Orijinalini görmek için tıklayınız : Maçı Değerlendirelim
SivasSpor.Com 25.08.2013, 21:09 http://resimzade.com/Show.html?i=41804&token=19829
Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında kendi saha ve seyircimiz önünde Torku Konyaspor'u 2-0 yendiğimiz maçı değerlendirelim.
Maçta göze çarpanlar : ?
Maç hakkında ki genel görüşleriniz neler : ?
Maçın en iyisi kimdi : ?
Maçın en kötüsü kimdi : ?
Hakem hakkında ki genel görüşleriniz neler : ?
Roberto Carlos'un oyuna hamlelerini nasıl değerlendiriyorsunuz : ?
58_babacan_58 25.08.2013, 21:11 Topu ilerde daha çok tutmalıyız, Hadi hayırlı olsun ilk galibiyetimiz.
Güzel bir maçın sonunda üç puanı alarak bu haftayı üç puanla bitirdik darısı Fener maçına.
Bu güzel galibiyet 4 Eylül stadını dolduran fedakar yiğidolara gelsin gerçekten muhteşemdiniz teşekkürler.
u2sivasspor 25.08.2013, 21:13 Maçta göze çarpanlar : cicinho burhan uyumu
Maç hakkında ki genel görüşleriniz neler : genel olarak üstün oynadık hakkımızdı aldık maçı
Maçın en iyisi kimdi : ümit hem savunmada hem hücumda gayet başarılıydı
Maçın en kötüsü kimdi : ziya her zamanki performansının altıdaydı
Hakem hakkında ki genel görüşleriniz neler : yanlış bi karar verdiğini düşünmüyorum belki bize penaltı verebilirdi
Roberto Carlos'un oyuna hamlelerini nasıl değerlendiriyorsunuz : dk 88 de cihanı aldı başka da hamle yok :)
A.Turan Korkmaz 25.08.2013, 21:15 İlk haftalarda takım oyunu oturana, oyuncular birbirine alışana kadar yapılan maçlar her takım için zordur, alınan her puan da kıymetlidir. 3 puanımız Sivassporumuza hayırlı olsun. Hatalarımız var, bunları iyi analiz edip dersler çıkarıp yola daha iyi devam edelim.
Kamil Grosicki 25.08.2013, 21:16 Utaka iyi oynamadı ziyada kötüydü ama genel olarak takım çok iyiydi.
ahmet ali 25.08.2013, 21:17 Sonuç iyi...
Takımın en iyisi Cicinho..
Burhan Umit ve ikinci yarı Borjan çok iyi...
Costa Kadir,Adem, vasat..
Utaka berbattan berbat....İlk yarı Borjan'da çok kötü....
Atıf, Ziya, Malik kötü....
Roberto Carlos.... taktik iyi değil..Tek forvet oynuyoruz.Gol atmamız her maç zor olacak...
Ayrıca bu takımda hiç yedek oyuncumuz yok mu??? Olduğunu Carlos'a söylemek gerek.. Oyuncu değiştirmiyor..Bir sakatlık durumunda oynayacak hazır yedek oyuncumuz olmayacak....
yigido yakup 25.08.2013, 21:17 süper bi mac izledik tüm takimi tebrik edyiyoruz.
devre arasinda carlos gerekli uyaruyu yapmis bizde söyle sirtimizi yaslanip rahatca bi mac izledik.
tesekkürler
uzun zamandir takimi boyle guzel top oynadigini gormedim sampiyonluga oynadigimiz yillar'da bile :D
ilk 3 puan'imiz hayirli ugurlu olsun insallah butun sezon boyle oynariz
balilioutatakan 25.08.2013, 21:18 taraftar sayisi kacti gardaslar?
burak58as553 25.08.2013, 21:21 Utaka çok formsuz.İnşallah 2-3 hafta içinde formuna ulaşır.2.golü atmadan önceki pozisyonda Eneramo olsaydı ordaki rakibi vurup geçerdi ama Utaka daha hazır olmadıgı için orada korner oldu nitekim golü de kornerden bulduk.
Takım iyi ama yedek oyuncu yok.Ziya-Costa-Adem-Utaka'nın daha da iyi olmaları lazım.Haftaya Fb macı zor olacak.Utaka'nın konsantre olması lazım o maçtan iyi bir netice almamız için.
Son olarak tribünleri dolduran taraftarlarımıza çok çok teşekkür ediyorum ayrıca bugun çok iyiydiler.Darısı diğer maçlara..
sayın arkadaslar hepımıze bu galıbıyet hayırlı olsun ve bır serzenısım var bızım forvetler defansdamı oynuyor orta saha ve defans gol atıyor forvetler nerede bence teknık heyet bu konuya acıl cozum bulsun boyle gıderse sonuc cok kotu ıyı geceler
burak58as553 25.08.2013, 21:22 taraftar sayisi kacti gardaslar?
Hocam sadece havuz tarafı kale arkasının yarısından az bir kısmı boştu.Tahminen 13-15 bin vardı diye tahmin ediyorum.
58sinan58 25.08.2013, 21:23 Yiğidolardan şeker gibi bir galibiyet
Şekerin markası da torku :) teşekkürler Yiğidolar bu sezon ilk galibiyet sevincini yaşattınız bize darısı haftaya inşallah
Besyo_cu 25.08.2013, 21:23 Geçen haftaki kayseri maçından sonra Fuat Çapa'nın şu sözleri aklıma gelmişti; '' Günü şanslı olan takım kazanır, ligi ise iyi olan takımlar iyi yerde tamamlar'', kayseri de şanslı olan takım kazandı, bugün ise iyi olan takım kazandı İnşallah ligi de iyi yerde bitireceğiz.
Takım olarak çok iyi oynadık ancak benim favori oyuncularım ; Cicinho, Adem ve Burhan... Aatıf lige kötü başladı çok top ezdi biraz kulağını çekmek gerek.
Günümüzde oyuncunun yaşının olmadığının en güzel örneklerinden birisi bence Cicinho'dur. Cicinho'yu hiç tanımayan birisi ilk defa izlese en fazla 25 - 26 der sürekli hücüm da yer aldı çok da isabetli ortalar yaptı.
Cicinho muhtemelen kariyer olarak ligin en kariyerli ilk 5 oyuncusundan birisidir, Brezilya Milli takımı, Real Madrid, Roma gibi üst düzey takımlarda oynadı ve bir çok başarıyı gördü şuan 33 yaşında ama attığımız golden sonraki hırsı sevinmesi beni oldukça mutlu etti.
izmirliyigido 25.08.2013, 21:24 Takım yavaş yavaş oturmaya başladıkça daha güzel daha Brezilyavari futbol seyredeceğimize inanıyorum. Sağda Cicinho, Burhan Eşer uyumu süper iken solda Ziya ile Aatıf bugün çok iyi değillerdi. Her zaman ki Aatıf'ı gözümüz aradı.
Ortada Taouil, takıma uyum sağlamaya başlamış bile. Kadir kaptan olduğu için çıkartılmayacağını düşünüyorsa yanılıyor. Pasları gerektiği zamanlarda atamayarak büyük tepki topluyor.
Da Costa çok iyiyken, Ümit Kurt bir golü çizgiden çıkarttı birde gol atarak bugün futbolunu taçlandırdı.
Utaka'nın daha çok çalışması lazım. Sahi Renginfo neredeydi?
Saha da Cicinho'nun liderliğinde oynayan SİVASSPOR'umuz Brezilya tadında maç çıkardı.
Stadı dolduran Yiğidolar'a da teşekkürler. Harikaydınız !..
Maçın yıldızları Cicinho, Adem ve Burhan'dı bence de !..
.
slayer58 25.08.2013, 21:25 Bu maç çok önemliydi, ligdeki gidişatımızı belirleyeceği kesin. Eğer kazanamasaydık stres ve diğer faktörlerin etkisiyle kötü günler geçirebilirdik. Takımımız çok umut verici maşallah
90 dakika ayni 11 sahada sirf Zaman gecirmek adina iki degisiklik kulubede oyuncumu yok anlamadim 2-0 dan sonra orta sahayi kalabaliklastira bilirdik hakani oyuna alabilirdik
DoomsDay58 25.08.2013, 21:26 Takım sürekli pas yaparak oynuyor bu yüzden geçen sezonlardan alıştığımız hızlı ataklar yok bunun yerine daha çok ayağa pasla kaleye giden bir takım var, gözümüz buna alışır zamanla. ayrıca Utaka hala formda değil ve bu çok normal çünkü Eneramo bile yarım sezonda açılmıştı ama Utaka kalitesini gösterip 5.haftadan sonra form tutar diye düşünüyorum. Ayrıca şuan hala forvet oynamaya alışamamış gibi duruyor onu da zamanla aşar. Onun dışında takım genel olarak iyi ve Carlos'un kondüsyon çalışmaları işe yaramış, takım sahaya çıkan 11'le rahatlıkla maçı kaldırabilecek düzeyde ve bu yüzdende çok sırıtan bir futbolcu ya da sakatlık olmadıkça değişikliğe gitmiyor Carlos.
58sinan58 25.08.2013, 21:27 Geçen hafta Burhan ve cicinho yu çok beğendiğimi söylemiştim
Valla ben bu hafta da çok beğendim onları bu gün yanlarına ümit i de ekliyorum bir gol attı bir de çizgiden top çıkardı
noname87 25.08.2013, 21:29 Mehdi koşuyor ama boş koşuyor.Hakan Arslan belki onun yerine daha iyi bir seçenek olabilir.
Borjan da bu kafayla giderse kaleyi Korcan'a kaptırır.
Aatıf'da iyi bir oyuncu ama komplike işleri bırakıp basit oynamalı adam önünde boşa kaçıyor o iki adamın içine dalıyor.Hasan Şaş'ı hatırlatıyor bana:D
Takımın iyileri Cicinho Ümit Burhan Adem
gerisi vasatı aşamadı bence.
58sinan58 25.08.2013, 21:30 Bugün atıf bencil oynamayıp topları ezmeseydi utaka biraz becerikli olsaydı maçın sonucu farklı olurdu
Kısaca belirtmek gerekirse....
Kalecimiz Borjan çok büyük sayılabilecek bir hata yaptı ama bu gol olabilirdi. Lige tam anlamı ile hazır değil...
Cicinho çok iyi ve rahat oynuyor. Burhan ile çok iyi bir uyum sağlamış.
Ziya Erdal vasatı aşamadı.
Manuel Da Costa her an başımıza büyük belalar açıp eksik bırakacak gibi oynuyor. 2/2 yaptı ve haftayada 3/3 yapacak gibi. Navratil hazır ol.
Ümit Kurt, bu sene çok iyi başladı çok iyi gidiyor, süslemesinide yaptı.
Kadir Bekmezci, kaptanlığa yakışıyor, tek oynadığı zaman üzerine ön libero yok. Birazcık form tutmamış ama 1-2 hafta sonra oda olacak.
Adem Koçak, tek top ve risksiz oynadığı zaman oda Kadir gibi kaltesini gösterecek.
Taouil, henüz hazır bir görüntüsü olmamasına rağmen top aktarmasında servis yapmasında sorun yok gibi. Aynı videolarda izlediğimiz gibi.
Aatıf, çok şahsi çok bencil oynadı. Tahammül sınırlarını zorlamasına rağmen sempatisi ile notu kırılmadı.
Burhan, maçın adamı diyebilirim. bazı dakikalarda yayından koptuğum zamanlar hariç her pozisyonda canla başla mücadele verdi. Golünü attı selamını çaktı. Helal olsun...
