Orijinalini görmek için tıklayınız : İtidalli olmak zorundayız...
Rallim58 30.03.2013, 21:42 http://f1303.hizliresim.com/17/y/lml5w.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Sivassporumuzun son haftalarda aldığı mağlubiyetler tüm camiayı derinden yaraladığını biliyoruz. Karşılaşma devam ediyor iken yapılan olumsuz "toplu tezahürat", gerek teknik kadroyu, gerekse sahada bulunan futbolcuların kamçılanmasına sebep olduğu da bir gerçek. Bu kamçı beraberinde ise galibiyeti getirdi diyebiliriz.
Her ne kadar, stres dolu olsak da, itidali elden bırakmamalıyız. Yiğidoların sakin olması gerekirken, kendi öz evladını dışarı davet edilmesi ne kadar hoş görüntü sergilemedi ise, 3 puan kazanılan bir karşılaşma sonrasında futbolcuların tamamının protesto edercesine soyunma odasına gitmeleri de bir o kadar hoş olmadığını da belirtmek gerek.
Kritik haftalara girildiği şu dönemde, Ziraat Türkiye Kupasında, Türkiye'nin 4 takımından biri olan Sivasspor için daha çok kenetlenmeye, daha çok desteğe ihtiyaç olduğu bilinci ile tüm taraftarlarımızın itidalli yaklaşmaları gönlümüzden geçen hoşgörülü bir dilektir.
babapiton 30.03.2013, 21:49 Aynen katılıyorum fakat Doğa olayında ve bugün 3 puan aldık şimdi eğer bu olaylar olmasaydı acaba bu 2 maçtan kaç puan çıkarırdık.
Taraftar da şapkayı önüne koysun artık. Yönetim, hoca, futbolcuları eleştiriyoruz ama taraftarı da eleştirmeliyiz artık ciddi ciddi. Kim gelirse "Kümeye" diye bağırmak ve o durumla bir an için karşı karşıya kalmak nasıl kötü bir durum. Aramız kimle bozuk değilse kendini bilmez bazı taraftarların yaptıkları maalesef herkesle aramızı bozuyor. Böyle yaparak çok düşman kazanmak iyi birşey mi acaba ? Bütün maçlardan sonra rakip camialar bize cephe alıyorlar. İstenmeyen, tecrit edilen camia mı olmak istiyoruz acaba?
Trabzon maçında taraftar grubu yoktu. Bütün tribünler takıma destek verdi. Kendini takımın sahibi zannedip şehrimize, camiamıza zarar veren taraftarlardan kurtulmamız ve Sivaslı kimliğini layıkıyla temsil etmemiz lazım artıkkk.
yigido yakup 30.03.2013, 21:51 Bu görüntü hos olmayan bir görüntü simdi biraz sakin kafayla herkes sapkayi önüne koymali nerde hatalar yapildi arastirilmali vede bu hatalar tekrarlanmayarak gelecegimize yön vermeliyiz.
mac esnasindaki kendi durumumu düsündükce seyirci en az hatali olani diye düsünüyorum.
beni encok üzen Riza hocamizin hic özelestiri vede empati yapmamasidir.
Hayrettin in bu sekilde ugurlanmasi hic hos degildi Doga Kaya gibi bir örnegini yasamisken Riza hocam bunu Hayrettin e yapmamaliydin.
Futbolcular sivassporda gelip geçici ve güzel paralar kazanan insanlar. Bunlar sanki babalarının hayrına oynuyormuşcasına, sivassporu 1967 den beri çok zor günlerinde destekleyen taraftarı protesto edip sahadan ayrılmaya hiç hakları yok. Daha sonra oynanan maçlarda ne yüzle o stadyuma çıkacaklar çok merak ediyorum. Hele şu yabancı topçulara ne dersin onlar daha çok tepki gösteriyor. Sivas sizin babanızın çiftliği değil.
58fatihcan 30.03.2013, 21:58 Tarqftqr yonetim hica futbolcular hepsi ceki duzen verip birleserek yola devam edilmeli. Ama bardak kirildi bur kere nasil daha kullanilir bilemiyorum
Yarın sakinleşelim ondan sonra konuşalım artık.
