Orijinalini görmek için tıklayınız : Hem Şiş Yandı, Hem Kebap.. (!)


Murad_Kelleci58
31.03.2013, 09:23
http://www.kotusozluk.com/img/2012/03/dusunen-insan_1331535230.jpeg

Futbol nankördür ve futbol hatalar oyunudur.. Futbolun güzelliğide işte buradadır.. Kimi zaman iyi oynadığın halde yenilireken. kimi zamanda kötü oynarken de kazanabilirsin.. Tıpkı dün kazanılan Orduspor maçı gibi.. Herkesin düşünmesi gereken bir hayatı ve değer verdiği yakınları vardır.. İyi dürüst insanlar namusu ve şerefi için yaşarlar.. Hangimiz hayatımızın her anı neşeli sevinçli geçebilir ki; yada bir ömür boyu sıkıntı ve zorluklar ile boğuşmuşuzdur..
Kısacası herkes her zaman aynı çizgide olmaz hayatı boyunca.. Bu anlattıklarımı dünkü karşılaşmada Sivasspor'lu oyuncuların ve teknik heyetin üzerinde kurgulayarak düşünelim.. Şu sonuca varabiliriz, dün herkes çok kötü idi.. Başta seyirci.. Bu çok kritik maçta takımını nasıl yalnız bırakabilirsin. Kaybetsen düşeceksin bre gafil.. Bu mu tarftarlık..Maça bilet alıp stada gidenlere eyvallah..
Lakin oraya gitmek bir hüner ise, bir avuç Ordu taraftarını sesini bastıramamak daha büyük bir hüner(!) olsa gerek.. Ligde sekiz yılı doldurduk hala gercek bir taraftar nasıl olunur (seyirci değil ama) hala öğrenmedik.. 90 dakika boyunca sadece bir dakika cosuyor gibi oluyoruz ( oda 58.dk da) birde gol atarsak gol dakikalarında.. Bu mu taraftarlık.. Asli görevlerimizi yapmıyor sonrada futbolcuya teknik direktorya ya başlıyoruz sövmeye.. Toplulukta atış serbest, git yanına sövebiliyorsan yüzüne karşı söv.. Sıkar değil mi..? Önce sabret bir maç bitsin sonra tepkini koyarsın ortaya, ama sövmeden kem söz kullanmadan..Kimse sütten çıkmış ak kaşık değil.. Taraftar herzaman ki gibi yine sınıfta kalmıştır..

Gelelim futbolculara.. Gecen sezon ki performansınız ile bu sezon arasında olumsuz yönde müthiş dalgalanmalar var.. Sebepler farklı farklı.. Kimi hoca ile sorunları var mutsuz (raynoch-groscki) kimi şehri sevmiyor zoraki oynuyor (Eneramo) kiminin kapasitesi belli ve artık bu takıma verecek birşeyleri kalmamış (Hayrettin-uğur) kimisinde form düşüklüğü bir sezon boyunca hala devam ediyor (Erman-Navratil-Kadir vs vs).. Kimi ise uzunca sure sakat olan (Cerny-Korcan-Nihat).. Formda iki üç isim ile de ancak bu kadar oluyor (Aatıf-Ziya-Borjan).. Futbolcular tarafından bakılıncada durum ortada.. Belki bu sene iyi olanlar kötü, kötü olanlar iyi performans sergileyebileceklerdir, kim bilir.. Bizlerde işimizde her zaman aynı performansı gösteremeyiz. Olaya bu çerçeveden bakmakta fayda var..

Ve Rıza Hoca.. İçimizden biri, bizi tanıyor ve bizi biliyor.. Belki çok çok iyi bir taktisyen olmayabilir yada iyi bir teknik direktörde.. Ama şu bir gercek ki; çok iyi bir insan.. Mecnun Otyakmaz şike davasında tutuklu iken, takımın hem teknik direktörü, hem başkanı, hem yöneticisi, hem basın sözcüsü, hem çaycısı ve hemde kapıcısı(!) oldu.. Başarılı da oldu.. Nitekim düşmeye oynadığımız sene nokta transferler ile ligde kaldık, sonra belki şampiyonlar ligi play-off'una girmemiz içtenken hakem hataları yüzünden, Avrupa kupası play-off'una oynatdı elindeki kısıtlı kadroyla.. Bu sene yine kısıtlı ve dar kadroyla ve yine fahiş hakem hatalarına rağmen istediğimiz yerde olmasakta, Türkiye kupasında yarı finale taşıdı.. Beğenirsiniz yada beğenmezsiniz.. Onaylarsınız yada onaylamazsınız.. Ama adamın yaptıkları ortada.. Şike döneminde bu takımın başında Sivas'li olmayan biri çalıştırmış olsaydı, onca spekülasyonların olduğu ortamda bırakıp kaçar ve belkide bizde küme düşerdik.. Kimse bunları es geçemez kimse inkar edemez.. Hani bizler çok çok vefalıyız ya (!) sözüm ona.. Adamın babası rahatsizken bende dahil bir konu açıp gecmis olsun demedik.. Ama rakiplerimiz kendi tribünlerinden "gecmis olsun Rıza Çalimbay, geçmiş olsun Bektaş Çalimbay" pankartı actılar.. Biz ise ne yaptık koca bir hiç.. Ama koro halinde sövmelerden ne utanır nede gocunuruz.. Bu mudur"YİGİDOLUK" hadi oradan.. Sonrada gollerden sonra el kol hareketi yapıp taraftara küfür etti diyorsunuz.. Size biri yada birileri küfür etse tepkiniz ne olur acaba..? Cevap veremiyorsunuz değil mi..? Bende begenmiyorum teknik direktörlûğünü. Oyuncu tercihlerini, oyuna müdahelelerine ki yanlışlarını, bazı futbolcular ile olan olumsuz diyaloglarını.. Biz bunları sorgulayalım.. Ama bize yakışır şekilde ve üslupla..

Keza bu saatten sonra Rıza Hoca gitmiştir ve kafasında da Sivas'ı bitirmiştir.. Kerhen devam ediyor görevine Kim ne degree desin.. Mecnun Bey dogru olanı yapmıştır.. Rıza Hoca'ya ahde vefa örnegi vererek sahip çıkmıştır.. Mecnun Bey'de biliyor ki gelecek sezon bu kadar çok hırpalanan, kalbi kırılan birinin camiaya faydalı olamayacağıdır..

Biz de yabancı hayranlığı olduktan sonra.. Bu her platformda aynı memleket icin.. Biz neden birbirimizi cekemiyoruz, neden SİVAS çok fazla göç veriyor, neden kardes kardesle ortak bir iş yapamıyor. Neden neden neden.. Biz dışarıdan gelen insanlara gösterdiğimiz hoşgörüyü, sabrı, kendi insanımıza gösteremiyoruz.. Şapkayı önümüze koyup dusunecegimiz o kadar soru ve sorunlarımızın varlığını görmekten gelmemezlik çok büyük bir eksikliktir..

Dün ki maçta ve maçtan sonra yaşananlar SİVAS gercegini ortaya koymuştur.. Yine her zaman olduğu gibi SİVAS kaybetmiştir.. SİVASSPOR kazanmış ne gam..(!) Hem şişi yakıyoruz hem kebabı.. (!)

adres58
31.03.2013, 09:30
Ağzına sağlık Murat gardaşım. Bu yazıyı Kulüp Yöneticileri dahil Teknik Heyet Taraftar, Basın feyz alarak okumalı ve ders yada dersler çıkarmalıdır. Genel olarak hepimiz senin yorumlarından hep bir tanesini yazılarımızda belirttik. Hocayı eleştirdik çünkü x maçında hata yaptı neden dedik. Futbolcuyu eleştirdik, felanca maçta geri pas verdi hata yaptı eleştirdik. Bu yazı bize genelleme yapmıştır.

Ağzına sağlık tekrardan...

Salim58
31.03.2013, 09:40
Murat kardeşimin bu güzel yazısı bağzılarına göre yanlış görülsede bana göre muhteşem olmuş.

Bizler tepkiyi nerede nasıl ve ne şekilde vereceğimizi asla bilmiyoruz.

Bizler küfür etmeyi tepki olarak algılıyoruz tepki eleştiri farklı küfür farklı.
Rıza hocanın on doğrusu var iki yanlışı varsa o iki yanlış tüm doğruları silip götürüyor..

Rıza hocayı sevmeyebilirsin beğenmiyebilirsin eleştirebilirsin ama küfür ve hakaret edemezsin etmemelisin.

Rıza hocaya edilen küfür futbolcuya edilen küfür şahıslarla beraber bana göre Sivasspora edilmiştir.

Bugün hocaya futbolcuya küfür eder yollarsın giderler gidecek kişilerin yerine gelecek olanlar şöyle bir düşünür ben orada başarılı olsam hata yapmasam bile olaki ufak bi başarısızlıkta ve hatada banada aynısı yapılacak diye düşünür..

Doğa olayından sonra G.Birliği maçı öncesi Başkanla konuştuğumuzda aynen şöyle demişti bugün Doğaya yapılan yarın birbaşkasına yapılırsa tu takıma kim gelir kimi getirebilirsin demişti aynen katılmıştım, Haklısın başkanım bu böyle devam ederse işte ozaman Sivassporun geleceğinden endişe duyarım demiştim.

