Orijinalini görmek için tıklayınız : Anadoluda En İyi Yer Burası


SivasSpor.Com
07.03.2013, 08:49
http://resimzade.com/Show.html?i=39537&token=43797 (http://resimzade.com/Show.html?i=39537&token=43797)

Sivasspor Teknik Direktörü Çalımbay, sezon başında Beşiktaş’ın kapısından döndüğünü açıkladı, “En çok istediğim şey yurt dışı... İçimde ukdedir. Avrupa olsun da neresi olursa olsun. Almanya olabilir, İsviçre olabilir. Yurt dışı için yeterliyim, hatta fazlayım bile” dedi

Beşiktaş’ta çalışkanlığıyla, devamlılığıyla, bitmek tükenmek bilmeyen hırsıyla öne çıkan ve taraftarların ‘Atom Karınca’ diye ünlendirdiği Rıza Çalımbay, şimdi Sivasspor’un başında...
On bir yaşına kadar burada yaşadı, sonrası malum, 20 yıllık Beşiktaş serüveni... Kupalar, kaptanlıklar derken teknik adamlık... Başarıya alışmış bir kişinin burada da iddiasız olması beklenemezdi. Bunu merak ettik ve sorduk, Rıza Çalımbay, geleceğe dönük hedeflerini Sivas’ta yakalar mı, yakalamaz mı? O başladı anlatmaya:

BİLAL MEŞE - ÖZEL RÖPORTAJ

Hedefim çok... Ancak kimse sakın alınmasın, gücenmesin, kafamdaki hedeflere burada ulaşmam gerçekten zor.”

Rıza, Türkiye’de şampiyonluk yaşamak, çalıştırdığı takımı Avrupa’ya taşımak istiyor:
“Geldiğimde takım küme düşmemeye oynuyordu. İlk hedefimiz takımı o girdaptan çekip almaktı, bunu başardık. İkincisi, play-off’a sokmaktı, bunu da gerçekleştirdik. Bu sezon ki en büyük hedefim Türkiye Kupası’nda çok iyi bir yere gelmek. Kupayı Sivas’a taşımak istiyoruz. Bunu da başaracak potansiyelimiz var. Yani işin özeti, Sivas’ı Avrupa’ya çıkarmak istiyorum”.
Bursa şampiyon oldu, Sivas niye olmasın?
“Tabii ki her teknik adam gibi, biz de Sivas’ı şampiyon yapmak istiyoruz. Ancak şu aşamada bunun çok zor olduğunu söyleyebilirim. Böylesi büyük hedefi yakalamak plan ve programlarla olur. Öyle pat diye olacak iş değil. Yani yönetim, takım ve kent olarak bu işe odaklanacaksınız. Altyapınız, kadronuz sağlam olacak. Alternatifi bol bir ekip olacaksınız”.
Kent olarak dezavantajların var sanırım.
“Var. Beğendiğiniz her oyuncuyu buraya getiremiyorsunuz. Ekonomik sorun önünüze çıkıyor. Bol paralı kulüp değiliz. Büyük takımlar istedikleri oyuncuları alabiliyor ya da başka Anadolu takımları. Ama yiğidi öldürüp, hakkını vermek gerekir. Türkiye‘de, Anadolu takımları içinde en iyisi burası... Hiçbir futbolcunun, ne parası kalır, ne primi... Buranın bir handikapı var. Sosyal yönden zayıf. Yabancı gelmiyor. Mesela beş verdiğiniz oyuncu, üçe İstanbul’a gidebiliyor. En önemlisi çocukları... Okul yok diyorlar, gelmiyorlar”.
http://resimzade.com/Show.html?i=39536&token=38242 (http://resimzade.com/Show.html?i=39536&token=38242)

Hocam Beşiktaş:
“Benim için ayrıdır, özeldir. Hayatımda tek forma giydim, o da SİYAH-BEYAZ’dır. Orada başladım, orada noktaladım. Yirmi yıl oynadım, en çok oynayan benim, en çok şampiyonluklar yaşayan benim, en çok formayı giyen benim. En uzun kaptanlık yapan yine benim. Her şeyimi Beşiktaş’a borçluyum. Çocuklarım orada doğdu, orada büyüdü. Beşiktaş’ı anlatmaya ne zamanım, ne de sayfalar yeter.”
Uzun vadede yine Beşiktaş’a döner misin?
“Dönerim, sezon başı zaten dönüyordum, ufak bir aksilik oldu, olmadı.
Aksilik...
“Bunu söylemek çok zor olur. Çünkü orada yıllarca kaptanlığımı yapmış Samet ağabeyim var. Yönetim kanadında kararsızlık oldu sanırım, ondan olmadı. Teklif geldiğinde Samet ağabeyim yoktu. Yani ismi gündeme gelmemişti. Bu kısmet meselesidir. Yani mutlaka Beşiktaş’a hoca olacağım gibi saplantım yok. En çok istediğim şey yurt dışı...Avrupa olsun da neresi olursa olsun. Almanya olabilir, İsviçre olabilir.”
Peki , yurt dışı için de yeterli olduğuna inanıyor musun?
“Evet inanıyorum. Yeterliyim, hatta fazlayım bile... Bütün Türk antrenörleri rahatlıkla yurt dışında çalışabilirler.”
Hocam, ligin ilk yarısındaki futbol?
“Futbol olarak kötüydük. Hiçbir takım üst üste galip gelemiyordu. Büyük takım diyorsun, bir bakıyorsunuz, evinde yeniliyor. Maalesef futbolumuzda istikrar yok. Sahasında yenilmeyen büyük takım var mı, yok. Eskiden büyük takımların sahasında puan almak mucizeydi. Şimdi gidiyoruz Fener karşısında galibiyete oynuyoruz”.
Ne değişti hocam?
“Bir kere kendilerine güveniyorlar. Artı, tüm teknik adamlar takım savunmasından çok ofansif oyunu tercih ediyorlar. Bir galibiyete 900 bin lira alıyorsunuz. Çok önemli ve ciddi bir rakam. Tabii ki güçlenmeleri de işin başka yönü. Büyük takımlar kadar büyük transfer yapma şansları yok, ama kimin kimi yeneceği belli olmayan bir lig yaşıyoruz.
Ligde müthiş Beşiktaş patentli teknik adam bolluğu var. Neye bağlıyorsun?
“Bir döneme damgasını vurmuş, başarılarla kucaklaşmış oyuncuların tamamı şimdi çalıştırıcı pozisyonunda olmaları. İyi insanlar, ahlaklı ve işine çok düşkünler. Bizler iyi hocaların elinde yetişmiş, iyi dersler almış öğrencileriz”.

Anadolu aslanları

Sivas’a gidilir de, kangal çiftliğine uğranmaz mı? Rıza hoca, ben ve takım arkadaşım Cengiz Malgır ile birlikte dağın tepesinde olan bir Kangal çiftliğinin yolunu tuttuk. Aman Allahım ne çiftlik... Müthiş bir hareketlilik yaşandı, her taraftan Kangal çıkıyor, irili, ufaklı, siz deyin elli, biz diyelim yüz... İnanılmaz köpekler... Önce biraz ürker gibi olduk, ama çiftliğin sahibi Hüseyin Yıldız, “Korkmayın, onlar dostturlar” dedi.

Kimlerden ne öğrendi?

Mustafa Denizli: Hırsı, yönetmeyi, sakin olmayı öğretti,
Fatih Terim: Hem hırsı, hem rahatlığı aldım.
Gordon Milne: Disiplin ve sakinliği alırsınız, Branko Stankoviç: Tam bir liderdi... Dört dörtlük bir insan, müthiş bir hocaydı, Christoph Daum: Antrenmanları on numaraydı,
Sepp Piontek: Türk futboluna en büyük katkıyı o verdi... En önemlisi bize güven aşıladı,

Sen hangisine benziyorsun peki?
“Ben kimseye benzemem... Yenilgiyi kabul edemem. İşimi ve de futbolu çok seviyorum. Başka bir işim yok, bundan başka bir iş de yapamam, beceremem.”

‘Fernandes’e hayranım’

Sivas’ta olmasına rağmen Beşiktaş’ın içinde biri olduğunu ifade eden Rıza Çalımbay, “Çok uzak sayılmam. Samet ağabey, Recep , Ulvi hepsi arkadaşım. Samet hoca ile sürekli görüşüyoruz, her fırsatta birbirimizi arıyoruz. Başkanı çok seviyorum, babasını da çok severim. Çünkü babasının yöneticiliği döneminde top oynuyordum Beşiktaş’ta... Fikret Orman ile çalışmak isterdim. Başkan bence başarılı, daha büyük başarılara imza atacağına inanıyorum. Takım, bence beklenenden daha iyi olabilir. Tek sorunları; şanssızlar. Üst üstte sakatlıklar yaşadılar. Şimdi Mustafa Pektemek, İsmail, Almeida olsa, bugün burada mı olurlardı? Almeida iyi forvet... Tabii ki havaya girerse... Pektemek, Türkiye’nin en iyi forvetlerinden birisidir. Ahh o sakatlık ahh!” dedi.
Fernandes’i öven Rıza hoca, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Hayranım. Bu kadar sorumluluk alan bir oyuncu hayatımda görmedim. Top nerede, o orada. Kaçmıyor, saklanmıyor, topu sürekli istiyor. Onu belli kalıba koyamazsınız, serbest olduğu zaman yararlı olur. Kangal köpeğini evde beslemeye benzer. O da doğanın içinde olacak. Hilbert, görünmeyen kahramandır. Beşiktaş’ın en büyük artısı, takım ruhunu yakalamış kadrosu var.”

ÇALIMBAY’IN GÖZÜNDEN...

GALATASARAY
Geniş bir kadrosu var. İnşallah Avrupa’da başarılı olurlar. Geniş kadro elbette iyi, ama bazen de kötü... Herkes, Galatasaray şampiyon olur diyor ama demekle bu işler olmuyor. Her şey sahada bitiyor.
FENERBAHÇE
Aykut hoca çok taktir ettiğim bir fotoğraftır. Sıkıntılı dönemlere karşın ayakta kalmasını bildi. Fenerbahçe büyük bir camia ve çok farklı bir kulüp. Üç büyüklerden hep başarı bekleniyor. İkincilik ve üçüncülük taraftarı asla tatmin etmiyor, haklılar.
TRABZONSPOR
Şenol hocamız, Trabzon’un yetiştirdiği ender kişilerden biridir. Öyle bir karar aldığına göre, canını sıkan birşeyler olmuştur. Tolunay hocanın göreve gelmesi bence Trabzon için büyük bir şans. Şu aşamada ondan fazla bir şeyler beklemek yanlış olur. Çok hırslı yapısı var, biraz sabır göstermek şart.
ANTALYASPOR
Bir mağlubiyet alırsınız, o mağlubiyetten sağlam dersler çıkarırsınız, en az beş maçı kazanırsınız .Ders çıkaramıyorsanız, ne yaparsanız yapın, başarısız olursunuz. Biz Samsun’u yendik, Antalya kümede kaldı. Mehmet Hoca o kötü sezondan müthiş dersler çıkardı, bugünkü başarısını da o derslere borçludur

SIVAS58FOREVER
07.03.2013, 09:17
Tabii ki en iyi yer burası, kimsenin ne parası kaldı ne de alacağı, tüm oyuncuların parası zamanında tıkır tıkır ödeniyor. Ancak şehir olarak istanbul'la kıyaslamak doğru değil. Biz Sivas'lılar için Sivas da sosyal aktivite bol ancak yabancı oyuncular Paşa fabrikasında Sivas köftesi yapıp pijamalarıyla uzanmayı pek bilmiyorlar yada Sıcak Çermiğe gidip sıcak havuza koşarak dalmak yada havuzun içinde deve güreşi oynamak onlar için pek eğlenceli değil ve bunu da anlayışla karşılayabiliyoruz, çünkü onların çocukları farklı aktivetelerle doluydu ve buna en yakın hayatı istanbul'da bulabiliyorlar. Ancak bu gibi durumlarda yönetim paraya kıyıp biraz daha fazlasını teklif etmelidir, çünkü şehrimizi beğenmeseler de parayı beğenirler.

Biz şehrimiz çok seviyoruz, çünkü burada amcamız, halamız, teyzemiz, dememiz, komşumuz, okul arkadaşımız ve daha birçok tanıdığımız var, bir istasyon caddesinde yürürken en az 50 tanıdık kişiyle selamlaşabiliyoruz, ancak yabancı oyuncuları bu şehire bağlayan böyle yakınları da yok, bu açıdan bakınca onlara kızmamıza gerek yok, çünkü kimimiz kızıyoruz bizim şehrimizin neyini beğenmiyorlarmış diye

silverli
07.03.2013, 09:56
rıza hocam;biz zaten neden istanbula gidiyor demiyoruzki..
neden karabük e, orduya, elazığa gidiyor diyoruz. konuyu saptırmayalım lütfen..
galibiyet 900 milyar diyorsun, hemde paramız yok diyorsun.
çok çelişkili ifadeler bunlar..
bide son olarak hala beşiktaştan bahsediyor.gidecektim gidemedim.yeter yaa..bunları bırakta takımla ilgilen artık..

Elbeyliliyiz
07.03.2013, 10:11
Basarilarinizin devamini dileriz Sayin Riza Hoca elele büyük Basarilara :)

sivaslıadem
07.03.2013, 10:16
sivastan çok beşiktaş demişsin hocam
Istanbul medyasına hala eskisi gibi konuşuyon
Hep şikayet hep şikayet

Eski tas eski hamam

keko 58
07.03.2013, 10:18
:mad::mad:

Uzun vadede yine Beşiktaş’a döner misin?
“Dönerim, sezon başı zaten dönüyordum, ufak bir aksilik oldu, olmadı.
Aksilik...
“Bunu söylemek çok zor olur. Çünkü orada yıllarca kaptanlığımı yapmış Samet ağabeyim var. Yönetim kanadında kararsızlık oldu sanırım, ondan olmadı. Teklif geldiğinde Samet ağabeyim yoktu. Yani ismi gündeme gelmemişti. Bu kısmet meselesidir. Yani mutlaka Beşiktaş’a hoca olacağım gibi saplantım yok. En çok istediğim şey yurt dışı...Avrupa olsun da neresi olursa olsun. Almanya olabilir, İsviçre olabilir.”
Peki , yurt dışı için de yeterli olduğuna inanıyor musun?
“Evet inanıyorum. Yeterliyim, hatta fazlayım bile... Bütün Türk antrenörleri rahatlıkla yurt dışında çalışabilirler.”

LÜTFEN GIT ARTIK!!!!!

Ne diyim artik?? Hala Bjk gitmek istiyo anlamiyorum ve burda

neden okadar kisi bunun pesinde daha?? ne yapiyorki?? bana biri

anlatabilecek mi?? Hoca moca brak artik sen bana göre

Terknikdirektör DEYILSIN!! Git artik seni görünce Morelim bozuliyo :mad:

SenSetik
07.03.2013, 10:32
hocam avrupada villareal gibi Sivas'ın yarısı kadar bile olmayan, akşam 6'dan sonra sokaklarda insan bulamadığınız ve sadece insanların hafta sonlarında eğlenmek için açık birkaç yer bulabildiği birçok yer sayabilirim..gerçek profosyonel futbolcu zaten gelirken bunları düşünmez....aklında bunlarla gelen bir futbolcuda zaten başarılı olamaz...istanbul takımlarının milyon dolarlar dökerek getirdikleri hayal kırıklığı yaratan birçok futbolcuyu bir çırpıda sayabiliriz...