58fatihcan 30.03.2013, 22:09 Acele karar vermeyelim sezon.basinda.degiliz. Kupa sansimiz bile.devam ediyor
Rallim58 30.03.2013, 22:47 İyi bir strateji izlenerek, taraftarlarımızın "anlık öfke"sinin telafisi mutlaka yapılmalıdır.
Zor sınavdan geçiliyorken, ZTK'da kupa mücadelesi yaşanıyorken, daha akıllı tavır sergilemek mecburiyetinde olduğumuzu unutmamalıyız.
Yapılan doğru değil ama rıza hocanın çocuk gibi topumu verin ben oynamıyorum demesinde yanlış . Hoca lider olsa tepki gösterilen futbolcularıda alır taraftarı selamlar ve olay krize dönüşmedi . Bence şu an takımla taraftar arasında tam bir kriz var inşallah takıma kötü yansımaz . Ayrıca Hayri haftalardır çok kötü iken bu kadar önemli bir maçta görev verilmesi rıza hocanın yine lider olmadığını gösteriyor
DOGU_BEY 30.03.2013, 22:59 hiç katılmıyorum abi Çalımbay kim ki gollerden sonra taraftara hareket çekip küfretme hakkına sahip? hayrettini böylesine kritik bir maçta adeta yem gibi seyircinin önüne atıp maç sonrası çıkıp tripler atmasını artık yemiyor bu taraftar!
takımı bu sene öyle istikrarsız ve düzensiz hale getirdi ki sonunda böyle bir olay patlak verdi...edilen küfürleri asla doğru bulmuyorum, takıma emeği geçen bir oyuncuya yapılmaması gerekirdi, fakat iyi ve geleceği görebilen bir hoca olsa böylesine gergin bir maçta o hatalar yaşanmadan oyuna müdahale eder ve olaylar büyümden üstü kapanırdı..artık bu saaten sonra hem çalımbayın kişiliği(!) hem de taraftara karşı kin dolu tavrı kabak gibi ortadadır, GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ!
ROMANTİK KATİL 30.03.2013, 23:02 Bu taraftar takımına her zaman destek. Ama o ARIZAYA asla destek olmayacaktır. Bizi ne hallere getirdigi ortada. Yididoyu Yigidoya bile kırdırdı.
Rallim58 30.03.2013, 23:13 hiç katılmıyorum abi Çalımbay kim ki gollerden sonra taraftara hareket çekip küfretme hakkına sahip? hayrettini böylesine kritik bir maçta adeta yem gibi seyircinin önüne atıp maç sonrası çıkıp tripler atmasını artık yemiyor bu taraftar!
takımı bu sene öyle istikrarsız ve düzensiz hale getirdi ki sonunda böyle bir olay patlak verdi...edilen küfürleri asla doğru bulmuyorum, takıma emeği geçen bir oyuncuya yapılmaması gerekirdi, fakat iyi ve geleceği görebilen bir hoca olsa böylesine gergin bir maçta o hatalar yaşanmadan oyuna müdahale eder ve olaylar büyümden üstü kapanırdı..artık bu saaten sonra hem çalımbayın kişiliği(!) hem de taraftara karşı kin dolu tavrı kabak gibi ortadadır, GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ!
Ağır yara alarak çok kritik 3 altın puana ne bizler ne de futbolcular sevinebildi. Bu tahribatın mutlaka nasıl bir strateji izlenip tamir edilecekse mutlaka tamir yoluna gidilmelidir. Kritik günler yaşıyoruz.
Birilerine tepki gösterip istenmez ilan ettiğimizi zannederken, bu zararın külliyen Sivasspora olduğu beyinlere yer edilmelidir...
Bugün bir milattır... Sezon sonu Rıza hoca Sivassporla yollarını ayrılacağının artık dönüşü imkansız olduğunu bilerek davranmalıyız. İstesek de istemesek de artık Sivasspor'la yolları ayrılacaktır. Takımımızın başında misafir olarak kabul edip, misafire nasıl davranılırsa öyle davranılmasını öneririm.
