Orijinalini görmek için tıklayınız : Stad'ın Temeli Atıldı

SivasSpor.Com
26.05.2013, 08:30
http://resimzade.com/Show.html?i=40547&token=60108

Sivas Arena Stadı'nın temeli, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın katıldığı törenle atıldı.

Bakan Yılmaz, Gültepe Mahallesi’ndeki Sivas Arena Stadı’nın ve gençlik merkezinin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, seçim sürecinde söz verdikleri stadın temelini bugün attıklarını belirterek, hayırlı olmasını diledi. Hiçbir zaman yapamayacaklarını vaat etmediklerini ifade eden Yılmaz, "Yapamayacağımız şeyleri söylemek bizim için büyük bir vebaldir" dedi.

UEFA standartlarında, 25 bin kapasiteli, ekolojik bir stat inşaa edileceğini aktaran Yılmaz, "Türkiye’yi büyütmeye, Türkiye büyüdükçe de bunu Sivas’a yansıtmaya devam edeceğiz" diye konuştu. Bakan Suat Kılıç da stadın, Sivas’a ve Sivasspor camiasına hayırlı uğurlu olmasını diledi. Sadece stadyumun temelini atmadıklarını ifade eden Kılıç, 20’ye yakın projenin hayata geçirildiğini söyledi.

Hükümetin gözünün kulağının Sivas’ın üzerinde olduğunu, Ankara’nın Sivas’ı çok yakından takip ettiğini belirten Kılıç, "Zaman zaman Sayın Başbakanımız, ’Sivas stadında durum ne oldu, ne zaman temel atıyoruz?’ gibi cümlelerle bizi yokluyor. Nihayet o temeli bugün atıyoruz" ifadesini kullandı. Temel atmakla işin bitmediğini, müteahhit firmayı sürekli kontrol edeceklerini dile getiren Kılıç, firmadan gelişme raporlarını alacaklarını belirtti.

İhale takvimine göre, stadın bitirilmesi gereken sürenin 800 gün olduğunu ifade eden Kılıç, şunları kaydetti: "Bunu biraz aşağıya çekmemiz lazım. Birazdan, temel atmaya müteakiben bu süreyi biraz aşağıya çekeceğiz. Temelini atacağımız eserin ihale edildiği 18 Haziran 2012 itibariyle ihale bedeli KDV dahil 100 milyon lira. Sivas’ta 2012 yılında gündeme aldığımız projelerimiz var. Bunlardan kısaca söz etmek istiyorum. Sivas’a bir spor salonu kazandırıyoruz. İhalesi yapıldı. Kamu İhale Kurumuna itiraz edildi. En kısa süre içerisinde Sivas Spor Salonu’nun Kamu İhale Kurumu’ndaki itirazını gidereceğiz ve hemen sonrasında Sivas’ı bu spor salonu ile buluşturacağız." Kılıç, çok sayıda sporcu yetiştirecek bir atletizm pistini de Sivas’a kazandırıklarını aktararak, "Ayrıca Zara’da 500, Gürün’de 400, Şarkışla’da 300 kişilik öğrenci yurtlarını Sivas ve Sivaslı üniversite öğrencilerinin hizmetine kazandırmak üzere adımlarımızı attık. Sivas merkezde 2 bin 250 öğrenci kapasiteli yüksek öğrenim yurdunu da Sivas’a kazandırmak üzere dev bir adım atıyoruz. Sivas’a kazandırmakta olduğumuz tesislerin toplam yatırım maliyeti 300 milyon lira artı KDV. Sivas’a feda olsun, helal olsun" şeklinde konuştu.

Avrupa’da ekonomik krizlerin yaşandığı bir dönemde Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin dur durak bilmeden yatırım yapmaya, heyecanlara heyacan katmaya devam ettiğini dile getiren Kılıç, bunları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde başardıklarını belirtti. Kılıç, temeli atıp Ankara’ya dönenlerden olmayacaklarına işaret ederek, tesislerin en kısa zamanda tamamlanması için çalışacaklarını söyledi. Kendi enerjisini üreten, ekolojik ve çevreci bir statın temelini attıklarını vurgulayan Kılıç, yapılacak tesislerin proje görsellerini gösterdi.

Konuşmasının ardından müteahhit firmanın yetkilisini kürsüye davet eden Kılıç, stadın 600 günde tamamlanacağını belirterek, "2014 sezonun devre arasında bu stadyumu Sivasspor’a vermek üzere bismillah diyeceğiz. Sivasspor, bugünden itibaren 1,5 sezon daha mevcut statta devam edecek" ifadesini kullandı. Konuşmaların ardından Bakanlar Kılıç ve Yılmaz, Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz ve diğer yetkililer, butona basarak stadın temeline ilk harcı koydu.

Sivas Arena Stadı

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iş birliğinde inşa edilecek 25 bin seyirci kapasiteli "ekolojik" stat, Sivas’ın ağır kış şartları ve yoğun kar yağışı dikkate alınarak tasarlandı. Enerjisinin büyük bölümünü kendisi üretecek statta, yağmur suyu depolanarak sulama amaçlı da kullanılabilecek. Kuzey cephe çift duvarlı planlanan, iç cephede hava ile ısı yalıtımını sağlayacak bir alanın bulunacağı statta, güneyden gelen sıcak hava akımlarının stadyum içine alınmasını sağlayacak düzenlemeler de bulunacak.

Böylelikle ısıtma ve havalandırması için harcanan enerji miktarından tasarruf edilecek. Stadın güney cephesinde oluşturulan ve rüzgar akımlarına izin veren yarık, "S" biçiminde oluşturularak rüzgardan daha fazla yararlanılması sağlanacak. -Bakanlar masa tenisi oynadı Bakanlar Kılıç ve Yılmaz, temel atma töreninin ardından "Spor Yapmayan Kalmasın Projesi" kapsamında 4 Eylül Spor Kompleksi dış sahada düzenlenen masa tenisi turnuvasına katılan öğrencilerle bir süre masa tenisi oynadı. Daha sonra, 4 Eylül Spor Salonu’nda düzenlenen "11-13 Yaş Minikler Serbest Grup Güreş Müsabakaları"nı izleyen Kılıç ve Yılmaz’a, Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, katkıları dolayısıyla plaket verdi. Kılıç ve Yılmaz, 4 Eylül Stadı’nı gezdi.

AA

bigacti0n58
26.05.2013, 08:34
Stadın 600 güne çekilme durumundan başka bir durum olmamıştır.Sadece yok şunu yapıyoruz yok bunuda yaptık fln fln fln....