Utaka, şu bir gerçekki henüz hazır değil. Oransal olarak ifade edersek yüzde 30-40 gibi... Ben özellikle geçen sene 2-3 maçını seyretmiştim. Nerde o Utaka... Onun yarısı bizde olsa deli ederiz kaleleri. Ama ibreyi yukarı çıkardığı zamanlar oda olacak inşallah....
Roberto Carlos oyuna müdahele etmedi. Galiba 2-0 oldukdan sonra dakikaların 80 üzerinde oyun soğutmak amaçlı düşündü değişiklikleri. Çünkü o zamanlarda Konya baskısı artmıştı. Değişen bir sistemi var. Bir kere uzun toplara pek fazla rağbet etmiyor. Henüz daha oturmamış ama bunun üzerinde durduğu belli oluyor. Varlığı güven veriyor sanki.. Tebrikler hocamıza....
Hüseyin Göcek oyun genellemesine yayarsak vede birde galibiyetimizde düşünülerek!!! :D pek fazla etkisi olmadı. Sadece bir penaltı pozisyonu birde Konyanın pozisyonunda itirazlara maruz kaldı. Özellikle çizgi hakemleri bu sene onları oldukça rahat ettirecek gibi...
Taraftarlarımıza çok teşekkür ederim. Kale arkalarıda tam dolmadı ama gözle görünür bir artışımız söz konusu. Tabii gurbetçilerin de dönmesi ile bunda inşallah bir düşüş gerçekleşmez.
Özetle Sistemin oturması, ve form grafiğimizin yükselmesi için zamana ihtiyaç var. Bu aralar alacağımız puanlar bizim gardımızı diri tutmamıza neden olacak diye düşünüyorum. Hadi hayırlısı...
34MUAMMER58 25.08.2013, 21:33 takım kendini kasımpaşa maçı ve kayseri maçında kendini belli etmişti,bu maçın sonucunuda doğru tahmin ettimSİVASSPOR - Torku Konyaspor.......... (2 :0 )
takım iyi oynuyormuş gibi oynasada kapasitesinin altında oynadı utaka mehdi kalitelerinden şüphem yokda biran evvel takıma uyum sağlamalılar,forvetde sıkıntı devam ediyor ,TARAFTARLARIMIZA TESEKKÜR EDİYORUM
58sinan58 25.08.2013, 21:34 Burhan ve cicinho yu takımımıza kazandıranlardan Allah razı olsun
Ferhat06 25.08.2013, 21:42 Ya bi müsade edin sadece bir kelime söyleyip çıkacağım:Cicinho.
58Sivaslilar 25.08.2013, 21:42 Roberto karlos tercübeli futbolcu bunu ilk mactada ortaya koymuslardi insallah devamini bekleriz kazanmak bu oyunun hakkiydi zaten fakat ginede gool atmakta zorlaniyoruz bunun giderilmesi lagzim
58Sivaslilar 25.08.2013, 21:46 utaka ziya forumda degilidi bugün atif teknik olarak cok yetenekli bir futbolcu fakat sutlarinda isabetsiz vuruslar var giderilmeli
58Sivaslilar 25.08.2013, 21:48 Tüm futbolculara basrlir dilerken tüm yigidolara hayirli bol sansalar dilerim
58megayigido 25.08.2013, 21:57 Ilk kez izledigim sivsta sivaspor macinda ugurlu geldim .
Kazandik cik sukur
Macla ilgili goze carpanlar costa bir harika atif yorgundu borjan takimin en kotusu diyebilirim
R.carlos ise oyuncu degisikliklerinde gec kaldigini dusunuyorum .
Sivasspor cok iyi top yapiyor paslar iyi ilerleryen zamanlarda daha iyi olacagini dusunuyorum
Ayrica TARAFTARIDAgercekten tebrik etmeek lazim kale arkasindaki kucuk bosluk disinda stad full du
izmirliyigido 25.08.2013, 22:02 Ya bi müsade edin sadece bir kelime söyleyip çıkacağım:Cicinho.
:D :D :D
.
sebobaba 25.08.2013, 22:05 geçen hafta gayseri maçında özellikle imaçın ilk yarısındaki sivası çok aradım golü erken bulsaydık rakibin gardı düşerdi gol geciktikçe konyanın kendine güveni geldi sonuçta 2 -0 hekese teşekkür ediyorum daim olur inşallah
Morten58 25.08.2013, 22:11 Cicinho , Ümit Kurt ve Burhan Eser macin Yildizlariydi. Ama Ben Macin Yildizi Ümit Kurt'u secerim cünkü cok önemli bir müdahale yapti ayrica attigi golle extra bir is yapmis oldu.
Cicinho cok iyi oynadi , gercekten 33 yasinda degil 23 yasinda sanki , hem tercübeli , hem caliskan süper bir oyunucu. Zaten Cicinho gibi kariyerli ve Dünya Yildizi olunca yas filan fasa fiso.
Burhan Eser bence en iyi yerli transferimiz , cok iyi oyunucu , ayrica ben Hollanda kampinda da izlemistim Sivasspor'u ve Go Ahead macinda 2 gol atarak iyi sinyal vermisti Burhan ESER !
Aatif Chahechouhe bugün cok mücadele etti , cok iyi calimlar da atti ama tam olarak istedigini sahaya yansitamadi , ayrica cok acele etti ve pas verecegine attigi sutlar gereksizdi. Ama kesinlikle daha iyi olacaktir cok önemli bir oyunucumuz.
Mehdi Taoil bugün ilk kez oynadi , cok hazir olmamasina ragmen gayetde iyi oynadi , cok iyi top dagitti , gercekten cok önemli bir Transfer ! Daha da iyi olacaktir ayrica.
Manuel Da Costa iyi bir oyuncu , ama bu hafta ve gecen hafta yaptigi hareketlere Kirmizi kart görebilirdi , ayrica bugün cok ama cok tehlikeli geri pas atti , biraz daha dikattli olmali. Bugün pek begenmedim acikcasi cok hatali paslarda yapti ! Ama 1-2 Hafta icinde toparliyacaktir kendisini.
Ziya Erdal bence ilk yari iyi oynadi , ikinci yari cok sakin kaldi , ama görevini yapti , gecen haftadan daha iyidi.
Milan Borjan 1 hata disinda müthis oynadi , birkere bosa cikti , yaptigi kurtarislar cok iyi bence , özellikle cok yakindan ve sert vuruslari iyi kurtardi !
Genel anlamda takimimiz iyidi , ayrica Adem Kocak da iyidi. Sivassporumuzu tebrik ediyorum , ayrica bugün Roberto Carlos SPORTIF DIREKTÖR olarak saya cikti , ama gercekten onun sahada olmasi takimimiza da iyi geldi.
Son olarak Ömer Sefa'yi rahmetle aniyorum , ruhun saad olsun kardesim !
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1185563_609870025724617_799843 95_n.jpg
asabibaba 25.08.2013, 22:19 Ya bi müsade edin sadece bir kelime söyleyip çıkacağım:Cicinho.
Abi ben izledim aha bu gözlerle Allah size de nasip eder inşallah :D:D:D
benozgurr 25.08.2013, 22:21 Takım iyi ama takım oyunu için biraz daha beklememiz gerekiyor zaman zaman güzel oynuyoruz ama devamli olmuyor atıf yaptıklarını abartıyor böylece gereksiz top kaybediyoruz borjan her an hata yapabilirim de maçı kuratarabilim de diyor
sivasfutbol 25.08.2013, 22:23 Konyaspor forumlarında gördüğüm bir yorum çok hoşuma gitti sizce nasıl arkadaşlar? :)
http://i43.tinypic.com/2h4zwx4.png
cemahmety 25.08.2013, 22:45 Maçta göze çarpanlar : Bu takımda Kadir için yıllardır, Adem içinde geçen seneden beri söylediğimiz rakip oyunculardan birebirde top kapma, topu hızlı oyuna sokma ve yapabilecekleri pozisyonlarda verebilecekleri ara paslar için kendilerini birazcık da olsa geliştirdiklerinde takım adına ne kadar mükemmel bir görüntü ortaya çıktığını gördük. Kadir 2-3 tane süper ara pası verirken Adem de 1.golde mükemmel bir asist yaptı.
Maç hakkında ki genel görüşleriniz neler : İlk hafta Burhan'ın ve bazı oyuncuların yaşadığı pas trafiğine uyamama sorunu bu hafta sanki maçın başında Mehdi tarafından yaşanacakmış gibi görünse de Genel itibarıyla takım arkadaşları birbiriyle daha kaynaşmış daha derli toplu bir takım gördüm.
Maçın en iyisi kimdi : Bence maçın en iyisi olarak sayılabileceklerin başında söyleyebileceğimiz bir çok kişi var ama benim favorim Ümit Kurt hem attığı gol belki de ondan daha önemlisi 0-0'da çizgiden çıkardığı top bizim için çok önemliydi.
Maçın en kötüsü kimdi : Takımımızda çok kötü diyebileceğimiz birisi yoktu ama her zamanki performansına baktığımız zaman Ziya çok gerilerde, Utaka geçen haftaya göre daha hazır olsa da yüzde 100 hazır değil.
Hakem hakkında ki genel görüşleriniz neler : Hakem maç ile ilgili sonucu değiştirecek bir karar vermedi, zaten maçta da bu şekilde bir pozisyon olmadı. İnşallah bu 2 maçta olduğu gibi bütün sezon hakemlerle ilişkilerimiz böyle geçer.
Roberto Carlos'un oyuna hamlelerini nasıl değerlendiriyorsunuz: Geçen hafta da yazdım elimizdeki kadroda zaten oyuna hamle yapabileceğimiz fazla bir alternatifimiz yok. Bu sene bu ilk 11 sadece sakatlık veya ceza durumlarında değişir diye düşünüyorum. Ama oyuna hamle olarak değilde yaptırdığı antrenmanlar olarak Carlos çok iyi.
sinan-58 25.08.2013, 22:52 ilerideki adamlarımızın şut eksikliği devam ediyor mehdi ve utaka tam uyum sağlıyamadı daha sonuçta galibiyet aldık güzel oldu inşallah taraftarımız kış aylarındada tribünleri böyle doldurur
myyiğido58 25.08.2013, 23:01 tek kelimeyle herşey mükemmel
Aşkın yaşı yok derler.
Cicinho 'yu gördükten sonra anladimki Futbolunda yaşı yok.