BU ŞEHRİN FUTBOL OYNAMAK İSTEYENE SUNDUĞU BİRÇOK YERE GÖRE ARTISI VARDIR EKSİSİ YOKTUR....

BIRAKIN ARTIK BU ŞEHRİ ULUSAL MEDYADA KARALAMAYI...

BURASI KÖY DEĞİL HOCAMMMMM!!! BURASI SİVAS...

slasher//z
07.03.2013, 10:37
RIZA hocam türkiye kupasını istiyoruuuzzz :)
ligdede ilk 8 e girsek yeter gibi görünüyor.

GokhanTurna
07.03.2013, 11:05
"Geldiğimizde Sivas kümeye oynuyordu" demiş hoca şuan değişen ne merak ediyorum :confused:

chatlaq
07.03.2013, 11:18
Geldiğinde sivas kümeye oynuyordu ve gittiğinde(bu sezon) de kümeye oynuyor.

Anadoluda en iyi yer tabi ki sivas olacak. Senin konuşman dahil hiç bir hareketine karışmadılar kulüp yöneticileri. Bunu da yöneticilikten pek anlamadıklarından yaptılar.

Üzerinde sivassporu andıran bir ürün göremedik. (logolu eşofman hariç). Bjk de yada eses de olacaktında bu kadar rahat giyinebilecektin.

yaklaşık 10 aydır bejeke, bejeke diye tutturdun kimse bişey demedi. Gazeteci puştluğuna malzeme çıksın diye sorar ama sen bjk duyunca heyecanlandın. Biliyoruz bejekenin hoca değişme durumu olsa kalbin yine güm güm atar.

geldiğin sezon kadro senin değil dedik sabrettik. 2. sezon yine pek bişey yapamadan takıma alışıyor. başkana içerde dedik bişey olmadı. eee bu sezon hiçbir olumsuz şey yok ama olumlu sonuçlarda yok. belki sitediklerim alınmadı diyebilirsin. e o zaman istediğin olmuyorsa ne duruyorsun.

yigidolar06
07.03.2013, 11:25
Yıldırım Demirören, Zekeriya Alp, Ertuğrul Sağlam, Mehmet Özdilek, Samet Aybaba bu BJK lı dostlarından en büyük darbeleri yiyon hocam. Bu şehirde İbrahim Toraman ıslıklanıyorsa, yuhulanıyorsa sen hala BJK ile yatıp kalkamazsın işin ekmeğini kazandığın yer burası YİĞİDO gibi sezon sonuna kadar işini yap hocam ayıp oluyor. Mesala ben hiç BJK yı sevmem sevmiyorumda bizim elimizden Şampiyonluğumuzu aldılar, Bizim elimizden 3 lü avaraj çıkarıp Avrupayolunu kapattılar. sen burda hala onları savunup duruyorsun. Rizeyi yarı yolda bırakıp gitmedinmi BJK başına yarın gine teklif gelse Sivasıda yarı yolda bırakıp gidersin BJK na akıllı ol hoca YİĞİDOYA yakışanı yap

BOUN
07.03.2013, 11:25
Son zamanlarda öyle Sivas tasvirleri yapılıyor ki, eğer bilmesek anlatılan yer Sivas değil de Hakkari diyeceğiz. Bana kuş uçmaz kervan geçmez yerlerden, dağların başında, terk edilmiş harabe diyarlardan bahsediliyor. Sivas denilen yer kaf dağının ardında, gelen bir daha dönmüyor, giden bir daha gelmiyor! Masallarda anlatılan kötülerin, gariplerin, cinlerin, perilerin yaşadığı hayalet kent!

Şimdi küfrettirmeyin bu şeyini şey ettiğim tasvirlerinize! Tarihini bilmeyenler için kısa ve öz anlatalım: Sivas sultan şehirdir, Sivas payitahttır! Sivas Roma'nın eyalet merkezi; Bizans'ın metropolit merkezi, Danişment'lilerin başkenti, Selçuklu'ların başkenti, Moğol valilerinin Anadolu'yu yönettikleri merkez, Eretna'nın ve Kadı Burhanettin'in başkenti, Osmanlı'nın dörtyüz yıllık eyalet merkezi, Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı şehirdir! Burada kök var, burada tarih var!

Bugün her türlü ihmal edilmişliğe ve geri kalmışlığa rağmen demiryolları, karayolları ve havayolu ile bütün önemli merkezlere bağlanan ulaşımı çok rahat bir şehirdir.

CNBC-e business dergisinin 2011 yılı verileri üzerinden yaptığı şehirlerin yaşam kalitesinin sıralandığı araştırmada 81 vilayet arasında en yaşanılabilir 14. şehir Sivas olmuştur (ki ekonomik gelişmişlik sıralası elli küsürlerde olmasına rağmen).

Özetin özeti Sivas'ı karalamayı bırakın, adam gibi işinizi yapın! Varsa şehrin kalitesini artırmaya yönelik öneri ve görüşleriniz saygı ile dinleyelim, ancak eksik ve kusurların anlatılıp dökülmesinden bıktık!

sivasfutbol
07.03.2013, 11:32
Son zamanlarda öyle Sivas tasvirleri yapılıyor ki, eğer bilmesek anlatılan yer Sivas değil de Hakkari diyeceğiz. Bana kuş uçmaz kervan geçmez yerlerden, dağların başında, terk edilmiş harabe diyarlardan bahsediliyor. Sivas denilen yer kaf dağının ardında, gelen bir daha dönmüyor, giden bir daha gelmiyor! Masallarda anlatılan kötülerin, gariplerin, cinlerin, perilerin yaşadığı hayalet kent!

Şimdi küfrettirmeyin bu şeyini şey ettiğim tasvirlerinize! Tarihini bilmeyenler için kısa ve öz anlatalım: Sivas sultan şehirdir, Sivas payitahttır! Sivas Roma'nın eyalet merkezi; Bizans'ın metropolit merkezi, Danişment'lilerin başkenti, Selçuklu'ların başkenti, Moğol valilerinin Anadolu'yu yönettikleri merkez, Eretna'nın ve Kadı Burhanettin'in başkenti, Osmanlı'nın dörtyüz yıllık eyalet merkezi, Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı şehirdir! Burada kök var, burada tarih var!

Bugün her türlü ihmal edilmişliğe ve geri kalmışlığa rağmen demiryolları, karayolları ve havayolu ile bütün önemli merkezlere bağlanan ulaşımı çok rahat bir şehirdir.

CNBC-e business dergisinin 2011 yılı verileri üzerinden yaptığı şehirlerin yaşam kalitesinin sıralandığı araştırmada 81 vilayet arasında en yaşanılabilir 14. şehir Sivas olmuştur (ki ekonomik gelişmişlik sıralası elli küsürlerde olmasına rağmen).

Özetin özeti Sivas'ı karalamayı bırakın, adam gibi işinizi yapın! Varsa şehrin kalitesini artırmaya yönelik öneri ve görüşleriniz saygı ile dinleyelim, ancak eksik ve kusurların anlatılıp dökülmesinden bıktık!


Çok ama çok güzel bir açıklama olmuş. Ellerinize sağlık.

Sivas halkının tek eksiği birlik olamaması. Eğer biz tek yürek olup o açıklamaları yapanlara adam akıllı bir tepki gösterseydik, öyle dengesizce konuşmaya cesaretleri olmazdı.

Cley
07.03.2013, 12:00
Ne olur git de sen de kurtul biz de kurtulalım

SIVAS58FOREVER
07.03.2013, 12:16
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar. Sivas bizler için çok güzel ve yaşanası bir şehir çünkü bizi buraya bağlayan duygusal bağlarımız var, bir Erzurum da, bir Van da yaşanası şehirlerden, ancak biz neden gidip orada yaşamıyoruz, çünkü bizim bağlarımız Sivas'ta ve biz Sivas'ta mutlu oluyoruz. Elin yabancı futbolcusunu da anlayışlı karşılayabilmek için ilk önce Sivas'tan çıkıp farklı ülkeleri, farklı şehirleri ve farklı kültürleri görmeliyiz.

Ben işim gereği 50'ye yakın ülkeye sık sık gidiyorum ve oralarla Sivas'ı kıyaslamıyorum bile, çünkü bülbülü altın kafese koymuşlar ille de vatanım demiş, ancak o insanların yaşam tarzı bizim buradaki yaşam tarzımızdan farklı, mutlu oldukları şeyler bile farklı. Sivas tarihi bir şehir vs., bu gibi konular bu oyuncuların hiç de umurunda değil, buna her ne kadar kızıyor olsak da işin gerçeği bu, birçok insan yabancı oyuncular Sivas'ı beğenmiyorlar derken aslında çok detay vermiyorlar ama ben söyleyeyim, Sivas'ı beğenmeyenlerin tek derdi Sivas'ta karı kız konusunda birşey yapamıyor olmalıdır, bunlar yaşları ve ekonomik durumları gereği mankenlerle düşüp kalkmak isteyen, her hafta farklı bir kızla yatmayı isteyen tipler ve bunu Sivas'ta yapamazlar, ama istanbul'da veya bu tarz büyük şehirlerde bunu yapabiliyorlar.
Bu tip işlerde gözü olanın bize hayrı zaten dokunmaz diyebiliriz, doğru, ancak ortada bir realite var, karı kız peşinde koşmayan futbolcu yok denecek kadar az ve onlarda bizim gibi şehirlerde oynuyorlar. Enaramo Sivas yerine başka bir şehirde oynamak istiyordu, bunun tek sebebi bahsettiğim gece hayatıdır, gece hayatı da eşittir karı kız, yoksa Sivas'ın birkaç meyhanesine gidip 2 bira içmek tarzı bir gece hayatı değil.
Sivas'ı beğenmeyen birisini duyduğumda her ne kadar hoşnut olmasam da yabancıların hayatlarını iyi bilen birisi olarak onları anlayışla karşılayabiliyorum. Ernst çok iyi bir oyuncu, neden Kasımpaşa'da oynuyor, çünkü istanbul'dan ayrılmak istemiyor, sene başında almaya çalıştığımız Bienvenu neden Sivas'a gelmedi, çünkü maalesef Sivas yerine gece hayatı olan bir şehir istedi.
Gece hayatı çoğumuza saçma gelebilir, çünkü biz öyle büyümedik ancak kabul etmek istemesek de yabancı oyuncuların bu tarz talepleri var.
Ben tekrar ediyorum bu konular ancak daha fazla para teklif ederek aşılabilir, yoksa yabancı oyuncuya şehrimizin tarih şehri olduğunu haykırıp kızsak da umurlarında olmaz. İnkar edilemez bu gerçek karşısında duygusal olmak yerine kesenin ağzını açmamız gerekiyor, burada da yönetime iş düşüyor.

yigidolar06
07.03.2013, 12:34
Ben işim gereği 50'ye yakın ülkeye sık sık gidiyorum
Orhan hoca gibi konuşmuşsun başka kulupler yabancı futbolcularda başarılı olurken size verilen yetkileri iyi kullanamamışsınız 50 ülkede bol bol boşa gezmişsin hoca birde buralarda aklın sıra Rıza hocayı savunuyorsun. (tahminimde yanılmam Rıza Çalımbayın yardımcı hocalarından orhan hoca olduğunu anladım)

aydınn
07.03.2013, 12:38
Bu takım iki sezon şampiyonluğa oynamadımı , o zaman çok mu derin kadro vardı yoksa benmi yanlış hatırlıyorum . Şehrimiz o zaman sosyal açıdan daha mı gelişmişti de şimdi geriledi .

SIVAS58FOREVER
07.03.2013, 12:52
Ben işim gereği 50'ye yakın ülkeye sık sık gidiyorum
Orhan hoca gibi konuşmuşsun başka kulupler yabancı futbolcularda başarılı olurken size verilen yetkileri iyi kullanamamışsınız 50 ülkede bol bol boşa gezmişsin hoca birde buralarda aklın sıra Rıza hocayı savunuyorsun. (tahminimde yanılmam Rıza Çalımbayın yardımcı hocalarından orhan hoca olduğunu anladım)

:D sen fal da bakıyor musun? :) yani müneccimliğe meraklı gibisin :)

SenSetik
07.03.2013, 13:19
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar. Sivas bizler için çok güzel ve yaşanası bir şehir çünkü bizi buraya bağlayan duygusal bağlarımız var, bir Erzurum da, bir Van da yaşanası şehirlerden, ancak biz neden gidip orada yaşamıyoruz, çünkü bizim bağlarımız Sivas'ta ve biz Sivas'ta mutlu oluyoruz. Elin yabancı futbolcusunu da anlayışlı karşılayabilmek için ilk önce Sivas'tan çıkıp farklı ülkeleri, farklı şehirleri ve farklı kültürleri görmeliyiz.



hocam anlaşamadığımız şey şu; buraya gelecek futbolcu burada 3-5 yıl kalacak futbolunu oynayıp gidecek...burada bir ömür geçirmeyecek ve parasıyla kalacak burada...birkaç alışveriş merkezini ve kalabalığı bir kenara koyarsan, elazığ, kayseri, malatya gibi şehirlerin sivastan fazlası yok...hatta trabzon şehri bile bir işe yaramayan sahili dışında Sivastan çok farklı bir kültür yapısına sahip değil...hamsiyle pek arası yoksa oradada şartlar aynı hemen hemen :) o yüzden ben hocaya hak vermiyorum bu konuda...demekki siz profosyonellik seviyesi düşük kişilerle temas içerisindesiniz diyorum...bu durumda hocanın yapacağı tek şey sezon sonu bırakmak...

bu arada bir anlamadığımda yönetimin ve başkanımızın tutumları...bunca antipati ve sevilmemeye rağmen rıza hocada diretmenin anlamı nedir? ne diye sözleşme uzatılır...istemiyor kardeşim taraftar bu adamıı...neyin ısrarıdır bu?? hocalara kıranmı girdi memlekette...adammı kalmadı??? bırakın gitsin avrupayamı gidiyor, çok sevdiği 8taşamı nereye gidiyorsa gitsin...bu nedir arkadaş her röportajda aynı şey...

SIVAS58FOREVER
07.03.2013, 13:26
hocam anlaşamadığımız şey şu; buraya gelecek futbolcu burada 3-5 yıl kalacak futbolunu oynayıp gidecek...burada bir ömür geçirmeyecek ve parasıyla kalacak burada...birkaç alışveriş merkezini ve kalabalığı bir kenara koyarsan, elazığ, kayseri, malatya gibi şehirlerin sivastan fazlası yok...hatta trabzon şehri bile bir işe yaramayan sahili dışında Sivastan çok farklı bir kültür yapısına sahip değil...hamsiyle pek arası yoksa oradada şartlar aynı hemen hemen :) o yüzden ben hocaya hak vermiyorum bu konuda...demekki siz profosyonellik seviyesi düşük kişilerle temas içerisindesiniz diyorum...bu durumda hocanın yapacağı tek şey sezon sonu bırakmak...

bu arada bir anlamadığımda yönetimin ve başkanımızın tutumları...bunca antipati ve sevilmemeye rağmen rıza hocada diretmenin anlamı nedir? ne diye sözleşme uzatılır...istemiyor kardeşim taraftar bu adamıı...neyin ısrarıdır bu?? hocalara kıranmı girdi memlekette...adammı kalmadı??? bırakın gitsin avrupayamı gidiyor, çok sevdiği 8taşamı nereye gidiyorsa gitsin...bu nedir arkadaş her röportajda aynı şey...

