Orijinalini görmek için tıklayınız : Taraftar gözüyle...

DOGU_BEY
14.08.2013, 19:19
Sezon öncesi gerek birebir antremanlarda izlediğimiz, gerekse hazırlık maçlarında takip edebildiğimiz kadarıyla Sivassporumuzu taraftar gözüyle şöyle değerlendirmek istiyorum:

1-Oyun anlayışı tamamen değişiyor...Çalımbay dönemindeki daha çok uzun toplarla çıkıp dönen toplara baskı yaparak hücum etme anlayışı yerine kısa ve hızlı paslarla çıkan, top rakipteyken prese başlayıp olabildiğince alan daraltmaya çalışan ve kazanılan toplarlar hızlı hücumu düşünen bir anlayış Carlos tarafından takıma monte edilmeye çalışılıyor...

2-Carlos geldi neşter vuruldu...Takımdan sanırım 10 futbolcu gitti ve bir o kadar da transfer yapıldı...Bu da geçen sezon sonunda başkanımızın sinyallerini verdiği revizyon ve yeniden yapılanmanın resmen başladığını gösterdi.

3-Ağır antremanlar...Çalımbay dönemine göre daha ağır ve daha yorucu antremanlar Carlos ve ekibiyle birlikte hayata geçti...Ayrıca bu antremanlarda daha önce görmediğimiz çalışmalar vardı..(halterle çalışma gibi...)

4-Antremanlardaki hırs....Yeni bir takım ve marka bir hocanın gelişiyle takımın üstündeki ölü toprağı kalkmış gibi..Çünkü idmanlar inanılmaz hırslı ve bazen de sert geçiyor...

5-Transferler...Genelde yaşça 30 üzeri oyuncuları takıma aldık buna en başta ben de anlam verememiş ve kızmıştım..Ama antremanları izledikçe ve Carlosun neler yapmak istediğini anladıkça yaş konusunda kafamdaki şüpheler bitti...

-Mesela Mehdi diye sonradan bir oyuncu getirdik...İnanın benim antremanalrda izlediğim en iyi oyunculardan biriydi..Çok değişik bir stili var...Sanki bizim Atıfla Ermanın karışımı bir oyuncu..Ortasahada bence nokta bir transfer olacak...Utaka, kumaşı kalitesi ortada..Hafif sakatlığından dolayı takımdan genelde ayrı çalışıyordu ama bu adam Eneramonun daha hızlısı ve daha tekniği şeklinde düşünülürse sanırım şüpheler kalmaz... Ahmet Aras diye pırıl pırıl bir genç geliyor bu takıma haberiniz ola..Gayet istekli, formda ve fizik gücü yerinde..Sadece bazen antremanalrda yaptığı bencilliği bırakırsa formayı kapar...Defansta ümitin yeri garanti gibi, partneri de manuel da costa..navratilin de alternatif olarak kalaca olması ve murat akçanın hırsı bana o bölge için sorun yaşamayacağımızı gösteriyor...Cicinho, markası, antremanlardaki yönlendiriciliği ve güzel ortalarıyla katkı yaapcaktır..Kamil bu sene ilk geldiği 3-4 haftadaki oyandığı futbolla hatırlanan eski Kamilin sinyallerini verdi...Adem-Kadir-Hakan arasında süper bir rekabet var...Carlsoun alt yapıdan as takıma alıp hollandaya götürdüğü genç stoper İbrahim'den de umutluyum...Kafamda iki yer için endişe 1 bölge için de soru işareti var...birincisi Rengifo'nun son 2 antreman hariç yetersizliği ve isteksizliği..İikincisi Ziyaya alternatif olarak alınan Erenin bu yükü taşıyıp taşımayacağı...Son olarak kalede yabancı sorununu da göz önüne alrısak Borjan mı yoksa Korcan mı oynayacak soru işareti..Fakat benim antremanlarda izleidğim kadarıyla ibre Borjandan yana Nihatın ise şansı yok gibi...4.kaleci olarak bulunan Genç Alperin ise pişmesi lazım...

-Velhasılı kelam sezon öncesi antremanalra izlediğim şekilde bir takım sahaya yansırsa ve biraz sabırlı olursak sanırım güzel şeyler olacak...İnşallah yüzümüz kara çıkmaz...

alaattin 5858
14.08.2013, 19:34
amin doğubey amin

ELLİSEKİZ
14.08.2013, 20:05
Geçen sene Eneramo trübünde deli etti bizi İnşallah bu sene forvet hattı sağlam olur.

babapiton
14.08.2013, 20:07
Biz başarılı olduğumuz sezon orta sahamıza baktınız zaman oyunu 2 yönüyle oynuyan oyunculardan kuruluydu.
Vizyon 58'de Roberto Carlos 4-1-4-1 / 4-2-3-1 ve 4-3-3 sistemlerinde oynayacağından bahsetti.