4eylül
26.05.2013, 08:42
sayın bakanımız ismet yılmazda stadyumu dolduramıyorsunuz gibi ifadelerle ne ima etti acaba

pover58
26.05.2013, 09:48
sayın bakanlar neden zahmet ettiniz biz sizden stad istemedikki başbakan kendisi söz verdi kendisi sivasa 35.000 kişilik stad yapacagız dedi gelip 25 000 kapasiteli stad temeli attınız inşallah yapamazsınız inşallah bu stad hiç yapılmaz temelinden su çıkar yada başka bişey olurda yapamazsınız.yeter sivaslıyı kandırıp durmayın.sivas sizi destekliyor diye yapılan bu zülümün hesabı muhakkak sorulur bir gün.utanmadan sivasa hizmet ediyoruz demeyin.siz iktidara geldiginizde sivasın nüfusu 850 000 idi şimdi hizmetleriniz sayesinde 638 000 nüfusumuz var bırakın bu vefasızlıgı sivasa layık hizmet ediyorsanız edin yoksa sizden kimse stad istemedi. trabzona denizi doldurup 40 000 kişilik stad yaparken sivasa 35 000 i çok görmenizi kendiniz bir idrak edin sonra yigidonun karşısına çıkın.yigido size er geç bunun hesabını soracak sivaslı ne iyiligi ne kötülügü asla unutmaz birgün görürsünüz.şu an aklı başında bir alternatif parti olmadıgı için dosta düşmana karşı sizi sivaslı gene destekliyecek ancak zamanı gelinced hesabını soracaktır.

Dua
26.05.2013, 10:23
Verilen söze ne oldu acaba ???
Yinede Sivasa birseyler yapmalari Güzel.

yiğido1996
26.05.2013, 10:29
iyi olur ama ne zaman biter allah bilir...:confused:

sefilix
26.05.2013, 10:38
1- biz istemedik 33 bin kişilik stat siz dediniz
2- inayet etmiş gibi davranmayın mevcut satadın yeri yaptığınızın en az 2 katı değerde
3- madem 25 bin kişilik olacaktı saracoğlu gibi kısım kısım yapılsaydı o sayıya ulaşılırdı. Pist kalkardı 3-4 metre aşağı inerdi 25 bin kişilik rahat olurdu.
4- neden adını değiştiniz. 4 eylül ismi kimleri neden rahatsız ediyor.
5- gördüğüm kadarıyla ülkede yapılan statlar içinde sadece lojman bizde var sebep ne
6- neden taraftar ilgi göstermedi sizce çevre mahallelerden topladığınız teyzeler ne temeli atıldığının farkında mıydı
7-
...
uzar gider bu liste de biz bura da keselim.
her şeye rağmen yeni yapılacak (Sivas arena değil) Sivas 4 Eylül Stadyumu İlimize ve memleketimize hayırlı uğurlu olsun

Kibrisli
26.05.2013, 10:39
Gerekirse tek başıma kalacam ama Stadyumun adının değiştirilmemesi için mücadele edecem... 35.000 kişilik stadyumu yaptıramadık bari tarihimizi yok ettirmeyelim...

58fatihcan
26.05.2013, 10:40
Bence600 gune cekerek kapasitenin dusurulme olayini ortmeye calisiyorlar. Madem yapiyorsunuz adam akilli stad yapin. En azindan soz verileni yapin. Fazlasini istemiyoruz

58fatihcan
26.05.2013, 10:44
Illa stadin isminde arena olacak o zaman yigido arena olsun. Sivas arena cok siradan. Ama eski isimle de devam edilebilir. Yigido arena da kullanilabilir. Bu saatten sonra degisir mi ismi onu bilmiyorum

MaXiMuM
26.05.2013, 10:54

Bakan Yılmaz, Gültepe Mahallesi’ndeki Sivas Arena Stadı’nın ve gençlik merkezinin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, seçim sürecinde söz verdikleri stadın temelini bugün attıklarını belirterek, hayırlı olmasını diledi. Hiçbir zaman yapamayacaklarını vaat etmediklerini ifade eden Yılmaz, "Yapamayacağımız şeyleri söylemek bizim için büyük bir vebaldir" dedi.

AA

Bunu söyleyen, bizi temsil ettiğini zannettiğimiz, haklarımızı koruduğunu zannetiğimiz bakanımız !!!

T.Erdoğanın bu meydanlarda verdiği sözü gidip kendisine sorsaydın keşke. Stadın kapasitesini düşürdünüz ya, inşallah sandıkta sizin de kapasiteniz düşer.

adres58
26.05.2013, 11:11
Vatana millete hayırlara vesile olur inşallah!!!!

Çok güzel olmuş!!!!

Adı da şahane olmuş!!!!

Kapasitesi de mükemmel olmuş!!!!

Yaşa Varol Cumhuriyet ey aziz Vatan!!!!

Neeen Neeeen Neeen Neeen!!!!!

Mete209
26.05.2013, 11:19
sayın bakanımız ismet yılmazda stadyumu dolduramıyorsunuz gibi ifadelerle ne ima etti acaba

Sn. Bakan'ın bu sözlerinden hala bilinçaltıda, stadyumun kapasitesi konusunda oluşan rahatsızlığın varlığını anlamak zor değil.

Herkes bu işten rahatsız. Bakan bey de dahil, ama n'apalım demek ki gücü yetmemiş.

Bu saatten sonra stadımızı sevmeye çalışacağız. Devamlı olumsuz şeyler yayınlayarak milletin canını sıkmak hoş değil. Yeri ve zamanı gelince Sivas halkı zâten hatırlayacaktır.

antik58
26.05.2013, 11:19
Stadyum bitmeye yakın çıkıp da '' iktidara yeniden gelirsek kale direklerini dikip teslim edeceğiz stadı'' derlerse bu saatten sonra kimse şaşırmaz herhalde...

58_babacan_58
26.05.2013, 11:25
Hele şükür beeeeeeee

slasher//z
26.05.2013, 11:34
3- madem 25 bin kişilik olacaktı saracoğlu gibi kısım kısım yapılsaydı o sayıya ulaşılırdı. Pist kalkardı 3-4 metre aşağı inerdi 25 bin kişilik rahat olurdu.

inan daha maliyetli, düzensiz ve derme çatma olurdu...

alaattin 5858
26.05.2013, 11:34
sivasımıza hayırlı uğurlu olsun
yalnız ismi acilen konması lazım bir anket yapıp sivasımızın adına şanına yakışır bir isim bulalım arena ismi ile telafuz edilmesine tahammül edemiyorum yeterki türkçe bir isim olsun ve bizi temsil etsin konu açma yetkisi olanları acilen yeni stadımızın adı ne olmalı diye konu açmaya davet ediyorum.

HababamHa
26.05.2013, 11:38
sivasımıza hayırlı uğurlu olsun
yalnız ismi acilen konması lazım bir anket yapıp sivasımızın adına şanına yakışır bir isim bulalım arena ismi ile telafuz edilmesine tahammül edemiyorum yeterki türkçe bir isim olsun ve bizi temsil etsin konu açma yetkisi olanları acilen yeni stadımızın adı ne olmalı diye konu açmaya davet ediyorum.

http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=32131&highlight=yeni+stad%FDn+ismi&page=25

özmen58nadim
26.05.2013, 11:39
bende mevcut sıtadın zemini düşürülerek kale arkaları yaklaştırılarak değil 33 bin 45 kişilik hale çok daha ucuza maal olacağı düşüncesindeyim hemde sitadımızın ismi değişmeden
bu yapılan sitat sivas atılan bir çelme ihanetler zincirine yeni bir halka eklemekten öteye gitmez

Besyo_cu
26.05.2013, 11:43
4 Eylül gibi tarihe yön vermiş bir olaya imza atılan bırak Türkiye'yi Dünya'da kaç şehir var.