Şahsi düşüncem ve korkum; bu sezon yapılan bu 2. "ağır tepkinin" diğer futbolcularımız üzerinde nasıl etki bıraktığı, bırakacağı, geleceğine nasıl yön vereceğidir. Bu tür davranışlar, Sivas'a gelecek futbolcuları da nasıl etkiler, bekleyip göreceğiz.
Umarım en kısa zamanda "tatlıya" bağlanır. Ama zor dostum zor demeden de geçemeyeceğim.
DOGU_BEY 30.03.2013, 23:17 Ağır yara alarak çok kritik 3 altın puana ne bizler ne de futbolcular sevinebildi. Bu tahribatın mutlaka nasıl bir strateji izlenip tamir edilecekse mutlaka tamir yoluna giidlmelidir. Kritik günler yaşıyoruz.
Birilerine tepki gösterip istenmez ilan ettiğimizi zannederken, bu zararın külliyen Sivasspora olduğu beyinlere yer edilmelidir...
Bugün bir milattır ve sezon sonu Rıza hoca Sivassporla yollarını ayrılacağının artık dönüşü imkanszı olduğunu bilerek davranmalıyız. İstesek de istemesek de artık Sİvasspor'la yolları ayrılacaktır. Takımımızın başında misafri oalrak kabul edip, misafire davranılması gibi davranılmasını öneririm.
Şahsi düşüncem ve korkum; bu sezon yapılan bu 2. "ağır tepkinin" diğer futbolcularımız üzerinde nasıl etki bıraktığı, bırakacağı, geleceğinine nasıl yön vereceğidir. Bu tür davranışlar, Sivas'a gelecek futbolcuları da nasıl etkiler, bekleyip göreceğiz.
Umarım en kısa zamanda "tatlıya" bağlanır. Ama zor dostum zor demeden de geçemeyeceğim.
öyle abi, zaten yüzde 99 başkan da sezonu çalımbayla bitirecek ama dediğin gibi inşalalh tepki boyutu en ufak bir kötü sonuçta diğer oyunculara da yansımamalı, yoksa durum daha kötü olur...ayrıca sivaslı diye bu kadar kredisi olan çalımbayın taraftara karşı aldığı tavır ve hemen zıtlaşma yoluna gitmesi ise ayrı bir manzara!
58fatihcan 30.03.2013, 23:21 Hklisiniz kimse sevinemedi bugun. Duzelsin hersey sivasspor boyle kirginliklara aliskin degil
izmirliyigido 30.03.2013, 23:26 Bu ikinci vakaa, herkese ağır bir travma yaşattı, bu inkar edilemez. Ama bunun sebebi ve müsebibi de Rıza hocadır. Haftalardır kadro inadından, yanlış oyuncu tercihlerinden, yanlış oyuncu değişikliklerinden Nail Sertakan'da, Abdullah Yiğit'te, Prof. Dr. Mehmet Çimen'de, Kaan Karaguş beyde, taraftar da dem vurdukça herkes işine baksın diye herkesi karşısına alıyordu.
Bu maça gelinceye değin 5 maçın 4'ünü kaybetmiş sadece 1'ini kazanabilmiş bir takım varken, kritik çizgiye, uçurumun kenarına gelmişken aylardır istikrarlı oynayan Navratil'i kadroya almaması, haftalardır kritik hatalar yapan Hayrettin'i taraftarın önüne atması, inadı yüzünden PİECH'i oynatmaması, bol gol atmamız lazımlen tek forvet ile oynamamız, Grosicki'yi küstürmesi ve onu kazanmaması ve bugünkü maçta da 1-0 öndeyken 2-1 yenik duruma düşmemiz bardağı taşıran son damla oldu.
Sonra taraftar (hakaret ve küfürü tasvip etmiyorum ama) tezahüratlarla maçı çevirecek harekete imza attı. Haaa, bu şunu gösteriyor; Rıza hoca görevinde kalırsa artık bilecek ki, taraftarın nefesi, sıcak sıcak ensesin de. Umarız bir daha böyle şeyler yaşamayız, hoca da bize korkulu maçlar yaşatmaz.
.
