astaravisa
13.11.2013, 22:26
Türkiye Süper Lig Futbol takımlarını kapsayan bu "Türkiye Kan Bağışı Ligi" çalışması kan bağışçılarımızın hangi taraftar grubu içerisinde yer aldıklarını ölçmekle birlikte taraftar grupları arasında kan bağışına olan ilginin arttırılmasını amaçlamaktadır. Türkiye Kan Bağışı Liginde sizde hangi takımı taraftarı olduğunuzu bildirerek kan bağışı yaptığınızda takımınıza katkı sağlayabilirsiniz. Sezon sonunda en çok kan bağışında bulunan ilk üç futbol kulübü başkanlıklarına ödülleri takdim edilecektir.
http://www.kanver.net/BloodLeauge.aspx
1-GALATASARAY 24850
2-FENERBAHÇE 22050
3-BEŞİKTAŞ 13332
4-TRABZONSPOR 3681
5-BURSASPOR 1882
6-ESKİŞEHİRSPOR 640
7-SİVASSPOR 326
8-ELAZIĞSPOR 286
Alt sekmede Şehir seçerek hangi takım adına kaç kişi Kan Bağışı yapmış gözüküyor..
SİVASTA en çok GALATASARAY adına 50 Kan Bağışı yapılmış
TRABZON TRABZONSPOR 1119
BURSA BURSASPOR 1643
ESKİŞEHİR ESKİŞEHİRSPOR 297
Bu tabloyu düzeltmek için Haydi Kan Bağışına !
58fatihcan
13.11.2013, 23:36
Teşvik için gerçekten güzel bir uygulama. Kan vererek hem kendimize hem kardeşlerimize faydalı olmalıyız
yiğido58sinan
14.11.2013, 08:26
ilk 3e girmemiz mümkün değil o zaman bu gidişle bakınsana Sivas'ta bile çoğumuz kansız çıkmış. gs adına kan vermiş 50 tane 'KANSIZ' çıkmış.
kayayatakci
14.11.2013, 08:51
ilk 3e girmemiz mümkün değil o zaman bu gidişle bakınsana Sivas'ta bile çoğumuz kansız çıkmış. gs adına kan vermiş 50 tane 'KANSIZ' çıkmış.
yazdiklarina katiliyorum sonuna kadar
myyiğido58
14.11.2013, 09:26
Haydı yiğidolar bu durum düzelmeli
Tablo çok çirkin, özellikle Sivasta ki ortaya çıkan tablo kabul edilemez.. Taraftar gurublarımız mutlaka bu duyarlı bağışa kayıtsız kalmayacaktır...
DoomsDay58
14.11.2013, 12:21
Sivas'da 30.000'in üzerinde öğrenci var kan bağışı yapan kişiler bence çoğunlukla öğrencilerdir o yüzden hemen halka tepki göstermek biraz yanlış gibi geliyor bana.
Yusuf Çevik
14.11.2013, 12:27
Kan Vermenin Faydaları
◾Kemik iliğinin yağlanmasını önleyip, kan yapımı canlı tutulur.
◾Verilen kanın yerine, anında vücuttan genç hücreler dolaşımına katıldığı için, bağışçı daha dinç ve canlı olur.
◾Kandaki yüksek yağ oranı düşer.
◾Kan bağışı kalp krizi ihtimalini %90 azaltır.
◾Kan bağışlayan kişide baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesinde çok büyük katkısı olur.
◾Kan bağışçısı her kan verdiğinde:
AIDS , Hepatit B , Hepatit C , Sifiliz
Kan grubu taramasından ücretsiz olarak yararlanmış olur.
◾Trafik kazasında yaralanan bir kimsenin, kan uyuşmazlığı olan bir bebeğin, kan bulunmazsa ölecek bir hastanın sizin verdiğiniz kanla kurtulmasının, size verdiği manevi duygu ölçüsüzdür. Bağışınız çok insancıl ve onurlu bir davranıştır.
u2sivasspor
14.11.2013, 19:21
Sınavlarım bitsin ilk işim sivasspor adına kan bağışlamak olacak şimdiye kadar çok fazla kan verdim ama hiçbirinde takımımı sormadılar
astaravisa
14.11.2013, 23:08
Sivas'da 30.000'in üzerinde öğrenci var kan bağışı yapan kişiler bence çoğunlukla öğrencilerdir o yüzden hemen halka tepki göstermek biraz yanlış gibi geliyor bana.
Eskişehirde yok mu? Trabzonda Bursa da öğrenci yok mu?
Kendimize hep bu şekil bahaneler bulup avutanlar oldukça hiç bir şey değişmez.
Bu durumu nasıl düzeltebiliriz buna fikir yürütelim. bahane üretmektense..
Lütfen Sivas dışında verilen kanlar Sivas'a gelmesin onların kanlarında bozukluk vardır.
Biz bize kalalım katkısız,sade,orijinal (it) takımlarının ne olduğu beli zaten konuşmaya bile değmez bizdeki 50 kişinin Kanı'nı alın götürün (it) takımlarına hediye edin.:D:D:D