Orijinalini görmek için tıklayınız : Sivas'ta 'Düğün Dernek' Filmi Çekilecek..

legolass
09.04.2013, 10:17
İşler Güçler dizisinin oyuncuları Ahmet Kural ve Şinasi Yurtsever, Cnn Türk'te yayınlanan Burada Laf Çok programına konuk oldular. İşler Güçler dizisinin bu sezon sonunda biteceğini açıklayan Ahmet Kural, "Bazı şeyleri tadında bırakmak daha güzel. Yapımcı ve Selçuk Aydemir'in birlikte aldığı karar. İşler Güçler'in bitmesi tamamen bizimle alakalı bir durum" dedi.

'DÜĞÜN DERNEK' FİLMİ GELİYOR
Ahmet Kural ve Şinasi Yurtsever dizinin hayranlarına yeni bir film müjdesi de verdi. İşler Güçler senaristi ve yönetmeni Selçuk Aydemir ve dizi ekibiyle yaz aylarında 'Düğün Dernek' isimli iddialı bir sinema filmi çekeceklerini belirten Ahmet Kural, filmin çekimlerinin de Sivas'ta yapılacağını söyledi. Ahmet Kural, Çalgı Çengi 2 filminin ise bu sene çekilmeyeceğini de açıkladı.

slasher//z
09.04.2013, 10:30
İşler Güçler dizisinin oyuncuları Ahmet Kural ve Şinasi Yurtsever, Cnn Türk'te yayınlanan Burada Laf Çok programına konuk oldular. İşler Güçler dizisinin bu sezon sonunda biteceğini açıklayan Ahmet Kural, "Bazı şeyleri tadında bırakmak daha güzel. Yapımcı ve Selçuk Aydemir'in birlikte aldığı karar. İşler Güçler'in bitmesi tamamen bizimle alakalı bir durum" dedi.

'DÜĞÜN DERNEK' FİLMİ GELİYOR
Ahmet Kural ve Şinasi Yurtsever dizinin hayranlarına yeni bir film müjdesi de verdi. İşler Güçler senaristi ve yönetmeni Selçuk Aydemir ve dizi ekibiyle yaz aylarında 'Düğün Dernek' isimli iddialı bir sinema filmi çekeceklerini belirten Ahmet Kural, filmin çekimlerinin de Sivas'ta yapılacağını söyledi. Ahmet Kural, Çalgı Çengi 2 filminin ise bu sene çekilmeyeceğini de açıkladı.

bu konuyu açmaya siteye girdim ama sen benden hızlısın :)
teşekkürler legolass teşekkürler Ahmet Kural :)

GokhanTurna
09.04.2013, 10:55
Çok güzel bir haber. Diziler, filmler o şehire acayip derecede katkı sağlıyor. Zaten Çalgı Çengi filminde Büyük Otel mevzusu vardı yanılmıyorsam. Kesin içeride bir Sivaslı var :)

58fatihcan
09.04.2013, 11:20
Calgi cengide sivasli bir abimiz vardi:) haber cok guzel gercekten.
Filmdeki replik:senden mi korkiciiz:)

legolass
09.04.2013, 14:23
Son yıllarda dizi ve filmlerde Sivasımızın gösterilmesi karakterlerin Sivaslı olması gerçekten gurur duyulacak birşey. Demek ki siyasette veya da futbolda falan lobimiz yok ama dizi ve filmlerde gerçekten güçlü Sivaslılar var :)

poyrazer5858
09.04.2013, 15:09
sivas için güzel bir haber. zaten çalgı çengi ve işler güçler dizisinin yönetmeni selçuk aydemir de sivaslıdır.
yönettiği diziler ve filmlerde de mutlaka sivasa gönderme yapar.

sivasfutbol
09.04.2013, 15:52
Dizinin bu sezon bitmesine üzüldüm. Uzun soluklu olabilecek bir diziydi.

yerliturkuaz
09.04.2013, 16:12
Ulusal anlamda sadece Sivasspor ile anılıyoruz. Bu tip projelerin kentin sosyal vede tanınması açısından faydalı olacağını düşünüyorum.Kentin tanıtımı açısından çok güzel bir proje olur umarım...

