Orijinalini görmek için tıklayınız : Çalımbay'ın şampiyonluk adayları...


ddolphiner
30.12.2012, 23:59
Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay Skyturk360’a konuştu, “ilk yarıyı daha iyi bir yerde bitirmemiz lazımdı” dedi, şampiyonluğun Galatasaray ve Fenerbahçe yakın olduğunu, Beşiktaş'ın da bir şansı olduğunu söyledi, Samet Aybaba’yı da yorumladı..

http://www.ajansspor.com/resimv3/calimbay_basin_061212.jpg


Öncelikle ilk yarıyı değerlendiren Çalımbay, istedikleri yerde olmadıklarını ama bulundukları şartlar içerisinde yine de iyi olduğunu belirterek, "İkinci yarı mutlaka bir çıkış yapmamız gerekiyor. Bunu yapmak için de takviye yapmamız lazım ve yapmaya çalışıyoruz. Ancak imkanlar kısıtlı. Özetlersek iyi bir durumda değiliz. İlk yarıyı daha iyi bir yerde bitirmemiz lazımdı. Takımımızdan giden oyuncular var. Onların yerine oyuncular alacağız. Geçen sene ligi ilk sekizde bitirdik. Ve play-off’a katıldık. Yine bunu tekrarlamak istiyoruz. Ve daha da üste çıkmak istiyoruz. Tüm amacımız bu" dedi.

Kupada da iyi yerlere gelmek istediklerini ifade eden Çalımbay şöyle devam etti;
"Zor olacak ama başarmak istiyoruz. İlk sekizde yer almak istiyoruz. Zor oluyor, fikstür yoğunluğundan dolayı üç günde bir maç oynuyoruz. Anadolu takımlarının bu fikstür yoğunluğunu götürmesi çok zor. Ulaşım zorluğu yaşıyoruz. Sivas’tan Trabzon’a gitsek kara yoluyla 6 saat, uçakla 1 gün alıyor. Gidip gelmek zor oluyor ve problemler yaşıyoruz. Bir grubu oynatsan bir grubu oynatmazsan istediğin tepkiyi alamıyorsun. Bayağı sıkıntılı oluyor ama bizim için lig çok önemli. İyi başlamamız gerekiyor ikinci yarıya. İlk yarıdaki hatalarımızı düzelterek devam etmek istiyoruz".

Bu sene ligin kötü geçtiğini de ifade eden Çalımbay, "Baktığımız zaman son zamanların en düşük puanını yapan takım lig lideri. Anadolu takımları korkmuyor, galibiyet için oynuyorlar. O yüzden de böyle sonuçların çıkması gayet normal. Bursaspor gibi takımlardan da atak bekliyorum. Ligin ilk yarısı iyi olmadı. Esas ikinci yarı önemli. Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Avrupa'da mücadele etmesi onlar için büyük dezavantaj. Şampiyonluğa geniş imkanlarına göre Galatasaray ve Fenerbahçe yakın. Beşiktaş’ın da bir şansı var. Antalyaspor bu havayı sürdürebilirse onlar da şanslarını sürdürür. Ama ben ikinci yarıda sürpriz bir takımın çıkacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Meireles konusunda da görüşlerini aktaran deneyimli teknik adam şu ifadeleri kullandı;
"Her şeyden öncen ortada deliller varsa buna uymak gerekiyor. Hakemin raporu çok önemli. Hakem kararına saygılı olmak gerekiyor. Ben gereçeğin dışında bir şey yazacaklarını düşünmüyorum. Bu durumda herkesin birbirine güvenmesi gerekiyor. Eğer Meireles hakeme tükürdüyse en ağır cezanın verilmesi lazım. Diğer oyunculara örnek olarak. Ama bunu yaparken insanları ezmemek ve kırmamak gerekiyor".