58akif34
31.03.2013, 09:45
Helal olsun ayakta alkışlıyorum ve bir totem yaptım da trabzon maçında taraftar grupları yoktu ve kazandik dunde protesto için çıktılar ve kazandik ne olur gelmeyin de kazanalim

AmiRaLL
31.03.2013, 09:46
Agzina saglik kardes de bunu okuyacak okuyupta anlayacak insanlar lazim insan dedigim zamam o mac bitmeden terbiyesizlik yapmis kisiler kendi uzerine almasinlar onlari bu terimden uzak tutuyorum...Yaziklar olsun o kendini bilmez kisilere..Yazdigin her kelimeyede katiliyorum umarim bundan sonra boyle suusrsuzca hareketler kimseye yapilmaz..

etzel1967
31.03.2013, 10:25
bir kişinin yada gurubun, diğerini eleştirebilmesi için, kendi üzerine düşeni tam ve eksiksiz yapması gerekir...böylesine hayati bir maça, üzerine ölü toprağı serpilmiş memleketimin insanları maalesef gereken ilgiyi göstermediler...kendi üzerine düşeni bilerek ve isteyerek yapmadılar...bizim sivasta, sivassporun önemini kavrama yeteneği gösteren beyin sayısı yüzde 20-25 i geçmez...yarısı boş tribünler de bunun ispatıdır...kendi üzerine düşeni bir türlü yapamayan, hiç utanmadan sıkılmadan rakip taraftarın arasına girip (gs,bjk,fb) onlarla birlikte sivasa ve sivasspora sövmekte beis görmeyen, sivasa o güruhun ettiği küfrün, kendi anasına, bacısına, namusuna da edildiğinin farkına varamayan, eğer varıyorsa da bundan garip bir haz duyan şahsiyetsizleri barındıran bir toplumuz biz sivaslılar olarak...dolayısıyla, ne rıza hocaya, ne hayretine ne de bir başkasına söylenecek çok sözümüz yok...rıza istifa, yönetim istifa, mecnun istifa...öyle ya, real madritiz sonuçta, sırada dünya kadar talibimiz var, hepsi can atıyor sivassporu almaya...bu hezayanları yazanların büyük bir çoğunluğu, ya çoluk çocuk takımı yada takım süper lige çıkıp da iyi sonuçlar almaya başladıktan sonra sivaslı olduklarını hatırlayan iyi gün dostları...siz bilir misiniz, bu takım kaç kere sahipsiz kaldı, aylarca günlerce başsız, başkansız, yönetimsiz kaldı...yıllarca taka belediye otobüsleriyle deplasmana gitti...bugün bu yönetim bıraksın, yine aynı şey olacak...kimse bir sahip bulunur demesin...forma reklamı bile vermekten aciz 3-5 zenginden mi bekleyeceksiniz bunu...

rıza hocayı eleştirin, hayrettini eleştirin, sonuna kadar hakkınız, benim de hakkım..ama hakaret etmeden, şahsiyetine dokunmadan, terbiyesizlik yapmadan...

tavatir
31.03.2013, 10:34
Taraftar da şapkayı önüne koysun artık. Yönetim, hoca, futbolcuları eleştiriyoruz ama taraftarı da eleştirmeliyiz artık ciddi ciddi. Kim gelirse "Kümeye" diye bağırmak ve o durumla bir an için karşı karşıya kalmak nasıl kötü bir durum. Aramız kimle bozuk değilse kendini bilmez bazı taraftarların yaptıkları maalesef herkesle aramızı bozuyor. Böyle yaparak çok düşman kazanmak iyi birşey mi acaba ? Bütün maçlardan sonra çeşitli tribün ve sor sitelerine bakıyorum da rakip camialar bize cephe alıyorlar küçük grupların başlattıkları yüzünden. İstenmeyen, tecrit edilen camia mı olmak istiyoruz acaba böyle yaparak?

Trabzon maçında taraftar grubu yoktu. Bütün tribünler takıma destek verdi. Kendini takımın sahibi zannedip şehrimize, camiamıza zarar veren taraftarlardan kurtulmamız ve Sivaslı kimliğini layıkıyla temsil etmemiz lazım artıkkk.

Sivasspor Sivas şehri için var. Bunu unutmayalım. Bu takım bu şehre birşey kazandıramadıktan sonra şehrimize katkı sağlayamadıktan sonra sıradan bir spor kulübünden farkı kalmaz. Herkes şapkasını önüne koysun ve düşünsün. Bu şehri güzel tanıtmak, doğru yönlerini göstermek için saçma şeyler yapmamak lazım. Herkesle kavga ederek bir yere varılmaz. Artık şehrin önde gelenleri bilinçli bir taraftar yapısı oluşturmak için harekete geçmelidir.

Unutmayalım "KALABALIKLAR ŞUURSUZ İNSAN TOPLULUKLARIDIR"

Birkaç kişi yanlış yapıyor diye herkes aynı hataya düşmemeli tribünde. Küfürü tamamen yok etmeliyiz. Kalabalıklar şuursuzdur. O nedenle Osmanlılarda yeni bir yer fethedilmeden önce geçilmiş olan köprüler yıkılırdı. Çünkü bir asker kaçsa bütün ordu kaçabilirdi. Bir kuş sürüsünde tek bir kuş havaya uçsa bütün sürü uçar. Bir tiyatro oyunununda seyircilerden birisi alkışlasa bütün salon alkışlamaya başlar. O nedenle mantığını bilmeden, sonuçlarını kestirmeden kalabalıklar içindeki her harekete uymamak lazım. Taraftar grubu da kalmasın gerekirse. Kimse kimseyi yönlendirmesin. Bilinçli bir organizasyon olsun bundan sonra.

kanka5885
31.03.2013, 10:50
merak ediyorum tribüne gelip bagırıyormusun?

eyupk
31.03.2013, 10:54
Taraftarý suçlamak kolay, kaç haftadan beri bizi kanser ettiler halen taraftarda suç dimi. Eðer suç varsa teknik heyette ve futbolculardadýr kusura bakmayin, her hafta her hafta takýmýn kötü gidiþat çizmesi taraftarý artýk doldurdu, tarafyar yeri geldiðinde eleþtirir yeri geldiðindede över bu normaldir. Ama Rýza hoca ne hikmetse eleþtiriye gelemiyor, þimdi bjkde olsaydi ayni cesareti gösterip istifa edermiydi sanmýyorum. Sezon sonuna kadar sabredilip teþekkür edilip yollar ayrýlmalý, daha birþey beklemiyorum hocadan, hiç kimse vazgeçilmez değildir.

85200258
31.03.2013, 10:55
Eskiden Bülent Uygun'a laf söylerdim. Takımı zor günde bırakıp kaçtı diye.. Artık Bülent'in ne kadar dogru yaptıgını görüyorum. Takımını zor günde bırakmayan Rıza Hocaya yapılanlardan sonra Bülent Uygun haklıymış.. Bizim vefasız insanımıza az bile yapmış... Rıza hocanın gitmesini istemeyerekte olsa destekliyorum. Biz millet olarak elimizden kıymetini bileyimiz. Ancak öldükten sonra anlamışızdır degerlerimizi (Bknz: Adnan Menderes , Muhsin Yazıcıoğlu).

Üzülerek söylüyorum ki bu taraftar kitlesine Süper ligde bi takım fazla...

Murad_Kelleci58
31.03.2013, 11:03
merak ediyorum tribüne gelip bagırıyormusun?

Bizi bilen biliyor kardeşim.. Beni dert etme kendine..! Önemli olan ben değilim, önemli olan SİVAS ve SİVASSPOR..

Mete209
31.03.2013, 11:10
Biz dışarıdan gelen insanlara gösterdiğimiz hoşgörüyü, sabrı, kendi insanımıza gösteremiyoruz

Arkadaş, hırsızın hiç mi suçu yok! Rıza Hoca değilmiydi Doğa'yı, Uğuru'u, Hayrettin'i önümüze atıp yuhlattıran. Sonra da futbolcuya sahip çıkma ayakları...

Biz taraftar olarak Rıza Hoca'ya fazlasıyla sabrettik. Eğer Sivas gibi toplumsal vakalara tepkiyi her zaman geciktiren bir yerde kendisini yuhlattırmışsa o da şapkayı önüne alıp düşünmeli!

Şimdiye kadar ki hizmetleri için kendisine teşekkür ediyoruz! Allah razı olsun zor günlerimizde hep yanımızdaydı; fakat bundan sonra olmaz! Seyirci soğudu Rıza Hocadan.

Gönül isterdiki çok güzel bir şekilde ayrılsın Sivas'tan, ama malum Türkiye'de yuhalanmadan istifa etmek erdemliliğini gösterecek teknik direktör yok denecek kadar az!

B.DUMANLI
31.03.2013, 11:11
Yazi bir harika ,bilhassa üslup sekli cok güzel.Bu yaziyi yazarken SIFIR miligram sinirle yazmissin ,yani sinirleri tamamiyle alinmis bir sekilde yazilmis bir yazi.Önce yazindaki bu hassasiyet icin seni tebrik ediyorum,yasina göre göstermis oldugun bu olgunluk icinde ayrica seni takdire sayan buluyorum...
Dün Cumartesi olmasi ve esnafin daha belkide kepenkleri kapatmadigi bir saatde macin oynanmasi seyirci sayisini azaltmis olabilir.
Dün Orduspor maci öncesi herkes bu mac öncesi tedirgindi,bu maci garanti aliriz diyemiyordu.Bilhassa Ziya´nin olmayisi ve Orduspor´un ayaga pas yapisi ,takim oyunu oynayislari ve Hayrettin faktörü mac öncesi Sivasspor taraftarini tedirgin etmisti.Iki yenilen golde Hayrettin hataliydi,ceza alani önünde rakibi indirisi resmen fauldü Cakir devam dedi.
Orduspor´un her attigi top ön direk önünde tehlikeler yaratti.Bunlardan birinde Borjan zamanlamayi iyi yapamasaydi o topda kaleye girecekti.Son saniyede direkte patlayan toplarida var.Bunlarin hepsini üst üste toplarsak Ordu bizden gercekten üstün ve göze hos gelen futbol oynadi.Biz ise ölü toplarla devamli gol atabiliyoruz.Buda bir takim icin cok az bir özellik.Her takim ölü toptan gol yer diye bir kaide yok...
Takimda Aatif,Ziya ve Borjan perfonmans gösterirken digerleri uzun süreden beri sermayeden yiyorlar ,bunu düzeltecek kim teknik kadro,fakat takimdaki bu uyumu sagliyamiyor sonrada cikip duygu sömürüsü yapiyor.
Riza hoca bu Sivas seni Eskisehir´in teknik direktörüyken yenilgi karsisinda,Sivas´liya karsi olan agresif hareketlerini unutmadi.Iste o yüz senin ,gercek yüzündü...
Bu dünyada herkesin yeri doldurulur,oynattigin futbolla türübünleri ayaga kaldiracak sasali bir futbol oynatmadin.
Benim sana bir cift sözüm var Riza hoca, sen kendi kendini yaktin nedenmi?
Baktinki ;yönetim senin istedigin transferleri yapamiyor neden o yönetimle yola devam etme karari aldin.Neden bu Mecnun baskani yari yolda birakmadin.Cünki bir hocayi yücelten takimdaki oyunculardir.Sen taraftara degil kendine kizmalisin,taraftar senden futbol bekler.Sen ise hakemlerin arkasina ve bazi oyuncularin randimanli oynamadigindan devamli dert yandin bu yanlis.
Senin bu hale getiren sebepler kendi bildiklerinden sasmayisin ve Mecnun baskana ara transfer döneminde güvenisin oldu.Bu yönetim sana istedigin forvet oyuncusunu imkanlarini zorliyarak getiremedi...
Seyircinin ici doluyken göstermis oldugu bu serzenis bence hakli bir serzenistir.Kafasini kuma sokup bu gidisati görmeyenler,önlem alamayanlar bu serzenisin muhatabidir....
Taraftar bu takimin futbol oynamasini istiyor ,tek istedigi sey bu.Bunu göremiyincede tedirgin olan taraftar teknik kadroyu ve yönetimi hedef aynasi olarak aliyor.Bu maci kaybetseydik Sivasspor alt üst olurdu bunu kimse dile getirmiyor...