legolass
04.07.2013, 12:53
Düğün Dernek filminin çekimleri için gelen Ahmet Kural.
http://resimzade.com/Show.html?i=40908&token=47137 (http://resimzade.com/Show.html?i=40908&token=47137)

http://resimzade.com/Show.html?i=40909&token=74567 (http://resimzade.com/Show.html?i=40909&token=74567)

BKM'nin önümüzdeki dönem izleyiciyle buluşturacağı iddialı projelerinden biri olan Düğün Dernek'in çekimleri yaz sezonunda gerçekleşecek. Çekimleri Sivas'ta yapılacak olan komedi filmini, televizyon sektörünün başarılı yapımlarından biri olan İşler Güçler dizisinin yönetmeni Selçuk Aydemir yazıp yönetecek. Başrolleri ise aynı dizide yer alan Ahmet Kural ve Murat Cemcir paylaşırken, ikiliye Binnur Kaya eşlik edecek.

Vizyon Tarihi
6 Aralık 2013
Yönetmen:
Selçuk Aydemir
Oyuncular: Ahmet Kural, Murat Cemcir, Binnur Kaya

Tür: Komedi

Ülke: Türkiye

psychology58
04.07.2013, 13:16
Yönetmen hemşehrimiz Selçuk Aydemir'e teşekkür etmek lazım. İnsanın kendi memleketine yatırım yapması, memleketini unutmaması çok güzel bir olay. Teşekkürler Yiğido Selçuk Aydemir... Umarım Sivaslıyım diye geçinip bu şehre kuruş yatırım yapmayanlar da seni örnek alır.

cemahmety
04.07.2013, 14:25
Sivas bu aralar Filmleriyle transferleriyle ulusal gündeme bayağı geliyor, İnşallah bu filmle beraber Ankara'lıların nasıl Çalgı Çengi ile popüleritesi ve sevilme oranı arttıysa bizimde aynı şekilde bi gelişmemiz olur. Yaşasın Sivas, Yaşasın Sivasspor

anilcan213
04.07.2013, 19:34
http://resimzade.com/Show.html?i=40912&token=47113 (http://resimzade.com/Show.html?i=40912&token=47113)
Bi rol verele diyemedim ya la

legolass
07.12.2013, 00:57
dügün dernek filmine gösterme girdigi gün gittim. son zamanlarda izledigim en komik filmdi diyeblirim. Sivasimizin tanitimini yaptiklari icinde ayrica bir sempatim oldu. Her roportajda Sivastan bahsedilmesi yerel halk oyunlarının oynanmasi ilginin bir anda Sivasa kaymasina vesile oldu.Allah razi olsun. filme gitmenizi tavsiye ederim pişman olmazsınız.:)

erkan5858
07.12.2013, 04:58
saolasin gardas bende gitmeyi dusunuyorum

münihli_58
07.12.2013, 15:34
Bende izledim filmi, hem cok eglendim hem de cok gururlandim cünkü herseyin Sivasla baglantisi vardi
Adamsin Selcuk Aydemir :)

Rallim58
07.12.2013, 17:14
Filmin oyuncuları bir aksilik olmaz ise, 9 Aralık 2013 Pazartesi günü Sivas'ta olup sinemalarda izleyici ile buluşacaklar...

58megayigido
07.12.2013, 20:12
Bende izledim filmi, hem cok eglendim hem de cok gururlandim cünkü herseyin Sivasla baglantisi vardi
Adamsin Selcuk Aydemir :)

Yarin bende izleyecem isallah .. Cok merak ediyorum

münihli_58
07.12.2013, 20:18
Yarin bende izleyecem isallah .. Cok merak ediyorum

izle kardesim pisman olmazsin :)

sebasteia
07.12.2013, 20:34
sivas'ın yerlerdeki imajının düzeltilmesinde sivasspor şüphesiz ciddi bir katkı sundu. şimdi de sivas kültürünün insanlara başarılı bir şekilde tanıtıldığı düğün dernek ve benzeri birkaç film ile kültürel alanda da atılım yapma aşamasının ilk adımı olur bu film inşallah.