4-1-4-1

http://www.footballuser.com/formations/2013/08/797006_Sivasspor.jpg

4-2-3-1

http://www.footballuser.com/formations/2013/08/797009_Sivasspor.jpg

4-3-3

http://www.footballuser.com/formations/2013/08/797013_Sivasspor.jpg

Utaka Sola çekilebilir.Ahmet'in performansına göre.

u2sivasspor
14.08.2013, 20:32
çok güzel bir analiz olmuş emeğine sağlık dogu_bey

34MUAMMER58
14.08.2013, 21:54
hazırlık maçlarını görmedim kasımpaşa maçını izledim ,takım ortasahada hızlı paslaşarak rakip sahaya gitmeye çalışıyor,çift önliberolu sistemle tek forvetle oynamaya çalıştık rengifo tek forvetli sistemin oyuncusu değil çok güçsüz ,sağbekte cihan bikaç maç iyi oynamış olabilir lakin o mevkinin gerçek adamları cicinho yada abrurahman oynamalı utaka nasıl çıkacak bilmiyoruz kasımpaşa maçına göre değerlendirme yapacak olursam sağ bek ve forvetde sıkıntı var ,düzelmiyecek durum yok ,kadir bu takımın olmazsa olmazı kimse kadire eleştiri yapmasın trabzonda oyundan çıktı 6 yedik ,kasımpaşa da çıktı 3 yedik bunlar tesadüf değil r carlosunda dediği gibi deplasmanlarda 4-2-3-1 kendi evimizde 4-4-2 yada 4-3-3 sistemiyle oynayacağız ben şahsım adıma takımı geçen yıla göre daha derli toplu oynuyor gördüm oynadığımız takım bu ligin en güçlü takımı 70 dak gol pozisyonu vermedik üstüne 1 topumuz direkten döndü,ahmetaras rehgifo yüzde yüzlük pozisyonları atamadı ısakson 5 net pozisyonu çok güzel çıkardı öyle ümitsiz olmaya gerek yok takıma ve yeni transferlere zaman tanımak destek olmak lazım ,bu takım bu ligde çok can yakacak inancındayım

cemahmety
14.08.2013, 22:17
Doğu Bey bence Ümit'in yeri o kadar da garanti değil çünkü Carlos Vizyon 58'de en vazgeçilmez üç yerli sorulduğunda Kadir, Adem ve Murat dedi Bencede Murata şans vermeliyiz Ümiti ben kasımpaşa maçında Carlos'un çok azarını işititiğini gördüm tam olarak istediklerini yapamıyordu, Murat'ın ne kadar kaliteli olduğunu biliyoruz bu iki oyuncu arasında büyük rekabet olacaktır.

myyiğido58
14.08.2013, 23:24
emeğine sağlık doğu bey çok iyi analiz yapmışsın

cılgınsivas58
14.08.2013, 23:27
işallah hadi bakalım böle yazılar bana umut veriyor

cılgınsivas58
14.08.2013, 23:30
su iki seye dikkat carlosun bana göre dikkat etmesi lazım
1:apdurrahmanın yerine cihan oynatılmamalı çünkü cihan o bölgenin oyuncusu hiçbir zaman olamaz (yeni macera aramayalım)
2:kadir her maçta 90 dakka oyunda kalmalı kadir çıkınca hal ortada kasımpasadan 3 yenir hamsiden 6 yenir..
bunlar gözönüne alınmalıdır bana göre

cılgınsivas58
14.08.2013, 23:32
şu 6+0+4 kararı kadar saçma bir karar yok

58_SEMİH_58
14.08.2013, 23:36
Ben sizler kadar umutlu değilim.İnşAllah yanılırım.

avare
15.08.2013, 01:13
şu 6+0+4 kararı kadar saçma bir karar yok

valla al bendende o Kadar oturup dusunuyorum su an elimizde bulunan yabancilara bakiyorum kimler oynucak kimler disarda kalacak merak ediyorum, hatta carlosun bir yabancini daha alinacagini soyledigini duydum

teknik
15.08.2013, 10:56
Doğebey gerçekten çok güzel ve doğru analizler bence.Hepsine katılıyorum.Kafandaki soru işaretleride doğru.Takımın fizik gücü konusunda endişelerim vardı onu da sen çözdün.(Bu arada 2 idmanda ben izledim.)İzlediğim antremanlarda en çok hoşuma giden (yönetici olarak 7 yıl çalıştım Siv.Belsporda) oyuncuya farkına varmadan topla birlikte yükleme yapılması.Çünkü futbolcu top ayağında olmadığı zaman antremandan zevk almaz ve zorla yapar.Oyun anlayışında da hollanda ekolüne yakın saha içi üçgenler oluşturulmaya çalışılıyor gibi geldi.3.ligden sonra ilk defa pas yapan hemde üst üste 9 - 10 pas yapan takım seyredeceğiz ki şimdiden heycanlanıyorum seyretmeye.

AmiRaLL
15.08.2013, 12:23
Umudumuz her zaman var hayallerimizde bitmedi insallah tum umutlarimizin ve hayellerimizin gercek oldugu bir sezon olur..tabiki biraz sabr edecegiz..

DOGU_BEY
16.08.2013, 00:46
Doğebey gerçekten çok güzel ve doğru analizler bence.Hepsine katılıyorum.Kafandaki soru işaretleride doğru.Takımın fizik gücü konusunda endişelerim vardı onu da sen çözdün.(Bu arada 2 idmanda ben izledim.)İzlediğim antremanlarda en çok hoşuma giden (yönetici olarak 7 yıl çalıştım Siv.Belsporda) oyuncuya farkına varmadan topla birlikte yükleme yapılması.Çünkü futbolcu top ayağında olmadığı zaman antremandan zevk almaz ve zorla yapar.Oyun anlayışında da hollanda ekolüne yakın saha içi üçgenler oluşturulmaya çalışılıyor gibi geldi.3.ligden sonra ilk defa pas yapan hemde üst üste 9 - 10 pas yapan takım seyredeceğiz ki şimdiden heycanlanıyorum seyretmeye.

gayet güzel tamamlamışssınız hocam...dar alanda kısa üçgenler ve toplu çalışmalarla yapılan yüklemeler de dediğiniz gibi antramanda göze çarpan faaliyetlerdi...inşallah takım kısa sürede buna alışır ve sahaya yansıtır...