Sivasli010 25.08.2013, 23:08 ziya cok kotu oynuyor son 2 mac, roberto carlosumi oynatsak:D
ROMANTİK KATİL 25.08.2013, 23:15 Bence bugun cok sanslıydık. Konya ilk yarı cok net pozisyonları harcadı. İleride gene sıkıntımız var. Dikkat ettiyseniz Burhan defans arkasına sarkıp ilk golumüzü attı. Diger golumüzde duran toptan geldi. İleride bitirici vuruslarımızı gelistirmemiz gerekiyor. Defansta Costa yüregimizi agzımıza getirdi. Bunları göz önüne aldıgımızda her zaman sanslı olmayabiliriz. Ama sunu söyleyelim Carlos güzel takım yapmıs. Takımımızın Taraftarla bütünlesmeleri cok güzel. Rehavete kapılmadan iyi oynumuzu ligin tamamına yaymalıyız. Burhan Eserede ayrı bir parantez acacak olursak Eskişehirden beri izledigim bir oyuncuydu Gecen senede bize gelecekten Mersin kapmıstı. Transferini duyunca Ermanın gitmesine o kadar üzülmedim demiştim. Oynadıkları pozisyon farklı olsada Burhanda en az Erman kadar Sivassporumuza katkı yapacaktır. Son olarak Galibiyetimiz hayırlı ugurlu olsun TARAFTARLARIMIZA ve SİVASSPORUMUZA tesekkürler Bizlerin yüzünü güldükleri için.
ihtiyar yiğido 25.08.2013, 23:16 Takım bazi eksiklerimize ragmen güzeldi ALLAH cc galibiyetlerimizin devamini nasip etsin amin
Del Piero 25.08.2013, 23:31 herşeey çok güzeldi utaka hazır değil dk. 70'den sonra döküldü resmen. kaleci borjan saatli bomba gibi ne zaman patlayacak belli değil çılgınlığı abartıyor bence borjan yerine korcan oynamalı grosickie yedekte olmalı dakika 70den sonra tam onun istediği ortam vardı.
maçın yıldıızı taraftar ve cicinho :)
Abdullah DuMaN 25.08.2013, 23:31 Utaka da eneramo gıbı sac yoldurdu 2 haftadır oyuncu degısıklıgı ya yapmıyoruz yada cok gec yapuyoruz buna anlam veremedım oyuncular cok yoruldu degısıklık gerekıyordu
Playaz58 25.08.2013, 23:33 Ilk once 3 puani guzel oyunla aldigimiz icin mutluyum. Korkmadan, bilerek ve zeki ataklarla maci adeta domine ettik. Tempoya biz ayar verdik, tehlikeli olan taraf yine bizdik. Maci 90. dakika izledim ve gozlemledigim kadar Utaka daha takima alisamamis. Ileride bitirici bir forvetimiz olsaydi bu macin skoru daha degisik olurdu.
Tek tek oyuncu analizim soyle:
Borjan: Kalede guven veriyor. 2 net pozisyonu cikardi. Defansi organize etmesini biliyor.
Cicinho: Transfer haberinden sonra kotuleyenler vardi. En guzel cevabi sahada verdi. Takimi yonetti, ataklara cikti, akilli paslar verdi
Umit: Kendini gelistiriyor. Attigi gol guzeldi. Costa ile uyumlu gozukuyor fakat biraz daha hizli olsa tadindan yenmez.
Costa:Sert defans yapiyor. Yer tutmasini biliyor. Ayaga pas yaparak defanstan cikmasini biliyor. Guzel transfer
Ziya: 58 numarasi yakismis, umarim sonu diger 58 gibi olmaz. 2 Hazirlik macini izledim ve 2 lig macini izledim. Tam hazir gibi gozukmuyor. Gayreti var! Mucadelesi var! ama gelistirmesi lazim
Kadir: Emniyet sibobu!
Adem: Adem Kadir'in kosan fakat daha az teknik hali. Mucadele etti! orta sahada iyi isler yapti
Burhan: Teknigi iyi. Sag kulvari iyi kullandi, fakat macta cok gozukmedi
Chacheou: Cok kostu, mucadele etti. Sol ve sag taraflarda oynadi. Son vurus veya paslarini duzeltirse sanirim Sivas'ta pek fazla kalmaz.
Utaka: Ileride nerede durmasini biliyor, fakat takima tam olarak alisamamis.
Taouil: Kucuk ve hizli, paslari duzgun veriyor. Bilekleri hafif fakat bazen abartiya kaciyor. Takima oda tam isinamamis. Fakat kumasi olan bir futbolcuya benziyor.
Not: Bu takim hakkinda tam gorus en az 5 lig macindan sonra verilmesi daha sagliklidir.
Allah'ını seven Borjan'ı göndersin
Respect58 25.08.2013, 23:43 Bugün çıplak gözle de izleyince anladım ki biz Erman'ın yerini dolduramamışız.Topu 3.bölgeye taşımakta sıkıntı çekiyoruz.Mehdi yetenekli futbolcu fakat sorumluluk almıyor.Rakip futbolcular arasında kayboluyor.İlk maçı olduğu için böyledir umarım.İlerleyen haftalarda daha çok ön plana çıkmasını ve Erman'ın yerini doldurmasını ümit ediyorum.
John Utaka bugün iyi değildi ancak bunu normal karşılıyorum.Utaka boş alanlarda etkili olan bir oyuncu.Çok iyi kapanan Konya karşısında etkisiz kalması son derece normal.
Evimizde Rengifo,Mehdi ikilisini deplasmanlarda ise Utaka,Grosicki ikilisini kullanmak daha akıllıca bir hareket olur.
Bugün bir kez daha gördük ki Borjan bu takımın kalecisi olamaz.Boş yere bu adamla yabancı kontenjanını doldurmak saçma geliyor bana.
Maçın yıldızları Ümit,Burhan ve Cicinho'yu başta olmak üzere tüm takımı tebrik ediyorum.
burak58as553 25.08.2013, 23:55 Bugün çıplak gözle de izleyince anladım ki biz Erman'ın yerini dolduramamışız.Topu 3.bölgeye taşımakta sıkıntı çekiyoruz.Mehdi yetenekli futbolcu fakat sorumluluk almıyor.Rakip futbolcular arasında kayboluyor.İlk maçı olduğu için böyledir umarım.İlerleyen haftalarda daha çok ön plana çıkmasını ve Erman'ın yerini doldurmasını ümit ediyorum.
John Utaka bugün iyi değildi ancak bunu normal karşılıyorum.Utaka boş alanlarda etkili olan bir oyuncu.Çok iyi kapanan Konya karşısında etkisiz kalması son derece normal.
Evimizde Rengifo,Mehdi ikilisini deplasmanlarda ise Utaka,Grosicki ikilisini kullanmak daha akıllıca bir hareket olur.
Bugün bir kez daha gördük ki Borjan bu takımın kalecisi olamaz.Boş yere bu adamla yabancı kontenjanını doldurmak saçma geliyor bana.
Maçın yıldızları Ümit,Burhan ve Cicinho'yu başta olmak üzere tüm takımı tebrik ediyorum.
Hocam bende aynen senin gibi düşünüyorum.Aslında tam Erman'lık kadro var elimizde.Keşke ayrılmasaydı.Umarım Gs'de forma şansı bulamaz ve devre arasında onu tekrar takıma dahil ederiz.Hem fazladan bir yabancı hakkımız doguyor hem de dediğiniz gibi Erman gerektiği yerde gerektiği sorumlulugu almasını biliyor.
İnşallah yönetim ne yapar eder Erman'ı kadroya tekrar katar.Erman'ın bizim icin ne kadar önemli bir 10 numara oldugunu simdi daha yeni anladım.
erhan 10 25.08.2013, 23:58 Belki çok çok iyi bir futbol oynamıyoruz ancak iki haftada gördük ki fizik olarak diğer takımların çok önündeyiz.Carlos'un ağırlık çalıştırmasının karşılığı olsa gerek.Cicinho'nun 90 dk koşmasına rağmen 90+'larda attığı deparlar gerçekten şaşırtıcı.Profesyonellik böyle bir şey.Ümit de yere daha sağlam basıyor ve sezgileri süper ötesi.Adem ve Kadir de bugün Xavi ve Inısestavari oynadı.Hem defans hem ileri derin toplar...Utaka hazır değil atikliğinin gelmesi için en az iki hafta var gibi geldi.Burhan mükemmel ötesi..Varını yoğunu koydu umarım böyle devam eder.
Genel olarak bakarsak;zaman zaman çok atak zaman zaman bireysel hatalar yapan bir takımız.Gelecek haftalarda daha iyi olacağımıza inanıyorum.Son olarak taraftarların bu şekilde ilgili ve sakin olarak takımlarını desteklemeleri dikkat çekti.Aman nazar değmesin !
Utaka'yı eleştirmeyin boşuna.
Pozisyonlarda topu önüne alışları çok iyiydi ,çok hızlı ama maç eksiği var.Fenerbahçe maçı Utaka'nın maçı olacak demedi demeyin :D:D
migroArmis 26.08.2013, 00:07 Maçı izleme imkanım olmadı ama ilk haftalar galibiyetler oldukça önemli.Sivasspor camiasına hayırlı olsun bu galibiyet...
Sivasli010 26.08.2013, 00:12 haaaaaaaaaaaaaaaaa bir sorum vardi
niye roberto carlos 3 degisiklik yapmiyior?:D heycandan yedek kulubusenimi unutuyor ney:D
Del Piero 26.08.2013, 00:14 Bugün çıplak gözle de izleyince anladım ki biz Erman'ın yerini dolduramamışız.Topu 3.bölgeye taşımakta sıkıntı çekiyoruz.Mehdi yetenekli futbolcu fakat sorumluluk almıyor.Rakip futbolcular arasında kayboluyor.İlk maçı olduğu için böyledir umarım.İlerleyen haftalarda daha çok ön plana çıkmasını ve Erman'ın yerini doldurmasını ümit ediyorum.
aynen katılıyorum ermanın yeri dolmamış mehdinin ise bize fayda sağlayabileceğini şimdilik düşünmüyorum..
Del Piero 26.08.2013, 00:15 haaaaaaaaaaaaaaaaa bir sorum vardi
niye roberto carlos 3 degisiklik yapmiyior?:D heycandan yedek kulubusenimi unutuyor ney:D
aynen utakayı çok daha önce çıkarması gerekirdi orta alandada bir değişikliğe gitmesi gerekirdi
kursad1981 26.08.2013, 00:17 rakıp ılk yarı ne kendı oynayabıldı ne bızı oynattı ılk yarı kalecımızın barız hataları göze çarptı,mehdı maça durgun başladı fakat ılerleyen dakıkalarda hücum bolgesıne güzel servısler yaptı.2. yarının hemen basında bulduğumuz golle rahatladık konya nında dırencı dustu
kısacası kazanmamız gereken maçı kazandık
Sivasli010 26.08.2013, 00:17 Vay sergen yalcin konusuyor Top Bizde progaminda niye baska takim secmedi gidip Sivassporu secti diyior o bir efsane isteseydi ingilterede,fransada, ispanyada teknik direktorluk yapabilirdi bana cok komik geliyior....
