Orijinalini görmek için tıklayınız : Fifa'dan Özür Mektubu...


Dağcı
29.11.2005, 12:25
Özrünüz kabahatinizden büyük, her fırsatta aynı numara...

FIFA Genel Sekreteri Urs Linsi, Federasyon'a gönderdiği özür mektubunda, "Bu hata, CIA'nın World Factbook adlı internet sayfasına dayanılarak yapılmış" dedi.

FIFA Genel Sekreteri Urs Linsi, FIFA'nın 2006 Resmi Yıllığı'nda Türkiye'nin resmi dilinin "Türkçe-Kürtçe" olarak yer almasıyla ilgili olarak, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Genel Sekreteri Lütfi Arıboğan'a gönderdiği özür mektubunda, "Bu hata, CIA'nın World Factbook adlı internet sayfasına dayanılarak yapılmış" dedi.
FIFA Genel Sekreteri Urs Linsi, FIFA'nın 2006 Resmi Yıllığı'nda Türkiye'nin resmi dilinin "Türkçe-Kürtçe" olarak yer alması sebebiyle Arıboğan'a gönderdiği özür mektubunda, "Türkiye'nin resmi dilinin Türkçe olduğunu kabul ediyoruz. Şikayetinizde haklısınız" ifadesini kullandı. Almanac of World Football 2006'nın FIFA tarafından yayımlanmadığını belirten Linsi, "Bu almanak, FIFA lisansını taşıyan FIFA Marketing ile televizyonun editörü Guy Oliver ve İngiltere'deki Harpastum Publishing Limited adlı şirketin sorumluğundadır. FIFA, editör olarak bu konuda yetkili değildir. Biz bu şirketin, bu hatayı art niyetle yapmadığına inanıyoruz. Yaptığımız soruşturmaya göre, bu şirket de bu hatayı, ABD Merkezi Haber Alma Teşkilatı'nın (CIA) World Factbook adlı internet sayfasına dayanarak yapmış. Biz, bu şirketi, Türkiye'de resmi dilin yalnızca Türkçe olduğu konusunda uyardık. Ek mektubumuzda bir kez daha özür diliyoruz. Ayrıca biz, yukarıda adı geçen şirketi sizinle irtibata geçip bu hatayı düzeltmesi konusunda uyardık. Anlayış gösterdiğiniz için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Almanağın sorumlusu olarak gösterilen FIFA Marketing ve TV'nin editörü Guy Oliver da, FIFA Basın Sözcüsü Andreas Herren'e bir özür mektubu yazarak, kasti bir durumun söz konusu olmadığını bildirdi.
............

DJMuRaT
29.11.2005, 12:32
BENCE BİLEREK YAPILMIŞ BİR OLAY..ACİLEN BU OLAYI PROTESTO ETMEMİZ VE TEPKİMİZİ KOYMAMIZ LAZIM....

StaNLeY_
29.11.2005, 22:08
son derece hakılısın kardeşim katılıyorum...

GuNaY
29.11.2005, 22:10
Bunlar ne yaptıklarını çok iyi biliyorlar!!! Farkedilmese büyük sorunlar çıkabilir...Elbette biryerde hata yapmamızı bekliyorlar!!!

Arif Coşkun
29.11.2005, 22:53
Onu benim külahıma anlatsınlar.Bu özüree çok affedersiniz ama ohaa.. denir.Yüzyıılardan beri türkçe konuşulan dilimizi nasıl bilmiyorlarmış hayret yani.Bu büyük bir hakaret ve bile bile yapılan bir senaryo. Şiddetle kınıyorum bu tutumlarından dolayı.Ve bu konu ile ilgili protesto mesajları atalım bence,Bilen arkadaşlar varsa adreslerini yazsınlar yollayalım.

muRTix1
29.11.2005, 23:28
büyük terbiyesizlik ANTİ İSVİÇRE

1967_DERNEK_10UR
29.11.2005, 23:30
YUH YANİ BU KADAR DA OLMAZ BİZİM RESMİ DİLİMİZDE KÜRTÇE DİYE BİR ŞEY YOK..AYIBIN BÜYÜĞÜNÜ YAPMIŞLAR..NEDENSE MİLLİ MAÇ SONRASINA RAST GELDİ BU TALİHSİZ OLAY...ŞİDDETLE KINIYORUM..

gercek58li
30.11.2005, 02:34
BU SEREFSIZLER COK IYI BILIYORLAR,ÖKÜZ DEGILLER
BIR ÖZÜRLE KAPATIRIZ VE OLAY BITER DIYE DÜSÜNDÜLER
TÜRKIYE DE ÖZÜRDEN GAYET MEMNUN GÖRÜNÜYOR
HALBUKI BIRDAHAKI BASKIDA DÜZELTME YAPACAKLAR VE SIMDIKI BASKI ORTADA DOLASACAK!!!
TÜRKIYE OLARAK BU BASKININDA DAGITIMINI ENGELLEME ISTEGINDE VE DAYATIMINDA BULUNULMASI GEREKIR!!!

drummer
30.11.2005, 02:45
bunlar oyunun bir parçası.
adamlar ne yaptıklarını çok iyi biliyorlar.
ve birileri yaptırıyor bu işi.
ve bu yapılandan bizim ülkemizdeki bazı siyasetçilerin de haberleri mutlaka vardır. bu işler öyle durup dururken olmaz.
yavaş yavaş kürtçeyi sokuşturacaklar bir yerden.

biz son zamanlarda ab ciyiz ya merak etmeyin onuda sindiririz.
sırf ab uğruna.