Orijinalini görmek için tıklayınız : Sivasspor kazandı, gençleri kaybetti!
Rallim58 01.03.2013, 09:40 http://resimzade.com/Show.html?i=35191&token=5559 (http://resimzade.com/Show.html?i=35191&token=5559)
Yarı finale çıkmayı önceden garantileyen Sivasspor, beklendiği gibi Bursa karşısına rotasyonla çıktı. Maçın ilk yarısında sahanın tek hakimi olan kırmızı-beyazlı takımda en çok dikkat çeken isim, Kadir’in görevini üstlenen Adem Koçak oldu. Adem müthiş bir ilk 45 dakika performansı gösterdi. Sivasspor takım olarak ilk yarıda müthiş oynadı. Pas yaptı, topa bastı, kanatları kullandı,kısacası gol hariç her şeyi yaptı ilk yarıda. Hatta Sivasspor işi o kadar abarttı ki zaman zaman iki sol kanat oyuncusu Hayrettin ve Ziya’yı sağ kanatta pas yaparken bile gördük. Kısacası Sivasspor maçın ilk yarısında rakibi karşısında sanki bir Avrupa takımı gibi oynadı. Ayağa pas yaptı,oyun disiplinini hiç bırakmadı,sürekli hücumu düşündü ama ne yazık ki ilk yarıda gol atmayı başaramadı.
İkinci yarıya Sivasspor Hakan’ın yerine Kadir’i oyuna alarak. Etkili futbolunu bu yarıda da sürdüren Sivasspor Sercan’la golü buldu. Oyun ve skor üstünlüğünü 90 dakika sonuna kadar taşıyan Sivasspor lig maçı öncesi rakibine gözdağı verdiği gibi moralde buldu.
RIZA HOCA SENİ ANLAMAK ZOR!
Teknik Direktör Rıza Çalımbay’a altyapıyla ilgili her soru sorulduğunda, haklı olarak Sivas’ta altyapıya gereken önemin verilmediğini söylüyor. Peki Rıza hoca, tamam altyapıya beklenen önem ne yazık ki verilmiyor. Peki senin yaptığına ne demeli? İki takım içinde prestijden öteye gitmeyen bir maç ve sen,kenarda oturan Ferhat ve Kaan gibi iki gençten birini maçın 86. Dakikasında mecburiyetten( Mehmet Nas’ın sakatlanmasından) oyuna alıyorsun. Bu nasıl tezat bir durum Rıza hoca?
Bak Bursaspor’da onbir de sahaya çıkan Batuhan 16,Ozan Tufan 17,ikinci yarı giren Furkan 17,Mert 18 ve Barış 20 yaşında. Peki sen ne yaptın? Kenarda bekleyen iki gençten Kaan’ı hiç oyuna almadın, Ferhat’ı ise 86. Dakikada sakatlanan Mehmet Nas’ın yerine alıyorsun. Demek ki Nas sakatlanmasa onu da yapmayacaktın. Eleştiriye zerre kadar tahammülün yok ama ,genelde eleştirilecek işler yapıyorsun. Ha şu da var. Yine kupada Manisa’yı 3-0 yendiğimiz maçta bile Ferhat’ı 89’da oyuna aldıktan sonra dün geceki olayada fazla şaşırmamak lazım. Ama benim altını çizdiğim konu,Rıza hocanın söylemleriyle tezat işler yapması.
Kadir’i ve Grosicki’yi almak çok mu gerekliydi? Bunlar bilinmeyen futbolcular mı? Şimdi o çocukların yerine kendini koy ve olaya öyle bak. Sürekli 18’de adını gördüğümüz ama kendilerini bir türlü göremediğimiz bu çocukları böyle bir maçta oynatmayıp ne zaman oynatacaksın?
Rıza hoca altyapıyı eleştiriyor ama, uygulamalarıyla kendisiyle tezat oluşturuyor. .
Abdullah Yiğit/Hürdoğan Gazetesi
SenSetik 01.03.2013, 09:43 bence maçla ilgili en önemli tespit...
izmirliyigido 01.03.2013, 09:44 Tek kelimeyle harika !.. Teşekkürler Abdullah Yiğit kardeşim. Çok doğru yazmışsın.
.