Kardeş, rabzon dediğin memlekette natasha kaynıyor, senin anlamadığın konuyu ben söylüyorum, bu oyuncular karı kız peşinde, bu etik olmayan bir durum olabilir ama realite, istanbul da bazıları objektiflere de yakalanıyor, ama çoğu sessiz sedasız yapıyor bu işleri, ben de diyorum ki yönetim bunlara kesenin ağzını açacak ve adam daha fazla para uğruna kabul edecek.

Ayrıca Rıza Hoca'yı herkes çok seviyor, SivasSpor'a gelmiş geçmiş en iyi hoca, taraftar da bağrına basıyor, bu stadda görüyoruz, sadece bu sitede bir kaç kişinin sevmediği gerçek, onları da anlayışla karşılıyorum.

Rıza Hoca'da elbet birgün Sivas'tan ayrılacak, o zaman çok arayacağız, haksız yere eleştirilerimizden dolayı çok pişman olacağız. Hocalar gelir gider SivasSpor baki kalır, bu takıma hizmet eden herkes başımızın üstündedir. Rıza Hoca da öyle

SenSetik
07.03.2013, 13:27
çünkü sözde bazı site yöneticileri Rıza Hoca'ya düşmanlık besliyorlar ve burada bu takımın hocasına hakaret eden birkaç terbiyezsize göz yumma gafletine düşüyorlar.

hocam gaflet "vurdumduymazlık" demektir...buradaki yöneticiler zaman ayırıp, lütfedip, emek harcayıp bir hizmetin parçası olmaya çalışıyor...bunuda karşılıksız yapıyor....Sivassporun sahibi Sivassporlulardır...unutmayın ki başkan dahil herkes gidebilir, takım 3. lige bile düşebilir...biz yine burada olacağız...sizde...siz nasılki Rıza'nın kalmasını takımın geleceği açısından istiyor ve umutla bakıyorsanız, bende tam tersinin Sivasporumuz açısından daha doğru olacağına inanıyorum...sonuçta bizler takımımız adına en iyisini isterken farklı düşünüyoruz...bu yüzden ben fikirlerimizi beyan edelim ama birbirimizede suçlamalarda bulunmayalım derim...

SIVAS58FOREVER
07.03.2013, 13:38
hocam gaflet "vurdumduymazlık" demektir...buradaki yöneticiler zaman ayırıp, lütfedip, emek harcayıp bir hizmetin parçası olmaya çalışıyor...bunuda karşılıksız yapıyor....Sivassporun sahibi Sivassporlulardır...unutmayın ki başkan dahil herkes gidebilir, takım 3. lige bile düşebilir...biz yine burada olacağız...sizde...siz nasılki Rıza'nın kalmasını takımın geleceği açısından istiyor ve umutla bakıyorsanız, bende tam tersinin Sivasporumuz açısından daha doğru olacağına inanıyorum...sonuçta bizler takımımız adına en iyisini isterken farklı düşünüyoruz...bu yüzden ben fikirlerimizi beyan edelim ama birbirimizede suçlamalarda bulunmayalım derim...

Bir insanı istemiyor olabilirsiniz, bu da çok doğal ama bu ona yapılan hakaretlere göz yummanız anlamına mı geliyor? Biz Sivas'lıyız, mert insanlarız, cevap hakkı yok diye bir insan acmasızca eleştirilirken ses çıkartılmıyor ancak en azından hakaret edenlere göz yummamanız gerekiyor, burada ben bu işe çıkıyorum diye bazıları sen Rıza Hoca'nın kendisisin yada yardımcısısın yada avukatısın vs. dediler. Eğer bben gerçekten avukatı olmuş olsaydım burada hakaret edenleri ip numaraları vasıtasıyla savcılığa suç duyusunda bulunurdum, nitekim sosyal medya aracılığıyla hakaret edenlere nasıl tahkikat yapıldığını hepimiz görüyoruz.

Bu nedenle ben eleştiriye karşı değilim, ancak hakarete karşıyım, siz de eğer siye yöneticisi sıfatı taşıyorsanız objektif davranmalısınız, Rıza Hocayı istemiyor olduğunuz halde ona hakaret edene göz yummamanız gerekiyor

bahbaba58
07.03.2013, 13:41
Rıza hocayı ilk defa bu kadar güler yüzlü gördüm ozaman her gün kangal çiftliğine götürmek lazım gülmesi için ;);)

Abdullah DuMaN
07.03.2013, 13:43
Bizler taraftar olarak bu takımı yönetenleri her zaman baş tacı yaptık ancak herzaman söyledim Rıza hoca taraftara hiçbir zaman jest yapmadı şehrimizin takımını yönetiyor doğru ama göz göre göre bazı futbolcuların yanlışlarını görmezden gelmesini taraftarda görmezden gelemez hoca oyun anlayışını değiştirmediği sürece taraftardan eleştiri alır biz başka memleketlerin taraftarı gibi ağır söz yada hareketlerde bulunamayız herhalde bu nedenle kimse kaale almıyor taraftarı. Son zamanlarda dikkat ediyorum orta yorumlar hariç ya hocaya sallamaya yada hocayı kayırmaya girenler var Rıza hoca hakkında haber olsada onu korusam, konu açılsada hocaya hakaret etsem gibi

Abdullah DuMaN
07.03.2013, 13:45
Bir insanı istemiyor olabilirsiniz, bu da çok doğal ama bu ona yapılan hakaretlere göz yummanız anlamına mı geliyor? Biz Sivas'lıyız, mert insanlarız, cevap hakkı yok diye bir insan acmasızca eleştirilirken ses çıkartılmıyor ancak en azından hakaret edenlere göz yummamanız gerekiyor, burada ben bu işe çıkıyorum diye bazıları sen Rıza Hoca'nın kendisisin yada yardımcısısın yada avukatısın vs. dediler. Eğer bben gerçekten avukatı olmuş olsaydım burada hakaret edenleri ip numaraları vasıtasıyla savcılığa suç duyusunda bulunurdum, nitekim sosyal medya aracılığıyla hakaret edenlere nasıl tahkikat yapıldığını hepimiz görüyoruz.

Bu nedenle ben eleştiriye karşı değilim, ancak hakarete karşıyım, siz de eğer siye yöneticisi sıfatı taşıyorsanız objektif davranmalısınız, Rıza Hocayı istemiyor olduğunuz halde ona hakaret edene göz yummamanız gerekiyor

isteyip istememek gibi birşey söz konusu değil biz eleştirilere ses çıkartmıyoruz ama hakaret söz konusu olamaz görüldüğü anda kaldırılır. Anlamıyorum hocayla kan bağınmı var kardeşi bu kadar savunmazdı herhalde sence Rıza hocanın yaptığı herşey doğrumu bir taraftar olarak söyle tabi öyleysen

SenSetik
07.03.2013, 13:56
Bir insanı istemiyor olabilirsiniz, bu da çok doğal ama bu ona yapılan hakaretlere göz yummanız anlamına mı geliyor? Biz Sivas'lıyız, mert insanlarız, cevap hakkı yok diye bir insan acmasızca eleştirilirken ses çıkartılmıyor ancak en azından hakaret edenlere göz yummamanız gerekiyor, burada ben bu işe çıkıyorum diye bazıları sen Rıza Hoca'nın kendisisin yada yardımcısısın yada avukatısın vs. dediler. Eğer bben gerçekten avukatı olmuş olsaydım burada hakaret edenleri ip numaraları vasıtasıyla savcılığa suç duyusunda bulunurdum, nitekim sosyal medya aracılığıyla hakaret edenlere nasıl tahkikat yapıldığını hepimiz görüyoruz.

Bu nedenle ben eleştiriye karşı değilim, ancak hakarete karşıyım, siz de eğer siye yöneticisi sıfatı taşıyorsanız objektif davranmalısınız, Rıza Hocayı istemiyor olduğunuz halde ona hakaret edene göz yummamanız gerekiyor


insanlık hali...o anda yönetici görmemiş olabilir...böyle şeylere bu sitede hiçbir zaman müsade edilmedi...ama isteyen istediği şekilde seviyeyi kaybetmediği sürecede eleştiri yapabilir...neyse polemiğe girmek değil maksadım...iyi forumlar dilerim...

SIVAS58FOREVER
07.03.2013, 14:05
isteyip istememek gibi birşey söz konusu değil biz eleştirilere ses çıkartmıyoruz ama hakaret söz konusu olamaz görüldüğü anda kaldırılır. Anlamıyorum hocayla kan bağınmı var kardeşi bu kadar savunmazdı herhalde sence Rıza hocanın yaptığı herşey doğrumu bir taraftar olarak söyle tabi öyleysen

Yazılarımı okursan hocanın herşeyinin doğru olduğunu söylemediğimi görürsün, oyuncu değişikliklerinde faklı bir alternatif olabilirdi tarzında belirtiyorum, bence eleştirmek böyle olur. Ama defol git, çek git, terbiyezsiz tarzında yazılanlar bence yorum değil, hakarettir ve bence müsaade edilmemelidir, çünkü herhangi bir maç analizi içermiyor, herhangi bir tespit yok, bir kaç cümleyle hakaret var, bu kör dövüşünden farksız birşey, tanıdığım birçok insan da bu siteye çok seviyesiz var diye yorum yazmıyor, ben dikkat edilirse hocayı istemeyenlerin dikkatini çektim, çünkü bu sitede bir habere ilk birkaç yorum nasıl başlarsa gerisi de aynı şekilde gidiyor, yani yazarların çoğu farklı birşey yazarım da eleştiri alırım endişesiyle birşey yazamıyor, ben bunu değiştirdim ama benim Rıza Hoca'yı böyle saygı çerçevesinde savunuyor olmam da bu siteye renk katar.
Ama maalesef büyük bir çoğunluk istiyor ki herkes kendileri gibi düşünsün, aksi görüş bildirene tahammül edemiyorlar, benimle aynı düşünen birçok kişi ise sırf bu hakaret edenlerle muhatap olmamak adına görüş bildirmiyorlar, siz de sanıyorsunuz ki taraftarın büyük çoğunluğu hocayı istemiyor yada öyle lanse etmeye çalışıyor.
Örnek verecek olursak diyorlar ki Rıza Hoca Gorsiçki nin yerine Hayrettin i oyuna aldı, bu nasıl hocalık vs. Maçı izlemeyip bu siteyi takip edenlerde sanıyor ki Hayrettin Grosiçki nin mevkisinde oynamaya çalışmış vs. Ben de bu tip haksız eleştiriler karşısında gerekli açıklamayı yapıyorum, kimisi de diyor ki hoca tahminlerine göre bilmem kaç para alıyormuş da bilmem hangi takımla bunu kıyaslıyor, sonrasında yazanlar da hocanın o kadar para aldığını sanıyorlar, ben bu gibi gerçek bilgiye dayanmayan yazılara karşı cevap yazıyorum, özellikle de maçı izlemedim diye başlayıp sırf hocaya düşmanlık olsun diye hocayı eleştirenlere karşı çıkıyorum.
Bu yarın hocaya değil bir başkasına yapılırsa aynı tavırlarıma devam ederim, çünkü biz Sivas'lıyız, Sivas'lı olmak kolay değildir, biz Aslan'ı kediye boğdurmayız, hiç tanımadığımız bir insanın sokakta kendinden kalabalık kişilerce dayak yediğini görsek gidip dayak yiyenle bir olur onu savunuruz, bizim böyle bir yapımız varken gerçek bilgilere dayanmadan yapılan haksız eleştiriler karşısında sessiz kalmamız beklenemez.

Serdar63972
07.03.2013, 14:08
Birileride çıkıp, kardeşim taktik analizin bilmem neyin başına çalınsın. Aha aldığımız puan bu deyince zorunuza giden şey ne?

DoomsDay58
07.03.2013, 14:10
Rıza hoca bile kendi memleketinin takımını çalıştırdığı halde "Buranın Alex Ferguson'u olmak istemiyorum" demiyorsa biz istikrarı biraz zor yakalarız

yigidolar06
07.03.2013, 14:12
Alıntı:
yigidolar06 Nickli Üyeden Alıntı
Ben işim gereği 50'ye yakın ülkeye sık sık gidiyorum
Orhan hoca gibi konuşmuşsun başka kulupler yabancı futbolcularda başarılı olurken size verilen yetkileri iyi kullanamamışsınız 50 ülkede bol bol boşa gezmişsin hoca birde buralarda aklın sıra Rıza hocayı savunuyorsun. (tahminimde yanılmam Rıza Çalımbayın yardımcı hocalarından orhan hoca olduğunu anladım)
sen fal da bakıyor musun? yani müneccimliğe meraklı gibisin
Baktığım fallar çıkıyor Rıza hocaya söyle kendinede Sivasada zarar veriyor

nunni5858
07.03.2013, 14:13
hocam her konuşman bana anlamsız,kendini öven,hep bahane arayan,çelişkili söylemlerle dolu sözlük grubu gibi geliyor.mesut bakkal geldiğindede zor durumdaydık ama ağzından lig de bıraktım diye bişey duymadık.hocam birde ilk geldiğin sezon 1 yada 2 galibiyetimiz vardı.hep beraberliklerle götürdük.tam hatırlamıyorum ama ankara spor,ankara gücü ,diyarbakır ve birkaç takımım sorunları vardı sanki.2.sezon playoff hedef olamaz playoffa katılıp avrupaya gitmek hedef olur ancak.birde hep oyuncu gelmiyor diyorsunya diger kulüplerdeki futbolcuları görüyoruz.sivasın yanında kasaba olabilecek kulüplerde çokiyi futbolcular var hayranlıkla izlediğimiz maçlarına şahit oluyoruz...bırak hocam artık bu konuşmaları...işinize bakın....

Abdullah DuMaN
07.03.2013, 14:17
biz haksız eleştirilere sessiz kalmadık hiçbir zaman mini chat te ancak böyle birşey olabilir ordada kalıcı değil zaten siz üyeler böyle yorumlar yapıyor diye yöneticiler hocayı sevmiyor, istemiyor, göz yumuyor derseniz hadsizlik etmiş olursunuz bizim her eleştiriye cevabımız "Eleştirilerinize saygımız var ancak dozunu kaçırmamak şartı ile" bu herkes için geçerli

58megayigido
07.03.2013, 14:19
Bulent uygun zamaninda alt yapimi vardi suan ogunlerden daha iyiyiz am diyorsun ki riza hoca sampiyon olmak icin alt yapiya ihtyac var adam gibi benimde hatalarim oldu desene hep bjk yi dusunmekten takima kendimi veremedim desne gercekleri kobnus hocaa

Çılgın Türk
07.03.2013, 14:26
Bu saatten sonra Riza hocayi konusmak gereksiz.
Simdi cekip gitse ve takim düsse o zaman hoca kacti takim düstü denilecek.O yüzden eger ayilik olacaksa bu sezon sonu olur diye tahmin ediyorum.
Muhtemelen Kasimpasa'nin basina gececektir cünkü Kasimpasa'li yöneticiler eski Bjk'lilar takimlarinin basinda Bjk'li hoca istiyorlar. Eger medyada yazilan cizilenler dogru ise o koltuk icin bir baska ada E. Saglam..

gold58
07.03.2013, 14:50
****************

Editörün Notu : Yorumlarınız Büyük Harfle yazıldığından silinmiştir.