H_Turan
31.03.2013, 11:23
Kısacası Süper Lig bu taraftara lüks geliyor Stada baktım boşluklar çok vardı Yazık ama Gelenlerin hepsi Kendini Teknik drektör zannediyor o zaman Taraftar kalmıyor destek olmuyor Süper ligin en kötü seyircisi bizde.önce kendimizi Eleştirelim ptt 1.ligi izliyorum inanın bizden daha çok seyircisi olan takımlar çıkamıyor lige bizde nankörlük ediyoruz.

karşıyakalı
31.03.2013, 11:34
tarftar suçlu tamam ama taraftarı coşturacak tribüne çekecek ne takım ver sahada nede oyun.suç varsa yönetim dahil herkesindir.sadece taraftarı suçlamak pek dogru bi hareket olmasa gerek murat gardaş

A.Turan Korkmaz
31.03.2013, 11:37
Forumun Akil adamı! Gene tam yerinde ve zamanında bir tavır! İyi ki varsın kardeşim.

Ferhat06
31.03.2013, 11:41
http://www.kotusozluk.com/img/2012/03/dusunen-insan_1331535230.jpeg

Futbol nankördür ve futbol hatalar oyunudur.. Futbolun güzelliğide işte buradadır.. Kimi zaman iyi oynadığın halde yenilireken. kimi zamanda kötü oynarken de kazanabilirsin.. Tıpkı dün kazanılan Orduspor maçı gibi.. Herkesin düşünmesi gereken bir hayatı ve değer verdiği yakınları vardır.. İyi dürüst insanlar namusu ve şerefi için yaşarlar.. Hangimiz hayatımızın her anı neşeli sevinçli geçebilir ki; yada bir ömür boyu sıkıntı ve zorluklar ile boğuşmuşuzdur..
Kısacası herkes her zaman aynı çizgide olmaz hayatı boyunca.. Bu anlattıklarımı dünkü karşılaşmada Sivasspor'lu oyuncuların ve teknik heyetin üzerinde kurgulayarak düşünelim.. Şu sonuca varabiliriz, dün herkes çok kötü idi.. Başta seyirci.. Bu çok kritik maçta takımını nasıl yalnız bırakabilirsin. Kaybetsen düşeceksin bre gafil.. Bu mu tarftarlık..Maça bilet alıp stada gidenlere eyvallah..
Lakin oraya gitmek bir hüner ise, bir avuç Ordu taraftarını sesini bastıramamak daha büyük bir hüner(!) olsa gerek.. Ligde sekiz yılı doldurduk hala gercek bir taraftar nasıl olunur (seyirci değil ama) hala öğrenmedik.. 90 dakika boyunca sadece bir dakika cosuyor gibi oluyoruz ( oda 58.dk da) birde gol atarsak gol dakikalarında.. Bu mu taraftarlık.. Asli görevlerimizi yapmıyor sonrada futbolcuya teknik direktorya ya başlıyoruz sövmeye.. Toplulukta atış serbest, git yanına sövebiliyorsan yüzüne karşı söv.. Sıkar değil mi..? Önce sabret bir maç bitsin sonra tepkini koyarsın ortaya, ama sövmeden kem söz kullanmadan..Kimse sütten çıkmış ak kaşık değil.. Taraftar herzaman ki gibi yine sınıfta kalmıştır..

Gelelim futbolculara.. Gecen sezon ki performansınız ile bu sezon arasında olumsuz yönde müthiş dalgalanmalar var.. Sebepler farklı farklı.. Kimi hoca ile sorunları var mutsuz (raynoch-groscki) kimi şehri sevmiyor zoraki oynuyor (Eneramo) kiminin kapasitesi belli ve artık bu takıma verecek birşeyleri kalmamış (Hayrettin-uğur) kimisinde form düşüklüğü bir sezon boyunca hala devam ediyor (Erman-Navratil-Kadir vs vs).. Kimi ise uzunca sure sakat olan (Cerny-Korcan-Nihat).. Formda iki üç isim ile de ancak bu kadar oluyor (Aatıf-Ziya-Borjan).. Futbolcular tarafından bakılıncada durum ortada.. Belki bu sene iyi olanlar kötü, kötü olanlar iyi performans sergileyebileceklerdir, kim bilir.. Bizlerde işimizde her zaman aynı performansı gösteremeyiz. Olaya bu çerçeveden bakmakta fayda var..

Ve Rıza Hoca.. İçimizden biri, bizi tanıyor ve bizi biliyor.. Belki çok çok iyi bir taktisyen olmayabilir yada iyi bir teknik direktörde.. Ama şu bir gercek ki; çok iyi bir insan.. Mecnun Otyakmaz şike davasında tutuklu iken, takımın hem teknik direktörü, hem başkanı, hem yöneticisi, hem basın sözcüsü, hem çaycısı ve hemde kapıcısı(!) oldu.. Başarılı da oldu.. Nitekim düşmeye oynadığımız sene nokta transferler ile ligde kaldık, sonra belki şampiyonlar ligi play-off'una girmemiz içtenken hakem hataları yüzünden, Avrupa kupası play-off'una oynatdı elindeki kısıtlı kadroyla.. Bu sene yine kısıtlı ve dar kadroyla ve yine fahiş hakem hatalarına rağmen istediğimiz yerde olmasakta, Türkiye kupasında yarı finale taşıdı.. Beğenirsiniz yada beğenmezsiniz.. Onaylarsınız yada onaylamazsınız.. Ama adamın yaptıkları ortada.. Şike döneminde bu takımın başında Sivas'li olmayan biri çalıştırmış olsaydı, onca spekülasyonların olduğu ortamda bırakıp kaçar ve belkide bizde küme düşerdik.. Kimse bunları es geçemez kimse inkar edemez.. Hani bizler çok çok vefalıyız ya (!) sözüm ona.. Adamın babası rahatsizken bende dahil bir konu açıp gecmis olsun demedik.. Ama rakiplerimiz kendi tribünlerinden "gecmis olsun Rıza Çalimbay, geçmiş olsun Bektaş Çalimbay" pankartı actılar.. Biz ise ne yaptık koca bir hiç.. Ama koro halinde sövmelerden ne utanır nede gocunuruz.. Bu mudur"YİGİDOLUK" hadi oradan.. Sonrada gollerden sonra el kol hareketi yapıp taraftara küfür etti diyorsunuz.. Size biri yada birileri küfür etse tepkiniz ne olur acaba..? Cevap veremiyorsunuz değil mi..? Bende begenmiyorum teknik direktörlûğünü. Oyuncu tercihlerini, oyuna müdahelelerine ki yanlışlarını, bazı futbolcular ile olan olumsuz diyaloglarını.. Biz bunları sorgulayalım.. Ama bize yakışır şekilde ve üslupla..

Keza bu saatten sonra Rıza Hoca gitmiştir ve kafasında da Sivas'ı bitirmiştir.. Kerhen devam ediyor görevine Kim ne degree desin.. Mecnun Bey dogru olanı yapmıştır.. Rıza Hoca'ya ahde vefa örnegi vererek sahip çıkmıştır.. Mecnun Bey'de biliyor ki gelecek sezon bu kadar çok hırpalanan, kalbi kırılan birinin camiaya faydalı olamayacağıdır..

Biz de yabancı hayranlığı olduktan sonra.. Bu her platformda aynı memleket icin.. Biz neden birbirimizi cekemiyoruz, neden SİVAS çok fazla göç veriyor, neden kardes kardesle ortak bir iş yapamıyor. Neden neden neden.. Biz dışarıdan gelen insanlara gösterdiğimiz hoşgörüyü, sabrı, kendi insanımıza gösteremiyoruz.. Şapkayı önümüze koyup dusunecegimiz o kadar soru ve sorunlarımızın varlığını görmekten gelmemezlik çok büyük bir eksikliktir..

Dün ki maçta ve maçtan sonra yaşananlar SİVAS gercegini ortaya koymuştur.. Yine her zaman olduğu gibi SİVAS kaybetmiştir.. SİVASSPOR kazanmış ne gam..(!) Hem şişi yakıyoruz hem kebabı.. (!)

Söylenmesi gereken herşeyi gılı gılına ifade etmişsin,tebrikler.Ama benim anlamadığım yönetim 1 hafta Ziyanın cezasını kaldırmak için uğraştı ve hoca niye ROBERTO CARLOS dururken Hayrettinle oyuna başladı.:D

Murad_Kelleci58
31.03.2013, 11:46
tarftar suçlu tamam ama taraftarı coşturacak tribüne çekecek ne takım ver sahada nede oyun.suç varsa yönetim dahil herkesindir.sadece taraftarı suçlamak pek dogru bi hareket olmasa gerek murat gardaş

Güzel abiciğim yazımın başlığı açık.. Dün yaşananlar hem taraftarın, hem futbolcunun ve hemde teknik ekibin kalbini kırmıştır.. Yani hem şis yanmıştır ve hemde kebap..(!)
Ben de dahil demek ki taraftarlık vazifemizi yerine getirememisiz demek ki.. Önce taraftar olarak bizim eksiğimiz yanlışımız varsa onu tamamlayıp düzeltelim ki.. Sonrasında futbolcuyu da teknik ekibide hep beraber ama doğru üslupla eleştirelim yerden yere vuralım işlerini düzgün yapmadıkları icin..