Ferhat06 01.03.2013, 09:52 17 yaşında BJK takımında as kadroda oynayan Rıza hoca neden böyle davranıyor kendisine sormak lazım.
Rallim58 01.03.2013, 09:58 Tek kelimeyle harika !.. Teşekkürler Abdullah Yiğit kardeşim. Çok doğru yazmışsın.
Bizim tepkimizin özünde yatan gerçekler bu değil mi?
Şu söylenebilir..! Efendim maçın galibiyetine alınacak parayı da düşünmek lazım..
Hayır efendim..
Oradan alınacak meblağ, istikbal vadeden ancak forma şansı bulup kendini gösteremeyen bir gencimin geleceğinden önemli değildir.
Herşey garanti iken bu gençlerimizi sahaya sürseydiniz, size kim ne diyebilirdi?
Para her zaman kazanılır, ama futbolcu zaman zaman...
İşte o zaman dündü Rıza hocam... Geçmiş olsun...
Rallim58 01.03.2013, 10:07 17 yaşında BJK takımında as kadroda oynayan Rıza hoca neden böyle davranıyor kendisine sormak lazım.
Canlı yayında yaptığı açıklamalardan anladığım kadarıyla, altyapı ile bir kopukluk var. Takım Rıza hoca'nın ekibine teslim edilmediğinden, altyapıya dönüp bakmadığını düşünüyorum.
Bana verirseniz ilgilenirim, vermez iseniz ne yaparsanız yapın gibi bir egoistce yaklaşım sergileniyor gibi tahmin ediyorum.
izmirliyigido 01.03.2013, 10:09 Kazandık diye mutluyuz, ilerisi için için hiç umutlu değilim. Antrenman maçı yapsak bu kadar iddiasız bir maç olmazdı. Bu maçta full yedekleri, gençleri oynatmayacaksın da ne zaman oynatacaksın? Oynat ki onları da kazanasın, durumlarını göresin.
Bence FERHAT MACİT'in 86. dakika da oyuna girmesi Mehmet Nas'ın özverisinden oldu. Sakatlığı ciddi değildi ama genç kardeşine imkan olsun diye fedakarlık yapmış gibi geldi. Çünkü çıkarken güzel bir mimikle göz kırptı çok hoşuma gitti !..
Ah be Rıza hocam, bu davranışlarını anlamak mümkün değil.
Sakladığın Arkaduisz Piech'te tam istediğimiz gibi olmasa da takıma faydası olacak bir futbolcu. Dünkü maçta görülen, adama istediği ve alabileceği paslar atılmadı. Bu da onun verimsiz gibi gözükmesine sebep oldu. Aatıf'la ve Grosicki ile aynı anda oynasa bundan daha başarılı olacağına eminiz. Pazar günü inşallah hep beraber oynarlarda gözümüz takım görür.
.
.
Bizim tepkimizin özünde yatan gerçekler bu değil mi?
Şu söylenebilir..! Efendim maçın galibiyetine alınacak parayı da düşünmek lazım..
Hayır efendim..
Oradan alınacak meblağ, istikbal vadeden ancak forma şansı bulup kendini gösteremeyen bir gencimin geleceğinden önemli değildir.
Herşey garanti iken bu gençlerimizi sahaya sürseydiniz, size kim ne diyebilirdi?
Para her zaman kazanılır, ama futbolcu zaman zaman...
İşte o zaman dündü Rıza hocam... Geçmiş olsun...
Doğru söze hacı emmin ne desin.Ağzina kalemine saglık Rallim Abi'm.
Abdullah bey güzel tespitlerde bulunmuş.
Rıza hocanın en çok eleştirdiğim yanı oyuncu değişikliklerindeki zamanlama hatası, önde ol geride ol hiç farketmiyor genelde değişiklileri 80 le 90 dakikalar arasında yapıyor.Hocam birde değişiklikleri erken yapsan tadından yenmeyecek ama nerdeee..Ben beklerdimki böyle bir maçta forma şansı bulamayan futbolculara daha çok şans vermesiydi ama olmadı.
Bu maçı kısa vadede kazanan biz, uzun vadede kazanan Bursaspor.