Sivas Arena nedir Allah aşkına, bizim kültürümüzü, değerimizi veya geçmişimizi mi anlatıyor ? bu kadar bilinçsiz olmayın 4 Eylül bizim şerefimiz, onurumuzdur,

Sivas 4 EYLÜL'dür.

savaş2
26.05.2013, 11:46
***4 EYLÜL*** ismi kesinlikle değişmemesi gerekir,bundan daha önemli bir isim olamaz..

HababamHa
26.05.2013, 11:50
Arena nerden çıktı hangi sivri zekalının aklına geldi anlayamadım.

Koltukları bayraktara yollayın 4 Eylül levhasını yeni stada taşıyın.

söz verip sözünü tutmayanlara en güzel cevabı vermek gerek.

üçyıldız58
26.05.2013, 11:56
hadi yayınlasınlar açılışın tüm resimlerini.ne kadar kişi gitmiş sivaslı desteklemişmi desteklememişmi.
partiden yönetimde bulunan gençleri tehdit ile oraya yığmayınan bu işler olmaz
dün kendi kendine çalan söyleyen bir bakan iki vekil birde il başkanı vardı.
sayın ismet yılmaz sanki sivasın bakanı değil adan çıkmış onbeşbin kişilik stadyumu dolduramıyoruz diyor sanane sana kim sorar onu

MaXiMuM
26.05.2013, 12:07
Arena nerden çıktı hangi sivri zekalının aklına geldi anlayamadım.

Koltukları bayraktara yollayın 4 Eylül levhasını yeni stada taşıyın.

söz verip sözünü tutmayanlara en güzel cevabı vermek gerek.

Koltukları değil de, kale direklerini düşünmüştüm ben :D

eerrooxx
26.05.2013, 12:12
hayırlı uğurlu olsun bakalım

kkemal58
26.05.2013, 12:19
Sn. Bakan'ın bu sözlerinden hala bilinçaltıda, stadyumun kapasitesi konusunda oluşan rahatsızlığın varlığını anlamak zor değil.

Herkes bu işten rahatsız. Bakan bey de dahil, ama n'apalım demek ki gücü yetmemiş.

Bu saatten sonra stadımızı sevmeye çalışacağız. Devamlı olumsuz şeyler yayınlayarak milletin canını sıkmak hoş değil. Yeri ve zamanı gelince Sivas halkı zâten hatırlayacaktır.

Bakanın gücü yetmiyorsa kimin yetecek Mete. Herkesin istediği 33.000 bile değil 30.000 di. Yani koskoca bakan ya 5000 kişi daha artırayım demeye gücü yetmez mi? Bunun adı duyarsızlıktır, umursamazlıktır. Elbette sevmeye çalışacaz yeni stadı ama şu anda yemin ederim zerre ısınamıyorum. Yalan söylemeye gerek yok..

58MUAMMER58
26.05.2013, 12:32
stadyum konusundaki düşüncelerimi defalarca yazdım,daha fazla yazmanın anlamı yok ,bunun müsebbihi sadece söz verenler ,vekiller ,şehir erkanı filan değildir ,vali zaten iktidar borazanı ,vekiller desen asla sivasın milletinin temsilcisi değilller A.K.P zihniyetinin sivas temsilcileri,halk desen ,ahı gitmiş vahı kalmış cahil cibara ,sivasspor yönetimi desen taaa en başından devlet 33 bin kişilik stad yapacak diye ödleri koptu ,her platformda sivaslıyı suçladılar bu yeter bize diye adeta çanak tuttular ,onları zorlayacak yönetim yok, yoksa sivassporun başından biran evvel defolup gitmelerini canı gönülden isterim hemşerilik hakkımı helal etmiyorum:mad:bu saatten sonra konuşmanın kapasiteyi artıracağını sanmıyorum biran evvel bitirilmesini bekleyip adınıda sivasla özdeşleşmiş [yeni 4 eylül stadyumu]olarak konulmasını sağlamaktan başka yapacak bişey yok ,gördüğüm kadarıyla açılışa öyle sivasspor taraftarı filan tenezzül etmemiş bu birnevi protestodur ,anlayana tabii ,şehire stadyum temeli atılıyor saysan 5o tane sivasspor taraftarı yok taşıma adamlarla açılış bukadar olur:mad:

MaXiMuM
26.05.2013, 12:43
Stadyum konusunda artık en az bir 50 sene daha bir çivi bile çakılmaz Sivas'a.
Peki gelişen, büyüyen bir Türkiye'den bahsediyoruz. Önümüzdeki 50 yılı bırakın 15-20 sene sonra, Türkiye ve dolayısıyla Sivas'ın ne durumda olacağını kim tahmin edebilir ?
Kayserisi Malatyası büyük organizasyonlara ev sahipliği yaparken biz de öyle bön bön bakacağız.
Ondan sonrada koyun gibiyiz dediklerinde kızmayacaksınız . ( Bu sözüm şakşakçılaradır).
Bütün seçimlerde Akp ye oy vermiş biri olarak diyorum ki, yazıklar olsun bana, haram olsun verdiğim ve verdirdiğim oylar.

RoKeT
26.05.2013, 14:01
sayın bakanlar neden zahmet ettiniz biz sizden stad istemedikki başbakan kendisi söz verdi kendisi sivasa 35.000 kişilik stad yapacagız dedi gelip 25 000 kapasiteli stad temeli attınız inşallah yapamazsınız inşallah bu stad hiç yapılmaz temelinden su çıkar yada başka bişey olurda yapamazsınız.yeter sivaslıyı kandırıp durmayın.sivas sizi destekliyor diye yapılan bu zülümün hesabı muhakkak sorulur bir gün.utanmadan sivasa hizmet ediyoruz demeyin.siz iktidara geldiginizde sivasın nüfusu 850 000 idi şimdi hizmetleriniz sayesinde 638 000 nüfusumuz var bırakın bu vefasızlıgı sivasa layık hizmet ediyorsanız edin yoksa sizden kimse stad istemedi. trabzona denizi doldurup 40 000 kişilik stad yaparken sivasa 35 000 i çok görmenizi kendiniz bir idrak edin sonra yigidonun karşısına çıkın.yigido size er geç bunun hesabını soracak sivaslı ne iyiligi ne kötülügü asla unutmaz birgün görürsünüz.şu an aklı başında bir alternatif parti olmadıgı için dosta düşmana karşı sizi sivaslı gene destekliyecek ancak zamanı gelinced hesabını soracaktır.

HELAL OLSUN GARDAŞIM

ledig
26.05.2013, 14:02
Şu saatten sonra tek istediğim isim değişikliği olmaması. '4 Eylül Stadyumu' isminin ülkeye verdiği mesaj içinde maç yapılan bir yapı ile sınırlı değil.