KaanK
31.03.2013, 11:48
Taraftar hocaya, aylardır inatla yanlış futbolcu seçimleri ve yanlış oyuncu değişiklikleri nedeniyle kızgın. Bakın doğa olayında tarftarın yaptığı kesin yanlış ama çok kötü performansına rağmen tarfatarın önüne oyuncusunu atan hocanın hiç mi suçu yok ? Dün hayrettindi yarın sıra uğurda

Bu takım bu sene düşmemeye değil ilk 3e oynamalıydı bu ligde.Biz iyi değiliz ama değer takımlar da çok kötü. Düşünsene ligin dibindeki mersin,akhisar ve orduya 14 puan kaybettin 14 ... 4 haftadır maç kazanamıyorsun, takımda anlamsız hatalar zinciri devam ediyor ve son 5 dakikaya top oynamadan 2-1 yenik giriyorsun..Taraftar homurdanır gayet normal..

Rıza hocanın kişiliğine kimse bişey demez ama etme tutma toraman gibi sende beşiktaştayken az küfür yemedin mi ? Niye beşiktaş taraftarına veryansın etmedin ? aynı şekilde seni eskişehire sığdırmaz eden taraftarı neden basın önünde rezil etmedin ??
Taraftarın maçta yaptığı yanlıştır sonuna kadar kabul, taraftar sütten çıkma ak kaşık değildir, ama HOCA DA SÜTTEN ÇIKMA AK KAŞIK DEĞİLDİR

Her ne olursa olsun sivasa en büyük başarılarını yaşatan uyguna taraftar 4 hafta tahammül etti

Bir de şu profesoynellerde şunu anlamıyorum " çok büyük fedakarlıklar yapıyoruz ?? " Nedir bu çok büyük fedakarlık, aldığın parayı mı hibe ediyorsun,para almadan mı çalışıyorsun,taraftar korkusundan sokağa mı çıkamıyorsun, toprak sahada mı çalışıyorsun, 2 yıldızlı otellerde mi kalıyorsun? Nedir ya antrenman yapmak mı seyahat etmek mi taraftar baskısı mı nedir bu çok büyük fedakarlık Allahaşkına biri anlatsın şunu bana

Geldiğinden beri taraftarca bağrına basılan teknik adam inat ettiği yanlışlar sonucu kötü sonuçlarda homurtulara kulağını tıkayacak- tıpkı bjk ve eskişehrde olduğu gibi- Fedakarlık budur

Murad_Kelleci58
31.03.2013, 11:49
Söylenmesi gereken herşeyi gılı gılına ifade etmişsin,tebrikler.Ama benim anlamadığım yönetim 1 hafta Ziyanın cezasını kaldırmak için uğraştı ve hoca niye ROBERTO CARLOS dururken Hayrettinle oyuna başladı.:D

Evet abi haklısın..! Elinde Carlos varken hayrettin'deki ısrar neyin nesidir.. :D

B.DUMANLI
31.03.2013, 12:04
Hayrettin ciktiktan sonra Ümit´i sola cekti onun yerinede Navratil´i aldi.Iki goldede Hayrettin ´in hatasi vardi.Ikinci golde rakibi kacirdi,hele ilk golde yapilain ortada rakibin önüne gecip topu kafayla celme yerine ,rakibin arkasinda kalisi ,rakibe topa vurma imkani sagladi.

35gürün58
31.03.2013, 12:21
Arkadaşlar okuduğum yorumlarda (ki aklı selim yorumların çoğuna katılıyorum) lakin yeri ve zamanı olmadan kantarın topuzunu fazla kaçırdığımızı görüyorum bu durumda tüm sivassporun zarar görmesi söz konusu ve futbolu iyi bilen de bilmeyende futbol otoritesi kesilmiş durumda futbolla ilgili bir canlı analiz programı yapılsa burada uzman geçinen birçok arkadaşım (ben dahil) mikrofon uzatıldığında en fazla 2 cümle kurar üçüncü cümleyi kuramayız ifade edemeyiz çünkü futbol bilgisi sadece seyretmekle olmuyor...

onun için lütfen eleştirilerimiz sivas'ımıza zarar verecek yıkıma neden olacak türde olmazsa daha iyi olur sanıyorum burada yönetimde Rıza hoca da gerekli payı çıkaracaklardır...

Birde dikkatinizi çektimi bilmiyorum maç başlarken kulübede oturan Rıza hoca elleri dizlerinin üstünde dua ediyordu.... kimse kötü niyetle düşünmüyor hareket etmiyor... itidalli olalım ve bu zor günlerde ''Vurun Kahpeye'' yapmayalım değerli sivas'lılar

Sevgi ve Saygılarımla

cengo64
31.03.2013, 12:27
Güzel bir yazı.Aşıklar şehri Sivas'a uygun olmuş.Profosyoneller şehri İstanbul dan cıkması şampiyonların belki o yüzden.

burak58as553
31.03.2013, 13:14
tarftar suçlu tamam ama taraftarı coşturacak tribüne çekecek ne takım ver sahada nede oyun.suç varsa yönetim dahil herkesindir.sadece taraftarı suçlamak pek dogru bi hareket olmasa gerek murat gardaş

Hocam geçen sene taraftarı coşturacak tribüne çekecek oyun oynuyorduk ama yine de gelen kimse yoktu..

B.DUMANLI
31.03.2013, 13:29
Hocam geçen sene taraftarı coşturacak tribüne çekecek oyun oynuyorduk ama yine de gelen kimse yoktu..

Seyirci neden düstü sorusunun cevabini gercekten bilmiyormusun?Gecen yil Türk kamu oyunu bir olay rahatsiz etmisti,bu olayin icinde bizim baskanda vardi,iste bu olaydan sonra seyirci sayisi düsüs gösterdi..

arkia
31.03.2013, 13:29
Murat gardas sen nasil guzel bir yigit gardasimizsin. Hayretler icindeyim senin yani bizim sesimizde bir baslik acilmasina nasil musade etti site yonetimi.yuregine saglik.dun aksam il yonetici bir arkadasimiz bir baslik acip neredeyse hizini alamyip ana avrat kufretmeye yeltenmisti.bu platformda politika bu oldugu icin senin basligina actigin konunun yayinlanmasini saskinlikla okudum.isin gucun rast gelsin.allah senin gibi yigitleri tribunlerden gonullerimizden eksik etmesin.agzine yuregine saglik.
Yarin riza hoca sivastan ayrilsa gitse bizim icin el olmustur gorevin basinda kim varsa ismi mezhebi dini ne olursa olsun.biz bu kente hizmet etmeye adanmislara gonul vermekle gorevlendirilmisiz.kimliklerim izde yazan dogum yeri sivas bolumunde bu gorev sabitlenmistir.kentin kentlinin menfaatleri onemlidir asil olan. Bir sivasli bir koltuga yandaslari oturacak diye gorevini layikiyle yapanlarinaltini oymaz.bunlar ancak satilmis ne oldugu belli olmayan kisiliksizlerdir vatansizlardir. Sivas yillar boyunca hic bir kurumunu bir yerlere yaranmak icin peskes cekmemistir.bu belediyesi olur valiligi olur spor kulubu olur.kayseri gibi cok buyumek ugruna,guc neredeyse oraya egilelim ele etek opelim yapmamistir.hep yigit kalmistir ve hep dik durmustur.dunyada baska bir sehir yokturki o sehrin neferi oldugu icin allaha sukreden bir bireye sahip olsun.bu ahval ve seraitde dahi sivasli sehrine sahip cikmis icinden mecnun baskan gibi bir yigit cikarmis butun iktidar yalakalarinin karsisina dikmis sivassporumuzu aslanlar gibi carpisiyor.ancak boyle yigitlerimizi arkadan vurmak icin satilmislari bulup kullanan guclere karsi uyanik olmak dusuyor bize.bu sehir bir yigidini boyle kahbelikle kurban etti, dun o vefali sivasspor kahramanlari macta unutmadi onu koca reisi.sahip cikamadik koca reise bari mecnun baskanimiza sahip cikalim..destek olan tum yigitlere selam olsun allah islerini rast getirsin.......

ROMANTİK KATİL
31.03.2013, 13:34
Güzel kardesim eline diline saglık cok güzel özetlemişsin olayları. Ancak yapılan işlerden ders cıkartmamak. Taraftarı görmezden gelmek. Herkesle münakaşa halinde olmak. Belli baslı seyleri takıma yansıtamamakta Rıza hocanın yapmıs oldugu yanlıslardır. Taraftar neden küfretti veya neye küfretti bunu sorgulayalım önce. Taraftar Rıza hocayı trübüne cagırıp bagrına basmak ister Rıza hoca trübüne gelmeyi bırakın eliyle selam bile vermez veya alkısla karsılık vermez. Takım gider deplasmanlara taraftar karsılama yapar ne bir foto cektirir nede uzatılan cicegi kabul eder. Sözlesme yapar su takım teklif ederse giderim der. Daha yazılacak bir cok unusur ama kısaca söylemek istiyorum. Taraftarın tepkisi sadece dünkü oyananan oyun için degildi. Sezon basından belli yapılan hataların vurdumduymazlıkların kendini herseyin üstünde görmenin bir cezası gibiydi adeta. Ama Rıza hocamız bu tavırlarını degiştirmedigi sürece baska bir takıma gitsede bu gibi olaylar yaşar. Bizler SİVASSPORUMUZUN iyligini isteyen kişiler olarak Rıza hocayı artık takımın basında görmek istemiyoruz. Buda görmek isteyenler gibi en dogal hakkımız. Son olarak Doga olayında profosyonellikten söz eden Rıza Calımbay dünde kendi profosyonellik göstermeliydi. İnsallah hersey SİVASSPORUMUZ için daha hayırlı olur.

mucahit_58
31.03.2013, 13:47
Murad gardasimizin yazısı cok guzel olmuş aynen katılıyorum taraftarımızın belli kısmı seyirciden öte geçemiyor , küfür olmamalıydı cok yanlış tamam,
Olayi savunmak adına konusmuyorum ama bu sitede en az %65 %85 arasi bi kesim

Uğur Hayrettin basta olmak üzere bazı futbolculardan memnun degil, futboldan anlayan biri bunları ilk 18 e almaz, piech Sercan kadroya neden giremiyor, Kadir bekmezci Rıza hocanin akrabasimi ki kötü oynadığı koca sezon 11in değişmez ismiydi? Ve daha nice binlerce cevap ariyor.