KIZILCAN
07.12.2013, 21:34
.....Kendisi de Sivaslı olduğunu dile getiren senarist ve yönetmen Selçuk Aydemir yöresine özgü bir filme imza atmış olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirirken, Beyazperde.com'un sorusu üzerine, Sivas şivesini kullanmaktan çekinmediklerini ve genel seyircinin anlamakta güçlük çekmeyeceğini ifade etti. Sivas şivesinin filmdekine nazaran biraz daha koyu ve anlaşılmasının zor olduğunu söyleyen yönetmen, filmdeki şiveyi biraz daha aşağıya düşürdüklerini ve Tokat yöresine yakın bir ağız kullandıklarını, bu yüzden seyircinin sıkıntı çekmeyeceğine inandıklarını sözlerine ekledi.

Filmin her oyuncusu tek tek söz alırken, Rasim Öztekin filmi ilk kez baştan sona seyrettiğini ve ortaya çıkan işten çok memnun kaldığını dile getirirken, Murat Cemcir ise "Umarım eğlenmişsinizdir. Bu akşamki düğünümüzdü, cuma günü derneğe bekleriz" sözleriyle kahkahalara neden oldu.
Kaynak:Beyazperde.com

bekirxy
07.12.2013, 21:55
bu pazartesi filmin sivasta galası yapılacak.ahmet kural ev ekibi filmi sivasta seyirciyle izleyecek...

tavatir
07.12.2013, 22:22
Yönetmen Selçuk Aydemir, Sivas şivesinin anlaşılmasının zor olduğunu söylemişse yanılmış bana göre. Türkiye'de en anlaşılabilir şivelerden birisi bana kalırsa bölgemizdedir. Okuduğum edebi araştırma eserlerinden de bu yönde olduğunu öğrenmiştim. Kalkıp kırsaldaki herhangibir yeri baz alırsanız yanılırsınız. Sivas'ın toprak bakımından 2. büyük bir il olduğunu düşünürsek yanılma payımız artar. Ben bile bazen yerel kanallarda farklı ilçelerimizdeki festivalleri seyrederken şaşırdığım oluyor. Ama genel olarak Sivas Merkez ve ilçeleri baz alınırsa şivemizin çok anlaşılabilir olduğunu söylemek mümkün.

Del Piero
07.12.2013, 23:32
bende kesin gideceğim inşallah filmin galası nerede yapılacakmış tam olarak bilen varmı acaba? klas sinemasımı polat sinemasımı ? yoksa bi otelde falan mı olacak.

furkancfc
08.12.2013, 10:37
Filme dün gittim ben. Gerçekten çok güzel olmuş. Sadece Sivaslıların anlıyacağı çok ince espiriler var. Umarım bu filmin devamı gelir :)

58sinan58
08.12.2013, 15:00
Filmden biraz önce geldim gülmekten ölüyorum hala çok güzel bir film olmuş

nostalgiaplatz
08.12.2013, 15:39
Filmin Galası klas 2 sinemasında

legolass
08.12.2013, 19:03
9 aralik saat 16.45te klas 2 sinemasinda filmin galasi yapilacaktir.

58megayigido
08.12.2013, 20:17
Filmi izledim gayet guzeldi . Bu filmin 2. Cikarsa bomba olur . Sivas sivesi normal cok kotu degildi . Ahmet kural en komik oyuncuydu.
Filmde Roberto Carlos da kucuk bir rolu olsaydi mutis olurdu.

Herkezin izlemesi gereken film tavsiye ederim..

sebasteia
09.12.2013, 22:41
ilk 3 günde 572 bin kişi tarafından izlenmiş. tuttu bu film. sivas'ın tanıtımına ciddi katkı sağlıyor. emeği geçenlere teşekkürler.

sebasteia
09.12.2013, 22:41
film izlenme istatistikleri için bkz

http://www.boxofficeturkiye.com/film/2011839/Dugun-Dernek.htm

sebasteia
06.01.2014, 16:55
5. hafta itibariyle düğün dernek filmi türkiye'de tüm zamanların en çok izlenen 2. filmi olmuş. daha beşinci haftada çok büyük bir başarı. birinciliği zorlayabilir mi, bekleyip göreceğiz.