Rallim58 30.03.2013, 23:33 Futbolcu piyasası, malum transfer öncesi öncelikle orada bulunan yakın arkadaşları aracılığıyla, tesislerden, arkadaşlık ortamına, yönetimden taraftarına, hemen herşeyi araştırıp ona göre transfer görüşmelerini yapar.
Yaptığımız, yapacağımız tüm tavırlarımızın geleceğimizi sekteye uğratmaması en büyük dileğimdir.
Harput0658 31.03.2013, 00:13 Futbolcular sivassporda gelip geçici ve güzel paralar kazanan insanlar. Bunlar sanki babalarının hayrına oynuyormuşcasına, sivassporu 1967 den beri çok zor günlerinde destekleyen taraftarı protesto edip sahadan ayrılmaya hiç hakları yok. Daha sonra oynanan maçlarda ne yüzle o stadyuma çıkacaklar çok merak ediyorum. Hele şu yabancı topçulara ne dersin onlar daha çok tepki gösteriyor. Sivas sizin babanızın çiftliği değil.
Tamam adamlar güzel paralar alıyorlar diye Köle de değiller ya. Hak ettiklerini alıyorlar. Taraftar onları protesto edecek, ıslıklayacak ondan sonra da tribune bekleyecek olacak iş mi. Onlar da insan.
58fatihcan 31.03.2013, 07:39 Olaylari artik sakin kafayla dusunmek lazim
elbeylii 31.03.2013, 08:28 Taraftar da şapkayı önüne koysun artık. Yönetim, hoca, futbolcuları eleştiriyoruz ama taraftarı da eleştirmeliyiz artık ciddi ciddi. Kim gelirse "Kümeye" diye bağırmak ve o durumla bir an için karşı karşıya kalmak nasıl kötü bir durum. Aramız kimle bozuk değilse kendini bilmez bazı taraftarların yaptıkları maalesef herkesle aramızı bozuyor. Böyle yaparak çok düşman kazanmak iyi birşey mi acaba ? Bütün maçlardan sonra rakip camialar bize cephe alıyorlar. İstenmeyen, tecrit edilen camia mı olmak istiyoruz acaba?
Trabzon maçında taraftar grubu yoktu. Bütün tribünler takıma destek verdi. Kendini takımın sahibi zannedip şehrimize, camiamıza zarar veren taraftarlardan kurtulmamız ve Sivaslı kimliğini layıkıyla temsil etmemiz lazım artıkkk.
konusturmayın yav artık taraftar neyi düşünecek orduspor gibi bir takımın maçında türbünler doldu ise taraftar budur gelmicem daha maçlara gelipte HAYRETTİN EFENDİNİN RAKİPLERE VERDİĞİ PASLARI EVDEN izlicem yeter yavvvvv rıza efendi taraftara hareket yapıyo sen kimsin rıza efendi ...
kaptann58 31.03.2013, 08:32 şimdi tarfatar haksız gösterilmeye çalışılıyor dünkü tarfatarın yaptığı hareket bir maçlık olan bir hareket değildi hayrettinn 5 maçtır yapıyor bunu rıza hoca nedense tarfatarın sesine bir türlü kulak verip değişik oyuncular denmiyor ve akabinde olacaklar buydu zaten rıza hoca sayesinde hayrettin yuhlanıyor
Metal Gear 31.03.2013, 11:56 Takım küme düşerse tarafatr kalacak,futbolcular kaçışacak..Onların küsmeye hakkı yok..Oynuyorsan karşılığında paranı alıyorsun..Sanki Sivas'ın hasretiyle mi yanıyorlar..Hata yapan,yeteri kadar emek vermeyene tarafatar tepkisini verir..
cengizzzhan58 31.03.2013, 12:14 Ah be Rıza Hocam sezon başından beri Hayrettin ve Uğura tükenmeyen krediler verirsen olacağı buydu.Ben Sivaslıyım zor günlerde bu takımı aldık gibi laflar söylüyosun sözleşmene beşiktaştan teklif gelirse giderim maddesi koyduruyosun acaba ptt'ligine düşsek SİVASSPOR'la yola devam edicek misin? Daha dün diyodun Avrupada bi takım çalıştırmak istiyorum diye şimdide taraftarı suçluyosun.