58SARKISLALI58
26.05.2013, 14:39
Evet yıgıdo arena yada 4eylul nezaman bıtecekse artık

tavatir
26.05.2013, 14:47
Bu mesajımı sonradan düzenleyip işe yarar bir rapor haline getirmek üzere ;

Kapasite konusunu konuşmak artık havanda su dövmek diyebiliriz. Keşke zamanında doğru noktada buluşulup kapasite ile ilgili istekler ve sebepleri yetkililere gerçekçi yaklaşım ve analizlerle iletilebilseydi. O nedenle kapasiteyi artık yazmayacağım.

Ama stadyuma verilecek isim de önemli. Sivas Arena Stadyumu ismi bence bizim stadımıza çok basit kaçıyor. Her stada "Arena" ifadesini kullanıyorlar. Bence bizim stadımızın ismi daha kapsamlı ve mümkünse Türkçe olmalı.

4 Eylül Spor Kompleksi Sivas Spor Stadyumu , 4 Eylül Spor Kompleksi Sivas Şehir Stadyumu , 4 Eylül Spor Kompleksi Stadyum Sivas v.b. gibi. Bunlar tamamen kafadan salladığım aniden çıkan isimler. Örnek verdiğim bu isimlerin de Türkçe olmadığını veya uzun olduğunu ya da yakışmadığını düşünenler çıkabilir. Bunları biliyorum, sadece yeni isimler üretilebilir diye yazdım.

Ayrıca tribünlere, otoparka, basın odasına, Sivas ile özdeşleşmiş isimler verilmeli diye düşünüyorum.

kkemal58
26.05.2013, 15:00
Can inşaat kahraman inşaat firmalarına mail atalım stadı 30.000 kişilik yapsınlar. Hemen hadi canım demeyin, süreyi 800 den 600 e düşürmek de ihaleye ters bir durum. Bakarsın firma yetkililerinin insafına kalırız. En azından Sivas halkının tepkisini firmalar nezdinde de iletelim. Olmaz olmaz demeyin. Hepimizin ortak görüşü bu stadı bu şekilde istememek yönünde.

Kokomo
26.05.2013, 15:03
1. Bu yeni stad işi öncelikle TOKİ ve taşeronlarını zengin etmek için yapılmıştır.

2. Bu yeni stad işinin ikincil gayesi yerel seçimler öncesi göz boyama işlemidir.

3. Mevcut 16.000 kişilik stadımız bize yıllardır fazlası ile yetmektedir ve yetecektir.

4. Stadın ismi asla değiştirilmemelidir. 4 Eylül ismi bu Cumhuriyetin mihenk taşıdır !

kkemal58
26.05.2013, 15:10
ben gönderdim "info@kahramanins.com.tr" bu adrese. topal karınca misali en azından birşeyler yaptım...

serkankeskin
26.05.2013, 15:24
bakan yılmaz çıkmış biz yapamayacağımız şeyi vadetmeyiz diyor siz bize 25 bin kişilik stat vadetmedinizki.eski stadın arsasını elimizden aldınız,diyelimki 10 sene sonra sivas 40 bin kişilik bir stada ihtiyaç duydu,o zaman devlet hiçbir karşılık almadan sivas a yeni bir stat yaparmı çok merak ediyorum.başbakana gelince tokiye sözünü geçiremediğini düşünüyorum.

kkemal58
26.05.2013, 15:29
ankara@caninsaat.gen.tr, info@caninsaat.gen.tr can inşaat firmasına da gönderdim mail.

kiNgSiZe58
26.05.2013, 15:38
vallah iyi hos da arkadaslar bende bir zamanlar 35binlik olsun diye yaziyordum ama seyirci ortalamamiza bakilirsa bence gerek yok. biz 35lik stadi milli maclar veya ufe maclari icin istoyruz degil mi? türkiyenin dört bir yanina modern 35likler yapiliyor, sizce bize hic milli mac veya ufea maci verirlermi? mecnun baskan birsey biliyorda 25binlige evt diyor

PETKOVİC
26.05.2013, 15:45
2 gün oluyo sitede maalesef yeni geçti

kkemal58
26.05.2013, 15:51
vallah iyi hos da arkadaslar bende bir zamanlar 35binlik olsun diye yaziyordum ama seyirci ortalamamiza bakilirsa bence gerek yok. biz 35lik stadi milli maclar veya ufe maclari icin istoyruz degil mi? türkiyenin dört bir yanina modern 35likler yapiliyor, sizce bize hic milli mac veya ufea maci verirlermi? mecnun baskan birsey biliyorda 25binlige evt diyor

king kardeşim seyirci ortalaması bu işin bahanesi olamaz. Kocaelispor nerde biliyor musun? 3. lig 3. grupta. Stadı kaç kişilik yapılıyor, 33.000 kişilik. 3. ligdeki bir takıma mı yapılıyor stad, Kocaeli şehrine mi? Tabi ki Kocaeli şehrine. Yoksa 3. ligdeki bir takıma 33.000 kişilik bir stad yapılır mı? Mecnun başkan bu konuda maalesef büyük bir yanlış yapmıştır, bu işin hiçbir olumlu tarafı olamaz. Yarın hızlı tren yapılacak sivasa. En azından çevre illerin takımları ile maç yaptığımızda rakip takıma da fazla bilet vererek gelirlerimizi artırabilirdik. Yani kapasite düşürülmesinin bir bahanesi olamaz

58MUAMMER58
26.05.2013, 16:20
stadın sözünü veren kişi olur olmaz her açılışa gittiği halde ,sözünü verdiği stad açılışına katılmaya verdiği sözü nasıl yediğini kimseye anlatamıyacağı , yüzü tutmadığı için bakanlarını saldı açılışa, bu bile sivasın sivaslının kaçparalık millet olduğunu gösterir anlıyana tabii:mad:

4eylül
26.05.2013, 16:32
stadın sözünü veren kişi olur olmaz her açılışa gittiği halde ,sözünü verdiği stad açılışına katılmaya verdiği sözü nasıl yediğini kimseye anlatamıyacağı , yüzü tutmadığı için bakanlarını saldı açılışa, bu bile sivasın sivaslının kaçparalık millet olduğunu gösterir anlıyana tabii:mad:

arkadaş ben senin son cümlelerini pek anlayamadım bu bir sivasa hakaretmi içeriyor yoksa benmi yanlış kavradım açlklarsan sevinirim

58MUAMMER58
26.05.2013, 16:37
arkadaş ben senin son cümlelerini pek anlayamadım bu bir sivasa hakaretmi içeriyor yoksa benmi yanlış kavradım açlklarsan sevinirim

kimseye hakaret değil kardeşim, bir başbakan sizin bakanınız benim diyorsa ,sözverdiği stadın kapasitesi düşürülmüş halinin bile ,açılışına gitmeye tenezzül bile etmiyorsa bakanlarını yolluyorsa bu şehrin insanına ne kadar değer verdiğini gösterir onu dedim ok

kkemal58
26.05.2013, 18:16
En hazin olanı da Başbakanın sözünün tutulmamasına rağmen, Sayın Bakan İsmet YILMAZ ın sözünü tutmamasına rağmen ( facebooktan daha herşey bitmedi karar değişikliğini medyadan duyacaksınız yazmıştı ) söylediği laf
"Hiçbir zaman yapamayacaklarını vaat etmediklerini ifade eden Yılmaz, Yapamayacağımız şeyleri söylemek bizim için büyük bir vebaldir" dedi.

