçlarına girmek için millet kuyruktaki yerini satar tekrar sıraya girerdi ogünden bugüne çok şey değişti artık maçlar tv den yayınlanıyor interneti olan evinden seyredebiliyor belki stada gidip terörist muamelesi görmekten içerde simit köfte ayran su çay gibi ürünleri kazzık fiyattan yemek içmek istemeyenler bide takımın oyununa hocasına futbolcusuna gıcık olanlar evde izlemeyi işin rahatına kolayına kaçmayı yeğliyorlar zaten maçlara gelenlere bakın gerek sivasda gerek ankara ve istanbulda yaşları 30 üzeri olan kişiler herzaman destek veren genç kardeşlerimi tenzih ederim sivas ve sivasspor sevgisi çok başkadır para versen kimseyi -15 20 derecede 2 3 sat üşüyerek maç seyrettiremezsin istanbuldan 6.5 sat gidip 90 dak maç seyredip geri 6.5 sat yol çekmeyi göze almak her babayiğidin harcı değil ancak gerçek yiğidoların işidir öyle sivaslı geçinenler varki sivassporun süperligde oynadığını bilmiyor renkleri nedir bilmiyor büyütülmüş takımlarla oynayıp sivasspor yenildiğinde gol yediğinde sanki anasına bacısına yada kendine biri bişey sokuyormuş gibi bas bas bağırıyor :mad:arkadaş trabzondan bahsetmiş burdan diyorum hiç bir konuda trabzonla aşık atacak insanlar değiliz adamları idama götürsen son isteğin nedir desen trabzonun şampiyon olması derler ts için belediyeyi chp eye kazandıran millet görüyorsunuz biz yalvar yakar 30 bin kişilik stad yaptıramazken adamlar deniz doldurup 40 binkişilik yaptırıyorlar farkımız aramızdaki milliyetçilik ve memleket sevgisi burdan belli oluyor başka sebeblerde varda şimdi tartışma çıkar diye kısa kesecem başka şehirlerin milleti bizim gibi karışık kuruşuk millet değil diyarbakır dedinmi kürttür zazadır rize trabzon dedinmi lazdır enazından tek ve belli millettir bizim gibi sivaslılardan bahsettinmi türkü kürdü lazı çerkezi çeçeni alevisi sünnüsü ermenisi bilmemnesi ...diye kimse saymıyor:mad: bununda etkisi var birlik olamamızın biraraya gelememizin sebebleri arasında :mad:

infial§
24.12.2012, 16:55
Zihniyet bozuk,Beleş bilet ver herkes gelir,her mdç öncesi beyni arıyorlar gardaş bilet varmı maça nasıl gireriz,ulan ver 10 lira gir maça

Murat ARICI
24.12.2012, 16:59
taraftar takıma güvenemiyor olabilir mi?

ccey
24.12.2012, 17:00
Sivas ta oturupta kahvede vakit geçirenler bu takımın kıymetini ancak düştüğü zaman anlarsınız siz, o zamanda iş işten geçmiş olur, toplanıp ailecek maça gitsenizde artık 1. lige çıkamazsınız, yazık çok yazık, bu takımın kıymetini bilin, biz en azından deplasmana geldiğinde mutlaka maça gidiyoruz, siz kapınızdaki takıma 5 lira verip sahip çıkmıyorsunuz

karamik
24.12.2012, 18:58
bursanın antepinde trubunler bos basarı yoksa sehircide yok hacı bu kadar basit

SempaticH
24.12.2012, 19:19
Öncelikle sivasspor un oyunu ve istikrarsızlığı taraftarın en çok etkilendiği gerçeği göz önündedir Birde tv canlı yayınları bunun dışında bilgisayar başında izleyen kitlede çoğaldı şifre kırılıyor tabii taraftar evinde iyi kötü izliyor yoksa gelen taraftar öle temizmiş pismiş bakmaz o kadar yalnız ben pis olsun demişyorum tabiiki temiz olmalı ki taraftarın rahatlığı için her önlem alınmalı ki taraftar maça gelsin Takım biraz düzenli gitse taraftar takımını destekler

ROMANTİK KATİL
24.12.2012, 19:23
Rıza hocamız ve futbolcular taraftarla bütünlesseydi daha cok taraftar gelirdi trübüne. Mac öncesi mac sonrası trübüne gelseler selamlasalar taraftarı. Karsılıklı sevgi gösterileri olsa, kısacası İç içe olsalar. Hiç maca gelmeye niyeti olmayan kişiler bile gelmek isterdi.