Yapmayın etmeyin guzel futbol oynadigimiz sezonlar istanbulda bile 15bin taraftara oynamisligimiz var, kendi adıma ben şampiyonluk istemiyorum, sabah 7 de ise başlayacağım bigunde gecenin 4unde sivasimin maci var diye kalkıp ana avrat soverek ise gitmekten biktim, kanser olacam.
Allah askina biri soylesin 4-2 yendigimiz Kayseri maci dahil bala, kornerden vs gol atip yatmadığımız mac var mı?

Evet böyle olmamalıydı, ayıp ettik amma velakin bu taraftarın istediği oldu.
Bana göre Rıza hoca iyi bi insan, hemşerimiz ama t.direktor olarak olmamalı bu takımın basinda.

Hakkımızda hayırlısı Yiğidolar, Allah'a emanet

asabibaba
31.03.2013, 13:52
Orada bağıranlar burada sallayanlar değilmiydi.Resmen yalvardık yapmayın etmeyin az susun dedikçe yalak olmadık mı? Bak burada sallayanlar hem kendilerini hem başkalrını burada doldurmadı mı? Tamam hocanın suçu var bence de var ama zamanı mı ? sıra mı ? demedik mi? Rıza hoca yalakası demedikleri kalmadı mı? ben hala diyorum ve hep de diyeceğim az susun nolur içinize atın takımınız başı için az susun 7 maç sonra salla sallaya bildiğin kadar ... Şi mdi haftaya noacak dün bağıranlardan 50 -60 tanesini Eskişehire götürüp orada kötü giderse aynı taktiğimi uygulacaz bu defa hedefte kim var ? Doğa gittii Uğur sakat Hayrettin bir daha yüzünüze bakmaz sırda kim var Kadir mi ?Adem mi? Ümit mi ? ......... Yapmayın etmeyin az susun Murat kardeşimin yazdıklarını okudum hem sevindim hem üzüldüm sevindik Akil adamlarımızda varmış? Üzüldüm neden bu durumdayız ? Allah yolumuzu açık etsin yine diyoruz .....ALLAH AŞKINA AZ SUSUN ...

yigido yakup
31.03.2013, 14:07
Bence aslinda hic büyütülecek bir durum yokken Riza hocanin istifa showuyla taraftara posta koydu.

Beni en cok üzen durumda sanki taraftar Hayrettin e sadece bu macla alakali tepki gösteriyormus gibi bi durum ortaya cikartildi

sanki takim 3-0 öndeyken Hayrettin Ugur 17 yasinda genc gibi onlari sahaya sürmenmi 10 numara oyuncunu cikarip Hayrettin i sahaya almanmi?

evet seyirci Hayrettin e tepki gösterdi mesela sen hic bir mac sonunda macin kasedini Hayrettin e izlettirip neler yaptigini gösterdinmi sadece sahada olmasiyla takima ne Kadar zarar verdigini gösterdinmi

Agzi acilan Bülent Uygun zamanindaki Hayrettin den bashsediyor kimse Hayrettin e demiyorki sen hic bisey ögrenmedinmi kac senedir süperligdesin birde kaptansin ne rakip karsilamayi Bilir ne kafaya cikmayi Bilir ne pozisyon almayi Bilir hele birde saclarini sallaya uzaktan seyir kosusu yapmazmi

Riza hocam gecen sene Kaan i oynattin oda cok hatalar yapti ama kimse bisey dedimi veya simdi Ümit i direk oynattin

Seyirci küfür etmedi diye biliyorum istifa veya oyuncu disari diye heryerde bagiriliyor bunu alinan 3 puanla Show a dönüstürmemek gerekiyordu


Özelestiri olmazsa hicbisey düzelmez Eskisehir kovmasaydi o kovulmayi gurur meselesi yapmasaydin bize gelmezdin Besiktas cagirsaydi zaten kosuya baslamistin

hersey gecmiste kaldi diyip ders alabiliyorsak mükemmel olabiriz

58MySouL
31.03.2013, 14:58
Benim anlamadığım neden durduk yere küfür edilir.Rakip takım taraftarı gelmiş takımını destekliyor gayet doğal ve normal.Birden gruplardan toplu halde ağza alınmayacak küfürler.Ne gereği var bunun nede mantığı.Aynı küfürler bize edilse?Gruplar küfür edeceğine kışkırtma yapacağına takıma destek olsunlar yeter.

58MySouL
31.03.2013, 15:00
Bu arada kimse küfür etmedi hayrettin e ve hocaya:mad:

58MySouL
31.03.2013, 15:01
hayrettin oynadığı maçları otursun bir seyretsin kendisi hoca olsa inan kendinini 18 e bile almaz :D

senarst58
31.03.2013, 15:26
BIRAKIN BU DEMOGOJİ YAPMAYI.. KONU SİVASSPOR SA GERİSİ TEFERRUAT ...BENİ KONUŞTURMAYIN..BU KLUBE KAPIKAPI PARA TOPLANIRKEN NE ,RIZA ÇALIMBAY NEDE,BAŞKASI VARDI,, YİNE CEFAKAR SİVASSSPOR TARAFTARI TAKIMANIN YANANIDAYDI ..KİMSE BABASININ HAYRINA ORDA DURMUYOR,HERKES EMEGİNİN KARŞILIGI ALIYOR..

sefilix
31.03.2013, 16:35
Gün Birlik ve Beraberlik Günüdür
Yorumları okudum Rıza Hocayı dinledim başkanı dinledim herkesin haklılık payı var.
Bilindik Nasreddin Hoca fıkrası gibi sende haklısın, o da haklı, bende haklıyım, herkes haklı.
Maça bir saat önce gittik.
Orduspor sahaya çıkmamıştı.
Sivasspor ilk onbiri ısınıyor yedeklerde top çeviriyordu.
Baktık hayrettin ilk onbirde. Hemen beyin fırtınası yaptık. Gözümüzün önüne Bursa, Akhisar maçları geldi en taze maçlar onlar olduğu için. Dedik belki daha iyi oynar Hayrettin.. hem Ziya cezalı… Seyirci gelip yerlerine oturdu ve maç öncesi yorumlar ve yavaş yavaş homurdanmalar kulağımıza gelmeye başladı. “Hayro mu oynuyor? Navratil neden yok? Adem sakat mı?” vs. vs. Tabi herkes kafasında takım kuruyor, konuşuyor, tartışıyor.. Çok doğal değil mi bu? Ve maç başlıyor. 5. Dakikada 1-0 öne geçiyor takım.. Hayrettin yine aynı dağınık oyununu sergiliyor. Birde önünde Kamil olunca yardımlaşma yok. Hoca bu zaafı görüyor Atıf’la Kamil’i yer değiştirip açığı kapatmaya çalışıyor. Ama yok… Orduspor Hayrettin’in kanadından atakları yoğunlaştırıyor. Golü yiyorsun çok kısa sürede. Seyirci daha da homurdanmaya başlıyor. Teknik heyet aynı Doğa da olduğu gibi bu maçta da sadece izliyor. Belki bilinmez eldeki kadro bu, yerine adam yok.. Kim bilir! Hayrettin kötü oyuncu değil ama gününde de değil. Değişmesi lazım diye sesler yükselmeye başlıyor. Her şeye rağmen seyirci 1-1'e de razı. En azından yaklaşmamış olur rakip. Yenemiyorsan yenilme. Ki ordu daha derli toplu görünüyor ilk yarıda..

İkinci yarı başlıyor ve seyirci oyuncu değişkiliği olmuştur diye düşünüyor. En azından Hayrettin değişir. Ya da Kamil değişir? Ama yok… Saatli bomba gibi her an her şey olabilir. İlk geri pas Ordu golü kaçırıyor. Çok gerksiz bir ikinci geri pas Kadir topa yetişemiyor. David Barral 60 metre top sürerek golü atıyor. İşte o anda film kopuyor. Beraberliğe bile razı olan seyirci 75. dakikada gelen gol ile çıldırıyor. deplasman galibiyeti olmayan takıma yenilmek üzere olmak kabul edilebilir değil diye sesleniyor tribünler...

Burada mutlaka itidalli davranmak gerekebilir diye düşünebilirsiniz. Herkesten aynı olgunluğu bekleme şansınız yok. Mutlaka bir kısım seyirci aleyhte tezahürat edecektir. Keşke yaşanmasaydı ama siz seyircinin kendi arasında yaptığı konuşmaları duysanız bu patlamanın normal olduğunu anlayacaksınız. Hem kitleler çok kolay yönlendirilebilir. Hayrettin zamanında oyundan alınmayarak kariyerinde yaşamaması gereken bir olayı yaşamıştır. Eğer seyirci o tepkiyi vermese belki oyuncu değişiklikleri yine isabetli olmayacaktı. Belki maç dönmeyecekti. Kim bilir beklide seyircinin bu tepkisi Orduspor oyuncuklarında motivasyon kaybı yaptı.. Seyirci tepkisi demişken herkes, yayıncı kuruluş bile seyirciye yüklendi. Belki atmosferden duymadım ama ben gerçektende ne hocaya ne hayretine küfür duymadım. Sadece çok küçük bir gurubun (grupta değil aralarda maçın heyecanıyla bağıran kişilerin haricinde) Rıza istifa sesleri vardı. Bırakın bu kadarcıkta hakları olsun. Bu seyirciyi eleştirenler -ki bizde çok eleştiriyoruz- şunu da bilmeliler ki hep aynı insanlar geliyor maça. Bir bakın etrafınıza hep aynı yüzler. Sivas sevdalısı insanlar.. Traftar kültürü oluşturamadık. kulüp ve Tv58 yeni yetişen gençler için uğraşıyor işte ama olmuyoz zaman lazım.. Bırakın azıcıkta sitem etmeye hakları olsun seyircinin. Seyirci amatör ama pröfosyoneller onlara uymasın. Belki yanlış yaptılar ama hiç mi hakları yok. Onlarda biliyor hakem hataları ile hak etmediğimiz yerlerde olduğumuzu. Keşke Rıza Hoca zamanında değişseydi oyuncuyu. Ne hayrettin ne Rıza hoca böyle olmasını istemezdi. kader deyip geçelim artık.

Fazla uzatmaya gerek yok. Galibiyeti doyasıya yaşayamadık. Önümüzde çok önemli kupa maçları ve çok önemli bir 7 hafta var.
Gün birlik ve beraberlik günüdür.
Gelin Yiğidolar El Ele Gönül Gönüle Verelim.
Bu Sene Avrupaya Gidelim.