58sinan58 01.03.2013, 10:46 hocam bir de şu 85 86 87. dakikalarda oyuncu değiştirme huyundan bir vazgeçsen varya süper olacak milletle dalga geçer gibi oyuncu değiştiriyorsun adam 3 dk 4dk oynasa ne olur oynamasa ne olur
DOGU_BEY 01.03.2013, 13:03 nihayet tam isabet bir tespit...geçen canlı yayında hoca alt yapıdan yeterli faydalanılamadığını anlatıyor dünkü maçta ise son 3 dakika kalası genç ferhat macit'i oynatıyor...bundan birşey anlayan varsa yazsın...
SIVAS58FOREVER 01.03.2013, 13:08 nihayet tam isabet bir tespit...geçen canlı yayında hoca alt yapıdan yeterli faydalanılamadığını anlatıyor dünkü maçta ise son 3 dakika kalası genç ferhat macit'i oynatıyor...bundan birşey anlayan varsa yazsın...
Benim anladığım şu, maalesef altyapımız o kadar zayıf ki şu maçta dahi oynatabilecek seviyede futbolcu çıkaramamışız, altyapıdan iyi oyuncu çıkmış olsa değil bu maçta çok daha önemli maçlarda dahi hoca oynatırdı, nitekim Ziya'yı bu takıma kazandıran kim? Ona güvenip formayı veren kim? Tabii ki Rıza Hoca, Ziya da zaten açıkladı, herşeyi Rıza Hoca'ya borçluyum diye
DOGU_BEY 01.03.2013, 13:12 Benim anladığım şu, maalesef altyapımız o kadar zayıf ki şu maçta dahi oynatabilecek seviyede futbolcu çıkaramamışız, altyapıdan iyi oyuncu çıkmış olsa değil bu maçta çok daha önemli maçlarda dahi hoca oynatırdı, nitekim Ziya'yı bu takıma kazandıran kim? Ona güvenip formayı veren kim? Tabii ki Rıza Hoca, Ziya da zaten açıkladı, herşeyi Rıza Hoca'ya borçluyum diye
yanlışın var hocam ziyayı ilk keşfeden ve hiç çekinmeden ilk 11'e süren mesut bakkaldır..dah sonrasında ise rıza hoca da ona güvenmeye devam edip formayı vermiştir...ayrıca hiç genç yok ne demek? illa genç oyuncu ilk oynadığında hemen harikalar mı yaratacak? dün bursanın oynattığı gençlerin de çoğu vasattı ama adamlar böylesine maçlarda en azından maç tecrübesi alsın diye oynatıyor gençleri..geldi geleli ben rıza hocada böyle birşey görmedim...
Elestiriye de hiç tahammülü yok Rıza hocanın. Bu sezon son sezonu olur insallah
SIVAS58FOREVER 01.03.2013, 13:20 yanlışın var hocam ziyayı ilk keşfeden ve hiç çekinmeden ilk 11'e süren mesut bakkaldır..dah sonrasında ise rıza hoca da ona güvenmeye devam edip formayı vermiştir...ayrıca hiç genç yok ne demek? illa genç oyuncu ilk oynadığında hemen harikalar mı yaratacak? dün bursanın oynattığı gençlerin de çoğu vasattı ama adamlar böylesine maçlarda en azından maç tecrübesi alsın diye oynatıyor gençleri..geldi geleli ben rıza hocada böyle birşey görmedim...
Kardeş, elinde kumaşı iyi oyuncu olsa yaşına bakmaz sahaya sürer Rıza Hoca, adam altyapıya çok önem veriyor, kendisi de altyapıdan çıkma birisi, keşke elinden tutup çıkarabileceğimiz bir çocuk daha olsa diyor ama şu an o kumaşta birisi de yok ve bundan daha önemlisi hoca bu maçta yedekleri denemek istedi, cezalılar, sakatlar olması durumunda takımda ne gibi varyasyonlar üretebileceğini görmek istedi, oyuncuları farklı mevkilerde denedi, buna şu an daha fazla ihtiyacımız var çünkü hem kupada hem de ligde başarıya ihtiyacımız var
Kesinlikle doğru tespitler !
Kaan, Ferhat ve hatta Cihan en az 45 dk. oynamalı idi.