MaXiMuM
24.12.2012, 20:36
Yönetimin düşünmesi gereken bir durum...

Hocanın taraftara olan soğuk tutumundan mı desek;
Havanın soğuk olmasından mı desek ;
Oynanan futbolun zevk vermediğinden mi desek ;
Stadyum şartlarının olumsuzluğu mu desek ;
Güvenlik görevlilerinin keyfi davranışları mı desek ;

Ne desek bilmiyorum ki :D

58svs58
24.12.2012, 21:00
bunlar gerçek taraftarlar. birde bu hafta sonu 20 lira yevmiye ile çalışıp oradakilerin burnundan getirenler var 20 lira kendi kazanıyor takıma 2 000 lira zarar veriyor adam başı

H_Turan
24.12.2012, 21:20
taraftar takıma güvenemiyor olabilir mi?

Taraftar sorgulamaz gider destek verir stadı boş bırakıp gidip kahvede izleyerek kendine Sivassporlu diyemez işte bu yüzden Sivasta Futbol Kültürü yok

dedebali58
24.12.2012, 21:40
maça gitmek taraftarlığın bir göstergesidir,ancak 5-10 lira için bedavacılık yapmak bunu problem yapmak sivasspora ne kazandırır anlamış değilim.hava şartları takımın arka arkaya kötü maç yapması seyirciyi etkilemiş olabilir,ancak her zaman takıma sahip çıkmalıyız ligden düşersek bizden başkası ağlamaz,hatta kına yakan çoook olur

DOGU_BEY
24.12.2012, 22:56
maça gitmek taraftarlığın bir göstergesidir,ancak 5-10 lira için bedavacılık yapmak bunu problem yapmak sivasspora ne kazandırır anlamış değilim.hava şartları takımın arka arkaya kötü maç yapması seyirciyi etkilemiş olabilir,ancak her zaman takıma sahip çıkmalıyız ligden düşersek bizden başkası ağlamaz,hatta kına yakan çoook olur

katılıyorum, ama bence Rıza Çalımbay'ın bu sezon taraftara karşı takındığı anlamsız tavır ve soğukluk da bence bunda etkili oldu..Taraftara işine baksın diyen, Doğa gitti diye adeta taraftara cephe alan ve Karabükte kendisini saatlerce bekleyen Yiğidoların nerdeyse yüzüne bile bakmayan Çalımbay, Elazığ maçından sonra neden tribünler boş diyor? Bu ne tutarsızlık bu ne mantık?

Ayrıca kimse merak etmesin gerçek taraftar zaten her koşulda gider ve Sivasspoa sahip çıkar, Rıza Çalımbay dedi diye değil sadece Sivasspor için gider..Yani kimse SİVASSPORDAN büyük değildir, vazgeçilmez değildir..

ledig
24.12.2012, 23:01
İstanbul'daki maçları takip ediyorum, Sivas'ta olsam her maça giderdim. Şu anda elden gelen bu kadar, umarım birgün bütün Sivaslılar Sivasspor'a destek verir.