SIVAS58FOREVER
07.03.2013, 15:34
Baktığım fallar çıkıyor Rıza hocaya söyle kendinede Sivasada zarar veriyor

Sen kaç yaşındasın hemşerim, benim Rıza hocayla bir bağım yok, şuna eminim hoca bu siteden haberi dahi yoktur, o stadi dolduran onbinleri ciddiye alıyordur, burda maca dahi gitmeyen, maçı tv den dahi izlemeyenlerle hoca niye ilgilensin? Taraftar stadyumda olur klavye başında değil

yigidolar06
07.03.2013, 16:00
Alıntı:
yigidolar06 Nickli Üyeden Alıntı
Ben işim gereği 50'ye yakın ülkeye sık sık gidiyorum
Orhan hoca gibi konuşmuşsun başka kulupler yabancı futbolcularda başarılı olurken size verilen yetkileri iyi kullanamamışsınız 50 ülkede bol bol boşa gezmişsin hoca birde buralarda aklın sıra Rıza hocayı savunuyorsun. (tahminimde yanılmam Rıza Çalımbayın yardımcı hocalarından orhan hoca olduğunu anladım)
sen fal da bakıyor musun? yani müneccimliğe meraklı gibisin
Baktığım fallar çıkıyor Rıza hocaya söyle kendinede Sivasada zarar veriyor

Sen kaç yaşındasın hemşerim, benim Rıza hocayla bir bağım yok, şuna eminim hoca bu siteden haberi dahi yoktur, o stadi dolduran onbinleri ciddiye alıyordur, burda maca dahi gitmeyen, maçı tv den dahi izlemeyenlerle hoca niye ilgilensin? Taraftar stadyumda olur klavye başında değil

58 doğumluyum 1967 den beride Sivassporluyum demişsinya işim gereği 50 ye yakın ülkeye sık sık giden tek bir insan var Sivasta oda Rıza Çalımbayın yardımcı hocalarından olan Orhan hoca birde burda yazılanlara cevap vermenden anlaşılıyor Rıza hocayla muhabbetini allah daim etsin. Trabzonlu olarakta trabzonlulara hakaret etme

SIVAS58FOREVER
07.03.2013, 16:07
Sen kaç yaşındasın hemşerim, benim Rıza hocayla bir bağım yok, şuna eminim hoca bu siteden haberi dahi yoktur, o stadi dolduran onbinleri ciddiye alıyordur, burda maca dahi gitmeyen, maçı tv den dahi izlemeyenlerle hoca niye ilgilensin? Taraftar stadyumda olur klavye başında değil

58 doğumluyum 1967 den beride Sivassporluyum demişsinya işim gereği 50 ye yakın ülkeye sık sık giden tek bir insan var Sivasta oda Rıza Çalımbayın yardımcı hocalarından olan Orhan hoca birde burda yazılanlara cevap vermenden anlaşılıyor Rıza hocayla muhabbetini allah daim etsin. Trabzonlu olarakta trabzonlulara hakaret etme

Ben istanbul dayim, ama bir ayağım Sivas'ta, mesela bu haftasonu gene oradayım, ben Orhan hoca ismini de ilk senden duydum, yani tebrik ederim iyi taraftarsin, ama ben sade bir taraftarım. Sen Orhan hocayı taniyorsan bi sorsana bu siteden haberleri varmi? Bence yoktur

tekdoktirin
07.03.2013, 16:26
tabi ki abi anadolu nun beyni bura sıvas ve sıvaslı olmak çok ama çok farklı özel seni sevi yoruz abi ,, ALLAHIM BENİ İYİ Kİ SIVASLI YARATMIŞ ÇOK ŞÜKÜR,, ALLAHIM SANA,,,

forbyy
07.03.2013, 16:33
hayalleri,hedefleri varmışmış hayallerine burada ulaşması imkansızmış avrupaya gitmrk istiyormuş 8taşmış şu röportajdan sonra hangi futbolcuyu motive edip hangi taraftardan destek isteyeceksin?yönetimin vakit geçirmeden yollarını ayırması lazım sivastan umudunu kesmiş rıza çalımbayla ama nerde o bizim yönetimde o yürek!

58musab58
07.03.2013, 18:03
Senin Beşiktaşınında
Fernandesinin de
Kapıdan dönmenin de

yeter artık be yeter yeter :mad::mad::mad::mad::mad:

Abdullah DuMaN
07.03.2013, 18:21
Ben Rıza hoca ıstıfa etsın demıyorum ama oyun anlayısını degıstırsın maca her hafta etkısız olan futbolculardan vazgec artık nedır bunların torpılı anlamıyorum bu adamlar takıma zarar verıyor ve sende göz yumuyorsun faydalı olacak olanın önünü kesiyorsun

tekdoktirin
07.03.2013, 18:32
anadolunun dik durup düzyürüyen şehri ve takımı sıvas spor can sın can ömrümün sonunakadar eyilerek yaşamaktansa bir gün yaşar şerefli yaşarım

yigidolar06
07.03.2013, 18:56
Alıntı:
yigidolar06 Nickli Üyeden Alıntı
Sen kaç yaşındasın hemşerim, benim Rıza hocayla bir bağım yok, şuna eminim hoca bu siteden haberi dahi yoktur, o stadi dolduran onbinleri ciddiye alıyordur, burda maca dahi gitmeyen, maçı tv den dahi izlemeyenlerle hoca niye ilgilensin? Taraftar stadyumda olur klavye başında değil

58 doğumluyum 1967 den beride Sivassporluyum demişsinya işim gereği 50 ye yakın ülkeye sık sık giden tek bir insan var Sivasta oda Rıza Çalımbayın yardımcı hocalarından olan Orhan hoca birde burda yazılanlara cevap vermenden anlaşılıyor Rıza hocayla muhabbetini allah daim etsin. Trabzonlu olarakta trabzonlulara hakaret etme
Ben istanbul dayim, ama bir ayağım Sivas'ta, mesela bu haftasonu gene oradayım, ben Orhan hoca ismini de ilk senden duydum, yani tebrik ederim iyi taraftarsin, ama ben sade bir taraftarım. Sen Orhan hocayı taniyorsan bi sorsana bu siteden haberleri varmi? Bence yoktur
Bu siteyi çok iyi takıp ediyorsunuz. Bu sitede bir yanlış olursa ilk bizler karşısında oluruz. 50 ye yakın ülkeye sık sık seyahat eden burda bir siz varsınız birde Orhan hoca ( yabancı futbolcu takıp ediyor) oda büyük ihtimalle sizsiniz çünkü Rıza hocaya toz kondurmuyorsunuz sivaslı gibi acı çekmediğinizden anlıyorum

sinan-58
07.03.2013, 19:09
kendini beşiktaşa satmaya devam et sen rıza bu takımda istemiyoruz seni şampiyonluğu oynatsan bile istemiyeceğiz git beşiktaşı çalıştır

savaş2
07.03.2013, 19:24
Ben Rıza hoca ıstıfa etsın demıyorum ama oyun anlayısını degıstırsın maca her hafta etkısız olan futbolculardan vazgec artık nedır bunların torpılı anlamıyorum bu adamlar takıma zarar verıyor ve sende göz yumuyorsun faydalı olacak olanın önünü kesiyorsun


***bir adam 7 de neyse 77 odur .rıza calımbay hic bir zaman değişmeyecektir.ne bjk sinde ne hayrttin,uğurda ne genc oyuncular hk.düşnclerinde ve mac sırasında oyucu değişikliğinde, futbol oynadığı yıllarda sağ yönde 60 m mesafade yolda
gider,geri dönerdi yaptığı tek şey buydu

holigan
07.03.2013, 20:11
Son zamanlarda öyle Sivas tasvirleri yapılıyor ki, eğer bilmesek anlatılan yer Sivas değil de Hakkari diyeceğiz. Bana kuş uçmaz kervan geçmez yerlerden, dağların başında, terk edilmiş harabe diyarlardan bahsediliyor. Sivas denilen yer kaf dağının ardında, gelen bir daha dönmüyor, giden bir daha gelmiyor! Masallarda anlatılan kötülerin, gariplerin, cinlerin, perilerin yaşadığı hayalet kent!

Şimdi küfrettirmeyin bu şeyini şey ettiğim tasvirlerinize! Tarihini bilmeyenler için kısa ve öz anlatalım: Sivas sultan şehirdir, Sivas payitahttır! Sivas Roma'nın eyalet merkezi; Bizans'ın metropolit merkezi, Danişment'lilerin başkenti, Selçuklu'ların başkenti, Moğol valilerinin Anadolu'yu yönettikleri merkez, Eretna'nın ve Kadı Burhanettin'in başkenti, Osmanlı'nın dörtyüz yıllık eyalet merkezi, Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı şehirdir! Burada kök var, burada tarih var!

Bugün her türlü ihmal edilmişliğe ve geri kalmışlığa rağmen demiryolları, karayolları ve havayolu ile bütün önemli merkezlere bağlanan ulaşımı çok rahat bir şehirdir.

CNBC-e business dergisinin 2011 yılı verileri üzerinden yaptığı şehirlerin yaşam kalitesinin sıralandığı araştırmada 81 vilayet arasında en yaşanılabilir 14. şehir Sivas olmuştur (ki ekonomik gelişmişlik sıralası elli küsürlerde olmasına rağmen).

Özetin özeti Sivas'ı karalamayı bırakın, adam gibi işinizi yapın! Varsa şehrin kalitesini artırmaya yönelik öneri ve görüşleriniz saygı ile dinleyelim, ancak eksik ve kusurların anlatılıp dökülmesinden bıktık!

Kardesim benim nede güzel anlatmissin sivasimi yakisir tabiki hatta eksik bile olmus buraya gelmek istemeyen züppelerin aksine gazi mustafa kemal samsuna cikip bugün üstünde yasadigimiz cumhuriyetin temellerine en saglam tasi yerlestirmek icin sivasin yolunu tutmus,bu cumhuriyet bu kadar kesmekese bu kadar zalimlige hainlige ve allahsizliga ragmen sarsilmadan ayakta kaliyorsa iste temeli saglam oldugu icindir.ve peygamberimiz efendimizin kilicdari abdulvahabi gazi hazretlerinin en tepesinden gözettigi kolladigi o mübarek sehir tabiki züppelerin tercihi olmaz.bunlari hangi yabanci futbolcuya anlatabilirsin güzel kardesim.sivas58frover cok güzel aciklamis yukarda cok sorumlu ve mantikli.burada yanimda sivastan gelmis 8 tane gencimiz var yaslari 30-35 civarlarinda bakin bunu ben demiyorum,diyorki cocuklar abi sivas adi gecince gözlerin doluyor bu nasil bir sevdadir sanki KABE den bahsediyoruz sasirtiyorsun bizi, senin yaninda sivasli olmaktan utanir olduk diyorlar hem vallahi hem billahi.istersen sana birer birer tel. lerini vereyim konus hepsiyle.ayin 24.de sivasa dönüyorlar.(burasi biraz özel oldu ama)Ama iste bu sadece bizim icin gecerli hatta ve hatta bu birakin yabanci oyunculari yerliler bile gelmiyor.iste hasan sas en büyük örnegi futbolu birakti yinede gelmedi. real düsünmek görüs bildirmek gerekir.iste bu seviye bir zamanlarin yerel radyo seviyesi,"sen sivasa ne dedin la" muhabbeti günlerce bitmez,hele agzindan bir kacirmaya gör. ISTE BUNUN ICINDIRKI BIZE HER YER SIVAS DEGILDIR......

infial§
07.03.2013, 20:22
Boş boş konuşuyor,meydan boş nede olsa

tekdoktiri
07.03.2013, 20:35
abi sen adamın dibisin seni sevi yoruz devam sıvaslı lar olarak istisnalar hariç önemi yok onların zatten abi

Ferhat06
07.03.2013, 20:37
***bir adam 7 de neyse 77 odur .rıza calımbay hic bir zaman değişmeyecektir.ne bjk sinde ne hayrttin,uğurda ne genc oyuncular hk.düşnclerinde ve mac sırasında oyucu değişikliğinde, futbol oynadığı yıllarda sağ yönde 60 m mesafade yolda
gider,geri dönerdi yaptığı tek şey buydu

Hocanın futbol oynadığı dönemlerini iyi bildiğin belli.Sağ kanat oyuncusu sağ yönde gider hep.:DMetin,Feyyaz ve Alinin attığı gollerde onun muz ortaları vardı bunu da hatırla.Hocanın futbolcu yetenekleri sınırlıydı lakin çalışarak çok çalışarak,azimle çok iyi yerlere gelmişti.

B.DUMANLI
07.03.2013, 21:42
Bir mağlubiyet alırsınız, o mağlubiyetten sağlam dersler çıkarırsınız, en az beş maçı kazanırsınız .Ders çıkaramıyorsanız, ne yaparsanız yapın, başarısız olursunuz. Biz Samsun’u yendik, Antalya kümede kaldı. Mehmet Hoca o kötü sezondan müthiş dersler çıkardı, bugünkü başarısını da o derslere borçludur
__________________

Yukaridaki sözler Riza hocaya ait,diyorki; biz Samsun´u yendik Antalya kümede kaldi sözü cok talihsiz bir aciklama.
Biz o vakit Samsun´u Antalya icin degil playoff´lara kalabilmek icin yenmistik....
Yani biz sizi ligde birakmistik sira sizdemi demek istiyor.
Varsin olmasin böyle üc puan bu YIGIDOYA YAKISMAZ....

Metal Gear
07.03.2013, 22:02
Bir takımın futbolcusu ve hocası,"Ben İstanbul takımlarına gitmek istiyorum" demiyorsa,o kulüp büyük kulüptür!...Bizdeyse nerede kamera görülse hemen dile getiriyoruz İstanbul'a olan sevdamızı..

poolat58
07.03.2013, 22:07
yeter artık rıza hoca yeteeeer. Ağzımı bozduracak benim illa...yahu takım kümeye doğru gidiyor sen hala bjk b..ku yiyorsun...senin daha kendi takımından haberin yok el alemin takımı yorumlamak sana mı düştü :mad::mad:

Rallim58
07.03.2013, 22:10
Hocanın futbol oynadığı dönemlerini iyi bildiğin belli.Sağ kanat oyuncusu sağ yönde gider hep.:DMetin,Feyyaz ve Alinin attığı gollerde onun muz ortaları vardı bunu da hatırla.Hocanın futbolcu yetenekleri sınırlıydı lakin çalışarak çok çalışarak,azimle çok iyi yerlere gelmişti.