B.DUMANLI
31.03.2013, 16:40
hayrettin oynadığı maçları otursun bir seyretsin kendisi hoca olsa inan kendinini 18 e bile almaz :D

O zamanda söze benim zamanimda diye baslardi garibim....

Demezdi Akhisar macinin son dakikasinda ,rakip benim solumdan atti sagimdan gecti ortaladi ve Gekas´in kafa golü ile yenildik demez herhalde....

Yigidoyuz058
31.03.2013, 16:41
Bence aslinda hic büyütülecek bir durum yokken Riza hocanin istifa showuyla taraftara posta koydu.

Beni en cok üzen durumda sanki taraftar Hayrettin e sadece bu macla alakali tepki gösteriyormus gibi bi durum ortaya cikartildi

sanki takim 3-0 öndeyken Hayrettin Ugur 17 yasinda genc gibi onlari sahaya sürmenmi 10 numara oyuncunu cikarip Hayrettin i sahaya almanmi?

evet seyirci Hayrettin e tepki gösterdi mesela sen hic bir mac sonunda macin kasedini Hayrettin e izlettirip neler yaptigini gösterdinmi sadece sahada olmasiyla takima ne Kadar zarar verdigini gösterdinmi

Agzi acilan Bülent Uygun zamanindaki Hayrettin den bashsediyor kimse Hayrettin e demiyorki sen hic bisey ögrenmedinmi kac senedir süperligdesin birde kaptansin ne rakip karsilamayi Bilir ne kafaya cikmayi Bilir ne pozisyon almayi Bilir hele birde saclarini sallaya uzaktan seyir kosusu yapmazmi

Riza hocam gecen sene Kaan i oynattin oda cok hatalar yapti ama kimse bisey dedimi veya simdi Ümit i direk oynattin

Seyirci küfür etmedi diye biliyorum istifa veya oyuncu disari diye heryerde bagiriliyor bunu alinan 3 puanla Show a dönüstürmemek gerekiyordu


Özelestiri olmazsa hicbisey düzelmez Eskisehir kovmasaydi o kovulmayi gurur meselesi yapmasaydin bize gelmezdin Besiktas cagirsaydi zaten kosuya baslamistin

hersey gecmiste kaldi diyip ders alabiliyorsak mükemmel olabiriz


İmzami atarim bu yazıya gardaş ,

Murad Kelleci gardasim cok guzel yazmisin yüreğine saglıkta Rıza hocanın futbolundan zevk alan varmi? Vallahi haketmiyoruz ligde kalmayı bu futbol ile.

Rıza hocanın oynattigi futboldan nefret ediyorum, futbolculariyla takismasindan, taktik olmayisindan, Uğur Kadir Hayrettin ısrarından, piech ve Sercan'ı çürütmesinden, oyuna hamle yapamamasından nefret ediyorum!!!


Amma iki şey yaptı ki hepsinden buyuk hata
1) Sivas'ın basindayken bjk ile görüşüp onlara her daim yalakaligi (3 ay önceki röportajında bile bjknin Samet hocadan önce onla görüşüp ama isin olmayışını anlatırken nerdeyse ağlayacaktı)

2) taraftara it muamelesi yapması çiçek vs

Taraftar bu takımın herseyi 4 4luk olmayabiliriz ama kötü top oynattiginda birakta eleştirelim.
Herkes gider taraftar kalir!

Not: küfür olayı olduysa buyuk ayıp onaylamıyorum ama emin olun bu maçla ilgisi yok 2 senenin öfke kusumu bence.

MEHAT
31.03.2013, 17:48
Ellerine yuregıne saglık dıyorum başka söyleyecek birşey yok herkes kendi alması gerekeni almalı tabı okumayı bırde anlamayı bılıyorsa ??

58fatihcan
31.03.2013, 19:16
Bu yorumun ustune yorum yapmam daha:)

cemahmety
31.03.2013, 19:43
eline yüreğine yorumuna sağlık uğraşmışsın yazmışsın bu doğru içerik taşıyan yorumu yüzde 95 lik kısmına katılıyorum gerisi için de insan insandan farklıdır diyelim :)

infial§
31.03.2013, 19:56
futbol sadece futbol değildir; aşktır, tutkudur, heyecandır ve bilimum bu nevi duygulardır. herşey bitince, tek başına geriye kalandır. bazen seni üzüntüden, bazen de sevinçten ağlatandır. sevgili denilen faniden daha gerçektir çoğu zaman, gerçek sevgilidir.

bize her sevdadan geriye kalan, sadece;Sivasspor'dur
Sel gider kum kalır!!!

sivasli_boy
31.03.2013, 20:33
Ey rıza hoca....
Başta şunu söylemek isterim ki sivas şehrinin sivasspordan başka değeri yok eğer bu takım düşerse bize sahip çıkacak kimsede yok dün akşam stad da seni istifaya davet edenler senin maaşla çalıştığın takımı karşılıksız sevmektedir 90 lı yıllarda kalan oyun tarzı ile golü at geriye çekil mantıgını taraftar sorgulamasın mı ? yanlış oyuncu tercihlerini taraftar sorgulamasın mı ? Sen büyük takımlar çalıştırdın Beşiktaşın bir macında sivassporda bir sezonda aldıgın tepkiyi aldın beşiktaş taraftarını böyle suçlamadın Bu şehrin çocuguyum diyorsun o zaman bu şehrin insanlarının hassasiyetini anla...

SANCAKTAR
31.03.2013, 21:22
http://www.kotusozluk.com/img/2012/03/dusunen-insan_1331535230.jpeg

Futbol nankördür ve futbol hatalar oyunudur.. Futbolun güzelliğide işte buradadır.. Kimi zaman iyi oynadığın halde yenilireken. kimi zamanda kötü oynarken de kazanabilirsin.. Tıpkı dün kazanılan Orduspor maçı gibi.. Herkesin düşünmesi gereken bir hayatı ve değer verdiği yakınları vardır.. İyi dürüst insanlar namusu ve şerefi için yaşarlar.. Hangimiz hayatımızın her anı neşeli sevinçli geçebilir ki; yada bir ömür boyu sıkıntı ve zorluklar ile boğuşmuşuzdur..
Kısacası herkes her zaman aynı çizgide olmaz hayatı boyunca.. Bu anlattıklarımı dünkü karşılaşmada Sivasspor'lu oyuncuların ve teknik heyetin üzerinde kurgulayarak düşünelim.. Şu sonuca varabiliriz, dün herkes çok kötü idi.. Başta seyirci.. Bu çok kritik maçta takımını nasıl yalnız bırakabilirsin. Kaybetsen düşeceksin bre gafil.. Bu mu tarftarlık..Maça bilet alıp stada gidenlere eyvallah..
Lakin oraya gitmek bir hüner ise, bir avuç Ordu taraftarını sesini bastıramamak daha büyük bir hüner(!) olsa gerek.. Ligde sekiz yılı doldurduk hala gercek bir taraftar nasıl olunur (seyirci değil ama) hala öğrenmedik.. 90 dakika boyunca sadece bir dakika cosuyor gibi oluyoruz ( oda 58.dk da) birde gol atarsak gol dakikalarında.. Bu mu taraftarlık.. Asli görevlerimizi yapmıyor sonrada futbolcuya teknik direktorya ya başlıyoruz sövmeye.. Toplulukta atış serbest, git yanına sövebiliyorsan yüzüne karşı söv.. Sıkar değil mi..? Önce sabret bir maç bitsin sonra tepkini koyarsın ortaya, ama sövmeden kem söz kullanmadan..Kimse sütten çıkmış ak kaşık değil.. Taraftar herzaman ki gibi yine sınıfta kalmıştır..

Gelelim futbolculara.. Gecen sezon ki performansınız ile bu sezon arasında olumsuz yönde müthiş dalgalanmalar var.. Sebepler farklı farklı.. Kimi hoca ile sorunları var mutsuz (raynoch-groscki) kimi şehri sevmiyor zoraki oynuyor (Eneramo) kiminin kapasitesi belli ve artık bu takıma verecek birşeyleri kalmamış (Hayrettin-uğur) kimisinde form düşüklüğü bir sezon boyunca hala devam ediyor (Erman-Navratil-Kadir vs vs).. Kimi ise uzunca sure sakat olan (Cerny-Korcan-Nihat).. Formda iki üç isim ile de ancak bu kadar oluyor (Aatıf-Ziya-Borjan).. Futbolcular tarafından bakılıncada durum ortada.. Belki bu sene iyi olanlar kötü, kötü olanlar iyi performans sergileyebileceklerdir, kim bilir.. Bizlerde işimizde her zaman aynı performansı gösteremeyiz. Olaya bu çerçeveden bakmakta fayda var..

Ve Rıza Hoca.. İçimizden biri, bizi tanıyor ve bizi biliyor.. Belki çok çok iyi bir taktisyen olmayabilir yada iyi bir teknik direktörde.. Ama şu bir gercek ki; çok iyi bir insan.. Mecnun Otyakmaz şike davasında tutuklu iken, takımın hem teknik direktörü, hem başkanı, hem yöneticisi, hem basın sözcüsü, hem çaycısı ve hemde kapıcısı(!) oldu.. Başarılı da oldu.. Nitekim düşmeye oynadığımız sene nokta transferler ile ligde kaldık, sonra belki şampiyonlar ligi play-off'una girmemiz içtenken hakem hataları yüzünden, Avrupa kupası play-off'una oynatdı elindeki kısıtlı kadroyla.. Bu sene yine kısıtlı ve dar kadroyla ve yine fahiş hakem hatalarına rağmen istediğimiz yerde olmasakta, Türkiye kupasında yarı finale taşıdı.. Beğenirsiniz yada beğenmezsiniz.. Onaylarsınız yada onaylamazsınız.. Ama adamın yaptıkları ortada.. Şike döneminde bu takımın başında Sivas'li olmayan biri çalıştırmış olsaydı, onca spekülasyonların olduğu ortamda bırakıp kaçar ve belkide bizde küme düşerdik.. Kimse bunları es geçemez kimse inkar edemez.. Hani bizler çok çok vefalıyız ya (!) sözüm ona.. Adamın babası rahatsizken bende dahil bir konu açıp gecmis olsun demedik.. Ama rakiplerimiz kendi tribünlerinden "gecmis olsun Rıza Çalimbay, geçmiş olsun Bektaş Çalimbay" pankartı actılar.. Biz ise ne yaptık koca bir hiç.. Ama koro halinde sövmelerden ne utanır nede gocunuruz.. Bu mudur"YİGİDOLUK" hadi oradan.. Sonrada gollerden sonra el kol hareketi yapıp taraftara küfür etti diyorsunuz.. Size biri yada birileri küfür etse tepkiniz ne olur acaba..? Cevap veremiyorsunuz değil mi..? Bende begenmiyorum teknik direktörlûğünü. Oyuncu tercihlerini, oyuna müdahelelerine ki yanlışlarını, bazı futbolcular ile olan olumsuz diyaloglarını.. Biz bunları sorgulayalım.. Ama bize yakışır şekilde ve üslupla..