eyuphulagu 26.08.2013, 00:18 İlk yarı ve 2. yarısı çok hızlı geçen tempolu bir maç izlenmedi..Maçı statta izledim..Borjan ilk yarı 1-2 tane net hata yaptı;gol da olabilirdi..Rakibin ayrıca direkten dönen bir topu da var..2.yarı Utaka nın pozisyonu dışında net bir pozisyonumuz da yok;ama atılan 2 gol var..2.yarı girilen fazla da pozisyon da yok...Sahamızdaki ilk maçta fazla eleştiri yapmak da istemiyorum...Kazanan takım her zaman haklı;hocası da iyi hocadır...Bana gelecek maçlar için fazla umutlu olabilecek bir oyun malesef göremedim...Çünkü iyi oyun iyi oyuncularla oynanır....Utaka tek forvet oynayabilen bir oyuncu değil;zaten şu anda takıma alışma aşamasında ve oldukça da güçsüz...Mehdi ye gelince öyle bazılarının abarttığı kadar iyi bir oyuncu olarak görmedim..O da takıma alışma aşamasında..Ben olsam orta sahada Kadir-Mehdi ve diğer oyuncuyu oynatmam..3 oyuncuda birbirine benzer oyuncular;burada Erman tipinde bir 10 numaraya ihtiyaç var..İlerde Timur'un cezası bitip hazır olunca bence bu bölgede Timur oynamalı..Timur un hatta Hakan'ın Mehdi'den hiç bir eksiği olduğunu düşünmüyorum..Mehdi koşan bir oyuncu ama fizik gücü de zayıf bir oyuncu..Bir pozisyonda topu alıp kaleye gitmeyi denedi;çalıma girdi ama topu kaybetti..Kaybettiği topu kovalamadı;o top Konya ya pozisyon oldu;11 Numaralı oyuncuları çok iyi vurdu ama Borjan da o topu müthiş kurtardı..O top gol olsa herkes Mehdi yi suçlayacaktı...Maç genelinde Ziya ve Atif iyi birer ikili olmadılar malesef..Atif bugün her aldığı topu ezdi...Hocamız acemi bir hoca;belki zamanla iyi olacak...AMA yedek kulübesini yeterli görmüyor ki herhalde son 2 maçta oyuncu değiştirmeyi fazla düşünmedi..Son maçta değişiklikleri son dak. larda yaptı..Hele bir yaptığı değişiklik var ki kimse anlayamadı;Sağ bek oynatacağını vurgulayarak söylediği Cihan'ı forvet arkasına 2. bir forvet gibi oyuna almasını açıkcası çok garipsedim.. Ben son 15-20. dak. da Ahmet i ve Hakan'ı oyuna almasını bekliyordum...R.Carlos yeni bir hoca ama sivasspor lige yeni bir çıkan takım değil..Sivasspor Utaka ile kesinlikle tek forvet oynayamaz ;bu sorun ilerde başımız çok ağrıtır..6+0+4 kuralı bizim başımız çok ağrıtacak..Çünkü sivassporda oynayan oyuncularla yedekler arasında büyük kalite farkı var...Bu maçtaki orta saha diğer maçlarda da oynarda sivasspor zor pozisyona giren bir takım görüntüsü verecek..İnsanın gönlünden niye sivasspora Bursa daki Battalla gibi;bjk daki Fernandes gibi bir 10 numara alınmıyor diyor..Manuel da Costa yı bir çok kişi beğendim diyor ama ben de diyorum ki bu oyuncu çok kart görecek ve yaptığı gereksiz kaleciye paslarda başımıza çok iş açacak..Da Costa 2 hafta da 2 tane sarı kart gördü haftaya F.B maçında herhalde olmayacak..Yıl içinde bu oyuncu böyle oynarsa sivassporun başı da çok ağrıyacak..
16.000 kişilik stadımızı dolduran 15.000 yiğidoya öncelikle teşekkür ederim !
Takımımız yeni bir takım. Isınma evresindeyiz. Çok iyi bir takım olacağımıza inanıyorum.
ÜMİT muhteşem, Burhan, Cicinho ve Kadir de çok iyilerdi.
Mehdi ve Utaka vasattı. R.Carlos oyuncu değişikliklerini daha erken yapmalı.
İlk yarı çok kötüydük. 2.yarı tamamen tek kale oynadık ve hakettik !
ahhguzum 26.08.2013, 00:26 bayıldım sanki Brezilya milli takımı; ekol yerleşiyor ...boş durumdayken bile tek top yapıyoruz..Bütün lig tv yorumcuları öve öve bitiremedi takımımızı...uğur kavuğa baya ssbretmışiz biz dostlar. .gecen hafta pablo moshe yi bu hafta erdalı bitiren maćın yıldızı cicihinho idi.top sağa gelince atıl cicihinho diyorum bide bakmısım topu almış birde ileri taşımış. ..adem ve kadirede bayıldım. ...gecen hafta aksayan gronun yerine Mehdi iyi oldu biraz saçmaladı ama arapasları iyi alışır...utakanin kumaşı iyi belli dönerek alışı ce vuruşu iyiydi gol oluyordu. .dikkatimi çeken burak Yılmaz Koşusu yapamıyor geri kalıyor o koşuyu bir cihan yaptı ama cicihinho atmadı.carlosun neden degisiklik yapmadığına gelince; oyuncuların as kadronun birbirine alışmasını bekliyor utakayi da o yuzden çıkarmadı bence..
etlidöktürek 26.08.2013, 00:34 maçı statta izledim..
kadiri çok beğendim keşke her maç böyle oynasa..
ümit kurt aldığı topları kayseri maçının aksine olumlu kullandı ve ayağa pas yaptık dar alanda bu muhteşemdi benim için..
Konyaspor çok iyi kapandı ve nerdeyse hata yapmadı güzel bir galibiyet aldık
Taraftarımız muhteşemdi takım golü bulunca uşah çostu:D
kimseyi eleştirmek istemiyorum tebriklerrr..
Morten58 26.08.2013, 00:36 İlk yarı ve 2. yarısı çok hızlı geçen tempolu bir maç izlenmedi..Maçı statta izledim..Borjan ilk yarı 1-2 tane net hata yaptı;gol da olabilirdi..Rakibin ayrıca direkten dönen bir topu da var..2.yarı Utaka nın pozisyonu dışında net bir pozisyonumuz da yok;ama atılan 2 gol var..2.yarı girilen fazla da pozisyon da yok...Sahamızdaki ilk maçta fazla eleştiri yapmak da istemiyorum...Kazanan takım her zaman haklı;hocası da iyi hocadır...Bana gelecek maçlar için fazla umutlu olabilecek bir oyun malesef göremedim...Çünkü iyi oyun iyi oyuncularla oynanır....Utaka tek forvet oynayabilen bir oyuncu değil;zaten şu anda takıma alışma aşamasında ve oldukça da güçsüz...Mehdi ye gelince öyle bazılarının abarttığı kadar iyi bir oyuncu olarak görmedim..O da takıma alışma aşamasında..Ben olsam orta sahada Kadir-Mehdi ve diğer oyuncuyu oynatmam..3 oyuncuda birbirine benzer oyuncular;burada Erman tipinde bir 10 numaraya ihtiyaç var..İlerde Timur'un cezası bitip hazır olunca bence bu bölgede Timur oynamalı..Timur un hatta Hakan'ın Mehdi'den hiç bir eksiği olduğunu düşünmüyorum..Mehdi koşan bir oyuncu ama fizik gücü de zayıf bir oyuncu..Bir pozisyonda topu alıp kaleye gitmeyi denedi;çalıma girdi ama topu kaybetti..Kaybettiği topu kovalamadı;o top Konya ya pozisyon oldu;11 Numaralı oyuncuları çok iyi vurdu ama Borjan da o topu müthiş kurtardı..O top gol olsa herkes Mehdi yi suçlayacaktı...Maç genelinde Ziya ve Atif iyi birer ikili olmadılar malesef..Atif bugün her aldığı topu ezdi...Hocamız acemi bir hoca;belki zamanla iyi olacak...AMA yedek kulübesini yeterli görmüyor ki herhalde son 2 maçta oyuncu değiştirmeyi fazla düşünmedi..Son maçta değişiklikleri son dak. larda yaptı..Hele bir yaptığı değişiklik var ki kimse anlayamadı;Sağ bek oynatacağını vurgulayarak söylediği Cihan'ı forvet arkasına 2. bir forvet gibi oyuna almasını açıkcası çok garipsedim.. Ben son 15-20. dak. da Ahmet i ve Hakan'ı oyuna almasını bekliyordum...R.Carlos yeni bir hoca ama sivasspor lige yeni bir çıkan takım değil..Sivasspor Utaka ile kesinlikle tek forvet oynayamaz ;bu sorun ilerde başımız çok ağrıtır..6+0+4 kuralı bizim başımız çok ağrıtacak..Çünkü sivassporda oynayan oyuncularla yedekler arasında büyük kalite farkı var...Bu maçtaki orta saha diğer maçlarda da oynarda sivasspor zor pozisyona giren bir takım görüntüsü verecek..İnsanın gönlünden niye sivasspora Bursa daki Battalla gibi;bjk daki Fernandes gibi bir 10 numara alınmıyor diyor..Manuel da Costa yı bir çok kişi beğendim diyor ama ben de diyorum ki bu oyuncu çok kart görecek ve yaptığı gereksiz kaleciye paslarda başımıza çok iş açacak..Da Costa 2 hafta da 2 tane sarı kart gördü haftaya F.B maçında herhalde olmayacak..Yıl içinde bu oyuncu böyle oynarsa sivassporun başı da çok ağrıyacak..
Sen Statda izledim belki ama ben gurbetde oldugum icin Tv'den izledim. Bazi kisimlarda haklisin ama okadar da abartmaya gerek yok bence.Cicinho , Adem Kocak , Burhan Eser , gibi oyunuclar cok iyilerdi.
Ayrica Timur konusunda haklisin ve Sivasspor 2 transfer daha düsünüyor , bence gelecek icin gayet olumlu isler yapti Sivasspor.
Son 4 yillin en iyi oyunlarini oynadi son iki hafta , bir kac hata oldu ama o iyi oyun hatalari kapatiyor.
Manuel Da Costa konusunda bencede haklisin ama eminim gereken yapilacakdir ve daha iyi olacaktir.
Morten58 26.08.2013, 00:45 CARLOS 'YÖNETİCİ' OLARAK ÇIKTI
Ligin ilk haftasındaki Kayserispor maçında, lisans sorunu nedeniyle takımını tribünden takip etmek zorunda kalan Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos, Torku Konyaspor maçında kulübedeki yerini aldı.
Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun 21 Ağustos'taki toplantısında Teknik Adamların Eğitimi ve Sınıflandırılması Talimatı'nın 13. maddesinde değişikliğe gitmesinin ardından müsabaka isim listesinde "3405" lisans numaralı "yönetici" olarak yer alan Carlos, takımının başında sahaya çıktı.
TALİMAT DEĞİŞİKLİĞİ
Değişikliğe göre, Türkiye'de en az 2 sezon forma giymek kaydıyla dünya futbolunda söz sahibi ülkelerin milli takımlarında uzun süre oynayan yabancılar, Spor Toto Süper Lig Kulüpleri'nde "yönetici" sıfatıyla sahada görev yapabilecek. Aynı zamanda bu kriterlere uygun yabancılar, takımlarını maçlara hazırlama ve yönetme hakkına sahip olacak. Brezilya Milli Takımı'nın formasını 125 kez giyen Carlos, 2,5 sezon Fenerbahçe'de top koşturmuştu.
sivistar 26.08.2013, 01:07 aynen katılıyorum ermanın yeri dolmamış mehdinin ise bize fayda sağlayabileceğini şimdilik düşünmüyorum..
ya su ermancılar delı edıyor benı ermanın oldugu takım takım oynu oynamaz olsaydı bızde paso sut cekıp elını kaldırmaktan baska bısey yapmazdı.... Ben sahsen bıreysel degıl takım oyunu oynayan takım ısterım gecensene ıle daglar kadar farkımız var bır cok oyuncumuz yenı daha ısınmadılar bıle.carlosu elestırmeyın oyuncu degısecek bısey yoktu oyunu bıtırmek adına degısıklıkk yaptı türkıyedekıler dahıl carlostan ıyı futbol bıldıgınızı ıdda etmeyın....cok basarılı ve karıyerlı bır hoca olacak bellı kısa zamanda gercekten sıvası bır avrupa takımı gıbı oynatıyor...busene seyırcıler bagıra cagıra takıma mudehale etmesıne gerek yok rıza da yok super star bır hocamız var ..... Hakan sukur sıvas cok avrupaı top oynuyor..gorenler gorur..tabı eksıkler var ben bu sene hakemler ustumuze gelmesın sampıyon olacagımıza ınanıyorum....