Ziya Erdal'ın sol kanadı kullandığı gibi, o dönemde de Rıza hoca sağ kanadı süper kullanırdı, hakkını teslim edelim :)

gülkız
07.03.2013, 23:04
Daha öncede dediğim gibi Rıza Çalımbay uzun vadede takımı idare edecek bir teknik direktör değil..Görev aldığı diğer takımlarda olduğu gibi bahanelerin arkasına sığınmaya devam ediyor..Ama altyapı antrenörü olarak Türk futboluna hizmet etmesi onun için mutlaka daha iyi olacaktır..Serpil Hamdi Tüzün,Ekrem Karaberberoğlu gibi Türk futboluna emeği geçmiş antrenörler gibi olması daha doğru olacaktır...Ama teknik direktörlükte ısrar etmeye devam ederse hem kendine hem de Türk futboluna zulumden başka bir şey olmaz..Hani deniyor ya taraftarı dinlemiyor diye,Rıza Çalımbayın yardımcı hocasını bile dinlediğini zannetmiyorum..Çünkü birçok maçta Bülent Albayrak’ın kendisine bir şeyler anlatmaya çalıştığını,Rıza Çalımbayında ters davranarak Bülent Albayrak’ı kulubeye gönderdiğine dikkat ettim..Bülent Albayrakta suratı düşmüş şekilde kulubede otururken akabinde Sivassporunda kalesinde gollerle karşılaştığına dikkat ettim...Bunun yanı sıra Rıza Çalımbayın çalıştırdığı diğer takımları da düşünürsek oyuncuların ve takımın kendisinin önüne geçmesini istemiyor diye düşünüyorum...Yani bir zamanlar Daum’un benimsediği politikadan farksız olduğunu düşünüyorum..Yoksa niye her gittiği takımda beşiktaştan söz ediyor zannediyorsunuz ? Düşme hattında olan bir takımı kurtarıp orta sıralara çıkardıktan sonra niye tekrardan ligin dibine attığını zannediyorsunuz ? Bu yüzden Sivassporda buna çanak tutan yönetim ve başkanda eşdeğer hatalıdır..''Bakın Kayserispora,yerli hocaların bazı durumlarından dolayı yabancı teknik direktörlerle çalışmayı tercih ediyorlar.''Sivassporun üst üste 3 galibiyeti yokken,Kayserispor 6 maçtır yenilmiyor ve galibiyet serimizi devam ettirmek istiyoruz diye basına beyanat veriyorlar..Ayriyaten Hector Cuper’in mor-beyaz kravat takması,Hikmet Karamanın yeşil-beyaz atkı takması,Şenol Güneşin bordo-mavi atkı ve eldiven kullandığını düşünürsek Rıza Çalımbaya bu konuda serzenişlerin olması da tuhaf karşılanmamalıdır...Sivasspord an ziyade kendisiyle ilgili açıklamalar yapmasını da hiç şık bulmuyorum zaten..

SIVAS58FOREVER
07.03.2013, 23:06
Bir mağlubiyet alırsınız, o mağlubiyetten sağlam dersler çıkarırsınız, en az beş maçı kazanırsınız .Ders çıkaramıyorsanız, ne yaparsanız yapın, başarısız olursunuz. Biz Samsun’u yendik, Antalya kümede kaldı. Mehmet Hoca o kötü sezondan müthiş dersler çıkardı, bugünkü başarısını da o derslere borçludur
__________________

Yukaridaki sözler Riza hocaya ait,diyorki; biz Samsun´u yendik Antalya kümede kaldi sözü cok talihsiz bir aciklama.
Biz o vakit Samsun´u Antalya icin degil playoff´lara kalabilmek icin yenmistik....
Yani biz sizi ligde birakmistik sira sizdemi demek istiyor.
Varsin olmasin böyle üc puan bu YIGIDOYA YAKISMAZ....

Nasıl boyle bir bağ kurabildin hayret doğrusu, şike konusunda bu ligde en son isim Rıza hocadir, takımımızın da lekelenmeye çalışıldığı şike davasında bile Rıza hocanın adı geçmedi, sen kendi hayal dunyanda birşeyler kurgulamışsin

SIVAS58FOREVER
07.03.2013, 23:18
Daha öncede dediğim gibi Rıza Çalımbay uzun vadede takımı idare edecek bir teknik direktör değil..Görev aldığı diğer takımlarda olduğu gibi bahanelerin arkasına sığınmaya devam ediyor..Ama altyapı antrenörü olarak Türk futboluna hizmet etmesi onun için mutlaka daha iyi olacaktır..Serpil Hamdi Tüzün,Ekrem Karaberberoğlu gibi Türk futboluna emeği geçmiş antrenörler gibi olması daha doğru olacaktır...Ama teknik direktörlükte ısrar etmeye devam ederse hem kendine hem de Türk futboluna zulumden başka bir şey olmaz..Hani deniyor ya taraftarı dinlemiyor diye,Rıza Çalımbayın yardımcı hocasını bile dinlediğini zannetmiyorum..Çünkü birçok maçta Bülent Albayrak’ın kendisine bir şeyler anlatmaya çalıştığını,Rıza Çalımbayında ters davranarak Bülent Albayrak’ı kulubeye gönderdiğine dikkat ettim..Bülent Albayrakta suratı düşmüş şekilde kulubede otururken akabinde Sivassporunda kalesinde gollerle karşılaştığına dikkat ettim...Bunun yanı sıra Rıza Çalımbayın çalıştırdığı diğer takımları da düşünürsek oyuncuların ve takımın kendisinin önüne geçmesini istemiyor diye düşünüyorum...Yani bir zamanlar Daum’un benimsediği politikadan farksız olduğunu düşünüyorum..Yoksa niye her gittiği takımda beşiktaştan söz ediyor zannediyorsunuz ? Düşme hattında olan bir takımı kurtarıp orta sıralara çıkardıktan sonra niye tekrardan ligin dibine attığını zannediyorsunuz ? Bu yüzden Sivassporda buna çanak tutan yönetim ve başkanda eşdeğer hatalıdır..Bakın Kayserispora,yabancı teknik direktörlerle çalışmaya itina gösteriyorlar..Sivassporun üst üste 3 galibiyeti yokken,Kayserispor 6 maçtır yenilmiyor ve galibiyet serimizi devam ettirmek istiyoruz diye basına beyanat veriyorlar..Ayriyaten Hector Cuper’in mor-beyaz kravat takması,Hikmet Karamanın yeşil-beyaz atkı takması,Şenol Güneşin bordo-mavi atkı ve eldiven kullandığını düşünürsek Rıza Çalımbaya bu konuda serzenişlerin olması da tuhaf karşılanmamalıdır...Sivasspord an ziyade kendisiyle ilgili açıklamalar yapmasını da hiç şık bulmuyorum zaten..

Rıza hoca taraftarı dinlemiyor diyorsun, sence teknik adam kendi sistemini mi uygulamalı yoksa taraftarı mi dinlemeli? Taraftarı dinliyorsa zaten orada sistem de yoktur, sistemi olan bir yerde sisteme göre hareket edilir, dışarıdan müdahalelere göre değil, ayrıca hangi taraftarı dinlemesi lazım? Kale arkasindakileri mi maraton eskileri mi yada yedek kulübesinin arkasındaki taraftarları mi dinlemesi lazım? Malum her bir taraftar kendi çapında teknik direktör ve hepsi farklı farklı düşünebiliyor, bu gibi durumda stadda oylama mi yapmalı? Falanca oyuncuyu oyuna almak istiyorum evet diyenler el kaldırsın mi diyecek tribünlere? Profesyonel bir teknik direktör maç öncesi gerekli analizlerini yapar, kadrosunu oluşturur, muhtemel skorlar karşısında değişikliklerini planlar ve o şekilde hareket eder, bu planlarını dışarıdan birileri istiyor diye degistiriyorsa zaten o profesyonel değildir.

Ayrıca hocanın istediği Hamdallah alınmış olsaydı sayısız g pozisyonuna girmeyi başaran takimimiz gol yollarındaki problemi de çözmüş olurdu ve su an belki üst üste galibiyetler alıyor olacaktık, hoca devre arasi problemi de çözümünü de söyledi ama yönetim çözmedi

SIVAS58FOREVER
07.03.2013, 23:26
Bu siteyi çok iyi takıp ediyorsunuz. Bu sitede bir yanlış olursa ilk bizler karşısında oluruz. 50 ye yakın ülkeye sık sık seyahat eden burda bir siz varsınız birde Orhan hoca ( yabancı futbolcu takıp ediyor) oda büyük ihtimalle sizsiniz çünkü Rıza hocaya toz kondurmuyorsunuz sivaslı gibi acı çekmediğinizden anlıyorum

Ben Orhan hocayı tanımam, Rıza hocayı da tanımam, ben ihracatciyim, yani sandığın gibi futbol sektöründen değilim, SivasSpor yenilince cok üzülüyorum ama yenilginin faturasını haketmeyen kişilere kesmiyorum, yani işini iyi yapan ile yapmayani ayırt ediyorum

gülkız
07.03.2013, 23:47
Rıza hoca taraftarı dinlemiyor diyorsun, sence teknik adam kendi sistemini mi uygulamalı yoksa taraftarı mi dinlemeli? Taraftarı dinliyorsa zaten orada sistem de yoktur, sistemi olan bir yerde sisteme göre hareket edilir, dışarıdan müdahalelere göre değil, ayrıca hangi taraftarı dinlemesi lazım? Kale arkasindakileri mi maraton eskileri mi yada yedek kulübesinin arkasındaki taraftarları mi dinlemesi lazım? Malum her bir taraftar kendi çapında teknik direktör ve hepsi farklı farklı düşünebiliyor, bu gibi durumda stadda oylama mi yapmalı? Falanca oyuncuyu oyuna almak istiyorum evet diyenler el kaldırsın mi diyecek tribünlere? Profesyonel bir teknik direktör maç öncesi gerekli analizlerini yapar, kadrosunu oluşturur, muhtemel skorlar karşısında değişikliklerini planlar ve o şekilde hareket eder, bu planlarını dışarıdan birileri istiyor diye degistiriyorsa zaten o profesyonel değildir.

Ayrıca hocanın istediği Hamdallah alınmış olsaydı sayısız g pozisyonuna girmeyi başaran takimimiz gol yollarındaki problemi de çözmüş olurdu ve su an belki üst üste galibiyetler alıyor olacaktık, hoca devre arasi problemi de çözümünü de söyledi ama yönetim çözmedi

Yarın Rıza Çalımbay olmayacaktır ama taraftar yine olacaktır,yarın Mecnun Otyakmaz da olmayacaktır ama taraftar yine olacaktır..Çünkü bir takımı ayakta tutan taraftardır.. O yüzden taraftarın dinlenmesi sistemin olmadığı anlamına gelmez…Zaten kafalarına estikleri gibi davrandıklarından takımın halinden anlaşıldığı gibi sistemin ve düzenin olmadığı aşikar..Taraftarın olduğu her platform,basın,medya,internet, restorant,cafe,bilardo salonu,stadyum yani bilumum her yer neresi varsa göz önüne alınmak zorundadır..Bir teknik direktör hem kendi sistemi ile hem de taraftarın görüşünü hemde rakibini baz alarak düşünmek zorundadır..Asıl profesyonellik budur...Ayrıca bir takım sadece bir oyuncunun üzerine kurulu olamaz...Bu süper lige yeni çıkmış takımların yapacağı taktiktir..Ayriyaten oyuncunun bonservisi çok pahalı ise ve teknik direktör transfer edilen oyuncuyu başka bir takıma lobi faaliyetleri için kullanıyorsa işte o zaman yönetime hak vermemek mümkün değil..

SIVAS58FOREVER
07.03.2013, 23:57
Yarın Rıza Çalımbay olmayacaktır ama taraftar yine olacaktır,yarın Mecnun Otyakmaz da olmayacaktır ama taraftar yine olacaktır..Çünkü bir takımı ayakta tutan taraftardır.. O yüzden taraftarın dinlenmesi sistemin olmadığı anlamına gelmez…Zaten kafalarına estikleri gibi davrandıklarından takımın halinden anlaşıldığı gibi sistemin ve düzenin olmadığı aşikar..Taraftarın olduğu her platform,basın,medya,internet, restorant,cafe,bilardo salonu,stadyum yani bilumum her yer neresi varsa göz önüne alınmak zorundadır..Bir teknik direktör hem kendi sistemi ile hem de taraftarın görüşünü hemde rakibini baz alarak düşünmek zorundadır..Asıl profesyonellik budur...Ayrıca bir takım sadece bir oyuncunun üzerine kurulu olamaz...Bu süper lige yeni çıkmış takımların yapacağı taktiktir..Ayriyaten oyuncunun bonservisi çok pahalı ise ve teknik direktör transfer edilen oyuncuyu başka bir takıma lobi faaliyetleri için kullanıyorsa işte o zaman yönetime hak vermemek mümkün değil..

Taraftara önem vermek ayrı birşey, ancak oyun içerisindeki sistemi taraftarın taleplerine göre revize etmek ayrı birşeydir ve uygulabilirligi imkansız gibidir, mesela biz farklı düşünüyoruz ama ikimiz de taraftariz, hoca bana mi kulak vermeli sana mi? Yoksa Ali ye mi Mehmet e mi? Hangi taraftarı dinlemeli? Stada gidiyorsanız duyuyorsundur her kafadan farklı ses çıkıyor, hoca hangisini dinlesin? Ayrıca dinleyeceği o taraftar oyuncuların performansını, psikolojik durumunu, sakatlık durumunu biliyor mu? Rakibin hangi sistemle oynadığını biliyormu? Takımı taraftarın isteğine göre yöneten bir hoca var mıdır? Varsa o hoca mıdır yoksa ipleri taraftarın elinde olan kukla mı?
Herkesin işi farklıdır, oyuncu oyununu oynayacak, teknik direktör sistemini belirleyip takımı yönetecek, taraftar da elindeki çekirdeği cebine koyup takımı destekleyecek

punisher58
08.03.2013, 00:05
Uzun vadede yine Beşiktaş’a döner misin?
“Dönerim, sezon başı zaten dönüyordum, ufak bir aksilik oldu, olmadı.
Aksilik...

daha iki hafta önce nail abinin programında rıza bey beşiktaştan teklif geldide takımı yarıyolda bırakmadım demişti şimdi sezon başı zaten dönüyordum, ufak bir aksilik oldu, olmadı diyor bide aksilikmiş

gülkız
08.03.2013, 00:24
Taraftara önem vermek ayrı birşey, ancak oyun içerisindeki sistemi taraftarın taleplerine göre revize etmek ayrı birşeydir ve uygulabilirligi imkansız gibidir, mesela biz farklı düşünüyoruz ama ikimiz de taraftariz, hoca bana mi kulak vermeli sana mi? Yoksa Ali ye mi Mehmet e mi? Hangi taraftarı dinlemeli? Stada gidiyorsanız duyuyorsundur her kafadan farklı ses çıkıyor, hoca hangisini dinlesin? Ayrıca dinleyeceği o taraftar oyuncuların performansını, psikolojik durumunu, sakatlık durumunu biliyor mu? Rakibin hangi sistemle oynadığını biliyormu? Takımı taraftarın isteğine göre yöneten bir hoca var mıdır? Varsa o hoca mıdır yoksa ipleri taraftarın elinde olan kukla mı?
Herkesin işi farklıdır, oyuncu oyununu oynayacak, teknik direktör sistemini belirleyip takımı yönetecek, taraftar da elindeki çekirdeği cebine koyup takımı destekleyecek

İyi teknik direktör ve kötü teknik direktör farkı işte burada ortaya çıkar..Analiz ve yorumlama kabiliyeti güçlü olan her zaman bir adım önde olur..Bu da bütün yorumlara,görüşlere değer vermekten ve dikkat etmekten geçer..Bunu başaramayan zaten geri kalmaya mahkumdur..Analiz ve yorumlama kabiliyeti zayıf olan her ne olursa olsun kafasındaki taktiğin her daim doğru olduğuna inanır..Aslında kendisine yardımcı olma gayesinde olan taraftar görüşlerini dikkate almayan tabiri caizse kendi ayağına sıkar..Bunun teknik direktörün kukla olması ile de alakası yoktur..Ligde her takımın oyun stilleri,oyuncu durumları bilindiği için bu konuda yorum yapmakta zor değildir..Oyuncunun sakatlığı veya herhangi bir rahatsızlığı varsa bu konuda teknik heyet ve yönetim kamuoyunu bilgilendirmek zorundadır..