35gürün58 31.03.2013, 12:16 Arkadaşlar okuduğum yorumlarda (ki aklı selim yorumların çoğuna katılıyorum) lakin yeri ve zamanı olmadan kantarın topuzunu fazla kaçırdığımızı görüyorum bu durumda tüm sivassporun zarar görmesi söz konusu ve futbolu iyi bilen de bilmeyende futbol otoritesi kesilmiş durumda futbolla ilgili bir canlı analiz programı yapılsa burada uzman geçinen birçok arkadaşım (ben dahil) mikrofon uzatıldığında en fazla 2 cümle kurar üçüncü cümleyi kuramayız ifade edemeyiz çünkü futbol bilgisi sadece seyretmekle olmuyor...
onun için lütfen eleştirilerimiz sivas'ımıza zarar verecek yıkıma neden olacak türde olmazsa daha iyi olur sanıyorum burada yönetimde Rıza hoca da gerekli payı çıkaracaklardır...
Birde dikkatinizi çektimi bilmiyorum maç başlarken kulübede oturan Rıza hoca elleri dizlerinin üstünde dua ediyordu.... kimse kötü niyetle düşünmüyor hareket etmiyor... itidalli olalım ve bu zor günlerde ''Vurun Kahpeye'' yapmayalım değerli sivas'lılar
Sevgi ve Saygılarımla
ygdgnçlk 31.03.2013, 14:07 Taraftar da şapkayı önüne koysun artık. Yönetim, hoca, futbolcuları eleştiriyoruz ama taraftarı da eleştirmeliyiz artık ciddi ciddi. Kim gelirse "Kümeye" diye bağırmak ve o durumla bir an için karşı karşıya kalmak nasıl kötü bir durum. Aramız kimle bozuk değilse kendini bilmez bazı taraftarların yaptıkları maalesef herkesle aramızı bozuyor. Böyle yaparak çok düşman kazanmak iyi birşey mi acaba ? Bütün maçlardan sonra rakip camialar bize cephe alıyorlar. İstenmeyen, tecrit edilen camia mı olmak istiyoruz acaba?
senin aklınla zorun mu var bu olanların gruplarla ne alakasi var özellikle biz yigido gençlik
olarak bu tezahuratlarla hiç bir alakamİz yoktur hiç bir zaman da olmamıştır Onun için biraz araştırma yap öyle yaz
Abdullah DuMaN 31.03.2013, 14:11 arkadaşım halen alakamız yoktu diyorsun iki grupta katıldı tezahüratlara tüm stad gördü bunu
yigido yakup 31.03.2013, 15:04 bugün sakin kafayla kalan maclara baktim
Eskisehir D
Genclerbirligi
Kayseri D
IBB
Galatasaray D
Karabük
Elazig D
Birde düsündüm acaba bu hafta orduya kaybetmis olsaydik ne durumda olurduk.birde bize karsi hakem tutumlarini düsününce hic kimseye kizamadim
Artik bir nefes alindi ama yanlis yapma lüxümüz yok
Rallim58 31.03.2013, 18:05 Başkan Mecnun Otyakmaz'ın muhtemel yarın yapacağı açıklamaları can kulağı ile dinleyip, herkes üzerine düşen dersi almalıdır...
B.DUMANLI 31.03.2013, 18:22 Başkan Mecnun Otyakmaz'ın muhtemel yarın yapacağı açıklamaları can kulağı ile dinleyip, herkes üzerine düşen dersi almalıdır...
Can kulagiyla dinlemek icin önce onun nerede konusacagini bilmemiz gerekmiyormu?Saat ve hangi kanalda konusacagi belirtilmemis.Bir zahmet bu notuda düsüverde tüm SIVASSPOR´a gönül verenleri mest ediver,GARI.
Rallim58 31.03.2013, 18:35 Yarın netlik kazanacak üstadım....
Açıklamayı nerede yapacağı önemli değil, ne söylenileceğine ve ne yapılması gerektiğine bakıp, taraftar olarak üzerimize düşeni yerine getirebiliyor muyuz? Getirecek miyiz? Ona bakmak lazım...