avrupali yigido
24.12.2012, 23:18
sivaslilar ne bu takimi nede bu baskani hak etmiyorlar. siyasi politikacilar gelince özel arabalarla otobüslerle havaalanina 15 bin kisi karsilamaya gidiyor ama sivasspor macina 5 lira verip gelmiyorlar. Internet cafelerde saatlerce oyun oynuyorlar sivasspor macina gelince 5 lira vermiyorlar. kahvehanelerde saatlerce sivasspor maci seyrediyorlar, kahve sahibine 15 lira cay parasi veriyorlar sivasspora 5 lira bile vermiyor. 1 mac bileti 1 paket sigara parasi bile etmiyor. Elestirmeye geldikleri zaman takimi begenmezler baskani begenmezler yönetimi begenmezler bazi partilerin kuslarini kaldirirlar yalakalik yaparlar........Utanin beyler utanin..bu takim cumhuriyetin kuruldugu memleketin takimi...bu takima siz sahip cikmazsaniz daha kötü yerlerde olur. elestirmeyi birakin DESTEKLEMEYE gelin.

badboysefaa
25.12.2012, 01:49
ben karabük maçından hocanın taraftara soğukluğuna ve fener maçındaki ruhsuz oyunumuza çok sinirlenmiştim ve maça gitmeme kararı almıştım.Ancak bu kritik maçta takımı yanlız bırakmak rahatsız etti beni ve saat 12:30 da maça gitmeye karar verdim acaba bilet bulabilirmiyim?acaba maç başlamadan stada girebilirmiyim diye düşüne düşüne stada gittim.Gördüğüm manzara beni kahretti yazık şu maç belkide ilk yarıdaki en kritik maçımız ve stad bomboş belki dolar hadi dolacak derken ilk yarı bitti elazığ taraftarları gayet güzel takımlarına destek verdi biz sus pus oturup maçı izledik ne bağıran var ne heycan yaşayan.şöyle bir etrafıma baktım nerde bizim 2. ligde oynarkenki taraftarlarımız diye düşündüm 2. ligdeki maçlar düğün gibi bayram gibi geçerken şimdiki maçlarımıza bakıyorum cenazedeymişiz gibi maç izleniyor gerçekten çok üzüldüm ama durup düşünmek lazım bu taraftarı kim küstürdü?neden gelen yok?

ARMUT
25.12.2012, 02:15
sivasın en büyük eksigi gruplar ayrı ve sesleri çıkmıyo birleşmeleri lazım yönetiminde kale arkası biletlerini taraftar gruplarına 2 3 tlden satsa gitmicek adam olmaz heralde

şarkışla 58
26.12.2012, 06:37
İşte bu noktada zaten taraftar ile seyirci arasındaki fark ortaya çıkıyor.

yiğido gardaş
26.12.2012, 08:42
Sivasspor 3i ligde mücadele ediyor,tarihi ve maçı hatırlamıyorum,ama soğuk ve karlı bir kış günü,kapalı türbinde 30-40 kişi var,açık türbinde 10 kişiyi geçmez,Cefakar ve vefakar sivas taraftarından bu kadar kişi maç izliyor,Ön sıralardan bağıran sesi tanıyorum,Tam o sıradada ilkindi ezanı okunuyor,Bizim cami imamı(hala sivasta imamdır)Ya hoca ezan okunuyor,cemaat seni arar,cemata ne diyeceksin diye sorduğumda,''gardaş cematta burda beraber geldik demezmi''Camii cematini toplayıp sivassporu yalnız bırakmayan hocama sevgiler.

59yigido58
26.12.2012, 19:33
arkadaşlar bu sorunun cevabı apaçık ortada alırsın iyi futbolcu iyi neticeler taraftar mest olur bir sonraki maçı iple çeker ama yönetimin bunlardan habersizmiş gibi vurdumduymaz tavrı oldukça bu seyirci yavaş yavaş uzaklaşıyor yakında 300 veya 500 kişiyle oynamak zorunda kalabilirler şapkalarını önüne koyup düşünsünle unutulmasınki şampiyonluğa oynadığımız senelerde her şehirde seyircimiz vardı fazlasıyla bülent uygunun kaprisleriyle o kadro tamamına yakını değişince küme düşmemeye oynamaya başladık
ya gir borca kur kadronu zaten kazandıkça fedarasyondan galibiyet primlerin gelecek ödersin fazlasıyla borcunu bunuda benmi söyleyim dilimde tüy bitti.