Güle misin ağlaya mısın, verdikleri sözden bile haberleri yok bunların maalesef!

Mete209
26.05.2013, 18:37
Bakanın gücü yetmiyorsa kimin yetecek Mete. Herkesin istediği 33.000 bile değil 30.000 di. Yani koskoca bakan ya 5000 kişi daha artırayım demeye gücü yetmez mi? Bunun adı duyarsızlıktır, umursamazlıktır. Elbette sevmeye çalışacaz yeni stadı ama şu anda yemin ederim zerre ısınamıyorum. Yalan söylemeye gerek yok..

Kemal, bakan beyin gücünü sınırlayan en önemli etken bizim stada yapılan muhalefettir. Mersin ve Malatya'dan ve hatta Sakarya'dan yapılan itirazlar bu kapasiteyi düşürdü. Bir de içeriden destek olan yoktu. Ne Sivas basını ne Sivasspor camiası ne kıymetli hemşehrilerimiz ...

Senin benim gibi şu Sivasspor.com'a üye olanlar bile biraz zahmete girip gerekli yerlere mail atsaydı durum belki böyle olmayacaktı. Basın zaten Allah'a emanet! Bırakın kendi başına tepki vermeyi, bizim sesimizi bile duyurmadılar.

Neyse Kemal kardeşim, olan oldu. Artık ne söylesek boş. Dediğim gibi ben bu konudan artık rahatsız olmaya başladım. O yüzden fazla uzatmaya gerek yok bence. Tabiki unutmayacağız ve yeri, zamanı gelince hatırlamasını bileceğiz elbette.

Selametle...

mühendisburak58
26.05.2013, 19:21
benim gibi bir Sivas aşığı bile temel atma törenine gitmedi acaba neden? herkeste bir burukluk var kimse yeni stat yapılıyor diye sevinmiyor bile.

MaXiMuM
26.05.2013, 19:30

Sivas'a İhanetin resmidir bu.

kkemal58
26.05.2013, 20:52
Kemal, bakan beyin gücünü sınırlayan en önemli etken bizim stada yapılan muhalefettir. Mersin ve Malatya'dan ve hatta Sakarya'dan yapılan itirazlar bu kapasiteyi düşürdü. Bir de içeriden destek olan yoktu. Ne Sivas basını ne Sivasspor camiası ne kıymetli hemşehrilerimiz ...

Senin benim gibi şu Sivasspor.com'a üye olanlar bile biraz zahmete girip gerekli yerlere mail atsaydı durum belki böyle olmayacaktı. Basın zaten Allah'a emanet! Bırakın kendi başına tepki vermeyi, bizim sesimizi bile duyurmadılar.

Neyse Kemal kardeşim, olan oldu. Artık ne söylesek boş. Dediğim gibi ben bu konudan artık rahatsız olmaya başladım. O yüzden fazla uzatmaya gerek yok bence. Tabiki unutmayacağız ve yeri, zamanı gelince hatırlamasını bileceğiz elbette.

Selametle...

elbette Mete, senin takımının başkanı ısrarla kapasite düşük istiyorum diye ankarayı birbirne katıyorsa Bakan a ne diyelim. Ama bir diğer yönden de sen böyle diyorsun ama bu benim de memleketim ve beni seçenler böyle istiyor diyebilirdi. Yüreğimizi daraltan nokta Mecnun başkanın bu konudaki gereksiz çabalarıdır. Yarın ben başkanlığı bıraktım dediğinde en fazla istanbuldan takip eder takımı. Stada gelen giden ve hep iç içe olan biz Sivaslılar olacak. Bunu da Mecnun başkan hesap etmeliydi diye düşünüyorum. Evet olan oldu. Ama yürekteki de dilde durmuyor. Stadım yapılıyor diye sevinemiyorum bile. Bursanın stadına bakıyorum canlı yayınında sivasın stadı aklıma geliyor. Her neyse benim de yüreğim tükendi artık. Daha da davosa gelmem :)

kkemal58
26.05.2013, 20:52
benim gibi bir Sivas aşığı bile temel atma törenine gitmedi acaba neden? herkeste bir burukluk var kimse yeni stat yapılıyor diye sevinmiyor bile.

aynen öyle burak aynen

58MUAMMER58
26.05.2013, 21:56
hep kapasite ve kandırılma, keriz yerine konulmayı konuştuk ,azönce uydudan biraz inceleme yaptım yeni stadla eski stadın arasında büyük mesafe olduğunu gördüm ,meydandan 4 eylüle 15 dak yürüsen gidilir sanki ,yeni stad sivasın olimpiyaT stadı gibi dağın başında:mad: ,kim nasıl gidecek ?kapısının önündeki stada 5 lira verip maça gitmeyen 5 lirada yol parasımı verecek?belediyemi olur ,kulüpmü olur yeni stada seyirciyi taşımak için metrobüs alması gerekir maç günlerinde ring seferiyle seyirci tasımak için yeni stadın yakınından tren yolu geçiyor galiba oraya mini cep istasyonu yapılabilir , maç günleri istasyondan 1 2 seferle tüm taraftar stada taşınabilir bu yönü hiç konuşmadık, dediğim işler olmazsa o stada kimse gitmez 3 bin kişiyi bulsak öp başına koy

serkankeskin
26.05.2013, 22:25
başka şehirler muhalefet etti diye kapasitemi düşürülür kardeşim bizim verdiğimiz arsanın değeri ortada.ama suç sivaslılarda kardeşim.bu stadı aynı şekilde eski stadın karşılığında belediye veya sivas lı iş adamları birleşerek yapamazlarmıydı.biz bu memleket ve sivasspor bir adım ileriye gitsin diye çırpınıyoruz adamların yaptığı işe bak.hele mecnun başkanın yaptığına bak,taraftar istemiyorum dedikçe 25 bin yeter diyorsun.biz nasıl bu statyuma gider maç izleriz,bu işin birde manevi boyutu var.

serkankeskin
26.05.2013, 22:30
bu stadın yapımıyla sivas ın büyük ve güzel bir statyuma sahip olma şansıda kalmamış oldu.

Mete209
26.05.2013, 22:35
Muammer bey, stadımızın yeni yeri çok güzel. Ilerleyen zamanlarda bu bölgedeki gelişimi hep beraber göreceğiz. Stat yine şehrin içinde kalacaktır.

Seyirci sayısında da azalma olacağını tahmin etmiyorum. Zira kısmi uzaklığın yanında başka hiçbir olumsuzluk yok. Fakat yeni stat, sıcak ortam, iyi hizmet... kısacası gelen seyirciye insan gibi muamele gibi müspet yönleri sayarsak seyirci sayısının artacağını söylememiz abes olmaz.

Bir de stadımız gerçekten tam olması gereken yerde. Buraya da uzak diye gitmeyenler için stadı Kent Meydanına taşımamız gerekir.