Keza bu saatten sonra Rıza Hoca gitmiştir ve kafasında da Sivas'ı bitirmiştir.. Kerhen devam ediyor görevine Kim ne degree desin.. Mecnun Bey dogru olanı yapmıştır.. Rıza Hoca'ya ahde vefa örnegi vererek sahip çıkmıştır.. Mecnun Bey'de biliyor ki gelecek sezon bu kadar çok hırpalanan, kalbi kırılan birinin camiaya faydalı olamayacağıdır..

Biz de yabancı hayranlığı olduktan sonra.. Bu her platformda aynı memleket icin.. Biz neden birbirimizi cekemiyoruz, neden SİVAS çok fazla göç veriyor, neden kardes kardesle ortak bir iş yapamıyor. Neden neden neden.. Biz dışarıdan gelen insanlara gösterdiğimiz hoşgörüyü, sabrı, kendi insanımıza gösteremiyoruz.. Şapkayı önümüze koyup dusunecegimiz o kadar soru ve sorunlarımızın varlığını görmekten gelmemezlik çok büyük bir eksikliktir..

Dün ki maçta ve maçtan sonra yaşananlar SİVAS gercegini ortaya koymuştur.. Yine her zaman olduğu gibi SİVAS kaybetmiştir.. SİVASSPOR kazanmış ne gam..(!) Hem şişi yakıyoruz hem kebabı.. (!)

Murat bey öncelikle sabırlı ve güzel dille ifade edilmiş akıcı ve duygularımızada tercüman olmuş yazınızdan dolayı sizi tebrik ederim.
Yazınıza 2 husus eklemek istiyorum,belki üyeler katılır belkide katılmazlar..
*Sezon başındaki Hocamızın Beşiktaşlılığını ortaya çıkaran olayada ucundan da olsa değinmenizi isterdim,
*Birde maalesef taraftarımızın Yönetim ve Teknik Direktörümüzün gözünde değerininin düşük olduğunu düşünüyorum,özellikle Teknik direktörümüzün Taraftarımıza daha sıcak ve içten davranmasını bekliyoruz,
Bunların dışında şunu söyleyebilirim,aşırı sahiplenmemizden dolayı maalesef bir çok şeye karışıyoruz,bence sezon sonunda Teknik kadrodan ve Yönetimden hesap sorulması o zamanki durumun beklenmesi gerektiğini düşünüyorum.Keskin ifadelere katılmama imkan yok,Selamlar..

holiganlady
31.03.2013, 22:35
http://www.kotusozluk.com/img/2012/03/dusunen-insan_1331535230.jpeg

Futbol nankördür ve futbol hatalar oyunudur.. Futbolun güzelliğide işte buradadır.. Kimi zaman iyi oynadığın halde yenilireken. kimi zamanda kötü oynarken de kazanabilirsin.. Tıpkı dün kazanılan Orduspor maçı gibi.. Herkesin düşünmesi gereken bir hayatı ve değer verdiği yakınları vardır.. İyi dürüst insanlar namusu ve şerefi için yaşarlar.. Hangimiz hayatımızın her anı neşeli sevinçli geçebilir ki; yada bir ömür boyu sıkıntı ve zorluklar ile boğuşmuşuzdur..
Kısacası herkes her zaman aynı çizgide olmaz hayatı boyunca.. Bu anlattıklarımı dünkü karşılaşmada Sivasspor'lu oyuncuların ve teknik heyetin üzerinde kurgulayarak düşünelim.. Şu sonuca varabiliriz, dün herkes çok kötü idi.. Başta seyirci.. Bu çok kritik maçta takımını nasıl yalnız bırakabilirsin. Kaybetsen düşeceksin bre gafil.. Bu mu tarftarlık..Maça bilet alıp stada gidenlere eyvallah..
Lakin oraya gitmek bir hüner ise, bir avuç Ordu taraftarını sesini bastıramamak daha büyük bir hüner(!) olsa gerek.. Ligde sekiz yılı doldurduk hala gercek bir taraftar nasıl olunur (seyirci değil ama) hala öğrenmedik.. 90 dakika boyunca sadece bir dakika cosuyor gibi oluyoruz ( oda 58.dk da) birde gol atarsak gol dakikalarında.. Bu mu taraftarlık.. Asli görevlerimizi yapmıyor sonrada futbolcuya teknik direktorya ya başlıyoruz sövmeye.. Toplulukta atış serbest, git yanına sövebiliyorsan yüzüne karşı söv.. Sıkar değil mi..? Önce sabret bir maç bitsin sonra tepkini koyarsın ortaya, ama sövmeden kem söz kullanmadan..Kimse sütten çıkmış ak kaşık değil.. Taraftar herzaman ki gibi yine sınıfta kalmıştır..

Gelelim futbolculara.. Gecen sezon ki performansınız ile bu sezon arasında olumsuz yönde müthiş dalgalanmalar var.. Sebepler farklı farklı.. Kimi hoca ile sorunları var mutsuz (raynoch-groscki) kimi şehri sevmiyor zoraki oynuyor (Eneramo) kiminin kapasitesi belli ve artık bu takıma verecek birşeyleri kalmamış (Hayrettin-uğur) kimisinde form düşüklüğü bir sezon boyunca hala devam ediyor (Erman-Navratil-Kadir vs vs).. Kimi ise uzunca sure sakat olan (Cerny-Korcan-Nihat).. Formda iki üç isim ile de ancak bu kadar oluyor (Aatıf-Ziya-Borjan).. Futbolcular tarafından bakılıncada durum ortada.. Belki bu sene iyi olanlar kötü, kötü olanlar iyi performans sergileyebileceklerdir, kim bilir.. Bizlerde işimizde her zaman aynı performansı gösteremeyiz. Olaya bu çerçeveden bakmakta fayda var..

Ve Rıza Hoca.. İçimizden biri, bizi tanıyor ve bizi biliyor.. Belki çok çok iyi bir taktisyen olmayabilir yada iyi bir teknik direktörde.. Ama şu bir gercek ki; çok iyi bir insan.. Mecnun Otyakmaz şike davasında tutuklu iken, takımın hem teknik direktörü, hem başkanı, hem yöneticisi, hem basın sözcüsü, hem çaycısı ve hemde kapıcısı(!) oldu.. Başarılı da oldu.. Nitekim düşmeye oynadığımız sene nokta transferler ile ligde kaldık, sonra belki şampiyonlar ligi play-off'una girmemiz içtenken hakem hataları yüzünden, Avrupa kupası play-off'una oynatdı elindeki kısıtlı kadroyla.. Bu sene yine kısıtlı ve dar kadroyla ve yine fahiş hakem hatalarına rağmen istediğimiz yerde olmasakta, Türkiye kupasında yarı finale taşıdı.. Beğenirsiniz yada beğenmezsiniz.. Onaylarsınız yada onaylamazsınız.. Ama adamın yaptıkları ortada.. Şike döneminde bu takımın başında Sivas'li olmayan biri çalıştırmış olsaydı, onca spekülasyonların olduğu ortamda bırakıp kaçar ve belkide bizde küme düşerdik.. Kimse bunları es geçemez kimse inkar edemez.. Hani bizler çok çok vefalıyız ya (!) sözüm ona.. Adamın babası rahatsizken bende dahil bir konu açıp gecmis olsun demedik.. Ama rakiplerimiz kendi tribünlerinden "gecmis olsun Rıza Çalimbay, geçmiş olsun Bektaş Çalimbay" pankartı actılar.. Biz ise ne yaptık koca bir hiç.. Ama koro halinde sövmelerden ne utanır nede gocunuruz.. Bu mudur"YİGİDOLUK" hadi oradan.. Sonrada gollerden sonra el kol hareketi yapıp taraftara küfür etti diyorsunuz.. Size biri yada birileri küfür etse tepkiniz ne olur acaba..? Cevap veremiyorsunuz değil mi..? Bende begenmiyorum teknik direktörlûğünü. Oyuncu tercihlerini, oyuna müdahelelerine ki yanlışlarını, bazı futbolcular ile olan olumsuz diyaloglarını.. Biz bunları sorgulayalım.. Ama bize yakışır şekilde ve üslupla..

Keza bu saatten sonra Rıza Hoca gitmiştir ve kafasında da Sivas'ı bitirmiştir.. Kerhen devam ediyor görevine Kim ne degree desin.. Mecnun Bey dogru olanı yapmıştır.. Rıza Hoca'ya ahde vefa örnegi vererek sahip çıkmıştır.. Mecnun Bey'de biliyor ki gelecek sezon bu kadar çok hırpalanan, kalbi kırılan birinin camiaya faydalı olamayacağıdır..

Biz de yabancı hayranlığı olduktan sonra.. Bu her platformda aynı memleket icin.. Biz neden birbirimizi cekemiyoruz, neden SİVAS çok fazla göç veriyor, neden kardes kardesle ortak bir iş yapamıyor. Neden neden neden.. Biz dışarıdan gelen insanlara gösterdiğimiz hoşgörüyü, sabrı, kendi insanımıza gösteremiyoruz.. Şapkayı önümüze koyup dusunecegimiz o kadar soru ve sorunlarımızın varlığını görmekten gelmemezlik çok büyük bir eksikliktir..

Dün ki maçta ve maçtan sonra yaşananlar SİVAS gercegini ortaya koymuştur.. Yine her zaman olduğu gibi SİVAS kaybetmiştir.. SİVASSPOR kazanmış ne gam..(!) Hem şişi yakıyoruz hem kebabı.. (!)


harikasın abi. süper anlatmışsın vallahi..