DOGU_BEY 26.08.2013, 01:30 kayseri maçında konya maçına göre daha iyi bir futbol ve daha çok üretkenlik vardı... bu maçta ise özellikle konyanın neredeyse 10 kişi defans anlayışı ve dünden 0-0'a razı oyun anlayışı nedeniyle pozisyon bulmakta zorlandık ama 2.yarı kilidi açtık...
-burhan, ümit, kadir ve tabi ki cicinho en çok göze çarpan isimlerdi...atıf aynı kayseri maçındaki gibi gereksiz yere bencillikler yaptı, çok top ezdi...utakanın hala antreman eksiği var ama ben kayseri maçına göre biraz daha iyi gördüm...mehdinin ilk maçıydı ve biraz uyum sorunu göze çarptı...ilk yarı çok vasattı, 2.yarıda biraz daha olumlu işler yaptı...kamil efendinin kesik yemesine şaşırmadım, geçen maç sonunda carlosun cezayı kesebileceğini belirtmiştim...
adem ilk yarı vasat, 2.yarı biraz daha iyiydi..ziya etkili değildi...
-gelelim borjana...bu saatli bomba hala aynı tas aynı hamam..bir kere bu kalecide inanılmaz yan top zaafı var...her yan topta ve kornerde büyük tehlike atlatıyoruz...konyanın pozisyonu dahi yokken kornerden eline gelen topa boşa çıkması anlaşılmaz bir rezaletti..daha sonra maç başından beri konyanın tek iyi atağında sağdan gelen topu o da kapatacağı köşe olduğu halde elinin altından kaçırması ve direkten dönmesi ikini bir rezaletti..sonra da yan hakeme şuna buna itiraz ediyor...bu adamın bizi kandıran ve duygusal yaklaşmamıza neden olan yönü gollerdeki aşırı sevinci ve taraftara semptaik görünmeye çalışması...malesef biz de bunları yiyoruz hep...bakalım daha nereye kadar borjanın bizi yakmayacağı bir maç izlyeceğiz...
-genel anlamda takımı değerlendirecek olursak ayağa pas yapıyoruz ve topu oalbildiğince kendimizde kalmasını istiyoruz..geçen seneki gibi şişirme uzun toplarla hücuma çıkış dönemi bitti...yalnız carlosun skoru da 2-0 yapmışken yorulan utakanın yerine ahmeti, ademin yerine hakanı almasını beklerdim..anlaşılan oyuncu değişikliği konusunda carlos da takım tam oturana kadar risk almıyor...konyanın geçen haftaki sürpriz galibiyetinin asla ölçü olmadığını akhisarla beraber en büyük düşme adayı olduğunu da söyleyeyim...üçüncü takım olmamak için sanırım elazığlı kardeşlerimiz mücadele verecek gibi duruyor..ha bir de not: haftaya fenere çelme takarsak ersunu gönderebilriz...manisa ve tsdeyken ona bu sürprizleri çok yapmıştık :)
Elbeyliliyiz 26.08.2013, 05:12 Ilk yarida ya Konya nin defansi süper di yoksa bizim Hücum beceriksizdi ve atif bencil. Galip gelmemiz cok güzel....
İlk haftalarda eksikler muhakkak olacaktır ama istediğimiz özlediğimiz takımın sinyalleri geldi.
Ayrıca geçen seneki gibi hoca keşke şu oyuncuyu oynatsaydı demiyoruz hoca adilce, oynaması gereken kimse onu oynatıyor.
ELLİSEKİZ 26.08.2013, 07:32 Vay sergen yalcin konusuyor Top Bizde progaminda niye baska takim secmedi gidip Sivassporu secti diyior o bir efsane isteseydi ingilterede,fransada, ispanyada teknik direktorluk yapabilirdi bana cok komik geliyior....
Esas komik olan sensin Sergen çakalı .!!!!!!
Sanırım Sivas'lıdan bir kuyruk acın var heralde.Sanamı soracaktı nereye gideceğim diye...
Cicinho mükemmel ötesi futbolcu çok güzel oynadı .Kaliteli kumaş başka oluyor.
Ziya ve Atıf geçen seneden çok uzak.
Burhan gayretli.Çok çaba sarfetti.
Borjan , Allah yüzümüze baktı en az 3 yiyebilirdik .İlk yarıdaki hatalarından.
Utaka , bu haliyle tam turşu (hemde dal turşusu) :)
Yeni bir takım olarak yinede güzeldik tebrikler YİĞİDOLAR...
Seyirci , kusura bakmayın eleştirim en başta kendime sonra diğerlerinedir. Sadece gol olunca mı ses çıkar bir seyirciden. Kalabalıktık ama kuru kalabalık seyirci olmaz ...TEZAHURAT...
Birde stad girişinde seyirci izdihamı oluyor bu girişlere bir çare bulunmalı...
buraks58 26.08.2013, 07:42 kimden başlasak acaba? Tek başına bir kanat oyuncusu izlenimi verip herkesi mest eden cicinho'dan mı, en zayıf yerlerimizden biri derken iki haftadır takımın en sağlam ve en iyi isimlerinden olan adem-kadir ikilisinden mi, herkes costa'yı övmek isterken savunmadan hep sağlam ve doğru işler yapan ümit kurt'tan mı yoksa en sessiz transferlerimizden olan burhan'ın oyunundan mı???
dün aksayan bir kaç bölgemize rağmen kazanmak güzeldi. özellikle aatıf çok durgundu. o bildiğimiz oyunundan uzak olunca ziyanın futbolunada yansıdı ve sol kanadımız çok aksadı. 10 gündür takımla çalışan utakanın hazır olmayışıda hücumda sıkıntılar yaşamamızı sağladı. birde buna ilk yarıda mehdinin tutuk oyunu eklenince istediklerimiz yapamadık. ikinci yarıda mehdinin biraz hareketlenmesi en azından daha iyi hücumlar yapmamızı sağladı.
sonuç olarak kolay olmayan bir maç kazandık. hemde etkisiz bir sol kanat ve ileri uça rağmen.
maçın kare ası: cicinho, adem, kadir, ümit.
yiğido5058 26.08.2013, 07:51 Sivas’ta futbol için her şey mükemmeldi. Roberto Carlos bereketi tribünlere yansımış, 4 Eylül tıklım tıklımdı! Oyunun ilk 25 dakikası Konyaspor’un istediği gibiydi. Uğur Tütüneker kontrolü ve bol pasa dayanan futbolla Sivasspor’un temposunu ve pas trafiğini düşürmeyi hedeflemişti. 25’te organize atakta topla buluşan Utaka, Konyaspor savunmasına takıldı. İlk yarı biterken Konyaspor öne geçebilirdi. Sağ kanattan Mehmet Uslu’nun kullandığı serbest atışta Borjan topu elinden kaçırdı. Kaleye giden topu Costa ve Ümit aynı anda çizgiden çıkardı. 41’de bu defa sağ kanattan Ömer Ali girdi, yerden vurdu. Borjan’ın kapattığı köşeden top direkte patladı. İkinci yarının tempolu ve hızlı geçeceği belliydi. Sivasspor iyi kapanan Konyaspor savunmasını bir golle açabilirdi. İşte aradığı golü 55’te buldu. Orta alanda Adem savunmanın arkasına sarkan Burhan’ı gördü. Tecrübeli oyuncu şık bir vuruşla takımını öne geçirdi: 1-0. Ardından Sivasspor fırtınası izledik. 58’de Cicinho’un pasında Aatif bomboş pozisyonda çok kötü vurdu. 62’de Erdal ceza alanı izinden çok sert vurdu. Borjan nefis bir kurtarışla topu kornere çeldi. 66’da Sivasspor’un ikinci golü ğeldi. Cicinho’nun kornerinde savunmadan çıkan Ümit Kurt kafayla ağları havalandırdı: 2-0. 71’de Borek’in sert şutunu Borjan başarıyla önledi. Oyunun son bölümlerinde iki taraf da gol aradı. Gecenin en başarılı ismi Sivasspor’un sağ kanadıydı. Cicinho ve Burhan Eşer etkiliydiler ve skoru direkt etkileyen isimler oldular. Roberto Carlos Sivas’taki ilk maçından memnun ayrılırken taraftarına “Brezilya stili bir Sivasspor geliyor” dedi. Konyaspor’a gelince... Rakiple aralarında bir kalibre farkı olduğu kesin. Transfer bitmedi 2 ya da 3 nokta transferle bu takım daha da iyi olur.
Tunç Kayacı
genel olarak herkez iyiydi utaka ve mehdinin zamana ihtiyacı var atıfında biraz toparlanması gerekiyor gereksiz şutlar ve gereksiz top kayıpları yapmaması lazım basit oynamalı bazen.Hiç yapmadığımız kadar pas yapıyoruz ilerde daha iyi maçlar oynayacağız
Ligin 2.maçı olduğunu, değişim içerisinde olan bir takımı izlediğimizi unutmadan yorumlayalım.Uzun top oynayan kısa pas oynuyor, sahanın her yerinde basan bir takım var ve kanat varyasyonunu bu kadar yapan süperlig takımı yok.
Eksik yok mu? Olmaz mı ama zamanla çözübilecek ve çalıştıkça gelişecek bir takımımız var. Yerli oyuncu kalitemizi artırmalı ve kulübemizi zenginleştirmeliyiz.Kondisyonu muz çok iyi.Pas oyununda final pası tercihlerini geliştirirsek çok gol atarız.Utaka yı beğenmeyenlere söylüyorum. Kaçırdığı pozisyonda topla dönüşü oyunculuğunu ve kalitesini gösteriyor.Bence 6.haftadan sonra düzelmezse eleştirelim.
B.Demirci 26.08.2013, 08:25 Maçın Genel Değerlendirmesi : Geçen hafta nasıl iyi oynayıp şanssız şekilde yenildiyse bu haftada iyi oynayıp şanslı bir şekilde galip geldik. Defansta ciddi hatalar yaptık. Bir top çizgiden çıktı bir top direkten döndü bu toplar gol olsaydı muhtemelen şu anda çok farklı şeyler konuşuyor olacaktık. Ancak şu bir gerçekki Sivassporumuz güzel kaliteli bir futbol adına bir geçiş süreci yaşıyor. Bu süreç inşallah çok kısa olur yoksa ortalama maç başı 2 gol yeme gibi bir sorunla karşı karşıya kalabiliriz.
Oyuncular : Oyuncularımızın hepsi iyiydi. Bu iyilerin içinde bir kaç isim öne çıktı. Çiçinyo, Burhan, Ümit gibi.
Maçın Yıldızı : Ümit Kurt (bir golü engelledi ve bir gol attı) tebrikler..