Diğer şehirler bu konuda çok şanssız. Örneğin Malatya'da şehrin göbeğindeki stadı TOKI aldı, yerine şehrin 5-6 km dışında bir stat yapıyor. Halimize şükretmeliyiz.

B.DUMANLI
27.05.2013, 00:17
Mersin stadyumu 20 Haziran´da teslim edilecekmis.25000 kisilik bir stadyum olmasi gayesi ile Facebook´dan baktim.Türbünler iki katli modern bir stadyum.Koltuklari bir bölüm lacivert,bir bölüm kirmizi.Bizimki kirmizi beyaz olacagindan stadyumun havasida cok güzel olacak.Stadyum 300 günde teslim ediliyor.Bizdeki hava sartlari buna elvermedigi icin bizdeki süre malesef uzuyor.Ic görüntüsü olarak bizim stadyumda onun benzeri olacak.
Mersin stadyumu hemem hemen bitmis gibi,cimler ve dis dizaynlari kalmis gibi.

kkemal58
27.05.2013, 08:40
bu stadı aynı şekilde eski stadın karşılığında belediye veya sivas lı iş adamları birleşerek yapamazlarmıydı.

Belediye başkanına mail attım serkan kardeşim. Dedim ki Toki sivasın en güzel yerini alıp 25.000 kapasiteli stad yapacak. Bursa gibi konya gibi bizim stadımızı da siz yapın. En azından 30.000 kapasiteli yapın kahraman olun dedim. Bana geri dönmüşler verdikleri cevaba bak. Güler misin ağlar mısın...
"Biz de yapmak isteriz ama bunun için gençlik ve spor il müdürlüğüne başvurun. İşte telefonu işte adresi"

Ben gençlik ve spor il müdürlüğüne gidip diyecekmişim ki Stadı belediye yapsın! :) :) :) Bi de sütlü kahve söylerler içer gelirim! Bu kadar vizyonu düşük bir belediye olabilir mi ya. Gençlik ve spor il müdürlüğü beni neden kaale alsın. Ben kimim ki, hangi vasıfla gidiyorum oraya. Belediye başkanı olarak sen gideceksin sen anlaşacaksın. Belediye Başkanından da bu cevabı aldıktan sonra dedim ki işte bizim çıkardığımız yöneticilerin durumu. 25.000 yapıldıysa dua edelim. Bu yöneticilerin olduğu bir ilde daha fazlası da olmazdı inanın!

Kizilirmak58
27.05.2013, 08:54
merak etmeyin arkadaşlar yeni stdayumda fener g.saray bjk maçalrında bile dolmaz. diğer maçlrada en fazla 3 bin kişiye oynarız .

58Taraftar
27.05.2013, 15:03
suan yeni stada olumlu bakmiyorum, verilen sözler tutulmadi, oyaladilar sonrada degistirip sundular, ins beni yaniltirlar ve sonunda iyi birsey cikar

58svs58
27.05.2013, 17:11
madem stad yapılıyor şükredin işte eskiden 8 bin kişilikti stad

58svs58
27.05.2013, 17:12
suan yeni stada olumlu bakmiyorum, verilen sözler tutulmadi, oyaladilar sonrada degistirip sundular, ins beni yaniltirlar ve sonunda iyi birsey cikar

neden sözlerini tutsunlarki söz tutmak için hangi nedenleri var

58svs58
27.05.2013, 17:16
Belediye başkanına mail attım serkan kardeşim. Dedim ki Toki sivasın en güzel yerini alıp 25.000 kapasiteli stad yapacak. Bursa gibi konya gibi bizim stadımızı da siz yapın. En azından 30.000 kapasiteli yapın kahraman olun dedim. Bana geri dönmüşler verdikleri cevaba bak. Güler misin ağlar mısın...
"Biz de yapmak isteriz ama bunun için gençlik ve spor il müdürlüğüne başvurun. İşte telefonu işte adresi"

Ben gençlik ve spor il müdürlüğüne gidip diyecekmişim ki Stadı belediye yapsın! :) :) :) Bi de sütlü kahve söylerler içer gelirim! Bu kadar vizyonu düşük bir belediye olabilir mi ya. Gençlik ve spor il müdürlüğü beni neden kaale alsın. Ben kimim ki, hangi vasıfla gidiyorum oraya. Belediye başkanı olarak sen gideceksin sen anlaşacaksın. Belediye Başkanından da bu cevabı aldıktan sonra dedim ki işte bizim çıkardığımız yöneticilerin durumu. 25.000 yapıldıysa dua edelim. Bu yöneticilerin olduğu bir ilde daha fazlası da olmazdı inanın!

sen istedin diyemi belediye oraya gidecek 25 binlik stad neyimize yetmiyor 50 bin olsa ne olacak kimle nasıl dolduracaksın geçen yıllarda bir kere doldu ondada fenere verildi stadın tamamı kendi memleketizde deplasman oynadık feneri eğlendirmek için büyük stad isteyeceksin sonrada belediyeye sallayacaksın acaba yılda kaç maça gitme imkanın oluyor hesap et. selametle kal

kkemal58
27.05.2013, 18:19
sen istedin diyemi belediye oraya gidecek 25 binlik stad neyimize yetmiyor 50 bin olsa ne olacak kimle nasıl dolduracaksın geçen yıllarda bir kere doldu ondada fenere verildi stadın tamamı kendi memleketizde deplasman oynadık feneri eğlendirmek için büyük stad isteyeceksin sonrada belediyeye sallayacaksın acaba yılda kaç maça gitme imkanın oluyor hesap et. selametle kal

ben söyledim diye belediye elbette gidip yapmayacak ama en azından iyi düşünmüşsünüz bu konuda gidip gençlik ve spor il müdürlüğüne başvur demez. Ben hangi sıfatla gençlik ve spor müdürlüğüne başvuracam söyler misiniz? Bir belediye ancak bu kadar bayağı bir kelime edebilir.
25.000 neyimize yetmiyora gelince bu konuda sana susarak cevap veriyorum çünkü böylece anlatmak ve söylemek istediklerimiz sınırlamamış oluyorum. Daha sizin gibilere yürek tüketemem çünkü.

hatzivrettas
27.05.2013, 18:26
Hayırlı olsun umarım kısa sürede açılır.

eyuphulagu
27.05.2013, 23:26
Biraz önce Sipas Tv de Spor Proğramında Canlı yayında konuşan Gençlik ve Spor İl Müd. Salim Kılıç Stadın kapasitesinin 25.000 olduğunu ama 33. 000 kişiye yükseltilecek şekilde projelendirildiğini söyledi..Bu nasıl yapacaklarını ise söylemedi..Stadın 6 katlı olduğunu;Stadın her tarafından rahatlıkla maç izleneceğini ;her tribünün içinde,altında localar,lokanta ve kafeler olacağını;Kadir Has stadı gibi stadın dik olmayacağını ;sporseverlerin çok rahat maç izleyeceklerini;rahat edeceklerini söyledi...Ayrıca İl Müdürümüz Kümbet tarafından da statyuma yol yapılacağını;bu yolun belediye tarafından yeni imar planlarında gösterildiğini söyledi...Ben G.spor İl Müd. nün sözlerinden ilk defa Stat kapasitesinin 33.000 e çıkarılacak şekilde projelendirildiği lafını duydum...Bu laf bile beni fazlasıyla umutlandırdı..Seçim dönemine kadar kimbilir daha neler söylenecek;belki de her şey bizim istediğimiz gibi olacak;bunu da zaman gösterecek...