Serdar63972
08.03.2013, 04:02
Taraftara önem vermek ayrı birşey, ancak oyun içerisindeki sistemi taraftarın taleplerine göre revize etmek ayrı birşeydir ve uygulabilirligi imkansız gibidir, mesela biz farklı düşünüyoruz ama ikimiz de taraftariz, hoca bana mi kulak vermeli sana mi? Yoksa Ali ye mi Mehmet e mi? Hangi taraftarı dinlemeli? Stada gidiyorsanız duyuyorsundur her kafadan farklı ses çıkıyor, hoca hangisini dinlesin? Ayrıca dinleyeceği o taraftar oyuncuların performansını, psikolojik durumunu, sakatlık durumunu biliyor mu? Rakibin hangi sistemle oynadığını biliyormu? Takımı taraftarın isteğine göre yöneten bir hoca var mıdır? Varsa o hoca mıdır yoksa ipleri taraftarın elinde olan kukla mı?
Herkesin işi farklıdır, oyuncu oyununu oynayacak, teknik direktör sistemini belirleyip takımı yönetecek, taraftar da elindeki çekirdeği cebine koyup takımı destekleyecek

Şu yorumu bir taraftar yapmaz. Artı Orhan hocayı tanımadığını idda etmen bile kimliğini ortaya koymuş. Bu kadar takımı tandıgını idda edeceksın. Antremanlar da futbolcuların durumu falan dıyeceksın.... Bu kadar kayıtsız şartsız Rıza Hocacı olacaksın. Olsan olsan Orhan Hoca olursun. Orhan Hocaysanda bu zihniyette Sivassporun yardımcı antrenörü olmaktan öteye gidemezsin. İkinci adam olmaktan öteye gidemezsin. Biraz sorgula eksikleri gör ve bunu Hocaya bildir... Birde kimliğini açıklamak zorunda değilsin... Umarım Sivassporla başarılı olursun...

SIVAS58FOREVER
08.03.2013, 07:28
Şu yorumu bir taraftar yapmaz. Artı Orhan hocayı tanımadığını idda etmen bile kimliğini ortaya koymuş. Bu kadar takımı tandıgını idda edeceksın. Antremanlar da futbolcuların durumu falan dıyeceksın.... Bu kadar kayıtsız şartsız Rıza Hocacı olacaksın. Olsan olsan Orhan Hoca olursun. Orhan Hocaysanda bu zihniyette Sivassporun yardımcı antrenörü olmaktan öteye gidemezsin. İkinci adam olmaktan öteye gidemezsin. Biraz sorgula eksikleri gör ve bunu Hocaya bildir... Birde kimliğini açıklamak zorunda değilsin... Umarım Sivassporla başarılı olursun...

Bir taraftar boyle dusunemez mi? Orhan hocayı görsem tanımam, ip adresinden de istanbul da olduğum görünür zaten. Bence hoca görevini iyi yapıyor, organize ataklarımız cok iyi, cok fazla gol pozisyonuna giriyoruz, defans blogumuzu iyi eğitmiş, cok fazla gol pozisyonu vermiyoruz. Yediğimiz goller bireysel hatalardan ve şanssız goller. Gol atamamizin sebebi de son vuruşları iyi yapamıyor olmamızdan, buna çözümü de söyledi hoca, Hamdallah i alıp kampa yetiştirin dedi, ama yönetim almadı. Şimdi işini iyi yapan bu adamı neden elestireyim ben? Gol kaçıran santraforlarımız, hoca değil, 8 penaltıyı hoca kaçırmadı. Her maçta orta saha üstünlüğü bizde, hocayı eleştirirken ben bunlara bakarım, hoca santraforumuzun kaleciyle karşı karşıya kalmasını sağlayacak gerekli hücum organizasyonunu başarı ile yapabiliyor mu? Evet hem de cok iyi, ama santrafor dokunup golü atamıyor, bunu hoca ilk yarı gördü, devre arasında da Hamdallah bize çare olur dedi. Eski yıllarda defansımız evlere şenlikti, şimdi hoca bunu da düzeltti, kolay pozisyon vermeyen bir takim olduk, maçlara bak hep 1-0 yeniliyoruz, o 1 gol de tamamen bireysel hatadan, yoksa takimdaki organizasyon eksikliğinden değil. Ben boyle realist analizlere dayanarak eleştiri yapıyorum, çünkü futbol da işini iyi yapan ile yapmayani ayırt etmek cok önemli.

ZiDaNe58
08.03.2013, 08:53
bi bulunduğun yere layık olda ondan sonra göz dik başka takımlara adam zarf ata ata bıkmadı bjk ye anasını satim ya madem aklın ordaydi buraya neye geldin benim aklım bjkde sizin teklifinizi kabul edemem deseydin başka bi anadolu takımında bu açıklamaları yaptırtmazlar sana hoca efendi az dengeli ol kendini takımı sebeğe çevirdin get nereye gidiyosan sanki hayrına duruyolar la adamlara bak sizin aldınız paraları biz 100Yıl çalışsak gene alamayız

ZiDaNe58
08.03.2013, 08:57
daha 2 gün önce kamile demedigini bırakmadın adam kasımpaşadan teklif var dedi diye sen osurursan futbolcuların ne yapar bilemiyorum artık

Ahmet Ateş
08.03.2013, 10:11
Rıza Çalımbay kendisini dev aynasında görüyor, anlaşılan. Yurt dışında takım çalıştırmak istiyormuş, kapasitesi varmış ve de fazlasıyla. Bu teknik direktöre ben mahalle takımını emanet etmem. Ne kadro kurabiliyor, ne de oyunu okuyabiliyor. YEnilince de işi bireysel hatalara bağlıyor. Sivasspor hangi oyunuyla galibiyeti hak ediyor? Maçlarda saç baş yolmaktan, Rıza Beyefendinin akıl almaz oyuncu değişikliklerinden sinir hastası olduk.

Serdar63972
08.03.2013, 12:22
Bir taraftar boyle dusunemez mi? Orhan hocayı görsem tanımam, ip adresinden de istanbul da olduğum görünür zaten. Bence hoca görevini iyi yapıyor, organize ataklarımız cok iyi, cok fazla gol pozisyonuna giriyoruz, defans blogumuzu iyi eğitmiş, cok fazla gol pozisyonu vermiyoruz. Yediğimiz goller bireysel hatalardan ve şanssız goller. Gol atamamizin sebebi de son vuruşları iyi yapamıyor olmamızdan, buna çözümü de söyledi hoca, Hamdallah i alıp kampa yetiştirin dedi, ama yönetim almadı. Şimdi işini iyi yapan bu adamı neden elestireyim ben? Gol kaçıran santraforlarımız, hoca değil, 8 penaltıyı hoca kaçırmadı. Her maçta orta saha üstünlüğü bizde, hocayı eleştirirken ben bunlara bakarım, hoca santraforumuzun kaleciyle karşı karşıya kalmasını sağlayacak gerekli hücum organizasyonunu başarı ile yapabiliyor mu? Evet hem de cok iyi, ama santrafor dokunup golü atamıyor, bunu hoca ilk yarı gördü, devre arasında da Hamdallah bize çare olur dedi. Eski yıllarda defansımız evlere şenlikti, şimdi hoca bunu da düzeltti, kolay pozisyon vermeyen bir takim olduk, maçlara bak hep 1-0 yeniliyoruz, o 1 gol de tamamen bireysel hatadan, yoksa takimdaki organizasyon eksikliğinden değil. Ben boyle realist analizlere dayanarak eleştiri yapıyorum, çünkü futbol da işini iyi yapan ile yapmayani ayırt etmek cok önemli.

Kedi burdaysa et nerde... E bu etse bizim kedi nerde... Puan durumuna bakılırsa bizim takım nerde, senin anlattığın bizim takımsa puan durumundaki kim... Adam barcelona yı madridi yazıyor sanki. Hersey dost dortluk. Dusme hattının 2 puan ustundeyız.

ZiDaNe58
08.03.2013, 17:04
bizim rakiplerimizi teknik direktörlerine bakıyorumda tek dertleri kendi takımları nasıl yapsakda takımımızı küme düşmekten kurtarsak diye düsünürken bizimkinin tek derdide beşiktaş olmuş umurunda değil sivasspor..ertuğrul sağlamda yıllarca oynadı beşiktaşta ama bursaspordayken bi kere bile beşiktaş cıkmamıstır ağzından takımın can cekişiyor rıza hoca bırak onu bunu futboldan soğuttun bizi be

yorumyapıyombenya
08.03.2013, 18:18
Bir taraftar boyle dusunemez mi? Orhan hocayı görsem tanımam, ip adresinden de istanbul da olduğum görünür zaten. Bence hoca görevini iyi yapıyor, organize ataklarımız cok iyi, cok fazla gol pozisyonuna giriyoruz, defans blogumuzu iyi eğitmiş, cok fazla gol pozisyonu vermiyoruz. Yediğimiz goller bireysel hatalardan ve şanssız goller. Gol atamamizin sebebi de son vuruşları iyi yapamıyor olmamızdan, buna çözümü de söyledi hoca, Hamdallah i alıp kampa yetiştirin dedi, ama yönetim almadı. Şimdi işini iyi yapan bu adamı neden elestireyim ben? Gol kaçıran santraforlarımız, hoca değil, 8 penaltıyı hoca kaçırmadı. Her maçta orta saha üstünlüğü bizde, hocayı eleştirirken ben bunlara bakarım, hoca santraforumuzun kaleciyle karşı karşıya kalmasını sağlayacak gerekli hücum organizasyonunu başarı ile yapabiliyor mu? Evet hem de cok iyi, ama santrafor dokunup golü atamıyor, bunu hoca ilk yarı gördü, devre arasında da Hamdallah bize çare olur dedi. Eski yıllarda defansımız evlere şenlikti, şimdi hoca bunu da düzeltti, kolay pozisyon vermeyen bir takim olduk, maçlara bak hep 1-0 yeniliyoruz, o 1 gol de tamamen bireysel hatadan, yoksa takimdaki organizasyon eksikliğinden değil. Ben boyle realist analizlere dayanarak eleştiri yapıyorum, çünkü futbol da işini iyi yapan ile yapmayani ayırt etmek cok önemli.

Mecburiyetin mi var arkadaş senin her eleştiriye cevap vermeye rıza hocayı koruyacağım diye saçlamaya başladın yenilginin 1 - 0 mı var yeniliyorsun 3 puan gidiyor, şu yorumunu okuyan sivassporu ilk 3 te sanar bırak körü körüne savunmayı

tekdoktiri
08.03.2013, 18:39
beyler hocaya lafyok normal sıvaslı lar için konuşu yorum akıllı olun ve evet olun bozarım azımı insaf

58fatihcan
08.03.2013, 18:44
Kimse kızıp gücenmesin ama; kim ne olursa olsun başında olduğu bir takım varken hiçbir takımdan bahsedemez. İsterse o kulüp komple hocamızın olsun. Futbol oynayanların, yönetenlerin takımları olmaması gerekir. Olsa da gizli olması gerekir. Futbol profesyonel bir oyundur. Hangi takımda oynuyorsan hang takımın başındaysan o takımın taraftarısındır. bir gün Fbliyim bir gün GSliyim diyene dönek derler bizim buralarda. Başarı isteriz elbette ama kafa sadece bulunduğun takımda olursa bu başarı gelir

tekdoktiri
08.03.2013, 19:02
ya anlamak ta zorlanı yorum ya ayıptır ya başarı ümüt kurt hakan aslan başarı ya ayıp tır kupa ve lig aldın topcular bunlar insaf hocanın suçune ,,,yönetime sorun bunu ayıptır anlayana

gülkız
08.03.2013, 19:23
Kedi burdaysa et nerde... E bu etse bizim kedi nerde... Puan durumuna bakılırsa bizim takım nerde, senin anlattığın bizim takımsa puan durumundaki kim... Adam barcelona yı madridi yazıyor sanki. Hersey dost dortluk. Dusme hattının 2 puan ustundeyız.

Ne kadar gerginlik ortamı oluşmasına çalışılsa da sakin olmakta fayda var..Belki ifade etmek hoş değil ama takımları kıyaslarsak çok büyük ihtimalle Antalyaspora yenilirler..Yumurta kapıya dayandıktan sonra hoca konusunda ciddi ciddi kararlar almaya mecbur kalacaklardır..

Metal Gear
08.03.2013, 19:43
Kimse kızıp gücenmesin ama; kim ne olursa olsun başında olduğu bir takım varken hiçbir takımdan bahsedemez. İsterse o kulüp komple hocamızın olsun. Futbol oynayanların, yönetenlerin takımları olmaması gerekir. Olsa da gizli olması gerekir. Futbol profesyonel bir oyundur. Hangi takımda oynuyorsan hang takımın başındaysan o takımın taraftarısındır. bir gün Fbliyim bir gün GSliyim diyene dönek derler bizim buralarda. Başarı isteriz elbette ama kafa sadece bulunduğun takımda olursa bu başarı gelir

Bu saydıkların büyük kulüplerde olur..

sivasfutbol
08.03.2013, 21:24
beyler hocaya lafyok normal sıvaslı lar için konuşu yorum akıllı olun ve evet olun bozarım azımı insaf

Bi bozda ağzını görelim! Bu takım hiç kimsenin şahsi malı değil. Kimse çıkıp da Sivas'ı küçük düşürecek hareketlerde bulunamaz, sözler sarf edemez. Rıza hocanın miadı dolmuştur artık. İstifa etmese bile sözleşmesi bittiğinde Rıza hocayla yollar ayrılmalıdır.