Maçın Kötüsü Yoktu ama gözümüzü tırmalayan hareketiyle Geri pasını rakibe kaptıran Dekosta oldu. Sarı kartlarda iki de iki yaptı. Atıfa birşeyler olmuş çok bireysel oynuyor. Yakaladığı %99 luk gol pozisyonlarını harcıyor. Benim bildiğim Atıf bu pozisyonları gol yapardı.
sivasliavizeci 26.08.2013, 08:26 ilk önce kazandıgımız için ve güzel bir oyun oldugu için güzel bir maçtı.ama bu oyuna çok daha fazla gol olmalıydı takım defans orta saha olarak iyi fakat forvette yetersiziz bu takıma tek forvet pek yakışmıyor bu şuna benzemiş bir otomobilimiz var 3000 motor araç yeni yakıtta en
iyisi ama sürat yapmıyor.sanırım bu sorunada en kısa sürede çözüm bulunacaktır takıma ve hocaya güveniyor başarılarının devamını diliyoruz
Carlos ve Cicinho ya bir parantez açmak istiyorum,Santiago Bernabéu'nun çimlerinde yıllarca futbol oynamış bu iki isim 4 Eylül Stadyumu'nun çimlerine dün ayak bastılar,
58fast58 26.08.2013, 08:28 takım güzel olmuş birkaç sırıtan kişi var adem biraz hantal kalıyor onun yerinede bir adam alınsaydı iyi olurdu cicinyo süper az kilo verirse kondisyonu daha iyi olur ikinci yarı yorulduğu çok belli oldu ziya atıf ikis birbirnden hariç kimseyle oynamıyor hareketler hep aynı orası düzenlenmeli burhanda yerine cuk oturmuş mehdi süper adeta dinamo birde kaleyi görünce şut atarsa süper olur daha yeni gerçi haydı hayırlısı
34yigido34 26.08.2013, 08:31 burhan müthiş topçu 2 haftadır adama hasta oldum
aozdemir 26.08.2013, 08:46 gol yollarında biraz sıkıntılıyız. dün onu biraz aştık. bir de borjan sıkıntısı. paslaşmalarımız çok güzel.
Maçta göze çarpanlar : Burhan , Cincino , Mehdi
Maç hakkında ki genel görüşleriniz neler : Kamil Nerdeydi acaba?? keske dün oynasaydi ve 2. Yari Atifin yerine oynayabilirdi cünkü Atif cok kötüydü
Maçın en iyisi kimdi : Cincino , Burhan
Maçın en kötüsü kimdi : Atif , Da Costa , Adem
Hakem hakkında ki genel görüşleriniz neler : neden 94dk. top bizdeyken hemen düdük caldin????
Roberto Carlos'un oyuna hamlelerini nasıl değerlendiriyorsunuz : Degsik yapmaya Bilmiyormusun Carlos Hoca?? :D
Tsk. Hocam ve Taraftara!!!!
Yusuf Çevik 26.08.2013, 09:22 Öncelikle böyle bir galibiyeti Sivasspor taraftarına yaşattığı için tüm ekibe ve futbolcularımıza teşekkür ediyorum.
-Borjan,ilk yarıda çok basit hatalar yaptı,böyle boşa çıkmaları bir an önce yapmaması gerekiyor.2.yarıda kurtardığı toplarla notu fazla kırılmamıştır.
-Cicinho,gerçekten 10 numara bir futbolcu.Bu sezon Sivasspor`un yapmış olduğu en iyi transferlerden biri olacak gibi.Açtığı ortalar,sürekli atağa çıkması gerçekten çok kaliteli bir futbolcu.
-Da Costa,Tatlı sert oynuyor,ama sanki patlamaya hazır bir bomba gibi.
-Ümit Kurt,Gerçekten sahanın iyilerindendi ve bunu golle süslendirdi.Tebrik ederim.
-Ziya,Ziya rakibi çalımlamak isterken ağır kalıyor ve çalımlayamıyor,sitedeki abileriminde dediği gibi vasatı aşamadı.
-Burhan,oda Cicinho ile birlikte sahanın en iyi isimleri arasındaydı,çok hızlı bir futbolcu,ama yinede ilk yarıda bir kaç top ezdi,eğer iyi oyununa devam ederse,kadroda vazgeçilmezlerden biri olabilir.
-Kadir,gerçekten iyi futbolcu ancak zaman zaman hatalar yapıyor bu da risk almasından kaynaklanıyor,ancak topları ezmemesi gerekiyor,uyanık olması gerekiyor.
-Adem,Her ne kadar diğer maçlarda öne çıkmasada,gerçekten çok iyi bir oyuncu.Bugün asistide çok güzeldi.Tebrik ederim Adem.
-Atıf,vasatın altında kaldı diyelim,kaliteli ancak çok top eziyor.Geçen haftaki kayseri maçındada %100 lük gol kaçırmıştı,bu maçtada kaçırdı.Vurduğu şutlar bir türlü ayağına oturmadı,yada beceriksizliğinden bu kadar kötü vurdu.
-Touil,daha ilk maçlık bir izlenim ancak iyi bir futbolcu gibi.Topuk pasları fena değildi.inşALLAH oda daha iyi olacaktır.
-Utaka,Konya savunmasını fazla yıpratmamış olabilir,arkadaşlarımızında dediği gibi tam kapasitesinde değil.inşALLAH yakın zamanda toparlarda,forvet sıkıntısı çekmeyiz.
anilcan213 26.08.2013, 09:28 Bazı acımasız ve gereksiz yorumları hayretle okuyorum gerçekten!!!
Gidenler: hayrettin, uğur kavuk, erhan güven, rajnoch, erman, enaramo
Gelenler: Cicinho, Mehdi, Burhan Eşer, Manuel Da Costa, Utaka.
Görmeniz için alt altya yazdım.
Size tek bir şey söyleyeyim Erman bu kadroda kalsa YEDEK kalırdı bunu da düşünmenizi isterim.
Da Costa'ya yapılan eleştirileri anlayabilmiş değilim. Tekmeye kafa atan tabirine uyan bir oyuncu. Uzun paslardaki isabet oranı neredeyse %100.
Mehdi: Size bir şey yapabilmiş gibi gözükmüyor ama çok seri tek pas yapabiliyor, oyunu çok çok rahat ters kanata taşıyabiliyor.
Cici: denecek hiç bir şey yok. Uğuru hatırlamanızı tavsiye eder bu adam :)
Utaka: daha hazır olmadığı belli. Farklı bir tarzı var. yine de 2 tane Enaramo edeceğini düşünüyorum.
Carlos: İlk günden beri Kırmızı Beyaz giyen adam!!!
Ben ilk defa ayağa top yapan bir Sivasspor izliyorum. Kayseri maçı da öyleydi. Yenilsek de zevk almıştım. Ben çok ümitliyim.
Her şey güzel olacak, emin olun. Destek olun! Formalara yüklenin!
muspol58 26.08.2013, 09:36 skor tahmin yarışmasında skoru bildim helal olsun yiğidolar durmak yola devam aynı tempoyla sıradaki gelsin
Rallim58 26.08.2013, 09:36 Maçtan önce hakkı verilmesi gereken, değerlendirilmesi gereken taraftarımızdır. Özlenen tabloyu yaşatan her bir, kombine sahibi veya "biletli" yiğidoya; ayaklarınıza sağlık, helal olsun diyor, tebrik ediyorum...
Yapılan transferlerin tamamına yakını boş olmayan, bilinçli yapılan bir transferle kurulan takımdır, Sivasspor...
Bu futbol oyunu ile, Süper ligi sarsacak, liderliğe göz kırpacak bir takımdır, Sivasspor...
onur0634 26.08.2013, 09:48 Geçen haftaki kayseri maçından sonra Fuat Çapa'nın şu sözleri aklıma gelmişti; '' Günü şanslı olan takım kazanır, ligi ise iyi olan takımlar iyi yerde tamamlar'', kayseri de şanslı olan takım kazandı, bugün ise iyi olan takım kazandı İnşallah ligi de iyi yerde bitireceğiz.
Takım olarak çok iyi oynadık ancak benim favori oyuncularım ; Cicinho, Adem ve Burhan... Aatıf lige kötü başladı çok top ezdi biraz kulağını çekmek gerek.
Günümüzde oyuncunun yaşının olmadığının en güzel örneklerinden birisi bence Cicinho'dur. Cicinho'yu hiç tanımayan birisi ilk defa izlese en fazla 25 - 26 der sürekli hücüm da yer aldı çok da isabetli ortalar yaptı.
Cicinho muhtemelen kariyer olarak ligin en kariyerli ilk 5 oyuncusundan birisidir, Brezilya Milli takımı, Real Madrid, Roma gibi üst düzey takımlarda oynadı ve bir çok başarıyı gördü şuan 33 yaşında ama attığımız golden sonraki hırsı sevinmesi beni oldukça mutlu etti.
aynn katılıyorum arkadaşım dk 90+4 2-0 galibiz ama halen sağ kanattan bindirme yapıyor takdir ettim kendisini büyük futbolcu tabiri bu olsa gerek...
nunni5858 26.08.2013, 09:51 Sonuç iyi...
Takımın en iyisi Cicinho..
Burhan Umit ve ikinci yarı Borjan çok iyi...
Costa Kadir,Adem, vasat..
Utaka berbattan berbat....İlk yarı Borjan'da çok kötü....
Atıf, Ziya, Malik kötü....
Roberto Carlos.... taktik iyi değil..Tek forvet oynuyoruz.Gol atmamız her maç zor olacak...
Ayrıca bu takımda hiç yedek oyuncumuz yok mu??? Olduğunu Carlos'a söylemek gerek.. Oyuncu değiştirmiyor..Bir sakatlık durumunda oynayacak hazır yedek oyuncumuz olmayacak....
Editörün notudur : Yorumunuz, büyük harflerle yazıldığı için silinmiştir.
Lütfen küçük harfler kullanınız...
alaattin 5858 26.08.2013, 10:41 şuana kadar ligin en iyi top oynayan en hazır takımı biziz sezon başı olmasına rağmen 90 dakika boyunca tempomuz düşmüyor bu takımı eleştirenleri allah yakar
ankastre 26.08.2013, 10:52 maçın değerlendirmesi.
hepiniz, taraftarımız yönetimimiz futbolcumuz teknik kadromuz on numaraydı on
buraks58 26.08.2013, 11:00 şuana kadar ligin en iyi top oynayan en hazır takımı biziz sezon başı olmasına rağmen 90 dakika boyunca tempomuz düşmüyor bu takımı eleştirenleri allah yakar
oyun sistemimizden kadromuza kadar çok önemli bir rotasyon yaptık ve buna rağmen gerçekten pozitif bir futbol oynuyoruz. ama abi biraz daha dikkatli yorum lütfen. allah adına hüküm vermek tövbe haşa bizlere düşmez!!!
sivasfutbol 26.08.2013, 11:18 Kayseri maçında Grosicki, kadir, adem, ziya vasattı bu haftada, borjan ve ziya. Borjan ikinci yarı toparladı ama Ziya maç boyu kötü oynadı. Yapamıyor. Futbolcu üzerine geliyor daha geriye kaçıyor. Kapatmayı beceremedi.
eerrooxx 26.08.2013, 11:24 bence iyi yoldayız zaten elimizdeki kadroya göreye en iyi onbirle çıktı ve sanırım ideal onbir bu..
ama alternatif oyuncular lıazm..
http://www.footballuser.com/formations/2013/08/808972_Sivasspor.jpg
gerçekten iyi kadro şuan için..