tavatir
27.05.2013, 23:35
Şu anda bile 25.000 değildir belki :) Bakarsınız 26.333 koltuk vardır :)

eyuphulagu
27.05.2013, 23:41
Biraz önce Sipas Tv de Spor Proğramında Canlı yayında konuşan Gençlik ve Spor İl Müd. Salim Kılıç Stadın kapasitesinin 25.000 olduğunu ama 33. 000 kişiye yükseltilecek şekilde projelendirildiğini söyledi..Bu nasıl yapacaklarını ise söylemedi..Stadın 6 katlı olduğunu;Stadın her tarafından rahatlıkla maç izleneceğini ;her tribünün içinde,altında localar,lokanta ve kafeler olacağını;Kadir Has stadı gibi stadın dik olmayacağını ;sporseverlerin çok rahat maç izleyeceklerini;rahat edeceklerini söyledi...Ayrıca İl Müdürümüz Kümbet tarafından da statyuma yol yapılacağını;bu yolun belediye tarafından yeni imar planlarında gösterildiğini söyledi...Ben G.spor İl Müd. nün sözlerinden ilk defa Stat kapasitesinin 33.000 e çıkarılacak şekilde projelendirildiği lafını duydum...Bu laf bile beni fazlasıyla umutlandırdı..Seçim dönemine kadar kimbilir daha neler söylenecek;belki de her şey bizim istediğimiz gibi olacak;bunu da zaman gösterecek................Baka n konuşmasının devamında kapasitenin nasıl 33.000 kişiye yükseltileceğini de anlattı..Şöyleki;stadın 6. ve en üst katında çok büyük bir boşluk bırakılacakmı..Bunun anlamını da ben söyleyeyim;ilerde eğer 33.000 e kapasite çıkarılmak istenirse en üst katta o boşluk bırakılacak yere basamaklar konularak kapasite rahatlıkla 33.000 e yükseltilecek diye düşünüyorum...Geçekten sevindirici bir haber.......Stat sivasspora devredildikten sonra Mecnun başakan bu stadı rahatlıkla 33.000 çıkartır diye düşünüyorum;bu iş kolay yeter ki stat bitsin gerisini Mecnun başkan halleder....Ben Toki nin sitesinde hala bizim stat için 33. 000 diye yazdığını şimdi daha iyi anladım...

eyuphulagu
27.05.2013, 23:44
Şu anda bile 25.000 değildir belki :) Bakarsınız 26.333 koltuk vardır :)

Tavarih ağzından baklayı çıkar;stadın şu anki yapılacak kapasitesinin 26.333 olduğunu öğrenmişsin..Senden artık Stadın diğer içinin,dışının diğer ayrıntılarını da bekliyoruz...

tavatir
27.05.2013, 23:48
Tavarih ağzından baklayı çıkar;stadın şu anki yapılacak kapasitesinin 26.333 olduğunu öğrenmişsin..Senden artık Stadın diğer içinin,dışının diğer ayrıntılarını da bekliyoruz...

Hayır yok ağzımda bakla falan :) Öngörü diyelim sadece.

Ama ben sanırım 2 yıl evvel Kayseri Stadı'nda yapılan bazı hatalar bizde olmayacak demiştim. Bazı yerlerden sahanın görülemeyen yerleri gibi. O da öngörüydü. Öngörüm tuttuğu için sevinçliyim :)

58_SEMİH_58
28.05.2013, 00:05

Bakla felan yok ortada hocam ya.Stad işlerinin neredeyse tamamında verilen rakamların tutma olasılığı %5dir.Teorik ve pratik hiç bir zaman birbiriyle uyuşmaz.25 binin üzerinde koltuk sayısı olacak stadda.

asabibaba
28.05.2013, 00:08
Kadir Has Stadı gibi koltuk renkleri manasız bir şekilde karışık saçma sapan sıralanmaz inşallah ...Ne o öyle insanın gözünü yoruyor vallaa....

EneS ElmaS
28.05.2013, 10:16
Stadın kapasitesi ileride artırılabilecekmiş diye duyumlar aldım, aslı varmıdır? Öyle ise artık olan oldu deyip buna şükredelim. Verebileceğimiz en güzel cevap o stadı doldurup ardından kapasitenin artırılması için baskı uygulamak olacaktır.

Ayrıca bu stadın üstü tamamen kapalı olmaması Sivas'a vurulan darbelerden biridir. Madem ekolojik yapıyorsun bari üstünüde tamamen kapat! Hem şuanki stadımızın değeri kadar masrafınız olsun en azından!!! Tamamen kapatılsaydı kapasite artırılamayabilirdi ama ona şahsen razı olurdum.

58svs58
28.05.2013, 10:53
ben söyledim diye belediye elbette gidip yapmayacak ama en azından iyi düşünmüşsünüz bu konuda gidip gençlik ve spor il müdürlüğüne başvur demez. Ben hangi sıfatla gençlik ve spor müdürlüğüne başvuracam söyler misiniz? Bir belediye ancak bu kadar bayağı bir kelime edebilir.
25.000 neyimize yetmiyora gelince bu konuda sana susarak cevap veriyorum çünkü böylece anlatmak ve söylemek istediklerimiz sınırlamamış oluyorum. Daha sizin gibilere yürek tüketemem çünkü.

herkes düşünmüş belediye başkanı düşünememiş. git belediyede x bir adama söyle adı belediye olsun belediyeyi burada karala

sebasteia
28.05.2013, 13:13
.............Bakan konuşmasının devamında kapasitenin nasıl 33.000 kişiye yükseltileceğini de anlattı..Şöyleki;stadın 6. ve en üst katında çok büyük bir boşluk bırakılacakmı..Bunun anlamını da ben söyleyeyim;ilerde eğer 33.000 e kapasite çıkarılmak istenirse en üst katta o boşluk bırakılacak yere basamaklar konularak kapasite rahatlıkla 33.000 e yükseltilecek diye düşünüyorum...Geçekten sevindirici bir haber.......Stat sivasspora devredildikten sonra Mecnun başakan bu stadı rahatlıkla 33.000 çıkartır diye düşünüyorum;bu iş kolay yeter ki stat bitsin gerisini Mecnun başkan halleder....Ben Toki nin sitesinde hala bizim stat için 33. 000 diye yazdığını şimdi daha iyi anladım...

bu açıklamanın bir benzerini sivasspor yöneticisi mehmet oflaz yapmıştı 3-4 ay evvel.

daha önceki bir mesajımda da söylemiştim bizimle aynı kapasitede olduğu söylenen malatya ve mersin stadyumları 59 ve 61 milyon liraya ihale edilirken bizimkisinin onlardan yaklaşık 22-23 milyon lira daha fazla paraya ihale edilmesinin ciddi bir sebebi olmalı. ne zemine çakılan kazıklar, ne de ekolojik stadyum olayı aradaki bu 22 trilyonluk farkı açıklamaz.