58 SiVaSıM 58
08.03.2013, 21:59
hoca şu türkiye kupasını bize getirde nereye gidiyosan git :D

migroArmis
08.03.2013, 22:18
Sivassporu Sivas kentini Sivaslıyı severiz elbet...Sevmeyeninde burda işi yok zaten....Futbol gerçeklerini konuşurken bu işe duygusallığı karıştırıp her maç biz yeneriz biz ederiz demek kendimiz kandırmaktan öteye gitmez...Anadoluda en iyi yer burası derken bu işi futbol anlamında söylüyorsak bunun böyle olmadığını aklı selim olan herkes bilir...Bunun aksini söylediğiniz zaman memlekete ihanet olmaz..Futbolla duygusallığı karıştırmamk gerekir bence...

yigidolar06
08.03.2013, 22:28
Emin yorumundan alıntı yaparak yazmış, dolayısıyla cevap hakkım var, sen neden rahatsız oluyorsun? Senin gibi dusunmeyenlere tahammül edemiyor musun? Rahatsız oluyorsun benim yorumlarını okumadan atla, sen at gozluklerinle izle maçları, bu takima hocanın istediği golcü alınsa su an ilk 3 deydik, son vuruşlar haricinde bu takımda bir hata yok, ama sen ve bazıları oyunu analiz etmeyi bilmiyorsunuz, ben oyuna degil puana bakarım diyorsan onu da anlarım ve hak veririm ancak Hamdallah alınsaydı sayısız kaçan gollerinbir kısmını gole çevirip puanları toplardik, hoca bu takima ısrarla golcü istiyorum diye defalarca açıklama yapmadı mı? Kampa yetişsin dedi olmadı bari transfer sezonu bitmeden alalim dedi gene olmadı. Takım atak gelistiremiyor olsa sen haklı olurdun, yani hoca taktik açıdan yetersiz kalmış olurdu, ama sayısız atak yapıyoruz, rakip kalecilerle karşı karşıya kalıp atamıyoruz, sayısız penaltıyı atamadık, demek ki takim hocanın işaret ettiği santrafor mevkiinde sorun yaşıyor, saçmalamak yerine benim gibi analize dayalı bir yorum yapmayı dene, ama futboldan anlamayanlar icin bu cok zordur
Sevgili Orhan hocam Hamdallah ı yönetim neden alamadı neler yaaşandı açıklada biz taraftarlar bilelim. Bu kadar takımı yakından takıp ediyorsunuz birde yönetimin aldığı oyuncuları Rıza hoca neden oynatmıyor açıklama yaparsanız sevinirim

Çılgın Türk
08.03.2013, 22:31
Riza hocanin en sevmedigim yönü hocalik karakteri berbat! (insan olarak mükemmel karekter olabilir ama benim söyledigim sey farkli sey)
Bir insan hep mi baskalarina faturayi keser? Hic mi bir mac sonrasi kendisinde hata bulmaz? Inanin bu güne kadar calistirdigi bir takimda bir gün cikipta ben bu macta su hatayi yaptim dedigini duymadim...

Hocalik yönünden degerlendirecek olursam ne iyi ne kötü. Sampiyonluga oynatacak bir hoca degil cünkü maci okuyamiyor, b-plani yok, hep ayni sistemle oynatiyor rakip hocalar artik bu sistemi cözdü.
Orta sahasi olmayan, hizli kenar oyunculari ile gol arayan bir sistem.
Sag ve sol acigi kilitledin mi bu takim gol atamaz, zaten rakiplerde aynen bunu yapiyor.

SIVAS58FOREVER
08.03.2013, 22:34
Riza hocanin en sevmedigim yönü hocalik karakteri berbat! (insan olarak mükemmel karekter olabilir ama benim söyledigim sey farkli sey)
Bir insan hep mi baskalarina faturayi keser? Hic mi bir mac sonrasi kendisinde hata bulmaz? Inanin bu güne kadar calistirdigi bir takimda bir gün cikipta ben bu macta su hatayi yaptim dedigini duymadim...

Hocalik yönünden degerlendirecek olursam ne iyi ne kötü. Sampiyonluga oynatacak bir hoca degil cünkü maci okuyamiyor, b-plani yok, hep ayni sistemle oynatiyor rakip hocalar artik bu sistemi cözdü.
Orta sahasi olmayan, hizli kenar oyunculari ile gol arayan bir sistem.
Sag ve sol acigi kilitledin mi bu takim gol atamaz, zaten rakiplerde aynen bunu yapiyor.

Ortadan Erman, Pedriel, Adem koçak ve Mehmet nas ile yaptığımız atakları unutmussun

Çılgın Türk
08.03.2013, 22:39
Ortadan Erman, Pedriel, Adem koçak ve Mehmet nas ile yaptığımız atakları unutmussun

Unuttum birsey yok. 1. Pedrieli orta sahada oynatmiyor
2. Adem, Erman, Kadir olsun onlarin görevi hizli kanat oyunculara bir an önce topu aktarmak.

Bu sistem ile büyük takimlari yenebilirsin cünkü arkada acik verebilirler ama denk takimlara karsi ancak ilk golü sen bulursan kazanirsin...
ilk golü sen yersen büyük ihtimalle maci kaybedersin.

SIVAS58FOREVER
08.03.2013, 22:39
Sevgili Orhan hocam Hamdallah ı yönetim neden alamadı neler yaaşandı açıklada biz taraftarlar bilelim. Bu kadar takımı yakından takıp ediyorsunuz birde yönetimin aldığı oyuncuları Rıza hoca neden oynatmıyor açıklama yaparsanız sevinirim

Ben basından dinledim, hepimiz takip etmedik mu transfer sezonu, Fas li tamam, geldi gelecek, oldu, az kaldı tarzında haberleri unuttun mu? Sen Orhan hocayı taniyorsan gidip bi konussana :) boyle bir site var sen orda yazıyorsun seni yakaladım diye :) bence adamın boyle bi siteden haberi bile yoktur, oyuncularında haberi olduğunu sanmıyorum, çünkü herhangi bir teknik analiz yapan yok ki burda, onların ilgisini çekeceğini sanmam, bu arada sen emekli hafiye filan mısın? :)

holigan
08.03.2013, 22:40
Sevgili Orhan hocam Hamdallah ı yönetim neden alamadı neler yaaşandı açıklada biz taraftarlar bilelim. Bu kadar takımı yakından takıp ediyorsunuz birde yönetimin aldığı oyuncuları Rıza hoca neden oynatmıyor açıklama yaparsanız sevinirim

deniz bey abi karistiriyorsun orhan hocayla bence olsa olsa rıza hocadir. Ve hocamiz artık kadroyu dorde boldu. Ilk çeyreği hoca kendi yapacak.ikinci çeyreği erkek üçüncü çeyreği bayan.son çeyreği sivasspor.com seçecek.artık herkes kendi yapacak kadrosunu ve taktigini. Yeni bir ekol kazandiracagiz dünya futboluna.kendin yap kendin oynat.

SIVAS58FOREVER
08.03.2013, 22:47
Unuttum birsey yok. 1. Pedrieli orta sahada oynatmiyor
2. Adem, Erman, Kadir olsun onlarin görevi hizli kanat oyunculara bir an önce topu aktarmak.

Bu sistem ile büyük takimlari yenebilirsin cünkü arkada acik verebilirler ama denk takimlara karsi ancak ilk golü sen bulursan kazanirsin...
ilk golü sen yersen büyük ihtimalle maci kaybedersin.

Pedriel in adil mevki forvet arkasidir, kadro darlığından santrafor oldu, sen analiz yapmışsın, bence yanlış ama en azından kafa yormuşsun, tebrik ederim, burada birbirimizin analizlerini boyle medenice elestirebiliriz, katılmama sebebim su, kanatlardan hücuma dayalı bir sistemden öteye gidemiyor diyorsun, ancak biz ortadan da kısa paslarla rakip orta sahaları geçip atak yapıyoruz ve sen ne kadar da elestirsen futbol dediğimiz oyunda takımlar ataklarının % 90 ini kanatlardan yapar ve hangi takım kanatlardan atak yapmaz? Bir takımın hocası kanatlardan atak yapıyor diye eleştirilir mi? Brezilyada da boyle olmuyor mu?

yigidolar06
08.03.2013, 22:48
Ben basından dinledim, hepimiz takip etmedik mu transfer sezonu, Fas li tamam, geldi gelecek, oldu, az kaldı tarzında haberleri unuttun mu? Sen Orhan hocayı taniyorsan gidip bi konussana :) boyle bir site var sen orda yazıyorsun seni yakaladım diye :) bence adamın boyle bi siteden haberi bile yoktur, oyuncularında haberi olduğunu sanmıyorum, çünkü herhangi bir teknik analiz yapan yok ki burda, onların ilgisini çekeceğini sanmam, bu arada sen emekli hafiye filan mısın? :)
Yönetimin aldığı Abdulkadiri ve Pieci neden oynatmıyor bu konu hakkındaki düşüncelerini alabilirmiyim. Birde faslı Hamdallah gelseydi golleri atarmıydı sence

Serdar63972
08.03.2013, 22:52
Buraya onun bunun adamı olarak gelenlerin mesajlarını okumuyorum. Bu mesajda dahil olmak üzere onlar mesajlarımı yorumlamazlarsa sevinirim. Ben yorum yapıyorum beni bağlar.

Çılgın Türk
08.03.2013, 22:56
Pedriel in adil mevki forvet arkasidir, kadro darlığından santrafor oldu, sen analiz yapmışsın, bence yanlış ama en azından kafa yormuşsun, tebrik ederim, burada birbirimizin analizlerini boyle medenice elestirebiliriz, katılmama sebebim su, kanatlardan hücuma dayalı bir sistemden öteye gidemiyor diyorsun, ancak biz ortadan da kısa paslarla rakip orta sahaları geçip atak yapıyoruz ve sen ne kadar da elestirsen futbol dediğimiz oyunda takımlar ataklarının % 90 ini kanatlardan yapar ve hangi takım kanatlardan atak yapmaz? Bir takımın hocası kanatlardan atak yapıyor diye eleştirilir mi? Brezilyada da boyle olmuyor mu?

Yazdiklarimi carptiriyorsun. Ben kanatlardan atak yapiyor diye degil, SADECE kanatlardan atak yapiyor diye elestiriyorum, arada nüans farki var ;)

Kanatlari kullanmayan takim elbette dünya üzeri yok.
Ama kanatlari kullanmanin farki var. Barcelona'da kanatlarini kullanir ama kanatlardan gelen toplari bekleyen 3-4 futbolcu olur.
Senin sistemin ise her iki kanatta bir futbolcu o ya tek basina kaleye gidecek ya da topu Eneramo'ya cikartacak... 3. alternatifi ise arkadan gelen Erman'a verecek o da sut cekecek...

Sivasspor'un oynadigi kontra atak oyununun kanada yayilmis sekli.

Sen bana söyleyebir misin. Bu sezon geriye düsülen ve kazanilan mac var mi?

SIVAS58FOREVER
08.03.2013, 22:56
Yönetimin aldığı Abdulkadiri ve Pieci neden oynatmıyor bu konu hakkındaki düşüncelerini alabilirmiyim. Birde faslı Hamdallah gelseydi golleri atarmıydı sence

Ben o transfer zamanı gelecek dediler diye youtube dan bulup izledim, süper bir golcü, kaliteli bir oyuncu, gelseydi de seneye elimizden ya galatasaray yada fener kapardi, o derece etkili, zaten bizim transferlere dikkat edersen hepsi kaliteli çıktı, Orhan hoca dediğin o adam izliyor sanırım bu oyuncuları, mesela Aatif kendini biraz daha gelustirse Alex gibi olur.
Abdulkadir konusunda bence o yeterli degil ve artık superligde oynayamayacagini düşünüyorum, Piech biliyorsun kampa yetişmedi, ancak yeni yeni hazır oluyor ve yakın zamanda hazır olur diye düşünüyorum, Kupa maçında izledim, bence zayıf kaldı, Sercan zaten Bursa ve Galatasaray 'dayken de begenmezdim.

Çılgın Türk
08.03.2013, 23:08
Cikmadan önce son bir mesaj daha yazayim :)

Riza hoca diyor ki Hamdallah'i alamadik, alsak ilac olurdu bize :D
Hamdallah denilen futbolcu daha 22 yasinda, ilk defa bir üst lige gelecek, ilk defa kar görecek ve ilk defa baska ülkeye taransfer olacakti ve bunu devre arasi yapacakti... Sercan Yildirim bile kisa vadede Hamdallah'tan verimli olur.
Hamdallah ya tutarsa transferi olurdu o yüzden hoca bosuna bahane aramasin!

Bi ara bir konu acmistim, Riza hoca ve transferleri ile alakali , isteyen göz atabilir. 5 kaleci transfer edip sonra da ben kalecilerden memnun degilim diyen hocadir Riza hoca :D
Yani Riza hocaya kalsa devre arsi bir kaleci bile transfer etmek istiyordu :)

http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=35296

SIVAS58FOREVER
08.03.2013, 23:14
Yazdiklarimi carptiriyorsun. Ben kanatlardan atak yapiyor diye degil, SADECE kanatlardan atak yapiyor diye elestiriyorum, arada nüans farki var ;)

Kanatlari kullanmayan takim elbette dünya üzeri yok.
Ama kanatlari kullanmanin farki var. Barcelona'da kanatlarini kullanir ama kanatlardan gelen toplari bekleyen 3-4 futbolcu olur.
Senin sistemin ise her iki kanatta bir futbolcu o ya tek basina kaleye gidecek ya da topu Eneramo'ya cikartacak... 3. alternatifi ise arkadan gelen Erman'a verecek o da sut cekecek...

Sivasspor'un oynadigi kontra atak oyununun kanada yayilmis sekli.

Sen bana söyleyebir misin. Bu sezon geriye düsülen ve kazanilan mac var mi?

Bu sezon Bursa ya 2-0 yeniliyorken 2-2 beraberliği yakaladığımız bir maç var ve 1 puanı kurtardık, bu sezon enaramo nun kaçırdığı cok sayıda gol pozisyonu var, sen analiz yapayım derken abartmissin, ben Barcelona nin her maçını izlerim ama kanatlardan gelen topları 4 oyuncunun beklediğini gormedim, bu geriye düştüğü maçlarda oluyor, biz de öyle yapıyoruz. Yani bir takim öndeyken veya gerideyken farklı dizilisle oynar, bu da olmadı gerekendir, biz geriye düştüğümüz maçlarda rakipleri nasıl hapsedip baskı kurduk ama son vuruşlar yapılamadı, lig tv web sitesinde hepsinin özeti var. Hocanın B planı yok diyorsun ama geriye düştüğümüz Bursa maçında ilk golü Navratil attı, yani defans oyuncuları dahi hücuma katıldı.
Ayrıca biz hücumda çabuk çoğalan bir takımız, Enaramo top saklarken kanatlar ve orta sahamız bindirme yapıyor, futbol tüm dünyada ayni oynanıyor, zor bir oyun değil, bizim iyi bir golcümüz olsaydı su an cok daha fazla puanımız olurdu

yigidolar06
08.03.2013, 23:18
[QUOTE=SIVAS58FOREVER;
Abdulkadir konusunda bence o yeterli degil ve artık superligde oynayamayacagini düşünüyorum, Piech biliyorsun kampa yetişmedi, ancak yeni yeni hazır oluyor ve yakın zamanda hazır olur diye düşünüyorum, Kupa maçında izledim, bence zayıf kaldı, Sercan zaten Bursa ve Galatasaray 'dayken de begenmezdim.[/QUOTE]
Burda Rıza hocanın acıklamalarıyla sizin açıklamalarınız aynı. Bu iki oyuncuyu yönetim aldığına göre burda bu oyuncuları karalamanın bir anlamı varmı mesala abdulkadir her maç oynasaydı süper ligin gol kralı olurdu bana göre. Yoksa Rıza hocadamı komisyonculuk yapıyor diye insanın aklına geliyor

sebasteia
08.03.2013, 23:29
Yaşın kemale ermiş, Bulent uygun yapiyordun o dedigini ama Riza hoca komisyonculugun k sinden bile anlamaz, hence bugun ayip olur öyle düşünmek, Abdulkadir süratli bir oyuncu değil, tekniği cok zayıf, adam gol kralı nasıl olsun, su an ona uygun ligde oynuyor

peki üstad abdulkadir veya piech gibi isimler rıza hoca'ya rağmen mi alındı? madem abdulkadir'in tekniği zayıftı, süratli değildi, ona uygun lig burası değildi, neden aldık neden? kadro dolu gözüksün diye transfer mi yapılır?

yigidolar06
08.03.2013, 23:34
[QUOTE=SIVAS58FOREVER;840856]Yaşın kemale ermiş, Bulent uygun yapiyordun o dedigini ama Riza hoca komisyonculugun k sinden bile anlamaz, hence bugun ayip olur öyle düşünmek, Abdulkadir süratli bir oyuncu değil, tekniği cok zayıf, adam gol kralı nasıl olsun, su an ona uygun ligde oynuyor[/QUOTE
Yani Rıza Hocayı çok iyi tanıyorsun konu anlaşılmıştır teşekkür ederim

SIVAS58FOREVER
08.03.2013, 23:43
peki üstad abdulkadir veya piech gibi isimler rıza hoca'ya rağmen mi alındı? madem abdulkadir'in tekniği zayıftı, süratli değildi, ona uygun lig burası değildi, neden aldık neden? kadro dolu gözüksün diye transfer mi yapılır?