***sivas*** 26.08.2013, 13:24 maçın genelinde iyi oynadık ama kadir ve burhan top kayıpları göze çarptı en iyi oyuncu costaydı bnce cicinhoda iyiydi yinede yendik haftayada yeneriz inş :D
yigidolar06 26.08.2013, 13:27 Maçı Ligtvden Konyada cafede izledim tabikide konyalıların arasında bu maçı 70 dk izledik sayıda 50 civarıydı aralarında sessizce cizgiden çıkan top direkten dönen toplarda vede bizim kaçırdığımız gollerde attığımız gollerde hep sessiz kalıp içimden sevindim kimseye sevincimi belli edemedim garip bir duyguydu.
maçın 70 dk sında yayını kesip azsayıdaki cimbomluların maçını yayınlamalarıda anadolu takımlarının (Taraftarlarının) kaderimidir
Maçı Ligtvden Konyada cafede izledim tabikide konyalıların arasında bu maçı 70 dk izledik sayıda 50 civarıydı aralarında sessizce cizgiden çıkan top direkten dönen toplarda vede bizim kaçırdığımız gollerde attığımız gollerde hep sessiz kalıp içimden sevindim kimseye sevincimi belli edemedim garip bir duyguydu.
maçın 70 dk sında yayını kesip azsayıdaki cimbomluların maçını yayınlamalarıda anadolu takımlarının (Taraftarlarının) kaderimidir
Ben de Konya'da 50 kişinin arasında seyrettim dünkü maçı :) Bu konuda tecrübeliyim. 12-13 sene önce kalemizde Abdullah varken yine bir Konya-Sivas maçını bu şekilde seyretmiştim. Abdullah gol kurtardıkça seviniyordum ama dışa yansıtmıyordum. Dün de gol olunca havaya zıplamadım ama olduğum yerde sevindim :)
babapiton 26.08.2013, 13:52 Borjan: Yine maç içinde iyi kurtarış ve kritik hatalar yaptı bu skora yansımadığı için tepki yok ama borjan biran önce bu hataları sıfıra indirmeli.
Cicinho: Sahanın en iyileri arasındaydı gecen haftaya göre takıma daha alışmış,Burhan'la uyumu çok iyiydi.1 asist yaptı ve Aatif'a muhteşem alda at orta değil pas verdi adeta ama Aatif değerlendiremedi.
Da Costa: Geçen haftaya göre daha kötüydü.Kafa toplarındaki hakimiyet yine devam etti ama 1-2 tane hata yaptı.Bu hatalar haftalar ilerledikçe azalacaktır mutlaka.2'de 2 sarı kartla devam ediyor.4 haftada 1 cezalı olacak gibi gözüküyor bu hızla.
Ümit: Kuşkusuz takımın en iyisiydi.1 tane kafa topu vermedi ve geçen yılın aksine topu oyuna sokma yönünden kendini geliştirmiş gözüküyor.Muhteşem.
Ziya: Geçen yıl'ın performansından aşağıda halen henüz form tutmadı.Bu maçtaki vasat performansının nedeninin Konya takımının Ziya ve Aatif'a özel önlem alması olarak görüyorum.Ziya ve Aatif'ın pas yapmasına izin vermediler.
Adem: Geçen hafta sorumluluk almadı ama bu hafta Belki Carlos'un etkisiyle olumlu işler yaptı.2 tane çok iyi uzun top attı nitekim biride gol oldu.
Kadir: Kadir'e eleştirler devam ediyor ve ben hala anlamıyorum.Gayet iyi bir performans gösterdi.Sorumluluğu fazlasıyla aldı.Geçen sene Kadir geride kalıp Adem ileri çıkıyordu ataklarda ama bu sene Kadir çıkıyor ve yine Utaka'ya 2 gollük pas verdi.Utaka değerlendiremedi.Bu sezon 5 asist üzerinde bir performans bekliyorum.
Mehdi: Genel yorumlara bakacak olursak beğenildiği yönünde tabi ilk maçtan belli olmaz ama bence abartılacak iyi bir yanı yok özellikle ön tarafa çıkışlarda pas tercihlerini yanlış yapıyor ara pasları hızını ayarlıyamadığı da oldu.10 numara mevkiinde oynuyan birinin bunları yapmaması lazım ama sanki 10 numara değilde daha defansif 4-2-1-3 deki 1'li gibi oynadı.Kötü futbolcu değil ama muhteşem denilemez.
Aatif:Geçen sezon maçlarını izleyen rakip takımlar sol kanata özel bir önlem alıyolar.Özellikle Ali turan arkadan Aatif'a yapıştı ve sürekli bozdu buda performansını etkiledi.Fenerbahçe maçında daha geniş alan bulacaktır.Bu maçta iyi bir performans bekliyorum.
Burhan: Alındığında yedek kalacağını düşünüyordum büyük ihtimal Carlos'ta böyle düşünüyordu hatta Cicinho'yu Sağ önde oynatacaktı ama Burhan ilk haftadan 11'i kaptı ve takımın en iyileri arasına girdi.Sağ tarafta Musa Aydın'dan sonra defans arkasına sarkan bir futbolcumuz olmamıştı.Burhan'da aynı Musa gibi bu işi çok iyi yapıyor.Bu sene gol yükünü çeken oyuncularımızdan olacaktır.
Utaka: Performansından kendide memnun değildir.Hala hazır değil ve forvet sorunumuz devam ediyor.2-0'dan sonra Roberto Carlos'dan Mehdi Ahmet değişikliği bekledim.Aatif'ın ortada , Utaka'yı solda ve Ahmet'i forvette denemesini bekledim ama yapmadı.
Carlos'un hala oyuncu değiştirmeme ısrarı devam ediyor.Geçen sene Hakan diye bir oyuncumuz vardı 11 de oynayan en azından son 20 dk ortasahaya direnç katacağını düşünüyorum.Umarım ileriki haftalarda bu sorunlar düzelir.
Yapilan yorumlarin cogu olumlu. Medyada ucmus.
Ama ben o kadar iyimser degilim.
Ilk 5 haftaki fikstürün en kolay rakibiydi Konya.
Buna ragmen 2-3 cok net gol firsati yakaladilar ve ilk yari öne bile gecebilirlerdi. Öne gecselerdi mac döner miydi bilmiyorum.
Bence ilk 5 hafta sonra bu takimin ilk 5'e girip giremeyecegi hakkinda yorum yapmak daha kolay olacak. Rakipler Fb,Eses ve Pasa.
Ilk 5'e oynamak isteyen bir takim bu 3 mactan 6 puan cikartmak zorunda.
Yani icerde oynanan eses ve pasa macini kazanmak zorunda. Istanbul deplesmanindan cikacak her puan bonus olur.
ozledımeskıyı 26.08.2013, 14:55 Ben ilk yardaki oyundan memnun değilim evimizde oynamamıza rağmen ilk yarıda 3 net pozisyon verdik sadece güzel yönleri görürsek eksiklerimizi gideremeyiz bence biz bundan çok daha iyi olabiliriz. Umarım RC bunları görüyor ve gerekenleri yapar.
Taraftar olarak çok iyiydik güzel destek verdik neyse ki bi kaza yaşamadık da hevesimiz kırılmadı.
TRT3SPOR: Sivasspor 2013 yılında sahasında oynadığı 13 maçta sadece 1 kez kaybetti. [9 G, 3 B, 1 Y]
balmandol 26.08.2013, 16:53 Eleştirmekten ziyade ilk 5 hafta yapıcı olmak lazım..Zaten takımlar bile 6. ve 7. haftada oturur bildiğim kadarıyla..Ama dünkü maça bakarsak iyisiyle kötüsüyle galip geldik. Birde şu açıdan bakacak olursak ; iç sahadaki ilk maçımız,yeni oyuncularda ve hatta R.Carlos'ta bile ve hatta yönetimde bile bir heyecan vardı. Çok şükür kazasız belasız atlatıldı. Bundan sonra daha iyi olacaktır kanaatindeyim.
Biz gecen sene neyi eleştiriyormuşuz, Rıza giderse öksüz kalacağımızı düşünenlere ithaf ediyorum.Biz diyorduk ki futbol oynamıyoruz.Ama daha önce Bülent Uygun döneminde de futbol oynanmadığı için insanlar tam ne söylediğimizi anlamamışlardı.Eminim bu iki hafta sonunda futbol oynayan bir takımları olunca bu isten zevk alarak farkı anlamışlardır.Tribünde oturan 11000 kişi o kadar kendinden emin seyrettiki macı eminim kombine satışları da artmıştır.Başkanda artık seyirciye sitem etmeyecektir.Demeki ilk kendisinin yapması gerekenler varmış.Carlos la herşey çok güzel devam edecektir,ancak Fenerbahçenin de aportta beklemesi en sevimsiz durum.Keşke Carlosla 1+1 değilde tazminatli 3 senelik bir anlaşma yapsaydık.
Maça gelirsek Konya için bazı arkadaşlar küçümseyici yorumlar yapmış ama ligin en dirençli takımı.Koşu miktarlarına bakmadım ama eminin bu ligin üstlerindedir 2 haftada.Rakipleri olsam sıkı doping testleri isterdim.Bizimkiler hiç nefes aldırmadılar.Topu alıp sırtlarını dönemediler.Yardımlaşma bizde üst düzeydeydi.Yeni oyuncumuz Mehdi o kadar iyi niyetli ki hataları olsada eminim heyecandan yaptı ve bu daha sonra düzelecektir.Futbol görüşü mükemmele yakın ve bizim takımın Mesut Özil i olacaktır.İlerde onun tık paslarını asistlerini bolca göreceğimizden şüphem yok.Utaka boşuna gol kralı olacağını söylemiyor.Gerçi iki gol kralı cıkarmayacaksak bence Burhan daha önemli aday.Utaka gol kralı olacam diyor ama bunun bencilliğinde değil hiç.Ceza sahasında Ziya daha iyi durumda diye onun önüne topu yuvarlaması gerçekten takdire şayandı.Kadir ve Adem deki gelişme teknik direktörün futbolcular için ne kadar önemli olduğunu gösterdi.Biz gecen sene Adem takımı topluyor dediğimiz her hafta ertesi o yedek kalıyordu.Costa müthiş bir toplayıcı forvet artı bir de ben böyle uzun pas atan defans adamı çok takımda görmemiştim.Ama Ümit e ayrıca şapka çıkarmak lazım ve bunun içinde Rıza hocaya bir teşekkür gerekiyor.Atıf gayretliydi ama bence dünkü maçın tek kara koyunu idi.Bence sebebi çok fazla şey yapmak istiyor böyle olunca biraz çok top kaybediyor.O da takım için risk oluşturuyor.Eminim zamanla bu da düzelecek.Şimdi diyorlar ki bu takımın forveti yok.Barcelona 5 sezonu forvetsiz oynadı zaten.Karsılaştırmayı abartılı bulabilenler olabilir ama 3-4 hafta sonra Caarlos Barcelonayı Türkiyeye getirse yenebilir.Abartmıyorum.Bizim takımın bir artısı Barcelona gibi çok gereksiz pas da yapmıyor ve hep aksiyon üstüne oynuyor.Samimi söylüyorum bu aralar ben bir Dortmund un bir de Sivas ın maçlarını zevkle seyrediyorum.Navratil Cerny Piech in son durumlarını bilmiyorum ancak Galatasaray dan 3. Faslı olarak Ambramat ı kiralayabilirmiyiz ki.Bir de bugünkü haberlerde Yekta için Rize ye kiralık gideceği söyleniyor.Bizim için de süper bir transfer olur.Onun yerine Rıza hocaya söyleyelim de bizden Grociski yi alsın.
Sivasspora emeğe geçen herkesin emeğine sağlık diyorum ve hiç sevmediğim bi slogan olsa da durmak yok yola devam diyorum.
dedebali58 26.08.2013, 17:26 Takim iyi yolda benim korkum hakem hatalari geçen seneki gibi olmazsa taraftarimiz rahat rahat maç izler.
Tek kelimeyle mükemmeldiniz tebrikler.
Takım dün genel anlamda iyiydi. Ufak tefek eksikliklerin aksaklıkların ligin başında olması gayet normal.