Grosicki veya Kadir'i oynatmasan ne olur bu maçta ?
eyuphulagu 02.03.2013, 00:47 yanlışın var hocam ziyayı ilk keşfeden ve hiç çekinmeden ilk 11'e süren mesut bakkaldır..dah sonrasında ise rıza hoca da ona güvenmeye devam edip formayı vermiştir...ayrıca hiç genç yok ne demek? illa genç oyuncu ilk oynadığında hemen harikalar mı yaratacak? dün bursanın oynattığı gençlerin de çoğu vasattı ama adamlar böylesine maçlarda en azından maç tecrübesi alsın diye oynatıyor gençleri..geldi geleli ben rıza hocada böyle birşey görmedim...
.........Mesut Bakkal geçmişte altyapı hocalığı da yapan birisi olmasına rağmen zerre kadar Sivasspor altyapısına fydalı olamamıştır..Ziya da Mesut Bakkal döneminde aynı genç Kaan gibi sadece altyapı kontenjanı dolsun diye yedek kulübesinde oturan bir oyuncuydu..Ta ki Hayrettin sakatlanana kadar..Hayrettin bir maçta ağır sakatlık geçirince ,o maçta sol kanatta oynayan başka bir oyuncu da olmadığı için Mesut Bakkal Ziya ya şans vermek zorunda kalmıştı;Ziya da kendine verilen şansı çok iyi kullanıp ,çok iyi oynayarak bileğinin hakkıyla formayı kapmıştır..Dün Rıza Hoca dan hepimiz Kaan,Ferhat hatta Cihan gibi gençleri gazozuna maçta oynatmasını beklerdik..Ama Rıza Hocamız yine bildiğini okuyarak herkesi şaşırttı..Bursa belki maçı kaybetti ama genç oyuncularını oynatıp onlara güvenerek genç oyuncularının son durumunu görmüş oldu..Biz ise 7-8 tane ilk 11 de oynayan oyuncuyu oynatarak onlara güzel bir antreman maçı yaptıdık...Rıza Hoca büyük bir riske girdi ve kazandı;sakatlık ve kart cezası olmaması onun ve sivassporun şansı..Pazar günü bu maçın aksine ligde 2 farklı takım izleyeceğiz..Çünkü Bursa da Serdar Azizi,İngiliz kaleci,Battalia,Belushi,Şilili golcüleri,Amerikalı orta saha gibi bir çok oyuncusu oynamadı..Ben Sivas'taki Kayseri Erciyes hazırlık maçında A-2 takımından 5-6 tane oyuncuyu canlı olarak statta izledim..İçlerinde gelecekte sivassporda oynacak 2-3 tane yetenekli oyuncu olduğunu düşünüyorum...Keşke Rıza Hoca bu oyuncuların bazılarını bu maçta oynatsaydı da hepimiz izleseydik..Biz bu lafları(A-2 takımında şu anda oynayacak oyuncu yok sözünü)geçmişte B.Uygun dan da duymuştuk..Onun için Rıza Hoca nın bu lafları adeta sürekli tekrarlaması bize geçmişi hatırlatıyor...Umarım Rıza Hoca haksız çıkar ve geçen yıl Türkiye şampiyonası finallerinde 3. olan takımdan en az 3-4 oyuncu sivassporda oynar ve başarılı olur diye düşünüyorum...
bursanın iki üç tane oynattığı gence takılıp kalmayın arkadaşlar. çok da iyi değillerdi bunlar göz boyama göz boyama akıllı olan ben burdayım diyen yeteneği olanı isteseniz de durduramazsınız. bursadan için gençlere güven verdi deniyor birde şöyle düşünün bakalım belki futbolcularda öyle düşünüyordur gazozuna maçta oynamışım oynatmışlar bunlar bana nasıl güveniyor güvenecekse o gençleri hafta sonu maçta görelim. senelerdir hep aynı şeyler söylenir aynı şekilde hareket ederler sonuç sıfır bakınız konfederasyon kupası geleceğin milli takımı dendi sonuç malumunuz
bigacti0n58 02.03.2013, 09:13 Kaan her maçda yedektefilan devre arası güzel antremanları oluyor izliyorum hep oynamalıydı bnce
Yusuf Çevik 02.03.2013, 09:38 Evet hocam,maçı fazla izlemedim ancak,hep gençlere şans vermen lazımdı.Bu maçtada şans vermessen hangi maçta şans verecen hocam?O zaman yolluyacaksın adamları.
|
|