Üstad, Abdülkadir biliyorsun Bank Asya dan geldi, orada iyi oynuyordu, ancak bizde istenileni veremedi, mesela Fatih Terim de Sercan i istedi ama forma vermedi, bunlar olabiliyor, Abdülkadir Almanya geçmişi olan bir oyuncu, altyapısı fena degil ama kendini gelistiremedi, bizde de oynadığı maçlarda maalesef başarı gösteremedi, Piech Riza Hoca dan habersiz alındı, hoca izlemeden aldığımız bir oyuncu dedi ve hazır olunca bize faydası olacak dedi, ama bana kalırsa Pedriel ondan daha iyi gibi, Piech oyuna sonradan alınıp takımı ateşlemek icin kullanılabilir çünkü hırslı ve mücadeleci yapısı tribünler göz zevkine hitap ediyor, biz iyi oynamasa da bir oyuncu kendininparcalarcasina oynuyorsa beğeniriz, Piech önümüzdeki sene daha basarili olur diye düşünüyorum

SIVAS58FOREVER
08.03.2013, 23:45
[QUOTE=SIVAS58FOREVER;840856]Yaşın kemale ermiş, Bulent uygun yapiyordun o dedigini ama Riza hoca komisyonculugun k sinden bile anlamaz, hence bugun ayip olur öyle düşünmek, Abdulkadir süratli bir oyuncu değil, tekniği cok zayıf, adam gol kralı nasıl olsun, su an ona uygun ligde oynuyor[/QUOTE
Yani Rıza Hocayı çok iyi tanıyorsun konu anlaşılmıştır teşekkür ederim

Riza hocanin komisyoncu olmadığını bilecek kadar tanıyorum, dikkat edersen burda Riza hocayı elestirenler bile onun dürüstlüğüne laf etmiyorlar ve dürüst kişiliğine saygı duyuyorlar

SIVAS58FOREVER
08.03.2013, 23:51
Benim Riza hoca ile tek bağlantım SivasSpor dur, beni onun yardımcısı vs. sanan arkadaşlara cevabım şudur, benim bu siteye üye olduğum tarihe baksınlar, o tarihte Riza Hoca yoktu Mesut Bakkal vardi. Bu sizi ikna eder, ben haksız eleştirilere karşı çıkıyorum hepsi bu, istemeyen okumuyor zaten, ama ben farklı görüşleri okumayı seviyorum

B.DUMANLI
09.03.2013, 03:38
Anadolu´da en iyi yerin Sivas oldugunu yenimi anladin Riza hoca? Sivasspor bu tesislere sahip olmiyaydi sen Sivasspor´a bile gelmezdin....

migroArmis
09.03.2013, 12:18
4 yıldır burada Bursalı ve Bursasporlu olarak Sivassporumuza destek olduğumuzu her fırsatta dile getirdim..Bunu yaparkende inanın ne bir eksiklik nede eziklik duydum..Aksine onur ve gurur duydum...Bizim bu düşüncelerimizi gören duyan Sivaslı bütün kardeşlerimiz abilerimiz bizi bağrına bastı memnun oldu...Bir sevgi kocaman yumak haline geldi...Burada Sivassporlu olmayan çevremdeki insanlar Sivassporu takip etmeye başladı. Ufak tefekte olsa bizi buradan kovalamaya çalışan içinde saygısız kelimelerim olmadığı halde sadece Sivaslı olmadığım için hakaretlere varan tepkilerle karşılaştık...Hani bir laf vardır rüzgar istediği kadar esse kayanın sadece tozunu alır...Bunları ne kaale aldım nede alındım..Burada bize kucak açan her birey sayesinde bu tür yaklaşımları görmemeyi öğrendik..Ben Sivasspor.com sitesinin kimin olduğunu bilmem yöneticileri tanımam en ufak bağım bağlantım yoktur..Ama buranın üst düzey kalitede bir site olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim..Yani bunda bir çıkarım yoktur.. Kötü veya yanlış oluşumlarını gördüğümdede her doğru gibi bunu kendilerine iletirim.Bu üst düzey kalitede sanırım Sivaslı karekterini Sivaslının buraya yansıtmasından kaynaklanıyor...Konu açılıyor konu Bursa Sivas.. biri çıkıyor kişilerle uğraşıyor...Konu açılıyor Sivasspor konuşulacak benim takımım Bursaspor konuşuluyor...Sırf Bursasporu konuşmamak en son çare profil resmimi değiştireceğim artık...Karşılıklı konuşmak tartışmak harika bir şeydir..Ama doğrularını anlatırken doğru bildiğin yanlışları ısrarla empoze etme çabası olduğu zaman saçma sapan bişi olur çıkar...Adam Sivaslı Sivassporu tutuyor bu hafta Sivas yenilir dediği zaman sen nasıl Sivaslısın diye soru sormak futbol gerçekleriyle bağdaşmaz...Ben bu hafta kendi takımım fb ye mağlup olur dedim..Olacağıda budur zaten..Şimdi benim Bursasporluluğumu tehlikeye girecek...Yok böyle at gözlük içersine sıkışmış zavallı bir düşünce...Sen futbolu bilmiyorsun anlamıyorsun diyen zihniyete verdiği futbol dersi içerisinde elli tane yanlışını çıkarırım...Futbol bir kenarı evvela birbirimiz sevelim sayalım saygı gösterelim...Ondan sonra kocaman bir sevgi yumağında karışırız zaten....

ROMANTİK KATİL
09.03.2013, 13:09
4 yıldır burada Bursalı ve Bursasporlu olarak Sivassporumuza destek olduğumuzu her fırsatta dile getirdim..Bunu yaparkende inanın ne bir eksiklik nede eziklik duydum..Aksine onur ve gurur duydum...Bizim bu düşüncelerimizi gören duyan Sivaslı bütün kardeşlerimiz abilerimiz bizi bağrına bastı memnun oldu...Bir sevgi kocaman yumak haline geldi...Burada Sivassporlu olmayan çevremdeki insanlar Sivassporu takip etmeye başladı. Ufak tefekte olsa bizi buradan kovalamaya çalışan içinde saygısız kelimelerim olmadığı halde sadece Sivaslı olmadığım için hakaretlere varan tepkilerle karşılaştık...Hani bir laf vardır rüzgar istediği kadar esse kayanın sadece tozunu alır...Bunları ne kaale aldım nede alındım..Burada bize kucak açan her birey sayesinde bu tür yaklaşımları görmemeyi öğrendik..Ben Sivasspor.com sitesinin kimin olduğunu bilmem yöneticileri tanımam en ufak bağım bağlantım yoktur..Ama buranın üst düzey kalitede bir site olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim..Yani bunda bir çıkarım yoktur.. Kötü veya yanlış oluşumlarını gördüğümdede her doğru gibi bunu kendilerine iletirim.Bu üst düzey kalitede sanırım Sivaslı karekterini Sivaslının buraya yansıtmasından kaynaklanıyor...Konu açılıyor konu Bursa Sivas.. biri çıkıyor kişilerle uğraşıyor...Konu açılıyor Sivasspor konuşulacak benim takımım Bursaspor konuşuluyor...Sırf Bursasporu konuşmamak en son çare profil resmimi değiştireceğim artık...Karşılıklı konuşmak tartışmak harika bir şeydir..Ama doğrularını anlatırken doğru bildiğin yanlışları ısrarla empoze etme çabası olduğu zaman saçma sapan bişi olur çıkar...Adam Sivaslı Sivassporu tutuyor bu hafta Sivas yenilir dediği zaman sen nasıl Sivaslısın diye soru sormak futbol gerçekleriyle bağdaşmaz...Ben bu hafta kendi takımım fb ye mağlup olur dedim..Olacağıda budur zaten..Şimdi benim Bursasporluluğumu tehlikeye girecek...Yok böyle at gözlük içersine sıkışmış zavallı bir düşünce...Sen futbolu bilmiyorsun anlamıyorsun diyen zihniyete verdiği futbol dersi içerisinde elli tane yanlışını çıkarırım...Futbol bir kenarı evvela birbirimiz sevelim sayalım saygı gösterelim...Ondan sonra kocaman bir sevgi yumağında karışırız zaten....

Ben 3 yıl kadar Bursa Mustafa Kemal Pasa ilcesinde bulundum. Belki bilirsiniz Devecikonagı Bük köyünde (HES) Hidro Elektirik Santreli yapılıyor. Orada İdari İşler sefligi yaptım. Kaldıgım süre içerisinde Bursalı olan vatandaslarımızın iyi niyetli temiz düsüncüleri olan insalanlar oldugu kanaatine vardım. Burda egerki yanlıs düsünceyle hareket insanlar oluyorsa onlara kulak asmak gerekiyor. Zaten bunuda yapıyormussun sevgili kardesim. Sözün özü sudurki Nereli olup olmadıgının hiç bir önemi yok. Gördügün gibi 5 parmagın 5 de bir olmuyor. Senin gibi dısardan Sivassporu takip eden kişileri görmek beni cok mutlu ediyor. İnsallah bu katılımlar dahada cok olur. Herkese Saygılar.

DOGU_BEY
09.03.2013, 13:13
Rza Çalımbay'ın ayan beyan hatalarını ve takımı getirdiği durumu eleştirenlere karşı hocanın adeta bodyguard'ı kesilen ve ona toz kondurmayanlar yüzünden şu forumdaki konular ne hale geliyor yazık..insan bu üzücü durumları görünce artık bir tartışma bir zıtlaşma çıkacak diye yorum yapsam mı yapmasam mı diye düşünmeden edemiyor...yazık hakikaten çok yazık...

ROMANTİK KATİL
09.03.2013, 13:22
Valla kimse kusra bakmasın ama bazı seyleri artık söylemek gerekiyor. O Rıza hocayı savunanlar kac defa maca gelmişler öncelikle. Ben gene belirteyim ilk yarıdaki bütün maclarda trübündeydim. İlk baslarda Rıza hocaya ve Sivasspora asırı bir destek vardı. Ne zamanki Rıza hocaya sevgi gösterisinde bulunulup trübüne cagırıldıgında trübüne gelmeyen hatta elini bile kaldırıp alkısla karsılık vermeyen veya taraftarı selamlamayan bir hareket olusmus olması ve mac ardındanda taraftar işine baksın demesi Rıza hocanın kredisini bitirmiştir. O günden sonra hangi maca gittiysem trübünün geneli Rıza hocayı istemeyi bırakın hakarete varan söylemleriyle karsı karsıya geldim. Rıza hoca Sivasspor bitmemiş olsada taraftarın gözünde coktan bitmiştir.

migroArmis
09.03.2013, 13:27
Rza Çalımbay'ın ayan beyan hatalarını ve takımı getirdiği durumu eleştirenlere karşı hocanın adeta bodyguard'ı kesilen ve ona toz kondurmayanlar yüzünden şu forumdaki konular ne hale geliyor yazık..insan bu üzücü durumları görünce artık bir tartışma bir zıtlaşma çıkacak diye yorum yapsam mı yapmasam mı diye düşünmeden edemiyor...yazık hakikaten çok yazık...

Birilerine dokunuyor diye susulacakmı..Asla...Konu amaç Sivassporsa eğer hiç bir güç hiç kimseyi susturamaz..Burada her birey fikir anlamında düşüncesini aktarıyor yeri geldiğinde çeşitli bilgileri su yüzüne çıkarıyor..Bu Sivassporun menfaatinedir..Doğru bildiğin yoldan şaşmayacaksın arkadaş...

sivasfutbol
09.03.2013, 15:20
Valla kimse kusra bakmasın ama bazı seyleri artık söylemek gerekiyor. O Rıza hocayı savunanlar kac defa maca gelmişler öncelikle. Ben gene belirteyim ilk yarıdaki bütün maclarda trübündeydim. İlk baslarda Rıza hocaya ve Sivasspora asırı bir destek vardı. Ne zamanki Rıza hocaya sevgi gösterisinde bulunulup trübüne cagırıldıgında trübüne gelmeyen hatta elini bile kaldırıp alkısla karsılık vermeyen veya taraftarı selamlamayan bir hareket olusmus olması ve mac ardındanda taraftar işine baksın demesi Rıza hocanın kredisini bitirmiştir. O günden sonra hangi maca gittiysem trübünün geneli Rıza hocayı istemeyi bırakın hakarete varan söylemleriyle karsı karsıya geldim. Rıza hoca Sivasspor bitmemiş olsada taraftarın gözünde coktan bitmiştir.

Dediğiniz gibi evet bende başlarda destek verdim. Rıza hocayı tribüne çağıranların arasındaydım! Tekrar dediğiniz gibi elini kaldırıp alkışlamadı bile! Utanmazlıktan başka bir şey değil bu. Sivas'ı Sivaslıyı sevmeyen bir insan. Bu takımın başında kalması anlamsız artık.

Sivasspor'u seviyorum ve ben bu hafta istifa edecekse Antalyaya yenilelim istiyorum. Ama yenilsekte istifa etmeyecekse Sivasspor fark atsın, dibine kadar destekliyim.

Artık bizim bu işe bir el atmamız gerekiyor. Rıza'nın eline kalırsa bu takım vay halimize ligden düşeceğiz.

Çılgın Türk
09.03.2013, 18:44
Riza hoca haftaya rakip olacak Akhisar'in macini mi yoksa sampiyonluk pesinde kosan Bjk-Ts macina mi bakiyordur?
Akhisar demisken müthif oynuyorlar ve su an 1-0 öndeler bir toplarida direkten döndü..

B.DUMANLI
09.03.2013, 21:08
Riza hocam hicbir zaman ben hatayliydim demiyorsun.Iste bu senin en büyük dezevantajin.
Sezon basi Antalya´da yedek kadrosunda oturan Dogan Kaya ,Sivasspor´da ilk onbirde oynadi.Takim bu yüzden cok puanlar kaybetti.Seyirci dayanamadi protesto etti ve gitti.
Genclerbirligi aldi tek gün ilk onbirde oynamadigi gibi ,yedek kadroda var fakat sans verilmiyor.
Herkes Doga´da bir isik görmezken,hocamizin onu kadroya dahil etmesi ve bu sekilde puan ve puanlar kaybetmemiz ve o puanlari simdi mumla aradigimiz gercegi ile karsi karsiya olmamiz cok aci fakat gercek.