Rallim58
26.12.2012, 20:15
Taraftarın düşünecek birşeyi yok, taraftar gereğini yapıyor...

Tabloyu, yönetim düşünmelidir...

Acaba neden? diye...

yigidolar06
26.12.2012, 20:44
Yönetimin pekte derdindeydi işlerini tıkır tıkır yönetiyorlar taraftalarda seyirciler gibi sesini çıkartmasın çekirdek çitlesin küfür etmesin eleştirmesin istiyor bizim elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz hala yaranamıyoruz diyorlar

KAYNAK: Mehmet OFLAS (İFLAS:)) (ben böyle algıladım sizleri bilmem)

maestro
26.12.2012, 21:44
Maça neden gidilir? Haftanın stresini atıp zevk almak için Hangi maça gidilir? Seyir zevkinin yüksek olduğu maç Sivasspor maçına neden gelmiyorsunuz? Lütfen yukarıdaki cevapları okuyunuz,saçma sorular sormayınız Transfer sezonunda alınan futbolcular kaliteyi yükselttiler mi? Atıf haricinde transfer varmı ki Taraftar neden kaliteli transfer yapamıyor? Olsun bizim paramız çok :)

ankastre
27.12.2012, 09:03
düşünecek tek yer var.yönetim. bi toplantıda konuyu masya yatırmalılar.biz nerde hata yapıyoz diye amma nerde onu düşünecek yönetim.

adnanerdemir
27.12.2012, 13:22
oyun oynayan takımın maçına gidilir.hiç kusura bakmasınlar. üç hafta boynunu büke büke evlerine yolla taraftarı, sonra 5000 seyirci neden geldi de. Sivasspor un şampiyonluk yarışında bizler olimpiyat stadını nerdeyse dolduruyorduk. aa tad vermeyen futbol seyir beklemesin.

O zaman hiç kimse 33.000 kişilik stad istiyorduk biz, ama 25.000 kişilik yapıyorlar demesin.
sen son maçta 5.000 kişiyi bile bir araya getireme, sonra da stad isteriz, büyük isteriz, kapalı isteriz, ısıtmalı isteriz, isteriz de isteriz de.....

Rallim58
27.12.2012, 18:32
Sivasspor yönetimi dahi 25.000 kapasiteyi kabul ediyorsa söylenecek bir şey yok...

TekSivas
27.12.2012, 23:00
Sadece taraftarı değil yönetimide düşündürmesi gereken bir tablo. Taraftarlar stadyumdaki rezilliği sürekli belirtmesine rağmen yönetim hiç bir çözüm üretmedi. Stada girişlerdeki Turnikelerin durumu, tuvaletlerin pislik içerisinde veba yuvası olduğunu, özel güvenliğin keyfi uygulamalarını taraftarımız sürekli dile getirilmesine rağmen çözüm üretilmedi. Taraftarın takıma güveni büyük ölçüde azaldı, ortada izlenmeyi gerektirecek bir oyun yok, taraftarı ateşliyip keyif verecek bir oyuncu yok en beteri hırs yok böyle oluncada taraftar haliyle stada gelmez.

saygilar beyler bence takim da ateslendiren oyuncu yoksa tarafdarin önemi artar ve 12 adam olmasi sart! iyi takimi herkez tutar önemli olan seneyi tamamlamak düsmeden! ve taraftar isini iyi yapsa kesinlikle takim da görünmeyen cikar ortaya ve taraftara atesini de verir.

hunter5858
28.12.2012, 15:56
düşünecek başka şeylerde var bazı arkadaşlar hala stad neden 33.000 kişilik değil diyorlar iyiki değil koca stadta 5000 kişi çok komik olurda herhalde hatta rezil oluruz 25000 yeter kaç maçta full doldu şu anki stadyum hiç düşündünüzmü...