Rallim58 01.04.2013, 16:07 Yarın netlik kazanacak üstadım....
Muhtemelen bugün akşama doğru, Kulüp binasında Mecnun başkanın soru cevaplı basın açıklaması olacak...
Sorular ile verilecek cevapların ne olacağı merakla bekleniyor...
Ancak unutulmamalı ki, bir Sivas ve bir Sivasspor var. Sivasspor gözbebeğimiz diyoruz ama bazen ipin ucunu kaçırıp kendi dünyamızda gözbebeğimizi kör ediyoruz.
Rakip takımları "kümeye" davet eden, Sivas'a düşman taraftar kazandıran, cahilleri kınıyorum. Çoğu evladımızdan da küçük olan bu kişiler için, otokontrol sistemi derhal işletilmelidir...
hatzivrettas 01.04.2013, 16:58 sezon sonuna kadar sakince bekleyelim.
58fatihcan 01.04.2013, 21:21 Sezon sonuna kadar.beklenmeli zaten korkacak olanlar korktu
Gruplar şunu yaptı bunu yaptı bende görüntüler var maraton tribünün hepsi rızaya da bağırdı hayretine de,harbi harbi gruplar birilerine bî şey mi yaptı alıp veremediğiniz ne var,çıkın delikanlı gibi kimliğinizi ifşa edin,elinde 1 kg çekirdekle maça gelen sadece gole sevinen onun dışında hiç bir faydası dokunmayan arada kızınca i...hakem diye bağıran tipler mi makbul.
aysglyvz58 01.04.2013, 21:41 http://http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/22943512.asp Bayern Münih deplasmanında 9-2'lik tarihi skorla mağlup dönen Hamburglu futbolcular taraftarlarından özür dilemek için 21 Nisan Pazar günü mangal partili piknik düzenleyecek acaba bu skor Türkiye'de bir maçta olsa ne olurdu..Bence ne olursa olsun takımımıza hep destek tam destek..
Hocamiz iyi güzelde kendisini sivasspor üstü görmemeli nihayetinde sunun surasinda yedi haftalik bir zaman dilimi var enazindan buradan ayrilirken nasil ayrilacagini da hesaba katmali öyle kirginlik la küskünlükle degil hosbir seda ile ayrilmasinin yollarini aramali bu kendisi icin ileride cok ise yarar gittigi yerde hic kimse basa kakma gibi bir hadiseile karsilasmaz kafasi rahat olur velakin toplumun dikkatlari takimlarin degil hocalarin üzerin dedir bundan dolayi sayin hocamiz riza bey herkesi kendine muhtac gibi yanlis bir düsünce icinde olmasin biz kendisine saygili oldugumuz gibi kendiside bize karsi sayginligini göstermesini hep bekliyoruz öyle efelenmekle el kol hareketile olmuyor .
Rallim58 02.04.2013, 07:52 Başkan Mecnun Otyakmaz'ın yaptığı, neşeli, muhabbetli ve samimi açıklamalarını sindire sindire dinleyip, bir daha dinlenilmesini öneririm...
Ferhat06 02.04.2013, 08:06 Başkan Mecnun Otyakmaz'ın yaptığı, neşeli, muhabbetli ve samimi açıklamalarını sindire sindire dinleyip, bir daha dinlenilmesini öneririm...
Nerede konuşmuş dayıcığım,bir hulasa eder misin.Ben kaçırdım izleyemedim.
Rallim58 02.04.2013, 14:56 Nerede konuşmuş dayıcığım,bir hulasa eder misin.Ben kaçırdım izleyemedim.
Doktorum sen yapma bari. Nasıl kaçırırsın? :)
Dün saat 18.00'de Sivasspor Tesislerinde, Sivas basını ile soru-cevaplı basın toplantısı (daha ziyade sohbet) yaptı...
Ama şunu söyleyeyim, başkan artık sezon sonuna kadar içeride oynanacak 3 karşılaşmanın her birinde, bir TV'ye canlı yayın konuğu olacak...
Bana göre :
1- Sipas Vizyon
2- TV58
3- SRT olarak stüdyoda canlı yayın konuğu olacaktır.
|
|