Yalnız kulübedeki yardımcılar Carlos'a oyuncu değişikliğini hatırlatsalar iyi olur heralde :)
***Maçta göze çarpanlar :takımda kamilin olmadıgından dolayı ilk kez takım sahada 11 kişiyle mücadele edip sonuca gitti.
Maç hakkında ki genel görüşleriniz neler : oyuna son 2 mac da cok hızlı başlıyoruz ,halbuki gücümüzü 90 dak. yayarsak anca başarıya ulaşabilirz.takımımız son vuruşlarda gene cok başarısız kesinlikle kaliteli bir golcu gekas veya semih olabilr.
Maçın en iyisi kimdi :tüm takım sadece burhan ve adem bir adım öne cıktılar
Maçın en kötüsü kimdi :yok sadece borjanın kontrolsun öne cıkması gol yememize sebebiyet verebilirdi,bence korcan artık hazır durumda olsun derim.
Hakem hakkında ki genel görüşleriniz neler : yüzdeyüz bir penaltımızı yedi ve rakip oyuncuda kırmızı kartla atabilrdi
Roberto Carlos'un oyuna hamlelerini nasıl değerlendiriyorsunuz -takımda başka yokmuş gibi oyuncu değişikliğni cok gec yaptı .ahmet ve cihanı son 30 dak.oyuna dahil edebilirdi.utakayı oyunda daha erken alabilirdi.
cılgınsivas58 26.08.2013, 23:32 maçın en iyisi:burhan,kadir,ümit ,cicinho
en kötüsü:herzamanki gibi ziya,borjan,atıf utaka
3 puan almamız güzel oldu fb maçında dikkatli oynarsak ordanda puan koparırız
cılgınsivas58 26.08.2013, 23:34 geçen sene sag kanadımız otobandı bu sene sol
ziyada bu sene iş yok bir iki maç kızaga çekilirse iyi olur
threestar58 27.08.2013, 00:59 macin ozeti,ni izleyebildim goze carpanlar sunlar: 1.takim tam hazir degil 2.kaleci guven vermiyor ve hatalar yapiyor tolga zengin kalitesinde bir kaleci sart 3.burhan eser disinda yeni yabanci transferlerin gol atamiyor olmasi ve diger Yerli ve yabanci transferlerinde goller atmasi lazim umarim besinci haftaya kadar iyi bir takim oluruz Kayseri macindan 1 puan bile alamamiz uzucu onumuzde zor bir fenerbahce maci var o macta hedef 3 puan olmali tabiki kolay degil ama en az 1 puan bekliyorum ve basarilar diliyorum
Elbeyliliyiz 27.08.2013, 11:38 Ya Utaka nin eline gecirdigi firsatlari hep böyle harcarsa biz Taraftar olarak ona olan Güvenimizi yitiririz. Ve Burhana Tam not Helal sana nazar degmesin
Elbeyliliyiz 27.08.2013, 11:44 bence iyi yoldayız zaten elimizdeki kadroya göreye en iyi onbirle çıktı ve sanırım ideal onbir bu..
ama alternatif oyuncular lıazm..
http://www.footballuser.com/formations/2013/08/808972_Sivasspor.jpg
gerçekten iyi kadro şuan için..
bence alternatifli bir kadro olmasi lazim mesela Hakan Arslan a sans verilmeli 70 dakikada :D
Ahmet Ateş 28.08.2013, 13:10 Değerli Arkadaşlar
Okuyacağınız bu yorumu Kayserispor maçından sonra yapmayı düşünüyordum ama basın ve yayın organlarındaki değerlendirmeleri ve özellikle teknik heyetin değerlendirmelerini görmek için bugüne kadar erteledim. Gerek Kayserispor, gerekse Konyaspor maçları sonrası yapılan yanlış ve uçuk değerlendirmeleri görünce de artık yazmanın zamanıdır deyip bilgisayarımın başına geçtim.
Öncelikle deplasmanda oynadığımız Kayserispor maçına değinmek istiyorum. Kayserispor'un ataklarıyla başlayan maçta ilk yarıda dengeyi sağlayıp rakip kalede etkili de olduk, ancak ikinci yarıda sahada rakibini seyreden, savunma hattı hariç bir adım önündeki rakibine bile müdahale etmeyen futbolcuları gördük. Daha 60. dakikada pili biten ileri ve orta saha oyuncuları, bırakın ayaklarına aldıkları topu ileri götüremedikleri gibi, kaptırmayayım diye topu bir metre yanındaki arkadaşına itelediklerini gördük. Boş alana kaçmak, rakibi ekarte etmek hakeza. Orta sahanın müdahale etmediği bir akında da golü yedik.
Kayserispor maçında, mücadele eden bir savunma hattı, sahada gezinen bir orta saha ve hücüm hattı vardı (daha doğrusu böyle bir hat yoktu). Şimdiden söylüyorum Utaka Sivasspora ilaç olacal bir forvet değil, Enaramo gibi 90 dakika sahada yayılacak, denk gelirse de bir iki gol atacak, o kadar!
Kayserispor maçı sonrası Carlos tarafından yapılan "böyle oynayın, yenilin (?!?)" övgüsünü çok yanlış buluyorum. Zira, 90 dakikaya yayılan akıllı ve tempolu bir futbol olmadığı gibi, maçın büyük bir bölümünde sahada yayılan futbolcuları da ödüllendirecek ve yan gelip yatmaya teşvik edecek bir açıklama. ki akıllı bir tenik adam böyle bir değerlendirme yapmaz. Aksine Carlos Trömsö'ye yenilen Beşiktaş'ın hocası Biliç gibi "eksikliklerimizi daha ilk maçta görmemiz bizim için iyi oldu" demeliydi.
Konyasopr maçına dolu tribünler önünde başlayan Sivasspor, Kayserispor maçından da kötü bir oyun oynadı. Sadece atılan iki gol ve alınan üç puan, bu maçın artıları artasındaydı.
Son derece berbat bir oyundan sonra basın ve yayın organlarında Sivassporun Türkiye'de iyi futbol oynayan ekipler arasında gösterilmesi belki bize gurur verdi ama teknik heyetin bu kandırmacalara kanmayıp eksiklikleri görmesi gerekir. Mehti, orta saha için bir güç olacak gibi, lakin Utaka bomboş biri.
55. dakikada golü atmışız, akabinde Borjan'dan başlayıp, Atıf'a kadar sirayet eden bir gevşeme. Futbol laubaliliği hiç affetmez. Öyle de olacakti ki Borjan kurtarışıyla hem kendini hem de takımını kurtararak faciayı önledi. Ama ikinci golden sonra da aynı laubalilik devam etti. Teknik yönetimden ne bir uyarı, ne de sahada gezinen Atıf, Utaka, Kadir vb. gibi futbolcuları değiştirme gibi bir hamle. Eğer Konyaspor bir gol bulsaydı, Fenerbahçe'nin bir hafta önce yaşadığı hezimeti biz de yaşayabilirdik.
Sonuç olarak; Sivasspor futbol oynayamıyor, orta saha ve ileri uç etkisiz ve isteksiz. Basın ve yayın organlarındaki uçuk değerlendirmeler bizi aldatmasın, Avrupa defteri tamamen kapanan Fenerbahçe'ye sürpriz bu futbolla ve bu oyun anlayışıyla yapılamaz. Carlos gerçekleri görmeli ve futbolcuları uyarmalı, yoksa ilk üç yerine son üç arasında yer almak isten bile değil.
ozledımeskıyı 28.08.2013, 15:34 Değerli Arkadaşlar
Okuyacağınız bu yorumu Kayserispor maçından sonra yapmayı düşünüyordum ama basın ve yayın organlarındaki değerlendirmeleri ve özellikle teknik heyetin değerlendirmelerini görmek için bugüne kadar erteledim. Gerek Kayserispor, gerekse Konyaspor maçları sonrası yapılan yanlış ve uçuk değerlendirmeleri görünce de artık yazmanın zamanıdır deyip bilgisayarımın başına geçtim.
Öncelikle deplasmanda oynadığımız Kayserispor maçına değinmek istiyorum. Kayserispor'un ataklarıyla başlayan maçta ilk yarıda dengeyi sağlayıp rakip kalede etkili de olduk, ancak ikinci yarıda sahada rakibini seyreden, savunma hattı hariç bir adım önündeki rakibine bile müdahale etmeyen futbolcuları gördük. Daha 60. dakikada pili biten ileri ve orta saha oyuncuları, bırakın ayaklarına aldıkları topu ileri götüremedikleri gibi, kaptırmayayım diye topu bir metre yanındaki arkadaşına itelediklerini gördük. Boş alana kaçmak, rakibi ekarte etmek hakeza. Orta sahanın müdahale etmediği bir akında da golü yedik.
Kayserispor maçında, mücadele eden bir savunma hattı, sahada gezinen bir orta saha ve hücüm hattı vardı (daha doğrusu böyle bir hat yoktu). Şimdiden söylüyorum Utaka Sivasspora ilaç olacal bir forvet değil, Enaramo gibi 90 dakika sahada yayılacak, denk gelirse de bir iki gol atacak, o kadar!
Kayserispor maçı sonrası Carlos tarafından yapılan "böyle oynayın, yenilin (?!?)" övgüsünü çok yanlış buluyorum. Zira, 90 dakikaya yayılan akıllı ve tempolu bir futbol olmadığı gibi, maçın büyük bir bölümünde sahada yayılan futbolcuları da ödüllendirecek ve yan gelip yatmaya teşvik edecek bir açıklama. ki akıllı bir tenik adam böyle bir değerlendirme yapmaz. Aksine Carlos Trömsö'ye yenilen Beşiktaş'ın hocası Biliç gibi "eksikliklerimizi daha ilk maçta görmemiz bizim için iyi oldu" demeliydi.
Konyasopr maçına dolu tribünler önünde başlayan Sivasspor, Kayserispor maçından da kötü bir oyun oynadı. Sadece atılan iki gol ve alınan üç puan, bu maçın artıları artasındaydı.
Son derece berbat bir oyundan sonra basın ve yayın organlarında Sivassporun Türkiye'de iyi futbol oynayan ekipler arasında gösterilmesi belki bize gurur verdi ama teknik heyetin bu kandırmacalara kanmayıp eksiklikleri görmesi gerekir. Mehti, orta saha için bir güç olacak gibi, lakin Utaka bomboş biri.
55. dakikada golü atmışız, akabinde Borjan'dan başlayıp, Atıf'a kadar sirayet eden bir gevşeme. Futbol laubaliliği hiç affetmez. Öyle de olacakti ki Borjan kurtarışıyla hem kendini hem de takımını kurtararak faciayı önledi. Ama ikinci golden sonra da aynı laubalilik devam etti. Teknik yönetimden ne bir uyarı, ne de sahada gezinen Atıf, Utaka, Kadir vb. gibi futbolcuları değiştirme gibi bir hamle. Eğer Konyaspor bir gol bulsaydı, Fenerbahçe'nin bir hafta önce yaşadığı hezimeti biz de yaşayabilirdik.
Sonuç olarak; Sivasspor futbol oynayamıyor, orta saha ve ileri uç etkisiz ve isteksiz. Basın ve yayın organlarındaki uçuk değerlendirmeler bizi aldatmasın, Avrupa defteri tamamen kapanan Fenerbahçe'ye sürpriz bu futbolla ve bu oyun anlayışıyla yapılamaz. Carlos gerçekleri görmeli ve futbolcuları uyarmalı, yoksa ilk üç yerine son üç arasında yer almak isten bile değil.
SADECE Bence de iyi değiliz ama o kadar da değil artık.
Cicinho oynasin 24 saat izlerim.
Yusuf Çevik 29.08.2013, 12:35 Cicinho oynasin 24 saat izlerim.
Çok kalite adam.MAŞALLAH...
|
|