cengo64
28.12.2012, 17:19
Ya kardeşim yönetim Sivaslıları eleştiriyor hep.Ben Sivasda yaşamıyorum ama hiç hükümet meydanından maça servis düzenlendi mi.Biraz da olsun 5 liralık maliyeti olan biletlerden taraftara ücretsiz verdi mi.Ya nerdeyse 1 mactan milyon dolar alıyorsunuz bir maca da doldurulmuş kıtalar gönderseniz neye mal olur 5 liradan 5000 kişi doldursan otobuslere 25000 lira maliyeti olur be.Seyirciyi eleştirmeden bu gariban sivaslılara bi el verse bu yönetim önce.Maça gelenlere çekirdek dağıtsa kardeşım zarar mı yazacak Sivasspora sanki.Sorun bu bence burnu büyümüş 3 5 adam yönetiyor hale gelmiş klubu ve Sivaslıdan mümkün olduğunca da uzak.Antrönoru bile deplasmana gelen Sivaslılara yüz vermiyormuş.Onu da forumlarda okudum .Şaşırmadım ama üzüldüm.Yönetimi değer vermiyorki taraftarına antrönörü versin.Meydan boş kaldığı için çok rahat hata yapabiliyor antrönörü.Mecnur beye saygımız cok fazla ama bu gercekleri görüp kendisi İstanbulda olsa bile Sivasda gercek Sivassporlularla bu işi götürmesi artık elzem.Takım düşer bu kafayla uyarıyorum.

RsT4
28.12.2012, 17:47
Bu düşündüren tablonun sebebi sivasta taraftarlık geleneğinin olmaması

tekdoktiri
28.12.2012, 18:34
ya yönetim başkan dikkat edin topcu isti yoruz

yiğido gardaş
02.01.2013, 12:22
Uzun zamandır futbol maçları önemli bir gelir kapısıdır,kapıdaki simitçiden köşe yazarlarına,tv izlenme oranlarından kahvahanedeki maç yayınlarına kadar,böyle büyük bir pazarın talebine karşı arz/ın yeterince ve kaliteli karşılanması kaçınılmazdır.
Kulüpler artık amatörler tarafından yönetilmiyor,çok profösyönel kişiler bu işlerin başında,sosyal tesislerden medya ilişklerine kadar hep profosyenel ekipler bu işi yapıyor.
bazılarıda hala kasaba politikacı sı zihniyetinde;''ben fedakarlık yapıyorum,işimi gücümü bıraktım vs.vs.''
bu şekilde düşünerek kulüp yönetemessiniz,mecnun başkana sözüm yok,sivasspor için yaptıkları yadsınamaz,ancaaak her galibiyetten elde edilecek pirimler,daha çok medyada yer alarak elde edilecek sponsor gelirleri,bir yerlere gelmek isteyen futbolcu tercihleri,yetiştirip veya iyi oynatıp pazarlayacağınız futbolcular,alt yapıdan gelecek sporcu potansiyeli,her mahalleden bir futbolcu olsa alt yapıda ve sivassporda halkın ilgisi,bunlar küçümsenecek şeyler değil,
Halktan kopuk bir yönetim varsa,sivassporu doğru tahlil edemeyen yerel medya ve yorumcuları varsa,Hizmet kalitesini sağlayamayan bir statyum yönetimi varsa,her futbol maçının giriş ve çıkışında insanlar eziyet görüyorsa,kusura bakmayın sayın başkan bütün gözler size dönecektir.
İşe profosyonel yöneticilerle başlayın,yönetim kurulunuz denetleyici ve hesap soran olsun,seyircinin taleplerini alın ve değerlendirin,çözülecekleri çözün ,çözülmeyenlerinide nedenini açıklayın,açık ve net olun.seyirci sizi anlayacaktır,çile çekilen bir stadyuma seyirci neden gelsin,girişten başlayan kötü futbolla biten bir hafta sonunu niye ziyan etsin.
Buy sirke satan satıcı ile bal satan satıcı hikayesi gibi,malını pazarla müşterine değer verdiğini göster,onu dinle bak stadyum doluyormu,dolmuyormu,