Beşiktaş hakkında da yorum yapan Çalımbay son olarak şunları kaydetti;
"Samet Aybaba gayet başarılı. Kimse ondan böyle bir şey beklemiyordu. Ama ben bekliyordum. İyi bir kadrosu vardı. Samet Aybaba da yıllardan beri bu işin içinde. Tecrübeli bir isim.Takımında da kendini ispat etmek isteyen genç arkadaşlarımız var. Hedefleri olan olan futbolcuları kadrolarında bulunduruyorlar. Bu da bence büyük bir şans. Fernandes gibi bir lider oyuncuları olması için onlar için çok iyi. Şu ana kadar gayet iyi bunu sonuna kadar götürmek istiyoruz".

Kaynak:http://www.ajansspor.com

58_SEMİH_58
31.12.2012, 00:01
Aklın başına gelirse 2.yarıda çıkacak süpriz takım neden biz olmayalım Rıza Hoca ??

eyuphulagu
31.12.2012, 00:23
Bence rakiplerin ne yapacağından çok sivassporun ne yapacağı önemli...Sivasspor yapacağı transferlerle bence asıl hedefini de belirlemiş olacak..Eğer alınacak oyuncular vasat oyuncular olursa sivassporun yeri 10. lukla 15. lik arasında olacaktır diye düşünüyorum..Alınan oyuncular en az eldekiler kadar iyi hatta 1-2 tanesi eldekilerden iyi olursa sivassporun yeri de daha üst sıralar olur..Bu durumda sivasspor 5. likle 10.luk arasında bir derece yapar;belki de kupa da en az yarı final belki de final bile oynar...Sivasspor iskeleti belli olan,oynadığı futbol belli olmayan,günü gününü tutmayan;zaman zaman iyi futbol oynayıp rakiplerini yenerken ,bazı maçlarda ise umulmadık yenilgiler alabilen bir takım.. Taraftar olarak izlediğimiz bir çok maç bizi çok şaşırtıyor;sivassporun ne zaman,nasıl oynayacağını tahmin etmede çok zorlanıyoruz...Onun için sivassporun bu ligde en azından geçen yıl gibi iyi sonuçlar alması için ara transferde iyi oyuncuların takıma katılması gerekekiyor..Eğer alınan oyuncular eldekilerden ve kiraya gönderilenlerden iyi çıkmazsa sivasspor 2. yarı açık konuşmak gerekirse küme düşmeye oynar..Bunu oyuncuların ilk yarı performansına göre konuşuyorum..Ama 2. yarı bazı oyuncular(Erman,Kadir,Enaramo, Pedrel,Grosecki gibi) geçen yıllardaki gibi performanlarının üst sınırına çıkarsa o zaman sivasspor geçen yılki gibi rakibi her maçta zorlayıp puanları alır..Görünen köy de kılavuz istemiyor;her şeyin iyi olması için tekrar söylüyorum..2. yarı bu takımda ilk 11 de direkt oynayacak 3 tane oyuncu alınmalı..Alınanlar da oynayanlar kadar iyi ve gidenlerden daha iyi olmalı..Alınan oyuncular gidenlerden ve eldekilerden kötü çıkarsa işte o zaman Allah sivasspora yardım etsin,taraftara da sabır versin...

GokhanTurna
31.12.2012, 00:37
Bizim takımla ilgili haber göremedim. Diğer takımların durumundan çok bizim takım ne yapacak bakalım.

58MUAMMER58
31.12.2012, 02:12
sezon başında şu takıma birpetkoviç bi dany bi lua lua bitane ernerst bitanede iyisağbek bulunmuş olsa sivassporun enaz 10 puanı daha olurdu şampiyonluk için şansımızda olurdu yine rıza hocanın yanlış kadroseçimi ve taktiksel hataları olmasa yine lider olabilirdik busezon bir anadolu takımının şampiyon olması için çok müsait büyütülmüş takımlarda iş yok sivasspor 2.yarı çıkışa geçecek buna eminim avrupa hedefi en makul hedeftir şampiyonluk adayım bjk

58hayati
31.12.2012, 14:06
BUSENEDE KÜME DÜŞMEYELİMDE YAZIN İNŞ.TRANSFER YAPSINLAR...

tekdoktirin
31.12.2012, 21:17
güzel insan bizi başkası ilgilen dirmez sen bize iyi bir sıvas spor hazır laman lazım,ANADOLU ALP ERENLERİ,,