Murad_Kelleci58
31.03.2013, 22:42
Facebook'ta ordu tribünlerinde yakılan bir SİVASSPOR atkısı varken, hala neden kendi içimizdeki huzura kendi elimizle çomak sokarız ki.. Anlayamadığım durum budur.. Her türlü seviyeli eleştiri basımızın üstündedir.. Raydan çıkmış sözler tavır ve davranışlar sadece yıkar, dağıtır..

DOGU_BEY
31.03.2013, 22:48
abi her şeyiyle yani hoca, yönetim taraftar ve oyuncu açılarından bütün değerlendirmeleriyle nokta tespitler ve değerlendirmeler..yani bu bir bakıma senin benim yani hepimizi ÖZ ELEŞTİRİSİ değil mi? basit bir örnek: mesela abi sen bana göre hocayı daha çok savundun durumlara daha sakin yaklaştın bense sana göre daha fazla eleştirdim ve çoğu kez de olaylara kızgın ve kırgın yaklaştım..yani sonuçta bunları yaptığımızı biliyor ve söylüyoruz...işte sorun burada zamanında ÖZ ELEŞTİRİ yapması gereken hocanın yıllardı bu işin içinde biri olarak zamanında kendini sorgulaması ve ilerideki tabloyu görebilmesiydi..bu olmadığı için belki de bu konu açıldı ve bunlar konuşuldu değil mi???? herkese saygılar...

Murad_Kelleci58
31.03.2013, 23:02
abi her şeyiyle yani hoca, yönetim taraftar ve oyuncu açılarından bütün değerlendirmeleriyle nokta tespitler ve değerlendirmeler..yani bu bir bakıma senin benim yani hepimizi ÖZ ELEŞTİRİSİ değil mi? basit bir örnek: mesela abi sen bana göre hocayı daha çok savundun durumlara daha sakin yaklaştın bense sana göre daha fazla eleştirdim ve çoğu kez de olaylara kızgın ve kırgın yaklaştım..yani sonuçta bunları yaptığımızı biliyor ve söylüyoruz...işte sorun burada zamanında ÖZ ELEŞTİRİ yapması gereken hocanın yıllardı bu işin içinde biri olarak zamanında kendini sorgulaması ve ilerideki tabloyu görebilmesiydi..bu olmadığı için belki de bu konu açıldı ve bunlar konuşuldu değil mi???? herkese saygılar...

Dediğin gibi herkesi özeleştiri yapmaya çağırdığım bir yazı kaleme aldım.. Sağduyulu her taraftar hata da yapsa hatasını anlamalı, bir sonraki ilk iç saha maçında hem takımı ve hem teknik ekibi tribünlere çağırmalı..

Rıza Hoca'da hafta içi düzenleyeceği bir basın toplantısı düzenleyip, özeleştiri ağırlıklı bir açıklama yapıp, tüm taraftarın gönlünü almalı.. Sonuçta bu isin birde insani yönü var.. Kimse yüzünüze helallesemeyecegi insanlar icin ne kötü soz kullanmalı ve nede kalp kırmalıdır.. Bak Akif Yazıcı bu faniliğe en sıcak ornegi değil mı canım kardesim..

58fatihcan
31.03.2013, 23:42
Mac bittikten sonra istifa demek daha dogruydu. Riza hoca burada hakli bisey diyemeyiz

tanyil
01.04.2013, 10:10
Daha kapılardan içeri girerken koyun sürüsü misali hemde küfür yiye yiye giren bizler suçluyuz. Şapkayı önümüze koyacak olan kusura bakmayın da sadece taraftar değildir. Leş gibi tuvaletler abdest suyu çaylar üstelik fahiş fiyatla... leş gibi koltuklar... Yönetimin suçu yok, taraftar arasında ikilik çıkaran, taraftarı dinlemeyen, futbolcuyu taraftarla karşı karşıya getiren hocanın suçu yok, her maçta kendini geliştireceğine hata üstüne hata yapan (iyi futbolcuya lafım yok) kendini sivasspordan üstün gören futbolcunun suçu yok, adam gibi bir amigosu olmayan taraftarın suçu var. Ha birde namık kemal ilkokulu öğrencilerini getirdi aileleriyle beraber. 4 tane pankartı güvenlik içeri sokmadı.. taraftarda ister adam gibi pankartlar bayraklar hazırlayıp stada getirmeyi. ama taraftara gelmeden bazı şeylerin düzelmesi lazım. Önce gidin stadyum rezaletini düzeltin. sonra gelin taraftara laf söyleyin..

Dua
01.04.2013, 11:05
Arkadaslar yapmayin etmeyin Skora göre yorum yapmayin.
Kimse Riza Hocanin yaptiklarini inkar edemez. Eger Orduya yenilseydik ne olucakti bunu hic düsündünüzmü ???
Bir Teknik Direktör düsünün Futbolcularini devamli küstürüyor (Grosicki, Rajnoch, Piech vs. vs)
Bir Teknik Direktör düsünün Oyuncularini Seyirciye Rezil edip Yuhalanmalarini saglayan ( Doga, Hayrettin, Ugur vs. vs.)

Bana kimse Masal anlatmasin Riza Hocanin bir Vizyonu yoktur Kiralik iki yildir oynamayan Sercani macta oynatip Yilin Futbolcusu secilmis bütün Maclara cikmis Piechi kendine sormadan aldilar diye oynatmamasidir.
Mac 0:0 devam ederken Kamili cikarip Hayrettin ile Gol bulmaya calisan her Macta illa Uguru oynatmaya calisan ve daha neler neler.

Ordu Macini yendik diye hemen Gevsemeyin.
Su anda Riza Hocanin gitmesi tabiki dogru degil Dere gecerken At degistirilmez derler ama seton sonunda Riza Hoca ile yollar ayrilmalidir.

Bu Ülkede gerekirse Fatih Terim, Mustafa Denizli gibi Teknik Direktörler bile kovuluyorsa bu onlarin kötü oldugu icin ama bir degisimin Sart oldugu icin gönderilmesidir.

Bizim Sevdamiz Sivasspor icindir bu yüzden Baskanmis, Teknik Direktörmüs VIZ gelir TIRIZ gecer.

tasde5858
01.04.2013, 11:24
ya bırakın hemen yelkenleri suya indirmişsiniz herkese istifa diye bağırılıyor tesadüf maçı kazandı diye hava yapıyor hayrettini sahada tutan bir teknik direktör var ya allah rızası için bu adam futbolcumu uğur keza öyle bunları hangi teknik direktör oynatır rıza hocadan başka adam bizi kaç maçtır yakıyor yazıklar olsun sivaslıymış iyi adam dökülsün sahada her yeptığı hareket bomba ve millet çıldırmasın satılmış gibi top oynuyor bir atıf kadar olamıyorlar elinde adem koçak var sercan yıldırım var bu enaramo ısrarın ne kaan var o bile hayrettinden iyi oynar denemiyor ki adamı bu takım yeri burasımı allah için en büyük hata rızada ilk değişiklik grosiçki adamı bitirdi 2. ya atıf ya erman belli yanı böyle olurmu taraftarada yazıklar olsun ben eszkişehirdeyim adamlar sonuna kadar masıl destek veriyorlar takımlarına bizimkiler ses yok kuru kalabalık biraz tezahürat öğrenin yeter yazık ya mal gibi herkes seyrediyor 100 ordu tarafı inletti ortalığı hiçmi takım desteklenmez hayret amigolar ne yapıyor anlamıyorum futbolcu hiç ateşlenmiyorki ellerinde çekirdek sinema seyrediyorlar birde küfürü bas gitsin bu seyirciyle yine takım küme düşmüyor

erdaleren58
01.04.2013, 11:49
arkadaslar küfür etmek caresiz ve anlayissiz insanlarin kendilerini ifade etme bicimidir,onurlu insanlarla vefayi dostlugu konusabilir paylasabilirsiniz biz sivaslilar olarak hep baskalarini örnek verik hep baskalarinin muhabetini konusuruz kavelerde sokaklarda arkadas ortaminda,icimizde birinde bas etseler verecemiz tepki la bas ettigin adama bak[la bas ettin adam iste riza hoca] ne yaparsa yapsin bizlere yaranamaz ama piyasada o kadar cok takimlari kendilerine kazanc kapisi olarak gören hoca varki sezonda iki takim deyistiren umarim sivas onlara muhtac olmaz da riza hocadan sonra takimda uzun süre calisacak biri bulunur.

sivaslim58
01.04.2013, 11:50
Rıza Hocam insanlığına bir şey demiyoruz. Ama futboldan anlamıyorsun. Hayrettin kardeşimizin oynadığı futbolu görmüyor musun neden oynatıyorsun. 2 golüde onun yüzünden yedik. Adam artık koşamıyor bile. Seyirciye neden küfür ettiriyorsun. Baskı olmasa hala oynayacak. Uyan gafletten uyan. Bak yemin ediyorum hayrettin parasıyla sadece halı sahada oynar.

SenSetik
01.04.2013, 12:23
sadece Rıza Hoca'ya değil hiç kimseye küfür edilmesin bu ayrı mesele...ama teknik adamlığa gelirsek Sivasspor'a futbol manteletisi adına hiçbirşey katmayan bir adamı neden istemek zorunda olayım ki !!! ben her maç stada gider takımımı desteklerim...taraftar olarakta Rıza Hoca'yı beğenmiyorum...küfür ve hakaret etmedende bunu söylüyorum..SUÇ MU bu şimdi?? yada herkes hocayı beğenmek zorundamı?? o maçı çeviren ve oyuncu değişikliklerini yapan malesef hocamız olmamıştır...taraftar tepkisi maçı çevirmiş ve oyuncu değişikliklerini sağlamıştır...onca dakika Hayrettin'e sabreden, takımı topu şişirmekten ve şuursuzca panik içinde sahada dolaşan bir teknik adamın neden bu kadar meraklısısınız bende bunu anlamış değilim...ben eleştirilerime adam gibi bir üslup ile devam edeceğim...bugün başkan vardır, Rıza Hoca vardır öbürü vardır ama belki yarın yoklar...biz hep burda olacaz...en çok ben üzülürüm edebiyatınıda bıraksın artık...bu takımın haline taraftardan daha çok kimse üzülemez...ben maç kaybettiğimiz günlerde uyuyamıyorum, yemek yiyemiyorum canımın sıkıntısından..birazda Rıza Hocamız bizi düşünsün olmazsa !!!