http://www.boxofficeturkiye.com/tumzaman/?tm=1989

sivas'ın geniş halk kitleleri nezdinde itibarının düzelmesi ve algısının iyileşmesi açısından çok önemli bir gelişme olarak görüyorum bu durumu.

hemşerimiz selçuk aydemir'e bir kez daha teşekkürler.

chatlaq
06.01.2014, 17:43
Yönetmen Selçuk Aydemir, Sivas şivesinin anlaşılmasının zor olduğunu söylemişse yanılmış bana göre. Türkiye'de en anlaşılabilir şivelerden birisi bana kalırsa bölgemizdedir. Okuduğum edebi araştırma eserlerinden de bu yönde olduğunu öğrenmiştim. Kalkıp kırsaldaki herhangibir yeri baz alırsanız yanılırsınız. Sivas'ın toprak bakımından 2. büyük bir il olduğunu düşünürsek yanılma payımız artar. Ben bile bazen yerel kanallarda farklı ilçelerimizdeki festivalleri seyrederken şaşırdığım oluyor. Ama genel olarak Sivas Merkez ve ilçeleri baz alınırsa şivemizin çok anlaşılabilir olduğunu söylemek mümkün.

Zor olduğunu söylemişse yanilmis. Kendisini tebrik ederim güzel bir film çıkmış ama sivas ağzını iyi bilseydi tum zamanların en komik filmi çıkardı.

Şunu da belirtmekte yarar var. Sivas sivesi söylemi yanlıştır. Dogrusu Sivas ağzı olacak. ŞİVE dersek türkçe nin azerbaycan sivesi örnek gösterilebilir. Saygılar

Ferhat06
06.01.2014, 18:22
5. hafta itibariyle düğün dernek filmi türkiye'de tüm zamanların en çok izlenen 2. filmi olmuş. daha beşinci haftada çok büyük bir başarı. birinciliği zorlayabilir mi, bekleyip göreceğiz.

http://www.boxofficeturkiye.com/tumzaman/?tm=1989

sivas'ın geniş halk kitleleri nezdinde itibarının düzelmesi ve algısının iyileşmesi açısından çok önemli bir gelişme olarak görüyorum bu durumu.

hemşerimiz selçuk aydemir'e bir kez daha teşekkürler.

Ben izlemedim şahsen.İzleyen arkadaşlar tavsiye eder mi?Hala vizyonda mı?

erkan5858
06.01.2014, 19:13
ben fransada yasiyorum,belçika'ya yakin oldugum için gidip orda izledim filmi(fransada yoktu),acayip güldüm film süper ve rekor kirmayi hak ediyor.
tabii film sivasta çekilip ve sivastan bahsedince dahada güzel oluyor.
o kadar hosuma gittiki gittim oturdugum yere yakin bir sinemaya rica ettim filmi getirmeleri için ve 9 ocakta gelecek dediler.Yani sabirsizlikla ikinciye gitmeyi bekliyorum ,öyle söyleyim yani :D

sebasteia
06.01.2014, 19:26
Ben izlemedim şahsen.İzleyen arkadaşlar tavsiye eder mi?Hala vizyonda mı?

evet tavsiye ederim. biraz argo konuşma var ancak tadında. film halen vizyonda.

sivas'ta çekimi yapılan ve sivas'ı tanıtan bir filmin türkiye rekoru kırıp zirveye yerleşmesinde katkıda bulunmuş olmak bile önemli.

eurovision
06.01.2014, 19:30
bende bi gidemedim bu filme ne zaman sinemalardan kalkacak

tavatir
30.03.2014, 20:00
bende bi gidemedim bu filme ne zaman sinemalardan kalkacak

Filmin uzun versiyonu tekrar gösterime girdi sanırım. Daha önceki gösterimde yer almayan sahnelerde eklenerek 30 dakik daha uzun versiyonu oluşturulmuş.

Ferhat06
31.03.2014, 10:54
Filmi izledim ama yeni versiyonunu da izlemek vacip oldu.