benim şahsi düşüncem stadyumun plan projesinin 33 binlik ilk plana sadık kalınarak yapıldığı şeklindedir. mehmet oflaz'ın ve salim kılıç'ın bu yöndeki açıklamaları, sivasspor yönetiminin en ufak bir itirazda bulunmaması, ve toki sitesinde halen 33 bin şeklinde ilan detayının bulunması, ihale bedelinin yüksek oluşu vb bütün bilgileri bir araya getirince ben kapasitenin düşürülmediğine, sadece geçici olarak/ilk etapta 25 bin olarak açıklandığına inanıyorum.

zamanla tabii detayları tam anlamıyla öğreneceğiz. bundan sonraki süreçte stadın ilk açıldığı andan itibaren tam kapasite yapılması için mücadele etmemiz gerekiyor.

kiNgSiZe58
29.05.2013, 16:21
Mersin Arenanin son durumu: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.439958122688625.98791.1 97947396889700&type=3

stad cok güzel arkadaslar, birakin kapasiteyi felan, böyle stadimiz olsun gerisini bosverin derim ben :D

kiNgSiZe58
29.05.2013, 16:30
SIVAS ARENA INSAAT RESIMLERI: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.591674137517022.1073741 832.197947396889700&type=3

58fatihcan
29.05.2013, 18:35
Artırılabilirse çok güzel olur. İlerde başarı geldikçe para ve taraftar gelir. Kapasite de artar stad da dolar

Cerny312
06.06.2013, 16:00
staddan resimler arkadaşlar belki merak edenler bakabilirhttp://k1306.hizliresim.com/1b/6/nv0zj.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

Murad_Kelleci58
06.06.2013, 16:43
yavaş yavaş yükseliyor inşaat ama..!! dediğim gibi yavaş ilerliyor.. Koca stad inşaat işinde en fazla 20 kişi çalışıyor.. Gaza ne zaman basılacak bende merakla bekliyorum..

anilcan213
06.06.2013, 16:53
Beyler Fransa'da yeni yapilan Valenciennes stadi var 25000 kisilik. Bizimki de az cok boyle bistadyum olacaktir

anilcan213
06.06.2013, 16:56
http://www.google.com.tr/search?q=stad+valenciennes&client=tablet-android-samsung&hl=tr&source=android-browser-suggest&v=200400000&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=WpSwUfysLITZOaLGgPgH&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1280&bih=800&sei=X5SwUZa-F8ajPea1gZAO#biv=i%7C0%3Bd%7CC XeTLLbHsoyfEM%3Ahttp://www.google.com.tr/search?q=stad+valenciennes&client=tablet-android-samsung&hl=tr&source=android-browser-suggest&v=200400000&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=WpSwUfysLITZOaLGgPgH&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1280&bih=800&sei=X5SwUZa-F8ajPea1gZAO#biv=i%7C0%3Bd%7CC XeTLLbHsoyfEM%3Ahttp://www.google.com.tr/search?q=stad+valenciennes&client=tablet-android-samsung&hl=tr&source=android-browser-suggest&v=200400000&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=WpSwUfysLITZOaLGgPgH&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1280&bih=800&sei=X5SwUZa-F8ajPea1gZAO#biv=i%7C0%3Bd%7CC XeTLLbHsoyfEM%3Ahttp://www.google.com.tr/search?q=stad+valenciennes&client=tablet-android-samsung&hl=tr&source=android-browser-suggest&v=200400000&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=WpSwUfysLITZOaLGgPgH&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1280&bih=800&sei=X5SwUZa-F8ajPea1gZAO#biv=i%7C0%3Bd%7CC XeTLLbHsoyfEM%3Ahttp://www.google.com.tr/search?q=stad+valenciennes&client=tablet-android-samsung&hl=tr&source=android-browser-suggest&v=200400000&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=WpSwUfysLITZOaLGgPgH&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1280&bih=800&sei=X5SwUZa-F8ajPea1gZAO#biv=i%7C0%3Bd%7CC XeTLLbHsoyfEM%3A

Murad_Kelleci58
06.06.2013, 17:06
http://www.google.com.tr/search?q=stad+valenciennes&client=tablet-android-samsung&hl=tr&source=android-browser-suggest&v=200400000&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=WpSwUfysLITZOaLGgPgH&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1280&bih=800&sei=X5SwUZa-F8ajPea1gZAO#biv=i%7C0%3Bd%7CC XeTLLbHsoyfEM%3Ahttp://www.google.com.tr/search?q=stad+valenciennes&client=tablet-android-samsung&hl=tr&source=android-browser-suggest&v=200400000&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=WpSwUfysLITZOaLGgPgH&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1280&bih=800&sei=X5SwUZa-F8ajPea1gZAO#biv=i%7C0%3Bd%7CC XeTLLbHsoyfEM%3Ahttp://www.google.com.tr/search?q=stad+valenciennes&client=tablet-android-samsung&hl=tr&source=android-browser-suggest&v=200400000&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=WpSwUfysLITZOaLGgPgH&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1280&bih=800&sei=X5SwUZa-F8ajPea1gZAO#biv=i%7C0%3Bd%7CC XeTLLbHsoyfEM%3Ahttp://www.google.com.tr/search?q=stad+valenciennes&client=tablet-android-samsung&hl=tr&source=android-browser-suggest&v=200400000&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=WpSwUfysLITZOaLGgPgH&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1280&bih=800&sei=X5SwUZa-F8ajPea1gZAO#biv=i%7C0%3Bd%7CC XeTLLbHsoyfEM%3Ahttp://www.google.com.tr/search?q=stad+valenciennes&client=tablet-android-samsung&hl=tr&source=android-browser-suggest&v=200400000&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=WpSwUfysLITZOaLGgPgH&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1280&bih=800&sei=X5SwUZa-F8ajPea1gZAO#biv=i%7C0%3Bd%7CC XeTLLbHsoyfEM%3A

Kardeş bu stad güzel hakikatten biliyorumda.. Kutu gibi.. Ama bu statta localar yok.. Bizim stadın heryerinde orta bölümlerinde loca olacak..

58_SEMİH_58
06.06.2013, 17:26
Localar kaç kişilik olacak acaba.8-10 kişilik olacaksa parayı ortaklaşa koyar kiralarız :D

Murad_Kelleci58
06.06.2013, 17:37
Localar kaç kişilik olacak acaba.8-10 kişilik olacaksa parayı ortaklaşa koyar kiralarız :D

4-5 kişilik olacak diye biliyorum semih..

tavatir
06.06.2013, 17:50
Toplam 54 loca olacaktı galiba.

Murad_Kelleci58
06.06.2013, 17:54
54 tane evet.. Hem kale arkalarında hemde tribünlerinde,hem maratonda ve hemde maraton karşısındaki tüm tribünlerde loca olacakmış..

anilcan213
06.06.2013, 18:15
Haklısın üstad biliyorum .25000 kişilk stadyum hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için bi örnek oluştursun istedim. :)